GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της Siemens ο Αλογοσκούφης - σιγά μη δεν ήτανε...

Διαβεβαίωνε τον Μ. Χριστοφοράκο ότι είχε «εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης» για να προχωρήσει τις δουλειές ...

Διαβεβαίωνε τον Μ. Χριστοφοράκο ότι είχε «εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης» για να προχωρήσει τις δουλειές της η Siemens! Νέες αποκαλύψεις - φωτιά...

Από τον Άγγελο Παπαδομιχελάκη

Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της Siemens αποδεικνύεται ο Γ. Αλογοσκούφης...
Το "Εθνος της Κυριακής" αποκαλύπτει εμπιστευτικό σημείωμα του Μιχάλη Χριστοφοράκου προς τα κεντρικά της Siemens στη Γερμανία, το οποίο πρώτη φορά βάζει στο «κάδρο» τον πρώην υπουργό Οικονομίας. Μπορεί ο πρώην «τσάρος» να είχε φροντίσει επιμελώς να κρατήσει το όνομά του μακριά από κάθε καυτή υπόθεση της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, οι νεες αποκαλύψεις όμως αναδεικνύουν και τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Siemens. Κορυφαίος υπουργός τότε, φαίνεται μάλιστα πως και στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κρατήσει ρόλο συντονιστή...
Στο «εμπιστευτικό» του ο Μ. Χριστοφοράκος αναφέρει, κατά το ρεπορτάζ, συγκεκριμένα πρόσωπα από τα κεντρικά της Siemens που είχαν, μαζί με τον ίδιο, συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Οικονομίας και τον Μ. Λιάπη και εμφανίζει τους δύο υπουργούς να συστήνουν στη Siemens να...

συνεχίσει μόνη της έργο του ΟΣΕ, επειδή η Κοινοπραξία που το είχε αναλάβει, και στην οποία συμμετείχε και η Siemens, καθυστερούσε την υλοποίησή του.
Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των δύο υπουργών, σύμφωνα με το εμπιστευτικό υπόμνημα Χριστοφοράκου, που δεν δίστασαν να διαβεβαιώσουν τα κορυφαία στελέχη της Siemens ότι «είχαν εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης»!
Κι ενώ την περίοδο εκείνη το περιβόητο C4I βρισκόταν στον αέρα, οι δύο υπουργοί εμφανίζονται να εκφράζουν την «αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη Siemens». Δύσκολα γίνεται κατανοητό τι είδους διαπραγματεύσεις είναι αυτές με τη μια πλευρά -την κυβερνητική- να πληροφορεί τα κορυφαία στελέχη της Siemens ότι έχουν εξασφαλίσει την ελευθερία να κινηθούν κατά πώς εξυπηρετεί την εταιρεία!
Το «Εσωτερικό υπόμνημα», όπως το ονομάζει με την ένδειξη «Εμπιστευτικό», φέρει ημερομηνία 30 Αυγούστου 2004 και αποτελεί το... επιστέγασμα των επαφών που είχαν προηγηθεί με τους υπουργούς και τα θετικά για την εταιρεία αποτελέσματα.
Ο Mr Siemens τοποθετεί χρονικά τις συναντήσεις αυτές μια εβδομάδα πριν από το τέλος Αυγούστου του 2004, ενώ με άλλα υπομνήματα αναφέρεται:
Σε μια συνάντηση που είχε με τον Μ. Λιάπη, τον τότε Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και ένα μέλος του Δ.Σ του ΟΣΕ τον Ιούλιο του 2004 με αντικείμενο το ίδιο έργο του ΟΣΕ.
Σε μια επίσκεψη που έκανε στον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη στις 2 Αυγούστου του 2005.
Σε ένα «ραντεβού», όπως το ονομάζει, στο υπουργείο Μεταφορών δύο ημέρες αργότερα (4 Αυγούστου 2005) με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Εντύπωση προκαλεί -σύμφωνα πάντα με τα υπομνήματα Χριστοφοράκου- ότι αυτός που ενδιαφέρεται να πάρει όλη τη δουλειά η Siemens κι όχι η Κοινοπραξία που είχε συσταθεί και στην οποία μετείχε η εταιρεία, ήταν ο Μ. Λιάπης, επειδή καθυστερούσαν τα έργα. Από το ίδιο σημείωμα, το οποίο εκτός από τον Μ. Χριστοφοράκο συνυπογράφει και ο γενικός διευθυντής Συγκoινωνιών και Ηλεκτροτεχνικών Εργων της Siemens Δ. Παναγιωτίδης, αποκαλύπτεται προσπάθεια να αποκλειστούν οι «πιθανοί Ελληνες εταίροι και υπεργολάβοι» στους οποίους η Siemens θα μπορούσε να απευθυνθεί αν το έκρινε απαραίτητο.
Στο διαβαθμισμένο ως «εμπιστευτικό» υπόμνημά του ο Μ. Χριστοφοράκος σημείωνε: «Σε σχέση με τις συμφωνίες τροχαίου υλικού με τον ΟΣΕ, τα Ελληνικά Ναυπηγεία και τη Siemens, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, συζητήθηκε η ακόλουθη, ιδιαίτερα θετική, για τη Siemens εξέλιξη:
Και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη Siemens ως αξιόπιστου και σημαντικότερου εταίρου, τόσο σε επίπεδο διαλόγου όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε από τη Siemens να λάβει άμεσα την πρωτοβουλία της διερεύνησης υπό ποιες συνθήκες θα ήταν δυνατό για τη Siemens να αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση για την ολοκλήρωση των προβληματικών συμβάσεων, εφόσον είναι απαραίτητο μαζί με τους πιθανούς Ελληνες εταίρους και υπεργολάβους, με ή χωρίς τη συμμετοχή των Ελληνικών Ναυπηγείων π.χ. ως υπεργολάβου.
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι είχαν εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων με τις συμφωνίες τροχαίου υλικού, παράλληλα με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας σε σχέση με τις υποχρεώσεις-απαιτήσεις της HDW αναφορικά με τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι η άμεση ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρομικών μεταφορών στον κύριο άξονα Πάτρας-Αθήνας- Θεσσαλονίκης αποτελούσε την απόλυτη προτεραιότητά του
».

10 σχόλια

  1. εδώ έχουμε Υπουργό Οικονομία, μιζομένο μπατάκι των Δ.Σ. του ΟΤΕ
    απο την Ζήμενς αποδεδειγμένα.

    εσύ εκεί μαλάκα,
    βρήκες στόχο για αποτροσανατολισμό

    Δεν κοιτάς εδώ, τώρα τί γίνεται !!!
    Πασοκόζωα και συνεργάζομενα
    δείτε με τα γκαβά σας
    τι ωραία ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ
    ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ BRAVO GIORCIO....

    Οι δύο ...μαχαιριές όταν μπούμε στο ΔΝΤ
    Αν μπούμε στα ΔΝΤ πρέπει να σας πούμε πολύ απλά τι θα γίνει για να γνωρίζουμε όλοι μας.
    Κατά πρώτον θα κοπούν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι μισθοί τους.
    Θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό και οι συντάξεις θα τιναχθούν στον αέρα.
    Τα όρια θα ανέβουν και άλλο.
    Ούτε νεκροί δεν θα παίρνουμε συντάξεις.
    Απλά πράγματα που μπορούν να σας πούνε οι Ούγγροι και οι Αργεντίνοι που τα έχουν περάσει...

    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
    ΜΕ ΜΥΑΛΟΥ ΡΑΔΙΚΟΥ
    ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
    ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...σίγουρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτός ο ανθρωπός αυτός..
    αχ βρε γιωργάκη που επί ολιγαρχίας σου τα ριμάδια τα spread τραβάνε συνέχεια την ανηφόρα,και συ με την διγλωσσία (ίδια με του μπαμπάκα σου)μιά λες δεν θέλουμε βοήθεια από Ε.Ε. μιά απλώνεις το χέρι σαν τον επαίτη...πως να σου έχουμε εμπιστοσύνη και εμείς ο λαός και οι εταίροι...
    επομένως πως να σε πιστέψω όταν λες πως η Ελλαδίτσα μας δεν θα βαρέσει πτώχευση;;;(μήπως μας το φυλάς για τον άλλο μήνα;;;)
    Αφού ξεπούλησες το Αιγαίο μας με αποστρατικοποίηση, δεν μπορούσες να εξοικονομήσεις κανένα δάνειο της προκοπής;;;Άλλωστε μίντια, ΓΣΕΕ και Αμερικανοί είναι στο πλευρό σου!!!τι φοβάσαι;;;
    και δεν μπορείς να συννενοηθείς και με τα υπουργικά τσιράκια σου,τι κακό και αυτό
    Α!κάνε κάτι με τα blogs γιάτι βγάζουν στην φόρα κάτι ¨αναληθείες" για κολλητούς με μισθό άνω των 8 και 10 και 15 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως..κρίμα να διαδίδονται τέτοιες κακοήθειες αγαπημένε μου πρωθυπουργέ!!!
    Τέλος, όπως το έχεις εσύ πολύ καλά κανονίσει να μας στείλες στο ΔΝΤ να γίνουν κάτι χιλιάδες απολυσούλες αορίστου του Δημοσίου, ιδιωτικοποίησε και την ΔΕΗ να απολυθούν και από εκεί κάτι ψιλοχιλιάδες,έτσι να νιώσεις την παντοδυναμία σου και την αξιότητα της 20ετίας του κομματός σου πανσοφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα ανεχτούμε ρε άλλη κοροϊδία.
    Βάλτε τον στη φυλακή μαζί με τους άλλους,αλλιώς θα είσαστε υπόλογοι για οτι έχει συμβεί μεχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TOY ALOGOSKOUFI H GYNEKA DEN EINAI NOMIKOS EKPROSOPOS THS SIEMENS H KANO LATHOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ ανέδειξαν οι 480 σύνεδροι οι οποίοι ψήφισαν στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης και των οργάνων της Συνομοσπονδίας στη Χαλκιδική. Η ΠΑΣΚΕ απέσπασε 230 ψήφους (ποσοστό 48,2 % ) και καταλαμβάνει 22 έδρες, αυξάνοντας κατά μία τις έδρες της στη διοίκηση. Η ΔΑΚΕ 118 ψήφους (24,69 %) και 11 έδρες, χάνοντας μία έδρα. Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 100 ψήφους (20,92%) και 9 έδρες και η Αυτόνομη Παρέμβαση 29 ψήφους (6,08%) και 3 έδρες. Μία ψήφο έλαβε η παράταξη «Παρεμβάσεις».

    Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 12 έδρες, η ΔΑΚΕ 6, η ΔΑΣ 5, και η ΑΠ 2 έδρες. Στην Ελεγκτική Επιτροπή, από την ΠΑΣΚΕ εκλέχθηκαν 8 εκπρόσωποι, από τη ΔΑΚΕ 4 και από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3. Στην απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 33ου συνεδρίου το 2007, η ΠΑΣΚΕ κατείχε 21 έδρες (45,9%), η ΔΑΚΕ 12 (26,96), η ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) 9 έδρες (20,92) και η Αυτόνομη Παρέμβαση 3 έδρες (6,23).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορίας άξιον το πως ένας τόσο πολύ βλάκας άνθρωπος, κατάφερε να εμπλακεί σε τόσα πολλά σκάνδαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειγον

    Καταρρεει ο αξωνας Βερολινου Ρωμης!!

    Πασοκ

    Επιβαβαιωνεται για αλλη μια φορα ο ιδεολογκος καθοδηγητης του Πασοκ,ο δρ Κουτσουκος!

    Πιέσεις εν όψει Συνόδου Κορυφής

    Διχασμένη η ΕΕ για το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα

    Εβδομάδα κρίσιμων διαβουλεύσεων καθ' οδόν προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, με τους «27» να έχουν διχαστεί επί του ζητήματος της βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Η Ανγκελα Μέρκελ αμφισβήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο να απασχολήσει τη Σύνοδο το θέμα,

    ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    Νέες πιέσεις Μπαρόζο υπέρ της απόφασης για μηχανισμό βοήθειας.


    ---
    Ακομα και ο Μπερλουσκονι ακολουθει τον δρ Κουτσουκο: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν έχει λόγο ύπαρξης.!!

    Γιωργο,
    ακου τον δρ κουτσουκο ΜΗΝ πας στις Βρυξελες ή πάρε και τον δρ Κουτσουκο μαζι σου να σε προφυλαξει απο φαουλ!

    Θεσε τους προ των ευθυνων τους...Παραδιδουν ολη την ευρωπη στην γερμανια των νεοφασιστων!

    Πανος Πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυγά και γιαούρτια στους προσκυνημένους. Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ το ξέρουν καλά αυτό. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφέλεια ή βλακεία;

    Αν και με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, εκτιμώ ότι η συζήτηση για τη χρεοκοπία θα είχε αποφευχθεί, αν είχαμε μια στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση. Η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα είναι δημιούργημα της κυβέρνησης Παπανδρέου και σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωπικά του ιδίου. Δεν έχει νόημα να υπενθυμίσω δηλώσεις που θυμάστε όλοι.

    Υπάρχει εξήγηση;

    Καμιά φορά η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή: Όταν ο κ. Παπανδρέου κέρδισε μ’ εκείνο το ανέλπιστο +11%, έπρεπε να δικαιολογήσει το «λεφτά υπάρχουν», την επί διετία οξύτατη κριτική του και την έλλειψη προγράμματος. Παράλληλα έπρεπε να απαξιωθεί η Ν.Δ. ως φορέας εξουσίας και ο Σαμαράς ως εν δυνάμει πρωθυπουργός.

    Ποιο ήταν το σενάριο: Φουσκώνουμε το έλλειμμα. Νέα κυβέρνηση είμαστε, η Ε.Ε. θα δείξει κατανόηση. Διεκτραγωδούμε την κατάσταση της οικονομίας για να απαξιώσουμε την Ν.Δ. και να δικαιολογηθούμε για την αθέτηση των προεκλογικών μας υποσχέσεων. Με τον κουρνιαχτό που θα σηκωθεί, περνάμε από τη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια που θα μας εδραιώσουν στην εξουσία. Αυτό ήταν το σενάριο. Το είχαν κάνει στο παρελθόν. Όμως, τούτη τη φορά δεν τους βγήκε και την πάτησαν!

    Έτσι δημιούργησαν ένα χάος, το οποίο δεν ξέρουν πώς να διαχειρισθούν! Και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και το χειρότερο: παίρνουν μέτρα τα οποία όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το επιδεινώνουν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

    Αυτή είναι η τραγική αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. basilakh, kwstakh, marie ths fulakhs ta sidera einai gia tous lebentes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση