GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Money Talks-Βullshit Walks...

Aπό τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο http://www.andrianopoulos.gr/ Oι Αμερικανοί έχουν μια χαρακτηριστική φράση που περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο τη...

Aπό τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο
http://www.andrianopoulos.gr/

Oι Αμερικανοί έχουν μια χαρακτηριστική φράση που περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο την ισχύ του χρήματος απέναντι σε κάθε άλλη δραστηριότητα. "Money Talks- Bullshit Walks" (Τα χρήματα ομιλούν - οι κουράδες αποχωρούν). Η καθημερινη ζωή δεν κρύβει την αλήθεια αυτού του ισχυρισμού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αντιμετώπιση των μεγιστάνων του χρήματος από την ελληνική "λαική" τηλεόραση. Στις εκπομπές λόγου συνηθως στριμώγνονται βουλευτές, υπουργοί, κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη. Και μπροστά στα μάτια ενός βαρυεστημένου κοινού λογοφέρνουν, τσακώνονται και...

συνήθως ...ομιλούν μη ακουόμενοι!! Οταν όμως κάποιος εκρόσωπος της κυρίαρχης οικονομικής τάξης αποφασίζει να μιλήσει, το σκηνικό αλλάζει. Το κατιναριό εξαφανιζεται, οι γραφικοί "ταραξίες"των στούντιο χάνονται από τα πλατώ ενώ η τάξη και ο καθωσπρεπισμός επικρατεί. Οι συνεντεύξεις γίνονται πραγματικές συζητήσεις. Με τάξη, ηρεμία και σοβαρότητα. Το μήνυμα είναι φανερό. Η πραγματική εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των γραφικών (και ανώριμων (;) ) πολιτικών αλλά των σοβαρών και κοινωνικά πανίσχυρων διαχειριστών του χρήματος. Με την μέθοδο αυτή βέβαια ο πολίτης παίρνει τα μηνύματά του. Και ενημερώνεται, από την συγκεριμένη συζήτηση βέβαια, καλύτερα. Διότι ακούει σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και πολιτισμού ολοκληρωμένες απόψεις. Που οι πολιτικοί σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν.
Το ερώτημα είναι γιατί μιά τέτοια ατμόσφαιρα πολιτισμού και ουσίας δεν υπάρχει στις συζητήσεις με πολιτικούς. Η απάντηση ειναι μάλλον απλή. Οι πολιτικοί οι ίδιοι έχουν υποβιβάσει τον εαυτό τους. Κατεξευτελίζοντας τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Και αυτονόητα δεν συγκινούν πλέον τον κόσμο. Και γι αυτό φταίνε μόνο οι ίδιοι...

12 σχόλια

  1. bullshit keeps on talking, while the money keep on walking.

    asshole!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .Πετσάλνικος: «Εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας κι έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;».

    Έχει ο πανηλίθιος Πετσάλνικος και αυτοί που εκπροσωπεί αίσθηση ότι αυτοεξευτελίζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ανδριανόπουλε, αν και συνήθως δεν ενστερνίζομαι τις απόψεις σας, με αυτό το μικρό άρθρο χτυπάτε ακριβώς εκεί που πονάει.
    Θα μπορούσε ο μεγαλοδημοσιογράφος να έχει τον κύριο επιχειρηματία μαζί με άλλους τέσσερις, και να πέσει το γέλιο της αρκούδας.
    Πάντως είμαι περίεργος, αυτός ο κύριος επιχ/τίας, αν του ζητηθεί να δώσει από τον "οβολό" του, θα το κάνει αγόγγυστα ή θα στρίβειν δια του αρραβώνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα στη παρεα μου φανταρε...


    ελα και παρε


    ηλιθιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανδρέα σε ευχαριστούμε: Για μία και μοναδκή φοράείπες την αλήθεια:
    Ότι σε καθετώς αστικής "δημοκρατίας" αυτοι που κυβεράνε δεν εναι ο κυρίρχος λαός δια των εκλεγμένων εκπροσώπων του αλλά η κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Και μαρξιστής ο Ανδρέας.
    Ότι όταν μιλάνε οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου όλοι οι λοιπόί εκπρόσωποι του λαού γίνονται ανθρωπάρια γραφικοί και μη σοβαροί. Αυτοκριτική κάνεις Ανδρέα;
    Ότι πλέον πρέπει να περάσουμε στην φάση του Μπερλουσκονισμού, όπου ένας ιδιοκτήτης (ή μήπως αχυράνθρωπος;) μεγάλης επιχείρησης που σαγηνεύει τα πλήθη μέσω της συμμετοχής του σε διοικητικό σχήμα ποδοσφαιρικής ομάδας, θα αναλάβει την διακυβέρνηση χωρίς τους "μεσολαβητές" "γραφικούς" πολιτικούς.

    Για προχώρα το λίγο Ανδρέα, για προχώρα το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός σε ποιό κόμμα ειναι τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ"

    Πέφτεις με διαδικασίες εξπρες, για πορνογραφικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

    Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

    Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

    Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

    Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

    To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

    Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

    "Εκσυγχρονιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβου τους Δαναους γλαυκας κομιζοντες.
    Ειναι τελικα αξιο αποριας αυτα που συμβαινουν στην χωρα μας τα τελευταια χρονια. Οι πολιτικοι εκφυλιστικαν μεσα απο την πολιτεια τους, η χωρα διασυρεται ως η τελευταια πουτανα της γης, ο λαος συλληβδην χαρακτηριζεται απατεωνας, επιθεσεις μεσω του πολιτισμου με αμαυρωση αγαλματων και μνημειων απο ηλιθιους εγκαθετους και αμορφωτους δημοσιογραφους του κολου. Πεινα και ξεφτιλα βασιλευει σε ολα τα σημεια της χωρας, ανασφαλεια, φοβος,αγανακτηση ,οργη,κινησεις πανικου,αποφασεις του ποδαριου,καταχρεωμα, ανεργια,αβεβαιοτητα,εγκληματικοτηταστα κοκκινα και μεσα σε ολα αυτα οι βολεμενοι μεγαλοδημοσιογραφοι μαζι με οψιμους φιλοσοφους του επιχειρηματικου κοσμου μας λενε τα πραγματα με το ονομα τους. Αυτοι τα λενε εμεις τα βιωνουμε και εκει ειναι η ειδοποιος διαφορα. Πιο λαικα ο χορτατος σκυλος δινει χρησμους και συμβουλες στον νηστικο πως να ξεχασει την πεινα του και αυτο "εκθειαζεται" απο αλλους φιλοσοφους ως η πραγματικοτητα που πρεπει να λαβουμε σοβαρα υποψη μας επειδη ειπωθηκε απο χορτατο σκυλο.
    Η ουσια ειναι κυριε Αδριανοπουλε οτι οι χορτατοι σκυλοι σε αυτο τον τοπο δεν ξεπερνουν τις 5000 ενω αυτοι που ειναι στην πεινα ξεπερασαν τα 3 εκατομμυρια. Ποσο ευκολο λοιπον ειναι οι 5000 να πεισουν τα εκατομυρια να ξεχασουν την πεινα τους με φιλοσοφικα αποφθεγματα και κορωνες.
    Χορτασαμε πια απο ολα αυτα το συστημα σας χρεωκοπησε γιατι οσοι το υπηρετησατε κλεψατε,λαδωσατε,αμαυρωσατε,χρεωσατε,αρπαξατε,υποθηκευσατε και τωρα σαν κρεμα στο γαλα ζητατε και τα ρεστα απο αυτους που δεν συμμετειχαν στον τσιμπουσι που στησατε τοσα χρονια.
    Τωρα σας επιασε ο κοιλοπονος να καταφερεστε εναντιον των πολιτικων και να εκθειαζετε επιχειρηματιες ως προτυπα κοινωνιας,οταν ομως υπηρετουσατε το συστημα ηταν ολα καλως καμωμενα. Αμετρητη υποκρισια και ηλιθιοτητα.
    Κανενας Χατζηνικολαου και Βγενοπουλος δεν ειναι το προτυπο της κοινωνιας κινουνται στον ιδιο χωρο απο διαφορετικα ποστα με κοινη συνισταμενη. Οι ΧΑΣΟΣΚΟΠΟΙ η εκφραση του Βγενοπουλου μαλλον ειχε αποδεκτες αυτους που δεν το εχουν καταλαβει ακομη και δεν ειναι αλλος απο τον Ελληνικο λαο που δεν τους εχει παρει ακομα με τις πετρες και δεν εχει στησει δημοσιες κρεμαλες απεναντι σε καθε ξεδιαντροπο που φιλοσοφει πανω σε ανθρωπινες ζωες χωρις κανενα διασταγμο.
    Ξεχναει αυτος ο κυριος οτι αποτελει μερος της οικογενειας των τραπεζιτων τοκογλυφων στην Ελλαδα που ακομα και σημερα που στερεψαν τα παντα, συνεχιζουν να χρεωνουν με τοκογλυφικους τοκους του 17% την υπερημερια απο λεφτα που δανεισαν και ποτε δεν τους ανηκαν.
    Εκει λοιπον που εκθειαζε το τραπεζικο συστημα χθες βγηκαν πιο χορτατοι-αχορταγοι σκυλοι που κινουνται παγκοσμια και υποβαθμισαν αυτα που εκθειαζε ο ιθαγενης σκυλος, τα περι ισχυρου τραπεζικου συστηματος στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. the Bloopers Team είπε...

    24 Φεβ 2010 10:30:00 μ.μ.

    =================

    Βρε ΑΝΗΘΙΚΕ της υφηλιου
    ΕΣΥ θα μας μιλησεις για.... πορνο;!!

    Βρε ΑΛΗΤΗ
    εσυ θα κανεις κουμαντο στο ιντερνετ
    τι να γραφει και τι να μην γραφει;!!

    Φτου σου πουστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ολο μαλακιες , ολο μαλακιες,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση