GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο γερμανικά μέτρα και δύο ευρωπαϊκά σταθμά: 3% ή 5%...

Του Νίκου Κοτζιά Η ΕΕ αντιμετώπισε με δύο μέτρα και σταθμά τα τέσσερα κράτη που ζήτησαν τον τελευταίο χρόνο να δανειστούν με τη βοήθειά της...

Του Νίκου Κοτζιά

Η ΕΕ αντιμετώπισε με δύο μέτρα και σταθμά τα τέσσερα κράτη που ζήτησαν τον τελευταίο χρόνο να δανειστούν με τη βοήθειά της. Η αιτία δεν είναι τόσο οι διαφοροποιημένες προβλέψεις των ευρωπαϊκών συνθηκών, όσο η διαφοροποιημένη βούληση της Γερμανίας. Διαφοροποίηση που έχει ιστορικούς λόγους, αφορά στα κέρδη των τραπεζών της, σχετίζεται με τις επικείμενες τοπικές εκλογές καθώς και με την αίσθηση της γερμανικής δεξιάς ότι πρέπει να δοθεί μάθημα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μάαστριχτ, είναι για την ΕΕ ευκολότερο να δανειοδοτήσει ένα μη μέλους της, παρά κράτος-μέλος. Πρόκειται για παράδοξο. Είναι ως οι ΗΠΑ να μην βοηθούν την Καλιφόρνια που έχει ανάλογα πρόβλημα με εκείνο της Ελλάδας, αλλά μόνο τρίτες χώρες. Το παράδοξο γίνεται μεγαλύτερο όταν...

η Γερμανία επιδιώκει να αυστηροποιήσει αυτές τις προβλέψεις για τα μέλη της Ευρωζώνης. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να το επισημάνει στις διαπραγματεύσεις που γίνονται. Αλλά αυτό, ως ήδη είπα δεν είναι το κύριο. Το κύριο είναι ότι η Ελλάδα θα δανειστεί από την ΕΕ ακριβότερα από ότι άλλα κράτη μέλη της.
Η ΕΕ πέρα της βοήθειας που παρείχε στην Ουκρανία, που δεν είναι μέλος της, έδωσε, επίσης, φτηνά δάνεια σε κράτη μέλη της που δεν ανήκουν στην ευρωζώνης. Στη Ρουμανία και στη Λετονία. Η τελευταία, είναι ιστορικά χώρα άμεσου γερμανικού ενδιαφέροντος. Εχει πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων. Το 1/5 περίπου της Ελλάδας. Αναλογικά, το λετονικό ΑΕΠ είναι ακόμα μικρότερο ως προς το ελληνικό. Η Λετονία αδυνατούσε πέρσι να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με 12,5% επιτόκιο. Η ΕΕ δημιούργησε έναν τριπλό μηχανισμό στήριξής της. Έδωσε 3,1 δισεκατομμύρια Ευρώ με αρχικό τόκο 3,125% και στη τελευταία δόση (στις 12 Μαρτίου) 3,375% (και όχι 5% όπως στην Ελλάδα). Τα σκανδιναβικά κράτη παρείχαν διμερή δάνεια ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων, με τόκο 3,05%, και το ΔΝΤ 1,7 δισεκατομμύριο. με τόκο 2,11% έως 2,67%.
Αντίθετα με την άμεση βοήθεια στη Λετονία, η ΕΕ καθυστέρησε να δημιουργήσει μηχανισμό στήριξης στην Ελλάδα. Όταν δε δημιουργήθηκε προέβλεψε πολύ αυστηρές διαδικασίες καθώς και τη δυνατότητα της Γερμανίας να τον ελέγχει με τη διαδικασία του βέτο. Τελικά, η Γερμανία δέχτηκε να προβλεφτεί δανεισμός για την Ελλάδα, αλλά με επιτόκια κατά 2/3 πιο ακριβά από εκείνα της Λετονίας. Είναι φανερό, ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Γεγονός που η Αθήνα πρέπει να το κατανοήσει και να διαπραγματευτεί ανάλογα. Το 5% για την Ελλάδα, όταν η Λετονία δανείστηκε με 3%, κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητικό. Μάλλον είναι ακριβό και αυστηρό.

19 σχόλια

  1. Γιατί δεν παραιτείσαι ΓΑΠ ?

    Τι άλλο έχεις στην ατζέντα σου να κάνεις ?
    Ποιός σου είπε ότι σου ανήκουν αυτά που δίνεις ? Πρωθυπουργός δε σημαίνει ιδιοκτήτης, ένας διαχειριστής είσαι.

    Φύγε τώρα… και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως εντάξει έγινε και αυτός πρωθυπουργός από καπρίτσιο.
    Αν μείνεις, είναι γιατί έχεις σχέδιο...ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    όπως και να’χει,
    ντρέπομαι που ήμαι μάρτυρας αυτής της κατάντιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η Ε.Ε. ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΚΡΑΤΗ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.
    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ "ΗΠΑ" ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Ε.Ε. ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗ Ή "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ", Ή "Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ".
    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ.
    ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ" Ε.Ε.
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΚΕ - ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ "ΤΑΞΗΣ"
    ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗ

    ΕΜΒΑΘΥΝΕ-ΑΝΕΛΥΣΕ-ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΒΛΗΜΑ.
    ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΜΙΣΟΥΣ
    ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΤΟΣΟ ΜΙΣΗΤΟΙ
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ-ΜΠΕΡΝΤΕ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.
    ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ-ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ-ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
    -ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ 50 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
    ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΟΣΒΕΡΚΟ ΣΟΥ.

    ..ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΗΔΗ
    ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ....
    ΠΕΣ..
    ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ -ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝ.ΜΑΡ.ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ,ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόκειται για παράδοξο. Είναι ως οι ΗΠΑ να μην βοηθούν την Καλιφόρνια που έχει ανάλογα πρόβλημα με εκείνο της Ελλάδας, αλλά μόνο τρίτες χώρες
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Κε ΚΟΤΖΙΑ
    Παράδοξο γιατί οι ηγέτες της Ευρωζόνης πίστευαν ότι έχουν να κάνουν τουλάχιστον με ειλικρινείς συναδέλφους και όχι με κοινούς απατεώνες τύπου Σημίτη , Καραμανλή και ΓΑΠ που πλαστογραφούσαν τα στοιχεία και ταυτόχρονα διασπάθιζαν στους ρωσόφιλους ολιγάρχες κοινοτικά πλαίσια. Το ότι έβαλαν και συμπαίκτες τύπου ΖΗΜΕΝΣ κλπ αυτό δεν αναιρεί την ανηθικότητα των Ελλήνων ηγετών από Κ. Καραμανλή ως Πρόεδρο Δημοκρατίας του τυχοδιώκτη Πρωθυουργού Α. Παπανδρέου ως σήμερα του γιου του ΓΑΠ που ωρύεαι για κοινοτική αλληλεγγύη , αυτός που σε καμμία πολιτική πράξη του ως υπουργός ή Πρωθυπουργός δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση αλληλεγγύης. Ακόμα και όταν οι Ευρωπαίοι είναι διστακτικοί απέναντι στην Τουρκία , αυτός πλειοδοτεί στην ένταξή γιατί ξέρει ότι θα έχει άλλον ένα ρωσόφιλο ηγέτη σύμμαχο να τινάξουν την ΕΕ στον αέρα κόντρα στα συμφέροντα της χώρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Domonic Stross Can:

    '' Λίγα λόγια για τους Γερμανούς.

    Και χάρη σας κάνουν που σας δανείζουν με 5% ( άλλωστε πως θα έβαζα εγώ πόδι στην Ελλάδα; ).''


    INERNATIONAL MONETARY FUND CORPORATION.
    ALL RIGHTS RESERVED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε αύξηση τις ανεργίας (απολύσεις από ιδιωτικό και πιθανός και από δημόσιο τομεα ) και μείωση μισθών με ταυτόχρονη αύξηση φόρων , όποιος ηλίθιος περιμένει να περάσει η ύφεση με αυτά τα μέτρα , θέλει επειγόντως ψυχίατρο
    Για να βγούμε από την οικονομική κρίση πρέπει επειγόντως να γίνουν τα εξής

    1ον διώχνεις ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες , δεν μπορεί να έχεις 45,000 κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα , δεν μπορεί να εργάζεται ο Αλβανός στο super market και ο ελληνας να είναι άνεργος . δεν μπορείς να δίνεις επίδομα ανεργίας στην Ουκρανεζα και ο ελληνας να πεινάει , δεν μπορεί να δίνεις επίδομα φτώχειας στον Πακιστανό όταν υπάρχουν άστεγοι Έλληνες , δεν μπορεί να ζητάς από τον Έλληνα να πληρώσει όταν πάει στο νοσοκομείο, όταν στον λαθρομετανάστη τα παρέχεις όλα δωρεάν . την μεγαλύτερη αφαίμαξη στην οικονομία την προκαλούν οι μετανάστες .Εάν δεν υπήρχαν μετανάστες ο ελληνας δεν θα χρειαζόταν να πληρώνει εφορία .

    2ον φεύγεις από την ζώνη του ευρώ και γυρνάς στην δραχμή . προσπαθώντας να κάνω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγω σαν κράτος ανταγωνιστικές .

    3ον επαναδιαπραγμάτευση τον χρεών σου , ζητάς πάγωμα για ορισμένα χρόνια

    Εάν δεν γίνουνε όλα αυτά και μάλιστα ΣΗΜΕΡΑ σε λίγους μήνες τίποτα δεν θα μείνει όρθιο και όλοι αυτοί αριστεροί , συνδικαλιστές κλπ λαμογια εάν θέλουν να κάνουν έστω και μια φορά στην ζωή τους κάτι σωστό , θα πρέπει να κινηθούν πάνω σε αυτές τις τρεις προτάσεις

    ΥΓ όσο για το που πήγαν τα λεφτά και φτάσαμε σήμερα σε αυτά τα χάλια , το 50% τα σκόρπησαν σε διορισμούς στο δημόσιο , πανηγύρια (Μελίνα κλπ ) για να παίρνουν ψήφους στις εκλογές και σε ολυμπιακούς αγώνες (ψωμί να φάμε δεν είχαμε ραπανάκια για την όρεξη θέλαμε ) και τα υπόλοιπα τα έβαλαν στις τσέπες τους πολιτικοί και επιχειρηματίες , όποιος πιστεύει ότι θα βγει ποτέ άκρη αυταπατάται

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΤΖΙΑ,
    ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ. θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΑ "ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ".
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ;
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΑΝΙ ΑΠΛΑ:
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΙΖΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΙΖΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΠΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 152 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ.
    ΤΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ;
    ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ.
    ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΑΖΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ.
    ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟΙ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΑΝΤΡΕΑΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ, ΗΛΙΘΙΟΥ. ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ;
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΣ.
    (ΜΗΝ ΑΥΤΟ-ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΣΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΣΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την πατησατε ολοι οι καρπαζοεισπρακτορες Ελληνες! Φατε την τωρα που μου θελατε ΝΔ-Πασοκ και φανατιζοσασταν!
    Ρε τι προβατα ειστε ολοι! Το καλοκαιρι ερχονται οι Γερμανοι να κανουν διακοπαρες τσαμπα και οι Ισπανοι να χώνουν ανεμογεννητριες τσάμπα.
    Και εσείς τον Σερβιτόρο τους και να σκύβετε για κανενα μπουρμπουάρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.32, AΔΙΚΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑΣ ΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟΞΥΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΡΠΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ. Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ (ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΧΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.
    ΠΑΝΗΓΥΡΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΨΩΜΟΛΥΣΕΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:
    ΚΟΣΚΩΤΑ
    ΚΟΚΚΑΛΗ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ
    ΚΟΥΤΡΑ
    ΚΑΛΙΤΖΑΤΖΗ
    ΚΛΠ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ, Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ Ο ΣΙΜΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_8422.html

    Πασοκοι υπηρετες των εργολάβων φερτε πισω τα κλεμμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αύριο ο Αντώνης στο προσυνέδριο στο Ναύπλιο ανακοινώνει δέσμη προτεινόμενων μέτρων για την οικονομία και την αποφυγή της προσφυγής στο ΔΝΤ.
    Προτείνω:
    Σε περίπτωση κι επίσημης ανακοίνωσης της προσφυγής τις εξής αντιδράσεις:

    1.Πρόταση μομφής και κατόπιν αποχή ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ από τις εργασίες του κοινοβουλίου.
    2.Διάγγελμα του Αντώνη στον ελληνικό λαό όπου θα του εξηγεί ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ η προσφυγή στο ΔΝΤ.
    3.Διενέργεια συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων ΠΑΝΤΟΥ. Αν μπορεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μπορεί και η ΝΔ και η ΔΑΚΕ.

    Έσχατη ενέργεια: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της κοινοβουλευτικής ομάδας από το κοινοβούλιο και κάλεσμα στις δημοκρατικές συνειδήσεις του τόπου για συστράτευση δίπλα στον Αντώνη.

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΑ @@ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι πασόκοι μιλάνε. Περίεργο. Συνήθως είτε μασάνε τα κλεμμένα είτε έχουν την πούτσα στο στόμα. Τις περισσότερες δε φορές κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα εμπνευσμένοι από τη μεγάλη ιέρεια της πίπας και της κλοπής (Σχολή καρριέρας) Μιμή Λιάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να και η ΤΕΡΝΑ στην Ολυμπία Οδό
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 17%

    Με ποσοστό 17%, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις εταιρίες "Ολυμπία Οδός ΑΕ", του αυτοκινητοδρόμου "Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, και "Ολυμπία Οδός Διαχείριση ΑΕ" ανακοίνωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ...
    ...Το τίμημα για τη συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο εν λόγω έργο ανέρχεται στα 14,1 εκατ. ευρώ.

    φατε ζώα...φάτε...φάτε...φάτε.
    ΑΛΗΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΑΖΕΙΣ
    ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΕΙΡΑ
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ
    ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ.

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΕΣΥ
    ΤΣΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο 23 Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα, το 2008, ο γενικός γραμματέας κ. Αγιάλας είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική οικογένεια, όσο η Σοσιαλιστική Διεθνής, που να έχει στηρίξει τόσο τον ΟΗΕ.»

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τυχαία επιλεγεί ως πρόεδρος αυτής της διεθνούς οργάνωσης και δεν είναι άρα συμπτωματική η αποδοχή που απολαμβάνει στον κύκλο των λοιπών σαλτιμπάγκων της διεθνούς…Αλιτ ! !

    Σωστός ο παίκτης.
    Ο ΓΑΠ είναι ο ανεπίσημος ύπατος αρμοστής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ,για αυτό και έκανε τον γύρο του κόσμου,όχι γιά την Ελλάδα αλλά γιά τις ΗΠΑ ρε γαμώτο γιά την πατρίδα ρε μάγκες
    πασόκοι ...πατριώτες των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δείτε τί λέει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός αναλυτής Bob Thapman "...η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος..." και άλλα ενδιαφέροντα στην ιστοσελίδα "κόκκινος ουρανός gr "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γνωριζουν πολυ καλα τους πολιτικους μας στην Ελλαδα οι γραφειοκρατες των Βρυξελων.Ηταν οι ¨καταλληλοτεροι¨για να κανουν τη δουλεια τους.Και τωρα που τα καταφεραν μας τραβανε το χαλι κατω απο τα ποδια.Τι ρολο παιζει η μετα Ντεγκωλ ΕΕ γιατι εγινε και ποιους εξυπηρετουν τα διορισμενα αυτα ανδρικελα οι επιτροποι?Ειναι ο σπορος της ακρατης καπιταλιστικης παγκοσμιοποιοησης,της δικτατοριας των χρηματοπιστοτικων ιδρυματων, αυτης που διαλυει κοινωνιες και εξαθλιωνει οικονομκικα μεγαλες πληθυσμιακες ομαδες!Ειναι αυτοι που συνεπικουρουμενοι απο τους πουλημενους πολιτικους νανους που μας κυβερρνουν κανουν ασκησεις στις πλατες μας πως πρεπει να μετεξελιχτει ο αυριανος Ευρωπαιος πολιτης.Ενα αβουλο απολιτικο καταναλωτικο ων,ετσι μας θελουν!Το εαν θα το πετυχουν εξαρταται εμας απο το τροπο σκεψης και απο το βαθμο αντιδρασης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση