GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα «ολίγον» χρεοκοπημένη…

Του ΠΑΝΟΥ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Λέκτορα Πανεπιστημίου Μακεδονίας Το ερέθισμα μου έδωσε άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο e-net.gr με τίτλο: «Δανεισμό ρ...

Του ΠΑΝΟΥ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Λέκτορα Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το ερέθισμα μου έδωσε άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο e-net.gr με τίτλο: «Δανεισμό ρεκόρ, ύψους 80,2 δισ. ευρώ, σχεδιάζει η Γερμανία» και τον σχετικό υπαινιγμό ότι και η κ Μέρκελ «έχει πρόβλημα» κάπως ανάλογο με αυτό του κ Παπανδρέου!
Ξεκινώ δίνοντας μερικά στοιχεία για τις οικονομίες των χωρών που αναφέρονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθημερινά και γίνονται θέματα για τα βραδινά talk-shows (αυτά που υποτίθεται ότι είναι δελτία…. ειδήσεων).
Η Γερμανία είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και...

η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Είναι η ηγέτιδα χώρα σε εξαγωγές αυτοκινήτων, μηχανημάτων, χημικών και ηλεκτρονικών. Μερικά οικονομικά στοιχεία για την χώρα:
$2.812 τρισεκατομμύρια ΑΕΠ 2009
Δημόσιο χρέος στο 77.2% του ΑΕΠ
Εξαγωγές $1.187 τρις
Εισαγωγές $1.022 τρις.
Θετικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών = $165 δις

Με μια ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι είναι «άστοχος» ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας για δανεισμό ρεκόρ 80.2 δις ευρώ της Γερμανίας καθότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο του 3% του ΑΕΠ της χώρας.
Η Ισπανία είναι μια ακόμη χώρα που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η Ισπανία είναι η 12η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της Γαλλίας και της Γερμανίας.
$1.368 τρισεκατομμύρια ΑΕΠ 2009
Δημόσιο χρέος στο 50% του ΑΕΠ
Εξαγωγές $215.7 δις
Εισαγωγές $293.2 δις
Αρνητικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών = - $77.5 δις
Μια ακόμη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα είναι η γειτονική μας Ιταλία, μια χώρα με «σχιζοειδή τύπο οικονομία» όπου ο Βορράς είναι μια ανεπτυγμένη βιομηχανική χώρα με ισχυρές επιχειρήσεις και ο Νότος μαστίζεται από την υψηλή ανεργία, ένα παραγκωνισμένο αγροτικό τομέα και μια οικονομία που στηρίζεται στο δημόσιο και στις κρατικές επιχορηγήσεις (θυμίζει…Ελλάδα;).
$1.756 τρισεκατομμύρια ΑΕΠ 2009
Δημόσιο χρέος στο 115.2% του ΑΕΠ
Εξαγωγές $369 δις
Εισαγωγές $358.7 δις
Θετικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών = $10.3 δις
Μια ακόμη χώρα που ήρθε στο προσκήνιο των ελληνικών συζητήσεων τελευταία και ειδικότερα μετά το πρόσφατο εκεί ταξίδι του κ. Πρωθυπουργού είναι η Ουγγαρία.
Η Ουγγαρία βρίσκεται ήδη υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ουσιαστικά «χρεοκόπησε» για να ζητήσει βοήθεια. Το κατά κεφαλή ΑΕΠ της οικονομίας είναι περίπου στα 2/3 του μέσου όρου της Ευρώπης των 25. Περίπου το 80% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από την ιδιωτική-επιχειρηματική πρωτοβουλία και από το 1989 (χρονιά της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου και της κατάρρευσης των Σοβιετικού τύπου οικονομιών) ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές έχουν επενδύσει περισσότερα των 200 δις ευρώ στην οικονομία της Ουγγαρίας.
$186.3 δις ΑΕΠ 2009
Δημόσιο χρέος στο 72.4% του ΑΕΠ
Εξαγωγές $78.61 δις
Εισαγωγές $74.56 δις
Θετικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών = $4.05 δις
Θεώρησα υποχρεωτική αυτή τη σχετικά μεγάλη εισαγωγή για να έλθω στα δικά μας και να εξηγήσω μέσα σε λίγες γραμμές γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη τελικά είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Ο ελληνικός δημόσιος τομέας αποτελεί το 40% του ΑΕΠ της χώρας μας θυμίζοντας περισσότερο προ του 1989 «σοσιαλιστική – κουμουνιστική» οικονομία παρά οικονομία χώρας- μέλους της Ε.Ε.
Τα τελευταία 30 χρόνια η «ανάπτυξη» της Ελληνικής οικονομίας στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που εισπράξαμε ως Ελλάδα από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και τις κάθε λογής Γεωργικές και άλλες επιδοτήσεις μέχρι τα περιώνυμα 4 κοινοτικά πλαίσια στήριξης που στόχευαν, ή έπρεπε να στοχεύουν, στη δόμηση των απαραίτητων οικονομικών υποδομών ανάπτυξης και διαδικασιών κοινωνικών αλλαγών.
Να θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στο 2010 και ακόμη δεν έχουμε τον γνωστό αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων)!
Ανάμεσα στο 2000 και 2007 παρουσιάσαμε «ανάπτυξη» βασιζόμενοι στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων (αυτά που όχι μόνο ΔΕΝ έφεραν το παραμικρό ίχνος ξένων επενδύσεων στη χώρα μας αλλά εξαφάνισαν και τα τελευταία αποθέματα που ΔΕΝ είχε καταφέρει να απομυζήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών). Ταυτόχρονα υπήρξε και η γνωστή ευκολία με την οποία τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα δάνειζαν στον έλληνα καταναλωτή από 500 ευρώ μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες για να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμούσε!
Τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας αυτή την στιγμή είναι τα κάτωθι:
$339.2 δις ΑΕΠ 2009
Δημόσιο χρέος στο 108.1% ή στο 112% του ΑΕΠ
Εξαγωγές $18.64 δις
Εισαγωγές $61.47 δις
Αρνητικό ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών = - $42.83 δις

Η χώρα μας πάσχει από ένα υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, από την έλλειψη σοβαρής βιομηχανικής παραγωγής και επιχειρηματικών δράσεων και από ένα διαρκώς διογκούμενο αρνητικό ισοζύγιο «εξαγωγών – εισαγωγών».
Η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί μέσα στο 2010 περίπου 60 δις ευρώ για να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Ούτε η Ουγγαρία δεν αντιμετώπιζε τόσο δύσκολη κατάσταση.
Καμία άλλη χώρα στην Ε.Ε. δεν έχει 1 εκ από τα περίπου πέντε εκατομμύρια εργαζομένους να απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στο δημόσιο τομέα ο οποίος ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τι παράγει…
Εάν λάβουμε επίσης υπόψη μας ότι ο τουρισμός συμβάλλει με ποσοστό περίπου 15% στο ΑΕΠ και ότι πέρσι η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και φέτος προοιωνίζεται πολύ δύσκολη αναρωτιέται κανείς από πού θα μαζέψει η χώρα μας τα χρήματα για να ξεπληρώσει εν μέρει τους τόκους των φετινών δανείων. Η απάντηση και η εκτίμηση μου είναι ότι απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
Οι ευθύνες βαρύνουν σαφέστατα τις πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των τελευταίων 35 ετών.
Ο κ. Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ θα επιτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας!
Πιστεύω ότι μάλλον προσπαθεί να αποφύγει τον όρο ώστε να μην γράψει η ιστορία ότι η ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ήταν το 2010, δηλαδή με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου (οι προηγούμενες τέσσερις ήταν το 1827, 1843, 1893, 1932).
Πολύ φοβάμαι κ Πρωθυπουργέ ότι χωρίς να είσθε εσείς προσωπικά ο υπεύθυνος, στη διάρκεια της δικής σας Πρωθυπουργίας η Πατρίδα μας Ελλάδα έφτασε να θυμίζει τη λαϊκή περιγραφή της ανεπιθύμητης κατάστασης όπου η «κορασίδα είναι και ολίγον τι…έγκυος» ή σε αντίστοιχη αναλογία «η ελληνική οικονομία είναι και ολίγον τι…χρεοκοπημένη!»

28 σχόλια

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΩΣ ΤΩΡΑ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το υπουργείο οικονομικών
    Να φορολογήσετε όλες την Μασονικές Στοές στην Ελλάδα ,
    τα Τζαμιά που είναι στην Ελλάδα και είναι πάρα πολλά ,
    το Ισραηλιτικό συμβούλιο , και τις εκκλησίες των ιεχωβάδων.
    Και ΜΗΝ φορολογείται μόνο την Ελληνική εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αμοιβές των δικηγόρων στην Ελλάδα .

    Οι δικηγόροι στην Ελλάδα βγάζουν πολλά μαύρα χρήματα διότι τους καλύπτει το σύστημα .
    Σχεδόν όλοι οι βουλευτές και υψηλά κομματικά στελέχη
    των κομμάτων , της κρατικής μηχανής , των τραπεζών , είναι δικηγόροι και έχουν πολυτελέστατα γραφεία δικηγορικά , με πολύ προσωπικό και διείσδυση στην τηλεόραση , για να περνάνε τι απόψεις τους , και να παίρνουν τις δουλειές των δημοσίων έργων επιδότησης από την ευρωπαϊκής ένωσης , {παράνομα)
    για να μην φαίνονται τα πραγματικά αφεντικά τους .
    να βγάζουν έξω έμπορους ναρκωτικών , μεγαλοαπατεώνες καταχραστής του δημοσίου χρήματος . λαδώνοντας τους δικαστές
    Ο Πρόεδρος , του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι
    κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ , είναι μάλιστα και υψηλά αμειβόμενος μόνιμος δικηγόρος στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ παίρνοντας πάνω από 7.000 ευρύ τον ΜΗΝΑ , παίρνοντας μάλιστα και μεγάλες δουλειές τις τράπεζας για το γραφείο του.
    Οι δικηγόροι που εργάζονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 3.500 ΕΥΡΩ μέχρι 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .
    Επίσης η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,έχει μαζέψει ένα σωρό κομματόσκυλα δικηγόρους , που είναι συνεργαζόμενοι με πολύ υψηλές αμοιβές .
    Οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν τόσο σκανδαλώδες παράνομες
    αμοιβές και μισθούς σε δικηγόρους .
    Ας επέμβει κανένας εισαγγελίας στην Εθνική τράπεζα να ελέγξει τις μισθοδοσίες των δικηγόρων της και των συνεργαζόμενων της .
    Όλοι οι άλλοι υπάλληλοι τις τράπεζας παίρνουν από 700 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ ,τον μήνα καθαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοοο... Τολμηρός ο Λέκτορας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ..ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ..ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΝΕΠΩΝΥΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ?
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!
    ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό άρθρο !

    http://review-in-action.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ Η ΟΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΠΑΡΙΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Η ΛΕΚΤΟΡΕΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΣΥ.
    ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΑΠΑΡΑ Ε ΠΑΠΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολοι εσεις οι λεκτορες μας εχετε σπασει τα παπαρια με το μπλα μπλα μπλα.Εισαστε χεσμενοι στις επιδοτησεις και μιλατε εκ του ασφαλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΥΔΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ, ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΑΖΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΘΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΡΕΜΟΥΛΟ. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.gurforum.org/2009/01/18/%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%C2%AB%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CE%B1%CE%B5/#more-968



    Κύριε Πιπερόπουλε
    Καταρχήν έστω και αργά είχαμε μια «μη απάντησή σας». Για την νεποτικού τύπου εκλογή του υιού σας δεν είπατε λέξη.

    Μας λέτε ότι «Είναι επιλογή μου να μην απαντώ σε σχόλια που γίνονται κάθε φορά που καταθέτω δημόσια μια άποψή μου σε blog ή σε εφημερίδα χωρίς να με διακρίνει κάποιου είδους ανόητης υπεροψίας.»

    Άρα δεν είστε υπερόπτης όπως μόνος σας αναφέρετε. Ξεχνάτε όμως ότι είστε δημόσιο πρόσωπο, ακαδημαϊκός δάσκαλος που διδάσκετε και το διάλογο και η πολιτεία σας εμπιστεύτηκε την εκπαίδευση των παιδιών μας. Έχετε υποχρέωση να δέχεστε την κριτική των πράξεών σας και χωρίς υπεροψία και αλαζονεία να απαντάτε στα φόρα που λειτουργείτε και εκφράζεται τις απόψεις σας και να κάνετε και την αυτοκριτική σας. Αυτός που καταθέτει δημόσια την άποψή του περιμένει και τις άλλες θέσεις άλλα και κριτική.

    «Εμπαθείς είναι, φυσικά, και κάποιοι οι οποίοι όχι μόνο εδώ αγαπητέ συνάδελφε Θέμη Λαζαρίδη αλλά και σε άλλα blog που επιτρέπουν σχόλια επιτίθενται με χυδαίο τρόπο όχι στις θέσεις και τις σκέψεις μου αλλά σε μέλη της οικογένειάς μου.»

    Άρα τα παρακολουθείτε άσχετα αν δεν απαντάτε. Αυτό εσείς που δηλώνεται ότι κάνατε μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία έχει όνομα. Είναι εντυπωσιακό για μας τους κοινούς θνητούς, αλλά όχι φαίνεται για σας τον ακαδημαϊκό δάσκαλο, να τον εγκαλούν δημόσια για μια πράξη του, που σε όλο τον κόσμο και την διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα είναι κατακριτέα, απαράδεκτη και απορριπτέα-οικογενειοκρατία- και εσείς να μην απαντάτε, να χαρακτηρίζεται τους άλλους εμπαθείς και ούτε καν να έχετε το θάρρος και την γενναιότητα, όπως αρμόζει στον δάσκαλο, να υπερασπιστείτε την επιλογή σας ή αν αναγνωρίζεται το λάθος σας να ζητείστε συγνώμη.

    «Αυτούς, και εάν ακόμη εμπλεκόμουν, όπως κάνω σήμερα κατ΄εξαίρεση σε σχολιασμό των responses στις σκέψεις μου (ο αριθμός των οποίων είναι εντυπωσιακός) ΔΕΝ θα τους απαντούσα λειτουργώντας όντως ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ…»

    Εδώ μας λέτε ότι ο αριθμός των σχολιαστών που σας σχολιάζουν αρνητικά είναι εντυπωσιακός. Αυτό και μόνο δεν σας κάνει να αναρωτηθείτε γιατί όλοι αυτοί είναι εναντίον σας?
    Αλλά αν τους απαντούσατε θα λειτουργούσατε όντως υπεροπτικά και το επισημαίνεται με κεφαλαία. Αυτό λέγεται και αλαζονεία. Δεν κάνω τον ηθικολόγο αλλά σας λέω ότι σε πολλούς πολιτισμούς μεταξύ αυτών και του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου, η υπεροψία και η αλαζονεία «τιμωρούνται».

    Ο σχολιασμός ο δικός μου αφορά σε οικογενειοκρατία, σε «νομιμοφανή εκλογή» αφού πρώτα «νόμιμα και ηθικά» δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μη προσβολής της εκλογής και τίποτα άλλο. Καμία χυδαιότητα, εμπάθεια ή προσωπική επίθεση. Σ΄ αυτό το ιστολόγιο χάρη στη δύναμη και την τόλμη του Θέμη και πολλών άλλων που με μεγάλο προσωπικό κόστος γράφουν, έχει καταδικαστεί η οικογενειοκρατία πολλές φορές και μάλιστα με επώνυμο. Αυτό έγινε και στην δική σας περίπτωση χωρίς εξαίρεση. Ο καθηγητής κ. Παρασκευόπουλος του ΕΜΠ αναφέρει σε άρθρο του για την οικογενειοκρατία «καμία εξαίρεση». Σ΄ αυτό το ιστολόγιο που εσείς γραπτά το επισκέπτεστε πρώτη φορά έπρεπε να ξέρετε ότι ο διάλογος είναι κορυφαία του διαδικασία. Με θέσεις, αντιπαραθέσεις, διαφωνίες, ακόμη και με καυγάδες. Ποτέ όμως με ένα κείμενο σαν το δικό σας του τύπου «είναι επιλογή μου να μην απαντώ στα σχόλια των σκέψεών μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια...
    Σας θυμίζω το άρθρο του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Παρασκευόπουλου που δημοσιεύτηκε στο «Παρόν της Κυριακής» 30/11/2008 με τίτλο «ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ: Η μεγαλύτερη πληγή της ανώτατης Παιδείας μας»
    και λέει:

    «Τονίζουμε, στον υπερθετικό βαθμό, ότι το κακό που κάνει η οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ (σημειώστε, πολλοί υποτιμούν το τεράστιο αυτό κακό, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα). Γι’ αυτό, στο θέμα της οικογενειοκρατίας δεν επιτρέπεται ούτε μία εξαίρεση! Προς επίρρωση αυτών που λέω, αποτελεί το γεγονός ότι δεν θα βρείτε ούτε μία περίπτωση(!) οικογενειοκρατίας σε όλα τα Πανεπιστήμια της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Ούτε μία περίπτωση!!!

    Σεις κοινωνιολόγος ων δεν δικαιολογήστε να δηλώσετε άγνοια, άρα σκοπιμότητα.
    Ούτε μία εξαίρεση. Άρα όσο καλός και να είναι ο υιός σας δεν εξαιρείται. Αν πάλι είναι καλός ο υιός σας και ενδιαφέρεται πράγματι για ακαδημαϊκή καριέρα, σεις ο ίδιος έπρεπε να τον προστατέψετε και μαζί και τον εαυτό σας και να τον συμβουλεύατε να διεκδικήσει μια άλλη θέση σε ένα άλλο Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, που δόξα τω θεώ, υπάρχουν αρκετά που θεραπεύουν το γνωστικό του αντικείμενο. Αν πάλι δεν θέλατε να το κάνετε επειδή σαν δάσκαλος και γονιός είχατε σωστά διδάξει το παιδί σας και ο γιός σας είχε πράγματι ακαδημαϊκό ήθος, όπως περιγράφετε διεθνώς, μόνος του θα καταλάβαινε ότι δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει θέση στο Πανεπιστήμιο που υπηρετεί και ο πατέρας του. Απλά διότι ο επιστήμονας που έχει ακαδημαϊκό ήθος, πράγμα άλλωστε που το ζητά και ο νόμος και ενδιαφέρεται για την ακαδημαϊκή καριέρα αλλά και για το Πανεπιστήμιο αυτό το θεωρεί αυτονόητο. Αυτή την αρχή την παραβίασε ο γιός σας με το ξεκίνημα της καριέρας του. Εμείς τι να συμπεράνουμε για την συνέχεια? Δεν το κάνατε ούτε εσείς ούτε αυτός. Άρα επιβεβαιώνεται τον κ. Παρασκευόπουλο στην σκοπιμότητα. Ταυτόχρονα όμως εκτεθήκατε άρα θα δεχτείτε την όποια κριτική.

    «Επομένως, κάθε νίκη της οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ ισοδυναμεί με μία μεγάλη ήττα της Παιδείας μας. Μάλιστα δε, όσο πιο προκλητική είναι η περίπτωση της οικογενειοκρατίας, τόσο και πιο μεγάλη είναι η ήττα της Παιδείας μας. Η ήττα αυτή λειτουργεί σαν ένα πολυκέφαλο τέρας που κατατρώει τις σάρκες της ουσίας της Παιδείας, που είναι η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ισότητα, η Ισονομία, η Αξιοκρατία, κ.λ.π. Κοντολογίς, η οικογενειοκρατία, κυριολεκτικά, εκθεμελιώνει το Πανεπιστήμιο.

    Σαν ακαδημαϊκός δάσκαλος που είστε δεν μπορείτε παρά να συμφωνήσετε με τα παραπάνω, θα ήταν παράλογο το αντίθετο. Η νίκη η δική σας –με την προκλητική εκλογή του υιού σας στο Πανεπιστήμιο που και ο ίδιος εργάζεστε- είναι μεγάλη ήττα της Παιδείας μας, άρα όλων μας. Έχουμε λοιπόν όλοι το δικαίωμα σήμερα να καταδείξουμε αυτούς που πραγματικά μας κατατρώνε τις σάρκες μας. Να καταδείξουμε αυτούς που εκθεμελιώνουν τα πανεπιστήμιά μας. Μας μένει όμως και μια βαριά υποχρέωση. Να αναδείξουμε όλους αυτούς τους σιωπηλούς, σεμνούς, και άξιους επιστήμονες μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων μας που καθημερινά παλεύουν με αντίξοες συνθήκες αυτά τα φαινόμενα. Αυτούς που με συμπεριφορές σαν την δική σας και αυτών που τις αποδέχονται και τις υποστηρίζουν τους βάζετε στο περιθώριο. Αυτούς που δεν είναι όλη μέρα στα ΜΜΕ αλλά δουλεύουν σκληρά σε αίθουσες διδασκαλίας και σε εργαστήρια για να μορφώσουν φοιτητές, διδάκτορες, που χαίρονται και καμαρώνουν όταν η δουλειά τους αναγνωρίζεται, όταν οι μαθητές τους προοδεύουν, χωρίς να σκεφτούν το χρήμα και το χρόνο, αυτούς που έχουν τον «έρωτα» της επιστήμης και το Πανεπιστήμιο πάνω απ’ όλα και όχι πάρεργο ή αγγαρεία και στόχο έχουν την παραγωγή γνώσης, την πρόοδο της επιστήμης και της κοινωνίας μας και εν τέλει την αριστεία. Η δική μας ευθύνη είναι να αναδείξουμε αυτό το πρότυπο δασκάλων που παλεύουν με διδασκαλία αλλά και με το παράδειγμα της ίδιας τους της ζωής, που ερευνούν, δημοσιεύουν σε διεθνή περιοδικά με κρίση ομοτέχνων και όχι γράφοντας βιβλία που δεν περνάνε από κρίση και τις περισσότερες φορές εκδίδονται από θολούς εκδοτικούς οίκους, για να πάψουν να «φαίνονται οι φελλοί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέχεια....
    «Με την οικογενειοκρατία, τα ΑΕΙ μετατρέπονται σε θερμοκήπια αναξιοκρατίας, και κατ’ επέκταση ιδιοτέλειας, συντεχνίας, ανηθικότητας, διαπλοκής και διαφθοράς από τους ίδιους τους καθηγητές.»

    Τί παράδειγμα δώσατε εσείς στους φοιτητές σας και σε μας όλους? Με ποιό δικαίωμα βγαίνετε και μας αποκαλείται όλους εμάς εμπαθείς που επιτιθέμεθα δήθεν στην οικογένειά σας? Ησυχάστε κύριε Πιπερόπουλε κανείς δεν επιτίθεται στην οικογένειά σας και σε σας προσωπικά. Απλώς επισημαίνουμε και καυτηριάζουμε την συγκεκριμένη συμπεριφορά σας, την οικογενειοκρατία. Γράφετε όμως κατά καιρούς και καυτηριάζετε όλα αυτά τα φαινόμενα που αναφέρονται πιο πάνω. Εκτεθήκατε κάποτε και σαν υποψήφιος βουλευτής. Ευτυχώς που δεν αποκτήσατε με την ψήφο του Ελληνικού Λαού περισσότερη εξουσία. Γιατί μ’ αυτή την νοοτροπία μόνο καλές υπηρεσίες δεν θα προσφέρατε. Κύριε Πιπερόπουλε τα λεγόμενά σας δεν συμβαδίζουν με τα έργα σας.
    «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάθε περίπτωση οικογενειοκρατίας στα ΑΕΙ, επιφέρει μια χιονοστιβάδα πολύ ζημιογόνων επιπτώσεων, τόσο στα ΑΕΙ, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ως εκ τούτου, είναι παραπάνω από δίκαιο να πούμε, ότι κάθε καθηγητής που γίνεται οικογενειοκράτης, αλλά και αυτοί που τον στηρίζουν, διαπράττουν ένα στυγερό έγκλημα κατά της Παιδείας και της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό, οι οικογενειοκράτες και τα παιδιά τους, θα πρέπει να απομακρύνονται από τα ΑΕΙ, όπως εξάλλου γίνεται σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.»
    Ο κύριος Παρασκευόπουλος καταλήγει στο άρθρο του ότι ο κάθε καθηγητής που γίνεται οικογενειοκράτης, άρα και εσείς, αλλά και αυτοί που τον στηρίζουν, οι ομότεχνοί σας δηλαδή (αυτοί που προκήρυξαν το φωτογραφικό γνωστικό αντικείμενο, οι της τριμελούς εισηγητικής επιτροπής και οι θετικά ψηφίσαντες την υποψηφιότητα του υιού σας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου σας που έκανε τον έλεγχο της νομιμότητας, αλλά και όταν διορίστηκε ο υιός σας με τον 407/80 αλλά και όταν διορίστηκε σαν ΣΕΠ στο ΕΠ ) διαπράττουν ένα στυγερό έγκλημα κατά της Παιδείας και της κοινωνίας μας.
    Δεν είδαμε εκεί να αντιδράτε και να αποκαλείτε τον συνάδελφό σας καθηγητή του ΕΜΠ κ. Παρασκευόπουλο εμπαθή κτλ. Εκεί απλώς το αγνοήσατε εφαρμόζοντας το ρηθέν του σεμνού καθηγητή της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Κυρίου Σμοκοβίτη «δεν αφορά σε εμάς για άλλους τα λένε». Άλλα και δεν τολμήσατε να συγκρουστείτε έστω για να υπερασπιστείτε την άποψή σας και την επιλογή –εκλογή του γιού σας. Ο κύριος Παρασκευόπουλος σας αποκάλεσε στυγερό εγκληματία που διέπραξε στυγερό έγκλημα κατά της Παιδείας μας και της κοινωνίας μας. Ο στυγερός εγκληματίας με βάσει τον ποινικό κώδικα του νομικού μας πολιτισμού τιμωρείται με κάθειρξη. Ο κύριος Παρασκευόπουλος σαν ακαδημαϊκός δάσκαλος ήταν επιεικής και λέει ότι οι οικογενειοκράτες και τα παιδιά τους, θα πρέπει να απομακρύνονται από τα ΑΕΙ.
    (α) Π. Ν. Παρασκευόπουλος «Η Παιδεία εν Τάφω(;)», σελ. 180, Αυτοέκδοση, 2007.
    Ο δικός μου τουλάχιστον σχολιασμός δεν εμπίπτει στην κατηγορία των εμπαθών που αναφέρετε για πολλούς λόγους, που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν και που άλλωστε με τον τρόπο που «δήθεν» απαντήσατε φαίνεται ότι δεν είστε σε θέση να καταλάβετε ή επιβεβαιώνεται την υπεροψία σας και την αλαζονεία σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνέχεια...
    http://www.gurforum.org/2009/07/20/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%E2%80%A6/#comments


    http://taxalia.blogspot.com/2010/01/55.html

    http://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=11565&postdays=0&postorder=asc&start=30

    “Έχουμε λοιπόν 1η την κυρία Πιπεροπούλου η οποία βλέπω σε διαγωνισμό με μόρια του Υπουργείου Παιδείας για 50 θέσεις ΠΕ23 Ψυχολόγων μετά βίας είχε πάρει την 49 θέση και εδώ βγαίνει 1η με τα τσαρούχια! ”

    http://seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/353/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ-ΓIA-ΠΕ23.pdf


    http://www.gurforum.org/2009/02/01/%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%E2%80%A6%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/#comments

    7.
    Λουκας Βλάχος
    February 1st, 2009 at 16:06 | Καθηγητης ΑΠΘ
    Ο κ. Πιπερόπουλος «ζει δυο ζωές» (1) του Πατέρα με το όραμα του κάθε καλού πατέρα που σκέπτεται τα παιδία του πρώτα, (άλλωστε το δημόσιο πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι περιουσία των καθηγητών και των οικογενειών τους) (2) του οραματιστή… για το τι πρέπει να κάνει η υπόλοιπη κοινωνία… Μας προτρέπει συγχρόνως να αγνοήσουμε το (1) γιατί έτσι κατεβάζουμε την συζήτηση χαμηλά και να ασχοληθούμε με το (2).

    Γράφει.. λοιπόν…
    ————————
    “Εμπαθείς είναι, φυσικά, και κάποιοι οι οποίοι όχι μόνο εδώ αγαπητέ συνάδελφε Θέμη Λαζαρίδη αλλά και σε άλλα blog που επιτρέπουν σχόλια επιτίθενται με χυδαίο τρόπο όχι στις θέσεις και τις σκέψεις μου αλλά σε μέλη της οικογένειάς μου.
    Αυτούς, και εάν ακόμη εμπλεκόμουν, όπως κάνω σήμερα κατ΄εξαίρεση σε σχολιασμό των responses στις σκέψεις μου (ο αριθμός των οποίων είναι εντυπωσιακός) ΔΕΝ θα τους απαντούσα λειτουργώντας όντως ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ…
    —————–
    Δεν συνομιλώ με τον κ. Πιπερόπουλο κάτω από αυτές τις συνθήκες.

    Βαρέθηκα να διβάζω διαλέξεις για φοροδιαφυγή από τον κ. Βουλγαράκη… ας τον αγνοήσουμε τον κ. Πιπερόπουλο και ας προχωρήσουμε γιατί πραγματικά κατεβάζει την συζήτηση πολύ χαμηλά.

    14.
    IΑΜΒΛΙΧΟΣ
    February 4th, 2009 at 01:42 |

    Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο forum. Αποφάσισα να το κάνω επειδή παρακινήθηκα από τα παραπάνω σχόλια στο κείμενο του κ. Πιπερόπουλου. Συγχαρητήρια για τα σχόλια. Ο κ. Πιπερόπουλος ζει μέσα από τι “φαίνεσθαι”. Χαίρεται τόσο που είναι καθηγητής στο Πανεπ. ΜΑκεδονίας που δεν κρατιέται και αναφέρει πολλές φορές τη λέξη “καθηγητής” στις θλιβερές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις. Τον ξέρω προσωπικά. Είναι ο τύπος του συναοικιακού επιστήμονα της συμφοράς. Λυπάμαι που τα γράφω αυτά ανωνύμως αλλά αναφέρομαι στην κοινή αίσθηση. Υπόσχομαι οι παρεμβάσεις μου να δίνουν στοιχεία σε ότι υποστηρίζω. Πάντως, η προσπάθεια του forum πρέπει να καθαρθεί από τους τιμητές που διαφθείρουν αντί να τιμούν.

    Όπως βλέπετε οικογένεια Πιπερόπουλοι κρατικοδίαιτη ΑΕ μέσω του διαδικτύου σας μάθαμε. Είστε δημιουργοί και συμμέτοχοι στο μεγάλο πρόβλημα. Πάψτε να προκαλείται και να εμφανίζεστε οικογενειακά σαν τιμητές των πάντων

    ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PRESS..
    ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΘΩΟΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΟΥΡΟΧΑΒΛΕ.
    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
    ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Η Ελλάδα «ολίγον» χρεοκοπημένη…"

    γράφει ο Παπαρόπουλος η ολίγη από μαϊντανό, ο εντελώς χρεοκοπημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ....
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ .....
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΠΕΡΟΜΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ
    ΓΑΠ ή GAP...και τελικά ΜΑΛΑΚΑΣ
    με ...διεθνή επιβεβαίωση !!

    + Η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενός ηττημένου.
    Δεν ευελπιστούμε πια τίποτε. Διέψευσε τα όνειρα όσων των πίστεψαν, πρόδωσε τις ελπίδες όλων των Ελλήνων, κανει κακό πια στη χώρα.
    Μπορεί να φύγει ως ο Χειρότερος Πρωθυπουργός.

    Σίγουρα ο χειρότερος από το Δηλιγιάννη και μετά. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν εκείνοι οι τύποι, αλλά και πάλι δύσκολα τους φαντάζομαι χειρότερους από τούτον εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. """Tοποθέτησε τρείς ΣΟΦΟΥΣ,στήν κυβέρνηση καί θά σού διαλύσουν τήν χώρα"""""
    ΒΙΣΜΑΡΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι αμοιβές των δικηγόρων στην Ελλάδα .

    Οι δικηγόροι στην Ελλάδα βγάζουν πολλά μαύρα χρήματα διότι τους καλύπτει το σύστημα .
    Σχεδόν όλοι οι βουλευτές και υψηλά κομματικά στελέχη
    των κομμάτων , της κρατικής μηχανής , των τραπεζών , είναι δικηγόροι και έχουν πολυτελέστατα γραφεία δικηγορικά , με πολύ προσωπικό και διείσδυση στην τηλεόραση , για να περνάνε τι απόψεις τους , και να παίρνουν τις δουλειές των δημοσίων έργων επιδότησης από την ευρωπαϊκής ένωσης , {παράνομα)
    για να μην φαίνονται τα πραγματικά αφεντικά τους .
    να βγάζουν έξω έμπορους ναρκωτικών , μεγαλοαπατεώνες καταχραστές του δημοσίου χρήματος . λαδώνοντας τους δικαστές
    Ο Πρόεδρος , του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι
    κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ , είναι μάλιστα και υψηλά αμειβόμενος μόνιμος δικηγόρος στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ παίρνοντας πάνω από 7.000 ευρύ τον ΜΗΝΑ , παίρνοντας μάλιστα και μεγάλες δουλειές τις τράπεζας για το γραφείο του.
    Οι δικηγόροι που εργάζονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 3.500 ΕΥΡΩ μέχρι 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .
    Επίσης η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,έχει μαζέψει ένα σωρό κομματόσκυλα δικηγόρους , που είναι συνεργαζόμενοι με πολύ υψηλές αμοιβές .
    Οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν τόσο σκανδαλώδες παράνομες
    αμοιβές και μισθούς σε δικηγόρους .
    Ας επέμβει κανένας εισαγγελίας στην Εθνική τράπεζα να ελέγξει τις μισθοδοσίες των δικηγόρων της και των συνεργαζόμενων της .
    Όλοι οι άλλοι υπάλληλοι τις τράπεζας παίρνουν από 700 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ ,τον μήνα καθαρά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .

    ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.
    Η ΚΟΡΗ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ........ ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.


    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΙΛΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε αει στο διαλο πια με την οικογενεια Παπαροπουλου!
    Εχουν παρει εργολαβια ολα τα μπλογκς με τις παπαρολογιες/μπουρδολογιες τους. Αντιγραφεις αρθρων, ανωδυνοι αναλυτες του τιποτα. Ο πατερας βολευτηκε στο Δημοσιο και κανει τον τζαμπα μαγκα. Βολεψε και τον γιο στο ιδιο Πανεπιστημιο, βολεψε και την κορη στο ΥΠΕΘΑ. Η μανα δεν ξερω που ειναι βολεμενη..
    Κρατικοδιαιτοι τεμπεληδες που δεν εχουν τι να κανουν και γραφουν στα μπλογκς -το ιδιο αρθρο δημοσιευεται σε 10 μπλογκς καθε φορα- για να κερδισουν δημοσιοτητα.
    Αυτοι οι φελλοι της ησσονος ικανοτητας, της αναξιοκρατιας, του κομματισμου, της ανουσιας επικοινωνιας...δυστυχως επιβιωνουν σε βαρος ολων μας.
    Να που πανε τα λεφτα μας φιλοι μπλογκερς! Σε οικογενειες τυπου Παπαροπουλου πατερα και υιου..
    Α ρε ξεφτυλες, γιαουρτωμα που θελετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

    Ο ΥΙΟΣ ΚΑΤ ΕΜΕ ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ , ΘΑ ΑΠΟΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΩΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ
    ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΠΕΤΑΤΖΗ (ΕΦ ΟΣΩΝ ΑΡΕΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ )

    ΝΟΜΙΖΩ, ΥΙΕ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ , ΘΑ ΤΥΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ,ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ .

    ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΜΠΕΤΑΤΖΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΩΝΥΜΕ
    24 Μαρ 2010 6:37:00 π.μ.

    Επιλέγω εσένα επειδή ως φίλος της οικογένειας πρέπει να σου γνωστοποιήσω ότι η σύζυγος του Πιπερόπουλου δεν βρίσκεται εν ζωή και ου΄δεποτε ργάσθηκε για το δημόσιο, η θυγατέρα ΔΕΝ απασχολείται στο ΥΠΕΘΑ, ο κύριος καθηγητής είναι συνταξιούχος και ο υιός είναι, το λέω ως φίλος του, ένα σπάνιο παιδί με ακέραιο χαρακτήρα και εντυπωσιακό για την ηλικία του βιογραφικό.
    Είπαμε σε αυτή τη χώρα στοπ στον Νεποτισμό και την οικογενειοκρατία, αλλά εσύ και οι υπόλοιποι ΑΝΩΝΥΜΟΙ τζάμπα μάγκες τι θα θέλατε να στείλουμε στη Ζιμπάμπουε τα παιδιά επωνύμων ακόμη και όταν έχουν ΟΛΑ τα προσόντα να διεκδικούν και να κερδίζουν μια θέση ως επιστήμονες;
    Ούστ ρε ΑΝΩΝΥΜΑ ανδρείκελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 24 Μαρ 2010 8:50:00 π.μ.

    ....δεν απασχολείται(ΠΛΕΟΝ) στο ΥΠΕΘΑ....


    ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΕΠΩΝΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝΩΝΥΜΕ-24 Μαρ 2010 9:10:00 π.μ.

    Αφού είσαι τόσο ενημερωμένος γιατί δεν βρίζεις και αυτόν που αναφέρεται στη μητέρα του Πιπερόπουλου που δεν ζει;
    Μήπως συγχέεις την οικογένεια Πιπερόπουλου με την άλλη οικογένεια του Πανεπιστημίου μακεδονίας, του κ Κάτου που είναι καθηγητής στην Πληροφορική όπου είναι τακτική καθηγήτρια και η σύζυγός του που πήρε το διδακορικό της όταν ο σύζυγος ήταν και πρόεδρος του Τμηματος Πληροφορικής και όπου υπηρετεί και η θυγατέρα τους και τώρα ετοιμάζονται να φέρουν και τον γιό τους που ήδη είναι εκλεγμένος σε άλλο ΑΕΙ
    Το πρόβλημα με την οικογενειοκρατία έχει - ενημερωμένε- ΑΝΩΝΥΜΕ 2 πλευρές - από τη μιά ευνοείς τα παιδιά σου και από τη άλλη - εσύ θα ήθελες - να στέλνεςι στο πυρ το εξώτερο τα παιδιά καθηγητών ακόμη και όταν έχουν ΟΛΑ και περισσότερ ΠΡΟΣΌΝΤΑ από όσα απαιτεί μια θέση;
    Προφανώς έχεις προβλημα με τον ίδιο τον Πιπερόπουλο (αλλά καθώς ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος βρες τον και να του τα πεις από κοντά και, φυσικά, ΕΠΩΝΥΜΩΣ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 24 Μαρ 2010 9:35:00 π.μ.


    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ .

    ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ.

    ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ .


    ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΝΤΙΔΡΩ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ.
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ;

    ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ (ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;) ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΕΣ.

    ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ MOY ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΜΙΑ 10αριά υβρίζουν τον Πιπερόπουλο και την οικογένεια του. Τα υπόλοιπα εκ. αναγωνστών απλά διαβάζουν τις ιδέες τους και συμφωνούν ή διαφωνούν. Οι εμπάθειες προφανώς απο την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΑΜΑΚ δεν έχουν όρια! Σε όλους τους ανώνυμους μια έκκληση: γράψτε και εσείς κάτι και αν μπορείτε και αξίζει στείλτε το να αναρτηθεί σε κανά blog...αλλά προφανώς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση