GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αγράμματοι κάνουν κουμάντο στα κανάλια..."

Μια συνέντευξη ποταμός του Νίκου Μαστοράκη - Ο ρόλος της AGB - Τι λέει για τα blogs, την ΕΡΤ και τους " εξυπνόκωλους " - Γιατί ε...

Μια συνέντευξη ποταμός του Νίκου Μαστοράκη - Ο ρόλος της AGB - Τι λέει για τα blogs, την ΕΡΤ και τους "εξυπνόκωλους" - Γιατί είναι "απάτη" το "δυναμικό κοινό των 18-35"- "Μοιάζει με... μπριάμ το ελληνικό ραδιόφωνο"- Τι αποκαλύπτει για το υπ. Τουρισμού και τα λάθη του στις διαφημίσεις - "Αν αξιοποιούσαμε σωστά τον τουρισμό δεν θα είχαμε ανάγκη τη φορολογία..."

Aποκλειστική συνέντευξη
στους Χρήστο Λουτράδη
και Άκη Καρατράντο

Ένας Νίκος Μαστοράκης χείμαρρος μιλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αποκλειστικά στο press-gr για όλους και για όλα. Για την ελληνική τηλεόραση, τους καναλάρχες, τη δημοσιογραφία αλλά και την πολιτική της χώρας μας απέναντι στην μοναδική ''βαριά βιομηχανία'' που έχουμε, τον τουρισμό.
Μιάμιση ώρα και δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη μετατράπηκε σε μια ζωηρή και αληθινή συζήτηση για τους πάντες και τα πάντα.
Πριν τον ρωτήσουμε κάτι, ξέσπασε ενάντια στους καναλάρχες νέου τύπου, στους εξυπνόκωλους, όπως τους είπε, οι οποίοι μπαίνουν στα ΜΜΕ για να προβληθούν και να βρουν γκόμενες. Αλλά, τα καταστρέφουν όλα γιατί δεν ακούν κάποιον σχετικό. «Εγώ τους έλεγα άντε γαμήσου, όταν διαφωνούσα μαζί τους».
Η συζήτηση μας αρχικά εστιάστηκε στο μέλλον του διαδικτύου και των blogs και συγκεκριμένα στο πώς θα διαμορφωθεί η σχέση συμβατικών ΜΜΕ και blogs.
Δεν μπορούσαμε όμως να μην το ακούσουμε με ενδιαφέρον να μιλά για την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν, για τους αγράμματους που έχουν γεμίσει πρωινά και μεσημεριανά και λένε 75 φορές τη λέξη πάμε για να καλύψουν μία εκπομπή.
Η ερώτηση απλή στην διατύπωση , δύσκολη στην απάντηση, "θα καταφέρουντα blogs να κυριαρχήσουν επί των συμβατικών ΜΜΕ;" «Δεν το πιστεύω αλλά το ελπίζω . Αναμφισβήτητα κάτι καλό βγαίνει από...

όλη αυτήν ιστορία, είναι θετικό να σπάει ένα μονοπώλιο. Οι καναλάρχες, έρμαια της αλαζονείας τους αντιμετωπίζουν τα blogs ως τα κακά παιδιά που παίζουνστην αυλή τους και αντιδρούν μόνο αν τους βρίσουν. Είναι φανερό ότι τα φοβούνται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των blogs είναι ότι δεν έχουν εκτιμηθεί από τις διαφημιστικές εταιρείες . Για αυτό στην Ελλάδα το blogging παραμένει σπορ ή χόμπυ και όχι βιοποριστικό επάγγελμα. Οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο. Στις ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί μια σημαντική αγορά στο διαδίκτυο. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στις ΗΠΑ έχουν υψηλά έσοδα μόνο από το διαδικτυο».
Η αναφορά στους καναλάρχες ήταν λογικό να πάει την συζήτηση στην AGB και στο ''στήσιμο των θεαματικοτήτων''. Το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης, στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι γελοίο , ανέφερε ο Νίκος Μαστοράκης. «Ο τρόπος που μετράται η θεαματικότητα των εκπομπών στην τηλεόραση είναι ενδεικτικός . Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα δέχονταν ένα σύστημα στο σπίτι του που θα κατασκόπευε αυτό που έβλεπε ακόμη και όταν έβλεπε τσόντες στη ΝΟVΑ , με αντάλλαγμα μια φρυγανιέρια. Είναι φανερό ότι το δείγμα της AGB είναι ελλιπές. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας μας. Το δείγμα της AGB εστιάζεται σε ένα χαμηλό οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δείγμα που δίνει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Πώς μετράς επί παραδείγματι την άποψη του καθηγητή πανεπιστημίου;. Οι αγράμματοι μας επιβάλουν τι θέλουμε, αυτό είναι το επίπεδο της τηλεόρασης σήμερα».
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη ένδειας υλικού αλλά και κατάντιας η ανάλυση των αποτελεσμάτων της AGB από τις ίδιες τις εκπομπές. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου». «Οι μετρήσεις λειτουργούν σαν τον ναρκωτικό, μπορεί να μην ξέρει η γιαγιά το περιεχόμενο της εκπομπής, αλλά ξέρει ότι είναι πρώτη και επομένως τη βλέπει".
Στη συνέχεια ο Νίκος Μαστοράκης αναφέρθηκε στην νέα υστερία των καναλιών. Το δυναμικό κοινό 18-35. «Πρόκειται για μια απάτη» ανέφερε. «Πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία που δεν έχει τα ίδια κοινωνικά, μορφωτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά. Πώς ονομάζεις δυναμικό ένα κοινό που σε πολλές περιπτώσεις ο νέος είναι εξαρτημένος από τους γονείς του μέχρι τα 28 και μένει στο ίδιο σπίτι;» «Στηρίζουν την ευτυχία τους σε μερίδια του κοινού. Η σαλαμοποίηση του κοινού είναι μία προσπάθεια χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου, οι μετρήσεις λειτουργούν σαν τον ναρκωτικό
Ο Νίκος Μαστοράκης ανέδειξε και μία άλλη πλευρά του ζητήματος της ΕΡΤ. Διαχώρισε τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές από τους δημοσίους υπαλλήλους και είπε ότι: «Η ΕΡΤ για να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να πληρώσει, δεν είναι οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δουλεύουν μετά το οκτάωρο για να καρπωθούν τις υπερωρίες». «Η ΕΡΤ είναι φοβική, ο υπολογισμός του πολιτικού κόστους και της κοινής γνώμης την εμποδίζουν να κάνει βήματα μπροστά. Η αισθητική της είναι άλλης εποχής, το δελτίο ειδήσεων της θυμίζει ανακοινωθέν κίνησης υπουργών. Στην σημερινή ελληνική τηλεόραση το MEGA υποκαθιστά την ΕΡΤ».
Τον ρωτήσαμε για την περίφημη επιστολή που διέρρευσε στα ΜΜΕ και τον ΑΝΤ1, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, δεν έχει σημασία μας είπε, το μόνο που μοιράστηκε μαζί μας για τον ΑΝΤ1 είναι η θλίψη του γιατί «ο ΑΝΤ1 διαγράφει την ιστορία του. Νεανικό κανάλι δεν σημαίνει παρθενογένεση».
Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για την αισθητική της τηλεόρασης, ήταν κάθετος: «Το Life Style ταιριάζει με την αισθητική της κορυφής. Είσαι ο κύριος Βαρδινογιάννης, σημαντικός επιχειρηματίας, με σύζυγο με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο και έχεις ως προϊόν την Πετρούλα και την Αφρούλα; Κάποιο πρόβλημα υπάρχει, δεν το καταλαβαίνεις; Το καταλαβαίνεις και δεν το διορθώνεις; Η κορυφή είναι υπεύθυνη για την αισθητική».
Κλείνοντας τον κύκλο της συζήτησης για την τηλεόραση μας εκμυστηρεύτηκε: «Είμαι εραστής της τηλεόρασης. Όχι μόνο όταν την κάνω, αλλά και όταν την παρακολουθώ, είναι η βασική μου ψυχαγωγία. Δεν έκανα τηλεόραση για το ψώνιο μου ή για να φτιάχνομαι, την έκανα γιατί δεν μπορούσα να σκηνοθετήσω την ιδέα μου με κάποιον καλύτερα από εμένα. Η τηλεόραση σήμερα με μελαγχολεί».
Εκεί δεν αντέξαμε και τον ρωτήσαμε, «η τηλεόραση διδάσκεται;» "Πρέπει να διδάσκεται κάθε μέρα" μας απάντησε "πρέπει να διδάσκεται μέσα από τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνονται. Για αυτό θα ετοιμάσω μία σχολή, ένα workshop (σεμινάριο εργασίας) όπου καθένας θα διδάσκει τον εαυτό του, επαγγελματίες και απόφοιτοι, μέσα από τα λάθη των άλλων».
Περνώντας στο ραδιόφωνο, μας είπε ότι είναι ταγμένος σε αυτό. «Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το ραδιόφωνο. Έχει τη δική του αισθητική, είναι πιο απλή και λιτή. Σήμερα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα δεν έχουν στίγμα, είναι λίγο από όλα, μοιάζουν με το μπριάμ».
Μας μίλησε και για το μέλλον του ραδιοφώνου που βρίσκεται στο διαδίκτυο, αν καταφέρουν να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα. Αυτό είναι και το όραμα του για το Radio Gold, η ανάδειξη της καλής rock μουσικής μέσα από το διαδίκτυο και το αρχείο του, το μεράκι καιτον πλούτο του, για την ψηφιοποίηση του οποίου ασχολήθηκε ο ίδιος με σχολαστικότητα.
Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. «Ο πολιτισμός είναι σαν τις φούστες των αρχαίων, έχει πολλές φέτες και πτυχές, και εμείς δεν έχουμε αναδείξει καμία. Όσοι τον έχουν διαχειριστεί είναι ανίκανοι και ηλίθιοι, δεν ξέρουν πώς να τον πουλήσουν στο εξωτερικό. Ξοδεύουν χρήματα για διαφημίσεις στο CNN που δεν τις βλέπει κανείς. Ενώ θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε άλλους τρόπους διαφήμισης, στα μεσαία μέσα που βλέπει ο Αμερικανός, πιο οικονομικούς και αποδοτικούς τρόπους. Εγώ τους είχα προτείνει ένα ντοκυμαντέρ μετ ην Γκουίνεθ Πάλτροου και 4 σέφ οι οποίοι θα γύριζαν όλη την Ελλάδα, αρνήθηκαν να το χρηματοδοτήσουν, και τελικά το έκαναν ακριβώς με τον τρόπο οι Ισπανοί. Όποια διαφήμιση έχει γίνει στο εξωτερικό, έχει γίνει από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή με την Mama Mia. Πιέσαμε όλοι οι φίλοι του τον Τομ Χάνκς. Η Πολιτεία τον ευχαρίστησε ποτέ; Τον κάλεσε να τον τιμήσει; Αν αξιοποιούσαμε σωστά τον τουρισμό δεν θα είχαμε ανάγκη τη φορολογία, θα είχαμε μία ανεπτυγμένη και παραγωγική οικονομία».
Όταν τελειώσαμε, μας οδήγησε στην έξοδο μέσα από μία τεράστια συλλογή αντικειμένων επεξεργασίας ήχου και εικόνας που έχει, αφού μας παρουσίασε κάποια, μας έιπε ότι έχει προτείνει στον Δήμαρχο Αθηναίων να δημιουργήσει ένα σύγχρονο μουσείο με όλα αυτά τα είδη. Δεν θα μπορούσε να μην μας αφήσει άφωνους με την τελευταία εντύπωση, μας είπε ότι οι παπαράτσι στην Ελλάδα είναι πολύ ευγενικοί, ενώ στο εξωτερικό είναι επιθετικοί και σε προκαλούν.
Πάντα ανατρεπτικός, εμείς δενκαταλάβαμε αν είναι ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός, διασκεδαστής ή ψυχαγωγός, εσείς;

42 σχόλια

  1. Πραγματικός χείμαρρος! Ό,τι λέει είναι η αλήθεια που όλοι βλέπουμε και κανείς δεν παραδέχεται ή δεν ασχολείται. Οι αμόρφωτοι μας επιβάλλουν τι θα δούμε. Αυτή η κουβέντα τα λέει όλα. Ωραίος ο Μαστοράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τη μαλακία πολλοί αγάπησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιαννίκος μαθητής του δεν ήταν; Στο Γιαννίκο δεν οφείλεται, όλο αυτό που βλέπουμε συνολικά σήμερα στη TV;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος θέλει ,τους μουσουλμάνους μετανάστες ,να γίνουν Έλληνες πολίτες , είναι Τουρκοαιγυπτιακής καταγωγής ,και συμπαρίσταται στα αδέλφια του .
    Να δώσουμε ταυτότητα είλωτα , στους μετανάστες .
    Αυτό μόνο τους αξίζει και τίποτα άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ,θα συμφωνήσω πλήρως με την άποψη του κυρίου Μαστοράκη αν και το παρελθόν του δεν είναι και τόσο αθώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο κράτος να δείς.

    ΚΡΑ...ΚΡΑ...
    "Διαφάνεια στο open government ! "

    "Μπράβο και πάλι στην διαδικασία του open government όπου για άλλη μια φορά με «διαφάνεια» επέλεξε κι αποφάσισε να επανατοποθετήσει σε ένα οργανισμό ένα παλαιότερο στέλεχός του! Προφανώς ελλείψει άλλων! Μα είναι δυνατόν;
    Μιλάω για την σημερινή ανακοίνωση στις εφημερίδες που αφορά την τοποθέτηση του Αλέξανδρου Παπαρσένου στη θέση ...
    του προέδρου του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Άργησαν 3 μήνες σχεδόν για να ολοκληρώσουν την έρευνα και να βρούν ότι ο πιο ικανός για πρόεδρος στο ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. είναι αυτός που επί 5 συνεχή έτη ήταν Γενικός Διευθυντής εκεί (2004-2008). Δεν υπάρχει άραγε ούτε θα υπάρξει κάποιος καλύτερός του να αναλάβει; Μόνο αυτός βρέθηκε, με τις πλάτες που επί ΠΑΣΟΚ είχε και προφανώς έχει για να επιστρέψει εκεί με προαγωγή και . . . καλύτερο βαθμό.
    Όπως δηλαδή έγινε η «τυχαία επιλογή» -μέσα από πάρα πολλά Βιογραφικά Σημειώματα- του Ειδικού Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας στο ίδιο Υπουργείο, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του κ. Άρη Αλεξόπουλου ο οποίος τοποθετήθηκε (και παραιτήθηκε) εκεί λόγω της κουμπαριάς του με την υπουργό Λούκα Κατσέλη, έτσι κι ο νέος πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. «τυχαία επιλέχτηκε» μέσα από τόσα Βιογραφικά Σημειώματα!
    Εσείς κρίνετε αν είναι επιτυχημένη η πορεία του στο ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ. Επιτυχημένα το έστησε το μαγαζί «του», όπως θέλει να λέει, αν και άλλοι είναι εγκέφαλοι του Ταμείου, αλλά κατά πόσο ήταν επιτυχημένος αυτά τα 5 έτη της διοίκησής του ως Γενικός Διευθυντής, τί να πω! Ελέγξτε τους αριθμούς μέχρι το 2008 και αντίστοιχα το 2009 ή απλά ρωτήστε τους εργαζόμενους εκεί !!!
    Ένας πολίτης . . . με μικρές πλάτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαστοράκη αη πήδα από την γέφυρα του Ριο.
    Μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O KALYTEROS MAKRAN POLLVN.
    ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ Σ ΆΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΑΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pisteyw pws exei kapoio problimataki me to egw tou,kata ta alla,swsta ta leei paliokafenedes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτα τα λεει το ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ της C.I.A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απολυτα με τους bloopers..
    Ορίστε ποιος μιλάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καψάμπελη είσαι τεράστιος. Έβαλες τους βλαμμένους να μιλήσουν με τον μισοπεθαμένο! Σενάριο δικέ μου! Δεν υπάρχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Μαστορακης ειναι σαν την μπεσαμελ στο παστιτσιο.Την πετας και μετα τρως τα μακαρονια με τον κιμα!
    Ολα αυτα που λεει ειναι μπουρδες.Προκειται για αποτυχημενο κουρβο.Απο τις παπαριες του Χολυγουντ μας ξαναγυρισε για να σβησει το χουντικο του παρελθον με τσιριμονιες αλλα δεν καταλαβε οτι ο Κυριακου δεν μασαει ταραμα!!
    Ειναι αξιολυπητος ετσι οπως μοστραρει το γερικο φατσονι του μ εκεινο το κωλοαμερικανικο καπελακι,σαν ξεφτισμενος βετερανος του Βιετναμ (ΒΙΕΤΚΟΓΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. α μάλιστα, βγήκε και ο μετρ της φτηνής και ξεπερασμένης αμερικανιάς, που απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ σε ό,τι κι αν έκανε, με το σαχλό χιούμορ και το ηλίθιο αυτάρεσκο χαμόγελο. άσε μας χρυσέ μου... το τι σκατά είναι η τηλεόραση το ξέρουμε, όπως και ποιος ευθύνεται γι' αυτό, μίστερ μπίνγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαστοράκη, ότι και να κάνεις, η συνέντευξη του πολυτεχνείου θα σε κυνηγάει μέχρι το τέλος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΒΛΩΝΕΙ.
    Ε ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ.
    ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠ΄ΑΚΡΗ Σ΄ΑΚΡΗ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ.
    ΜΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ.
    ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΣΑΤΗΚΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ.
    ΘΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το πιο ωραίο του το είπε ο Ζουράρις πριν από πολλά χρόνια όταν βρέθηκαν στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ: για να σου απευθύνω το λόγο και να κάνω διάλογο μαζί σου θα έπρεπε να είχες εκτίσει την ποινή σου μετά την πτώση της χούντας, να έχεις πληρώσει για τα εγκλήματά σου και τώρα να είχες δικαίωμα άποψης. επειδή όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, για μένα είναι σαν να μην υπάρχεις. Και του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη! μόνο έτσι αξίζει να φέρεται κανείς σε τέτοιου είδους βρικόλακες και αποβράσματα που πάνε να πουλήσουνε μούρη και άποψη σε άσχετους και αμνησιακούς. ουστ στον αγύριστο, μ...ί της λάσπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαστοράκη είσαι άτυχος,

    έκανες πετυχημενη!!! καριέρα σε λάθος εποχή

    Ποιός σε φταίει;

    Βέβαια η πείρα που απεκομησες σου δινει πλεονέκτημα αλλά τι να το κανεις, καμένο χαρτί.

    Θα σου δώσω μια συμβουλή,

    άρχισε να γράφεις για τις μαλακίες που εγιναν στα χρονια της χούντας, έτσι και εσύ μπορεί να περάσεις σαν μετανοιωμένος χουντικός,

    και οι νεώτεροι να μαθουν κατι απο ενα γνωστη σαν και σενα.

    Θα μπορούσες ας πουμε να γραψεις για τα χουντικά θαλασσοδανεια.

    Ποσοι σημερινοί νοικοκυραίοι φτιάχτηκαν με τα δανεια της χουντας, εχτισαν ξενοδοχεια και πανσιον και σήμερα απειλουν τους αγροτες με αγωγές και μηνύσεις;

    Ποσοι σημερινοί νοικοκυραιοι, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, ΚΤΕΛατζήδες αποχτησαν την ακριβή τους άδεια χάρη στα

    Εθνικοφρονικά τους αισθήματα κατα την επταετεία;

    Βέβαια και οι αγρότες δεν έχασαν απο την χουντα των συνταγματαρχών, κατι δανειάκια τους χαρίστηκαν.

    Ο Καραμανλής όμως που διαδέχτηκε την χούντα δεν χάρισε τιποτα στους αγρότες, αυτοί θύμωσαν, και ψήφησαν ΠΑΣΟΚ.

    Γράψε Μαστοράκη,

    να μαθουν οι νεοι, να θυμούνται οι παλιοι

    Μην μας δίνεις ομως μαθήματα για τον τουρισμό, αφου ξέρεις.

    Οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για τον Ηλιο, την Θάλασσα, οταν είναι καθαρή και για τις αρχαιοτητες.
    Δεν ερχονται ουτε για την κουλτουρα μας, ουτε για τις μεγαλοπρεπες εκκλησιές ουτε για τους μπράβους νταβατζήδες με τα μαύρα ακριβα τζίπ και τα αγροτικά 4Χ4.
    Οι ξένοι δεν ερχονται γιατί είμαστε ακριβοι.
    Είμαστε ακριβοι διοτι δεν εχουμε ρίσκο επιχειρηματικο, μας επιδοτεί το κράτος, οι φορολογουμενοι, η Εργατική Εστία, η φθηνη μαύρη αφορολογητη εργασία.
    Οι ξένοι δεν έρχονται γιατι άλλα διαβασαν για την Ελλάδα, φανταζονται τους Ελληνες σαν τα αγάλματα στα μουσεία των και οταν δουν μαυριδερούς κοντοποδαρους τριχωτους τσιπαντζήδες απογοητευονται.
    Δεν ερχονται, διοτι τωρα πια γνωρίζουν πως ειμαστε απογονοι της γνωστής,
    Σκατοφάρας.

    Είπαμε,
    τα χουντικα αποβράσματα που απομειναν στην επαρχία καρπωθηκαν δάνεια, και ολες τις φροντίδες του μετεμφυλιακού Καραμανλικου καθεστώτος, αυτοι και οι απογονοι των άρμεξαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε.των Ολυμπιακων Αγωνων επι Σημιτη, αύξησαν τις περιουσίες των και συντήρησαν την ροη και επιβίωση εκατομμυρίων μεταναστών απο τα Βαλκανια και την Ασία.

    Παραδόξως,
    οι ιδιοι αυτοι σκατομυαλοι ζητουν "Δημοψηφισμα" για τους μετανάστες,
    οι ψυχοπαθείς.
    Αυτοι τους εφεραν, τους συντηρησαν τους χρειάζονται διοτι χωρίς αυτους, ουτε τα σπίτια τους ουτε τα ξενοδοχεια τους ουτε τις μανάδες των μπορουν να συντηρήσουν.

    Γράψε Μαστοράκη,
    για τη μεταπολίτευση.

    Γνωρίζεις καλά εσύ την τεχνη της προπαγανδας μεσα απο το οπτικοακουστικό μεσο, ειχες δασκαλους Αμερικάνους. Πρέπει ομως πρωτα να παραδεχτείς πως έκαναν λαθη οι "δάσκαλοί" σου.
    Δεν υπολογισαν καλά τις εξελίξεις.
    Οσο κρατουσε ο Κομμουνισμός είχαν άλλοθι, τώρα με την "τρομοκρατία" δεν πείθουν.
    Ουτε ο Ομπάμα πείθει, είναι σαν τον δικο μας τον ΓΑΠ,
    ολο χαμογελα και συμπαθεια,

    Αποτύχατε Μαστοράκη αλλά,

    ακομα δεν θέλετε να το πιστεψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.
    ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΓΟΝΕΪΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΦΡΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΑΥΛΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΤΖΙΝΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.
    ΑΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλοί οι Λουτράδης και Καρατράντος του πρώτου η γυναίκα κατέβαινε με το ΠΑΣΟΚ υποψήφια, ενω ο δεύτερος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γλείφοντας την Νταλάρα και τον οικολόγο Κουβέλη τους παίζει το ρόλο του συμβούλου. Ωραίο το νεο-ΠΑΣΟΚ με αυτά τα φυντάνια, θα μας πουν σιγά-σιγά ότι δεν υπήρξε ούτε χούντα ούτε Μαστοράλης κυπατζής. Ουστ ρε αλήτες που του πήρατε και συνέντευξη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ψωμί μας έλειπε το τυρί μας ήρθε. Καλως τ αρχιδια μας τα δυό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ti sinentefxi gia to polytexneio ti thymatai to skouliki afto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακόμα ζει αυτό το αρχίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΦΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ GOLD 103,3 FM ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ . ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΠΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕΣ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙσ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟΚΗΔΕΙΑ ΨΩΦΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαλακες,οτι και να λετε 'εκτισε' καποτε την τηλεοραση.Σας εχει γραμμενους στα αρχιδια του,γιατι οτι και να λετε εχει κανει καριερα,και εξακολουθει να ειναι ενας 'τηλεορασανθρωπος' που η παρουσια του και η γνωμη του μετρανε.Αλλοιμονο σε σας μετριοτητες,που ειτε μπηκατε στο δημοσιο με 'πιπες',ειτε δουλευετε στον ιδιωτικο τομεα με 600 €.Τι αφησατε παρακαταθηκη στην κοινωνια;Μια μαλακια,απο αυτες που κτυπατε καθε μερα για να ....ξελαμπυκαρετε.Αγραμματα κοθονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΒΙΝΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΙ.
    ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΕ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΨΕΣ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΠΕΠΕΜΨΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΑ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΑΝΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ.
    ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΑΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΣΤΜΠΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

    ΑΡΑΓΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ "AΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ" ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ??

    ΕΣΥ ΝΙΚΟ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άρχοντας, όπως πάντα!Με μια του λέξη τσακίζει τα βλαχοκυρίζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O Mastorakis exei mia poinh na ektisei prwta kai meta na milisei!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ena tha pw o Loutradis exei panta adiko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Pou einai h Tsintikidou??Erwtw!!Pws vgike Miss Europe??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. O Mastorakis aka p.i.m.p xerei ti tha pei prowthisi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 31 Ιαν 2010 8:29:00 μ.μ. kai oloi emeis exoume gramenous sta arxidia mas kati xountostagonidia opws o mastorakis kai esu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νεα συνεντευξη του Νικου Μαστορακη στο retromaniax.gr
    http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=12737

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ! ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ TV ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ? ΟΙ ΚΙΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΑ ΔΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΣΑΡΙΑ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ = ΚΙΤΣ
    ΤΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. βγαινουν και κριτικαρουν τον μαστ παιδαρελια που οτι ακουνε το αναπαραγαγουν. ο νικος με τις οσες του υπερβολες ειναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και παραλληλα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΠ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. το bingo ηταν ενα πρωτοποριακο παιχνιδι για την εποχη του κι ετσι πρεπει να κριθει μονο. ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΦΟΡΕΣ κι εφυγε στην αμερικη οπου συνεργαστηκε με μεγαλα ονοματα κανοντας αμφιλεγομενες ταινιες. μεγαλο ταλεντο και κοφτερο μυαλο ηταν παντα μπροστα απο την εποχη του.η συνεντευξη των φοιτητων ηταν λαθος του που πηγαζε απο τον αυθορμητισμο του. εχτισε τον ΑΝΤ καιτο ΣΤΑΡ που τωρα ολοι σας παρακολουθητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ''Γαμόβλαχος''8 Ιουλ 2012, 5:27:00 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΞΕΡΟΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ.ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ 'ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ' ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ 'ΤΟΣΚΑ' ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΠΟΥΤΣΑ' ΤΟΥ ΤΟΣΚΑΝΙ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ 'ΑΡΒΥΛΑ' ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ,ΓΡΑΙΚΥΛΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση