GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι διάλογοι για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου...

...από την εκπομπή του Ν. Μαστοράκη Aπό τον Βασίλη Αλεξάνδρου Mε αφορμή όσα γράφονται, σε posts και σχόλια, στο Press-gr για Λιμπερόπουλο -...

...από την εκπομπή του Ν. Μαστοράκη

Aπό τον Βασίλη Αλεξάνδρου

Mε αφορμή όσα γράφονται, σε posts και σχόλια, στο Press-gr για Λιμπερόπουλο - Μαστοράκη, σας στέλνω από τη χθεσινή επαναδημοσίευση στο parapolitiki, video
(εδώ: www.parapolitiki.com/2008/11/blog-post_283.html) και μαρτυρία της Μιράντας Δρογκάρη-Απειρανθίτου για τη γνωστή εκπομπή του Ν. Μαστοράκη:
Αποσπάσματα:
Λίγες μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο Νίκος Μαστοράκης καλεί μερικούς από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην εξέγερση για να μιλήσουν για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου...Ο Μαστοράκης έχει υποσχεθεί ότι η εκπομπή δεν θα λογοκριθεί και ότι ο καθένας θα είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του . Έχει ζητήσει εγγυήσεις ότι κανείς δεν θα έχει συνέπειες , ό,τι κι αν πει... Αρχίζουν οι ερωτήσεις και ο Μαστοράκης ακολουθεί πιστά τη "γραμμή" των δικτατόρων... Αναφέρεται σε "αναρχικά στοιχεία" που θέλουν να ανατρέψουν την "έννομων τάξι"…

Ακολουθεί ο συγκεκριμένος διάλογος με τον Γιώργο Δρογκάρη, φοιτητή:
Γιώργος: Θέλουμε κατάργηση των διαταγμάτων που μεταφέρουν τις φοιτητικές εκλογές μετά τις 15/2 -που είναι αδύνατον διότι...

έχουμε εξετάσεις- και δίνουν τους εκλογικούς καταλόγους σε μη εκλεγμένη επιτροπή, επίσης τα διατάγματα 93, το 69 περί πειθαρχικού, το 180 περί κυβερνητικού επιτρόπου, τα 720 και 1347 περί στρατεύσεως... Εκεί ο Μαστοράκης ξαφνιάζεται. Δεν περίμενε τέτοιες απαντήσεις. Προσπαθεί να γυρίσει τη συζήτηση στα συνθήματα.
Μαστοράκης: ...θα πρέπει να δεχθείτε ότι από κει και πέρα, τα συνθήματα που ακούστηκαν από το σταθμό του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο φοιτητικά. Τα αιτήματα που ο κόσμος έμαθε δεν ήταν αυτά που μου εκθέτετε εσείς τώρα.
Γιώργος: Αυτά ήταν τα βασικά αιτήματα. Από κει και πέρα το να υπάρχει μία δημοκρατική διοίκηση στο φοιτητικό χώρο συνεπάγεται περισσότερες ελευθερίες και στο γενικό χώρο.
Μαστοράκης: .... ποιος τα έγραψε αυτά τα συνθήματα, γιατί με κάνετε να πιστεύω ότι οι φοιτητές δεν είχαν καμία σχέση με συνθήματα όπως «λαοκρατία», «αναρχία»,... «κάτω οι πάντες»,... υπήρχαν τουλάχιστον είκοσι συνθήματα με τη λέξη «κάτω».
Γιώργος: Μερικά κάτω ήταν και φοιτητικά.
Μαστοράκης: Μπορείτε να μου τα αναφέρετε;
Γιώργος: ...το ότι θέλουμε δημοκρατία δεν νομίζω ότι είναι...
Μαστοράκης: Νομίζω ότι θα ήταν παράλογος όποιος θα μπορούσε να σας αρνηθεί(!) το ότι να θέλετε δημοκρατία είναι αντίσταση.
Γιώργος: Από κει και πέρα το «κάτω η εξουσία» δεν νομίζω ότι ήταν φοιτητικό… Aρκεί η εξουσία να πηγάζει από το λαό... Θέλουμε εξουσία που να πηγάζει από το λαό.

Ο «δημοσιογράφος» παρουσιαστής προχωρά σε κανονική ανάκριση. Επιμένει να ρωτά τους συμμετέχοντες αν μπήκαν εθελοντικά στο Πολυτεχνείο. Χαρακτηριστικό ότι κάποιον απ’ τους ομιλητές που είπε ότι μπήκε στο Πολυτεχνείο χωρίς να το θέλει, για να βοηθήσει μια κοπέλα που είχε χτυπηθεί από σφαίρα, τον ξαναρωτάει: «αν είχατε την ευχέρεια να διαλέξετε θα μπαίνατε στο Πολυτεχνείο;». Επιμένει να λέει ότι ο πομπός του Πολυτεχνείου εξέπεμπε συνθήματα μηδενιστικά. Τους ρωτά τι δουλειά είχαν οι οικοδόμοι και οι Μεγαρείς στο Πολυτεχνείο. Τους ρωτά ακόμη και για τα πολιτικά τους φρονήματα...Αν είναι δυνατόν! Κάτω από τέτοιες συνθήκες! Κάτω από την απειλή των όπλων! Αυτό κυριολεκτικά. Γιατί αυτό ήταν το σκηνικό της συνέντευξης όπως μου διηγήθηκε μετά ο Γιώργος:
Τους είχαν μεταφέρει στο Κέντρο εκπαίδευσης βαρέων όπλων πυροβολικού (ΚΕΒΟΠ) από τη Χωροφυλακή το προηγούμενο βράδυ με συνοδεία αστυνομικών που τους σημάδευαν συνέχεια με αυτόματα. Την άλλη μέρα το πρωί τους πάνε στο ΚΨΜ του στρατοπέδου. Εκεί βρίσκεται ο Μαστοράκης με συνεργείο της ΥΕΝΕΔ, ο Ζουρνατζής, υφυπουργός τύπου της κυβέρνησης Μαρκεζίνη και διάφοροι αξιωματικοί. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι κρατούμενοι. Τους ζητούν να πάρουν μέρος εθελοντικά στη συνέντευξη. Φυσικά κανένας δεν δέχεται. Τότε τους απειλούν ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα πάρουν όποιους θέλουν αυτοί με το ζόρι και θα τους βάλουν να πουν αυτά που εκείνοι θέλουν. Έτσι αποφάσισαν τελικά να μιλήσουν όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση. Παρόλ’ αυτά, τα παιδιά προσπαθούν να δώσουν μία πραγματική εικόνα των γεγονότων. Προσεκτικοί στις απαντήσεις τους προσπαθούν να αποφύγουν τις παγίδες. Δεν λείπει ούτε και το χιούμορ:
Γιώργος: Τη στιγμή της συλλήψεως μας φέρθηκαν λίγο άσχημα, όπου και...μας κούρεψαν απ’ οτι φαίνεται, αγόρια και κορίτσια!
Ο Μαστοράκης παίρνει μερικές γενναίες απαντήσεις. Αναφέρω ορισμένες:
Σκιαδόπουλος Κωνσταντίνος, εκτελωνιστής: Βρέθηκα στο Πολυτεχνείο κομίζοντας φάρμακα. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν την ανάγκη μου, μπορούσα να προσφέρω τη βοήθειά μου και όσο μπόρεσα την πρόσφερα.
Σακαλλάρης Δημήτρης, τελειόφοιτος Ιατρικής: Θεώρησα καθήκον μου σαν γιατρός να βοηθήσω τα παιδιά και έμεινα μέσα οικειοθελώς.
Κοκκινίδης Γιώργος, τελειόφοιτος Γεωπονικής: (Για τους οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους που κατέφυγαν στο Πολυτεχνείο) ...Διεκδικούσαν τα δικά τους αιτήματα τα οποία δεν μπορώ να πω ότι ήταν τελείως ανεξάρτητα από τα φοιτητικά. Δηλαδή έχουν μια σχέση όλα.... Αν κάποιος δεν μπορεί κάπου αλλού να εκφράσει με αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματά του θα καταφύγει όπου είναι το πιο πρόσφορο έδαφος ...Ο κόσμος δεν πήγε εκεί ούτε για να δείρει ούτε για να χαλάσει.

26 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΝΑΤΕ ΕΝΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΕΣΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑ ΣΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΡΕ ΧΑΒΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί γιατί γιατί; δεν βάζεις το βίντεο κύριε Καψαμπέλη, για να μη κάψεις τον Μαστοράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα σε ένα λεπτό και κάτι που κρατάει το βίντεο αποκαλύπτεται ο τηλεοπτικός αστέρας της χούντας τι κουμάσι είναι. Και τολμάει να συκοφαντεί τους άλλους... Πατσαβούρες θέλει ο γέροντας και όχι υμνηστικά ανώνυμα σχόλια που στέλνει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεις το βιντεάκι θα καταλάβεις ποιός υπήρξε ο ρουφιάνος τησ χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έσκαβε τον λάκκο των άλλων και έπεσε ο ίδιος μέσα... Τα ήθελε ο κωλαράκος του με τα σχόλια που έγραφε ο ίδιος εξυψώνοντας τον ευατό του και συκοφαντώντας τους άλλους.... Μαστοράκη τα θελες και τα έπαθες, ραμολί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξαναζεσταμένο φαί. Πάλι το βίντεο του Πολυτεχνείου ανασύρατε; Σας σέρνει από τη μύτη ο συνταξιούχος ρεπόρτερ; Γιατί δεν ρωτάτε τον Σπύρο Ζουρνατζή να σας μιλήσει για το γεγονός; Ντροπή στον συνταξιούχο κομπλεξικό που ξέρει την αλήθεια αλλά την κρύβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βασίλης Αλεξάνδρου λέγεται τώρα ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος????Γιατί δεν γράφει με το κανονικό του όνομα??? Τί φοβάται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε υποστηρικτή του Λυμπερόπουλου βάλε το όνομά σου για να μη νομίζουν ότι το έγραψε ο ίδιος. Και άφησε τα άλλα τα πολλά σχόλια που επιπλέουν σαν κουράδες, ξέρουμε πως τα γράφει Μαστοράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O από πάνω είναι ο Λυμπερόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

    Μαστοράκη αφού είσαι τόσο σπουδαίος, γιατί ξεκίνησες συκοφαντικό αγώνα κατά του Λυμπερόπουλου που τον θεωρείς παρακατιανό σου; Αυτός δεν είδα να καταφέρεται κατά εσού, αλλά κατά της πολιμισθίας της Παναγιωταρέα, ευθαρσώς και με τόλμη. Και ξαφνικά τρυπώνεις εσύ και αρχίζεις να τον κατασυκοφανείς με ανώνυμα σχόλια, που όλα έχουν την γνωστή σου χιουμοριστική συνταγή. Φαίνεται πριν μπεις στο τάφο (που σου αξίζει) σκέφτηκες την υστεροφημία σου με διαβολικές διαβολές. Θα έλεγα ντροπή σου αλλά ποτέ δεν είχες. ΦΤΟΥ ΣΟΥ εκεί που κάθεσαι αυτή τη στιγμή και στέλνεις συγκοφαντικά μηνύματα για τους άλλους και εγκωμιαστικά για τη εξευτελιστική κατάντια σου. Και απ ότι βλέπεις ο εν λόγω Αλεξάνρου με τον Καψαμπέλη σε προστάτεψαν κατά κάποιο τρόπο αφου δεν έβαλαν το βίντεο της προδοσίας σου. Και να σκεφτείς ότι η χούντα δεν ήταν τόσο προδότρα όσο οι ρουφιάνοι της σαν και σένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ο ΑΠΟΚΑΤΩ το μαστοράκι που έχει απο πάνω του τον ΚΑΒΛΟΓΙΆΝΝΗ Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο 3:57 είναι ο ίδιος ο Λυμπερόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλος ξεπεσμός του άλλοτε κραταιού Λυμπερόπουλου. Δεν το περιμέναμε ότι θα κατέληγε σε τέτοια παρακμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λυμπερόπουλε βλέπεις ότι κάποιοι κρατιούνται για να μη μιλήσουν για τα... άλλα. Να δω μέχρι πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το βίντεο μιλάει από μόνο του. Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ γιατί δεν μιλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τώρα λέγεται και "Αλεξάνδρου" ο Λυμπερόπουλος; Εντύπωση προκαλεί ότι ένας απλός -όπουλος διαλέγει ένα αριστοκρατικό επίθετο, όπως "Αλεξάνδρου". Αυτό και μόνο αποκαλύπτει πόσο συμπλεγματικός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο στον Λιμπερόπουλο που αποφάσισε να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτά έχουν ξαναειπωθεί. Έχει αποδειχθεί ότι ο Μαστοράκης ήθελε να κάνει απλώς τη δουλειά του και ουδεμία σχέση είχε με χούντες και άλλα κουραφέξαλα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι Λυμπεροπουλοκουβελογιάννηδες, αλλά δεν ξέρουν πώς αλλιώς να χτυπήσουν έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο ρεπόρτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σέρφαρα στο σαιτ του Λιμπερόπουλου και παραξενεύτηκα. Είναι θαυμαστής του Πάγκαλου, του Σαμαρά, του Αντρέα Μαζαράκη και του Μπελογιάννη. Ακόμα και του Χατζηδάκη και του Τζιμ Λόντου! Περίεργες προτιμήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θυμάμαι ποιός μεγάλος είχε πεί ότι όταν κάποιος ΜΕΓΑΛΟΣ ξεπέφτει σε μικρότητες και προσωπικά γίνεται μικρός, μικρούτσικος... Θα το δούμε κύριοι ασυγκράτητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θά ενημερώση κανείς τί ήταν τά περιβόητα διατάγματα 720 καί
    1347,από τούς ""επιζώντες μαχητές"" τού Πολυτεχνείου καί τά οποία ήσαν οί κύριες αιτίες τής εξεγέρσεως καί τά υπόλοιπα ""αιτήματά τους"" σάλτσες????
    Μήπως είχαν νά κάνουν μέ τούς αιώνιους φοιτητές (τούς καταργούσαν κυριολεκτικά) καί πού από τό 1975,πού κατηργήθησαν,όλα τά ΑΕΙ,έχουν γεμίσει από αυτούς,ώς μάστιγα ακρίδων,ατιμωρητί??
    Τήν συνέντευξη,πού έδωσε ό οικοδόμος,στήν ίδιαν εκπομπή,διατί δέν τήν αναρτάτε??
    Θά μάς πή καί κάποιος διά τήν φωτογραφίαν,κάποιας κοπέλλας,δολοφονικό -θύμα δήθεν,τών μονάδων καταστολής,κατά τήν επέμβασιν,πού είχαν αναρτήσει πάνω σέ μία τριανταφυλλιά,πλησίον καί πίσω από τό σημερινό μνημείο,εντός τής σχολής,κατά τήν πρώτην επέτειο τού Πολυτεχνείου, καί απεδείχθη μετά από έρευνες,ότι ήτο φωτογραφία,φωτομοντέλου,τού Γερμανικού περιοδικού Stern κι ανύπαρκτο θύμα φυσικά τής εξέγερσης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχει φάει το καβλί του ο Λυμπερόπουλος (αυτό που είχε βάλει στη γυάλη με τη φορμόλη) με το Μαστοράκη.


    Ρε σάψαλο, τράβα ψόφα, μόνο ο αποτυχημένος πασόκος βουλευτής και κρατικοδίαιτος δημοσιογραφίσκος που σε βλέπει σα χάνος, ο Μάκης Goebbels-Τσολιάς και τα ψυχωσικά του τσιράκια, Παπαρογιάννης και Κοψοκώλης, σε "ανεβάζουν".

    Άντε καημένε, παραβρώμισε το πτώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέφυγε πολύ ο Λυμπερόπουλος. Μύγα τσε τσε τον τσίμπησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο 7:33 είναι ο Μαστοράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση