GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρωθυπουργός δικαίωσε τους βουλευτές...

...για τις τιμές των φαρμάκων. Κατατίθεται νέα τροπολογία ύστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου Από τον Θανάση Λεπίδη . Από τις στήλες του Press-gr...

...για τις τιμές των φαρμάκων. Κατατίθεται νέα τροπολογία ύστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου

Από τον Θανάση Λεπίδη
.
Από τις στήλες του Press-gr είχαμε πρώτοι αποκαλύψει (διαβάστε εδώ) ότι το θέμα της τιμής των φαρμάκων αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα στην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως τον Χρήστο Αηδόνη.
Η υπουργός προωθούσε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι τιμές θα υπολογίζονταν με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν για τα αντίστοιχα σκευάσματα στις χώρες της Ευρωζώνης.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όμως είχαν ζητήσει οι τιμές να υπολογίζονται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές που ισχύουν όχι...

στις χώρες της Ευρωζώνης αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι έτσι η εξοικονόμηση θα έίναι μεγαλύτερη από το 1 δις ευρώ που υπολόγιζε η υπουργός.
Τελικώς, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα πριν από λίγες ημέρες, αποσύρθηκε η διάταξη ενώ τη διαφωνία τους εξέφρασαν εκτός από τον Χρ. Αηδόνη, οι Κ. Γείτονας, Β. Παπαχρήστος και η Bάσω Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι ο προτεινόμενος τρόπος τιμολόγησης δεν θα αποφέρει τις αναμενόμενες μειώσεις στη φαρμακευτική δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Χθες για το θέμα αυτό συγκλήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών αλλά και των υπεύθυνων των αντίστοιχων Κοινοβουλευτικών Τομέων του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός συντάχθηκε επί της ουσίας με την άποψη των βουλευτών που είχαν διαφωνήσει -και όχι με την κ. Κατσέλη- με αποτέλεσμα να κατατεθεί νέα τροπολογία για την ανατιμολόγηση των περίπου 6.500 κυκλοφορούντων φαρμάκων.
Με τη νέα τροπολογία η προσαρμογή των τιμών «θα γίνει βάσει των χαμηλότερων τιμών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες υφίστανται και ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών, και αφετέρου από τη μείωση των τιμών των ουσιωδώς ομοίων φαρμακευτικών προϊόντων».
Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολιτικά τους ενθουσίασε διότι "ο πρωθυπουργός απέδειξε", όπως έλεγαν, "ότι ξέρει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις".

11 σχόλια

  1. επιτελους καποτε η μεγαλυτερη πληγη και σπαταλη της χωρας, δηλαδη η υπερσυνταγογραφηση και υπερκοστολογηση των φαρμακων, πρεπει να κλεισει οριστικα και αποφασιστικα.

    πρεπει να χτυπηθουν και οι τιμες και τα δωρακια απο τις φαρμακευτικες στους γιατρους.

    και πληρης ελεγχος ηλεκτρονικα στα φαρμακα που γραφει καθε γιατρος.

    αν δεν ητανε ολα αυτα ισως το κρατος να μας εδινε και αυξησεις τωρα! αντι για αυτα που εκοψε, για να καταλαβετε για τι τεραστιες σπαταλες μιλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα. Έτσι έσπασε η συμφωνία της "έντιμης" Λούκας με τους φαρμακοβιομήχανους, πάντα υπέρ του Λαού...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ντροπή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπυξης!"

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΙ ΕΚΕΙ.

    "Η υπουργός παίζει με την υγεία μας και δεν λογοδοτεί πουθενά. Το αυτοκρατορικό στυλάκι της, κατα πως φαίνεται, συνεχίζεται και το σεμνά και ταπεινά πήγε περίπατο..
    Εδώ και 15 ημέρες ήξεραν στο υπουργείο ότι υπήρχε πρόβλημα με λιαστές ντομάτες προερχόμενες από την Τουρκία. Υπήρχε επείγον σήμα, οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, και μας αφηναν να τις καταναλώνουμε χωρίς να μας ενημερώσουν ...
    για το ότι υπήρχε πιθανότητα έστω και απειροελάχιστη να κολλήσουμε ηπατιτιδα Α.
    Να ευχαριστούμε τον Θεό δηλαδη που σε καμμία παρτιδα δεν υπήρχε πρόβλημα.
    Το διέρρευσαν χθες το θέμα στο ΜEGA όταν ήταν σίγουροι ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.
    Αν υπήρχε πρόβλημα άραγε θα μας ενημέρωναν εμάς τους άμοιρους καταναλωτές;
    Πρέπει να παραιτηθει η υπουργός άμεσα. Δεν πρέπει να καθεται σε αυτην την θέση κάποιος που δεν μπορεί να διαχειριζεται κρίσεις. Η πολιτική εμπειρία μπορεί να της λείπει αλλά και επικοινωνιακά όπως όλα δείχνουν είναι άσχετη η όμορφη αυτή κυρία. Δεν την συμβουλεύει κανένας σωστά στο υπουργείο για την τακτική που πρέπει να ακολουθεί σε αγροτοδιατροφικα σκάνδαλα;
    Κύριε Πρωθυπουργέ μήπως άφησες πολύ λάσκα τα λουριά;"

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μήπως θα πρέπει να βάλουν διόδια και στην θάλασσα;"

    "γεια σας!!σας ευχαριστω για την δυνατοτητα που μας δινετε να εκφραζουμε την γνωμη μας..ελευθερα!!!!!σαν ελληνας..κ σαν πολιτης του κρατους που λεγεται Ελλαδα..

    θα ηθελα να ρωτησω τον κυριο πρωθυπουργο..τον κυριο υπουργο εθνικης αμυνης...η τελοσ παντων βρε αδελφε..καποιον καφρο...απο αυτους που μας κυβερνανε..τι γινετε..διοδια θα πληρωνουμε στην ξηρα?η μηπως θα πρεπει να βαλουν κ στην θαλασσα..

    με τοσα πολεμικα πλοια τον τουρκων που ερχονται συχνα πυκνα..ξερετε τι χρημα κυριε παπακωνσταντινου θα κοναμουσατε??? ματσο...ματσο..
    βρε δεν ντρεπεστε αχρηστοι..ενας μονο ειχε τα κοτσια..να μην πω τα @#$@$@$%ο αειμνηστος ο αντρεας παπανδρεου..ο γιωργακης ξερει να @@#$@#%#@%% και δεν φτανει αυτο..μας ταραζουν στα μετρα λιτοτητας εμας τον λαο..κ βαζουν κ 2 πολεμικα πλοια να το παρακολουθουν...γιατι τα βαζετε..αφου πανε,,,κ ερχονται..οι τουρκοι..καλοκαιρι ερχετε..αφηστε τους να πανε κ να ερχονται ανενοχλητοι..μπας κ βγαλουμε κανα ευρω..τουριστες ειναι οι ανθρωποι..για σκεφτητε το..μια ιδεα...λεω..κ δεν χρειαζεται Î! �υτε χρηματα να χαλαμε σε καυσιμα για τα πλοια μας..ουτε τιποτα..ξεφραγο αμπελι ειναι ο τοπος μας..εχει αξια..να ειμαστε ελληνες?/ρωταω..καποιος βρε παιδια να μου απαντησει?σας παρακαλω..με τα τιμης...

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει δηλαδή το deal με τους φαρμακοβιομήχανους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά τα άλλα η "έντιμη" Κατσέλη σκούζει υπέρ του "λαού". Τώρα που φάνηκε τι κρύβεται πίσω από την αρχική πρότασή της για τις τιμές των φαρμάκων να δούμε αν ο ΓΑΠ θα την πετάξει έξω με τις κλωτσιές στον ανασχηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H κατσέλη αποδεικνύει αυτό που ξέρουμε ότι ισχύει γενικά: όταν ακούς κάποιον να μιλάει μανιασμένα υπέρ των δικαίων του φτωχού λαού να είσαι κουμπωμένος, γιατί κάποιο λάκο έχει η φάβα. Κάποιων οι τσέπες παραμένουν άδειες και τρώνε εύκολη ανέξοδη ρητορία, ενώ κάποιων άλλων οι τσέπες φουσκώνουν και τρώνε χαβιάρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρά τα (ύποπτα) καραγκιοζιλίκια της Κατσέλη, το θέμα είναι ότι τελικά οι άνθρωποι θα αγοράζουν πιο φθηνά τα φάρμακα. Σκέψου να είσαι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος (όπως π.χ. ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος κ.α.), να ζεις από τη σύνταξή σου και να έχεις να πάρεις τόσα πολλά φάρμακα σε τόσο υψηλές τιμές. Ευτυχώς, έστω κι έτσι, οι τιμές πέφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
    Το Μάρτιο του 2009 συναντήθηκε με τους αρχηγούς ζητώντας ένα μίνιμουμ στήριξης, για να πάρει τα δύσκολα μέτρα.
    Τότε όλοι(πλην Καρατζαφέρη)έκαναν τους ανήξερους. Τους ανήξερους έκαναν και όλοι οι δηθεμουτάχαμου αναλυτές που σήμερα είναι λαλίστατοι.

    Το Σεπτέμβριο, ο Καραμανλής, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και προσωπικό, πήγε σε εκλογές, για να πάρει η νέα κυβέρνηση τα μέτρα. Εκείνος θα τα έπαιρνε τον Οκτώβριο, ο Παπανδρέου τα πήρε, δυστυχώς, 6 μήνες μετά.

    Ο Καραμανλής έκανε το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα.
    Εγώ είμαι υπερήφανος για τον Καραμανλή.
    ΕΝΩ ΤΩΡΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΧΑΛΑΔΙΚΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ. ΠΛΕΟΝ.
    ---- ΣΕ 150 ΗΜΕΡΟΥΛΕΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η κατσελο πρεπει να παει κατευθειαν στον ανακριτη,
    και να ανοιξει και το βιβλιο με τις επισκεψεις που δεχτηκε πριν προσπαθησει να περασει αυτο το αισχος.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΟΥΤΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση