GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρόεδρε, η ΟΝΝΕΔ δεν χειραγωγείται..."

Διαδικτυακές αποδοκιμασίες για τον νέο Γραμματέα Νέας Γενιάς της ΝΔ Βασ. Κικίλια Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη "Με απόφαση του Προέδρου ...

Διαδικτυακές αποδοκιμασίες για τον νέο Γραμματέα Νέας Γενιάς της ΝΔ Βασ. Κικίλια

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

"Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ιδρύεται Γραμματεία Νέας Γενιάς. Καθήκοντα Γραμματέα αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Κικίλιας, πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γιατρός, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής", έγραφε η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, την Παρασκευή 5 Μαρτίου...
Και η απάντηση ήρθε σχεδόν αυτόματα στο facebook από οργισμένους νέους του κόμματος (http://www.facebook.com/group.php?gid=347242564699&ref=mf... "Η ΟΝΝΕΔ είναι αυτόνομη. Η ΟΝΝΕΔ είναι ισχυρή. Η ΟΝΝΕΔ είναι πρωτοπόρα. Η ΟΝΝΕΔ εκπροσωπεί τους ΝΕΟΥΣ. Οι ΝΕΟΙ και η ΟΝΝΕΔ δεν εκπροσωπούνται από την Γραμματεία Νέας Γενιάς."
Είναι εμφανές, πια, ότι...

κι ο νυν νεοκλεγείς Πρόεδρος παρασύρεται από ανθρώπους του στενού του συμβουλευτικού περιβάλλοντος, οι οποίοι βλέποντας ότι ο επίλεκτός τους κ. Παπαμιμίκος χάνει την Προεδρεία στην ΟΝΝΕΔ, λόγου πρότερου μη έντιμου βίου, προσπαθούν να την διαλύσουν για να μπορέσουν να την ξαναϊδρύσουν με δικά τους κριτήρια για να την ελέγχουν και μαζί μ' αυτή να κινούν τα νήματα σε πανεπιστήμια και να τροφοδοτούν τους εκάστοτε επίλεκτους για ψηφοθηρία.
Δεν ξέρω να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσε το fimotro γιατί ο κ. Κικίλιας αποφεύγει να καταθέσει τον ισολογισμό του ΟΝΑ για τρία χρόνια (http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_2434.html), καθώς δεν έχω τους φακέλους που ισχυρίζεται ότι κατέχει το blog. Δεν θα σχολιάσω τη flerty διάθεση του πρώην μπασκετμπολίστα με 18χρονες. Εξάλλου, ανύπαντρο και ωραίο παιδί είναι. Θα υπενθυμίσω όμως στον κ. Σαμαρά κάποιες άλλες ιστορίες με τις οποίες σχετίζεται ο επίλεκτος που κάποιος από το γραφείο του τού τον σύστησε. Πάμε, λοιπόν, βήμα βήμα..
Αρχίζω με http://pressonair.blogspot.com/2009/11/blog-post_20.html:
"Τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος πληροφορήθηκε ότι ο κ. Κικίλιας έχει κάνει μαγαζάκι του τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης. Αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Κικίλιας έχει βολέψει με παχυλές συμβάσεις τους συνεργάτες του οι οποίοι δεν έχουν και το καλύτερο όνομα στην πιάτσα, όπως είναι ο πρώην διευθυντής του Γ. Βουλγαράκη και ανέκαθεν κρατικοδίαιτος, κ. Βαγγέλης Πάνου, ο προύχοντας των ΤΕΙ κ.Πέτρος Αρβανιτάκης αλλά και πολλοί άλλοι.. Στη συνέχεια, έφτασε στα χέρια του Δημάρχου ο λογαριασμός των τηλεφώνων του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης. Ο Νικήτας έπαθε σοκ καθώς διαπίστωσε ότι το ποσό που έπρεπε να καταβάλει ήταν αστρονομικό. Όταν τσέκαρε την αναλυτική του λογαριασμού διαπίστωσε πλήθος τηλεφωνημάτων προς κινητά να γίνονται κάθε βράδυ. Όταν κάλεσε τον Κικίλια για να ζητήσει εξηγήσεις, ο Βασιλάκης του είπε με στόμφο και με μια φυσικότητα ότι τα παιδιά (φοιτητές ΔΑΠ Παντείου) του φοιτητοπατέρα Βαγγέλη Πάνου χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα του Οργανισμού για να κάνουν κινητοποίηση για διάφορες εκδηλώσεις, από party μέχρι εκδρομές στην Αράχωβα, αλλά και για να ενημερώνουν τους συμφοιτητές τους για τα δρώμενα στη σχολή. Ο Νικήτας αντιλήφθηκε το μέγα σκάνδαλο και έγινε έξαλλος με τον Κικίλια. Αναλογιστείτε μόνο ότι όλοι εμείς πληρώνουμε τηλέφωνα που γίνονται για να κλείσουν κάποια καλόπαιδα και συνάμα κρατικοδίαιτοι τραπέζια στα μπουζούκια."
Σημειώνω ότι ο κ. Πάνου, βοήθησε τον κ. Κικίλια στον προεκλογικό του αγώνα κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές που ο τελευταίος ήταν υποψήφιος, ενώ πριν ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Βουλγαράκη. Ο κ. Πάνου, δε, λέγεται ότι προσέγγισε τον κ. Κικίλια για να ευνοηθεί από τον πατέρα του, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος ΤΕΙ Πειραιά. Και εδώ, αρχίζουν τ΄ άλλα ωραία..
Συνεχίζω με http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=749910:
"Πρόεδρος κάνει τους φύλακες σεκιουριτάδες. Σήμερα μάθαμε από τους φύλακες της σχολής και από συμφοιτητές μας ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Παναγιώτης Κικίλιας, πατέρας του Δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κικίλια, έχει δώσει ρητή εντολή να μην μπαίνει κανείς στο χώρο της σχολής όλο τον μήνα Αύγουστο χωρίς να αναφέρεται μόνο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοι μας να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου αλλά ούτε να μάθουν την εξεταστέα ύλη και να πάρουν βεβαίωση σπουδών και δικαιολογητικό αναβολής από το στρατό. Σαν να μην έφτανε αυτό στην προσπάθεια ενός καθηγητή,προιστάμενου τμήματος,να μπει στην σχολή για να κάνει τη δουλειά του,ζητήθηκε από τον Γραμματέα της σχολής, Γιώργο Παπαδόπουλο,να τον αφήσουν να μπει αλλά να του ψάξουν οι φύλακες το αυτοκίνητο κατά την έξοδό του από τη σχολή!!!!!Φυσικά είπε ότι αυτό πρέπει να γίνεται και σε κάθε σπουδαστή που θα μπαίνει στη σχολή,αν τα καταφέρει να μπει! Οι φύλακες έχουν διαμαρτυρηθεί και αρνούνται να εκτελέσουν την παραπάνω εντολή αλλά ζητάνε και τη βοήθεια των σπουδαστών αφού δεν έχουν σωματείο για να τους βοηθήσει.Γιατί δεν έχουν σωματείο?Γιατί πολύ απλά δεν μπορούνε λόγω καθεστώς σύμβασης.."
Και κλείνω με τον Ιο της Ελευθεροτυπίας (4/10/08), όπου υπήρξε εκτενή αναφορά για τον τρόπο που ο πατέρας του κ. Κικίλια, προσπάθησε να κάνει καθηγήτρια στο ΤΕΙ την κόρη του και τότε, σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή (http://www.iospress.gr/mikro2008/mikro20081004.htm). Χαρακτηριστικός ο τίτλος, "Οικογενειακές «τουριστικές» επιχειρήσεις":
"Την περασμένη βδομάδα κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση της Ελπίδας Τσουρή, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα τις διαδικασίες προκήρυξης και εκλογής σε θέση αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ευρωπαϊκές επιρροές στην ελληνική εκπαιδευτική πολιτική και τουριστική εκπαίδευση» στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά. Η κυρία Τσουρή περιγράφει τις ανορθόδοξες πρακτικές που από τον Οκτώβριο του 2005 είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ κατά την προσπάθεια επιβολής νέων μαθημάτων και ειδικά αυτής της νέας ακαδημαϊκής θέσης και επισημαίνει ότι τώρα η θέση προκηρύχθηκε σε άλλη σχολή των ΤΕΙ με μόνο στόχο την πλήρωσή της από συγκεκριμένη υποψήφια, συγγενή α' βαθμού του τ. προέδρου του ΤΕΙ. Η βουλευτής ερωτά τι θα πράξει το υπουργείο, με βάση ποιο σκεπτικό προκηρύχθηκε η θέση και αν αληθεύει ότι η εισηγητική επιτροπή προκρίνει απροκάλυπτα «με ιδιαίτερη ευχαρίστηση» τη συγκεκριμένη υποψήφια. Τέλος, ερωτά αν ισχύει το ότι η υποψήφια δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος. Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται και ερώτηση που καταθέτει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά μέχρι τις 31/8/2008 ήταν ο κ. Παναγιώτης Κικίλιας."
Είναι προφανώς δικαίωμα σου, Πρόεδρε, να μιμείσαι ακόμα και σ' αυτό τον Γιώργο Παπανδρέου -μιας και θέλεις να διαλύσεις τη Νεολαία- και να αγνοείς την προσπάθεια που δίνουν αυτή τη περίοδο οι υποψήφιοι για την Προεδρεία της, μη σεβόμενος τον αγώνα τους. Όταν όμως μιλάς για αξίες και ήθος στη πολιτική, είναι ανακόλουθο και καθίστασαι αυτόματα αφερέγγυος, όταν προσπαθείς να την καπελώσεις με τέτοιες επιλογές γόνων που κάποιοι διασωζόμενοι προσπαθούν να σου επιβάλλουν...

10 σχόλια

  1. ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ

    ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
    ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ ;


    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΕΙΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε νεολαίοι πυγολαμπίδες της νου δου βρέθηκε ένα φωτεινό αστέρι και προσπθείτε να το σβύσετε ουστ κομματόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eσείς οί νεολαίοι τών ΟΝΝΕΔ,ΠΑΣΠ,
    ΚΝΕ,Ρήγα Φεραίου (δέν γνωρίζω τή
    σημερινή ονομασία),πόσο χρονών
    παίζετε στήν μεγαλύτερη ηλικιακά
    Εθνική κομματική ομάδα?
    Γιατί άν είστε επ αορίστω,θά
    μπορούσα στά 40φεύγα μου νά παίξω
    εξτρέμ εξωφυλαρουχάς ή κορδοδέτης?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εάν ο πρόεδρος ενός κόμματος ακούει τον ένα και τον άλλο φιλόδοξο κοπρίτη τι πρέπει να κάνει τότε βράσε ρύζι... ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥς ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aisxos dropi ti na pw..mia zwh ta idia k ta idia k de les pou vgainei k kapoios k milaei;;kala kaneis re file k ta les etsi einai dystyxws!me to arxilamogio to papamimiko to kseftylismeno!ousttttttt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός μας γυρνοβολάει στην Ευρώπη για να βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδας.
    Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις του εθνικού μας Αϊνστάϊν ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες.
    Κανένας δεν μας έδωσε φράγκο αλλά ο ΓΑΠ κανόνισε να αγοράσουμε φρεγάτες από τη Γαλλία και Eurofighter από τη Γερμανία.
    (το μπερδεμένο μου μυαλό . . . που έλεγε και ο Καζαντζίδης).
    Συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας που του έδωσαν 44%.
    Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιό ξεκάθαρα αποδεικνύεται ότι τους άξιζε το δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Axioth

    pesta exo apo ta dontia
    einai apateones sth ND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο Κος ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Κου ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ???

    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση