GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πραγματική Άμεση Δημοκρατία γεννιέται στην Κηφισιά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Αξίζει νομίζω μιας θετικής αναφοράς, το πρωτότυπο πολιτικό πείραμα που διενεργήθηκε για 3η φορά, με πρωτοβουλία ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Αξίζει νομίζω μιας θετικής αναφοράς, το πρωτότυπο πολιτικό πείραμα που διενεργήθηκε για 3η φορά, με πρωτοβουλία του νεαρού δημοτικού συμβούλου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά (ο οποίος είναι και ιδρυτής του ελληνικού τμήματος της γνωστής παγκόσμιας περιβαλλοντολογικής οργάνωσης Green Belt - Πράσινη Ζώνη). Αυτό, της Άμεσης Δημοκρατίας κατά τα πρότυπα του ελβετικού μοντέλου.
Η κεντρική ιδέα της Άμεσης Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των...

ερωτηματολογίων που διατέθηκαν στους Δημότες και μέλη του ΝΠΔΔ Κέντρου Φιλίας, είναι η άμεση και ενεργή συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις που αφορούν τις δραστηριότητές τους και όχι η ακούσια συμμετοχή τους.. Η ενεργοποίηση τους έχει διπλό όφελος: τους παρέχει ευρύ πεδίο σκέψης και συμμετοχής, ενώ παράλληλα αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία καταδεικνύει στους ανθρώπους της Δημοτικής διοίκησης τις επιθυμίες και τις ανάγκες των δημοτών-μελών με έναν δομημένο τρόπο.
Αυτό το απλό στην εφαρμογή, αλλά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα πολιτικό πείραμα, στην ουσία προτείνει ένα συμπληρωματικό τρόπο κοινωνικής οργάνωσης εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίζουν τον τρόπο διάθεσης ενός ποσοστού του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου και παράλληλα δίνει στους διοικούντες την δυνατότητα να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις των μελών τους, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
Στο Κέντρο Φιλίας λοιπόν της Κηφισιάς, για πρώτη φορά πανελλαδικά, δοκιμάστηκε στη πράξη η Προϋπολογιστική δημοκρατία, δηλαδή η άμεση δημοκρατία σε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια άμεση δημοκρατία, που έρχεται κατευθείαν από τον πυρήνα τον φιλελεύθερων συντηρητικών κινημάτων της δύσης. Οι πιο συντηρητικές καπιταλιστικές χώρες, από της αρχές του προηγούμενου αιώνα εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές. Όπως για παράδειγμα η Ελβετία, η οποία έχει καταστήσει την άμεση δημοκρατία σε κεντρικό πολιτικό θεσμό και οι ΗΠΑ, η οποίες έχουν μια σειρά από αποφάσεις δομημένες στην άμεση δημοκρατία Η άμεση δημοκρατία βρίσκεται στα θεμέλια της λειτουργίας της Ένωσης, μέσω του άρθρου 1-47. Στις περισσότερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η άμεση δημοκρατία θεωρείται εργαλείο για την αναθεώρηση των μικρών δημόσιων δαπανών.
Η άμεση δημοκρατία είναι λοιπόν ένα εργαλείο και στην περίπτωση του Κέντρου Φιλίας, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Κάθε εργαλείο έχει την χρησιμότητα του, κάποιες φορές είναι αποτελεσματικό και κάποιες άλλες όχι….Η δημιουργία του Κέντρου Φιλίας, ως θεσμός είχε ως σκοπό την ενεργεί συμμετοχή των ανθρώπων τις τρίτης ηλικίας. Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που αφιερώνω αυτές τις γραμμές.
Μια θέαση των ηλικιωμένων προσώπων θα σας έπειθε για την κυρίευση τους από το συναίσθημα της χαράς, που πηγάζει από την συμμετοχή και την αίσθηση ότι δημιουργούν, αποφασίζουν, άρα υπάρχουν. Υπάρχουν και ζουν, σ' ένα μέρος, που η Πολιτεία δεν τους γυρνά την πλάτη και που η μελαγχολία μένει μακριά...

16 σχόλια

  1. ΤΑΞΙ
    ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
    ΟΙ ΓΙΟΥΦΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ

    1.132.000 ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
    (φτύσ΄τα αρχίδια σου, αν μπορείς Γουροουνά ).

    η χλίδα και τα ΔΙΣ για την Πράσινη
    ΑΝΕΜΟΓΓΕΝΗΤΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ..

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ...για την φτωχολογιά !!!!!

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ---------------------------
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκανε παγκόσμιο ρεκόρ


    ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΡΟΖ

    Ο David Sheath κατάφερε να κάνει ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ αφού έβαψε ένα κάταστρο αμάξι ροζ, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Του πήρε 4 μέρες 2 ώρες και 2 λεπτά ενώ χρησιμοποίησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΜΗΤΕΣ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ .ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΤΙΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΡΗΜΑΞΑΤΕ .ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ .ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ.ΠΩΣ ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ.ΒΓΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ ΚΑΤΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΗΦΙΣΣΟΣ.ΣΚΕΤΟΣ ΥΠΟΝΟΜΟΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΒΙΟΠΑ ΚΑΝΑΤΕ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΟ ΦΑΓΑΤΕ.ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε πασόκια τι μας τσαμπουνάτε για εξεταστικές και προσλήψεις με διαγωνισμούς και αξιοκρατία; Δεν σας θέλουμε να κυβερνάτε έτσι, κάνετε κακό στην παράδοση, και αν χαθούν οι παραδόσεις χαθήκαμε όλοι!
    Η αγροτιά με την υψηλή καθοδήγηση από την ΔΕΞΙΆ, ΤΟ ΚΚΕ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΠΟΣΤΕΊΛΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΥ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΙΑΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΒΡΩΜΑ.4΄΄53ΖΕΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ.ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ,.Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΚΕΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.ΔΙΥΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΠΟΙΟ ΤΟΜΑΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΓΙΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΜΟΛΙΣ ΘΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΧΥΜΑΤΑΙ ΣΑΝ ΥΑΙΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΑΣ.ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιές είναι αυτές οι ... παιδούλες δίπλα στον κύριο ; Γράψτε και κανά όνομα στη λεζάντα ; Τσάμπα έφαγε η θεία το φλας στο πηγούνι και άλλαξε χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος είπε...
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!!

    ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Ευθύνες στον τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κον Δημήτρη Παξινό καταλογίζουν οι πολίτες

    ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΤΡΟΧΩΡΙΣΤΡΕΣ»…
    ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ…ΕΛΕΟΣ…

    Ο Δημήτρης Παξινός ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ??
    Ο Βερβεσός Δημήτρης ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ??

    Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ΑθηνώνΤΙ ΛΕΕΙ??

    Καθημερινά ειδικά πολλές γυναίκες καταφεύγουν στα δικαστήρια για αγωγή διαζυγίου…
    Υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι υπάρχει σοβαρός λόγος!!
    Στο μεγαλύτερο όμως ποσοστό οι χωρισμοί γίνονται για τους εξής λόγους:

    1. Μπλέκονται συγγενείς και «φίλοι» και ανακατεύουν τα ζευγάρια χρησιμοποιώντας συχνά την «υποβολή» και πολλά άτομα που είναι ψυχικά αδύναμα παρασύρονται. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νομική προστασία των νεονύμφων από τις «υποβολές» τρίτων.
    2. Πολλές γυναίκες παρασύρονται από τις χωρισμένες «φίλες» τους με την υπόδειξη ότι αν χωρίσουν «θα είναι καλύτερα ή θα βρουν κάποιον άλλον»….(ενώ δεν πρόκειται στην ουσία να βρούν κανέναν)!!! Υπάρχει η παροιμία «μια χωρισμένη για να αισθανθεί καλά πρέπει να χωρίσει άλλες δέκα»
    3. Πολλοί δικηγόροι υπόσχονται «υψηλές αποζημιώσεις» στις πελάτισσες τους με την αγωγή διαζυγίου (ενώ γνωρίζουν ότι αυτό είναι ψέμμα)

    Επειδή οι αγωγές διαζυγίων έχουν πάρει χαρακτήρα χιονοστιβάδας λόγω και των ψευδών υποσχέσεων των επίορκων δικηγόρων επιβάλλεται να παρέμβουν οι εισαγγελείς και να πάνε μέσα το 1/10 των μελλών των δικηγορικών συλλόγων γιατί
    1.έχουν διαλύσει την ελληνική οικογένεια
    2. οδηγούν στον εξευτελισμό ευυπόλυπτους πολίτες με ψευδομάρτυρες κλπ..
    3. δημιουργούν οικογενειακές τραγωδίες με ανυπολόγιστα θύματα…
    4. τραυματίζουν ψυχικά τα παιδιά, αν υπάρχουν και πολλά από αυτά οδηγούνται κατόπιν στα ναρκωτικά
    5. εξαντλούν οικονομικά τους ανθρώπους όταν χωρίζουν και τους οδηγούν στον δανεισμό…
    6. τα κέρδη τους είναι στην ουσία παράνομα αφού βασίζονται στην εξαπάτηση των πελατών τους…

    7. οι δικηγορικοί σύλλογοι καλύπτουν τα μέλη τους με το ψευδές σκεπτικό ότι «λειτουργούν με υπόδειξη του εντολέα» ενώ ο εντολέας είναι στην ουσία ένας αδύναμος χαρακτήρας και θύμα απάτης…


    Περιμένουμε την αντίδραση των εισαγγελέων και των δικηγορικών συλλλόγων
    Ο Δημήτρης Παξινός ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΊΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ?

    ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΞΙΝΟ ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΑΣΤΡΩΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ

    Πολίτες κατά της Διάλυσης της Οικογένειας

    στις 12/30/2007



    31 Δεκέμβριος 2007 12:44 πμ
    Ανώνυμος είπε...
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!!
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ κλπ...
    ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ!!


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    1 Ιανουάριος 2008 10:42 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11 Ιανουαρίου 2010 9:24 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΥΠΕΡ

    Ο ...ΣΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ!!

    ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡ.ΠΡΩΤ. 126/11-01-2010ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

    ΠΑΞΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ
    ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΠΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

    ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

    ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΝΑΚΟΥ ΔΑΜΑΝΑΚΗ (ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟΙ)
    ΑΓΝΟΕΙΤΕ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΡΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ!!

    ΟΡΜΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!

    ΠΑΣΟΚ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    11 Ιανουαρίου 2010 9:54 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Φωτιά ρεεεεεεεε
    φωτιά στις τράπεζες ρεεεεεεε
    κατάσχουν την μισθοδοσία και τις συνάξεις ρεεεεεεεεεε
    ξυπνάτε ρεεεεε
    φωτιά στις τράπεζες ρεεεεεεε!!!!!
    17η νοέμβρη ρεεεεεεεεεεε

    11 Ιανουαρίου 2010 10:17 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    ΟΤΑΝ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΠΤΑ ΤΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ;

    11 Ιανουαρίου 2010 10:50 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    100 ημέρες ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια
    Έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν. Τώρα λένε ότι δεν υπάρχουν.
    Έλεγαν ότι θα διεκδικήσουν από την Ευρώπη υποστήριξη και θα κάνουν κοινωνική πολιτική, έσπερναν ελπίδες στον ελληνικό λαό για καλύτερη ζωή. Τώρα δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Σέρνονται στα ποδιά των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, ζητώντας ελεημοσύνη, αλλά και εκεί δεν μπορούν να διευκρινίσουν τι θέλουν.
    Κανένα σοβαρό μέτρο για την ανάπτυξη και ενίσχυση οικονομικής δραστηριότητας, μείωσης ανεργίας. Αλλάζοντας καθημερινά τις προτάσεις της κυβέρνησης, κατασκευάζοντας νέους φόρους, βομβαρδίζουν ψυχολογικά τους Έλληνες και σπέρνουν αβεβαιότητα, πνίγοντας κάθε δυνατότητα επενδυτικής δραστηριότητας και ζωντανεύσης της αγοράς.
    Λένε πολλά για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά καμία διευκρίνηση τι είναι αυτό, που, πως και πότε θα γίνει, και ιδιαίτερα πόσο θα κοστίσει. Έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να επενδύσουμε στην πράσινη δηλαδή ποιοτική ανάπτυξη, όταν πνιγόμαστε.
    Για την αντιμετώπιση της σπάταλης στο δημόσιο κάνουν πρόταση για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 5%, αντί κατά 50% σε όλους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς, ειδικούς γραμματείς, σύμβουλους, προέδρους των ΔΕΚΟ κ.τ.λ.π. που είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση της χώρας μας αλλά συνεχίζουν να έχουν μεγάλες αμοιβές (100-200-500 χιλιάδες ετήσιος). Για να κόψουν κάθε σπάταλη πρέπει να κάνουν σοβαρές ρίξεις με το σάπιο δημιουργία τους και όχι να κοροϊδεύουν τους Έλληνες με τεχνάσματα με μείωση 5% στα άδικα αμειβομένων βολεμένων και με την επιβάρυνση των πραγματικά εργαζόμενων, που με κόπο και ιδρώτα προσπαθούν να επιβιώσουν με σχετική ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Λένε για «εγκλήματα» των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά δεν θέλουν να καταδικασθεί κανείς για τα εγκλήματα αυτά. Δεν κατήργησαν τον νόμο περί «ανευθυνότητας» υπουργών και μείωσαν της ποινές μεγαλέμπορων ναρκωτικών.
    Αντί να περνούν σοβαρά, αναγκαία και δίκαια μέτρα αντιμετωπίσεις δημιουργημένης απ΄ αυτούς οικονομικής κρίσης, έχουν στην πρώτη προτεραιότητα το να δώσουν ιθαγένεια στους μετανάστες και να αλλάξουν διοικητικά την Ελλάδα.
    Αυτά τα ζητήματα είναι για να ασχοληθούμε σήμερα όταν «καίγεται» το σπίτι μας?
    Για να ξέρει ο κόσμος ότι οι αλλοδαποί με τον ισχύουσα νομοθεσία έχουν δικαιώματα να πολιτογραφηθούν μετά της 10 έτη νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδία τους.
    Γιατί τόση βιασύνη να δώσουν στους παράνομα νομιμοποιημένους αλλογενείς την ελληνική ιθαγένεια σε 5 χρόνια παραμονής με μειωμένο παράβολο και να περνούν μέρος στις τοπικές εκλογές που δεν έχει πολιτογραφηθεί.
    Γιατί τόση βιασύνη με την διοικητική διαίρεση της Ελλάδος τώρα που έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουμε. Δεν ξέρουν ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα απομακρύνει τον πολίτη από την τοπική εξουσία, θα μας απασχολήσει μέχρι το φθινόπωρο θα κοστίσει 4-5 δισεκατομμύρια και με αυτήν την βιασύνη σίγουρα θα έχει πολλές ατέλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακομη και η δημοκρατια εισαγομενη ειναι.Εδω γεννηθηκε,και απο εξω την εισαγουμε.Σαν την πατατα Αιγυπτου,η το κρεμμυδακι Τουρκιας.Αλλα οπως ειναι κακης ποιοτητας ολα τα εισαγομενα,ετσι ειναι και η 'δημοκρατια'.Πολιτευμα της πλακας για τους χαζοχαρουμενους που νομιζουν οτι εχουν λογο και ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις.Μαλακοπιτουρες νεοελληνες.Κουνια που σας κουναγε βοδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βασίλης Ξυπολητάς,πάει ξυπόλητος στα αγκάθια.Το ίδιο σύστημα ακολουθούν και οι ψευτοσκοπιανοί.
    Βαφτίζουν κάθε τι Ελλήνικό ότι
    έχει σχέση με την ιστορία .
    Και ο Ξυπολητάς βαφτίζει την Δημοκρατία Βελγική .Αυτή η Δημοκρατία ,είναι μία μετάλλαξη της Ελληνικής ,αγνής ,Δημοκρατίας
    και είναι "ελεγχόμενη ".
    Είναι ένα καθεστώς που προσπαθεί να είσέλθει ,δολίως,σαν πολίτευμα .

    Κρονίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση