GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ιστορία δεν είναι κουκλοθέατρο...

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ . Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι οι αετοί πετάνε πολύ ψηλά, αλλά μερικές φορές κα...

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
.
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι οι αετοί πετάνε πολύ ψηλά, αλλά μερικές φορές και απελπιστικά χαμηλά.
Αυτό συμβαίνει συχνά στο Μίκη: Δίπλα στις μεγάλες μεγαλοφυείς πτήσεις υπάρχουν και οι πολύ χαμηλές πτώσεις, ιδιαίτερα στην αγωνιστικότατη πολιτική του δραστηριότητα.
Η προχθεσινή μεταμεσονύχτια ιστορική του αφήγηση, στη ΝΕΤ, ήταν πράγματι μία από αυτές τις χαμηλές πτήσεις.
Συνοπτικές παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση:
Ο Μίκης προσέγγισε την ιστορία της Χούντας και...

της πτώσης της με την τυπική λογική της αστικής ιστοριογραφίας. Μία αντιδιαλεκτική, σοφιστική μέθοδο που αφυδατώνει και εξατμίζει το ιστορικό περιεχόμενο, τις ζωντανές κινητήριες δυνάμεις και μένει στα παιχνίδια, τους σχεδιασμούς και τα σενάρια των μηχανισμών και των προσώπων.
Είναι σοφιστεία όταν ανάγεις σε πρωτεύοντα και αποκλειστικό ιστορικό παράγοντα τα ΠΡΟΣΩΠΑ του καθεστώτος, τις «μηχανορραφίες» των αστικών μηχανισμών, τις «διαπραγματεύσεις» των διπλωματών της εξουσίας, τα εκλογικίστικα «κόλπα», το εξωτερικό σύμπτωμα.
Ένα τέχνασμα της τυπικής λογικής που εξορίζει και εξαφανίζει τις κοινωνικές διεργασίες και τον συμπιεσμένο κοινωνικό ατμό (τα λαϊκά κινήματα) και ανεξαρτοποιεί και διογκώνει τα εξωτερικά συμπτώματα αυτής της κοινωνικής διαλεκτικής δυναμικής.
Γι’ αυτό στην αφήγηση του Μίκη έλειψε ΠΑΝΤΕΛΩΣ το αντιδικτατορικό κίνημα και έμεινε τυφλά προσκολλημένος στις μανούβρες των πολιτικών και των Αμερικανών. Έχασε παντελώς την πυξίδα, γεγονός που τον οδήγησε σε απλουστευτικά σχήματα και ολέθρια πολιτικά ολισθήματα.
Δεύτερη παρατήρηση:
Το πρώτο σοβαρό ολίσθημα είναι ότι αποσύνδεσε τη χούντα από το καθεστώς που τη γέννησε και πίστεψε ότι θα μπορούσε να πέσει με διαβουλεύσεις στο εξωτερικό και με πιέσεις των ηγετών των αστικών κρατών. Πίστεψε αφελώς ότι αν γινόταν μία αστική κυβέρνηση στο εξωτερικό από τους πολιτικάντηδες και τον Καραμανλή θα έριχναν τη χούντα.
Δηλαδή ζητούσε την επαναφορά της «δημοκρατίας», όχι με όρους «λαϊκού κινήματος», αλλά με τους όρους του καθεστώτος: Αυτό το οποίο στο τέλος έγινε.
Έγινε βεβαίως ΟΧΙ γιατί πέτυχαν οι διαπραγματεύσεις των πολιτικάντηδων, αλλά επειδή η χούντα δέχτηκε ΘΑΝΑΣΙΜΑ κτυπήματα από τη λαϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!
Ήταν αυτή η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που οδήγησε στην απόσυρση της χούντας και ΟΧΙ κανένας Καραμανλής ή άλλος παράγοντας.
Ήταν η εσωτερική κατάρρευση της χούντας και τα εκρηκτικά υλικά της ελληνικής κοινωνίας που οδήγησαν τα διεθνή κέντρα εξουσίας σε ένα ομαλό πέρασμα ανασυγκρότησης του καθεστώτος, ώστε έγκαιρα να προλάβουν την πτώση της χούντας από τις κοινωνικές θύελλες, γεγονός που θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα και η πτώση της θα ήταν πολύ διαφορετική..
Τρίτη παρατήρηση:
Το δεύτερο σοβαρό ολίσθημα, συνέπεια του πρώτου, είναι ότι ο Μίκης ούτε καν αντιλήφθηκε ότι η πρόταση Καραμανλή ήταν μια πρόταση ακριβώς για να μπλοκάρει το λαϊκό κίνημα και να βάλει «σιδεριές» και «φράκτες» στην αποκατάσταση της «Δημοκρατίας».
Ήταν αυτό που συνέφερε ΜΟΝΟ τις αστικές δυνάμεις και τα διεθνή κέντρα των αποφάσεων για να προλάβουν τις επαναστατικές θύελλες, να επουλωθούν οι πληγές και να διασωθεί το καθεστώς από τα χειρότερα.
Γι’ αυτό η καταρρέουσα δικτατορία κάλεσε μόνη της το «σωτήρα».
Γι’ αυτό οι Αμερικανοί «συνδέθηκαν» με το Μίκη για να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.
Και πράγματι είναι άξιον απορίας ο Μίκης να διαπραγματεύεται με αυτούς που έφεραν τη Χούντα. Αλήθεια πίστεψε ότι οι δήμιοι του ελληνικού λαού αγωνιζόντουσαν για τη δημοκρατία στην Ελλάδα;
Απλώς έβλεπαν πολύ πιο μακριά από το Μίκη και ήθελαν να προλάβουν τα δεινά της κατάρρευσης της χούντας και να οικοδομήσουν την ελεγχόμενη «δημοκρατία» που ήθελαν: Της αύρας, του καραμανλικού ροπάλου και των κατασταλτικών νόμων…
Σε εκείνη την περίοδο κανένας άλλος εκτός από τον Καραμανλή δεν μπορούσε να σφυρηλατήσει, στο όνομα της «δημοκρατίας» τις νέες «αλυσίδες» της και να αναχαιτίσει το εκρηκτικό λαϊκό κίνημα.
Και το «Καραμανλής ή τανκς», αποτελεί ένα πολιτικό ολίσθημα ιστορικής σημασίας γιατί στήριξε τις νέες σιδεριές του αστικού κράτους, κτυπώντας θανάσιμα τα ρωμαλέα τότε λαϊκά κινήματα.
Τέταρτη παρατήρηση:
Ο Μίκης δεν έχει καταλάβει τίποτα από το ιστορικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως το πού κατέληξε: Γι’ αυτή την κατάληξη ευθύνεται καθοριστικά η «αριστερά» και ο ίδιος προσωπικά.
Το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου εξέφραζε την παλίρροια του λαϊκού κινήματος, τη ρωμαλεότητα και την ορμή του.
Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε πολλές θέσεις του και πρακτικές.
Και αυτό καθόρισε την ορθή και αδιάλλακτη στάση του σε αυτή την παραπλανητική αντικατάσταση της χούντας από τον Καραμανλή.
Γι’ αυτό ΤΟΤΕ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές για Συντακτική Συνέλευση, δηλαδή για τη δημιουργία του Συντάγματος. Και όχι εκλογές για κυβέρνηση που θα κατασκεύαζε το δικό της Σύνταγμα.
Αν οι εκλογές γινόντουσαν πρώτα για τη Συντακτική Βουλή θα υπήρχαν σε αυτό το Σύνταγμα άλλοι συσχετισμοί υπέρ του λαού.
Όμως «Καραμανλής ή τανκς» ήταν ένα σύνθημα που έκανε πανίσχυρο τον Καραμανλή και τον καθιστούσε αποκλειστικό «κατασκευαστή» του Συντάγματος: Οι νέες καθεστωτικές σιδεριές …
Αυτά στήριξε ο Μίκης τότε και πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να τα δεχτούμε και όχι με ποικίλες αλχημείες να τα εμφανίζουμε και ως σωστή πολιτική…
Τελευταία παρατήρηση:
Αλήθεια ακόμα ο Μίκης δεν έχει κατανοήσει το τι σημαίνει σταλινικός γραφειοκρατικός εκφυλισμός;
Έζησε τις πλέον αντεπαναστατικές μεταλλάξεις του σταλινισμού και δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε και κάθε φορά που τον καλούσαν αυτά τα κόμματα, παρά το γεγονός ότι τον είχαν «τσαλακώσει» χιλιάδες φορές, έτρεχε;
Είναι δυνατόν να σε λένε «προδότη» και να τρέχεις με το πρώτο νεύμα πάλι κοντά σε αυτούς που σε φτύνουνε; Και να πηγαίνεις στο Κρεμλίνο, στους μεγάλους αξιωματούχους των μηχανισμών για να κομίσεις «εντολές» στον Καραμανλή;
Όταν η ηγεσία της Ρώσικης Επανάστασης, αυτοί που κάνανε την Επανάσταση εκτελέστηκαν, σχεδόν όλοι, με το στίγμα του «προδότη», είναι δυνατόν να αναρωτιέσαι σήμερα για την πολιτική του ΚΚΕ και να τρέχεις με το πρώτο κάλεσμα;
Και μόνο αυτό δείχνει τη δραματική πολιτική αφέλεια του Μίκη. Δείχνει ότι ακόμα και οι αετοί πετάνε συχνά πολύ χαμηλά…

21 σχόλια

  1. Την ιδέα να γράψει κανείς για το πώς είδε όσα ο Μ.Θ. εξιστόρησε στην ΕΡΤ1, την βρίσκω εξαιρετική.
    Αποπνέει και κάποιο θάρρος, γιατί δεν καταπιάνεται μόνο με τον Θεοδωράκη, αλλά και με ένα σωρό άλλα καυτά σίδερα.

    Τις παρατηρήσεις τις ίδιες, δεν μπορώ εύκολα να δω προς τα πού συγκλίνουν.

    Θεωρώ ότι η φράση ( ή Karamanlis ή τα Tank, έχει μέγιστη μεν συμβολική σημασία, αλλά πρέπει να αναζητηθεί ποιός την εκπόνησε.
    Ο Μ.Θ. δεν φέρει εξ ολοκλήρου κάποια ιδιαίτερη ευθύνη για όλα τα (κρυμμένα) 9/10 τού παγόβουνου, δηλαδή τής φράσης αυτής.

    Αλλιώς θα πρέπει να πούμε ότι έδρασε είτε ως Οιωνοσκόπος είτε ως Δούρειος!

    Τελευταία παρατήρηση:

    Η συζήτηση στην ΕΡΤ1 κινείται όπως κινείται επειδή εξαρτάται κι από το πώς θα βάλει το χέρι της και η ( αλλοδαπή! ) παρουσιάστρια!

    Όσο για τους αριστεροφασίστες Γερμανοσλάβους, τους ξέρουμε και τους δύο, κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη!
    Αυτά τα βλήματα, μπορεί να νομίζουν ότι είναι καλοκρυμμένοι, αλλά σφάλλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος εισαι εσυ ρε που θα κριτικαρεις τις αποψεις του Θεοδωράκη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που την ειδες την αντισταση Θύμιο??Οχι ότι υπηρχε εγκριση από το λαό, ουτε , τα τελευταια χρόνια αποδοχή.Αλλά και αντισταση...Παει μακρια..
    Μονο κάποιες μεμονομενες περιπτωσεις σαν τη Δημοκρατική Αμυνα, το Κινημα του Ναυτικού και, βεβαια , οι αστραπές της Νομικής και του Πολυτεχνείου..Αλλά οχι καιότι η Χούντα επεσε από την αντισταση..

    Οσο γαι την ατσαλινη και αδαμαστη εργατιά, γέμιζε τα σταδια για τη Γιορτη της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελλάς Ελλήνων Κοπριτών! Και Άχρηστων πολιτικών!

    Ο σύγχρονος σκοταδισμός

    Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς τη σκέψης: Επιβάλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα. Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.
    Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.

    Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττα μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.
    Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός ( η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει. Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…
    Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΥΜΙΟ,ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΩΡΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΙΑΣΗ?ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ,ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ,ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΚΑΤΡΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ.ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΟΥ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ.ΓΕΩ.ΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Παπανικολάου,
    Συγχαρητήρια γιά το άρθρο σας και γιά το θάρρος σας να αναλύσετε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον Μίκη αλλά και όλη την στάση του ΚΚΕ στη πρό και μετά Χουντική Ελλάδα.
    Πάντα, δυστυχώς, αυτό ο χώρος, στον οποίο ανήκα και εγώ κάποτε, αδυνατούσε να αναλύσει πραγματικά το πολιτικό περιβάλλον, να προτείνει λύσεις και να μπεί μπροστά στον αγώνα του Λαού γιά την πραγμάτωσή τους -Δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι τα γραφόμενα στην "Πασπουδαστική Νο 10" γιά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    Δεν πρέπι επίση να ξεχνάμε το γεγονός ότι τα ¨"κεφτεδάκια της Μαρίκας" -στην ουσία ο Φλωράκης με τον Μητσοτάκη-Αναγνωστόπουλο Θ.- σφυρηλάτησαν μιά ισχυρή συνεργασία σε όλους τους χώρους του ΚΚΕ με την Νέα Δημοκρατία. -πχ Συνδικαλιστικό χώρο όπου υπάρχουν φαινόμενα οι συνδικαλιστές ΕΣΚ και ΔΑΚΕ να κατεβαίνουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο γιά τις εκλογές του τοπικού Εργατικού Κέντρου, συνεργασία αγροτών Μπούτα - Κοκκινούλη κλπ.
    Δεν πρέπει λοιπόν να απορεί κανένας που ορισμένα εξέχοντα στελέχη του ΚΚΕ συνεργάζονται απροκάλυπτα με την Δεξιά την οποία υποτίθεται ότι την αντιμάχονται.
    Πιστεύω ότι κανένας πολιτικοποιημένος Ελληνα - οχι κοματικοποιημένος- δεν είδε ξεκάθαρα την μεγάλη και ύπουλη στήριξη του ΚΚΕ στην πρόσφατη τραγική διακυβέρνηση της Δεξιάς.
    Γιά τα πέντε από τα πεντέμισυ χρόνια διακυβέρνησης της πλέον αρπατικής Δεξιάς, όταν πήγαινε να εκδηλωθεί κάποια αντίδραση από τους εργαζόμενους ενάντια στην αρπατική πολιτική της έβγαινε το ΚΚΕ με την μόνιμη ατάκ: Ελα μωρέ όλοι ίδιοι είναι: και διέλυε κάθε απόπειρα αντίστασης.
    Γιαυτό όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες θα πρέπει να διατυμπανίζουμε σε όλους τους τόνους ότι γιά την σημερινή δραματική οικονομική κατάσταση υπεύθυνη δεν είναι μόνο η διακυβέρνησης της τελευταίας πλέον ανήθικης και αρπακτικής Δεξιάς αλλά μεγάλες ευθύνες έχει και το ΚΚΕ που τη στήριξε με όλους τους αφανείς ή εμφανείς τρόπους.
    Κ. Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δηλώσεις του Μίκη δυστυχώς πρέπει να σχολιάζονται ανάλογα με το έτος που τις έκανε. Μην ξεχνάμε ότι από την αριστερά, πέρασε στη ΝΔ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μέχρι και οπαδός του Χριστόδουλου δήλωσε. Ήταν πάντα χύμα, τώρα που γέρασε τα έχει βάλει με την Δραγώνα. Καλό θα ήταν να πάψει να κάνει δηλώσεις γιατί δεν λείπει άλλος ένας που να λέει τις εθνικιστικές αηδίες του Λάος.

    ο Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιες εμμονες και αναλυση του κωλου προφανως απο τον περισσο τα γραφεις ανακοινωση ΚΚΕ ποναει που σας εχει ξεγυμνωσει ο μικης κοπριτες αριστεροι εχετε καταστρεψει την χωρα και συνεχιζετε με τισ παπαριες σας ελλαδα βορεια κορεα και κουβα εχουν μενει σε ολο τον κοσμο με αυτες τις ιδεες αλλα δεξιοι στην τσεπη ολοι σας λαμογια αριστερα ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι δεν αρέσει στους αριστερούς φασίστες, είναι λάθος.
    Εξηγείστε μας τότε ποιός έριξε τον Παπαδόπουλο: Η αριστερά, η οποία καταδίκαζε ως υποκινούμενο το Πολυτεχνείο (Ριζοσπάστης) και είχε δίκιο, ή ο Ιωανίδης με την υποστήριξη των Αμερικάνων;
    Η χούντα έπεσε από την Κύπρο, 7 μήνες μετά το Πολυτεχνείο.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Όχι όπως πριν που βάφτιζαν κομουνιστή όποιον δεν γούσταραν και του κατέστρεφαν την ζωή στις εξορίες.
    Τώρα, μετά από 36 χρόνια ποιά είναι η θέση της αριστεράς και του ΚΚΕ;
    Χωρίς ουσιαστική πρόταση, και ΕΝΑΝΤΙΑ στα γραφόμενα του Μαρξ, προσπαθούν να πατρονάρουν τους εργαζόμενους για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ "πατριώτη" Μίκη,
    άμα είχες πεθάνει το 1989 θα ήσουν τώρα ένας μύθος για όλες τις επόμενες γενιές... Τώρα απλά είσαι ένας γέρος με Αλτσάχαιμερ, σε λύπαμαι.

    Πραγματικά σε λυπάμαι...κάποτε τραγουδούσες και έγραφες για αυτούς που αντιστεκόντουσαν ... και τελικά φάνηκε ότι ούτε και εσύ πίστευες στα τραγούδια σου...

    ότι και να πεις ξοφλημένος είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Οσον αφορά τίς γενικότερες απόψεις καί κριτικές τής πολιτικής στάσης τού Μ.Θ.,διαχρονικά,καλό θά ήτο,πολλοί επικριτές του νά παύσουν πύρ,διότι ό λαός κι όραση κι ακοή αλλά καί μνήμη διαθέτει κι έχει θέσει έκαστο,είς τά ""εφ΄ώ ετάχθη"" δίκαια.
    Όσον αφορά διά τήν ""Χούντα τών Συνταγματαρχών"" καί τήν ""Χούντα τού σοσιαλ(η)στικου-συνασπιστικού-αριστερού"" κινήματος,δέν έχουμε παρά νά προσφύγουμε σ΄ ένα δημόσιο έλεγχο προτίμησης (γκάλοπ(????)ΣΗΜΕΡΑ,διά νά αντιληφθούμε,πρός τά πού γέρνει ό ζυγός!
    Ή κραυγή/επίκληση,πού εμπεριέχει όλην τήν κοινωνικήν αγωνία,διά τόν σύγχρονο εκφυλισμό (ξεφτύλισμα) κάθε έννοιας ηθικών καί τάξεως αρχών,πού δονείται επί μία 20ετία τουλάχιστον,είναι ένα καί μοναδικό.
    ""ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ""!!
    Τήν επίκλησιν/κραυγήν αυτήν,δέν τήν αντιλαμβάνονται/ακούν οί συνειδητά κωφοί (όχι οί παθολογικά) καί τά διαχρονικά ΛΑΜΟΓΙΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΤΕΣ/ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ.
    Αφήστε λοιπόν τίς ψευτοκουλτουριάρηκες μαλακίες καί αναφορές,περί δημοκρατίας,αντίστασης (χά!χά!...χά!),Πολυτεχνείου-Νομικής (ξανά χά!χά!....χά!)Λαλιώτη,Δαμανάκη,Τζουμάκα κι άλλα κοινωνικά τρωκτικά (ξανά-μανάν χά!χά!χά!....χά!!!).

    Τέλος θά ήθελα νά πώ,ότι ό Μ.Θ.,ασχετα από τήν ""πολιτικήν του σταδιοδρομία"",έν αντιθέσει μέ πλείστους άλλους δήθεν δημοκράτες
    τού εσω-εξωτερικού διαφωτισμού καί διανόησης,
    έχει κλείσει βαθειά μέσα στήν ψυχήν του,τήν ΕΛΛΑΔΑ!!!!
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ:
    ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ
    ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.
    ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΝΙΤΕΣ,ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑΣ,ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ,ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑΣ!!!
    ΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΒΑΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @08 Φεβ 2010 12:32:00 μ.μ.

    κάτι σαν τον σαψάλη τον Σαρτζετάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήκων Θεοδωράκης :
    Όλες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις περί τών "απόψεών" του, ωχριούν, μπροστά στήν διορατική παρουσίαση τών επιδιώξεών του, από τόν μεγάλο Μπόστ, 40 χρόνια πρίν :

    " τό κόττερο, τό κόττερο, τό κομμουνιστικόττερο...",

    Καί όσοι νομίζετε ότι αντιπαρατίθεται στήν ...Δραγώνα, περιμέντε λίγο, βάζω καί στοίχημα:

    Σέ πολύ λίγο, μόλις μοιραστούν οι κρατικές επιδοτήσεις, παχυλές απ'τά νέα δανεικά, αυτοί οι δύο θά γίνουν ...εραστές !!!

    Παρών στήν διανομή δηλώνει, μέ τσαμπουκά, ρέ κορόϊδα, γιά τό παντεσπάνι τής ορχήστρας τής κοράκλας καί τού εγγονούλη του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΑΧΑΧ, ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ....ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΟΦ ΔΕ ΓΙΑΡ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΠΡΗΖΕΙ....ΚΑΤΑΝΤΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τη Γιάλτα και οριστικά με το δόγμα Τρούμαν και την ήττα των κομμουνιστών στο Γράμμο η Ελλάδα πέρασε στη Δύση. Ο μόνος τρόπος να ξαναγυρίσει στο στρατηγικό χώρο της Ρωσίας, της χώρας που σχεδίασε το 1769 ανεπυτιχώς και το 1821 επιτυχώς ήταν ένα τραυματικό γεγονός , όπως αυτό της προδοσίας της Κύπρου. Για προδοσία που σχεδιάστηκε από διεθνιστές με Ελληνες και Κυπρίους συνοδοιπόρους και εκτελέστηκε από εθνικιστές τύπου Γρίβα , Παπάγου αρχικά για να κλείσει από Παπαδόπουλο - Ιωαννίδη με επιστέγασμα τον Αττίλα 2 από Καραμανλή με Μαύρο.
    Άραγε τι άλλο μπορούσε να πει ένας συνοδοιπόρος διεθνιστής για την επταετία? Ότι ήταν το εργαλείο για να βρεθούν από το 1996 δειλά δειλά στην πρωθυπουργία ο γιος του υπουργού του βουνού και οι επίγονοι τους με κατάληξη το προσκύνημα του Καραμανλή στον Αη Στράτη και στην κηδεία του Καπετάν Γιώτη? Ποιος αμφιβάλλει ότι η στροφή επέτυχε όταν ακ'ομη και οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ είναι με τους Ρώσους?
    Ποιοι πολιτικοί πρώτης γραμμής είναι σήμερα με την Δύση και τους Αμερικάνους ? Ακόμα και η Ντόρα ,παρά το στραπάτσο που έπαθε μόλις τολμά να ψελίσσει κάποια φιλοδυτική θέση? Ακόμα και την επιδιωχθείσα χρεοκοπία στη Δύση την φορτώνουμε. Τι άλλη χρεία μαρτύρων έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΜΙΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...!!!
    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ.... ΠΡΟΧΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι κρίμα που μια καλλιτεχνική μεγαλοφυία,θόλωσε το μοναδικό, το απαράμιλλο καλλιτεχνικά έργο του, με τις ανεκδιήγητες πολιτικές του ενέργειες.
    Συμπεριφέρθηκε πολιτικά σαν επιεικώς "αχαμπάριαστος", σαν ύποπτα άξεστος και από σύμβολο όλων των Ελλήνων, έγινε το αγαπημένο παιδί της δεξιάς και όσων την στηρίζουν.
    Για άλλη μια φορά κρίμα.
    ΙΚΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα κωλύματα για την απόδοση ιθαγένειας περιλαμβάνεται και ο λόγος δημόσιας η εθνικής ασφάλειας

    oti eipe o dr koutsoukos kai o press gr

    yio8eti8ike!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω τι είσαι κ. Θύμιο Παπανικολάου (Δημοσιογράφος, Διανοούμενος, ή απλός πολίτης). Σίγουρα όμως θα πρέπει να έχεις μετανειώσει που προσπάθησες να κοιτάξεις και να φτύσεις τον ήλιο.
    Θέλει ρεγουλα. Σραβώνει.
    Σκούπισε και τα σάλια σου τώρα και άντε στο καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΧΑΧΑΧ, ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ....ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΟΦ ΔΕ ΓΙΑΡ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΠΡΗΖΕΙ....ΚΑΤΑΝΤΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ....

    H ξετσίπωτες προκλητικές ανοησίες, όπως η παραπάνω, φανατικών κομματόσκυλων που έκαναν την χώρα σαν τα μούτρα τους, απορώ τι νόημα έχουν να αναρτούνται στα σχόλια.Ό Μίκης έχει προσφέρει στη χώρα τόσα όσα δεν έχει προσφέρει κανένα τους ίνδαλμα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έσπασαν το φράγμα της ψωροκόστενας και έχουν παγκόσμια αποδοχή και δεν έχουν ανάγκη την κριτική κανενός εγγράμματου ή αναλφάβητου αργόσχολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση