GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ιρλανδική συνταγή...‏

Θυμηδία προκαλεί, η διαφαινόμενη απογοήτευση τμήματος της τοπικής ελίτ από την μη υιοθέτηση, εκ μέρους του Κυρίου Πρωθυπουργού και μπράβο το...

Θυμηδία προκαλεί, η διαφαινόμενη απογοήτευση τμήματος της τοπικής ελίτ από την μη υιοθέτηση, εκ μέρους του Κυρίου Πρωθυπουργού και μπράβο του, της Ιρλανδικής συνταγής.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω, ολόκληρη την Ιρλανδική συνταγή, το μενού της οποίας περιλαμβάνει δυο πιάτα, πρώτο και δεύτερο.
Κατά το πρώτο, στην Ιρλανδία, όταν ξέσπασε η κρίση, ο πλουσιότερος μέχρι τότε, πολίτης της χώρας αυτοκτόνησε, τραπεζίτες φυλακίστηκαν κτλ., εν ολίγοις όσοι είχαν οργιάσει στο πάρτι είτε αφέθηκαν να τιμωρηθούν από τη νέα πραγματικότητα είτε τιμωρήθηκαν από τους λειτουργούντες θεσμούς.
Μετά την εξιλέωση, σε συνδυασμό με τις ευρύτατες κοινωνικές και ...

πολιτικές διεργασίες που έλαβαν χώρα, η κοινωνία της συμπαθέστατης αυτής χώρας δέχτηκε και το δεύτερο πιάτο, που πολλοί στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα μόνο αυτού προβάλλουν.
Ως μη συμμετέχων στο πάρτι των προηγούμενων δεκαετιών, είμαι βέβαιος, ότι και η Ελληνική κοινωνία θα αποδεχόταν, ολόκληρη, την
Ιρλανδική συνταγή.
Σας ευχαριστώ
Αναγνώστης

13 σχόλια

  1. Τέλη κυκλοφορίας και φόρο καταιγίδες
    Εις βάρος του Έλληνα πολίτη και υπέρ του μετανάστη .

    Τα τέλη κυκλοφορίας αυξηθήκαν και θα αυξάνονται
    Κάθε χρόνο όχι για την πράσινη ανάπτυξη
    Και για άδεια ταμεία και σαχλαμάρες που μας
    Βομβαρδίζουν καθημερινά για να μας τα παίρνουν.
    Έχουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες - μετανάστες
    που έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να τους συντηρούμε .
    Αυτά τα εκατομμύρια λοιπόν που συνέχεια
    θα αυξάνονται χρειάζονται :
    Φάρμακα , νοσοκομεία , τροφή , στέγη ,
    επιδόματα , χρήματα , σύνταξη αργότερα .
    χρειάζονται ένα ακόμα εισόδημα προϋπολογισμό εσόδων της Ελλάδος .
    Που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ;;;;;;
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .
    Ακολουθούν και αλλά πολύ σκληρότερα μέτρα .
    Θα πεινάει ο ΕΛΛΗΝΑΣ για να ζει καλά ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Helladistan !

    Το ΠΡΩΤΟ πιάτο κανείς δεν θα το πάρει γιατί όλα τα αδικήματα παραγράφηκαν (thanks to Mr Karamanlis, ο οποίος καθάρισε και για το ΠΑΣΟΚ).

    Το ΔΕΥΤΕΡΟ πιάτο πάλι κανείς από αυτούς που ευθύνονται δεν θα το πάρει. Θα την πληρώσει ο μισθωτός μέσω του παλαιού αυτοκινήτου που έχει (δες πράσινα τέλη) και δεν μπόρεσε να το ξεφορτωθεί. Επίσης θα την πληρώσουν και όσοι μένουν σε ένα μεγάλο διαμέρισμα γιατί πλέον αυτό θα θεωρείται μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Κατα τα άλλα αν μειωθεί κατά 15% ο μισθός ενός golden boy που διοικεί ένα κρατικό μονοπώλιο και αντί να παίρνει 650.000 ευρώ (τα φανερά)ετησίως αλλά παίρνει 552.000 ευρώ, λέτε να στεναχωρηθεί πολύ?

    Great Helladistan !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οικονομικό πρόβλημα της Ιρλανδίας δεν εχει καμια σχέση με το της Ελλάδος.

    Στην Ιρλανδία υφίστανται τις συνέπειες των τοξικών ομολόγων και της οικονομικής ύφεσης.

    Στην Ελλάδα,

    τα "Τοξικά" συνθέτουν ολόκληρο το πολιτικό μας φάσμα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ*.

    Αν δεν απαλλαγούμε απο αυτούς τους πολιτικούς,

    Δεν μας σώζει Κανένας.

    *Ο χτεσινός Ριζοσπάστης είχε μια καλή ανάλυση για το που σπαταληθηκαν τα χρήματα επι ΝΔ αλλά και τώρα επί ΠΑΣΟΚ.

    Απολαύστε
    Οι αριθμοί της λεηλασίας
    Το ΑΕΠ της χώρας, το 2009 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 240 δισ. ευρώ. Αυτός ήταν ο πλούτος που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι, δηλαδή αυτό ήταν το ποσό (αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τη συντήρηση του κράτους και οι αναγκαίες αποταμιεύσεις) που μπορούσε να μοιραστεί. Κοιτάξτε όμως τι γίνεται. Από αυτά τα 240 δισ.:

    50 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν επίσημα προς τους εκπροσώπους διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όπως είπαν, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εδώ συμπεριλαμβάνονται: τα 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες. Τα 7,2 δισ. ευρώ στα πλαίσια του νέου Επενδυτικού Νόμου. Τα 6 δισ. ευρώ που δίνονται σε επιλεγμένες ομάδες της πλουτοκρατίας μέσω των περίφημων «Συμπράξεων» του Δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Επιχειρηματικά δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με κρατική εγγύηση. 3,2 δισ. ευρώ, με το λεγόμενο Σχέδιο Στήριξης της Απασχόλησης. 1,5 δισ. ευρώ στο όνομα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 1,3 δισ. ευρώ προς διάφορες επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα». Τα δισεκατομμύρια που εισπράττουν, σε ετήσια βάση, μια χούφτα κατασκευαστικοί όμιλοι που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς, τσεπώνοντας τις εισπράξεις των διοδίων.
    11,8 δισ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του 9μηνου Γενάρη - Σεπτέμβρη, καταβροχθίστηκαν, με τη μορφή της επίσημης κερδοφορίας, από τους 166 κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους στο Χρηματιστήριο.
    41,2 δισ. ευρώ έφυγαν αμέσως - αμέσως, με τη μορφή των τοκοχρεολυτικών δόσεων, προς τους τραπεζίτες που δανείζουν το ελληνικό δημόσιο.
    10 δισ. ευρώ το κονδύλι που καρπώθηκαν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
    6,5 δισ. ευρώ, οι στρατιωτικές δαπάνες, όπως αυτές υπαγορεύονται από τις ανάγκες της ΕΕ και τις στρατηγικές του ΝΑΤΟ.
    2,5 δισ. ευρώ αποτελούν οι αποδόσεις προς την ΕΕ (συνδρομές, συνεισφορές, συμμετοχές).
    2,2 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα επίσημα προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
    2 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που Ελληνες επιχειρηματίες σήκωσαν από τη χώρα και τα τοποθέτησαν σε κερδοφόρες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

    Το άθροισμα των παραπάνω ποσών ξεπερνά τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ! Από τον πλούτο που παράχθηκε, δηλαδή, ολόκληρη τη χρονιά, το 53% του ΑΕΠ, έγινε φτερό στον άνεμο
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/12/2009&id=11601&pageNo=13&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΑΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 - ΤΗ ΖΙΕΜΕΝΣ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία μεγαλειώδης πορεία και η σιωπή των ΜΜΕ-Γκρεμίστε τη δικτατορία των διεφθαρμένων.

    Η χθεσινή πορεία Ελληνων στην Έδεσσα πλαισιώθηκε από εκατοντάδες Εθνικιστές και έτυχε πρωτοφανούς αποδοχής και υποστήριξης από τους κατοίκους. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και μ’ ένα πλήθος γεμάτο πάθος αποδείξαμε ότι οι σκοπιανοί πράκτορες και οι εγχώριοι προστάτες τους δεν έχουν κανένα μέλλον όσο υπάρχουν Έλληνες που αγωνίζονται. Γι’ αυτό σκεπτόμενοι λογικά, αποφάσισαν να κρυφτούν στις τρύπες τους και να παρατηρούν από τα μπαλκόνια μία ολόκληρη πόλη να πάλλεται σε ρυθμούς εθνικιστικούς. Χαρακτηριστικές οι σκηνές με τις εκατοντάδες των Εδεσσαίων να βγαίνουν από τις καφετέριες, να επευφημούν και να εντάσσονται στο γαλανόλευκο ποτάμι που γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο.

    Στιγμές όπως τα δάκρυα κάποιων ηλικιωμένων κατοίκων που μας έλεγαν πως περίμεναν για δεκαετίες να γίνει κάτι τέτοιο στην πόλη τους και δήλωναν τον θαυμασμό τους για την αγωνιστικότητα των Χρυσαυγιτών, σίγουρα μας έκαναν να αντιληφθούμε πως στις 13 Δεκεμβρίου έγινε κάτι πολύ σημαντικό στην Έδεσσα. Κάμερες και δημοσιογράφοι από “μεγάλους” τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες είχαν φροντίσει να βρίσκονται στην πόλη από νωρίς. Και όμως!

    Δεν έδειξαν ούτε 1 δευτερόλεπτο, δεν αφιέρωσαν ούτε μισό μονόστηλο για την μεγαλειώδη πορεία που κατέκλυσε από άκρου εις άκρον την πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας! Αντίθετα, θα ήταν οι πρώτοι που θα έσπευδαν να ρίξουν λάσπη απέναντι στο Κίνημά μας αν απαντούσαμε σε ενδεχόμενες προκλήσεις των σκοπιανών, οι οποίοι κατάλαβαν από νωρίς πως δεν τους έπαιρνε να κουνηθούν ούτε στο ελάχιστο και έτσι δεν τόλμησαν το παραμικρό.

    Αυτοί που σπεύδουν να καλύψουν τις “πορείες” ολίγων δεκάδων αριστεριστών, απέκρυψαν παντελώς την πορεία πολλών εκατοντάδων νέων στην πολύπαθη Γή της Μακεδονίας μας. Ας είναι! Αυτό σίγουρα αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται και πόσο τους ΕΤΣΟΥΞΕ η παρουσία μας στην Έδεσσα. Χρέος μας είναι να γκρεμίσουμε ολοκληρωτικά την δικτατορία των διεφθαρμένων των ΜΜΕ με την αγωνιστική μας παρουσία σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές. Να είναι σίγουροι οι ανθέλληνες ότι το μέλλον τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις… ΕΔΕΣΣΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΤΙΣΕΙ DDT.

    Ή εμείς είμαστε πάρα πολύ αναξιόπιστοι ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι καχύποπτο. Διαλέγετε και παίρνετε. Πάντως, το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ αναφέρει ότι τα τεράστια χρέη της Ελλάδας, η αναξιοπιστία των στοιχείων της και η έλλειψη μέτρων οδηγεί τους αξιωματούχους του ΔΝΤ να επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα και να περάσουν τα χαρτιά από κόσκινο.

    Μπορεί να μην είναι μια απλή επιστροφή αλλά μια μόνιμη εγκατάσταση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και ένας διαρκής έλεγχος των πάντων, κάθε αριθμού που μπαίνει στον προϋπολογισμό, κάθε ευρώ που φεύγει ή μπαίνει στα δημόσια ταμεία.

    Το καταφέραμε και αυτό. Αντί για Δανία του Νότου να γίνουμε Ισλανδία του νόμου.

    *********
    Και για να επανέλθουμε σε ένα προεκλογικό ανέκδοτο που τώρα ταιριάζει περισσότερο. Όταν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε Δανία είχε κάνει ορθογραφικό λάθος.
    Δάνεια εννοούσε…
    KAI ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (που έλεγε προεκλογών )....ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ.
    Μ Α Λ Α Κ Ε Σ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ti μπράβο του και πράσινα άλογα; Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΑΠΛΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο δικό μας δείπνο θα σερβιρισθεί και επιδόρπιο. Α!! Ο Έλληνας, μπορεί να μην έχει ψωμί, αλλά το παντεσπάνι του το θέλει... Εμείς (οι επαΐοντες) φιλοσοφούμε μετά μακακίας και φιλοκαλούμε άνευ ευτελείας (σωστά το γράφω). Άλλωστε, η Ιρλανδία είναι κράτος. Εμείς είμαστε;;; Κατοικείται από κοινωνικά όντα. Η χώρα μας από ατομικιστές συμφεροντολόγους περιπατητές. Αυτοί τουλάχιστον ανέβηκαν και κατέβηκαν στα γνωστά σκαμπανεβάσματα της ζωής. Εμείς κατρακυλάμε συνέχεια. Ευτυχώς που έρχονται "οι φραγκολεβαντίνοι" και μας επιβάλλουν λύσεις..
    Μίζερος kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θεια Κουλα14 Δεκ 2009, 9:17:00 μ.μ.

    Αλλο ουισκι
    αλλο ρετσινα

    που κολλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. jjgjgjgjgjgjgjgjgjgjgjgjgjjf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το χρηματοοικονομικό σύστημα δεν είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει, απλώς έχει περάσει από αυτούς που το στηρίζουν ως η μόνη δυνατή επιλογή, και αυτό δεν είναι αλήθεια.

    Η κρίση, η κατάρευση, η διαφθορά και έλειψη ισοροπίας, δεν είναι κακά που μπορούν να διορθωθούν. Σε μια κοινωνία που επιτρέπει τον ανταγωνισμό, την συσώρευση δύναμης,την διαστρωμάτωση μεταξύ των ανθρώπων, αυτά δεν είναι ανθυγιεινές παρεκτροπές, ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ.

    Σήμερα, διαθέτουμε την επιστημονική γνώση και την τεχνολογία να καταργήσουμε την υποχρεωτική εργασία, και να προβούμε σε πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή όλων των αγαθών που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος χωρίς να χρειαζόμαστε το χρηματοοικονομικό σύστημα.

    Υπάρχει πλέον και η επιλογή της οικονομίας που αντί να βασίζεται στο χρήμα, βασίζεται σην διαχείριση των φυσικών πόρων !

    Περισσότερα στα

    www.thevenusproject.com

    www.thezeitgeistmovement-thessalomiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση