GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Μ. Θεοδωράκη στη Θ. Δραγώνα...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ Με επιστολή της στο Μίκη Θεοδωράκη η κ. Θάλεια Δραγώνα διαμαρτύρεται για συκοφαντική δ...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/

Με επιστολή της στο Μίκη Θεοδωράκη η κ. Θάλεια Δραγώνα διαμαρτύρεται για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της.
Ο Μίκης, με δική του επιστολή, ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
Η επιστολή της κ. Δραγώνα:
2 Ιανουαρίου 2010
Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη,
Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο επιστολή σας προς τον Στέφανο Ληναίο με πολύ απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπό μου και παραθέματα από το δημοσιευμένο έργο μου που είναι όλα παντελώς ψευδή και κατασκευασμένα. Σας ενημερώνω ότι...

δεν είμαι ιστορικός και δεν γράφω ιστορικά βιβλία. Λόγος σαν «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από το 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων», δεν βρίσκεται πουθενά στο δημοσιευμένο έργο μου και δεν χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή και κοινοβουλευτική μου πορεία. Τέτοιου είδους κατασκευάσματα είναι μιας συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον μου.
Είμαι κοινωνική ψυχολόγος, ερευνώ και γράφω πάνω στις κοινωνικές ταυτότητες έχω δώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου για την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε αυτόν τόπο.
Σας στέλνω μέρος των δημοσιεύσεων μου για να κρίνετε εάν όσα παρατίθενται στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένες φράσεις, σας παρακαλώ πολύ να βρείτε μια ευκαιρία να το δηλώσετε.
Σας γράφω επειδή θαυμάζω την αστείρευτη δημιουργικότητά σας και τους αγώνες σας για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρη ότι η αναζήτηση της αλήθειας και η προάσπιση των δημοκρατικών αρχών έχει πρώτιστη σημασία για σας.
Με εκτίμηση
Θάλεια Δραγώνα
Σας επισυνάπτω και 2 πρόσφατες συνεντεύξεις μου όπου θα βρείτε και όλα τα παραποιημένα παραθέματα

Απάντηση Μίκη
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1
117 42, Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax 210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr
Προς την κ. Θάλεια Δραγώνα
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας
Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Εθνικού και Καποδστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ναυαρίνου 13, 10680 Αθήνα
Αθήνα, 10.1.2010
Αγαπητή κυρία Δραγώνα,
Έλαβα την επιστολή και τα βιβλία σας και σας ευχαριστώ. Διάβασα επίσης στο «Βήμα» και τα «Νέα» τις συνεντεύξεις σας, οι οποίες όμως κινούνται μονάχα γύρω από δυο-τρεις φράσεις που σας αποδόθηκαν εδώ και πολύ καιρό, για να διαψευσθούν ύστερα από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Οι συνεντεύξεις αυτές και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με την φίμωση των αντιθέτων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και τον συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς». Τρόμος που φτάνει σε σημείο να προκαλεί συμπτώματα της «Λύσσας-Σόρος» σε υποταχτικούς κονδυλοφόρους όπως σ’ αυτόν τον δυστυχή κ. Χάρη σε σημερινό (9.1.10) ένθετο αθηναϊκής εφημερίδας.
Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της εκστρατείας για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με ρίζες βαθειές στην αληθινή ελληνική Αριστερά από την εποχή του ΕΑΜ, θα ήμουν ο τελευταίος που θα επέτρεπα στον οποιονδήποτε να καπηλευτεί την λέξη και την έννοια «πατρίδα». Το ΕΑΜ και το τότε ΚΚΕ κατέκτησε την εμπιστοσύνη του 70% του λαού μας για την πίστη του και τους αγώνες του για τη Λευτεριά της ελληνικής πατρίδας και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους. Με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε τα ιδεώδη των Ελλήνων για την ελευθερία και την δημοκρατία από τα βάθη των αιώνων και φτάνοντας ως το «Ελευθερία ή θάνατος» του Κολοκοτρώνη, ορθώσαμε το ανάστημά μας και αναμετρηθήκαμε με το όπλο στο χέρι, με την πιο φονική δύναμη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: την χιτλερική Βέρμαχτ, τα ναζιστικά Ες-Ες και την Γκεστάπο, με αμέτρητες θυσίες σε αίμα, βασανισμούς και διώξεις. Ενώ παράλληλα και μέσα σ΄ εκείνες τις σκληρές συνθήκες τιμούσαμε και τρεφόμαστε με τον ελληνικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι και συγχρόνως οραματιζόμαστε τη μελλοντική κοινωνία της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της «πανανθρώπινης λευτεριάς».
Αυτή υπήρξε ως σήμερα η γνήσια και μοναδική Αριστερά, όπου οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» ήταν για μας δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χτες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες «διανοουμένων» που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας, που η νικήτρια και θριαμβεύουσα ακόμα και σήμερα εθνικοφροσύνη κρατάει στα σκοτάδια, έχοντας καταδικάσει σε λήθη τη σύγχρονη ιστορία μας.
Όμως η ακτινοβολία εκείνων των ηρωικών χρόνων αψηφώντας όλα τα εμπόδια εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας, γι’ αυτό και η αντίθεση στην συστηματική απόπειρα που επιχειρείται εδώ και καιρό με στόχο την ουσιαστική ανατροπή της ελληνικής ιστορίας, είναι καθολική και δεν συνδέεται με την α΄ ή την β΄ πολιτική παράταξη αλλά με το σύνολο των Ελλήνων, που γαλουχήθηκε με μια συγκεκριμένη και βαθειά ριζωμένη άποψη για το τι είναι πατρίδα, τι είναι Ελλάδα, τι είναι ιστορία, τι είναι ελληνικός λαός και ελληνικό έθνος.
Κι ακόμα γνωρίζει καλά -γιατί τα βιώνει, ποια είναι τα βασικά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που μας διέπλασαν από το ΄21 έως σήμερα.
Αρνούμενοι και κατεδαφίζοντας όλα αυτά που μας έκαναν αυτούς που είμαστε χτες, προχτές και σήμερα,με το πρόσχημα μιας δήθεν επιστημονικής αναθεώρησης της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αποδεικνύεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είν’ η Πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε ο,τιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων.
Με το βιβλίο σας αποδομείτε τις ιδέες, πεποιθήσεις, τα «πιστεύω», σε σχέση με το ελληνικό έθνος και τις ρίζες του, δηλαδή όλα αυτά που ενέπνευσαν και παρακίνησαν τον λαό μας. Όμως αν στις αρχές του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν οι ιδέες για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και όλα τα «πιστεύω» που εσείς σήμερα απορρίπτετε ως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και εκτός ιστορικής πραγματικότητας, τότε δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν η Επανάσταση του ΄21, το κίνημα του Φιλελληνισμού, το δημοκρατικό κίνημα του Μακρυγιάννη, η αποπομπή του Όθωνα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Εθνική Αντίσταση. Δεν θα υπήρχε ο Άρης Βελουχιώτης. Και όχι μονάχα αυτός, γιατί σύμφωνα με κείνα που επιχειρείτε να διδαχθούν τα παιδιά μας, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αντάρτης, μιας και ΟΛΟΙ πήραν τα όπλα για την Ελλάδα και την Πατρίδα. Ενώ αν είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το «επιστημονικώς ορθόν», θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας.
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα υπήρχαν οι δημοκρατικοί αγώνες και η Αντίσταση κατά της χούντας. Δεν θα υπήρχαν ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Καλομοίρης,ο Καζαντζάκης, o Σικελιανός, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Τσαρούχης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, ο Εγγονόπουλος,ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο Παρθένης, ο Καμπανέλλης, ο Γεωργουσόπουλος, ο Κουν, ο Μινωτής, ο Κακογιάννης, ο Αγγελόπουλος. Όπως δεν θα υπήρχαν οι διανοητές, οι φιλόσοφοι, οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες από τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο ωε τον Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα υπήρχαν τα μεγάλα κινήματα όπως των δημοτικιστών και των φοιτητών. Δεν θα υπήρχε το κίνημα για την Κύπρο ούτε οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τα σημερινά θύματα του επιθετικού ιμπεριαλισμού, την Γιουγκοσλαυία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και δεν θα συνέβαιναν προ παντός εκείνες οι πράξεις, που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του λαού μας, που τόσο επίμονα σαρκάζετε, όπως το ΟΧΙ το 1940 και η μάχη της Κρήτης, καθώς και το ότι ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαίους, μονάχα η Ελλάδα αρνήθηκε να ντύσει τα παιδιά της με την στολή της Βέρμαχτ και να τα στείλει στο ανατολικό μέτωπο. Χάρη στις μοναδικές μέσα στην κατεχόμενη Ευρώπη παλλαϊκές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους σε στρατόπεδα θανάτου.
Κι αυτό γιατί οι εθνικοί και δημοκρατικοί μας αγώνες, καθώς και τα πνευματικά έργα και οι πολιτικές πράξεις των προσώπων αυτών, διαπνέονταν από την πεποίθηση ότι η σύγχρονη Ελλάδα έχει επηρεαστεί βαθειά από μια βαρειά κληρονομιά, απέναντι στην οποία θα πρέπει να φανούμε δημιουργικά αντάξιοι.
Για όλα αυτά έχετε να πείτε μια μόνο λέξη: εθνοκεντρισμός, δηλαδή ότι είναι ασυγχώρητη υπερηφάνεια για ένα λαό να θαυμάζει τα επιτεύγματά του, φτάνοντας στο σημείο να προτείνετε να εκλείψει από τα σχολικά βιβλία, γιατί αυτό επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη για την αναθεώρηση της ιστορίας. Με άλλα λόγια επιχειρείτε έναν γενικευμένο ευνουχισμό σε ό,τι πολυτιμότερο και πιο ελληνικό πέτυχε ο λαός μας έως τώρα, με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή μας σε έναν άλλο λαό, προσαρμοσμένο στις συνταγές του καμουφλαρισμένου αφελληνισμού, που κοσμούν κάθε σελίδα του εν λόγω βιβλίου σας.
Κι αυτό γιατί διαφωνείτε με την ύπαρξη και την αξία των βασικών πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν οι ιδέες, οι πράξεις, οι αγώνες, οι θυσίες και τα έργα, πνευματικά και άλλα. Βαφτίζετε εθνοκεντρισμό την ξεχωριστή πίστη, ακόμα και θαυμασμό που μπορεί να έχει ένας λαός για την ιστορία και τον εαυτό του. Τις ξένες επεμβάσεις, που αλλοίωσαν την εθνική μας ζωή, τις θεωρείτε σχεδόν ανύπαρκτες και πρόσχημα για να καλύψουμε τις δικές μας -υπαρκτές βεβαίως- αδυναμίες. Την ιδιαιτερότητα των αγώνων μας, ειδικά στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο την αποκαλείτε σωβινισμό, πράξη εχθρική προς τους άλλους και την θεωρείτε γενεσιουργό αιτία ξενοφοβίας. Την υπερηφάνεια μας για τα κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων την βαφτίζετε στείρο εθνικισμό και ιστορική αυταπάτη. Δηλαδή θέλετε σώνει και καλά να αποδείξετε ότι κακώς πιστεύαμε ως τώρα όσα πιστεύαμε για την καταγωγή, τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, πράξη που στην ιατρική επιστήμη ονομάζεται «ευνουχισμός». Και οχυρωμένη πίσω από ηχηρά ονόματα ξένων επιστημόνων βαλθήκατε με την βοήθεια ισχυρών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, μιας και είναι πολύ δύσκολο να ευνουχίσετε έναν ολόκληρο λαό κατεδαφίζοντας τα σύμβολα και τους μύθους του, να ξεκινήσετε το θεάρεστο έργο σας από τα τρυφερά και ανύποπτα παιδιά μας.
Όπως το επιχείρησε χθες η φίλη σας κ. Ρεπούση -ανεπιτυχώς- ενώ σήμερα, με τον αέρα μάλιστα της κρατικής συμπαράστασης το επεκτείνετε εσείς με νέα έφοδο για τον ευνουχισμό της μαθητικής μας νεολαίας από κρατικό μάλιστα πόστο!
Γνωρίζετε κυρία Δραγώνα, ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, όπως γνωρίζετε ότι θα σας ήταν λίγο δύσκολο να με βαφτίσετε κι εμένα … ακροδεξιό. Προς το παρόν μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να με φιμώσετε. Όμως σ’ αυτό είμαι συνηθισμένος και μάλιστα θα σας έλεγα ότι όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επεχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και την μουσική μου, είχαν … κακά γεράματα. Όπως ίσως ξέρετε ή θα έχετε ακούσει, η ζωή και το έργο μου στηρίχθηκε επάνω σε τρεις λέξεις: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία. Και όλοι μου οι αγώνες έγιναν μόνο και μόνο για να τις υπερασπίσω με κάθε θυσία. Το ίδιο κάνω και τώρα.
Σήμερα εσείς και οι φίλοι σας, με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι προηγούμενοι, επιχειρείτε να κατεδαφίσετε τις ιδέες, τις πράξεις και τα έργα που συμβολίζουν αυτές οι τρεις λέξεις, που όπως είπα, ενέπνευσαν και στήριξαν όλες τις γενιές των νεοελλήνων, για να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα. Μια κορυφαία στιγμή στην νεότερή μας ιστορία υπήρξε και η Εθνική μας Αντίσταση, τότε που έλαμψαν αυτές οι τρεις λέξεις οδηγώντας τα νιάτα εκείνης της εποχής σε ανυπέρβλητες θυσίες. Χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα. Τι μας οδηγούσε τότε; Όλα αυτά που καταδικάζονται σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια γενικευμένη αλλοίωση του εθνικού μας χαρακτήρα ξεκινώντας με δήθεν επιστημονικό τρόπο από τα τρυφερά μας νιάτα. Άλλωστε αυτή η προσπάθεια που γίνεται μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, έχει αφετηρία γνωστά σε όλους διεθνή κέντρα, που επιδιώκουν την διάλυση των εθνών-λαών με εθνικές ιδιαιτερότητες, συμφέροντα και «αρχές» που οδηγούν σε αντιστάσεις μπροστά στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και γι’ αυτό με τη διάλυση των εθνών επιδιώκουν την μετατροπή των ανθρώπων σε ανυπεράσπιστες μονάδες χωρίς μνήμη και ενοχλητικές ιδιαιτερότητες.
Eίναι δυνατόν να επιτραπεί να γίνει κάτι τέτοιο; Να γιατί με βρίσκετε και θα με βρίσκετε πάντοτε αντίθετο, γιατί πιστεύω ότι η γενιά η δική μου έχει αποδείξει στην πράξη, με έργα και όχι μόνο με λόγια, ότι σ’ αυτή τη γωνιά της γης κατοικούν άνθρωποι που είναι Έλληνες με όλη την ιστορική σημασία αυτής της λέξης και τίποτε -απολύτως τίποτε- δεν μπορεί να αμαυρώσει και πολύ περισσότερο να αλλοιώσει.
Τέλος οφείλω να σας πω ότι:
Από την ανάγνωση του βιβλίου σας «Τι είν’ η Πατρίδα μας;» έχω συναγάγει ορισμένα συμπεράσματα, που πιστοποιούν θεμελιακές διαφορές από τις απόψεις σας. Θα αρκεστώ προς το παρόν σε μερικά παραδείγματα:
«Η κυρίαρχη αντίληψη για το έθνος και την εθνική ταυτότητα, με βάση την οποία οι πολιτικές εξουσίες στην Ευρώπη αλλά και έξω από αυτήν οργανώνουν το διαπαιδαγωγητικό ρόλο του σχολείου, είναι ακόμη σήμερα σε μεγάλο βαθμό η αντίληψη που κληρονόμησε ο ρομαντισμός του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την οποία το έθνος αποτελεί οικουμενική, «φυσική» οντότητα, ανεξάρτητη από το χρόνο και το χώρο, και η εθνική ταυτότητα, αυτονόητη και αναλλοίωτη αποτύπωση κοινωνικής ομοψυχίας και συνοχής. Οι εθνικές ιστοριογραφίες προέρχονται από αυτή την παράδοση και δίνουν έμφαση στη συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού της εθνικής ομάδας, στις αντιστάσεις της απέναντι στις εξωτερικές επιβουλές, στην ομοιογένειά της. Στο σχολείο η ιστορία καλείται να διδάξει τα κατορθώματα των προγόνων και να σφυρηλατήσει την εθνική υπερηφάνεια και ενότητα, ενώ η γλώσσα και η γεωγραφία επιβεβαιώνουν την εθνική συνέχεια στο χρόνο και στο χώρο». (σελ. 31)
Είναι φανερό ότι θεωρείτε ότι το έθνος και η εθνική ταυτότητα είναι «κληρονομιά του ρομαντισμού του 19ου αιώνα [και δεν] αποτελεί «φυσική» οντότητα ανεξάρτητη από τον χρόνο και τον χώρο, αυτονόητη και αναλλοίωτη αποτύπωση εθνικής ομοψυχίας και συνοχής».
Φαίνεται ακόμη ότι δεν είσθε σύμφωνη με την έμφαση που δίνεται στο σχολείο «στη συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού της εθνικής ομάδας, στις αντιστάσεις της απέναντι στις εξωτερικές επιβουλές, στην ομοιογένειά της». Καθώς και στο γεγονός ότι «η ιστορία καλείται να διδάξει τα κατορθώματα των προγόνων και να σφυρηλατήσει την εθνική υπερηφάνεια και ενότητα., ενώ η γλώσσα και η γεωγραφία επιβεβαιώνουν τη συνέχεια στο χρόνο και στον χώρο».
Θα ήθελα ειλικρινά να μου λέγατε, αν η παράγραφος αυτή αναφέρεται θετικά ή αρνητικά στον τρόπο που το σχολείο αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτά. Μιας και δεν το λέτε φανερά. Όμως αφήνετε να υπονοηθεί, ότι όλες αυτές οι ιδέες περί έθνους και εθνικής ταυτότητας αποτελούν σύμπτωμα που μας επιβλήθηκε από την «ρομαντική αντίληψη της ιστορίας στο τέλος του 19ου αιώνα. Άρα ξεπερασμένες και αντιεπιστημονικές σύμφωνα με την οπτική γωνία τη δική σας και των υπολοίπων συνεργατών σας που συμμετέχουν στην συγγραφή του εν λόγω βιβλίου.
Να όμως που τόσο εγώ όσο και οι γενιές των παππούδων μου αλλά και των συμμαχητών και συνοδοιπόρων μου στους δρόμους των εθνικών αγώνων και στις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ελληνικής τέχνης διαπνεόμεθα σε κάθε μας βήμα και προσπάθεια από αυτές ακριβώς τις ιδέες που καταγγέλλετε ως ξεπερασμένες και ευτελή ως φαίνεται προϊόντα μιας ξεπερασμένης πια ρομαντικής αντίληψης. Και μόνο μ’ αυτή την παράγραφο, μου ζητάτε να απαρνηθώ τον εαυτό μου, τη ζωή μου, τις ιδέες και το έργο μου. Και όχι μόνο από εμένα αλλά όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις και τα έργα τους, ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους νεοέλληνες, ανώνυμους και επώνυμους που από το 1821 έως σήμερα πίστεψαν ακριβώς σ’ αυτά που θεωρείτε ότι κακώς διδάσκονται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Άλλωστε αμέσως μετά διευκρινίσατε ότι «στις σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες για το εθνικό φαινόμενο η ρομαντική αντίληψη για το έθνος έχει γίνει αντικείμενο κριτικής… Οι σύγχρονες θεωρήσεις (…) συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη, αλλάζει μέσα στο χρόνο» και παρακάτω αποκαλείτε «φανταστική κοινότητα» του έθνους που στηρίζεται στη νέα νοηματοδότηση (ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τον όρο) υπαρκτών κοινών χαρακτηριστικών» και όλα αυτά τα προσφέρει «η εθνική ταυτότητα» (που ήρθε) «να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε η κατάλυση των παραδοσιακών μορφών κοινωνικής οργάνωσης».
«Καθώς διευρύνεται το σχετικά πρόσφατο ενδιαφέρον των κοινωνικών επιστημών για το εθνικό φαινόμενο, η ρομαντική αντίληψη για το έθνος έχει γίνει αντικείμενο κριτικής τα τελευταία χρόνια. Οι σύγχρονες θεωρήσεις, παρά τις σημαντικές διαφορές τους ως προς την προέλευσή τους, συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη, αλλάζει μέσα στο χρόνο και μπορούμε επομένως να κάνουμε την ιστορία της: πιο συγκεκριμένα η έννοια του έθνους όπως χρησιμοποιείται σήμερα διμορφώθηκε ιστορικά τα τελευταία διακόσια χρόνια και συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία των εθνών-κρατών (Noiriel 1991). Η εθνική ταυτότητα ήρθε να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε η κατάλυση των παραδοσιακών μορφών κοινωνικής οργάνωσης και να προσφέρει στα μέλη των σύγχρονων κοινωνιών νέα βάση κοινωνικής συνοχής μέσα από τη δημιουργία της «φαντασιακής κοινότητας» του έθνους, που στηρίζεται στη νέα νοηματοδότηση υπαρκτών κοινών πολιτισμικών χαρακτηριστικών». (σελ. 31)
Γιατί τάχα πολύπλοκες εγκεφαλικές αναλύσεις για αυτονόητα γεγονότα, όπως είναι η συνεχής ανανέωση των μορφών της κοινωνικής συγκρότησης, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το έθνος αποτελεί μια «φανταστική κοινότητα»; Αλήθεια, τι θα πει αυτό; Το έθνος σε σχέση με την κοινωνία είναι η ψυχή σε σχέση με το σώμα. Κι εδώ είναι πιστεύω, το λάθος της σύγχρονης κοινωνικής επιστήμης, που επαγγέλλεσθε. Γιατί επιχειρεί να αναλύσει και να εξηγήσει μορφές και λειτουργίες που αφορούν την κοινωνία-σώμα και όχι το έθνος-ψυχή. Που δεν αναλύεται ούτε εξηγείται, γιατί όπως και τα φαινόμενα της θρησκείας και της τέχνης, ανάγεται στην μεταφυσική και στην υπέρβαση. Στο υπερλογικό και ανεξήγητο.
Αν και για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους, πέραν του γεγονότος ότι για την παμψηφία θα έλεγα των νεοελλήνων -ανωνύμων και επωνύμων- δεν αποτελούσε και αποτελεί μόνο ένα είδος θρησκευτικής πίστης (άκρως αντιεπιστημονικής βεβαίως για σας) υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ορισμένοι βασικοί άξονες του πνευματικού κόσμου των αρχαίων Ελλήνων κατάφεραν να διατηρηθούν και να φτάσουν ως τις μέρες μας. Λ.χ. είναι πασίγνωστη η διάρκεια της ελληνικής γλώσσας. Δεν είναι όμως γνωστή η διάρκεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής μέσω των βασικών μουσικών κλιμάκων, που παρέμειναν αναλλοίωτες, καθώς οι αρχαίοι μουσικοί τρόποι πέρασαν ατόφιοι στη Βυζαντινή μουσική με το νέο όνομα «ήχοι» κι από κει δια μέσου της αραβικής μουσικής και με καινούριο όνομα, «δρόμοι», δημιούργησαν το ρεμπέτικο τραγούδι από το οποίο προήλθε τόσο η σύγχρονη λαϊκή μας μουσική όσο και η έντεχνη-λαϊκή μουσική, μέσα στην οποία συνενώθηκε η μουσική με την ποίηση. Δηλαδή το φαινόμενο που χαρακτήριζε την αρχαία μουσική, δεδομένου ότι τότε με τον όρο «μουσική» εννοούσαν αποκλειστικά την σύζευξη Μουσικής και Λόγου.
Ένα άλλο σημαντικό δημιούργημα των αρχαίων, υπήρξε ως γνωστόν και η Δημοκρατία και μάλιστα η άμεση Δημοκρατία. Μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους και σχεδόν έως σήμερα στην Ευρώπη κυριάρχησαν συστήματα συγκεντρωτικά, βασιλείες αυτοκρατορίες, δικτατορίες, σοσιαλιστικές εξουσίες. Η χώρα μας κατακτήθηκε για τέσσερις αιώνες από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εν τούτοις και κάτω από αυτές τις καταλυτικές συνθήκες οι ελληνικές κοινότητες, μέσα και έξω από τον γεωγραφικό μας χώρο, κυβερνήθηκαν με δημοκρατικό τρόπο. Οι κάτοικοι λ.χ. ενός χωριού εξέλεγαν τακτικά με καθολική ψηφοφορία την διοικητική και τη δικαστική τους εξουσία. Κι αυτό αντανακλάται στο Σύνταγμα της Επιδαύρου, μέσα στο οποίο ρητώς αναφέρεται ότι απαγορεύονται οι «τίτλοι ευγενείας». Άλλωστε αυτό το δημοκρατικό φρόνημα μπορούμε να πούμε ότι παραμένει έως σήμερα βασικό γνώρισμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Κι αυτό σε πείσμα των προσπαθειών των ξένων δυνάμεων να επιβάλουν τις γνωστές δυναστείες των Βαυαρών και των Γλύξμπουργκ. Γεγονός που αρνείσθε πεισματικά να παραδεχτείτε. Δηλαδή το γεγονός των συνεχών παρεμβάσεων των ξένων στην χώρα μας, που υπήρξαν πρόξενοι των μεγαλυτέρων εθνικών μας καταστροφών. Όπως της Μικρασιατικής, του Εμφυλίου, της Κύπρου και τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.
Συμφωνώ μαζί σας στην παράγραφο της σελ. 33, ότι τα κριτήρια με τα οποία ορίζεται ένα έθνος είναι πολιτισμικού χαρακτήρα: καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και παραδόσεις, μύθοι, ιστορίες, μνήμες.
«Όπως χαρακτηριστικά δείχνουν οι παραπάνω έρευνες, τα κριτήρια με τα οποία ορίζεται το έθνος είναι πολιτισμικού χαρακτήρα: καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και παραδόσεις, μύθοι, ιστορικές μνήμες. Τα πολιτισμικά αυτά κριτήρια, που θεωρούνται κοινά, προσδιορίζουν τον συμβολικό και τον φυσικό χώρο του έθνους. Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρείται ότι βρίσκεται έξω από το έθνος και συνήθως απορρίπτεται. Έτσι τα έθνη έχουν προσδιοριστεί ιστορικά κατά κύριο λόγο μέσα από τις διαφορές τους από και σε σύγκριση με άλλα έθνη. Αυτή τη συνεχής διαδικασία ετεροπροσδιορισμού συμβάλλει στην αέναη αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας ως μοναδικής και ομοιογενούς και στηρίζει την τάση της να αρνείται τόσο τις ομοιότητες με καθετί έξω από αυτήν όσο και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της».
Όμως διαφωνώ με την άποψή σας πως «ό,τι είναι διαφορετικό, θεωρείται ότι βρίσκεται έξω από το Έθνος, συνήθως απορρίπτεται». Και ακόμα ότι «η συνεχής διαδικασία ετεροπροσδιορισμού συμβάλλει στην αέναη αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας ως μοναδικής και ομοιογενούς και στηρίζει την τάση της να αρνείται τόσο τις ομοιότητες με κάθε τι έξω από αυτήν όσο και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της».
Χωρίς ίσως να το θέλετε, φορτώνετε με αρνητικές ιδιότητες το Έθνος και την εθνική ταυτότητα, μιας και για να υπάρξουν κατά τη γνώμη σας, πρέπει πρώτον να ετεροπροσδιορισθούν και δεύτερον να «απορρίψουν» δηλαδή να κλειστούν στο καβούκι τους. Συμφωνούν άρα γε αυτές οι διαπιστώσεις με το ελληνικό έθνος; (Για να αρκεστούμε στη δική μας ιστορική εμπειρία). Γιατί όλα τείνουν να αποδείξουν ότι ο,τιδήποτε καλό και θετικό έγινε ως τώρα, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε και έχουμε ανοιχτές θύρες (τουλάχιστον ως προς τον πολιτισμό) και προς Ανατολάς και προς Δυσμάς όπως και προς Βορρά. Έτσι ό,τι υπήρξε και ό,τι υπάρχει, αποτελεί δημιουργική πρόσμιξη διαφόρων ιδεών και πολιτισμών, ακόμα και τρόπων ζωής.
Ήμαστε πάντοτε ανοιχτοί κατά το παράδειγμα του Ρήγα Φεραίου, που ενώ σάλπιζε την επανάσταση των Ελλήνων, οραματιζόταν την μεγάλη οικογένεια των Βαλκανικών λαών. Το ίδιο που κάναμε κι εμείς στην Εθνική Αντίσταση, που αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την δική μας ελευθερία αλλά και για την «πανανθρώπινη τη λευτεριά». Και μη μου πείτε ότι επηρεάστηκαν από την ρομαντική άποψη περί έθνους οι φουστανελάδες αγράμματοι ως επί το πλείστον Έλληνες επαναστάτες, όταν το Σύνταγμα της Επιδαύρου στα 1822 διακήρυσσε την ανασύσταση του ελληνικού έθνους αποτελώντας παράλληλα το δημοκρατικότερο Σύνταγμα όλων των εποχών, μιας και είχαν ανοιχτά τα μυαλά τους στις επιρροές της Γαλλικής και της Αμερικανικής ακόμα επανάστασης. Για να ετεροπροσδιοριστούμε θα πρέπει να είμαστε ανίκανοι να αυτοπροσδιοριζόμαστε κάθε στιγμή (ακόμα και σήμερα), ενώ η εθνική μας ταυτότητα υπήρξε και είναι τόσο ισχυρή, ώστε να μην έχουμε ούτε να θέλουμε να έχουμε εχθρούς, για να είμαστε αυτοί που είμαστε. Άλλωστε η βασική εξωτερική μας πολιτική ως τώρα υπήρξε και είναι αμυντική με εξαίρεση την τυχοδιωκτική εκστρατεία στην Τουρκία, που μας κόστισε τόσο ακριβά.
Και γιατί δεν ρωτάτε και μας (όσους επιζήσαμε), που περάσαμε μέσα από το καμίνι της ξένης κατοχής, να σας πούμε από πού αντλούσαμε τη δύναμη και το θάρρος να αναμετρηθούμε ίσος προς ίσον με την τερατώδη Χιτλερική μηχανή θανάτου; Μονάχα με την σκέψη ότι στο βάθος είμαστε ανώτεροι από αυτούς! (Εξ άλλου σ’ αυτό μας βοηθούσε η μετατροπή των εχθρών μας σε μια συμπαγή μάζα αιμοδιψών βαρβάρων). Γιατί; Γιατί ανήκαμε σε ένα Έθνος πολύ ανώτερο απ’ αυτούς στον πνευματικό και πολιτισμικό κυρίως χώρο από τον Αισχύλο και τον Πλάτωνα έως τον Σολομό, τον Παλαμά και τον Καβάφη. Και όσοι είμαστε μορφωμένοι, το ηθικό μας ανάστημα έπαιρνε συνειδητά δύναμη απ’ αυτούς. Όσο για τους αμόρφωτους αλλά γενναίους, αντλούσαν δύναμη όπως οι αγωνιστές του ΄21 από τα «μάρμαρα». Αν όλα αυτά είναι «παραμύθια», τότε ό,τι υπήρξε θετικό και ξεχωριστό ως τώρα, ας πούμε ότι ήταν και είναι «παραμύθι». Τότε για ποιον λόγο θέλετε να το κατεδαφίσετε; Δεν ξέρετε ότι έτσι σκοτώνετε την ψυχή μας; Χάρη στην οποία είσθε κι εσείς σήμερα ελεύθερη;
Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καν ερώτημα «Τι είν’ η πατρίδα μας;». Για όλους όσους αφιέρωσαν το έργο και κυρίως τη ζωή τους ολόκληρη σ’αυτή την πατρίδα -και είναι χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, νεκροί ή ζωντανοί, δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι η πατρίδα…
Γι’ αυτό σας παρακαλώ και εύχομαι να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν την μαρτυρία ενός ελεύθερου Έλληνα και να σταματήσετε αυτή την εκστρατεία, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό μας.
Σας χαιρετώ,
Μίκης Θεοδωράκης
ΥΓ. Επειδή θεωρώ ότι με την απάντησή μου αυτή μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω ορισμένα ουσιαστικά επιχειρήματα στην προσπάθειά μου να διαφωτίσω όσο γίνεται πληρέστερα τον ελληνικό λαό για τα κίνητρά μου στον αγώνα που ξεκίνησα και συνεχίζω, είμαι υποχρεωμένος να την δημοσιεύσω στο διαδίκτυο, όπως έκανα έως τώρα, δεδομένου ότι τα ισχυρά ΜΜΕ προς το παρόν αποφεύγουν ακόμα και να αναφερθούν στις απόψεις μου καταφεύγοντας ως συνήθως σε ύβρεις…Αυτό θα πει ελευθερία τύπου!

82 σχόλια

  1. Καλά, έχει πει και έχει γράψει ο Θεοδωράκης κι έτσι κι αλλιώς και διαφορετικά, όπως του κατέβει κάθε φορά. Τώρα που έχει χαλαρώσει και λίγο στο μυαλό, μπορεί και αλλάζει συχνότερα. Θυμίζω μόνο πριν από 3-4 χρόνια που υμνούσε τον Χριστόδουλο και μετά από μία εβδομάδα τον έβριζε, επειδή έκανε μνημόσυνο στον Γρίβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα ενταξει τι να πουμε τωρα? ξεβρακωμα κανονικο απο τον Μικη στη Δραγωνα.
    Το θεμα ειναι ομως οτι ολοι αυτοι οι κυριοι και κυριες σαν την Δραγωνα , Ρεπουση, Πασοκ τωρα με το μεταναστευτικο , θα πρεπει να γνωριζουν οτι (οπως ειπε και ο Τραγκας το ραδιοφωνο το πρωι) οτι ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τη ταμπακέρα που τον προκάλεσε η Δραγώνα δεν λέει τίποτα ο λαλίστατος Μίκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καπετάν Τρομάρας14 Ιαν 2010, 3:38:00 μ.μ.

    Εντάξει να το δεχτώ ότι το ΕΑΜ εξέφραζε το 70% του ελληνικού λαού στην Κατοχή. Ομως, το 30% ήταν όλοι γκεσταπίτες όπως υποστήριζε ο γ.γ. Σιάντος; Ο Ψαρρόε και οι συναγωνιστές του που δολοφονήθηκαν άνανδρα με εντολή Σιάντου ήταν γκεσταπίτες;
    Ρε Θεοδωράκη, μας έχεις μπερδέψει με τις κατά καιρούς θέσεις σου.
    Οι μεγάλοι άνδρες και γυναίκες από μια ηλικία και μετά ασχολούνται μόνο με τα εγγόνια τους. Παράτα μας λοιπόν τη μια με το ΕΑΜ, την άλλη με το Μητσοτάκη, το Καραμανλής ή τανκς, τον Λαμπράκη και δεν συμμαζεύεται. Οι αληθινοί αριστεροί έχουν συμπεριφορά όπως η μακαρίτισσα η Παππά. Δεν προκαλούν την κοινή γνώμη τουλάχιστον με τις παλινωδίες τους και τις αιωρήσεις του εκκρεμούς που ενσαρκώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καψαμπέλη έπρεπε να τα σούρει ο κ. Λυμπερόπουλος μέσω του μπλογκ σας για να καταλάβουν όλοι ότι η Δραγώνα και οι συνεργάτες της είναι ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΚΗ;
    Κύριε Θεοδωράκη συνεχείστε ώσπου να καταλάβουν οι κυβερνώντες την χώρα ότι "πνευματικοί" άνθρωποι ως η εν λόγω παντοδύναμη του υπουργείου παιδείας πρέπει να εκδιωχθούν ΑΜΕΣΩΣ απο τον πρωθυπουργό, ΕΚΤΩΣ ΚΙ΄ΑΝ... δεν θέλω να το πιστέψω γιατί αλλίμονό μας ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαι ο "εθνάρχης" στους μεγάλους ηγέτες κ. Θεοδωράκη; ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είσαι υπουργείο παιδείας του πολιτισμού κολώνα, πε μου ποιά είναι αυτή η νάρκη στα θεμέλια του Ελληνισμού, η λασποΔραγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατί δεν βάζετε σχόλια
    γιατι δεν βάζετε σχόλια
    γιατι δεν βάζετε σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή θεωρώ ότι με την απάντησή μου αυτή μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω ορισμένα ουσιαστικά επιχειρήματα στην προσπάθειά μου να διαφωτίσω όσο γίνεται πληρέστερα τον ελληνικό λαό για τα κίνητρά μου στον αγώνα που ξεκίνησα και συνεχίζω, είμαι υποχρεωμένος να την δημοσιεύσω στο διαδίκτυο, όπως έκανα έως τώρα, δεδομένου ότι τα ισχυρά ΜΜΕ προς το παρόν αποφεύγουν ακόμα και να αναφερθούν στις απόψεις μου καταφεύγοντας ως συνήθως σε ύβρεις.Αυτό θα πει ελευθερία τύπου! ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
    Και όπως απέδειξε το press-gr υπάρχουν ακόμη ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΜΗ.
    ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΤΟΥΤΗ.
    ΙΣΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ

    ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΚΟΥΛΑΙΔΗ - ΔΡΑΓΩΝΑ ΤΣΑΚΝΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ (ΚΛΕΒΑΝ ΜΑΖΙ ) ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΛΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ 7 ΜΗΝΥΣΕΙΣ!!

    ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ??

    ΓΡΑΔΤΕ ΣΤΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ

    ο Μίκης Θεοδωράκης τους αποκαλεί συμμορία

    Ο Μίκης Θεοδωράκης για τη Θάλεια Δραγώνα – επιστολή στο Στέφανο Ληναίο

    Αγαπητέ μου Στέφανε, Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

    Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην συμμορία συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μόνο η ύπαρξη του μέγιστου Μ. Θεοδωράκη (και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος σύγχρονος Έλληνας αυτού του διαμετρήματος) αρκεί να αποστομώσει όλους τους φαιδρούς που διατείνονται ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμμία σχέση με τους λαμπρούς αρχαίους Έλληνες.

    Κα(;) Δραγώνα, ματαιοπονείτε!
    διότι:
    "Σε ετούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ!
    ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ
    ΚΥΡΙΟ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ,
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
    ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ,ΚΑΙ
    ΙΔΑΝΙΚΑ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ
    ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
    ΑΠΟΨΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ
    ΚΥΡΙΟΥ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΣΩΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ


    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (!)

    ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΥΤΗ

    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ

    2. ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΑΙΔΑ
    3. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ
    4. Η ΕΚΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ
    5. ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΓΩΝΑ: ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ (ΔΙΔΑΣΚΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΚΕΙ)!!

    ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ
    - ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ?
    - ΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ

    - ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ Η ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?
    ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασε τα πουλημένα καθάρματα να βρίζουν Μίκη, θα'ρθει η ώρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..τελικά έχουμε χούντα, απλώς της άλλαξαν όνομα οι φωστήρες της προπαγάνδας...Α ρε Μίκη με τα καλά σου και τα κακά σου.Αν εσύ είσαι κομμένος απο τα μέσα για τις ιδέες σου, φαντάσου που είμαστε..
    Αλλά να 8υμάσαι φίλε οτι οι αμερικανοεβραιομασόνοι που παίζουν το παιχνίδι στο κεφάλι μας, δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της τρέλλας του Ελληνα..ίσως αργούμε να πάρουμε μπρος αλλά όταν ανάψουμε τους παίρνει όλους και τους σηκώνει..λεστω κι αν είματε μια χούφτα, το έχουμε αποδείξει μάλιστα στην ιστορία, και αυτή η ιστορία δεν διαγράφετε απο κανέναν γιατίείναι μέρος του dna μας πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αποκaλυψη

    αυτες ειναι οι τιμες

    πιαστε και πληρωστε και γινατε πανεπιστημιακοι ανεξαρτητα αν ιστε Πασοκ ή όχι ο λαδωμα δεν εχει κομμα

    Ολοι τα πιάνουν!!


    Οι δεξιοι πανηγυριζουν με αυτους στο Παιδεiας

    Λeκτορας 50.000 χιλαδες

    επικουρος 75.000
    καθηγητης 100.000

    Ωτακουστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. την απαντηση

    στην εβραιωμασωνικη παρεα του παιδειας

    εχει ηδη δοσει

    προ πολλου
    ο δρ Κουτσουκος

    με 7 μηνυσεις!!

    ποσοι θα του συμπαραστθειτε να καθαρισει την κοπρο του Αυγείου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντα συνεπής εκφραστής του μπολιάσματος κολεκτιβισμού και φασισμού ο "μέγας" μουσικοσυνθέτης. Μαζί με τα χρόνια που βαραίνουν και την αντίληψή του.
    Ένα σημείο μόνο , για να μην μπλέκουμε στα καταγώγια του ανορθολογισμού του : παρέμβαση των ξένων , κατά Θοδωράκη μόνο η δυναστείες των βασιλιάδων , τσιμουδιά για την παρέμβαση στο Ναυαρίνο, λέξη για την στήριξη στην επανάσταση για την δημιουργία κράτους από κυβερνήσεις των ξένων, τίποτε από την τεκμηρίωση της ιστορίας .
    Και τι τσουβάλιασμα του Σικελιανού με τον Ρίτσο π.χ.
    Το δε πνεύμα του άρθρου... η αναφορά σε "φίλους" της αποσυνάγωγους Δραγώνα τι το ήθελε. Τις δικές του φιλίες με τον Στάλιν, τον Χότζα και τον Μάο τις ξέχασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτο το κειμενο του Μικη πρεπει να ενταχθει στα σχολικα βιβλια του λυκειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Θεοδωράκης , ως γνωστόν,μεταξύ πολλών άλλων, 1) έριξε το σύνθημα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ, 2) έγινε υπουργός του Μητσοτάκη , 3) έχει κάνει δηλώσεις κατά των εβραίων, 4) είχε προτείνει να φύγουμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ και να συνασπιστούμε με την Ρωσία. Αυτές είναι λίγες μόνον από τις μαλακίες του, που έρχονται, όμως, να θυμίζουν το μεγάλο μουσικό έργο του. Ας πρόσεχε, λοιπόν, η κ. Δραγώνα , που επιχείρησε επικοινωνία με έναν τέτοιο , παρά την καλλιτεχνική αξία του, όχι σοβαρό για τις θέσεις του άνθρωπο, την κατάσταση του οποίου βεβαίως επιβαρύνει η μεγάλη ηλικία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΫΜΕΝΗ ΔΡΑΓΩΝΑ
    ΤΙ ΤΟΘΕΛΕΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΙ?
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΝΟΓΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΝΝΟΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ, ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΣΥ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΣΕ ΜΙΑ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ"
    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.


    ΥΓ: ΔΡΑΓΩΝΑ,
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. yparxoun akomh ELLHNES opws THEODWRAKHS LYBEROPOULOS KAPSABELHS
    TI EXOUN GINEI OI ALLOI PNEYMATIKOI ANTHRWPOI TOY TOPOY TOYTOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α ρε Μίκη, ό,τι βλακείες και να έλεγες κατά καιρούς, τουλάχιστον δεν είχες καταντήσει ο μέντορας των φασιστών. Τώρα κατέβηκες κι αυτό το σκαλί. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1) Ο Μ. Θεοδωράκης δεν γνωρίζει πολύ καλύ Ιστορία.
    Δεν πειράζει - όσο δεν γράφει βιβλία Ιστορίας!

    2) Οι φραγκοπουτανίτσες που τις έχουν βάλει να μας ζαλίσουν με τόσο ηλίθιο τρόπο, αποδεικνύονται ανεπαρκείς για τον πρακτορικό τους ρόλο. Σύντομα θα... αντικατασταθούν με άλλες, πιό κρυφές! Έχετε το νούς σας για τις επόμενες.

    3) Η πασοκική Βλαχιά και Αρβανιτιά έχει δηλητηριάσει τη ζωή των Ελλήνων τόσο πολύ, που η οσμή από τις ανθελληνικές τους επιχειρήσεις
    έχουν βουλώσει τις μύτες μας.

    Απέλαση όλων των ανθελλήνων, αλλοδαπών και λαθραίων σε οποιοδήποτε πόστο κι αν βρίσκονται, είτε είναι ο κρατικός μηχανισμός είτε το όζον πανεπιστήμιο μέσα από το οποίο δρουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς!

    Όλοι οι ορθοντοξ και κατολικ χριστιανοταλιμπάν να μας αδειάσουν τη γωνιά!

    Get out!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καημένε Θοδωράκη, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Και δεν είναι ανάγκη η Δραγώνα να σε χαρακτηρίσει ακροδεξιό. Σε χαρακτηρίζει το παραλήρημα σου.Μία απορία , όμως , έχω: έχω ακούσει από τον Θοδωράκη στην τηλεόραση ότι , λόγω της βιολογικής κατάστασής του, δεν μπορεί να κάνει ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις εργασίες. Αυτά τα παραληρηματικά που γράφει, με ποις βιολογικές δυνάμεις κάθεται και τα γράφει; Και εν τέλει, τώρα στην δύση του βίου του, αντί να αφήσει καμία σοβαρή παρακαταθήκη στις νέες γεναιές, κάθεται και ασχολείται με την δαιμονοποίηση της Δραγώνα και της Ρεπούση, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει φίλες; Μα τελικά τόσο τενεκές ήταν σε όλα τα υπόλοιπα, πλην της καλλιτεχνικής δημιουργίας του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αφού κυρά μου δεν είσαι ιστορικός τι θέλεις και ανακατεύσε με την πατρίδα;
    Είχες και το θράσσος κι όλας να στείλεις τις ψευτοφυλάδες σου στον Κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;
    Φάτην τώρα.

    Αι ξεκουμπίσου από εκεί που είσαι και εσύ και η παρέα σου που θα μας πουλήσεις και μούρη.Οι προδότες της πατρίδας δεν θα περάσουν βάλτε το καλά μέσα στο μυαλιό σας. Αποσύρεται τώρα το ανθελληνικό νομοσχέδιό σας ή αλλιώς πάτε από εκεί που ήρθατε.Τουρκόσποροι και ψεύτες όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΙΣΤΟΡΙΑ - για να μη ξεχνουμε!
======================
ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο την δικτακτορια και ώ του θαυματος ακουστηκε η μαγικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΣ για ολους ταχα δηθεν.
Περασαν 7 χρονια και ηρθε ο Ανδρεας που βρηκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ξανα λιτοτης ταχα δηθεν.

Το 89 επεσε το ΠΑΣΟΚ εν μεσω οικονομικων σκανδαλων και ηρθε η κυβερνηση εθνικης ενοτητας με την ιστορικη συμφιλιωση του Φλωρακη με την δεξια και προθυπουργο τον Τζανετακη και τον Ζολωτα.
Ελα ομως που δεν μπορουσαν να πληρωσουν ουτε μισθους ουτε συνταξεις. Εκλογες και στην εξουσια ερχεται ο Μητσοτακης που αρχιζει να πουλαει οτι εβρισκε μπροστα του, τα τσιμεντα, ιδιωτικοποιηση οτε, πουλημα δεκο και παει λεγοντας. 
Τον ριχνει ο Σαμαρας με τον Συμπιλιδη για το θεμα διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας και κατ' επεκταση των Σκοπιων και ερχεται παλι ο Ανδρεας χειρουργημενος και βρισκει αδεια ταμεια. 
Με την επιδεινωση της αρρωστιας του αναλαμβανει ο Σημιτης και εξαγγελει νεο προγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
Αυτο το εργο παιχθηκε μεχρι το 2004 οπου αφου πηραν (οτι ειχε ο λαος αποταμιευσει με χρονια δουλειας) στο χρηματιστηριο και φαγανε τον αμπακα καταχρεωσαν με δανεια την χωρα για την αναληψη των ολυμπιακων αγωνων και μοιραια πεσανε σαν ωριμα φρουτα. 

Ηρθε ο Καραμανλης ο νεωτερος, φρεσκος και με ονειρα επανιδρυσης του κρατους απο την σηψη και την διαφθορα. Παρελαβε ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομια με σωρεια σκανδαλων με υπευθυνους και υπαιτιους. Ομως ουδεις ποτε τιμωρηθηκε και αντ αυτου εβαλε τον αλογοσκουφη να μοιραζει και να χαριζει δισεκατομμυρια στους τραπεζιτες που σακατεψαν την κοινωνια ως νομιμοι τοκογλυφοι μαζι με μια καστα οικογενειων που εδω και χρονια ρουφανε το αιμα του δημοσιου.
Εδω αρχιζει ο χορος των σκανδαλων ομολογα βατοπεδια siemens κουμπαροι sex και βια βαρθολομαιος αυτοκτονιες dvd,δικηγοροι σε καταθλιψη,της πουτανας δηλαδη εν μεσω κρισης.
Το επανιδρυση εγινε επανα-χαλασμα και ο φρεσκος εφυγε ηρωικα νυχτα! 
Ηρθε ο ευγενικος ΓΑΠ να παραλαβει κι αυτος(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπησει την διαφθορα και να φτιαξει εκ νεου το κρατος που πλεον δεν υφισταται.
Αυτη περιπου ηταν διαδρομη των τελευταιων 35 ετων με τα προσωπα αυτα πρωταγωνιστες.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ; 
Για εμας οι φοροι και η λιτοτητα και για καποιους ακρατος πλουτισμος, χλιδη, προκληση και σταρχιδισμος.
Μηπως πρεπει κατι να κανουμε πλεον σαν Λαος και οχι σαν μαλακες υπηκοοι φεουδαρχων; 
Μηπως πρεπει να απαιτησουμε την δημευση των περιουσιων ολων των πολιτικων που εμπλεχτηκαν σε σκανδαλα έμμεσα ή αμεσα; 
Μηπως καποιοι κυριοι μεγαλοσχημοι πρεπει να βλεπουν την ζωη τους πισω απο τις μπαρες; 
Ρωταω μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο των συντεχνιακων και κομματικων συμφεροντων μας. Μηπως ηρθε η ωρα να γραψουμε στα αρχιδια μας τον fits mits morgan stanley και ολα τα αρχιδια τυπου νομισματικο ταμειο και ολα τα συναφη μπου@λα; Γιατι και ο βαθυς υπνος εχει το ξυπνημα του!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Μίκη,
    Σε αγαπήσαμε , σε τραγουδήσμε , δακρύσαμε με τα τραγούδια σου στα στάδια , στις ταβέρνες και στους αγώνες μας, σε εκείνα τα δύσκολα αλλά ευλογημένα χρόνια για το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα.
    Και σήμερα μας ξελάσπωσες λόγω της δύναμης του λόγου σου μια και δεν υπάρχει μία ουσιστική πολιτική πλατφόρμα η οποία να μπει μπροστάρης σε αυτά που πληγώνουν και καταπιέζουν τις καρδιές και τις συνειδήσεις μας.
    Μην μας αφήνεις γιατί ψάχνουμε την υπόλοιπη διανόηση.
    Σε ευχαριστούμε για ότι έκανες για μας. Σε αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Θεοδωρακη:

    Ειναι αληθεια οτι στο παραλιακο σπιτι που μενετε εξω απο την Κορινθο,
    εχετε ΚΤΙΣΕΙ ΤΟΙΧΟ στη μερια του μικρου δρομου που υπαρχει εκει με αποτελεσμα οι οδηγοι να κινουνται σε ΜΙΑ λωριδα κυκλοφοριας με κινδυνο να συγκρουστουν
    και οτι σας βριζουν ολοι οι διερχομενοι;

    Οταν ειναι για την ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ μας
    τοτε ολοι οι αλλοι στ' @ρχιδι@ μας;
    Ειστε μηπως κι εσεις κυριε Μικυ
    σταρχιδιστης;

    Ολοι στον αγωνα
    και στη μασα χωριστα;
    ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
    ΕΛΑ να ΦΑΣ;
    Υπηρχε και το 542 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ του συνταγματαρχη ΨΑΡΡΟΥ
    με 150% Ελληνες
    και τον αρχηγο του τον σφαξανε οι κουκου του ΑΛΗΤΗ Βελουχιωτη,
    δεν ηταν μονο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

    Δυστυχως οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του ΕΑΜ...
    προδοθηκαν απο τους αρχηγους του
    οπως γινεται παντα
    καικ παντου
    δυστυχως


    ονειρα κομμουνιστικο-δεξιο-πασοκικα ΜΙΚΥ,
    αναλογα μετο πλευρο που κοιμασαι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προσπάθησε η καημένη να επικοινωνήσει με το Μίκη Μάους...


    ΜΟΥΣΙΚΗ γράφει ο άνθρωπος.. τι του γίνεται δεν ξέρει...

    Δυστυχώς η αλήθεια κύρια ΠΟΝΑΕΙ.
    Ιδιαίτερα όταν μπαίνει σφήνα στις παραισθήσεις των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Μικης καταφερε να απεξαρτηθει απο τα κλισε και τα ταμπου του παρελθοντος που μια ζωη κρατουν την αριστερα στη μιζερια του 7%,μολονοτι πλατεια λαικα στρωματα οδηγουνται σημερα οσο ποτε αλλωτε στη εξαθλιωση,απο τη καπιταλιστικη παγκοσμιοποιηση.Πολλα απο τα λεγομενα του μικη ισως ξενιζουν,κυριως κατι κουλτουριαριδες και κατι επαναστατες του καναπε.Ειναι ομως αληθειες,ειναι αυτο που περιμενει ν ακουσει ο κοσμος για να μαζικοποιηθει,τωρα που ειναι αναγκαιο οσο ποτε αλλωτε,το γνησιο αριστερο κινημα,και να παψει να μετραει μονο απωλειες με τραγικες συνεπειες!!Καποιοι ας αναλαβουν επι τελους τις ευθυνες τους,γιατι εκ των πραγματων το λαικο κινημα τεινει να υπερκερασει τα παραδωσικα κοματα,κυριως της αριστερας με τη μορφη που εχουν σημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλα, συμμορια ο Μουζελης βρε Μικη;;; Εχεις διαβασει το εργο του;;; Διαβασε λιγακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. :: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :: Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Αργυρούπολης ...Μαρίας Δαμανάκη και των συνεργατών της (Βασίλη Κουλαιδή, Γιάννη Τσακνή, Μάρθα Παπαδημητρίου, Εύη Μακρή Μπότσαρη (η οποία είναι σύμβουλος της κ. ...
    www.epikoinonia-arg.gr/.../lang,el/ - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες
    Ενστάσεις: «Βάλ' του ένα “πέντε”, να τελειώνουμε»Εύη Μπότσαρη μπορεί να διελευκανθεί μόνο από τον Ειδικό Λογαριασμό του ..... ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΚΝΗ ...
    enstaseis.blogspot.com/.../blog-post_26.html - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες



    Ενστάσεις: Στον αστερισμό της αντροπαρέας... "φυτο" μαζί με το τσιρακια της Μαρθα Παπαδημητριου Βασιλη Κουλαιδη, Ευη Μποτσαρη, Γιαννη Τσακνη....και την εκβιαζουν να υιοθετησει παιδι και να χωρισει ...
    enstaseis.blogspot.com/.../blog-post_29.html - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες


    PRESS-GR.blogspot.com: Η κριτική και τα όριά της...14 Ιαν. 2010 ... ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΚΟΥΛΑΙΔΗ - ΔΡΑΓΩΝΑ ΤΣΑΚΝΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ (ΚΛΕΒΑΝ ΜΑΖΙ ) ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΛΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ...
    press-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_2469.html - Πριν από 3 ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    Ειναι απλο...
    Το εκτυφλωτικο πατριωτικο φως του Μικη, λειτουργει αποστειρωτικα.

    Ολα τα κωλοβακτηριδια, τα μουλωχτα, τα μπολσεβακια, τα E-colis, ολα τα παρασιτα καιγονται..
    Ο λογος του Μικη ειναι καθαριος, ελληνικος..Οποιος ενοχλειται, ειναι κουφαλία ανθελληνικη, καλα κρυμμενη πορνη πισω απο ιδεολογικους φερετζεδες..

    Πρεπει να γνωριζετε ολα εσεις τα ανθελληνικα άκαρα, ότι ο ελληνισμος είναι τροπος ζωης, τροπος σκεψης..Ειναι ο ενας και μοναδικος δρομος που οδηγει στο φως, που οδηγει στην ελευθερια, που μας μετατρεπει σε σκεπτομενους ανθρωπους σε πολιτες...
    Το καταλαβαινετε; αν οχι κακο του κεφαλιου σας...

    Η Ελλαδα ξυπναει, μια μονο σπιθα αρκει γι'αυτο, και η σπιθα στην προκειμενη περιπτωση ειναι ο Μικης........
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΩΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
    ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ
    ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.
    Ε...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    ΘΑ ΚΑΟΥΝ.
    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξάνθη, 10.08.2009
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ... από το Δρ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ...
    Posted: August 10, 2009, 6:36pm EDT


    Κατά του «κύκλου Παιδείας» Πασοκ


    Δραγωνα Δαμανακη Κουλαιδη κλπ...




    Κύριε Πρόεδρε του Πασοκ

    Κύριε Γιώργο Παπανδρέου


    Κύριοι της

    ΕΚΑΠ

    ΠΑΣΟΚ (τμήμα πειθαρχικού)


    Θέμα: .

    1.. Ο κύκλος Παιδείας Πασοκ «καλύπτει συστηματικά» σκάνδαλα της ΝΔ και χαρίζει στην ΝΔ την αυτοδυναμία.

    2. Έτσι η δεξιά κερδίζει το + 3% διαφορά στις εκλογές από την κ. Εύη Μπότσαρη και από τους προδότες του Πασοκ.

    3. Να αλλάξουν όλα τα μέλη του κύκλου Παιδείας Πασοκ.



    Κύριε Πρόεδρε του Πασοκ


    Σας ενημερώνω ότι άτομα της δεξιάς που έχουν και «γνωριμίες» μέσα στο Πασοκ «λερώρουν» το όνομά σας ότι δήθεν έχουν «κάλυψη» από εσάς τον ίδιον και το περιβάλλον σας για τις παρανομίες που διαπράττουν οι ίδιοι.


    Σε συνέχεια των καταγγελιών για την υπόθεση της ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ σας ενημερώνω ότι ο κύκλος Παιδείας Πασοκ αδυνατεί να αποκαλύψει τα σκάνδαλα της δεξιάς και το λεγόμενο «παραεκπαιδευτικό κύκλωμα» της συμβούλου της κ. Γιαννάκου κ. Εύης Μακρή Μπότσαρη ή «εμπλέκεται» μέσα στο σκάνδαλο δια της σιωπής!

    Στην ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ έχει "εκλεγεί" Καθηγήτρια η κ. Ευανθία Μακρή Μπότσαρη (και ήμουν παρών) ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ όπως ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΤΑΙ αποκτήθηκαν από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών και Πάτρας χωρίς νόμιμη εγγραφή!!!


    ......


    6. Να αλλάξουν όλα τα μέλη του κύκλου Παιδείας Πασοκ.

    7. Να αποπεμφθούν από το Πασοκ όσοι «εργάστηκαν με την απραξία» τους για την κ. Μπότσαρη και την αυτοδυναμία της ΝΔ.


    Κύριε Πρόεδρε



    Είμαι από τους ελάχιστους που στάθηκαν στο πλευρό σας όταν το βράδυ της 16-09-2007 «χάσαμε» τις εκλογές γιατί οι προδότες του Πασοκ «κάλυπταν» την κάθε δεξιά Εύη Μπότσαρη και έριχναν σε εσάς το φταίξιμο και την αποτυχία στις εκλογές.


    Κύριε Πρόεδρε


    περιμένω τις ενέργειές σας αλλά και την τυχόν αρνητική απάντησή σας, γιατί αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει γιατί η δεξιά αντλεί πάρα πολλούς ψήφους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με τους "Καθηγητές" που έχει διορίσει εκεί με παράτυπες διαδικασίες και οι "δικοί μας" το κάνουν "γαργάρα" (γιατί άραγε??).


    Μετά παρέλευση ενός μηνός από σήμερα και εάν δεν γίνει τίποτα από πλευράς Πασοκ εναντίον της κ. Εύης Μακρή Μπότσαρη θα θεωρήσω ότι όντως κάποιοι μέσα στο Πασοκ «καλύπτουν πράγματι» την κ. Μπότσαρη και τις παρανομίες και θα κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπεύθυνου και θα δοθεί διάσταση και στ ΜΜΕ.





    Κύριε Πρόεδρε


    Δεν μπορούμε να καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν Πασοκ όταν το επίσημο Πασοκ «πριμοδοτεί» την δεξιά.








    Κύριε Πρόεδρε

    Στις 1 Σεπτέμβρη 2009 θα καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αν «ο κύκλος παιδείας» Πασοκ συνεχίζει έως τότε να μην κάνει τίποτα τότε αυτομάτως είναι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ και συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στην μήνυση.


    Κύριε Πρόεδρε

    Εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι ΔΕΝ μπορούν να είναι μέσα στο Πασοκ όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα.


    Με Τιμή

    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    Επιλαχών υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας

    Επιλαχών Βουλευτής Β ΄ Αθήνας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξάνθη, 10.08.2009
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ... από το Δρ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ...
    Posted: August 10, 2009, 6:36pm EDT


    Κατά του «κύκλου Παιδείας» Πασοκ


    Δραγωνα Δαμανακη Κουλαιδη κλπ...




    Κύριε Πρόεδρε του Πασοκ

    Κύριε Γιώργο Παπανδρέου


    Κύριοι της

    ΕΚΑΠ

    ΠΑΣΟΚ (τμήμα πειθαρχικού)


    Θέμα: .

    1.. Ο κύκλος Παιδείας Πασοκ «καλύπτει συστηματικά» σκάνδαλα της ΝΔ και χαρίζει στην ΝΔ την αυτοδυναμία.

    2. Έτσι η δεξιά κερδίζει το + 3% διαφορά στις εκλογές από την κ. Εύη Μπότσαρη και από τους προδότες του Πασοκ.

    3. Να αλλάξουν όλα τα μέλη του κύκλου Παιδείας Πασοκ.



    Κύριε Πρόεδρε του Πασοκ


    Σας ενημερώνω ότι άτομα της δεξιάς που έχουν και «γνωριμίες» μέσα στο Πασοκ «λερώρουν» το όνομά σας ότι δήθεν έχουν «κάλυψη» από εσάς τον ίδιον και το περιβάλλον σας για τις παρανομίες που διαπράττουν οι ίδιοι.


    Σε συνέχεια των καταγγελιών για την υπόθεση της ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ σας ενημερώνω ότι ο κύκλος Παιδείας Πασοκ αδυνατεί να αποκαλύψει τα σκάνδαλα της δεξιάς και το λεγόμενο «παραεκπαιδευτικό κύκλωμα» της συμβούλου της κ. Γιαννάκου κ. Εύης Μακρή Μπότσαρη ή «εμπλέκεται» μέσα στο σκάνδαλο δια της σιωπής!

    Στην ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ έχει "εκλεγεί" Καθηγήτρια η κ. Ευανθία Μακρή Μπότσαρη (και ήμουν παρών) ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ όπως ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΤΑΙ αποκτήθηκαν από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών και Πάτρας χωρίς νόμιμη εγγραφή!!!


    ......


    6. Να αλλάξουν όλα τα μέλη του κύκλου Παιδείας Πασοκ.

    7. Να αποπεμφθούν από το Πασοκ όσοι «εργάστηκαν με την απραξία» τους για την κ. Μπότσαρη και την αυτοδυναμία της ΝΔ.


    Κύριε Πρόεδρε



    Είμαι από τους ελάχιστους που στάθηκαν στο πλευρό σας όταν το βράδυ της 16-09-2007 «χάσαμε» τις εκλογές γιατί οι προδότες του Πασοκ «κάλυπταν» την κάθε δεξιά Εύη Μπότσαρη και έριχναν σε εσάς το φταίξιμο και την αποτυχία στις εκλογές.


    Κύριε Πρόεδρε


    περιμένω τις ενέργειές σας αλλά και την τυχόν αρνητική απάντησή σας, γιατί αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει γιατί η δεξιά αντλεί πάρα πολλούς ψήφους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με τους "Καθηγητές" που έχει διορίσει εκεί με παράτυπες διαδικασίες και οι "δικοί μας" το κάνουν "γαργάρα" (γιατί άραγε??).


    Μετά παρέλευση ενός μηνός από σήμερα και εάν δεν γίνει τίποτα από πλευράς Πασοκ εναντίον της κ. Εύης Μακρή Μπότσαρη θα θεωρήσω ότι όντως κάποιοι μέσα στο Πασοκ «καλύπτουν πράγματι» την κ. Μπότσαρη και τις παρανομίες και θα κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπεύθυνου και θα δοθεί διάσταση και στ ΜΜΕ.





    Κύριε Πρόεδρε


    Δεν μπορούμε να καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν Πασοκ όταν το επίσημο Πασοκ «πριμοδοτεί» την δεξιά.








    Κύριε Πρόεδρε

    Στις 1 Σεπτέμβρη 2009 θα καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αν «ο κύκλος παιδείας» Πασοκ συνεχίζει έως τότε να μην κάνει τίποτα τότε αυτομάτως είναι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ και συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στην μήνυση.


    Κύριε Πρόεδρε

    Εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι ΔΕΝ μπορούν να είναι μέσα στο Πασοκ όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα.


    Με Τιμή

    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    Επιλαχών υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας

    Επιλαχών Βουλευτής Β ΄ Αθήνας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

    Άννα Διαμαντοπούλου ΣΚΑΝΑΛΟ
    Μαρία Δαμανάκη ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Συλβάνα Ράπτη ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Θάλεια Δραγώνα ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Οι απατεωνισσες δεξιες του κυκλου παιδειας πασοκ...

    ΄Αρχισε ο δήθεν διάλογος για την παιδεία ...

    ΄Αρχισε ο δήθεν διάλογος για την παιδεία

    όμως τα δημοσιεύματα άλλα λένε!!

    ΤΟ ΥΠΕΡ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ"!!
    ΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΠΙΑΝΑΝ"?

    Ποιοι απο τον τομεα παιδειας Πασοκ δεν τολμουν να "ακουμπησουν" μια δηθεν "ακηδημαικο" (ΓΕΛΙΑ) συμβουλο μιας υπουργου των Ματ που δεν εχει σωστα πτυχια ΚΛΠ....??
    Ερχεται το μεγαλυτερο σκανδαλο διακκοματικης συγκαληψης!!
    Πιαστε θεσεις!!
    Η απατη και το "δουλεμα" σε ολο το μεγαλειο!!
    Καψαμπελη τι γνωριζεις?

    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΘΑ "ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ"!!
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΟΣΟΥΣ ΟΣΕΣ ΣΟΥ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ!!
    ΛΑΔΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΖΗΔΕΣ!!
    EΤΣΙ Η ΔΕΞΙΑ κερδιζε + 3 % ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΤΙΣΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!!
    ΠΟΙΟΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΝΑΝ "ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΙΕΣ??

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ "ΕΜΗΔΙΣΑΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. :: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :: Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Αργυρούπολης ... - [ Translate this page ]

    Μαρίας Δαμανάκη και των συνεργατών της (Βασίλη Κουλαιδή, Γιάννη Τσακνή, ..... Μπότσαρη και οι «συνεργάτες-συμμορία της» έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για ...


    www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/9749/98/lang,el/ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 19 Σεπτ. 2009 ...

    εκλογές 2007 και η ανωτέρω “συμμορία” κατάθεσε νέα αγωγή εναντίον μου με αρ. ... Μαρίας Δαμανάκη και των συνεργατών της (Βασίλη Κουλαιδή, Γιάννη Τσακνή, ... Δαμανάκη υπάρχει προ πολλού «καλυμμένο δίκτυο εκβιασμού και ...


    www.xanthiblogs.gr/.../Mήνυση_(πάλι)_κατά_της_κ._Δαμανάκη_Μαρίας...από_το_Δρ.Αναστάσιο_Κουτσούκο. - Cached - Similar
    Xanthi Blogs » Ξάνθη, η πόλη μας! » Όλα τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. PRESS-GR.blogspot.com: Η κουμπαριά, ο Τσαμαδιάς και τα 85 εκ. ευρώ... - [ Translate this page ]ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ...... Διευρύνεται ο κύκλος των εκβιαστών “προβληματικών”πολιτικών ... ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΙΔΗΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ...
    press-gr.blogspot.com/2007/10/85.html - Cached - Similar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. η ρεπουση ειναι στην κορινθο μαζι με κουλαιδη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τώρα οι προδότες και τα τάγματα ασφαλείας και Προπαγάνδας της Νέας Φασιστικής "και δήθεν προοδευτικής" τάξης μας λένε πως ο Μίκης είναι φασίστας, ακροδεξιός κλπ κλπ..Μάλιστα.

    Πάρτε το χαμπάρι Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Στο τέλος δεν θα έχετε θέσει σε αυτή την ΧΩΡΑ που προσπαθείτε να καταστρέψετε για να κρατήσετε τα ακριβά "κεκτημένα" σας.

    Σας αφιερώνω ένα κομμάτι από τον γραμμα του Μίκη
    "...όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επεχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και την μουσική μου, είχαν … κακά γεράματα." Αυτή θα είναι οι μοίρα σας! Δεν σας σώζει τίποτα και κανένας...

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κοκώνα μου,
    Δραγώνα μου,
    που ήρθες να μου πείς
    -ούτε να το σκεφτείς!-
    ποιός είμαι και πού πάω
    και ποιούς θα αγαπάω!
    Για ποιούς θα είμαι γυιός,
    πατέρας κι αδελφός!!!!

    Οχι «Μωρή», ΔραγΟνα μου
    Ζαγάρα κι Ημιόνα μου,
    Αυτά να τα ξεχάσεις!
    Και το πλευρό ν΄ αλλάξεις!

    Ακόμα κι όπως λες
    πως λέει ο Ισοκράτης,
    ακόμα κι έτσι Θάλεια,
    Ακόμα κι έτσι χά-λι-α,
    θυμήσου το ξανά:

    " Ελληνας θα καλείται,
    αυτός που την παιδεία του
    τα έθιμα, τα θεία του
    έχει ελληνικά"

    και όχι όποιος άνομα,
    την χώρα μου παράνομα,
    τον "στέλνουν" να πατά!

    Ως Έλληνας μεγάλωσα,
    Ελληνικά ωμίλησα
    πολέμησα και μάτωσα,
    και πάλεψα και νίκησα,
    και δόξασα και τίμησα,
    τα όπλα τα ιερά!
    Και γώ και η γενιά μου,
    γιατί βρε Θάλειά μου,
    θα πρέπει να ντραπώ
    και ν΄ απολογηθώ;

    Έλληνας να καλούμαι
    εγώ, για δεν μπορώ;;;


    Μόνο μπορεί ο άλλος,
    ο κάθε Σουσουλμάνος,
    Ζούλγαρος ή Βουμάνος,
    Κούρκος η Χαλβανός,
    που την Ελλάδα Βρίζει,
    την πίστη μου κοπρίζει,
    την χώρα μου βρωμίζει,
    "'Ελληνας" να γενή,
    γιατι το θες ΕΣΥ,
    κι άλλοι, οι "γνωστοί";

    Υπάλληλοι και Όργανα
    του καθενός «-ιστή»;

    Και βάλε εσύ Κοκώνα μου,
    ΔραγΟνα μου χρυσή,
    ό.τι ποθείς μπροστά!
    Ό,τι σου επιτρέπουνε
    του Σόρρος,τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κ.Δραγώνα, ας γίνει δημοψήφισμα για τους μετανάστες.
    Μην περάσετε από την βουλή νομοσχέδιο του τύπου ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.
    Πιστεύω να καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.
    Ο Α.Παπανδρέου έλεγε [ η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ], μην το ξεχνάτε, αγωνισθήκαμε γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. το "τσακλοκουδουνο" που απανωτά εργάζεται στα προηγούμενα σχόλια, να μαγαρίσει το κείμενο του θεοδωράκη προς την κυρά των Βαλτων της Τουρκομογγολίας, ας διαβάσει τα παρακάτω για το πόσο κοστολόγησε "τη ζωή που ξόδεψε" το Αγλάισμα ιστορικοσύνης και νομιμότητας κ, Δραγώνα!

    "Ολίγες πληροφορίες για το «ποιόν» και το «ποσόν» της τιμής της κ. Δραγωνα και της φίλης της κ. ΦΡΑΓΚΑ-δάκη



    Θάλεια Δραγώνα, Άννα Φραγκουδάκη: η κοινή πορεία στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, και τα ευρωπαϊκά κονδύλια
    Η Θάλεια Δραγώνα είναι μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη επιστημονικές υπεύθυνες του προγράμματος «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων».

    Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε το 1997 και εξελίχθηκε σε φάσεις:

    Στην πρώτη (1997-2000) και δεύτερη φάση (2002-2004) στοίχισε 9.640.000 ευρώ.

    Στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ.

    Συνολικά για το πρόγραμμα από το 1997 έως το 2008 οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη διαχειρίσθηκαν 17.000.000 ευρώ!

    Μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τον Ιούλιο του 2008, οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη ζήτησαν την επαναπροκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος. Τον Νοέμβριο του 2008 το υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το πρόγραμμα για την περίοδο 2009-2012.

    ...συεχίζεται παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. συνεχεια από παραπάνω για την "τιμή της Κοκώνας που μας τα Πρίζει!"

    "....Για λόγους οικονομίας κλίμακος, όμως, οι μουσουλμανόπαιδες εντάχθηκαν στο ευρύτερο πρόγραμμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για όλη την Ελλάδα που απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την ελληνική (βλ. προκήρυξη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», με κωδικό: 01-03.73.43.01, για την πράξη «Ένταξη των παιδιών των παλιννοστούντων και αλλοδαπών και εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων»).

    Η προοπτική αυτή δεν άρεσε στις κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη που δεν ήθελαν να ενταχθούν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, αλλά…. επέμεναν να υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα μόνον για τους μουσουλμανόπαιδες.

    Η ανησυχία τους ήταν ότι θα έχαναν την αποκλειστικότητα στη διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων. Κυρίως όμως τις ενδιέφερε ότι θα μειωνόταν το ποσό που θα διαχειρίζονταν οι ίδιες, αφού θα πήγαινε αναλογικά προς τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων.

    Οι μουσουλμάνοι μαθητές είναι περίπου 6.000-7.000 ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί και παλιννοστούντες είναι περίπου 85.000.

    Συνεπώς για το πρόγραμμα των μουσουλμανοπαίδων θα πήγαιναν σε μία τριετία λιγότερα από 4.000.000 ευρώ. Καμία σχέση με την περίοδο των παχιών αγελάδων του Γ ΚΠΣ!

    Η κ. Δραγώνα εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09) με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας και προσπάθησε να ασκήσει την επιρροή της.

    Όταν έγινε ο ανασχηματισμός τον Ιανουάριο του 2009, με παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη προς τον νέο Υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο, η προκήρυξη ακυρώθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Σε ανταπόδοση η κυρία Δραγώνα σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της Παιδείας, φέρθηκε με το γάντι απέναντι στον Υπουργό Παιδείας που της έκανε το χατήρι.

    Οι προσωπικές ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή για θέματα παιδείας ανήλθαν συνολικά σε 4 (τέσσερις)! Παράλληλα συνυπέγραψε και άλλες 6 ερωτήσεις για θέματα παιδείας με άλλους συναδέλφους της (πηγή ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ)

    Η ακύρωση του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα για όλο το σχολικό έτος 2008-2009 να μην υπάρξουν πουθενά στην Ελλάδα τα ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση των μαθητών που δεν έχουν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική. Οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη, που κατά τα άλλα κόπτονται για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ήσαν ικανοποιημένες.

    Δεν πειράζει οι αλλοδαποί μαθητές να μη μάθουν ελληνικά. Η διαχείριση του μπεζαχτά δεν άλλαξε χέρια. Τελικά, τον Αύγουστο του 2009 βγήκε νέα προκήρυξη και, …ώ του θαύματος!

    Υπήρχε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς και ξεχωριστό πρόγραμμα για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. πρόσκληση).

    Στη νέα προκήρυξη για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012 μόνον για τους μουσουλμάνους το ποσόν είναι 9.000.000 ευρώ.

    Η κυρία Δραγώνα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχής.

    Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου η κυρία Δραγώνα ανέλαβε ειδική γραμματέας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Από αυτή τη θέση έχει την εποπτεία όλων των προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, περιλαμβανομένου και αυτού για τους μουσουλμάνους.

    Νομικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της.

    Στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρονται τα εξής:

    Eπιστημονικές υπεύθυνες του όλου έργου:

    Άννα Φραγκουδάκη Kοινωνιολόγος της Eκπαίδευσης, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θάλεια Δραγώνα, Κοινωνική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά το διάστημα 2007-08 επιστημονική υπεύθυνη είναι μόνο η Άννα Φραγκουδάκη.

    Τα ερωτήματα που τίθενται όμως προς την υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό (που σίγουρα ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια) είναι τα ακόλουθα:

    Θεωρούν ηθικά όσα έγιναν με τις ακυρώσεις και επαναπροκηρύξεις των προγραμμάτων το 2009;

    Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα να έχει σήμερα την εποπτεία του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο έχει προκηρυχθεί για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012;
    ....to be continue για "τη τιμή της κυρίας που μας τα Πρίζει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ....και το τέλος...

    "...
    Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα (τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οποίας διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων) να είναι και κρίνουσα (ως γενική γραμματέας) και κρινόμενη (ως περιεχόμενο του προγράμματος);

    Υπάρχει περίπτωση η κυρία Δραγώνα να κρίνει ότι το πρόγραμμα που θα διευθύνει η φίλη της Άννα Φραγκουδάκη και οι παλιοί της συνεργάτες της δεν είναι καλό;

    Για ποιό λόγο η κυρία Δραγώνα ανακάλεσε την άλλη πρόσκληση του ΕΠΕΑΕΚ για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς (υποτίθεται για να επανεκτιμηθεί το πρόγραμμα) και δεν ανακάλεσε και την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. απόφαση Διαμαντοπούλου 17529/13-11-2009 – την ημέρα δηλαδή που τελείωνε η κατάθεση των προτάσεων); Στη δεύτερη περίπτωση δεν χρειάζεται επανεκτίμηση;

    Μήπως η κυρία Δραγώνα προσπάθησε να επιβάλει από τη νέα θέση της τα βιβλία που εξέδωσε στο πρόγραμμα μουσουλμανοπαίδων ως βιβλία για όλη τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα; "

    Διαβάστε περισσότερα: http://catakravgi.blogspot.com/2010/01/blog-post.html#ixzz0cZjMId6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εύγε Μίκη πατριώτη
    Οι μεγάλοι Ελληνες στις δύσκολες στιγμές τις πατρίδας φαίνονται. Τώρα που η πατρίδα κινδυνεύει απο τους γενίτσαρους του ΓΑΠ και της νεας τάξης (ούτε οι Τούρκοι ΔΕΝ έκαναν 100% εθνοκτονία στους Έλληνες, μόνον 25% των αγοριών έπαιρναν).
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ο ΓΑΠ σφετερίσθηκε την ηγεσία του κόμματος του μπαμπά του και το έχει στρέψει εναντίον της Ελλάδος (νομοσχέδιο για αυτόματη ιθαγένεια στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, διάλυση της χώρας χωρίς λόγο με το νομοσχέδιο περι διοικητικής αναδιάρθρωσης) ΜΗΝ ξεχνάτε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε πατριωτικό που είχε σύνθημα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Πρώην ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

    12 Ιανουαρίου 2009-21:12
    ΚΑΝΑΛΙ ΑΛΤΕΡ
    ΕΚΠΟΜΠΗ: Η ΖΟΥΓΚΛΑ
    Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΨΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ Η ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ , ΤΙ ΝΑ ΠΩ , ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΟΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ , ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.
    [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΣ

    ΤΟΣΟ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ [13.12.2009] ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
    13 Ιαν 2010
    Πυρ και μανία ο Γ. Παναγιωτακόπουλος...

    ΣΕ 8 ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ " Ο ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΝΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ "

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΚΕΡΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
    ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
    ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μικυ: Θα σου μιλησω με λογια του ΚΚΕ:

    ειπαν για σενα: "ο Μικυς καλυτερα ειναι να γραφει μουσικη παρα να μιλαει"!!!

    ειπαμε στη μουσικη εισαι καλός
    σε ολα τα αλλα κάλος

    εσυ ομως ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι σε ΟΛΑ εισαι καλός!

    Οταν θα καταλαβεις το ΛΑΘΟΣ σου
    τοτε η μιση θεραπεια σου θα εχει γινει (ΦΡΟΫΝΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μία ψυχολόγος διαγράφει την συνέχεια της Ελληνικής ιστορίας και προσπαθεί να την ξαναγράφει , ζεί σε μια χώρα που δεν την καλύπτει ψυχολογικά η ιστορία της αλλά νοιώθει ανετα ψυχολογικά που κονομάει σε αυτήν την χώρα δουλεύοντας τούς ντόπιους Ελληνες με τα πτυχία που κατέχει και που με βάσει τούς υφιστάμενους νόμους της μπανανίας παρανόμως κατέχει την πανεπιαστημιακή της θέση υπονοώντας οτι ολα τελικά ειναι θέμα ψυχολογίας και πρέπει να αποδεχθύμε την απάτη της και τελικά απο το πόστο που κατέχει πρόσφατα προσπαθεί να μας δημιουργήσει ψυχολογικά υπαρξιακά προβλήματα του τύπου ποοί ειμαστες , απο που ερχόμαστε , ποιά εναι η πατρίδα μας , η πατρίδα τους , οι πατρίδες τους και αλλα τέτοια ομορφα υπερβατικά ψυχολογικά κουλτουρίαρικα

    Πρέπει να καταλάβουμε οτι αυτοί οι ανθρωποι τύπου Δραγώνα προσπαθούν , μέσα στην αναμπομπούλα της οικονομικής κρίσης , να δημιουργήσουν μια κοινωνική κρίση αποσκοπώντας στο να δημιουργήσουν νέα κοινωνικά δεδομένα στην χώρα μας , νέες "αξίες" , νέο πληθυσμό , νέα σύνορα , πιστοί πάντοτε στίς νεοταξικές αξίες τους της κονόμας και του βολέματος και του υπερπόντιου παγκόσμιου δικτάτορα

    Ας πάρει να δεί πως μορφώνονται οι απόγονοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που τόσο θαυμάζει και ας προσπαθήσει να μορφώσει με τον ιδιο τρόπο τούς απογόνους της Ελληνικής πνευματικής αυτροκρατορίας ειτε τούς δέχεται ως απογόνους ειτε οχι γιατι σε τελική ανάλυση κάποιοι σε αυτήν την γή πρέπει να αποτελέσουν την πνευματική αν μη τι αλλο συνέχεια των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τα παντα ολα!Τι να λεμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. VRE DEN GAMIESTE OLOI OMADIKA.
    THEODORAKIS EITANE KAPOTE......DEN EINAI KAI KANENAS THEOS....NA FILATE TON KOLO MAS (USA) POU SAS SOSAME APO POLLES KATASTROFES KAI TOUS GERMANOUS...ALLA TI KSERETE KOLOMALAKES KOUMOUNES....DEN AKSIZETE KAMMIA DHMOKRATIA....DOULOI PANTA TIS ARISTERAS...KALA NA PATHETE KAI PINATE OLOI SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είναι λυπηρό να άγει τόσους πολλούς η γεροντική άνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μπράβο ρε Μίκη!!!
    Δείξε σε όλους τους ανθέλληνες ότι ακόμη είμαστε πολλοί,δυνατοί κι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι ιδέες της Νέας Τάξης Πραγμάτων ,είτε μας έρχονται με το μανδύα της δεξιάς παγκοσμιοποίησης(ανοιχτές αγορές,νεοφιλελευθερισμός κλπ) είτε με τη μορφή της αριστερής παγκοσμιοποίησης(κατάργηση εθνών,συνόρων,θρησκειών,υπεράσπιση τάχα μου ανθρωπίνων δικαιωμάτων,ποδοπάτηση και χλευασμό συμβόλων π.χ σημαία,νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και απόδοση ιθαγένειας κιόλας!!! κλπ).
    Οσοι μισείτε τόσο τον ελληνισμό,όπως η κ.Δραγώνα,Ρεπούση κλπ θα μας βρείτε στους δρόμους!!!Δεν περνάει ο φασισμός σας!!!
    Ελληνες αντισταθείτε να μην περάσει το βρώμικο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την απόδοση της ιθαγένειας .Αύριο θα είναι αργά διότι αυτοί θα έχουν το πάνω χέρι.Ας αγωνισθούμε για το μέλλον των παιδιών μας,όπως αγωνίσθηκαν κι οι πατεράδες μας για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΟΧΙ στο ευνουχισμο!

    Ο νοων νοητω και ο ακουειν ακουετω!

    Μικη επρεπε να ησουν στα 33 !

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Μίκης είναι γίγαντας, και όσοι τον λοιδορούν για την πατριωτικές του θέσεις και στάση, που με συνέπεια έχει δείξει σε όλη του τη ζωή, είναι πολύ μικροί για να αντιπαρατεθούν μαζί του. Ανήμποροι να αντικρούσουν τα επιχειρήματά του, υποστηρίζουν ότι ο Μίκης λέει ανοησίες λόγω ηλικίας. Σαν δεν ντρέπονται, οι άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μίκη σ' αγαπάμε
    Μίκη
    Ελληνα!
    Σ' αγαπάμε
    Χορεύοθμε στο ρυθμό το Ζορμά
    και ανατριχιάζουμε
    ΕΛΛΗΝΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγαπητοί,
    είπατε όλοι σας τις μπουρδολογίες σας, συμπεριλαμβανομένων κι ορισμένων ιδεών του κ. Θεοδωράκη.
    Δυστυχώς, ανακριβείς κι οι μεν, ανακριβεί κι οι δε. Με όλα τούτα που αραδιάσατε παραπάνω, το μόνο που καταφέρατε είναι να αποδείξετε πόσο ημιμαθείς και πολωμένοι φορείς γονικών στοιχειών είσθε, ανεξαιρέτως.

    Είμεθα Έλληνες επειδή έτσι αισθανόμεθα, έτσι γουστάρουμε, κι επειδή μας αρέσει να διαβάζουμε Πλάτωνα ακούγοντας Καζαντζίδη, με διαλείμματα για Σπάιντερμαν και Βάγκνερ.
    Είμεθα Έλληνες γιατί πάνω στο φραπέ ή στην ουζοκατάσταση κουβεντιάζουμε πολιτικά με διαλείμματα για σχολιασμό ζουμερών γυναικείων οπισθίων και περί μπάλας και μαριχουάνας και κουτσομπολιού και οδοντονημάτων.
    Είμεθα Έλληνες γιατί τρωνώμαστε ολημερίς κι ολονυκτίς μεταξύ μας μέχρι να έρθει κάποιος να μας τσαντίσει, οπότε και μαζευόμαστε όλοι μαζί και τον στέλνουμε σπίτι του και μετά ξανατσακωνόμαστε.
    Είμεθα Έλληνες γιατί ο χαβαλές πάει μαζί με το σοβαρό και γιατί η χαρά μας πάει χέρι με τη λύπη μας και η ζαχαρένια μας χαλάει επειδή εμείς την αφήνουμε να χαλάσει.

    Τραβάτε τώρα λοιπόν στα κρεβατάκια σας να ονειρευτείτε, τη μεγάλη Ελλάδα οι μεν, την παγκόσμια κοινωνία οι δε, και νά 'χετε μια καλήν ονείρωξη αμφότεροι.

    Τσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τιμάμε και σεβόμαστε τον Μίκη Θεοδωράκη για τους αγώνες και το έργο του, όμως θα πρέπει οι οικείοι του και οι άνθρωποι που τον αγαπούν να τον προστατέψουν ώστε να μην εκτίθεται με τις ανακολουθίες του και τις οπισθοδρομικές θέσεις που δημοσιοποιεί τα τελευταία χρόνια.
    Πρέπει σύσσωμος ο πνευματικός και σκεπτόμενος κόσμος να προστατεύει και να συμπαρασταθεί σε επιστήμονες κύρους (κες Ρεπουση, Δραγωνα) που με το επιστημονικό τους έργο τιμούν την Ελλάδα και τολμούν στα πλαίσια του τομέα τους να καταπιάνονται με θέματα που συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης και ρίχνουν φως στις σκοτεινές περιοχές της ιστορίας μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν χώρα ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει μέσα στην καρδιά μας και αναπτερώνει το ηθικό μας. Ο χρόνος δεν τον αγγίζει και παραμένει πάντα φλογερός επαναστάτης. Ο τόπος τον έχει ανάγκη και πρέπει να συνεχίσει να παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο και να απευθύνεται ειδικά στους νέους ανθρώπους. Η Δραγώνα μοιάζει με πνευματικό κουνούπι μπροστά του και προκαλεί απορία πώς τόλμησε να του πετάξει το γάντι. Σε αυτή την κυρία που προσβάλλει μαζικά τους Έλληνες και την Ελλάδα, έδωσαν σημαντικό αξίωμα στο υπερευαίσθητο υπουργείο παιδείας. Αποκλείεται ο Παπανδρέου και η Διαμαντοπούλου να αγνοούν τον εθνικά αποδομητικό και διαλυτικό ρόλο της. Δεν την τοποθέτησαν τυχαία στο υπουργείο παιδείας, αλλά πιθανότατα τής ανέθεσαν ειδικό ρόλο που σχετίζεται με τις ανθελληνικές εμμονές της. Σίγουρα υπάρχει μυστική ατζέντα που αποβλέπει στην εθνική απονεύρωση της ελληνικής νεολαίας. Ο πρωθυπουργός μας ίσως δεν έχει αντιληφθεί τις επικίνδυνες συνέπειες της επιλογής Δραγώνα. Μπορεί οι προθέσεις του να είναι καλές, αλλά δείχνει να αγνοεί την ψυχοσύνθεση και τις «εμμονές» των Ελλήνων. Αυτή η χώρα δημιουργήθηκε από «ξεροκέφαλους» και αντισυμβατικούς ανθρώπους σαν τον Κολοκοτρώνη, που σ’ όλη τους τη ζωή πήγαιναν κόντρα στην κοινή λογική. Οι πατριωτικές «εμμονές» των Ελλήνων δημιούργησαν τη χώρα μας και καλώς υπάρχουν. Αν η επιλογή της Δραγώνα δεν έγινε από τον Παπανδρέου αλλά οφείλεται αποκλειστικά στη Διαμαντοπούλου, τόσο το χειρότερο γι αυτή. Αυτή η μετρίως μορφωμένη γυναίκα, που δεν ξεπέρασε ποτέ τον επαρχιωτισμό της, έχει μικρό ειδικό πνευματικό βάρος που δεν επαρκεί για το κορυφαίο αξίωμά της υπουργού παιδείας. Τρόμαξε να μάθει αγγλικά για να ανταποκριθεί στο ρόλο του ευρωπαϊκού επιτρόπου και μετά μας φούρνισε την τρομερή ιδέα να καθιερώσουμε την αγγλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους. Αυτή λοιπόν η κυρία που ερωτοχτυπήθηκε κεραυνοβόλα με την Ευρώπη και πιθανότατα ντράπηκε για την ταπεινή ελληνική καταγωγή της, προσέλαβε σαν δεξί της χέρι τη Δραγώνα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική ταυτότητα. Λέτε όλα τα παραπάνω να αποτελούν απλές συμπτώσεις; Για να μην θρηνήσουμε κι άλλα δεινά σαν έθνος, πρέπει η κοινωνία και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί να αντιδράσουν άμεσα. Όχι οι τεμπέληδες συνδικαλιστές τις ΟΛΜΕ που δεν έχουν καθόλου πνευματικό έργο και είναι πιο αμόρφωτοι από τη Διαμαντοπούλου, αλλά κυρίως οι σπουδαίοι μάχιμοι φιλόλογοι που διδάσκουν τα ελληνικά γράμματα σε κάθε γωνιά της χώρας. Να αγνοούν τα βιβλία που εκφράζουν τη «γραμμή Δραγώνα» και να διδάσκουν κατά συνείδηση. Να απαξιώσουν και να απομονώσουν τη Δραγώνα ως κυβερνητικό στέλεχος, μέχρι να εγκαταλείψει από ντροπή τη θέση της στο υπουργείο παιδείας. Να βάλλουν στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης και τη Διαμαντοπούλου μέχρι να αποπέμψει τη Δραγώνα και να της δώσουν να καταλάβει ότι το αξίωμα που κατέχει υπό προθεσμία απαιτεί γνώσεις και όραμα. Να συναισθανθεί ότι το υπουργείο παιδείας είναι σημαντικότερο από το υπουργείο άμυνας για την ασφάλεια της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Στην Ελλαδα υπηρχαν παντοτε μεγαλοι πατριωτες αλλα και μεγαλοι προδοτες. Η αρχη εγινε με τον Εφιαλτη στον πολεμο με τους Περσες.
    Ομως το Ελληνικο Εθνος δε θα γινει συστατικο στην παγκοσμιοποιημενη σουπα που εχουν ως στοχο η "Πεφωτισμενη" Ελιτ και τα κατα τοπους οργανα τους(ιδρυμα Σορος) και τσιρακια τους (ΕΛΙΑΜΕΠ, Δραγωνα, Ρεπουση, Τρεμοπουλος, κ.α)
    Οι κινησεις που κανουν ειναι ουσιαστικα δοκιμες κατα ποσο μπορουν να περασουν τα σχεδια τους. Επομενως η αντισταση σε αυτες τις κινησεις εχει τεραστια σημασια, τιποτα δεν ειναι προκαθορισμενο τη δυναμη την εχει παντα ο λαος.
    Οσο για τα ως ανω τσιρακια, η λυση ειναι μια, λαικο δικαστηριο και εξορια η φυλακιση για εσχατη προδοσια και τιποτε λιγοτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΚΗ. ΤΑ 200 ΤΣΑΚΑΛΙΑ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ- ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΟΡΘΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΘΟΔΩΡΑΚΗ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. re sy 15 Ιαν 2010 11:09:00 π.μ.

    Πως να υπστηρίξω τις επιστήμονες κυρίες;
    Αφού ουτε καν ο,τι επικαλούνται ότι ΄κατέχουν δεν το σπούδασαν!
    η μεν Ρεπούση του Συνωστισμού, που η ίδια παραδέχτηκε ότι "ήταν ατυχής έκφραση και να τήν αλλάξω" Γαλικά σπούσασε και τα υπόλοιπα τα φαντάστηκε σ΄ ένα μεταπτυχιακό που ρώτα τον Μικρογιαννάκη πως τα πήραν ένα βράδυ όταν από 3-4 μεταπτυχιάκά που δίνονταν κατ΄ ετος στις Νεοελληνικές σπουδές γίναν 250!
    Οσο για την κυρά Δραγώνα, τελειώνοντας το Ντιρί της Αμερικάνικης Βάσης πριν την μεταπολίτευση, παντρευόμενη τον Δραγώνα έκανε μεταπτυχιακό χωρίς προπτυχιακό τίτλο αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κρατος, (δεν καταργήθηκε το αρθεο 16 ακόμα δικηγόρε των τριών άχαρων!!!!!) εγινε καθηγήτρια κοινωνιολογίας!! ΟΧι ιστορίας!!!
    Αν το δικό σου παιδί τελειώσει καμια βοιδοσχολή εδώ, άν δεν ¨"συναντήσει" ή τον Δραγώνα ή τον Μουζέλη ,θα βρεθεί με έδρα(παλια ήταν συνώνυμο του κώλου η έδρα!)σε ελληνικό πανεπιστήμιο;;;;;

    Αυτές τις γαιδάρες θές να υπερασπιστουμε ρε άνθρωπε και να θεωρήσουμε άννοια την ελληνική συνείδηση του Θεοδωράκη;;;
    Βρε αει στο Διάολο!!
    Ηλίθια εργολαβάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ Ε Ν Α Σ
    Ε Λ Λ Η Ν Α Σ.
    Οτι και εάν έχει πεί κατά καιρούς ο Μίκης μόνο και μόνο αυτό που είχε γράψει πρόσφατα και αυτό που έγραψε τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που έχουμε κατακλειστεί από
    δήθεν αριστερούς διεθνιστές ανθέλληνες,τον κατατάσει σε έναν από τους πιο σπουδαίους Ελληνες.
    Αυτός θα έπρεπε να είναι τώρα πρόεδρος της Δημοκρατίας για να επιστρέψει στον Γιωργάκη το νομοσχέδιο.
    Μ Π Ρ Α Β Ο Μ Ι Κ Η.

    Υ.Γ.
    Δεν έχω ψηφίσει ποτέ δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΕΥΓΕ ΜΕΓΑΛΕ ΈΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τσίου.

    15 Ιαν 2010 3:24:00 π.μ.


    NIAOY
    ΦTOY TO MAΛAKOΠITOYΡA,
    ΟΛΟ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΨΑΧΝΟ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΣΚΕΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΔΡΑΓΩΝΑ,
    ΤΕΤΟΙΟ ΧΕΣΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΜΑΓΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ,
    ΣΤΗΝ ΟΥΛΑΝ-ΜΠΑΤΟΡ,ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Απο την ελάχιστη ιστορία που γνωρίζω έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:
    1. Σαφώς στην σύγχρονη επιστημονική πρακτική και μεθοδολογία και με βάση τις σημερινές παγκόσμιες κοινωνικές συνθήκες , οι απόψεις της κας Δραγώνα είναι μία απο τις πολλές ομολογουμένως σχολές σκέψης. Απο την άλλη ο Κος Θεοδωράκης εκφράζει απόψεις με βάση την λογική και τα βιώματα περασμένων γενεών όσον αφορά τον εκπαιδευτικό καθορισμό της εθνικής ταυτότητας της χώρας μας. Για μένα και οι δύο έχουν δίκιο ο καθένας απο την δικιά του σκοπιά.
    2. Το σημαντικότερο λάθος που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αποτελούσε στοιχείο της Αρχαίας Ελληνικής εκπαίδευσης είναι η προσπάθεια απαξίωσης της μίας απο την άλλη πλευρά και τούμπαλιν.
    ΣΥΝΕΠΩΣ: Πιστεύω ακράδαντα ότι άν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά Ελλήνων αυτό θα είναι να υποβάλλουμε στην κρίση των νέων ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ προσεγγίσεις της Ελληνικής μας Ιδιαιτερότητας/ Ιστορικής διαδρομής. Και σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες να φέρνουμε τα παιδιά μας σε επαφή και με τις δύο σχολές σκέψης που εκφράζονται εδώ. Ας αποφασίσουν μόνα τους το ποίος είναι πιο κοντά τόσο στην ιστορική Αλήθεια όσο και στην καλύτερη προσαρμογή τους στην μελλονική Παγκόσμια κοινωνία των πολιτών. Διότι άν οι Αρχαίοι Ελληνες άφησαν πολλούς θησαυρούς για την νόηση ο μεγαλύτερος όλων κατα την γνώμη μου ήταν η υποβολή στην κρίση της συλλογικής διάνοιας όλων των απόψεων χωρίς καμμία ετεροβαρύνουσα παρουσίαση! Και αυτό θεωρώ ότι είναι η πραγματική Δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 15 Ιαν 2010 11:55:00 μ.μ.

    ΚΟΙΝΩΣ ΜΠΙΝΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ,
    Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ,
    ΜΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ Η Ο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ.


    ΑΝΤΕ ΠΑΓΕΝΕ ΡΕ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ "ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΟ" ΓΡΑΨΙΜΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ?
    ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΕ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ωραία της τα έψαλε ο Μίκης της Μουζέλαινας. Που αν δεν είχε παντρευτεί το Μουζέλη, με τα προσόντα που έχει ούτε απέξω απο το Πανεπιστήμιο δεν θα πέρναγε.

    Άει σιχτίρ με τους ψευτοαριστερούς καθεστωτικούς που ξεπουλάνε τα ιερά και τα όσια για μια καρέκλα.
    Άει σιχτίρ επιτέλους.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. 15 Ιαν 2010 3:29:00 μ.μ. έχεις χιούμορ μπράβο σου , εγώ κάνω και την ακόλουθη πρόταση
    μόλις του αφαιρεθεί η υπηκοότητα να καλείται από εξωτερικό ως επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα των μωρών του πανεπιστημιου αθηνών να διδάσκει τα μωρά για να μην δημιουργούν προβλήματα όταν μεγαλώσουν νομίζοντας ότι είναι έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. τι σημαινει "συγχρονη γεννοκτονια των ελληνων?

    διαβαστε δρ κουτσουκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 15 Ιαν 2010 11:55:00 μ.μ. εισαι κολοτούμπας, προσπαθείς να σώσεις την κυρία και απο δω και απο κει
    ποιά νέα σχολή σκέωης από μια κυρία χωρίς πτυχίο από μια ψυχολόγα του τμήματοε νηπιαγωγών
    με την ίδια λογικ΄ηη σκοπιανοί είναι έλληνες να το παραδεχτούμε να ξεμπερδεύουμε μπας και μας δ΄ψσει κανένα φράγκο ο ΣΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ

    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΑ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ
    ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ

    ΕΙΠΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
    …..
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ
    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΑ, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΑΣΟΚΟΜΑΡΤΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΙΠΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση