GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καλλικράτης» και νέα εποχή...

Του Γιάννη Μίχα Νομάρχη Πειραιά . Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που υπήρξε αρτηριοσκληρωτικά υπερσυγκεντρωτική και επιφυλακτική στην αποκέν...

Του Γιάννη Μίχα
Νομάρχη Πειραιά
.
Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που υπήρξε αρτηριοσκληρωτικά υπερσυγκεντρωτική και επιφυλακτική στην αποκέντρωση εξουσιών, πόρων και αρμοδιοτήτων, το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» συνιστά μία από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τομή για τη δημόσια διοίκηση, την κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση από τη μεταπολίτευση.
Και εάν η σύσταση της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και ο «Καποδίστριας - 1», υπήρξαν το πρώτο μεγάλο δημοκρατικό άνοιγμα στην αυτοδιοίκηση που έδειξε τον δρόμο για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων, η σύσταση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης και το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» είναι το ακριβώς επόμενο βήμα που σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά συνολικά για τη δημόσια διοίκηση στην χώρα μας.
Ένα βήμα που μπορούσε να είχε προχωρήσει και νωρίτερα, δυστυχώς όμως παρέμεινε μετέωρο αφού...

η προηγούμενη Κυβέρνηση αμφιταλαντεύτηκε επί μακρόν κρατώντας τελικά τη Διοικητική Μεταρρύθμιση σε επίπεδο καλών προθέσεων. Η σημερινή Κυβέρνηση αντιθέτως την προχωρά πριν καν συμπληρώσει το πρώτο εξάμηνο θητείας της, τηρώντας την προεκλογική της δέσμευση και θεωρώντας την ορθώς ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος για το πολύπλευρο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πράγματι το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» έχει τη δυναμική να καταστεί φορέας αλλαγών και ανατροπών στη ζωή μας αφού ισοδυναμεί ουσιαστικά με τον δημοκρατικό και ριζικό μετασχηματισμό της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, ώστε να είναι πραγματικά στο πλευρό του πολίτη και να μάχεται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Ισοδυναμεί με ειρηνική ανατροπή των σημερινών πελατειακών, διεφθαρμένων, αναχρονιστικών και χρονοβόρων κρατικών δομών. Σε επίπεδο δε, αιρετής περιφέρειας, ισοδυναμεί με τον εκδημοκρατισμό του αναπτυξιακού σχεδιασμού κάθε περιοχής της χώρας μας, ενός σχεδιασμού που μέχρι σήμερα παρέμενε μακριά από τους πολίτες, αφού ήταν στην αρμοδιότητα διορισμένων από το κράτος περιφερειαρχών.
Οι όροι επιτυχίας του εγχειρήματος, που ασφαλώς δεν είναι απλό, είναι πολλοί, καθοριστικοί όμως κατά τη γνώμη μου είναι οι εξής:
* Ο σαφής προσδιορισμός του ρόλου του Κράτους, ώστε να είναι πραγματικά κράτος - στρατηγείο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων για περιφερειακά και τοπικά θέματα στους ΟΤΑ.
* Ο καθορισμός των πόρων για την χρηματοδότηση των νέων θεσμών, που θα πρέπει να προέλθει μέσα από ευρείες φορολογικές αποκεντρώσεις όπως στον ΦΠΑ, και στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά και μέσα από μεγάλες οικονομίες κλίμακος.
* Η αναδιανομή και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να είναι αποσαφηνισμένες ανά βαθμίδα διοίκησης για να χτυπήσουμε την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, αλλά και την αδιαφάνεια.
* Η δημιουργία Χάρτας Ανθρωπίνου Δυναμικού ώστε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και εξ αρχής το μέγα θέμα του προσωπικού και κυρίως της διαχείρισης και ορθολογικής κατανομής του. Γιατί με 750.000 δημοσίους υπαλλήλους το μεγάλο πρόβλημα μάλλον δεν είναι ο αριθμός του προσωπικού, αλλά η ορθολογική αξιοποίησή του. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε στην πλήρη καταγραφή του υπάρχοντος υπηρετούντος ανθρωπίνου δυναμικού για να γνωρίζουμε τι ανάγκες και κενά ανά κατηγορία και ειδικότητα υπάρχουν και τι προσθήκες ενδεχομένως χρειάζονται οι νέες αυτοδιοικητικές μονάδες ώστε βεβαίως στη συνέχεια να δρομολογήσουμε το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο για την άρση των μισθολογικών αδικιών.
* Η διασφάλιση του ελέγχου της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας των πράξεων των νέων αυτοδιοικητικών οργάνων.
* Η διαφύλαξη του αναπτυξιακού χαρακτήρα της αιρετής Περιφέρειας. Η ένταξη του ΕΣΠΑ, των Δημοσίων Επενδύσεων, όλων των αναπτυξιακών σχεδιασμών και προγραμμάτων στην αιρετή περιφέρεια είναι εκ των ων ουκ άνευ και είναι κατ’ ουσία η πεμπτουσία της μετεξέλιξης από την αιρετή νομαρχία στην αιρετή περιφέρεια.
* Η εξασφάλιση της ισότιμης ανάπτυξης όλων των περιοχών της χώρας μας, για να μην δημιουργηθούν Περιφέρειες δύο ταχυτήτων με τη δημιουργία ειδικού Ταμείου Σύγκλισης.
* Η έγκαιρη σύνταξη των αναγκαίων «οδικών χαρτών», όπως είναι ο Κώδικας Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ένας Οργανισμός Διάρθρωσης των Υπηρεσιών για τους νέους θεσμούς.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό εγχείρημα για την χώρα μας που ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, μακριά από μικροκομματικές επιδιώξεις, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές.
Και σ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλες οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις να συμβάλλουν, καταθέτοντας με εποικοδομητική διάθεση τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις, τις απόψεις τους με στόχο τη βελτιστοποίηση του κειμένου που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

43 σχόλια

  1. Η νέα διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας αποτελεί μία γελεία αντιγραφή και μεταφορά ξένων προτύπων χωρίς προσαρμογή στην Ελληνική πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε στον Καποδίστρια Ι και ΔΕΝ έβγαλε συμπεράσματα απο την αποτυχία αυτή, αυτός είναι ο λόγος που θα αποτύχει και πάλι. Ο έρημος ό Ελληνικός λαός πληρώνει τα σπασμένα μαθητευόμενων μάγων που επιβάλλουν με αυταρχισμό τις απόψεις τους, ενώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτείται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγωνιζόμενε αγρότη , αγωνιζόμενοι Πανελληνες Αγρότες , Είμαστε διπλά σου στον Αγώνα στην προσπάθεια σου να ασφαλίσεις τα Εισοδήματα σου.
    Πανελληνες Αγρότες Σας κλέβουν τα χρήματα σας Διότι

    Λεφτά Υπάρχουν ,

    Ναι εξαθλιωμένε συνοδοιπόρε Αγρότη δίνουν 10.000.000 ευρώ σε λαθρομετανάστες επιδοτώντας Λαθρέμπορους , παράλληλα Αδελφέ Αγρότη ,

    Λεφτά Υπαρχουν

    Για Τα Ιδρύματα Των πρώην Πρωθυπουργών.

    Παναγροτες και Παναγροτησες , Θέλουν να κλέψουν την Γη των προγονών σου να την Αγοράσουν Τα μεγάλα Κέντρα Διασπάθισης της Μάνας Ελληνικής Γης.

    Τα δικαία αιτήματα σου , τον δίκαιο Αγώνα σου μην Τον Εγκαταλείψεις διότι

    Λεφτά Υπάρχουν

    Τα τρώνε Τα λαμογια καθεστωτικοί, πανελληνες αγρότες Μην σταματάτε αναγνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες που μάχεσαι κάτω από το κρύο , Ναι , αγρότισσα και αγρότη , μην ρήξεις τις Ασπίδες .


    Η ταν η Επι τας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλάκα Μίχα, πήγαινε ξανά στο Βέλγιο να πουλήσεις πασοκισμό στους αστυνομικούς και θα βρεθείς πάλι με τα μούτρα κατω να φιλάς βελγικό πεζόδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, Εμπρός Γενναία κομματόσκυλα, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΕΞΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ; όλοι εσείς που μας ταΐζετε δηλητήρια με τα αγροτοφάρμακα σας, που ψεκάζετε σήμερα, και τι κι αν λέει η οδηγία μετά από δεκαπέντε μέρες μάζεμα και διάθεση του προϊόντος στην αγορά, εσείς στα μουνόπανα σας και μας το δίνετε σε τρεις μέρες και όποιον πάρει ο χάρος……
    Κάποτε μου έλεγε ένας γεωπόνος που έκανε και τον πλασιέ μεγάλης εταιρίας στους αγρότες, ότι υπάρχους χιλιάδες χωράφια που έστω και αν τώρα σταματήσει σε αυτά να γίνετε χρήση φυτοφαρμάκων, για τουλάχιστον δέκα χρόνια αυτά τα χωράφια, δηλαδή διάστημα ικανό, περίπου, να τα καθαρίσει η φύση, θα πρέπει να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπουδήποτε γεωργικού προϊόντος.
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, τώρα που η οικονομία της Ελλάδας μας, ακόμη και σκατά μπορεί να φάει από τον κόλο του οποιουδήποτε δανειστή, προκειμένου να ανοίξει το πουγγί του, σας δοξάζει, και σας στέλνει χαιρετίσματα στα μπλόκα σας, όσο κρατάτε εσείς Γενναίοι Αγρότες, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτεροι, μπαίνετε στην μάχη, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτερο κλείνετε δρόμους τόσο αυτοί που κρατούνε στα χέρια τους τις υπογραφές μας με τα δανεικά θα νιώθουν ήσυχοι στο κρεβατάκι τους, και στο όνειρο τους θα βλέπουν πως στην Ελλάδα όλα πάνε καλά…. Τα χρήματα τους εξασφαλισμένα……ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κλείστε και άλλους δρόμους, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα τόσο και περισσότερο γονυπετής ο Παπακωνσταντίνου θα εκλιπαρεί για λίγα δανεικά ψίχουλα, ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!
    Ο Αστός στα τέσσερα και με ένα ρεπάνι στον κόλο να κάνει το κουνελάκι του πλέϊ μπόϊ !
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα και τα ασφάλιστρα των δανεικών των δανειστών μας θα ανεβαίνουν, και με το καλό μόλις μας τα ζητήσουν θα στηθούμε όλοι στην σειρά, παιδιά, γυναίκες, άντρες, παππούδες, γιαγιάδες, πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά για ένα σπέσιαλ γαμήσι από αυτούς, παρακαλάτε μόνο να μην προσλάβουν εργάτες από την Κεντρική Αφρική……κόλαση, της πουτάνας θα γίνει, πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια μεταχείριση; Όχι ! Οι πλούσιοι και οι πλούσιες θα την γλυτώσουν, στην Ελβετία…..
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, οι στιγμές είναι ιστορικές, η ΔΕΞΙΆ με όσα μπορούσαν οι δικοί της να φάνε, με όσα τραγικά λάθει μπορούσαν να κάνουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο μας έριξαν για ακόμη μια φορά στα σκατά, τώρα είναι η σειρά σας, πάρτε στα στιβαρά μπράτσα σας τα φτυάρια και σκεπάσετε τον λάκκο, να σβήσει η βρώμα η Ε Λ Λ Α Δ Α…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά ρε Μίχα την βαθυστόχαστη ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πάρετε 1 δις ευρώ από τα 28 δις που δώσατε στις τράπεζες και να τα δώσετε στους αγρότες». Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ή η Αλέκα Παπαρήγα; Μήπως ο Τσίπρας ή ακόμη και ο… Μπούτας;

    Δυστυχώς για την κυβέρνηση την έκανε ένα χρόνο πριν ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
    ---------------------------
    Η λήθη είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει και αλλού.

    Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών και αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ή έστω να μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις, επιλέγει άλλα κόλπα. Αυτή τη φορά το ξεφούσκωμα των λάστιχων γίνεται με πιο επικοινωνιακό και τεχνοκρατικό τρόπο. Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το αγροτικό ανέδειξε αυτή την τακτική.

    1. Τηρούμε σκληρή γραμμή ξεχνώντας όσα λέγαμε πριν την 4η Οκτωβρίου. Προτάσσουμε το εθνικό καλό, την ανάγκη να σωθεί η οικονομία που καταρρέει, την αδυναμία να δοθεί νέο αγροτικό πακέτο, σαν αυτό που είχε δώσει ο Χατζηγάκης πέρυσι και ακόμη μας κυνηγάει η Κομισιόν.

    ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.........ΚΟΨΕ
    ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΑΛΛΙΩΣ.....ΔΡΟΜΟ.
    ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΙΧΑ.......... ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΑΨΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΘΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΡΟΧΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τριάντα και πλέον χρόνια ακούω κάθε φορά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό εγχείρημα για την χώρα μας, τα κοινότυπα μακριά από μικροκομματικές επιδιώξεις, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές είναι το περιτύλιγμα των βαθυστόχαστων αναλύσεων. Στην ουσία η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση από τα πολλά ιστορικά εγχειρήματα και αμαρτήματα. Δεν φαντάζομαι Μίχα με αυτή σου την ανάλυση να στοχεύεις περιφέρεια, έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μίχα,
    αφησε τόν ""Καλλικράτη"" καί νά ασχοληθής με τά τής Νομαρχίας σου,πού εσύ κι ό Φασούλας έχετε μετατρέψει τόν Πειραιά σ΄ ένα απέραντο σκουπιδαριό,πού θυμίζει τήν τραγική εικόνα τής Δραπετσώνας καί Περάματος τήν 10ετία τού ΄50.
    Κι αυτό τό παραμορφωτικό έκτρωμα στήν πλατεία τού ""Λιονταριού τού Πειραιά"" στήν είσοδο τού λιμανιού,πώς τό επέτρεψαν οί υπηρεσίες σου (λαμόγια) νά γίνη???
    Εχετε καλύψει όλη τήν πλατεία,πού εδράζεται τό σχετικό άγαλμα-μνημείο τού Πειραιά,(Λεοντάρι)μέ πέρκολες,διά νά τήν χρησιμοποιούν οί νταβατζήδες τών ουζερί-cafe.
    Άφησε λοιπόν τίς μαλακίες κι ασχολειθήτε επί τέλους ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,διαφορετικά ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναρωτιέμαι αν τελικά αυτός είναι ο σκοπός ενός blog. Να δίνει το δικαίωμα σε κάθε είδους μαλακομπούκωμα να εκσπερματώνει, να βγάζει τ' απωθημένα του. Έγραψε ο Μίχας μια παπαριά. Αντί ν' ασχοληθούμε σοβαρά με τη μαλακία που γράφει, αρχίζουν ο ένας για τους μετανάστες, ο άλλος για τους αγρότες, ο άλλος για τη κακομοίρα τη μάνα του και το χειρότερο ο άλλος καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία τον βρίζει. Αυτό ζητάμε από ένα blog;Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις για τη "δημοκρατία" των blogs μέχρι οι χούλιγκανς του διαδικτύου το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν να γράφουν ανώνυμα ότι θέλουν. Επώνυμα ας γράψουν ότι τους κατέβει αλλά να αναλαμβάνουν και την όποια ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙς ΔΙΚΙΟ ΜΙΧΑ .ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ.ΤΟΜΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΞΙΟΥς ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΧΑ.ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΔΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 21 Ιαν 2010 1:58:00 μ.μ.

    Άντε να γλύψεις τα αρχίδια του Μαντούβαλου του παρακοιμώμενου του Γιοσάκη, του Μιχαλολιάκου που χρέωνε και τα παγωτίνια του στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΘΑ, των Μελάδων και των λοιπών φασιστοειδών μανιατών λαθρεμπόρων του λιμανιού, και παράτα τον Μίχα. Γκεγκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΙΧΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΝΑ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΚΑΘΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΧ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ Τ ΑΛΛΑ SUPER MARKET.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΙΓΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ.ΟΠΑΔΕ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ,ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑ,ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ,ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ .ΚΡΥΒΩΝΤΕ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεωρω την πιο σημαντικη παραμετρο ,για να πετυχει ο θεσμος της αιρετης Περιφερειας, τα προσωπα που θα επιλεγουν να την υπηρετησουν. Ως σκεπτομενος ανθρωπος πιστευω οτι ο Γιωργος Παπανδρεου πρεπει να υποδειξει προσωπα που γνωριζουν και εχουν υπηρετησει με επιτυχια την Αυτοδιοικηση. Ετσι εκτος απο τον Γιαννη Μιχα που ειναι πασιφανες οτι θα ειναι ο εκλεγμενος Περιφερειαρχης Αττικης, πρεπει και οι υπολοιποι 12 να εχουν την εμπειρια αλλα και την εργατικοτητα του Νομαρχη Πειραια για να πετυχει ο Θεσμος. Αλλιως αν επιλεγουν λαμπερα αλλα κουφια περιεχομενου ονοματα θα παμε κατα διαολου...Και στο ΠΑΣΟΚ δυστυχως υπαρχον σημερα τετοια παραδειγματα. Ο νοων νοητω.... Ο περιεργος Πειραιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΙΧΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

    ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ!
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !
    Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ!
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ!
    ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΕΣ!
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΡΑΒΑΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ!!!!
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΑΝΗΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΙΧΑ ΝΑ ΠΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΧΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ....ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ......ΜΙΧΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ....ΜΗ ΜΑΣΑΣ.....


    Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο στο Μίχα ...επιτελεις εργο και αυτο τους ενοχλει...συνεχισε...μη μασας....Ποιόν θα βάλουν δηλαδή ? ενας ακούγεται σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η προσπάθεια με το σχέδιο Καλλικράτης πρέπει να στηρίζεται σε γέρα θεμέλια (πάνω σε βράχο όπως και ο Παρθενώνας), όχι σε συμβιβασμούς και μικροσυμφέροντα ή κακώς εννοούμενα συμφέροντα. Η Αρχιτεκτονική στην διοίκηση της χώρας δεν μπορεί να στηριχθεί σε συνενώσεις Νομαρχιών που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους Συγκεκριμένα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Η Αιτωλ/νια δεν κολλάει με Αχαΐα και Ηλεία. Η περιφέρεια Ιονίων νήσων δεν μπορεί να παραμένει για λόγους Ιστορικούς, γιατί κανένας δεν ζει μόνο με την ιστορία. Οι περιφέρειες θα πρέπει να είναι επτά το πολύ οκτώ η σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δυνατόν σε περισσότερες από δέκα πέντε έως δέκα οκτώ μικρές και λειτουργικές. Συμφωνώ με όσα ο κ. Μιχας λέει χρειάζεται όμως συντονισμένη προσπάθεια γιατί ο χρόνος είναι λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδάκια παρτε το απόφαση γιατι ο Μίχας είναι ένας.Μη προσπαθείται να του ριξετε λασπη.Δεν το αξίζει και μη σας πειραζει η αξία του.Ολοι εμείς το στηρίζουμε γιατι τον ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποιους τους ποναει ο μιχας.Τι να γίνει.Εγώ αυτόν ψηφισα και θα ξαναψηφίσω.Δύσκολα να βρεις πολιτικό να ακούει και να πράτει.Οτι ειπε το έκανε.Τώρα τι γράφετε και γιατι βρίζεται δεν ξέρω.Μαλλον ζηλεύετε.Κάποιον άλλο ψηφίσατε και σας γέλασε.Γυρίστε στο δρόμο και ρωτήστε.Ολοι το Μίχα θέλουνε και τον αγαπάνε.Και ο Καλλικράτης πως τον λένε να μη μπορέσει ,ο Μίχας θα πετύχει όπου τον βάλουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχετε ορισμένοι το θράσος να βρίζετε,ενώ δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ούτε τις αρμοδιότητες, ούτε τις ευθύνες.Τι δουλειά έχει ο Μίχας με τα σκουπίδια?Ο Μίχας τις αρμοδιότητές του, τις έχει ασκήσει σωστά όσο κανένας άλλος.Μακάρι να έδιναν πολλοί υπόσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν τον Μίχα,και να προστάτευαν τον πολίτη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους όσο αυτός.΄Οσον αφορά στον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ,αν δεν βάλετε λίγο και το μυαλό σας να δουλέψει,και ν΄αλλάξετε την νοοτροπία του κατευθυνόμενου βλάκα,θ΄αποτελείτε πάντα τροχοπέδη,γιά το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας μας, και μας παίρνετε όλους,στο λαιμό σας.Ξυπνείστε,βοηθείστε τη χώρα σας,αλλιώς θα βουλιάξουμε όλοι.Μόνο,έντιμος άνθρωπος και με όραμα όπως είναι ο Παπανδρέου,και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να
    προχωρήσει μπροστά τη χώρα,αλλά δυστυχώς έχει πολύ σκάρτο υλικό στους πολίτες.
    Σκεπτόμενη πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όχι και αποκέντρωση ο "Καλλικράτης";
    Η χειρότερη μορφή υπερσυγκέντρωσης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε πουλημένοι υπάλληλοι, κόψτε τις μαλακίες..σας έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια δε μασάμε πια απο παπαριές..παρτε το χαμπαρι..
    Την Ελλαδίτσα τη πουλήσατε χρόνο μετο χρόνο...αλλα εσεις στις βιλάρες σας κ βολεμένα και τα εγγόνια σας ακόμα...ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΙ-ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολυ μολυσμενο ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΕΝΤΕΡΟ
    ΕΠΕΣΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΠΑΛΙ Ο ΜΙΧΑΣ ΞΕΦΟΤΩΣΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @@@ 21/02:22 μ.μ.
    -------------------


    Έχω γραμμένους όσους μού ανέφερες (Μαντούβαλο κ.α.) άλλα γράφω στά αρχίδια μου κι ΄σένα κομματόσκκυλο,καθώς καί τούς πολιτικούς σου νταβατζήδες.
    Εγώ είμαι γέννημα-θρέμα Πειραιά,καθώς κι οί παππούδες μου,ρέ ηλίθιε,δέν είμαι Τουρκαρβανίτης,όπως ό νταβατζής σου,ίσως κι εσύ,σκατομαλάκα,μέτοικε στόν Πειραιά.
    Τά Χριστούγεννα ρέ ηλίθιε είδες σέ τί χάλια ήτο ό Πειραιάς???
    Γαμώ τό σκατοκομματικοκέφαλο σου,μαλάκα!!!!!
    Καί μιά καί τό θέμα τό θέτεις πολιτικό-κομματικά,γράφω στά αρχίδια μου καί τό ΠΑΣΟΚ (σου) καί τήν Ν.Δ.,ΚΚΕ Λά.ο.ς(!!) ΣΥΡΙΖΑ κι επαναλαμβάνω καί σένα μαζί,γαμιόλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ.ΚΑΛΛΙΚΑΡΑΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΟΠΩΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΧΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΜΙΧΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑ ΓΙΑ
    ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά και το απέδειξε με τη ψηφό του και στηριξε το Μιχα .Ολοι εμείς θα συνεχίζουμε να το στηριζουμε στη προσπαθειά για τη νεα διοικητική αναδιάρθρωση της Ελλάδας μας.Ολα τα άλλα ακούγονται υποπτα και περιεργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΙΧΑ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΟΘΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ?
    ΕΑΝ Η ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ
    ΕΑΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΤΗΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟ
    ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΟΧΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΦΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 3.
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 13 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 7 ,ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ?
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.

    ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ -ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ,ΟΠΟΤΕ Ή ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΨΥΡΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 21 Ιαν 2010 6:30:00 μ.μ.

    Ρε φασιστοαρχίδι που δεν ξέρεις να διαβάζεις δεν είναι αρμοδιότητα του Μίχα τα σκουπίδια, αλλά κάτι κοπριτών σαν και του λόγου σου που χέζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Οσο για τους δεξιούς νταβατζήδες, φαίνεσαι ότι είσαι ένας από αυτούς μια και δείχνεις ότι τους γνωρίζεις πολύ καλά.

    Καραγκιοζάκο ποιος ξέρει τι σου έχει κάνει η παρούσα νομαρχιακή αρχή και σκούζεις σαν πουτάνα που τον παίρνει από μουνί, κώλο και στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε !!!

    Δυστυχώς μια Δραγώνα στο υπουργείο παιδείας φέρνει την « Ανοιξη» !!!


    " ..Η δασκάλα-διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας, η οποία παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους στο σχολείο που διηύθυνε, εφάρμοσε κατά το δοκούν "πολυπολιτισμικά πειράματα", όπως -μεταξύ άλλων πολλών- την αντικατάσταση της πρωινής προσευχής με ποίημα του Ρίτσου, την "αναδιαμόρφωση" των εθνικών εορτών και τη διδασκαλία Αλβανικών αλλά και Αλβανικής ιστορίας (!!!) σε μαθητές του σχολείου και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα Αλβανικά βιβλία ιστορίας (!!!) που βρέθηκαν -άγνωστο πως- στο σχολείο. Για τους παραπάνω λόγους δικάζεται στις 22 Ιανουαρίου 2010, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας."
    Από teachers-limnou.blogspot.com/

    Η πολυπολιτισμικότητα ξεκίνησε να εφαρμόζεται , οι αποδομητές της ιστορίας έπιασαν δουλειά και όπως φαίνεται θα μας πιάσουν όλους στον ύπνο και θα μας φέρουν ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων . Δημιουργούν συνθήκες Θράκης στην καρδιά της Ελλάδας , στην Αθήνα .

    Το μουσουλμανικό τόξο αρχίζει σιγά- σιγά να σκεπάζει και την Ελλάδα!!

    Και εις ανώτερα και με το καλό και διδασκαλία του κορανιού , αρκετούς χρόνια μείναμε απολίτιστοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @@@ 22/08:37 π.μ.
    --------------------


    ΤουρκοΑρβανίτη μέτοικε τού Πειραιά,παρακολουθείς πολύ τίς πορνοταινίες,πού έχει γυρίσει ή μάννα σου καί σκούζει!!!
    Κάτι ΤουρκοΑρβανίτες-σκουπίδια-μέτοικοι σάν εσένα καί τόν νταβατζή σου,κάνανε τόν Πειραιά,μπουρδέλλο,αφού ώς φαίνεται σάς αρέσει,διότι μόνον σέ μπουρδέλλα έχετε μεγαλώσει!!!
    Καί νά κάνης DNA πατρότητος,διότι ποιός ξέρει???
    Ίσως νά ήμουν πελάτης τής μάννας σου καί νά έχουμε συγγένεια έξ αίματος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 22 Ιαν 2010 12:12:00 μ.μ.

    Ο Πειραιάς έγινε μπουρδέλο από κάτι δεξιούς σαν και του λόγου σου μουνόπανο της συμφοράς. Βλέπεις η μανιάτισσα πουτάνα που σε ξεπέταγε ήταν πολύ πειραιώτισσα ε? Σιγά μην υπάρχουν γεννήματα-θρέμματα του Πειραιά ρε κοπρίτη του αρχιπούστη του Μαντούβαλου και της παρέας του. Μου το παίζεις και ντόπιος ενώ ντόπιοι Πειραιώτες απλά δεν υπάρχουν. Ουστ αρχίδι που το παίζεις και ανεξάρτητος, ποιος ξέρει ο Μίχας τι μαγαζί σου έκλεισε. Τρέχα στον φιλο σου τον Μιχαλολιάκο να βάζετε μαζί βόμβες για να πάρετε συντάξεις αναπηρίας από το κράτος. Πήγαινε και στην άλλη τσατσα την Καραμαλάκου και τον άλλον τον πούστη τον Αγραπίδη και παραπονέσου για τη βρώμα και τα χρέη του Δήμου Πειραιά. Κατάλαβες δεξιό αρχιδάκι

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ 21 Ιαν 2010 12:34:00 μ.μ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΧΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μα τοσο εκτός ΤΟΠΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ και
    ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΣ, αυτός
    ο ΒΛΑΚΑΣ, που κάνατε Πρωθυπουργό !!

    Ο Παπανδρέου έφαγε προχθες με την τηλεπαρουσιάστρια...

    O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να βγει και να φάει πριν λίγες ημέρες με ένα πολύ γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης. Τους είδαμε την ώρα που δειπνούσαν. Με ποια ήταν;

    Με...
    την Μπιλιώ Τσουκαλά.
    Έχει γούστο να την στηρίζει που παίρνει κοντά στα 300.000 ευρώ τον χρόνο για τις εκπομπές της που μόλις προχθες ξεκίνησαν.

    ΒΛΗΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.. ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. " 1 δισ. από τις τράπεζες στους αγρότες"

    Μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου
    Δέκα μέτρα για την άμεση ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, που πλήττεται από την....

    κυβερνητική πολιτική, ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε λαϊκή συγκέντρωση στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.
    Στις Σέρρες. Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους αγρότες της περιοχής και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους
    ΣΕΡΡΕΣ.
    Παράλληλα, επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση Καραμανλή δηλώνοντας ότι ο πολιτικός της χρόνος έχει λήξει, ενώ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό τόνισε ότι «ανασχηματισμός, χωρίς σοβαρό σχέδιο για τον τόπο, χωρίς σχέδιο πορείας για τη χώρα, είναι σαν να αλλάζεις κωπηλάτες, αλλά να συμβουλεύεσαι την ίδια χαλασμένη πυξίδα».
    Ο κ. Παπανδρέου που πραγματοποίησε ολοήμερη περιοδεία στον Νομό Σερρών και συνομίλησε με πολλούς αγρότες, μεταξύ των οποίων και τοπικά αγροτικά στελέχη της Ν.Δ.(!), υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια αναγέννηση του αγροτικού χώρου και της υπαίθρου και δεσμεύθηκε για μια «πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας».
    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα λάβει άμεσα τα ακόλουθα δέκα μέτρα:

    1Ένα δισ. ευρώ, από τα 28 δισ. που δίνονται για τις τράπεζες, να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

    2 Να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται με δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

    3Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

    4 Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών κ.λπ.

    5Επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

    6 Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

    7 Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

    8Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς.

    9 Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) για τους αγρότες.

    10Επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές.

    Ο κ. Παπανδρέου, κάλεσε τους αγρότες να κρίνουν τον ανασχηματισμό με βάση το τι έχει γίνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Άλλαξαν 4 υπουργούς σε 5 χρόνια. Και αγροτική ανάπτυξη δεν είδατε. Ούτε θα δείτε, όσο παραμένει στη θέση της η ίδια λογική διακυβέρνησης. Που κοιτάζει την επικοινωνία και όχι την κοινωνία. Που ασχολείται αποκλειστικά με τα δικά της προβλήματα και όχι τα προβλήματα του πολίτη».
    «Πράσινη ανάπτυξη»

    Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη, ο οποίος του ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα της νομαρχίας είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στροφής στη διατροφική γεωργία. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι Σέρρες έχουν μεγάλο δυναμικό, τόσο ανθρώπινο όσο και φυσικών πόρων και πηγών ενέργειας, που παραμένει αναξιοποίητο και πρόσθεσε πως ο Νομός Σερρών έχει κάθε δυνατότητα για παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ανάπτυξης δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση της γεωθερμίας και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, αγροτουρισμού και ιαματικού τουρισμού.

    ΑΛΗΤΕΣ / ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ - ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΦΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. PARE DROMO RE GROTHE KIFINA KOMATOSKYLO KARAGIOZH ... OPOU APOTIXIMENOS ANA TIN ELLADA KRITIKIA 8A PAEI NA TON MAZEPSEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση