GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομική κρίση και εδαφική κυριαρχία...

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η δεινή θέση της Ελλάδας και η πολιτική των ΗΠΑ για Σκόπια και Αιγαίο . Από τον ...

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η δεινή θέση της Ελλάδας και η πολιτική των ΗΠΑ για Σκόπια και Αιγαίο
.
Από τον Μιχάλη Πορφυρό
.
«Οικονομική κρίση και εδαφική κυριαρχία», ένας συνδυασμός και μια σεναριολογία που μάλλον βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της Ελλάδας και γίνεται εμφανής από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπαμα. Όταν μια χώρα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις όλες των εποχών, η κυβέρνηση της θα είναι και θα παραμένει ευάλωτη στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της και θα αναγκαστεί να προβεί σε συμβιβασμούς ή παραχωρήσεις. Οι εξελίξεις που θα έρθουν στα θέματα των Σκοπίων, του Αιγαίου αναμένεται να είναι καταλυτικές.
Δυστυχώς για την ελληνική κοινή γνώμη...

η πλειοψηφία των μεγάλων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ πέρασε την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, ως μια μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας την με την κατάργηση του καθεστώς της βίζας για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ και με τη στήριξη της αμερικάνικης κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να ξεκινήσει η διαδικασία θέσπισης κανόνων στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να αντιμετωπιστούν οι κερδοσκόποι. Η κατάργηση της βίζας ήταν αναμενόμενη μετά την έκδοση των καινούργιων ελληνικών διαβατηρίων με το μικροτσίπ και οι δηλώσεις συμπαραστάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής είναι σε επίπεδο ευχολογίων. Η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ, ωστόσο, αγνόησε ηθελημένα την «ταμπακιέρα», δηλαδή το συσχετισμό της οικονομικής κρίσης με την εδαφική κυριαρχία.
Τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ δεν συμπίπτουν με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και το παρασκήνιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού δεν δείχνει καθόλου ελπιδοφόρο. Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, σε επίπεδο χρεοκοπίας και αναγκάζεται να δανειστεί από το εξωτερικό, τότε αρχίζουν τα μεγάλα ζόρια. Η κυβέρνηση δεν έχει επιλογές αντίστασης, κοινωνικές εκρήξεις ακολουθούν και γίνεται επιρρεπής στα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και στις απειλές των γειτόνων.
Στην ελληνική περίπτωση, βλέπε ΗΠΑ και Τουρκία, αντίστοιχα. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είναι μια πάγια τουρκική πολιτική και οι ΗΠΑ λέγεται ότι πίεσαν για εφ όλης της ύλης για διάλογο Αθήνας – Άγκυρας με στόχο να επιτευχθεί η προαναφερθείσα συνδιαχείρηση. Αν αντιμετωπίζεις τέτοια οικονομική κρίση, δεν μπορείς να εξοπλιστείς, κάνεις περικοπές στους εξοπλισμούς και είσαι υπέρ-ευάλωτος σε μια επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Τουρκία προκαλεί μια κρίση ανάλογης ή και μεγαλύτερης των Ιμίων, δείχνει ότι δεν αστειεύεται και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται προ τετελεσμένου γεγονότος. Δεν έχει την δυνατότητα να μπλοφάρει ότι θα πάει σε μια κατά μέτωπο σύγκρουση με την Τουρκία, διότι δεν διαθέτει τους πόρους για να το κάνει και έτσι δεν μπορεί να γίνει πιστευτή στους αμερικανούς, που θα παίξουν το ρόλο του «αντικειμενικού» διαιτητή. Αν υποθέσουμε, ότι η κρίση γίνεται στο ακριτικό Καστελόριζο, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δυσοίωνα για την πλευρά μας.
Παράλληλα, οι αμερικανικοί έχουν στο πρόγραμμα τους την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, για να μπορέσουν τα διασφαλίσουν τα γεωοικονομικά τους συμφέροντα που άπτονται στις οδούς (υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες) μεταφοράς ενεργείαs, π.χ. αγωγός πετρελαίου AMBO ( να ξεκινά από το βουλγάρικο λιμάνι Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας, να διασχίζει τα Σκόπια και να καταλήγει στο αλβανικό λιμάνι Αυλώνα της Αδιατρικής Θάλασσας). .Η ενεργειακή ασφάλεια και το ΝΑΤΟ ασφαλώς και συνδέονται με τη φύλαξη αγωγών , που εξυπηρετούν τα αμερικάνικα συμφέροντα και η ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία εντάσσεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Το όνομα που πρότειναν οι αμερικανοί για τα Σκόπια, είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για να κλείσουν το θέμα και να άρει η Αθήνα το βέτο. Όταν ακούς, όμως, τέτοιες ονομασίες σε ζώνουν τα φίδια, διότι δεν διαγράφονται οι όποιες αλυτρωτικές φιλοδοξίες μεγάλες ή μικρές. Οι αμερικανοί δημιούργησαν στα δυτικά Βαλκάνια, πρότυπα κρατών – πόλεων, αδύναμων, για να μπορούν να τα ελέγχουν με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς, πετσόκοψαν τη διάδοχο Σερβία με τη μονομερή δημιουργία του Κοσσόβου, όπου διατηρούν μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο, το Camp Bondsteel. Η πολιτική της Ουάσινγκτον επιχειρείται αναπόφευκτα με κατακερματισμό αυτής της ζώνης των Βαλκανίων, με βάση την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

15 σχόλια

  1. Ο Γιωργάκης είναι πραγματικά αμετανόητος!
    Εκεί που ανατρίχιασα είναι που είπε "είμαι ειλικρινής μαζί σας, όπως πάντα ήμουν".
    Τώρα, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ;
    Ο εθνικός μας ψεύτης δεν άλλαξε.
    Γι' αυτό βουλιάζει. . . και μας παίρνει και εμάς κάτω.
    Άς όψονται οι αγαθοί που τον ψήφισαν, να τον χαίρονται.
    Τους αξίζει μία τέτοια τύχη, εμείς οι υπόλοιποι όμως τί φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και να τον βοηθούν τα ιδιωτικά κανάλια ο ΓΑΠ το έχει ήδη χάσει το παιγνίδι.
    Όταν στηρίζεσαι στο λαϊκισμό και το ψέμα θα πληρώσεις το τίμημα.
    Κατηγορεί τον Κ.Κ. τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι η Ν.Δ, παρέλαβε χάος από το Σημίτη.
    Κατηγορεί τον Αλογοσκούφη παρόλο που ξέρει ότι έσκασε στα χέρια του η βόμβα της παγκόσμιας κρίσης.
    Κατηγορεί την Ε.Ε. για πλημμελείς ελέγχους την προηγούμενη πενταετία παρόλο που ίδιοι ήταν οι έλεγχοι και επί Σημίτη.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τα απίθανα εκεμμένα προεκλογικά του ψέματα, παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλημμένα επίσημα δηλώσει ότι είχε ενημερώσει το ΓΑΠ για τα προβλήματα.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για την ολοκληρωτική απραξία του Παπακωνσταντίνου και της Κατσέλη επί τετράμηνο, που έχουν βουλιάξει τα έσοδα του κράτους.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τις ανεύθυνες δηλώσεις του περί πτώχευσης του κράτους, που έδωσαν το έναυσμα για την αύξηση του κόστους δανεισμού μας.
    Με τέτοια μυαλά, με τη νοοτροπία ότι φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά ήλθα εγώ να σώσω τη χώρα, δεν έχει καμμία ελπίδα να διαχειρισθεί την κατάσταση.
    Το μόνο στο οποίο είναι καλός είναι να εκφωνεί μελοδραματικούς λόγους αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά είναι μόνο για όταν είσαι αντιπολίτευση.
    Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα, όχι μόνο να διαπιστώνεις.
    Άχρηστοι, έ άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρός την κυρία Κατσέλη

    Υπουργό Ανάπτυξης.

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ

    Πότε με το καλό θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ??

    Οταν θα έχουμε φουντάρει από κανένα μπαλκόνι κάτω από το βάρος της "πίεσης" των εισπρακτικών εταιριών και των εντολέων τους των τραπεζών ???

    Ελεος πια, δεν αντέχουμε άλλο.






    πρός την κυρία Κατσέλη

    Υπουργό Ανάπτυξης.

    Αξιότιμη κυρία υπουργέ

    Πότε με το καλό θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ??

    Οταν θα έχουμε φουντάρει από κανένα μπαλκόνι κάτω από το βάρος της "πίεσης" των εισπρακτικών εταιριών και των εντολέων τους των τραπεζών ???

    Ελεος πια, δεν αντέχουμε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NAI ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ BLOG;
    ΑΠΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΊΣΑΣΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.
    ΜΙΑ Η ΤΖΟΥΛΙΑ, ΜΙΑ Η EUROVISION, ΜΙΑ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΜΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ.
    ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.
    ΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Ν.Δ.,ΜΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΜΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΜΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΚΟΥΡΗΣ, Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΠΕΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Amiable dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαμα ρε Παπανδρέου και μας του δεξιούς – πατριώτες γιατί κάναμε σφάλματα και το μεγαλύτερο σφάλμα είναι που δεν σας έχουμε πάρει τα κεφάλια όπως ο Παπαδόπουλος άφησε τον Ανδρέα ζωντανό έτσι και μείς αφήνομαι τους προδότες να ζήσουν και να μάς κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα στειλουμε την Αφροδίτη Αλ Σαλεχ που από βίζιτα-τηλεπερσόνα έγινε ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σε Υπουργείο και ασχολείται με το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών...

    Τριζουν τα κοκκαλα του μαλάκα του παππου μου που πολέμησε για αυτή χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εξαθλίωση και η διάλυση των ελληνικών οικογενειών που υποστήκαμε από τα μέτρα του ΤΖΕΦΡΥ και τις στοχευμένες δηλώσεις του ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ περί ελλείματος 12% οδηγούν την Ελλάδα σε θέση μειονεκτική σε περίπτωση ένοπλης άντιπαράθεσης με κάποια από τις "γείτονες" χώρες. Μετά από την άρνηση του Καραμανλή για την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωατλαντική συμμαχία και την υπογραφή για την τέλεση του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη με την Ρωσία ξεκίνησε η εφαρμογή ενός ευρύτερου σχέδιου αποδυνάμωσης της Ελλάδας σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο από το εξωτερικό και συνεχούς αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και των ελλήνων πολιτών από το σύνολο των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοκαναλαρχών της χώρας μας σχετικά με την ικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα του σχεδίου των ξένων δυνάμεων για πλήρη απαξίωση της Ελλάδας, επήλθε με την έλευση της νέας κυβέρνησης με το επίπλαστο εκλογικό αποτέλεσμα λόγω του συνόλου των προεκλογικών υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων, οι οποίες την επόμενη ημέρα των εκλογών ανετράπησαν πλήρως επιφέροντας δεινά στο σύνολο των ελλήνων πολιτών. Σε συνδιασμό με την άμεση κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου περί απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες (λαθρομετανάστες στην συντριπτική πλειοψηφία τους)με διαδικασίες πρωτόγνωρες για την ευκολία απόδοσης ιθαγένειας σε παγκόσμιο επίπεδο και την συνεχώς αυξανόμενη σε προκλητικότητα και επικινδυνότητα διέλευση και παραμονή στον εθνικό εναέριο και θαλλάσιο χώρο στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας χωρίς την δέουσα αντίδραση από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως (ποιός άραγε να αντιδράσει ο γνωστός Πάγκαλος των Ιμίων?) αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε ατραπούς από τις οποίες θα εξέλθει μόνο βαριά τραυματισμένη και το όποιο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στα σχέδια των ξένων δυνάμεων θα μπορέσει να επέλθει ΜΟΝΟ με την ανάπτυξη αντανακλαστικών από τους Έλληνες πολίτες πρός την κατεύθυνση της ανατροπής μιας δοσίλογης κυβερνήσεως και την επανάκτηση του πατριωτικού φρονήματος το οποίο ΕΥΤΥΧΩΣ ιστορικά αποδεδειγμένα επιφέρει την διαφορά σε περιόδους δύσκολων καταστάσεων για την πατρίδα. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον εκδότη της αρχικής ανάρτησης και λέω δυστυχώς διότι ως οικογενειάρχης νέος σε ηλικία έλληνας ήλπιζα ότι δεν θα χρειαζόταν να βιώσω καταστάσεις που μόνο στα ιστορικά βιβλία διαβάζαμε ή μας τις αφηγούνταν οι προγόνοι μας εις βάρος της οικογενειακής και εθνικής υπόστασής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς bloopers:

    Εχετε δηλωσει επανειλημενως οτι η ζωη και η αξιοπρεπεια ειναι τα υψιστης σημασιας αγαθα για καθε ανθρωπο.

    Συμφωνω απολυτα. Καθε ανθρωπος εχει σαν υψιστο δικαιωμα να ζει αξιοπρεπως και να μην υποφερει.

    Μονο που θα συμπληρωσω οτι για να εχεις αξιοπρεπεια πρεπει οπωσδηποτε να εχεις και εθνικη ταυτοτητα.
    Φυσικα η εθνικη ταυτοτητα δεν ειναι το μονο συστατικο της αξιοπρεπειας αλλα ειναι και αυτο ακρως απαραιτητο. Ακομα και το Αμερικανικο εθνος που πολλοι κατηγορουν για ελλειψη ιστοριας και πολιτισμου, εχει και με το παραπανω εθνικη ταυτοτητα.
    Εθνικη ταυτοτητα δεν σημαινει δε καταπατηση των δικαιωματων των μειονοτητων, αλλα επιτρεπει σε καθε εθνος επι της γης να αναπτυσσεται και να εξελισεται, αποφευγοντας να γινει συστατικο σε μια παγκοσμιοποιημενη σουπα, οπου σταδιακα θα βασιλευει η πληρης υποταγη του λοβοτομημενου αυτου υβριδιου σε καθε ειδους "αρχοντες".
    Γι αυτο πρεπει καθε κρατος να εξασφαλιζει εμπρακτα οτι οι εκαστοτε μειονοτητες θα μπορουν να διατηρουν τα ηθη και εθιμα τους, εφοσον αυτα δεν ερχονται σε αντιθεση με τους Νομους του κρατους και επισης οτι θα οφειλουν (οι μειονοτητες) να ενταχθουν ομαλα στην κοινωνια, σεβομενα τις παραδοσεις, την ιστορια και τον πολιτισμο της χωρας στην οποια θα ζησουν για το υπολοιπο μερος της ζωης τους.
    Εχοντας επισης αυτο το κρατος την απαραιτητη εξυπναδα (βλεπε προληψη), οτι πρεπει παση θυσια να προστατευσει τα κυριαρχικα του δικαιωματα, απο οποιοδηποτε δολιο μεσο σκοπευουν να χρησιμοποιησουν ξενα κρατη, με στοχο την ανατροπη των ισορροπιων και την εκμεταλλευση μειονοτητων προς ιδιο οφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ .

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ .

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .

    ΚΙ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ.


    ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΤΑ .......ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Μπαράζ ανατιμήσεων λόγω ΦΠΑ.

    Μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά είδη φέρνει από σήμερα η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και φόβους για άνοδο του πληθωρισμού έως και δύο μονάδες.
    Κύκλοι της αγοράς λοιπόν εκτιμούν ότι η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από 9% σε 10% και από 19% σε 21% καθώς και η νέα αύξηση του ειδικού φόρου θα εκτοξεύσουν μια σειρά απαραίτητων για την καθημερινότητά μας ειδών.
    Ειδικότερα, πλήγματα θα υπάρξουν σε αγορές όπως της ένδυσης και υπόδησης, τις τηλεπικοινωνίες, την παροχή υπηρεσιών, τα έπιπλα-είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.λπ.
    Όλες οι παραπάνω αγορές θίγονται καθώς ο ΦΠΑ αυξάνεται από 19% σε 21%.
    Ειδικά για την αμόλυβδη βενζίνη, η επιβάρυνση αναμένεται να είναι 2 με 3 λεπτά το λίτρο, με την μέση τιμή αν φτάνει στα 1,40 ευρώ και να καθιστά, έτσι, την χώρα μας μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.
    Ταυτόχρονα, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται σε 10% από 9%. Η αύξηση αφορά σε τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, επισκευές παλαιών κατοικιών (παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ.) κ.ά.
    Ειδικά σε σχέση με το ρεύμα, η αύξηση για έναν μεσαίο οικογενειακό λογαριασμό υπολογίζεται στα 2 ευρώ ανά 4μηνο αλλά, όπως είναι γνωστό, από τις 2 Μαϊου αναμένεται και νέα επιβάρυνση, της τάξης των 10 ευρώ, λόγω της εφαρμογής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
    Σε ό, τι αφορά τα φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ με τους παλαιούς συντελεστές, γίνεται δεκτό να αποδοθεί ο φόρος με τους παλαιούς συντελεστές, μέχρι την αναθεώρηση των τιμών, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη οι νέοι αυξημένοι συντελεστές.
    Ο χαμηλός ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται σε 5% από 4,5% και αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.
    Επιβαρύνσεις θα υπάρξουν, τέλος, και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς ο ΦΠΑ εκεί υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ισχύοντος στην υπόλοιπη χώρα.
    Συγκεκριμένα, εξακολουθεί να ισχύει η κατά 30% έκπτωση και, συνεπώς, οι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου διαμορφώνονται πλέον σε 15% (από 13%) σε 7% (από 6%) και σε 4% (από 3,5%).
    Σε οποιοδήποτε, λοιπόν, στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από σήμερα μετά, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές.

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ.
    ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ..ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντοκιμαντέρ σοβιετικής παραγωγής με τίτλο «Η ουγγρική παγίδα», το οποίο παρουσίαζε την αιματοβαμμένη μεγαλειώδη εξέγερση των Ούγγρων του 1956 σαν «φασιστική αντεπανάσταση» στην… κρατική τηλεόραση!

    Τελικά, είναι θρασύτατοι οι εν Ελλάδι βρικόλακες του σταλινισμού. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξαναχτύπησαν από την κρατική τηλεόραση (την οποία πληρώνουμε όλοι υποχρεωτικώς με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ), με ένα ντοκιμαντέρ-παγίδα, με τίτλο «Η ουγγρική παγίδα». Επρόκειτο για μια παραγωγή της αλήστου μνήμης σοβιετικής περιόδου, το οποίο –φυσικά- παρουσίαζε την μεγαλειώδη εξέγερση των Ούγγρων το 1956, όχι σαν μια αυθόρμητη επανάσταση του ουγγρικού λαού, αλλά σαν μια «φασιστική αντεπανάσταση», την οποία κατέπνιξαν, όπως έπρεπε, οι «φύλακες της επαναστατικής νομιμότητας» σοβιετικοί.

    Στη διάρκεια του αισχρού αυτού κατασκευάσματος, παρουσιάστηκαν κάποια «ντοκουμέντα» της σοβιετικής προπαγάνδας, που βεβαίωναν ότι την εξέγερση την οργάνωσε η… ΣΙΑ (ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι οι ΗΠΑ έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του εξεγερμένου ουγγρικού λαού για βοήθεια). Επίσης, εμφανίστηκαν κάποια τέρατα που ατιμάζουν το ανθρώπινο γένος, ατιμώρητοι παλαίμαχοι της αιματηρότατης καταστολής, φορώντας τις μεγάλες τους στολές, οι οποίοι περιέγραφαν με αποκρουστική φυσικότητα τα «κατορθώματά» τους, να συντρίψουν με τα βαριά τεθωρακισμένα τους, την ουγγρική αντίσταση που πολεμούσε απελπισμένα με πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 15 Μαρ 2010 2:58:00 μ.μ.


    ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ, ΑΛΗΤΗΡΙΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ,ΑΛΗΤΗΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!
    ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΥ, ΤΑΠΕΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!
    ΚΑΙ ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΣΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση