GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H συνθήκη ACTA:Η εγκληματικοποίηση του Copyright...

Από τον Πέτρο Λαουδικό Εάν δεν έχετε ακούσει για το ACTA μέχρι τώρα, δεν σας κατηγορώ. Η όλη συνθήκη ήταν μυστική, πήγε να περαστεί κάτω απ...

Από τον Πέτρο Λαουδικό

Εάν δεν έχετε ακούσει για το ACTA μέχρι τώρα, δεν σας κατηγορώ. Η όλη συνθήκη ήταν μυστική, πήγε να περαστεί κάτω από την μύτη μας, μέχρι που κάποιος έβγαλε τα μυστικά στην φόρα. Προκειμένου να την δεί καποιος πρέπει να υπογράψει συμφωνία μυστικότητας. Περισσότερες πληροφορίες για το τί περιλαμβάνει αυτό το τερατώδες διάταγμα, εδώ: http://www.michaelgeist.ca/content/view/4510/125/ http://www.pcworld.com/article/181312/trade_talks_hone_in_on_internet_abuse_and_isp_liability.html http://www.eff.org/deeplinks/2009/11/leaked-acta-internet-provisions-three-strikes-and- http://www.readwriteweb.com/archives/copyright_treaty_leaked_trouble_for_isps_and_in.php Τα κύρια σημεία ανησυχίας: Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να επιθεωρούν το υλικό το οποίο αποστέλεται στο διαδύκτιο από τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως το youtube, το Flickr, ή το photobucket θα είναι δύσκολονα συντηρηθούν καθώς θα χαθεί ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορείας τους.
Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κόβουν την πρόσβαση στο διαδύκτιο σε όλους όσους θεωρείται ότι κατεβάζουν Copyrighted υλικό ή να αντιμετωπίσουν κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οικογένεια χάνει την πρόσβαση στο διαδύκτιο και τις υπηρεσίες του εάν έστω και ένα μέλος κατεβάσει μια εικόνα, ένα τραγούδι ή μια ταινία που να έχουν Copyright.
Ολόκληρος ο κόσμος θα είναι πλέον υποχρεωμένος να ακολουθήσει το αμερικάνικο μοντέλο της άμεσης αφαίρεσης copyrighted υλικού από τους ISPs, δίχως δίκη ή αποδείξεις απλά με μια κατηγορια. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται εύκολη η λογοκρισία μιας σελίδας, απλά κατηγορώντας της για παραβίαση copyright.
Υποχρεωτική απαγόρευση τεχνικών που "σπάνε" το DRM ακόμα και εάν αυτό γίνεται για νόμιμους σκοπούς (πχ για να κάνεις κάτι διαθέσιμο σε ανάπηρα άτομο, για backup ή εάν είσαι ο νόμιμος κάτοχος της εργασία στην οποία υπόκειται το Copyright).
Μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος ακόμα και για μη-εμπορική χρήση του Copyright. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνεται Photoshop με ήδη υπάρχουσες Copyrighted εικόνες, εάν κάνετε ένα AMV ή εάν κάνετε ένα κολάζ εικόνων μπορείτε και πάλι να χάσετε την πρόσβασή σας στο διαδύκτιο, παρά το γεγονός ότι αυτά θεωρούνται δίκαιη χρήση του Copyright. Εγώ προσωπικά έχω βγεί έξω από τα ρούχα μου, όχι μόνο για την ίδια την συνθήκη αλλά και για την μυστικότητά της. Νομίζω ότι πρέπει να πάρω τηλέφωνο κανέναν ευρωβουλευτή...

9 σχόλια

  1. Μια και οι του στρατοπέδου Ντόρας θυμούνται τι έκανε ο Σαμαράς το 93, ή και στην περίπτωση Στεφανόπουλου, που και στις δυο περιπτώσεις έκανε ότι έκανε με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, αλλά απλώς δεν τους βόλευε τους Νεοδημοκράτες, στο 93 επειδή έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήθελε να κλείσει το Σκοπιανό όπως όπως, και στην περίπτωση Στεφανόπουλου που τον υποστήριξε, ο Σαμαράς την στιγμή που το κομματικό συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας , ένα τυφλό συμφέρον δεν τον ήθελε, και που όμως αργότερα ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε στην ψηφοφορία στην Βουλή, και έγινε ξανά πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Θα πρέπει λοιπόν οι της Ντόρας και η ίδια να θυμηθούν τι έλεγε ο μπαμπάς Μητσοτάκης μεταδικτακτορικά, αλλά και τι έγραφε στον Κήρυκα Χανίων την εφημερίδα του, για τον « εθνάρχη» τους, Καραμανλή, αυτόν που έβαλε τους Τούρκους στρατιώτες νόμιμα και μόνιμα τελικά στην Κύπρο, αυτόν που τώρα κόπτονται και ευαγγελίζονται τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προλάβουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη διεθνή πλέον ICANN. Η πλήρης διεθνοποίηση επιτυγχάνεται το 2011 με την απελευθέρωση σε διεθνές επίπεδο και των IPs.
    Αν όμως επικρατήσουν από κάποιους τέτοιες λογικές δεν είναι απίθανο να δημιουργηθούν και 2 ανεξάρτητα παγκόσμια δίκτυα. Το Ανοιχτό (Open Source) και το Κλειστό (DRM: Digital Rights Management). Βέβαια οι κύριοι του DRM τότε θα συνειδητοποιήσουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Τότε θα καταλάβουν ότι το ανοιχτό περιεχόμενο είναι ο κράχτης από τον οποίο κάνουνε όλα τους τα κέρδη. Χωρίς αυτό, οι πωλήσεις τους θα πέσουν στο ναδίρ.
    Άντε, λοιπόν, συνεχίστε έτσι ανόητοι DRMs και θα στήσετε τον καινούργιο Ψυχρό Πόλεμο στο Web.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παναγόπουλος (ΕΡΤ) δήλωσε ότι θα παρατηθεί την Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παναγόπουλος (ΕΡΤ) δήλωσε ότι θα παραιτηθεί την Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The countries participating in the ACTA negotiations pursue their plans to limit citizens ' rights and impose control of the Internet in secrecy and complete lack of transparency.

    The EU and the US have allowed so far only lobbyists from the industry to watch the draft text and provide comments. Consumer organisations both in the EU and the US have been DENIED access to these documents. However, ACTA if adopted will mean the end of the Internet as we know it.

    Controling the Internet means restricting access to information, to knoweldge and innovation.

    Through a Trade agreement, the EU and the US aim to amend international IPR treaties and impose on Member States procedural rules with regard to IPR enforcement.

    Not only ACTA included provisions that will limit the current EU rules on e-commerce and liability immunity of ISPs, but will also intoduce criminal sanctions against individuals.

    Citizens, users and consumers need to protest against ACTA and call on their governments to immediately suspend the negotiations.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΟΣΤΑΡ Έ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΣΑΧΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας έκαψαν μεγάλε άν τους περάσει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΜΑΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ
    ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΠΙ>>>>>>

    Ο εικονιζόμενος δίπλα στην κυρία, είναι ο Παναγιώτης Δημητράς.

    Ο πρόεδρος του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι" και γνωστός "ταμπελάκιας" (άνθρωπος που κολλάει ταμπέλες φασίστα, ρατσιστή, εθνικιστή κι άλλα παραμύθια, τα οποία πλέον όλοι αντιλαμβάνεστε).

    Ο κύριος Δημητράς, τιμήθηκε σε μεγάλη εκδήλωση, στις 24 Οκτωβρίου, στο ...
    μακρινό Τορόντο, (ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια), από την οργάνωση UMD, των Σκοπιανών, που περιμένουν την ενοποίηση της Μακεδονίας, υπό τη σλαβική διοίκησή τους.

    Των ανθρώπων, που στολίζουν την Ελλάδα, με σβάστικες, "Fuck Greece", "Solun willbe the capital of Macedonia again" και άλλα εξόχως ρατσιστικά και εθνικιστικά.
    Αλλά τον εθνικισμό των άλλων, τον βαφτίζουμε "ανθρώπινα δικαιώματα".

    Ο κύριος Δημητράς, χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα, πολλές φορές, για να έχει την οικονομική άνεση, να μας κατηγορεί πιό αποτελεσματικά.
    Στην ομιλία του στους ψευτομακεδόνες του Τορόντο (στο Τορόντο υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες αληθινοί μακεδόνες, αλλά δεν πήγε σε αυτούς), ο κ.Δημητράς αφού ευχαρίστησε τους ευεργέτες του, δήλωσε ακούραστος υπερασπιστής των δικαίων της "μακεδονίας" κ.λ.π. ανέφερε:

    "The Greek state during the government of former Prime Minister Karamanalis cut all funding of the Greek Helsinki Monitor, thus reducing his position to an all-volunteer basis".

    http://umdiaspora.org/content/view/439/1/

    Στεναχωρήθηκε, που ο Μακεδόνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του έκοψε τις επιδοτήσεις και εξομολογήθηκε τον πόνο του, στους ψευτομακεδόνες, οι οποίοι τον φιλοξένησαν, τον "φίλεψαν" και τον περιποιήθηκαν.

    Όπως ο Ξέρξης τον Εφιάλτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ...

    ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
    ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΝΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ??
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

    ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΡΓΕΙ ΛΙΓΟ Η ΔΙΑΔΟΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
    MP3 Η VIDEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση