GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο σταθμό του ΗΣΑΠ, μετά τη συγκέντρωση...

Της Κατερίνας Αρβανιτάκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΑΠΛΟ» ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Τετάρτη 24/2/2010 , ώρα περίπου 13:30-14:00, σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοια προς Κη...

Της Κατερίνας Αρβανιτάκη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΑΠΛΟ» ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Τετάρτη 24/2/2010
, ώρα περίπου 13:30-14:00, σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοια προς Κηφισιά. Επιστρέφω από την απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Μπαίνω στο βαγόνι. Μαζί μου μπαίνουν αρκετοί άνθρωποι. Μεταξύ άλλων και καμιά 10αριά μετανάστες (μαύροι και μελαμψοί). Σχεδόν αμέσως, μόλις κλείνουν οι πόρτες και ξεκινάει ο συρμός, ακούγονται φωνές. Ένας πολύ καλοστεκούμενος και καλοντυμένος ασπρομάλλης κύριος γύρω στα 70 με ύφος αηδιασμένο και σπρώχνοντας για να κρατήσει τα μιάσματα μακριά του, βρίζει κλέφτες τους "αλλόφυλους" που μπήκαν και μάλιστα μετράει κεφάλια: ένας κλέφτης δύο κλέφτες, τρεις κλέφτες, πέντε κλέφτες, γεμίσαμε κλέφτες σ' αυτό τον τόπο, πού βρεθήκανε τόσοι και άλλα γνωστά εμετικά ρατσιστικά και αντικυβερνητικά.
Δύο κοπελιές με την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη" στο χέρι "τα παίρνουν", και ιδιαίτερα η μία του επιτίθεται αποκαλώντας τον ρατσιστή και φασίστα. Σιγοντάρω κι εγώ, μόλις κατάλαβα τί...

παίζεται. Ο αξιοσέβαστος κύριος απαντάει βρίζοντάς μας ψευτοεπαναστάτριες, ηλίθιες, βλαμμένες, ψευτοαριστερές, εσείς τους κάνατε έτσι, ισχυριζόμενος ότι όλοι αυτοί, μόλις μπήκαν στο τραίνο, έβαλαν χέρι στην τσέπη του για να τον κλέψουν!
Λίγο πιο κάτω εμφανίζονται από το βάθος του βαγονιού δυο νεαροί ντυμένοι με μαύρα πέτσινα, σιδερένια εξαρτήματα και σύμβολα στο πρόσωπο και τα ρούχα, μαλλί αγκαθωτό και ύφος διερευνητικό που αναρωτιέται πότε θα επιτεθεί: "Ποιος μίλησε για φασισταριά; Ποιον είπες φασισταριό;" απευθύνονται σε μας και κοιτάζουν τον αξιοσέβαστο κύριο λοξά, περιμένοντας τη συγκατάθεσή του για ν΄ αναλάβουν δραστικότερα την υπεράσπισή του. Αυτός όμως τους αγνοεί και τα παιδιά κατεβαίνουν στον επόμενο σταθμό.
Καθώς μισοηρεμούν τα πράγματα, ο αξιοσέβαστος κύριος πιάνει μια θέση στη μια άκρη του βαγονιού κι εμείς οι τρεις στην άλλη άκρη. Δίπλα μου περνάει ένας επιβάτης που σκύβει και μου ψιθυρίζει εμπιστευτικά: "τα είδες τα φασιστάκια; Ήταν έτοιμοι να σας χτυπήσουν".
Παράλληλα αντιλαμβάνομαι ότι στην άλλη πλευρά του βαγονιού, μια πιο νηφάλια και λιγότερο "επαναστάτρια" γυναίκα, έχει πιάσει κουβέντα στον "αξιοσέβαστο" και προσπαθεί να τον πείσει ότι δε φταίνε οι ξένοι, αλλά για όσα συμβαίνουν στον τόπο φταίνε οι κυβερνήσεις, το σύστημα κλπ κλπ. και ότι πρέπει να υπάρξει μια αντίσταση, γι' αυτό και η απεργία.
Και τότε... ΕΛΑ ΜΑΛΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!, ο "αξιοσέβαστος" αναφωνεί: "Βρώμησε ο τόπος από ξένους! Να πάνε από κει που έρχονται, να καθαρίσουμε! Για όλα αυτά φταίνε αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες, βλάκες, ηλίθιοι, δήθεν αριστεροί, προδότες, που ακολουθάνε τη ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αν δεν ήμασταν εμείς, τούρκικα θα μιλούσατε σήμερα στην Ελλάδα! Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει απάντηση στην κρίση! Εγώ είμαι στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ένα έχω να σας πω: Συσπειρωθείτε γύρω απ' το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ!"
Μόλις που πρόλαβα να τον συγχαρώ για την εντυπωσιακή προσέγγιση της χιτλερικής με την κουκουέδικη ιδεολογία και να του ευχηθώ και εις ανώτερα: Στάση "Περισσός". Για του λόγου το αληθές, το στέλεχος εγκαταλείπει το συρμό. Έφτασε στον προορισμό του. Τέλος.
(Ειλικρινά σας λέω, δεν υπερβάλλω σε τίποτα ως προς την περιγραφή, αντίθετα, χάριν συντομίας περιέκοψα πολλούς χαρακτηρισμούς)
Σχόλιο: Είναι καιρός τώρα που πιστεύω -από τις πολιτικές του θέσεις- ότι το ΚΚΕ δεν είναι πια αριστερή δύναμη. Αντίθετα είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, κι ο ρόλος του είναι να επιτίθεται σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης κοινωνικών αντιστάσεων που γεννιέται στην κοινωνία, να καταστέλλει ότι δε μπορεί να χειραγωγήσει. Η πολιτική του δεν είναι παρά κούφια μεγάλα λόγια που προωθούν τον κατακερματισμό και τη διάσπαση στο μέτωπο των εργαζομένων και μεταθέτουν τη λύση κάθε προβλήματος στη "λαϊκή εξουσία" (αλλιώς λέγεται και "δευτέρα παρουσία" ή "βασιλεία των ουρανών"). Είναι επίσης κι ένα βαθιά εθνικιστικό κόμμα που, εκτός των άλλων, είναι σταθερά και αμετακίνητα απόν από κάθε αγώνα από και για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους.
Δεν είχα συνειδητοποιήσει όμως -κακώς βέβαια- ότι αυτή η πολιτική πρακτική οδηγεί τους οπαδούς του σε αντιλήψεις που (τώρα που τις ακούω να εκφράζονται με ανατριχιαστικό θράσος και δημόσια) σε τίποτα δε διαφέρουν από το εθνικοσοσιαλιστικό οπλοστάσιο. Εξάλλου κι οι ίδιοι οι νεοφασίστες, όπως προέκυψε και στο προαναφερθέν επεισόδιο, τη δική τους ιδεολογία αναγνωρίζουν σ΄ αυτές και αντανακλαστικά κινούνται να τις υπερασπίσουν.
Φοβάμαι ότι το "αυγό του φιδιού" δεν έχει απλώς εκκολαφθεί, αλλά πολλαπλασιάζεται σε τρύπες που ούτε καν φανταζόμαστε!

19 σχόλια

  1. oloi exoume meridio euthinis gia thn katantia ths xoras mas kai tou eaytou mas fusika. Kai oi geroi kai oi neoi ,aneksartita apo tis xazoideologies kai to mono pou kanoume einai na trogomaste ......
    Pros thn Κατερίνα Αρβανιτάκη
    to ligotero se 20 xronia tha eisai idia me ayton ton kyrio , isos oxi me tis idies apopseis alla tha eisai kai esu san ayton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρω, το ΚΚΕ φταίει για την άλωση της Πόλης, για την καταστροφή του 22, για την οικονομική κρίση, για την ακρίβεια της βενζίνης, για το ότι ο ήλιος δεν ανατέλει από τη δύση, κ.λ.π κ.λ.π. Σοβαρευτείτε και σταματήστε τις μακακίες. Εφυγα από το ΚΚΕ το 1985 και με τις ανοησίες που παίρνουν τη μορφή προβοκάτσιας μου φαίνεται πως θα ξαναμπώ. Με τέτοιες ανοησίες που δεν αντέχουν σε λογική βατράχου, μόνο καλό κάνετε στο ΚΚΕ.

    αλέξανδρος πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταύρος Γ@μάτος25 Φεβ 2010, 2:19:00 π.μ.

    ΚΚΕ ο παππούς με απέχθεια στους λαθρομετανάστες!
    "...δυο νεαροί ντυμένοι με μαύρα πέτσινα, σιδερένια εξαρτήματα και σύμβολα στο πρόσωπο και τα ρούχα, μαλλί αγκαθωτό..."

    Μήπως είσαι γκάου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανε ο γέροντας και υπερασπίστηκε την πατρίδα του και το κράτος που ζεί.
    Οι διάφορες κυριούλες με τις ηλίθιες ιδέες ας πάνε στο Πακιστάν να ζήσουν να δούν τα ανθρώπινα δικαιώματα εκεί. Η ηγεσία του ΚΚΕ καλά θα έκανε να ακούσει την φωνή της βάσης του και να πάρει θέση κατά των λαθρομεταναστών και της αθρόας εισόδου δουλοπάροικων στην χώρα. Ο μαρξισμός είναι κατά της μεταφοράς εργατών απο χώρα σε χώρα!! (Μαρξισμός και μετανάστευση, Δ. Ντούσας)
    ΕΛΕΟΣ ας σταματήσουμε την ιμπεριαλιστική καπιταλιστική πολιτική των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H συντάκτρια μάλλον έχει κάψει φλάντζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Paramithakia knitika...
    Ante re trompes...
    Posa sas dinoun ta pakistania gia na ta yperaspizeste re rezilides?
    Tsipralabanoi kai paparhghdes...
    Kasseta ta logia mia zwh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι είσαι κυρία μου (μόνο για τους τύπους) παπαγαλάκι του Τζέφρυ ή απλά κάποιος γελοίος Πρασινοφρουρός όπως οι κρατούντες το blog είναι πασιφανές. Χειρότερη προβοκάτσια από αυτά τα γελοία που έγραψες δεν νομίζω να υπάρχει. Τακτικές Θέμου και Γκέμπελς δεν περνάνε πια ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος να μου εξηγήσει, αφού έπεσε το Τείχος, πώς και υπάρχει ακόμα Κομμουνιστικό κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον βιασμό και την ληστεία της νεαρής Ελληνίδας στο Περιστέρι απο δύο Πακιστανούς εχεις να μας πείς τίποτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα που με κλέψανε δύο φορές στο τρόλευ και εχω τις ιδιες απόψεις με τον ηλικιωμένο κύριο και δεν ειμαι ουτε ΚΚΕ ουτε ΛΑΟΣ τι θα ειχατε να πείτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δύο κοπελιές με την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη" στο χέρι "τα παίρνουν", και ιδιαίτερα η μία του επιτίθεται αποκαλώντας τον ρατσιστή και φασίστα. Σιγοντάρω κι εγώ, μόλις κατάλαβα τί..


    Οποιος δεν συμφωνεί μαζί σας εσείς τα " παίρνετε" και μόλις καταλαβαίνετε τι γίνεται σιγοντάρετε ... γιατί ειστε οι φορείς της απόλυτης αλήθειας !!

    Ηλίθια απολιθωμένα φασισταριά ειστε που θα κάνατε στούς "εχθρούς" σας πολύ χειρότερα απο οτι εκαναν οι χιτλερικοί στούς δικούς τους εχθρούς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τοι να σε αρέσουν οι Πακιστανοί ειναι καθαρό δικό σου προσωπικό θέμα απο εκεί και πέρα μήπως θάπρεπε να σταματήσεις την φτηνή προπαγάνδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ευκολα τα "παίρνετε" , μήπως χρειάζεστε καμμία ψυχολογική ιατρική βοήθεια , οχι τίποτα αλλο μην τα παραπάρετε καμμιά μέρα και κάνετε κανένα κακό σε κανέναν ανθρωπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το άρθρο αυτό είναι της Κατερίνας Αρβανιτάκη μιας ανύπαρκτης δήθεν αριστερής ?
    Δεν νομίζω είναι ένα άρθρο πληρωμένο από την διεθνή σιωνιστική παγκοσμιοποίηση.
    Κορίτσι μου ωραία σενάρια γράφεις από που είσαι από το Χόλυγουντ της προπαγάνδας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που φοβάστε οι αντιρατσιστές είναι το "αυγό του φιδιού".
    Για σας "αυγό του φιδιού" είναι μία νέα "άρεια φυλή" και ένας νέος Χίτλερ να την κατευθύνει. Γι αυτό θέλετε να ανακατέψετε όλες τις φυλές μεταξύ τους για να μην σας προκύψει καμμία νέα "άρεια φυλή".
    Περιττό να πούμε ποιοί πιό πολύ απ' όλους φοβούνται ένα τέτοιο σενάριο φυσικά οι σιωνιστές. Καταλαβαίνουμε τώρα ποιοί κατευθύνουν και χρηματοδοτούν τον αντιρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ επαναστάτρια ποιούς γούσταρες πιο πολύ, τους ναζήδες ή τους πάκηδες; Ή μήπως και τους δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δύο κοπελιές με την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη".... Μήπως πρέπει να το κάνουμε "πακιστανική αλληλληλεγγύη "

    Εαν εισασταν στο Πακιστάν θα σας εξηγούσαν τι σημαίνει γυναίκα για αυτούς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχετε καταντήσει οι χειρότεροι τραμπούκοι , ψευτοδιανοούμενοι και ψευτοδιανοούμενες του κερατά ,μίσος και φαρμάκι βγάζετε χειρόοτερο και απο αυτού του φιδιού και των αυγών του που υπαινίσεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση