GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αγωνία του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ...

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ* Από καιρό είχα ζητήσει με επιστολή μου τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, για να συζη...

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Από καιρό είχα ζητήσει με επιστολή μου τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, για να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ μια πολιτική που θα εγγυάται την ιδεολογική και κοινωνική μας οχύρωση απέναντι στη λαίλαπα της τελικής επίθεσης που δεχόμαστε από τους κερδοσκόπους και τα Διεθνή Κέντρα Εξουσίας που απεχθάνονται οτιδήποτε ανεξάρτητο, οτιδήποτε σοσιαλιστικό και εν τέλει – αλλά αυτό αφορά άλλη κουβέντα- οτιδήποτε ελληνικό.
Έστω και, τώρα, αφότου ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα, αφότου πολύμηνες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος μας ναρκοθέτησαν την πολιτική βούληση και δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις 4 Οκτώβρη, συνεδριάζουμε.
Συνεδριάζουμε σε τούτη την κρίσιμη στιγμή για τη πατρίδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σήμερα δε θα δώσουμε μάχες για καρέκλες, για οφίτσια, αλλά για τις αρχές και τα ιδανικά που μου εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και την υπεράσπισή του, μα πιο πολύ για τους ανθρώπους, αυτούς που μας έδωσαν πολλές φορές την ψυχή τους, ακούμπησαν πάνω μας τις ελπίδες τους για μια περήφανη πατρίδα, για μια καλλίτερη ζωή.
Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που σου έδωσαν κ. Πρόεδρε τη μεγάλη δύναμη τον περασμένο Οκτώβρη, με την τεράστια νίκη να είσαι δυνατός για μια νέα Αλλαγή.
Πολλοί θα σπεύσουν να διαβάσουν πίσω από την ομιλία μου προσωπική πικρία. Τους διαβεβαιώνω ότι...

δεν έχω καμιά πικρία. Δεν ζήτησα ποτέ και τίποτε για μένα. Μακριά από μένα η υστεροβουλία, η διγλωσσία, η υποκρισία. Δεν είμαι σαν κάποιους.
Αυτούς που σου πρόσφεραν κακή υπηρεσία όταν σε διαβεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά, όλα υπό έλεγχο, ότι υπάρχουν πολίτες που δίνουν αγόγγυστα το μισθό τους κι ότι η κοινωνία μας αντέχει τη μείωση του επιπέδου της διαβίωσής της.
Θέλω σήμερα να μεταφέρω τη φωνή, την αγωνία, την απελπισία του απλού πολίτη, του συντρόφου, του φίλου, του απλού ψηφοφόρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ.
Γιατί ενώ η παρούσα κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα κατόρθωσε να γίνει μέρος του προβλήματος;
Γιατί πως είναι δυνατόν η χώρα να δανείζεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2009 με επιτόκιο στο 2,5% και 3 μήνες μετά το επιτόκιο να ανεβαίνει στο 6,5% και 7%;
Γιατί δεν μας είπατε την αλήθεια προεκλογικά;
Γιατί δεν μας εξηγήσατε την δραματική, την τραγική κατάσταση τις πρώτες μέρες;
Γιατί το οικονομικό σας επιτελείο άφησε να κυλάει ο χρόνος χωρίς άμεσα μέτρα, με αποτέλεσμα μαζί με τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο να σπαταλιέται κρίσιμο πολιτικό κεφάλαιο σε λάθη, σε αντιφάσεις, σε αδυναμία πρόβλεψης, σε ατολμίες;
Γιατί όταν, επιτέλους, μετά από προσωπική σας εμπλοκή πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα, ο κλήρος έπεσε στον Πεταλωτή; Τόσο κόστος είχαν για τον κ. Παπακωνσταντίνου; Δεν μετρήθηκε ο συμβολισμός;
Γιατί δεν λήφθηκαν άμεσα μέτρα γενναίας περιστολής του σπάταλου κράτους και ανεκτών επιβαρύνσεων ώστε να αμβλύνουμε τη σκληρότητα των κατοπινών μέτρων;
Γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε μήνες για το φορολογικό; Και για κάποιες κατηγορίες να ισχύει από το 2012;
Γιατί δεν υπάρχει φως, ούτε καν μέσα στο τούνελ για την αναπτυξιακή μας πολιτική;
Γιατί αφήσαμε το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ορφανή, πολύ καιρό, με επικίνδυνους πειραματισμούς τύπου Κουτούπη και Μυγδάλη;
Πότε θα δουλέψουν οι Εφορίες, που ακέφαλες, αδυνατούν να εισπράξουν τους φόρους;
Γιατί οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Οικονομιών επέλεξαν τα εύκολα και αρνήθηκαν τα δύσκολα;
Γιατί διάλεξαν τη γραμμική μείωση των επιδομάτων και όχι την κλιμακωτή μείωση; Είναι δίκαιο να μειώνεις σε ίδιο ποσοστό το μισθό των 1.000 και τον μισθό των 3.000;
Γιατί επιλέχτηκε το μοντέλο της ισόρροπης επιβάρυνσης σε εισοδήματα και σε λειτουργικά έξοδα;
Γιατί επιτρέπουμε ακόμη και σήμερα τις προκλητικές συντάξεις, διπλές, τριπλές και τετραπλές στους συνταξιούχους της πολιτικής και στους κρατικοδίαιτους πρώην;
Γιατί δεν δώσαμε το γενναίο παράδειγμα περιστολής της σπατάλης με τη μείωση των πολυτελών κρατικών δαπανών;
Γιατί άραγε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να έχει αυτοκίνητο με οδηγό;
Γιατί ο υπάλληλος της Βουλής 16 μισθούς;
Γιατί πληρώνουμε πέντε μήνες τώρα την Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ-3 με 17.000 ευρώ μηνιαίως;
Γιατί πιστεύουμε ότι θα αντέξει ο 55χρονος άνεργος, ο συνταξιούχος του ΙΚΑ των 600 ευρώ, ο ψιλικατζής της γειτονιάς μας, με το τζίρο του σε πτώση 30 και 40%,όταν μάλιστα του μαυρίζουν την ψυχή οι καλοθελητές στα πρωινάδικα των τηλεοράσεων, με τη συμμετοχή, δυστυχώς, μεγάλου αριθμού κυβερνητικών στελεχών μας; Αυτοί δεν δουλεύουν στα υπουργεία τους;
Γιατί δεν κάνουμε κάτι για την βενζίνη; Πότε θα μπουν οι ταμειακές; Τι περιμένουμε;
Γιατί αφήσαμε τον πλούτο και τις οφ σορ ανέγγιχτες πέντε μήνες τώρα, πλην της αρχικής έκτακτης εισφοράς;
Γιατί δεν μιλάμε σκληρά στις τράπεζες που στραγγαλίζουν τους μικρομεσαίους;
Γιατί ανεχόμαστε χωρίς νέα διαπραγμάτευση τις αυξήσεις των διοδίων;
Γιατί ανεχόμαστε τις μεγάλες οφειλές και τα τεράστια χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από τους γνωστούς ομίλους των ΜΜΕ;
Γιατί ορισμένοι της κυβέρνησης επιλέγουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον λαϊκισμό, να στρέφουν την κοινωνία στους δημόσιους υπάλληλους; Αυτοί φταίνε για την κατάντια της δημόσιας διοίκησης;
Τι έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης επί πέντε μήνες;
Τόσο πολύ το απορρόφησε ο Καλλικράτης και οι διευθετήσεις με τους Δημάρχους μας;
Αυτά τα γιατί, ενδεικτικά.
Υπάρχουν κι άλλα γιατί. Πολλά γιατί.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το λιγότερο που μπορούμε να διαπιστώσουμε για την κυβερνητική μας παρουσία είναι αστοχίες, ασαφή πολιτικό λόγο, έλλειψη συντονισμού και πολυφωνία. Μοιάζουμε να είμαστε μία ορχήστρα, όπου ο καθένας βαρά το δικό του βιολί.
Μέχρι σήμερα, παρακολουθούμε τη λογική «βλέποντας και κάνοντας», για να καταλήξουμε στο σχέδιο που η αρχιτεκτονική του δομή συμπυκνώνεται στο εξής: «κόβουμε, κόβουμε, κόβουμε!». Περικοπές των δώρων και των επιδομάτων, με ταυτόχρονη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η αναγκαστική πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι ένας φαύλος κύκλος. Τα μέτρα της κυβέρνησης σηματοδοτούν περιοριστική πολιτική και οδηγούν σε ύφεση.
Κινδυνεύουμε να μπούμε στην εξής φάση: «ύφεση, ακρίβεια, μείωση εσόδων και εξαγγελία νέων μέτρων που θα φέρουν νέα ύφεση».
Ταυτόχρονα, για το χατίρι των αγορών θα αυξηθεί η φτώχεια, η ανεργία και θα διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες.
Έχω την εντύπωση πως μας αντιμετωπίζουν ως ένα πείραμα, όπου δοκιμάζονται οι ανησυχίες και οι αντοχές του λαού. Κι ας το καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα οι κυβερνώντες. Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλα πειράματα! Δεν ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα, όπου οι κεφαλαιοκράτες δοκιμάζουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουν και στις άλλες χώρες.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Αυτή, λοιπόν, η συνεδρίαση υπέχει κατά τη γνώμη μου χαρακτήρα και βαρύτητα Συνεδρίου Έκτακτης Ανάγκης, στο οποίο μπορεί να μην συμμετέχουν χιλιάδες, αλλά εκπροσωπούνται εκατομμύρια μέσα απ' τους συμμετέχοντες βουλευτές και στελέχη που δημοκρατικά εκπροσωπούν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, δηλαδή ,την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, σ' αυτή την αίθουσα θα πω την ίδια άποψη που θα ' λεγα και σε ένα έκτακτο συνέδριο.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ο προεκλογικός παράδεισος των υποσχέσεων μας έχει οδηγήσει σε ρήξη με την κοινωνία.
Παρ’ όλες τις δημοσκοπήσεις για την αναγκαιότητα των μέτρων, η πιθανότητα για μια κοινωνική εξέγερση είναι ορατή.
Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μπορεί να συντάσσονται με τα μέτρα, αλλά η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει τα μέτρα. Η εκτεταμένη κοινωνική εξαθλίωση κανένα δεν μπορεί να πείσει ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι ελεγχόμενες.
Η προπαγάνδα και η επικοινωνιακή πολιτική φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει την πραγματικότητα. Η απορρόφηση και η εκτόνωση των εντάσεων απαιτεί πολιτική πέρα από την κινδυνολογία και την εθνική απαξίωση.
Τα σφάλματα δεν τα διέπραξε ο λαός, η κοινωνία και οι πολίτες αλλά συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που έχουν ονοματεπώνυμο και καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε. Η επικοινωνιακή δράση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική και πολιτική ενέργεια και πράξη.
Οι επικοινωνιακοί-ιδεολογικοί μηχανισμοί έχουν όρια. Μπορούν να οδηγούν στην κυβερνητική εξουσία, αλλά δεν επιβάλλουν τη διαφάνεια, δεν περιορίζουν τις κρατικές δαπάνες, δεν πατάσσουν τη διαφθορά και προπαντός δεν μετασχηματίζουν οικονομικά και διοικητικά τη χώρα, ώστε να την οδηγήσουν στη νέα εποχή.
Η επικοινωνία δικαιολογεί πολιτικές επιλογές αλλά δεν παράγει πολιτική και χωρίς μία πολιτική αξιών, δεν ξέρω τι μέλλον μπορεί να έχει ένας πολιτικός φορέας αλλαγών και μετασχηματισμού της κοινωνίας, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ναι, η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της τελικής επίθεσης του καπιταλισμού.
Ναι, η Ελλάδα αφέθηκε απ' την δεξιά και τους Ευρωπαίους προστάτες της που έκαναν τον τσιλιαδόρο της μεγάλης ληστείας, αβοήθητη και λεηλατημένη. Με την πλάτη στον τοίχο για εκτέλεση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Διεθνή Κέντρα Εξουσίας στήνουν τους σοσιαλιστές στον τοίχο. Η ιστορία, όμως, απέδειξε ότι στη κατά μέτωπο αντεπίθεση των σοσιαλιστών, όσοι, κι αν έφαγαν τη σφαίρα στο τέλος ο φασισμός ηττήθηκε.
Δεν έχει σημασία αν τότε ο πόλεμος γινόταν με όπλα και τώρα γίνεται με χρήμα. Ίδιοι οι αντίπαλοι, ίδια κι η αντίσταση. Ο εντολέας μας είναι η ιστορία μας και η ιδεολογία μας και το νέο ΟΧΙ είναι η μόνη επιλογή μας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η αλήθεια είναι ότι οι Διεθνείς Τραπεζίτες θέλουν ξανά να γίνουν Παγκόσμιοι Κυβερνήτες. Και διάλεξαν την Ελλάδα γιατί είναι διαχρονικά το άτακτο παιδί.
Γιατί Πρωθυπουργός εδώ, είναι ένας πολιτικός με όνομα και παράδοση Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου τους είχε αφήσει με το ΟΧΙ του πολλά γραμμάτια ανοικτά.
Γιατί Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κι αφού εδώ χτυπά η καρδιά του Σοσιαλισμού εδώ θα δώσει τη κρίσιμη μάχη ο Καπιταλισμός.
Θέλουν να κερδίσουν αυτή τη μάχη για να περιφέρουν ότι απομένει απ΄ την Ελλάδα σαν παράδειγμα ότι ο σοσιαλισμός και η επιδίωξή του ταυτίζονται με την ματαιότητα.
Και αν η Ελλάδα πέσει, πέφτει και ο Ευρωπαϊκός Σοσιαλισμός.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Οι Διεθνείς Τραπεζίτες απάντησαν στο ερώτημα Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Και αποφάσισαν ότι η γραμμή τους είναι και σοσιαλισμός και βαρβαρότητα!
Θέλουν να δείξουν σ΄ όλο τον κόσμο ότι δεν έχουν σημασία οι ιδεολογίες και ότι ακόμα και οι σοσιαλιστές μπορούν να γίνουν όργανα υλοποίησης των πολιτικών του Καπιταλισμού.
Θέλουν να δείξουν στο πρόσωπο του Έλληνα εργαζόμενου ότι στον δικό τους κόσμο κάθε τι που βελτιώνει τη ζωή του λαού είναι προνόμιο και κάθε τι που κάνει δούλο τον λαό είναι καθήκον των κυβερνητών.
Πίσω απ' τα μέτρα που λάβαμε, πίσω απ' τα αναπτυξιακά μέτρα που άργησαν κρύβονται αυτοί οι συσχετισμοί. Κρύβονται αυτά τα διακυβεύματα.
Σήμερα είναι ο Δημόσιος Τομέας, αύριο ο Ιδιωτικός.
Γιατί σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όταν αφαιρείς το 17% του ρευστού απ' την αγορά ενός εκατομμυρίου πελατών που σχετίζονται με το δημόσιο, κλείνεις και τον ιδιώτη.
Ρίχνεις εσύ, ο σοσιαλιστής το πρώτο νταμάκι από ένα τεράστιο ντόμινο που στο τέλος του θα βρει όλους τους εργαζομένους ανασφαλείς και χαμηλόμισθους. Εξαρτημένους και κυνηγημένους απ' τις τράπεζες. Με χειρότερη υγεία και παιδεία. Με λιγότερη εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η εθνική μας κυριαρχία δεν απειλείται πρώτιστα απ' το χρέος. Απειλείται απ' την συνθηκολόγηση.
Αν πέσει το φρόνημα του λαού, πέφτει κι η χώρα.
Μια είναι η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε στο όνομα της ιστορίας, του ιδρυτή μας, του λαού και του σοσιαλισμού.
Σκληρή στάση και ΟΧΙ. Νέοι όροι για το χρέος με την απειλή να αποχωρήσουμε απ' το σύστημα.
Γιατί αυτό το τρέμουν. Γιατί αν φύγει η Ελλάδα, θα φύγουν κι άλλοι. Και τότε θα μείνουν μόνοι τους με χρεόγραφα χωρίς αντίκρισμα.
Μόνο αυτό τρέμουν οι Διεθνείς Τραπεζίτες.
Η απάντηση είναι η ανάπτυξη.
Και εν τέλλει, ας ρωτήσουμε ξανά το λαό, υπό τα νέα δεδομένα.
Ας ρωτήσουμε τον λαό για το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Και τώρα θα ήθελα να κλείσω με ένα μεγάλο γιατί.
Ένα γιατί που αφορά το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την οργάνωσή του.
Γιατί δεν ανασυντάσσουμε το ΠΑΣΟΚ, αυτόν τον κοιμώμενο γίγαντα, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά του και να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες του;
Γιατί δεν στρατεύουμε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη;
Γιατί δεν το κινητοποιούμε;
Γιατί, αντίθετα, προσβάλλουμε όλο το ΠΑΣΟΚ, τις εκατοντάδες χιλιάδες συντρόφους και συντρόφισσες, που συνέβαλαν αποφασιστικά στις νίκες μας-και στην τελευταία-με τη ρετσινιά «βαθύ ΠΑΣΟΚ»;
Γιατί και ποιοί απεργάζονται τον διασυρμό του, την περιθωριοποίησή του, τον ευτελισμό του;
Μπορεί να γίνουν αλλαγές, τομές, μεταρρυθμίσεις, χωρίς κόμμα; Χωρίς αξιόπιστα όργανα; Χωρίς στοιχειώδη οργάνωση;
Γιατί δεν λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ; Ποιοι είναι αυτοί που το θέλουν στα μέτρα τους; Δεν το μπορούν ή δεν το θέλουν;
Γιατί να χρεώνεσαι Πρόεδρε την ανεπάρκειά τους;
Γιατί σε παραπληροφορούν για δήθεν υπονόμευση;
Γιατί κρύβονται στα δύσκολα, αντιμετωπίζοντας τη συγκυρία σαν υπάλληλοι της Ιπποκράτους;
Γιατί δεν παίρνουν τους δρόμους, οργάνωση-οργάνωση, σύντροφο-σύντροφο, να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν, να ακούσουν, να πείσουν ή να πεισθούν;
Γιατί δεν προσπαθούν έστω να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξες απλόχερα, αντί να δείχνουν την αλαζονική τους συμπεριφορά, δείχνοντας την έξοδο σε καθένα που διαφωνεί;
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Ένα κόμμα πρέπει να έχει όραμα και εμείς σήμερα δεν έχουμε. Και δεν φτάνει αυτό, δεν έχουμε ούτε συγκεκριμένη πυξίδα πολιτικής ούτε ορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Για να μπορέσουμε όμως να απαντήσουμε στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, ένα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ενωτική και συντεταγμένη πορεία. Και αυτό χρειάζεται διάλογο.
Και ο διάλογος απαιτεί πάνω από όλα νηφαλιότητα και ήρεμη συζήτηση με αμοιβαίες συγκαταθέσεις.
Ο αυταρχικός και αναιτιολόγητος λόγος οδηγεί σε αγκυλώσεις, σε πόλωση και σχίσματα και το μόνο που δεν έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να χωριστούμε μεταξύ μας.
Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι οι αγωνίες μας ζητάνε απαντήσεις και οι απαντήσεις προϋποθέτουν ξεκάθαρες θέσεις που μέχρι τώρα δεν έχουμε. Καιρός είναι να βρούμε τα βήματά μας, όμως αυτό απαιτεί να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να κάνουν την απαιτούμενη αυτοκριτική.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά αλλά αυτό δεν γίνεται με πολιτικές που μας ακυρώνουν.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Δεν πίστευα ότι θα έρθει η μέρα που θα μιλήσω για τέτοια θέματα. Η μέρα, όμως, ήρθε και ήρθε για όλους.
Σε τούτο το Εθνικό Συμβούλιο και σε τούτο το βήμα θα κριθούμε όλοι.
Ναι στο σοσιαλισμό.
Ναι στη πραγματική Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία.
Ναι στην Ελλάδα.
Ναι στην Ευρώπη των λαών.
Κύριε Πρόεδρε κάνω έκκληση διώξε τώρα τα μαύρα σύννεφα που συσσωρεύονται επικίνδυνα πριν τη καταιγίδα. Αναμετρήσου με τη μεγάλη πρόκληση.
Έχεις χρόνο, διαθέτεις δύναμη, μπορείς.
Αλλιώς η ιστορία θα σε κρίνει αυστηρά για ό,τι συμβεί.
*ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

30 σχόλια

  1. Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε σήμερα ότι η απόφαση για το μηχανισμό βοήθειας της Ελλάδας δεν πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.
    «Πιστεύω ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα και η ελληνική κυβέρνηση το επιβεβαίωσε”.

    Toν έχω ικανό τον ΓΑΠ, να είπε και στην Μέρκελ “….λεφτά υπάρχουν…”
    Γιωργάκης… με τα όλα του….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΑΑ !!! ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

    Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3665000 / Fax: 210 3665209
    ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pasok@pasok.gr
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

    Σας ευχαριστούμε που πήρατε την εταιρία ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Α.Ε.

    Είστε "τυχεροί" που επιλέξατε εμάς για το παραμύθιασμά σας και ελπίζουμε να μας προτιμήσετε και στο μέλλον.

    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί χάσατε τη δουλειά σας πατήστε 2,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ακρίβηνε 50% η βενζίνη πατήστε 3,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι σας πατήστε 4,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε η σύνταξή σας πατήστε 5,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ πατήστε 6,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί θα δουλεύετε μέχρι τα 67 πατήστε 7
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ντρέπεστε που μας κοροϊδεύει όλη η υφήλιος πατήστε 8,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί φοβάστε να κυκλοφορήσετε στη γειτονιά σας πατήστε 9,

    Εαν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αισθάνεστε ότι σας πιάσαμε κώτσο πατήστε μηδέν, εις το πηλίκιο.

    Εάν θέλετε να μας βρίσετε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, περιμένετε στο ακουστικό σας, και εάν σας απαντήσει κανένας, γράψτε μας.
    Έτσι και αλλιώς, τώρα που κερδίσαμε τις εκλογές, σας έχουμε συνδέσει με Κάϊρο.

    ΠΑΣΟΚ. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΑΑΑ !!! ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
    ------------------------------

    ΜΑΣ ΤΑΠΡΗΞΕΣ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΑΓΚΑΖΕ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ" ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΕΙΤΕ ΑΝΤΑΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΩΡΓΟ
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
    ΒΟΗΘΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 74.
    ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ.
    ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ.
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοναδική ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρνει αποκλειστικά και μόνο το GAP.
    Κανείς άλλος.

    Η τακτική του είναι ενάντια στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    Όλες οι χώρες τις οποίες οι σοσιαλιστές σύντροφοι υβρίζουν νυχθημερόν ακολουθούν στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η παγκόσμια πολιτική δεν είναι παιδική χαρά για να βγαίνει το κάθε GAP και να λέει ότι του κατεβάσει η κούτρα του.

    Σήμερα έχουμε έναν ανεπαρκέστατο πρωθυπουργό που δεν ακολουθεί στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.

    Τουλάχιστον όχι της Ελλάδος.
    Ίσως μιας άλλης χώρας.
    Πάντως όχι της Ελλάδος.
    Και μέσα σε όλα αυτά έχει επιδωθεί σε έναν ξεκάθαρο διωγμό των Ελλήνων, είτε φορολογόντας και τον αέρα που αναπνέουν είτε νοθεύοντας την πολιτική του φωνή με νοσμοσχέδια ανθελληνικά.

    Αυτό είναι ο σοσιαλισμός και όσοι μιλούν για καπιταλιστικά μέτρα ψεύδονται γιατί ο καπιταλισμός βασίχεται στην παραγωγή και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που προσφέρουν εισόδημα για κατανάλωση και ευδαιμονία.
    Σήμερα όλα αυτά κατηγορούνται ως κακά και βλέπουμε την προσπάθεια να εξαθλιωθεί το σύνολο των Ελλήνων για χάρη μιας κάστας φίλων της κυβέρνησης και του GAP.

    Μην ακούτε την προπαγάνδα των αριστερούληδων που αυτό επιθυμούν να πάθουν οι Έλληνες για να αναδειχθούν γλύφοντας μόνο της εξουσία και όχι με την πραγματική τους αξία.
    Δείξτε τους ότι τους αγνοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΕ


    ΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ.

    ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραια αλλαγη,μας αλλαξατε τα φωτα,παλι οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι θα πληρωσουν,οχι μονο με τις μειωσεις μισθων αλλα και με την αμεση και εμμεση φορολογια και τις τρελλες αυξησεις που ακολουθουν.Αντε να ζησεις μετα με ταμειο ανεργιας.
    Ελλαδα χωρις πολιτες θα εχετε σε λιγο καιρο.
    Ανικανοι ολοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ακριβώς θέλετε κε Παναγιωτακόπουλε; Τι είσαστε; η συνείδηση τού ΠΑΣΟΚ; Εμείς οι απλοί είμαστε η συνείδηση τού ΠΑΣΟΚ.Λεφτά υπάρχουν; βρήκαμε στα ταμεία; εσείς πού θα τα βρίσκατε; γιά ηρεμείστε σάς παρακαλώ...Μάς αρέσουν οι ρεαλιστές ,όχι οι λαϊκιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως, προσωπικά δεν τον βλέπω να καλοκαιριάζει και βλέπω κάποιον που λέγεται Βγενόπουλος (με όλα τα “μαγικά” αραβικα κεφάλαια που έχει από πίσω του) να έρχεται ως προσωρινή κυβέρνηση-μάνατζμεντ έως ότου περάσουμε σε οριστικοποίηση τυχόν πολιτικών διαβουλεύσεων για δημιουργία ενός μικτού κυβερνητικού σχήματος -ει δυνατόν από όλα τα κόμματα- που θα αναλάβει να “κυβερνήσει” την χώρα.

    Μην ξεχνάμε πως ένα τέτοιο πολιτικό-κυβερνητικό σχήμα θα αποτελέσει το άλλοθι όλων, ενώ την ίδια στιγμή θα μετριάσει -όσο περισσότερο μπορέσει- τις κοινωνικές αντιδράσεις…
    Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Αφού με την κυβέρνηση σε αυτό το χάλι, το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε να κερδίσει στις εκλογές της ΓΣΕΕ, τότε σημαίνει πως αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον, επειδή δεν έχει πλέον πολίτες, παρά μίσθαρνα που άγονται και φέρονται από τους ινστρούχτορες και τα αφεντικά τους…

    Δεν απομακρυνόμαστε από το ΔΝΤ, αλλά απομακρυνόμαστε από την πιθανότητα δημιουργίας αρνητικού κλίματος -και πιθανών πρόωρων αντιδράσεων- γύρω από αυτό.
    Όταν θα έρθει το ΔΝΤ (βλέπετε Μ. Παρασκευή) όλα θα είναι κλειστά και θα μπορέσουν οι τράπεζες να κανονίσουν τα λογιστικά τους, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει ΚΑΘΟΛΟΥ η αγορά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπικά, πιστεύω πως το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.
    Η σαφής έλλειψη εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων (Γαλλίας και Γερμανίας) προς το πρόσωπο του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και οι ατυχείς κινήσεις-επιλογές στρατηγικής που επέλεξε ο ίδιος να κάνει, έδωσαν το “πράσινο” για επίθεση σε ένα κράτος που δεν είχε κανέναν απολύτως να το υπερασπιστεί.

    Εκβιασμός σε αυτούς δεν γίνεται. Απλά έπρεπε να το παίξει πολύ θυμωμένος και αποφασισμένος αν πέσει να τους πάρει όλους μαζί του, στον πάτο… έπρεπε να το παίξει απρόβλεπτος… αλλά και στο σημείο αυτό δεν μπορούσε να τους πείσει, επειδή ήταν ο Γιωργάκης – Jefrrey από τις ΗΠΑ, το καλό παιδί της μαμάς, που έγινε πρωθυπουργός επειδή του άφησε ο πατέρας του κληρονομιά το… όνομα…!
    Είχε όλα τα καλά συστατικά να ηγείται μίας ΜΚΟ για την αποκατάσταση της τιμής κοριτσιών όπως η Τζούλια…!

    Το ότι πάει τώρα στα τυφλά, δεν είναι καν θέμα να συζητηθεί.
    Δεν πάει μόνο στα τυφλά, αλλά πάει και ευθεία στον γκρεμό…
    Πολύ φοβάμαι όμως πως έχει πάντα στο μυαλό του να βάλει την Sachs να τον ξελασπώσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως το έχει υποσχεθεί και έχει ο ίδιος προσωπικά εγγυηθεί πως δεν θα επιτρέψει πτώχευση της Ελλάδας…! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας πρωθυπουργός βεβαιώνει για κάτι, τότε (στατιστικά) γίνεται το αντίθετο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΣΑΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙΣ.Η ΟΤΑΝ Ο ΒΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΚΑΡΙΖΕΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΒΑΛΟ.ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλεγα σε γνωστούς μου Πασόκους πως στο τέλος θα καταντήσουμε να πληρώνουμε νοίκι στο κράτος για να μένουμε στα σπίτια μας και μου έλεγαν πως υπερβάλω.

    Τώρα με ακούνε αλλά είναι αργά,τουλάχιστον θα πάνε από Δευτέρα στην Τράπεζα για να σηκώσουν τα λεφτά τους και να τα βάλουν σε θυρίδα.
    Τους είπα για τον κίνδυνο δήμευσής τους σε περίπτωση χρεωκοπίας και έχουν κατατρομάξει.

    Πιστεύω πως τον επόμενο διάστημα θα υπάρξει σημαντική φυγή κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες,όλο και λιγότεροι έχουν εμπιστοσύνη στον ΓΑΠ.

    Όλα αυτά θυμίζουν την Αργεντινή πριν το Κραχ ,οπότε και οι εύποροι Αργεντίνοι μετέτρεπαν τα Πέσο τους σε Δολλαρια και τα κατέθεταν ύστερα σε τράπεζες της Ουρουγουάης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Παναγιωτακόπουλε
    χεστήκαμε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ όταν το μέλλον της Ελλάδας,της χώρας μας είναι μαύρο και άραχνο !!!

    Η διαφορά μας -αν και είμαι ΠΑΣΟΚ- είναι ότι εγώ βάζω την χώρα μου,την Ελλάδα, πιό πάνω από τα κόμματα ενώ εσείς προφανώς βάζετε το ΠΑΣΟΚ πιο πάνω από τη χώρα μας.

    Χέστηκα λοιπόν για την αγωνία του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ και για τους δικού σας προβληματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο Παναγιωτακόπουλε.
    Καλά τα λες.Αλλά ποιός να ακούσει;
    Δυστυχώς οι άκαπνοι,και οι παντός καιρού κάνουν κουμάντο στο ΠΑΣΟΚ.
    Αυτοί,που έδωσαν τη ζωή τους,παρακολουθούν τους παντός καιρού να χαράσουν πολιτική,πολιτική ΠΑΣΟΚ,για τον λαό,χωρίς το λαό
    Είναι εκτός διακυβέρνησης ο Παπουτσής,η Βάσω Παπανδρέου,ο Κακλαμάνης,και άκουσον-άκουσον Υπουργοί είναι ο Γερουλάνος,η Μπιρμπίλη και η Μπατζελή με τον Παμπούκη και τον Παπακωνσταντίνου.
    Πέστα Παναγιωτακόπουλε,μπας και αφυπνιστεί ο Πρόεδρος και επαναφέρει τους ανθρώπους που είναι ΠΑΣΟΚ και όχι τεχνοκράτες της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΧΑΧΟΛΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΤΟΛΜΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΤΕ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΕΣ .
    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΟΥ ΛΕΩ .
    ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΣΑΜΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργη για ποιό ΠΑΣΟΚ μιλάς

    μια ζωή ιντριγκα λαμογιές και πουτανιές

    Στις εσωκομματικές διαδικασίες γραμμές και ψευτικά και στημένα αποτελέσματα

    Στη διακυβέρνηση της χώρας τι να θυμηθείς ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ- ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ-ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ- ΤΗ ΖΙΕΜΕΝΣ- ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ-ΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ- ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ- ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΛΑΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ

    ΓΙΩΡΓΗ ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

    ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ (ΣΗΜΕΡΙΝΟ) ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟ ΔΝΤ. ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΑΛΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ??
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ, ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 12,7 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, 300 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΓΩ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΓΩΝ. Ε! ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ 'Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Σήμερα δε θα δώσουμε μάχες για καρέκλες, για οφίτσια, αλλά για τις αρχές και τα ιδανικά που μου εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και την υπεράσπισή του"

    Καλά ρε μεγάλε πρέπει τελικά να μας περνάτε και για πολύ μαλάκες. Καλά ρε συ, γιατί καμώνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις πως τα ιδανικά του συγκεκριμένου γκαραγκιόζη κάνανε με εξουσίες κάτι άσχετους σαν και σένα, με καράβια κάτι Κατσιφάρες, με βίλλες κάτι Άκηδες κλπ κλπ κλπ, στρώσανε το δρόμο σε Καραμανλήδες και Ρουσσόπουλους (των οποίων ο εν λόγω καραγκιόζης υπήρξε κατά δήλωσή τους ίνδαλμά), και τελικά χαντακώσανε την Έλλαδα.

    Όξω πούστηδες από την παράγκα που θα μιλήσετε εσείς για ιδανικά (και μάλιστα του συγκεκριμένου αρχιεαυτουλιστή γκαραγκόζη). Κατιμάδες της κοινωνίας. Άχθη αρούρης. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φερτε πισω τον Σημιτη και δωστε δρομο ολους αυτους τους μαθητευομενους μαγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλά ρε σύντροφε.....
    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΓΚΗ ΖΗΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ.....πότε θα πάμε ?
    να πνίξουμε τον σοσιαληστικό πόνο μας
    στα CHIVAS, τις Σαμπάνιες και τα λουλούδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είσαι γραφικός.
    Σ όλους του Ελληνες αρέσουν οι κάλτ μορφές.
    Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 22 Μαρ 2010 4:18:00 μ.μ.


    ΠΑΛΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΗΡΕΣ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Γιατί αφήσαμε το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ορφανή, πολύ καιρό, με επικίνδυνους πειραματισμούς τύπου Κουτούπη και Μυγδάλη;" Για την Πόπη τη Γερακούδη κουβέντα ο επιβήτορας! Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που επικαλείται ο Παναγιωτακόπουλος κάποιοι πήραν την απόφαση και τους ξήλωσαν. Την Πόπη την κρατήσανε για να την καμαρώνεις όρνεο. Είνια αργά για να μάθεις γράμματα αλλά δεν υτπάρχει Υπουργείο Οικονομιών, Οικονομικών λέγεται. Πήγαινε να κόψεις καμιά βασιλόπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΑΓΚΑΖΕ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ" ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΕΙΤΕ ΑΝΤΑΜΑ..

    22 Μαρ 2010 12:49:00 μ.μ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΡΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΗΔΑΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παναγιωτακόπουλος, ο συγκεντρωσιάρχης του σκατόψυχου σιδερένιου. Μάλιστα. Τ' αρχίδια μας κουνιούνται μα δε πέφτουνε.

    Ρε μαλάκα δεν σε διόρισαν πουθενά να κλέψεις και πρέπει να γράφεις πονήματα αρχίδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ? ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟ 2004 ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ? ΕΓΩ?
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ!!!!!
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΟΝ Τρίτο Δρόμος προς τον ….Γκρεμό

    Ένας … Γερμανός λέγαμε ότι ύψωσε τη σημαία του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και τώρα κινδυνεύουμε να την κατεβάσει μια Γερμανίδα.

    Ο Έλλην Πρωθυπουργός, Ηγέτης του Διεθνούς Σοσιαλισμού και αυτοθεωρούμενος ως «Ο Μέγας Μπλοφατζής» κατακτά επάξια, ως φαίνεται, μια θέση ανάμεσα στους Μεγάλους Θεωρητικούς της Ιστορίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του Τρίτου Δρόμου (Third Way) προς τον … γκρεμό.

    «Είναι πλεονέκτημα σε καίρια πόστα να έχουμε ευφυείς ανθρώπους» δήλωσε για τον Ευ. Βενιζέλο ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Δεδομένου του εκπεφρασμένου επαίνου του προέδρου του ΛΑΟΣ για την … ακοή του λατρεμένου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου («έχει τεντωμένο αυτί») αλλά και των αδυσώπητων αντικειμενικών συνθηκών της πραγματικότητας είναι σαφές ότι κατά την Καρατζαφέρειο λογική η χρηστή πλήρωση των καίριων πόστων δεν στηρίζεται στην Αρχή της Ευφυΐας αλλά στο Δόγμα: «ΠΑΣΟΚ να ‘ναι κι ότι να ‘ναι».

    «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» φώναξαν κάποιοι εργάτες στον Πρωθυπουργό στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. «Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε» απάντησε ο κ. Παπανδρέου επιλέγοντας συγκινητικά να μιλήσει στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

    Πώς όμως να μην αισθάνεται ταύτιση με τους εργάτες ο Πρωθυπουργός μιας Κυβέρνησης που παγώνει συντάξεις, μειώνει μισθούς, αυξάνει έμμεσους φόρους και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει εισόδημα προς φορολόγηση την αποζημίωση της απόλυσης;
    Το ότι οι αδούλωτοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έσπευσαν να χειροκροτήσουν τη συγκεκριμένη αποστροφή του πρωθυπουργικού λόγου αποτελεί απόδειξη ότι δεν την εξέλαβαν ως χονδροειδή κοροϊδία αλλά ως ειλικρινή δέσμευση.

    Όλοι φανταζόμαστε εξάλλου ότι την ίδια ρήση επαναλαμβάνει και στις συνομιλίες που έχει είτε με αξιότιμους κυρίους όπως ο κ. Άκερμαν της Deutsche Bank είτε με συμπαθέστατες κυρίες όπως η κ. Μέρκελ.

    Κατόπιν τούτων δυνάμεθα βασίμως να υποθέσουμε ότι η πρόταξη του Καρατζαφέρειου Δόγματος «ΠΑΣΟΚ να ‘ναι κι ότι να ‘ναι» έναντι της Αρχής της Ευφυΐας δεν αφορά μόνο την πλήρωση των κυβερνητικών πόστων αλλά και των συνδικαλιστικών ακόμα.

    Η ακατάσχετη φλυαρία εντός και εκτός των τειχών κακώς θεωρείται ότι περιγράφει έναν πρωθυπουργό «Ομιλών πολύ και μη λέγων …». Περιγράφει απλά κάποιον «Ομιλών πολύ και λέγων …»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ "μάγκας" αποδείχτηκε ο Γιώργος.
    Και διπλωμάτης.
    Κατάφερε να πάρει τη δήλωση στήριξης από τους Ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς να δώσει τίποτα.

    Με τη μαγκιά του. Ούτε φρεγάτες, ούτε αεροπλάνα θα πάρουμε. Τώρα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μας πάρουν τα σώβρακα, αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.
    Ολη η Ευρώπη υποκλίνεται στη "μαγκιά "του Γιώργου.

    Και ζηλεύει το κατόρθωμά του.
    Να αποκτήσει η Ελλάδα τρεις επίσημους νταβατζήδες και με τη βούλα του Γιώργου.
    Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Το τελευταίο, κατά το Γιώργο πάντα, έχει την τεχνογνωσία να μας βοηθήσει στην εφαρμογή του προϋπολογισμού.
    Αυτή η τεχνογνωσία του ΔΝΤ ήταν που διέλυσε το 2001 την οικονομία της Αργεντινής κι έβγαλε ακόμα και τις νοικοκυρές στους δρόμους με τις κατσαρόλες.

    Γειά σου βρε Γιώργο, τα καλύτερα έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση