GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι στο διάβολο είμαι;...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη . «Κάπου νιώθω τις ρίζες μου κομμένες, αν είχα ποτέ ρίζες! Γεννήθηκα στην Αμερική και ποτέ δεν ένιωσα Αμερικά...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
.
«Κάπου νιώθω τις ρίζες μου κομμένες, αν είχα ποτέ ρίζες! Γεννήθηκα στην Αμερική και ποτέ δεν ένιωσα Αμερικάνα! Κατάγομαι από Έλληνες γονείς, έζησα την εφηβεία μου στην Αθήνα, εκεί πρωτοτραγούδησα και δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως είμαι Ελληνίδα! Έζησα μετά στην Ιταλία, παντρεύτηκα εκεί, έχτισα την καριέρα μου και δεν ένιωσα ποτέ Ιταλίφα! Τώρα ζω στο Παρίσι, εδώ είναι το σπίτι και οι φίλοι μου, όμως βέβαια, ούτε νιώθω ούτε οι άλλοι με νιώθουν Γαλλίδα! Τι στο διάβολο είμαι;»
Μαρία Κάλλας

.
Κάπου νιώθω τις πολιτικές ρίζες μου κομμένες, αν είχα ποτέ ρίζες! Γεννήθηκα επί ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν ένιωσα ότι είμαι Πασόκος! Κατάγομαι από Νεοδημοκράτες γονείς που είδαν τη χαρά του κόμματός τους να βρίσκεται στην εξουσία μετά από πολύ καιρό και να παίρνει ένα μεγάλο εκλογικό ποσοστό, επί Κ. Μητσοτάκη. Έζησα την εφηβεία μου σε Σημιτικά χρόνια ΠΑΣΟΚ, εκεί πρωτοσιχάθηκα τους δήθεν σοσιαλιστές και κατάλαβα ότι...

οι ιδεολογίες πέθαναν και δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως είμαι Νεοδημοκράτης! Έζησα μετά στα χρόνια Καραμανλή, κρύφτηκα εκεί, άρχισα τις σπουδές μου και δεν είπα ποτέ ότι είμαι Νεοδημοκράτης. Τώρα ζω στην «μεταμοντέρνα» (μην την μπερδεύεις με την «μετανεωτερική», δεν είναι το ίδιο) εποχή του Παπανδρέου και το κόμμα μου αναδεικνύει το παλιό, το φθαρμένο, το ήδη αποτυχημένο. Αυτόν που έχει εκλεγεί επί 32 χρόνια βουλευτής μαζί με τον άλλον που θυμάμαι τον Καραμανλή να τον παρακαλά στο Διόνυσο να επιστρέψει, εκείνος να μην γυρνά και ο Καραμανλής να χάνει τις εκλογές από τον Σημίτη. Τώρα ζω το παράλογο του Επιτίμου Μητσοτάκη με τον Αρχηγό Σαμαρά. Χθες βίωσα το αξιοθρήνητο για την κοινωνία και το κόμμα μου, μια μάζα –ή ένα ποτάμι αν προτιμάς- γερόντων να ψηφίζει τον νέο αρχηγό. Όπου και αν πήγα, σε όποιο εκλογικό κέντρο, σε όποιο πολιτικό στέκι, όποιου στρατοπέδου, έλλειπαν οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ψήφισε, παρόλο που είχε λόγο. Ξενέρωσε, ξενέρωσα διπλά. Τώρα ανήκω επισήμως στη Νέα Δημοκρατία (εγγράφτηκα ξανά για να ψηφίσω), εδώ είναι το κόμμα μου και οι πολιτικοί φίλοι μου, όμως βέβαια, ούτε νιώθω ούτε οι άλλοι με νιώθουν Νεοδημοκράτη! Δεν υπήρξα εξάλλου, ολίγον ΠΟΛ.ΑΝ., ολίγον ΚΕΠ! Τι στο διάβολο είμαι;

21 σχόλια

  1. Τι στο διάβολο είμαι;
    ==
    Μαλακανδρεας.

    Αν δεν το καταλαβες ..εισετι.

    Υπαρχει και αλλη εκδοχη.
    Να εισαι ..αλλοιθωρος.
    Δεν ξερει .."αριστερα σου τι ποιει η δεξια σου"..

    Τριτη εκδοχη.Παρατραβηγμενη.
    Πας στον 6ον και κανεις βουτια.
    Ο ζαχοπουλος απο τον 6ον την γλυτωσε.
    Απο το 6ον το αποτελεσμα ειναι..εγγυημενο.

    Αντε τολμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμάς ρωτάς; Εσύ μας λές ότι είσαι .....ένας χαζο-δεξιός που ψηφίζει Ντόρα, επειδή ο μπαμπάς της κάποτε υπέκλεψε τη ψήφο του λαού ελέω ΚΚΕ και σε μόλις 3 χρόνια διέλυσε το σύμπαν (εντάξει ήσουν μικρός και δεν θυμάσαι)....
    Αλλά τώρα που μεγάλωσες δεν βλέπεις ότι οι ...ξύπνιοι δεξιοί τα κονομίσανε στη διάρκεια της καραμανλικής 5ετίας και απλά βάζουν εσένα να μισείς το ΠΑΣΟΚ, μπας και τα ξανακονομίσουν κάποτε............
    Αμ' δέ!!!!!!!!!!!(φουκαρά μου εσύ!!!)

    Υ.Γ. ...και μη με θεωρείς πασόκο γιατί απλά δεν είμαι (ούτε δεξιός βεβαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. papagioti mas exeis zalisi tous orxeis me tis kathimerines sou anousies anartisis..aftoktona na isixasoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΠΑΣΤΑΡΧΙΔΑΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΦΑΣΙΣΤΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΚΟΣ???ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣΑΙ???ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ,

    ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .


    ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΕΙΣ ΑΚΡΗ ΠΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.
    *******************************************************

    Αναλάβε το Πα.σο.κ.διακυβέρνηση σε μία από τις δυσκολότερες για τη χώρα μας στιγμές, από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Αναλάβε το Πα.σο.κ. την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από μια βαθιά κρίση. Μια κρίση εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στην ίδια του τη χώρα.

    Αναλάβε το Πα.σο.κ.την ευθύνη να ανατάξει την οικονομία μας. Το γεγονός ότι η κατάσταση της οικονομίας μας είναι τραγική, το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζε η ΝΔ, υποχρεώνει το Πα.σο.κ. να μείνει ακόμα περισσότερο πιστο στη φιλοσοφία του και στο πρόγραμμά του. Γιατί είναι πάγια η θέση του Πα.σο.κ. ότι οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με επένδυση. 'Όχι με το στέγνωμα της αγοράς.

    Όπως υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο «πενήντα ημέρες τώρα δουλεύουμε σκληρά και ακατάπαυστα, για την τήρηση των δεσμεύσεών μας. Ήδη μέχρι σήμερα έχουμε δώσει σαφή δείγματα για την αποφασιστικότητά μας να μείνουμε πιστοί σε όσα δεσμευτήκαμε». Μερικά παραδείγματα:

    - Προχωρήσε στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

    - Έβαλε το Πα.σο.κ. τέλος στις πελατειακές συναλλαγές και στην ομηρία των νέων, καταργώντας τα stage στο δημόσιο και ισχυροποιώντας το ΑΣΕΠ.

    - Ξεκινήσε την πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα διαδικασία της διαβούλευσης για κάθε νομοθετική μας πρωτοβουλία.

    - Ξεκίνησε το Πα.σο.κ. να νοικοκυρεύει το Κράτος και να περιορίζει την κρατική σπατάλη. Με πρώτη την απόφαση για την κατάργηση όλων των Επιτροπών που ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά με παχυλές αμοιβές.

    - Κάνει η κυβέρνηση του Πα.σο.κ. πράξη -το νομοσχέδιo είναι ήδη έτοιμο να εισαχθεί σε δημόσια διαβούλευση- την προγραμματική του δέσμευση για διαφάνεια παντού, με την ανάρτηση όλων των υπογραφών στο διαδίκτυο. Για την διαφάνεια και την αλήθεια.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Αντώνη-Μάριε ήθελε θάρρος να γράψεις αυτό το άρθρο που σε ένα βαθμό σε εκθέτει.
    Γιατί.... είναι φανερό ότι και εσύ όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων είστε εγκλωβισμένοι σε ένα σάπιο και άχρηστο πολιτικό σύστημα, του οποίου το αντικείμενο, δηλαδή οι απαιτούμενες λύσεις στα μεγάλα ζητήματα και τις προκλήσεις της εποχής τόσο τραγικά και τόσο αβυσσαλέα το ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χέσε μέσα Πολυχρόνη που δε γίναμε ευζ'ωνοι δηλαδή.

    Θα σου εξηγήσω εγώ αγορίνα για να βρεις το δρόμο σου και να μη ταλανίζεσαι άσκοπα.

    Στις 29 πέθανε ο φιλελευθερομηδενισμός και στη θέση του ξαναγεννήθηκε ο πατριωτικός κοινωνισμός.

    Άντετώρα βάλε στη ναφθαλίνη τους Κασίμηδες και τους Γιαννόπουλους για καμιά εικοσαετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά Χάρρυ Κλύν.
    Είσαι το σέντερ μπάκ , και θα δένεις τα κορδόνια σου στη σέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προβοκατόρικη ανάρτηση,μπορεί καί
    κακόψυχη.
    Θά μπορούσες νά γράψεις ιστορίες
    μέ αρκούδες,πού ξεκινούν μέ γονείς
    ΠΑΣΟΚους επί Ανδρέα,ΚΝίτες επί
    Φλωράκη καί Κεντρώους επί Μαύρου.
    Αλλά δέν σού βγαίνει.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας δεξιός είσαι που ντρέπεται για την κατάστασή του. Κοίταξέ το νέος άνθρωπος, δες τους ομοϊδεάτες σου και αν δεν μπορείς να γίνεις σαν κι αυτούς βρες γκόμενα. Γιατί δεξιός συνειδητά γίνεσαι από αγαμία ή δυσκοιλιότητα. Κοίτα να δεις τι έπαθε ο άνθρωπος και δεξιός και μπερδεμένος. Μετά φταιν οι άλλοι που σε λένε μαλάκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Na sta apari8misw an ta exeis xehasei:

    1) Malakas

    2) Giftos

    3) Gliftis

    4) Tsatsos

    5) Kota

    6) Kai sintoma 8a arxizeis na sini8izeis tin 8ea na ka8ese...se skamnia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγόρι μου, είσαι θύμα μιάς
    σικέ αντίληψης του κόσμου και πολύ
    ....κομφορμιστής, δυστυχώς!
    Αθτό που αποκαλούν politically correct, δηλαδή ..δήθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΠΩς ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕΝ ΕΚΕΙ?

    ΣΕ ΕΙΔΟΣ ?

    ΕΙΣΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ


    ΕΝΑ ΜΙΖΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ

    ΜΙΑ ΚΑΡΑΦΛΗ ΕΠΗΡΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απ΄ αυτά που γράφεις κι από το πως τα γράφεις, συν τα δυο ονόματα που φέρεις κι αναφέρεις, για έναν μαλάκα και μισό, σε κόβω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αντε αντωνακη κλαψε τωρα δεν πειραζει τα δακρυα καθαριζουν την ψυχη και θα μαθεις αλλη φορα να μην εκτιθεσαι ετσι αβασανιστα γιατι ειχες πει πολλες μπουρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Αντώνη-Μάριε τη σύγχρονη,ειλικρινή τοποθέτηση σου, που τη συμμερίζεται σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των νέων, δεν μπορούν να την κατανοήσουν όλοι αυτοί οι μουτζαχεντίν από όλο το πολιτικό φάσμα που σου επιτέθηκαν με την χωριάτικη,ελληναράδικη,υποκριτική,ψευτοαριστερή,λαϊκίστικη,ξεπερασμένη νοοτροπία που τη βαπτίζουν ιδεολογία και είναι από πάνω και υπερήφανοι γι αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φτιάξτε μεγάλα καινούργια κόμματα να βρείτε την υγειά σας. Όλοι: νεοδημοκράτες, πασόκοι, αριστεροί.
    Όσο ανακυκλώνεστε στα ίδια συντεχνιακά κατασκευάσματα της μεταπολίτευσης, πολιτική δεν πρόκειται να δείτε. Απλά θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε διαδοχικές απογοητεύσεις. Τα κόμματα αυτά μετατράπηκαν σε "κουτάλα των ημετέρων". Κι αν όποιες ηγετικές ομάδες προσπαθήσουν να διεμβολίσουν αυτή την κατάσταση, απλά θα μείνουν μόνες τους χωρίς τα κόμματά τους και τους μηχανισμούς στήριξής τους.
    Μόνη λύση είναι να δημιουργηθούν νέα κόμματα με πραγματικές ιδεολογικές και όχι συντεχνιακές διαχωριστικές γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -- απο τα σχόλια
    φαίνεται ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ.
    Πόσο ΧΛΟΜΙΑΣΑΝ τα Πασόκια.
    και ΜΕΛΑΝΙΑΣΑΝ τα Λαοκάκια.

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ
    ΑΣΠΡΟ -ΚΙΤΡΙΝΟ ............
    μην βιάζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξέρεις γιατί η ΜΑρία Καλας αναρωτιέται τί ΕΙΝΑΙ;;;

    Γιατί απ΄ ολες αυτές τις χώρες που ανάφερε στον συλλογισμό της, πάντα ζήτησε και μόνο πήρε.

    Σε καμιά δεν έδωσε την ψυχή της...
    Και μια πατρίδα δεν γίνεται δική σου, άν δεν την αγαπήσεις, άν δεν νοιώσεις την νοσταλγία που γεννά η ανάμνησή της...

    Αυτό παθαίνουν όλοι οι σημερινοί σκατολεμόνηδες με τα τσαρούχια, που για να τα κρύψουν, τα λένε μιούλς και τον αρχοντοχωριατισμό τους για να τον μεταμορφώσουν, τον υποτάσσουν στην παγκοσμιοποίηση και τους εχθρούς του Ελληνισμού!
    Πρέπει να σκοτώσουν την φωνή μέσα τους, γιατί την θεωρούν δεσμοφύλακα στην πρόοδό τους! στην ανέλλιξή τους, στην μετάταξή τους στο κόσμο των Διεθνών Πολιτών!
    Των απάτριδων εργαλείων, των αγορασμένων και πουλημένων!

    Εχουμε ανάγκη αυτούς που αγαπάνε αυτόν τον τόπο που αισθάνονται περήφανοι για την γενιά τους, για την ιστορία τους, για την κληρονομιά τους!
    Ωστε να κοιτάνε στα ματια όλους όσους στέκονται απέναντί τους!
    Ωστε με το λογο την γνώση και τον αντίλογο, να τολμούν να αντιπαρατίθενται στις προσβολές, στις πιέσεις, στην επιβουλή, στην δολιότητα!
    Αν τα καταφέρει, οποιος τα καταφέρει θα είναι άξιος και της προσοχής μας και της επιλογής μας!
    Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση