GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφ' υψηλού ο Μόσιαλος...

Θέμα δημιουργήθηκε στη Βουλή από τον απαξιωτικό τρόπο που μίλησε για τους συναδέλφους του Από τον Γιάννη Δαίδαλο Άσχημη εντύπωση έκανε , πρι...

Θέμα δημιουργήθηκε στη Βουλή από τον απαξιωτικό
τρόπο που μίλησε για τους συναδέλφους του

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Άσχημη εντύπωση έκανε, πριν από λίγο στη Βουλή, η συμπεριφορά του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (και πρωτοεκλεγέντος) Ηλία Μόσιαλου. Συνεδρίαζε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και όταν ο βουλευτής συμπλήρωσε τον χρόνο των τριών λεπτών που είχε στη διάθεσή του για την παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός του ζήτησε να συντομεύσει. Εκείνος όμως αντέδρασε πολύ ενοχλημένος και...

διαμαρτυρήθηκε με ένα πνεύμα αφ' υψηλού και απαξιωτικό για τους προηγούμενους βουλευτές που, όπως είπε, είχαν αφεθεί να μιλήσουν περισσότερο χωρίς να λένε σημαντικά πράγματα όπως ο ίδιος...
Κι αυτή η στάση του κ. Μόσιαλου αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αρνητικών σχολίων και μειδιαμάτων στην αίθουσα...

28 σχόλια

  1. Τσού, ρε πράσινα ερπετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ειμαι την ΤΖΑΚΡΗ την πιό απαξιωτική , ηλίθια και φασίστρια του Ελληνικού κοινοβουλίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ( ΒΑΘΥ ) ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΕΝΩΜΕΝΟ -ΔΥΝΑΤΟ,Ή ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ,Ή ΠΑΛΙΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ,ΠΑΛΙΑ ΠΑΤΗΜΑΣΙΑ ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοίγουν νέες κάνουλες για τους «μεγάλους»

    Με συνοπτικές διαδικασίες η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

    Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταβάλλει στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το τελευταίο ευρώ από τα 10,3 δισ. του ΕΣΠΑ για το 2010, αναδείχθηκε από τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, η οποία ανακεφαλαίωσε τις αλλαγές που προωθούνται για τη διαχείριση και το περιεχόμενό του. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση θορυβημένη από τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη του ΑΕΠ της χώρας και τη βεβαιότητα ότι η οικονομική κρίση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο μέσα στο χρόνο, σπεύδει να προσφέρει στους εκπροσώπους του κεφαλαίου κι άλλο «τζάμπα χρήμα», αφού με βάση το πλέγμα των αντιλαϊκών μέτρων, που ανακοινώνεται το ένα μετά το άλλο, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας από την ιδιωτική κατανάλωση.

    Βασικός στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να κατευθυνθεί το χρήμα ακόμη πιο εύκολα και με καλύτερους όρους προς το μεγάλο κεφάλαιο, συνδυάζοντας την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και των διαδικασιών χρηματοδότησης και ελέγχου με μια σειρά μέτρα, που θα κάνουν εξαιρετικά σύντομη, οικονομική και εύκολη την ίδρυση επιχειρήσεων, την αδειοδότησή τους, τη λειτουργία τους. Η χτεσινή συνέντευξη της υπουργού αποτέλεσε εν μέρει και μιαν απάντηση σε όσους ασκούν κριτική για καθυστέρηση εκτέλεσης του ΕΣΠΑ. «Εχουμε πατήσει γκάζι», είπε χαρακτηριστικά, καθώς και ότι ήδη έχουν εγκριθεί 2,3 δισ. ευρώ για την «τόνωση της οικονομίας» το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, μόλις τα 570 εκατ. ευρώ αφορούν άμεσες επιχορηγήσεις και μόλις 240 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ένα από τα προγράμματα που στο όνομα των «μικρών» ενισχύει τις ...μεγαλομεσαίες επιχειρήσεις, με συνέπεια οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ να μένουν με τα χρέη στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, ήρεμα...ποιό βαθύ ΠΑΣΟΚ!
    Το ΠΑΣΟΚ είναι πολλά χρόνια πριν
    τελειωμένο....Ο άνθρωπος έχει,απλώς, την υπεροψία των UFO
    toυ Τζώρτζ - no problem!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς το το καινούργιο νούμερο !! Καλέ κύριε Μόσιαλε πότε θα βγείτε και στην τηλεόραση να σας απολαύσουμε και εμείς οι απλοί θνητοί ;

    YΣ Αφού δε μπορείτε να προσφερετε τίποτα αλλο στην χώρα ας προσφέρετε γέλιο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΠ
    Γέμισες το ΠΑΣΟΚ με παπάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

    Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

    Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

    Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

    Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

    Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει σοσιαλισμό, έκανε κάτι απλούστερο και περισσότερο εύκολο. Χρησιμοποίσε το κρατικό χρήμα (είτε από φόρους είτε από δανεισμό) για να μακροημερεύσει στην εξουσία. Η επιλογή ήταν πολιτική και συνοδεύθηκε σταδιακά και από είσοδο στο παιχνίδι όλων αυτών που σήμερα αποκαλούμε διαπλεκόμενους. Οι τελευταίοι προσέφεραν (με το αζημίωτο) την κάλυψη που είχε ανάγκη η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΤΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τον διόρισε Βουλευτή Επικρατείας με κριτήρια Α.Σ.Ε.Π.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 24 Φεβ 2010 6:05:00 μ.μ.
    Συμφωνώ απόλυτα και μάλιστα έκανε και ένα άλλο κακό το τότε ΠΑΣΟΚ. Διόρισε στο δημόσιο όλους τους πράσινους ανεπαρκείς και σήμερα όλοι αυτοί οι ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τα χρόνια υπηρεσίας και είναι τα ηγετικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή εν ολίγοις σήμερα έχουμε τα χειρότερα ηγετικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης διορισμένα την δεκαετία του 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ίσως τα μεταπτυχιακά και ο μεγάλος αριθμός ψήφων που έλαβε όταν κατήλθε στον προεκλογικό αγώνα του έδωασαν ένα ηθικό δικαίωμα να αισθάνεται ανώτερος.
    Α με συγχωρείτε λάθος ήταν βαλτός εκλέχθηκε ακόποις βροσι στο Επικρατείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ίσως τα μεταπτυχιακά και ο μεγάλος αριθμός ψήφων που έλαβε όταν κατήλθε στον προεκλογικό αγώνα του έδωασαν ένα ηθικό δικαίωμα να αισθάνεται ανώτερος.
    Α με συγχωρείτε λάθος ήταν βαλτός εκλέχθηκε ακόποις βροσι στο Επικρατείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αναληθης πληροφορια. ο Μοσιαλος αναφερθηκε σε βουλευτη της ΝΔ που σε προηγουμενη συνεδριαση μιλησε για 22 λεπτα χωρις ο Κρεμαστινος να τον διακοψει γιατι ειναι συναδελφοι στην Ιατρικη σχολη. Πολλοι βουλυτες του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατι ο Κρεμαστινος δεν αφησε τον Μοσιαλο να διατυπωσει τις προτασεις του. προφανως ενοχλει γιατι εχει αποψεισ και δεν αρεσει στην φαρμακοβιομηχανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αναληθης πληροφορια. ο Μοσιαλος αναφερθηκε σε βουλευτη της ΝΔ που σε προηγουμενη συνεδριαση μιλησε για 22 λεπτα χωρις ο Κρεμαστινος να τον διακοψει γιατι ειναι συναδελφοι στην Ιατρικη σχολη. Πολλοι βουλυτες του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατι ο Κρεμαστινος δεν αφησε τον Μοσιαλο να διατυπωσει τις προτασεις του. προφανως ενοχλει γιατι εχει αποψεισ και δεν αρεσει στην φαρμακοβιομηχανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ...........ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΣ.
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σιγά μην τον αφήσουν να μιλήσει...
    Κι'αν κανένας Έλληνας ξυπνήσει τι γίνεται μετά;
    Οι τεκμηριωμένες ιδέες του Μόσιαλου ενοχλούν... και ενοχλούν πρώτα τους βολεμένους του εθνικού συστήματος υγείας και τους μεγαλοσχήμονες καθηγητές.
    Α...όσο για τους μεγαλοσχήμονες καθηγητές πανεπιστημίου/βουλευτές θα είχε πλάκα μία ευθεία σύγκριση σε επιστημονικό επίπεδο με τον Μόσιαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ ότι ο Μόσιαλος πρέπει να είναι ...UFO αφού άφησε την καρριέρα του στο LSE της Αγγλιας (London School of Economics) για το LSE της Ελλάδας(...Lamogia School of Ecomics) !!!
    Θα έπρεπε αυτοί που διέλυσαν την χώρα (όλων των αποχρώσεων) να ακούν τέτοιες φωνές και γνώμες. Αλλά ανησύχησαν..μην φανεί η γύμνια τους και χάσουν την βολή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ??? ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ??? ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οποιος συγκρινει τον Μοσιαλο με την Τζακρη ειναι στην καλυτερη περιπτωση απληροφορητος και στην χειροτερη ηλιθιος. μακαρι να ειχαμε μερικους ακομα βολευτες σαν τον Μοσιαλο. εχει καταθεσει σημαντικες προτασεις αλλα προφανως ενοχλει το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οσοι μαθανε να βριζουν αξιους βουλευτες ειναι πολυ παπαρες και ψιλομαλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φαινεται οτι βαλατε εγκριση σχολιων γιατι δεν μπορειτε να αντεξετε τον αντιλογο. γιατι δεν ελεγχετε τις πληροφοριες σας πρωτα. επιτρεπετε να βριζουν αξιολογους βουλευτες αλλα οχι σχολεια που αποκαθιστουν την πραγματικοτητα. και σας αρεσει να βριζετε. γιαυτο η Ελλαδα εχει ξεπεσει τοσο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πρασινα ερπετα...βαθυ ΠΑΣΟΚ....παπαρες... τι ωραιες εκφρασεις....
    φενεται οτι οι βουλευτες που εχουν προτασεις ενοχλουν πολυ. ποιους αραγε... μαλλον τους φαρμακοβιομηχανους και τους απληροφορητους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. προς συγγραφέα του ιστολογιου. μηπως πρεπει να απαλειψεις τα απαξιοτικα σχολια...θα ανεβαζε την ποιοτητα του ιστολογίου. οι πληροφοριες σου ειναι ανακριβεις και μαλλον δοθηκαν απο βουλευτες που εχουν καποιο συμφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κριμα....πρεπει ωα ελεγχετε τα σχολια σας... μην επιτίθεστε σε βουλευτες που προσπαθουν να συμβαλλουν στην αναβαθμιση της βουλης με ουσιαστικες προτασεις...γιατι ο Κρεμαστινος επιτρεπει στον Γιαννοπουλο (ΝΔ και καθηγητη ιατρικης) να μιλαει για 20 η 25 λεπτα χωρεις να τον διακοπτει...ποιους ενοχλουν οι βουλευτες που προσπαθουν να θεσουν ουσιαστικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΟΣΙΑΛΕ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΣΟΚ ??
    ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οσοι μαθανε να βριζουν αξιους βουλευτες ειναι ψιλομαλακες.ΤΟ ( ΒΑΘΥ ) ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΑνώνυμΕ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. press.gr = φαρμακοβιομηχανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση