GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υπάκουος...

Σε αυτή την άχρωμη και παραπαίουσα κοινωνία που ζούμε έχουμε καταντήσει σα τα μοσχάρια που βόσκουν ήρεμα στα λιβάδια ή όσοι δεν έχουν τη ψε...

Σε αυτή την άχρωμη και παραπαίουσα κοινωνία που ζούμε έχουμε καταντήσει σα τα μοσχάρια που βόσκουν ήρεμα στα λιβάδια ή όσοι δεν έχουν τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας σαν τα σταβλισμένα αμνοερίφια που μηρυκάζουν και δε τα απασχολεί τίποτα άλλο παρά η προμήθεια σανού και του εμπλουτισμένου με επιπρόσθετα φυράματος. Έτσι νομίζουμε ότι ήμαστε ευτυχείς μέσα στη καταθλιπτική πλάνη μας.
Θέλεις να περνάς ωραία; Τότε να συμφωνείς. Να συμφωνείς με την οικογένεια σου , με τους συναδέλφους σου και...

ιδιαίτερα με το διευθυντή σου στη δουλειά (πάντα αυτός έχει δίκαιο) αλλά προπάντων να ακούς και να κουνάς το κεφάλι καταφατικά και σα τον αρουραίο θα κολυμπάς στα ακάθαρτα για να μη πνιγείς στον υπόνομο. Μάλιστα κύριε θα λες κι έτσι υπάκουος όπως θα είσαι σύντομα θα γίνεις κομμάτι του όχλου που ακολουθεί τον καλό ποιμένα όποιος κι αν είναι αυτός-πολιτικός, αστυνόμος, ιερέας, δάσκαλος , εργοδότης- και ίσως πάρεις και προαγωγή για να είσαι η πιο αποτελεσματική μαριονέττα στο χώρο.
Η μόνη τάχα αντίδραση που σου μένει μετά το «μάλιστα κύριε» είναι να του ρίξεις στα κρυφά δυό μούντζες και στείλε τον σιωπηλά στο διάολο!!
Και μη ξεχνάς: να ευχαριστείς το Θεό που δε γεννήθηκες ηλίθιος...
Διονύσης Στ.

4 σχόλια

  1. “Ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε στον κ. Χρυσοχοϊδη την θέση του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. διότι προφανώς πίστευε στις δυνατότητές του και επειδή είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία”.

    Με το πρώτο σκέλος, διαφωνώ. Προφανώς του έδωσε τη συγκεκριμένη θέση γνωρίζοντας την κατάσταση “εκεί έξω”, και προεξοφλώντας ότι εκ των αποτελεσμάτων θα κοπεί οριστικά η όρεξη του υπερφιλόδοξου υπουργού να αμφισβητήσει (σε ορατό χρονικό διάστημα) την παντοδυναμία του.

    Με το δεύτερο σκέλος, συμφωνώ με έναν… ποιοτικό προσδιορισμό: μιλάμε κυριολεκτικά για την ΕΞΩΘΕΝ καλή μαρτυρία. Συγκεκριμένα, για την εξ… Ατλαντικού καλή μαρτυρία. Αυτή, ναι, είναι χρήσιμη και στους δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε τους δικούς του δεν μπορεί πια να προστατέψει ο Προποτζής.
    Κατάσταση κλαυσίγελως!
    Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων εν Ελλάδι (και μόνιμη κατήγορος των σωμάτων ασφαλείας για …βασανιστήρια λαθρομεταναστών), τακτική εισηγήτρια της “ένωσης πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”, ιδρυτικό μέλος κάμποσων ΜΚΟ και χαίρουσα διαφόρων άλλων ιδιοτήτων και τίτλων κρατικής αναγνώρισης, Μαρία Πίνιου-Καλλή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από… μετανάστες!
    Από τις πρώτες στιγμές είχε αντιληφθεί ότι οι δράστες δεν ήταν Ελληνες και καθώς παρέμενε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, συνειδητοποιούσε ότι το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγαλύτερο και από τον σωματικό πόνο. «Πρέπει να καταλάβετε ότι για μένα ήταν διπλό το χτύπημα. Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες και ξαφνικά βρέθηκα κάτω από τις μπότες τους, να με κλωτσούν.

    [Οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

    Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

    "Εκσυγχρονιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίο άρθρο, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας! Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς! Και το αποδεικνύει η απάθειά μας ως κοινωνία στα δήθεν αναγκαία μέτρα που μας επιβάλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη δεν έχουμε βγει στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση