GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχτεικά με τη "Διπλή Ανάπλαση"...‏

Από την Επιτροπή πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα elaionas.wordpress.com Με βάση την κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με τη...

Από την Επιτροπή πολιτών
για τη διάσωση του Ελαιώνα
elaionas.wordpress.com

Με βάση την κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση η επιτροπή μας θέλει να επισημάνει τα εξής:
Η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας μόνο από άγνοια ή σκοπιμότητα μπορεί να διαβαστεί ως αποκλειστικά ζήτημα ισοζυγίου πρασίνου. Η απόφαση για τη βλάβη του ισοζυγίου βασίζεται, όχι πάνω σε κάποιο αφηρημένο κριτήριο, αλλά στην στέρεη νομική βάση της επιβεβαίωσης όσων προβλέπει για την περιοχή το προεδρικό διάταγμα του 1995. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται ότι ο συνολικός χώρος των 220 στρεμμάτων της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό (μαζί και το Ο.Τ. 45α) έχει συντελεστή δόμησης 0,1. Κατʼ εξαίρεση γίνεται επιτρεπτή από το ΣτΕ η μεταφορά του γηπέδου και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Δηλαδή ο όλοςδιακανονισμός βάση του οποίου το εμπορικό της...

εταιρείας ΜΒΔΤ έλαβε διπλάσιο συντελεστή δόμησης, αντί προσφοράς 16 στρεμμάτων για το γήπεδο, βασίζεται σε λάθος δεδομένα. Ο διπλός συντελεστής του 1,6, υπολογίστηκε βάση του 0,8. Όμως η απόφαση του ΣτΕ αποδεχόμενη το χαρακτήρα του χώρου ως κοινόχρηστου πράσινου βάση του ΠΔ1995 αποδέχεται και συντελεστή 0,1 και όχι 0,8.Είναι λοιπόν νομικά αβάσιμη και ανεύθυνη η εμμονή κάποιων εμπλεκομένων πλευρών που συνεχίζουν να μιλάνε περί ολοκλήρωσης του συνόλου της διπλής ανάπλασης. Ασχέτως από το πως η πολιτεία θα επιλέξει να λύσει το ζήτημα των 16 στρεμμάτων της εταιρείας ΜΒΔΤ (Αγορά ή απαλλοτρίωση), έχει ακυρωθεί πλέον αμετάκλητα η βάση υπολογισμού πάνω στην οποία έγινε η όποια παραχώρηση.
Καλούμε την υπουργό περιβάλλοντος χωρίς καθυστερήσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς ο σεβασμός της απόφασης του ΣτΕ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Να προωθήσει άμεσα τις προβλέψεις του ΠΔ του 1995 για τη δημιουργία στην δεινοπαθούσα πρωτεύουσα και σε μια από τις πιο βεβαρημένες περιοχές της, του προβλεπόμενου μητροπολιτικού πάρκου.

14 σχόλια

  1. Mh th kanete kai tha klaite opws klaine kai sth N filadelfeia pou de tous afhsan na kanoun ghpedo logw emporikwn kentrwn kai twra parakalane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΝΤΟΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που μας κυβέρνησαν πεντέμισι χρόνια και παραδώσανε την εξουσία μόλις καταλάβανε ότι έτσι που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά η χώρα πάει για χρεοκοπία, και δεν θέλανε να χρεωθούν μια τέτοια κατάσταση, αλλά σου λένε ας παραδώσουμε στους Πασόκους και αυτοί όλο και κάποια λύση θα βρούνε, και αφού τακτοποιήσουν τα πράγματα θα τους ζητάμε να μας την ξαναδώσουν, να τα κάνουμε πάλι σκατά και ξανά μανά, φτου κι από την αρχή!
    Αυτοί λοιπόν οι Άθλιοι, ναι Α Θ Λ Ι Ο Ι, που φάγανε το καταπέτασμα, από ομόλογα, από Βατοπέδια, από αναθέσεις έργων, από ότι μπορεί να φανταστείς κανείς, αυτοί που κατάργησαν τον ΣΔΟΕ, και ρήμαξαν τα ταμεία του κράτους εξ αιτίας αυτής της ενέργειας τους, και τον κατάργησαν γιατί ήταν ένα επιτυχημένο οικονομικό εργαλείο της εφορίας, ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, αυτοί που θέλανε να καταργήσουνε και τα ΚΕΠ, αλλά μετά διορίσανε χιλιάδες δικούς τους με διαγωνισμούς φωτογραφίες, για να πάρεις λέει μέρος στο διαγωνισμό έπρεπε να έχεις δουλέψει στα ΚΕΠ μέσω STAGE, διαφορετικά είσαι μπάσταρδος και οι μπάσταρδοι αποκλείονται!
    Αυτοί λοιπόν οι Α Θ Λ Ι Ο Ι , όταν γίνανε κυβέρνηση το 2004, παρέλαβαν 100 κλίνες εντατικής θεραπείας έτοιμε από εξοπλισμό, αλλά που χρειαζόταν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα για αυτούς τους ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ, ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ!
    ΕΤΣΙ ΟΙ Α Θ Λ Ι ΟΙ που κυβέρνησαν πεντέμισι χρόνια και έφαγαν το καταπέτασμα δεν διέθεσαν τα απαραίτητα κονδύλια ούτως ώστε να προσληφθεί το προσωπικό για αυτές τις ΚΛΙΝΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!
    Αυτοί που αυτή την στιγμή της γρίπης που μπορεί να στοιχίσει ζωές, δεν ολοκλήρωσαν ένα έργο ΖΩΗΣ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ!
    ΟΙ Α Ρ Ρ Ω Σ Τ Ο Ι!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΥΝΙ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΓΑΜΗΜΕΝΟ
    ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ
    ΘΕΣ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΒΗΣΤΑ.
    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ.

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΣΣΑΣ ΟΜΩΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ.
    ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΜΠΑΤΣΡΑΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.

    Διαβάστε να δείτε τι έκανε ο "Αθάνατος" Λ.Νικολάου για μια θεσούλα


    Αλήθεια αυτό είναι το νέο ήθος που εισήγαγε η νέα Κυβέρνηση στον αθλητισμό;;;
    Δύο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημητρόπουλος της Γυμναστικής και ο κ. Νικολάου της ΕΟΕ (μάλιστα ο "αθάνατος") επειδή δεν εξασφάλισαν από τα αντίστοιχα δικά τους Αθλητικά Όργανα την υπόδειξη της υποψηφιότητας τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής ο πρώτος και στην Εκτελεστική Επιτροπή των Ολυμπιακών Επιτροπών ο δεύτερος τι έκαναν;;;;
    Ζήτησαν από την Ομοσπονδία Γυμναστικής των Σκοπίων ο ένας και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Λιθουανίας ο δεύτερος να τους προτείνουν, πατώντας στο καλάθι των σκουπιδιών την βούληση των Ελληνικών Οργάνων!!!!
    Και μάλιστα, ο μεν Δημητρόπουλος δέχθηκε να υποδειχθεί από την Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και όχι FYROM!!!
    Το δε άλλο λουλούδι, ο Νικολάου, αφού αγνόησε την απόφαση της ΕΟΕ να υποδειχθεί ο Καπράλος για υποψήφιος, έτρεξε στην Λιθουανία και πέτυχε να τον υποδείξει εκείνη, ως αντίπαλο του Έλληνα υποψηφίου!!!
    Τι γίνεται ρε εσείς στην νέα Κυβέρνηση;;; Αυτό είναι το ήθος που θέλετε να περάσετε στον αθλητισμό;;;;
    Και μετά ζητάτε να απολογηθούν οι Σεβαστής και Κανελλόπουλος γιατί δεν ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος να ψηφιστεί ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ Πρόεδρος της ΕΟΕ!!!

    ΜΠΡΑΒΟ σας ρε μάγκες. Είστε ωραίοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα συμφέροντα του "άρχοντα του μπετόν" ΤΑ ΛΑΒΑΝΕ ΥΠ΄ΟΨΗ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxaxaxaxa, χασαν μουσουλμανος ηταν ο ταγματαρχης στην αμερικη που "εφαγε" 13 στο στρατοπεδο!
    παιδακια οτι και να λενε οι προοδευτικουρες μας δεν μπορουμε εμεις να ταιριαξουμε με αυτον τον κοσμο. ειμαστε διαφορετικοι! πως να το κανουμε δηλαδη?
    δεν θα Ενσωματωθούν ποτε μα ποτε στην κοινωνια μας και στον τροπο ζωη μας! οι ανθρωποι αυτοι ζουνε στον δικο τους σκοταδισμο οπως ημασταν εμεις πριν μερικους αιωνες!
    η αναγεννηση τους ο διαφωτισμος τους δεν εχει ερθει ακομα για αυτους!
    δεν πα να τους δωσει ελληνικη ιθαγενεια οπως λεει ο γιωργακης, δεν πα να τους κανεις αστυνομικους ( φανταστειτε αστυνομικο με την καλαμιδα οπως στο πακισταν να σε κυνηγαει!) δεν παν να κατεβασουν τους σταυρους που λεει και η ΕΕ ( στο τελος θα μας πουν να βγαλουμε και απο τις σημαιες μας τον σταυρο) δεν προκειται να αλλαξει τιποτα απολυτως. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιά διάσωση του Ελαιώνα βρε μπούφοι ;
    Τώρα έρχεστε όλοι οι αριστεροί και μας κάνετε τους οικολόγους λες και εμείς οι Πασοκτζήδες και οι Δεξιοί δεν είμαστε οικολόγοι και ξαφνικά έχετε γίνει μόνο εσείς ;

    Δε κοιτάτε τα χάλια της περιοχής που τόσα χρόνια μέσα στη καρδιά της Αθήνας έμεναν οι γύφτοι και οι τσιγγάνοι μέσα σε παραπήγματα που κατουρούσαν και έχεζαν στους δρόμους σαν τα σκυλιά ,τώρα σας έχει πιάσει η κωλοπιλάλα όλους και όλες για να πείτε όχι στη διπλή ανάπλαση και μας έχετε σπάσει τα νεύρα τόσο καιρό με τις παπαριές που λέτε ;

    Γιατί βάζετε φρένο στην ανάπτυξη της χώρας και της Αθήνας που ενώ μπορεί να γίνει πιο καλαίσθητη και περισσότερο όμορφη εσείς συνεχώς την θέλετε ακαλαίσθητη και γύφτικη;


    Άϊ στο διάολο πια Ηλίθιοι και Βλάκες ,αριστερά ζώα του χαβαλέ και της βλακείας.

    Αφήστε βρε τεμπελχανάδες να γίνουν τα έργα και το γήπεδο και οι δρόμοι και η διπλή ανάπτυξη της περιοχής με το εμπορικό κέντρο και το πάρκο και το parking και πάω στοίχημα ότι θα είστε οι πρώτοι που θα τα χρησιμοποιείτε γιατί τόσο κομπλεξικοί και τεμπέλιδες που είστε ,έχετε το νου σας μόνο στη τεμπελιά και στους καφέδες που θα πίνετε όλη μέρα όταν γίνουν όλα αυτά αλλά προφανώς έχετε συμφέροντα για να μην γίνουν επειδή θα πατώσουν οι βρωμοπεριοχές που ζείτε με τις κωλοκαφετέριες και τη μιζέρια μέσα στην οποία θέλετε να είστε ακριβώς γιατί σας βολεύει.

    Που είδατε ρε μπούφοι σε όλο τον δυτικό και ανεπτυγμένο κόσμο ανθρώπους να λένε ΟΧΙ στην ανάπτυξη ;

    Ακόμα και στη Ρωσσία να πάτε θα πρέπει να αλλάξετε παπούτσια για να περπατήσετε ζώα .

    Εδώ σας παρακινούν οι αριστερές δυνάμεις του κώλου ,η κυρά Παπαρήγα και ο κυρ' Τσίπρας για να προκαλούν εντάσεις με εντελώς μα εντελώς ηλίθια επιχειρήματα.


    Αφήστε να γίνουν τα έργα επιτέλους αριστεροί σκοταδιστές που σε τίποτα δεν διαφέρετε από αυτούς που κατηγορείτε ως σκοταδιστές της δεξιάς παράταξης και κυρίως της φασιστικής ακροδεξιάς.

    Ίδια σκατά είστε και εσείς .
    Σκοταδιστές και συντηριτικούρες του κώλου.

    Για το περιβάλλον βρε βλήτα -τόσο που σας κόπτει- είναι καλό να γίνει διπλή ανάπλαση σε σχέση με τη μπακαουκία ,τη μιζέρια και τη γυφτιά που ήταν και είναι μέχρι σήμερα.

    Άϊντε ζώα,ξυπνήστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας τελειόφοιτος δικηγόρος ας πάει επιτέλους στα γραφεία της εταιρείας του Βωβού να τους κάνει ένα μάθημα βασικών αρχών της νομικής επιστήμης. Είναι για γέλια ότι μια τεράστια επιχείρηση πάει από δικαστική ήττα σε δικαστική ήττα. Αν τα εμπορικά χτίζονταν με ανακοινώσεις θα είχε χτίσει 10.
    0,1 ο συντελεστής κύριε Βωβε. Το ξέρατε πριν αγοράσατε την περιοχή και γι’ αυτό την αγοράσατε και φτηνά. Θυμάστε που λέγατε ότι παραχωρήσατε 56 στρέμματα στο δήμο; Τα λένε οι ανακοινώσεις σας. Σήμερα λέτε για 16. Γιατί; Γιατί τα υπόλοιπα δεν τα παραχωρήσατε αλλά ήταν η υποχρεωτική εισφορά σε γη με την ένταξη στο σχέδιο πόλης. Αλλά για να κοροϊδέψετε τον κόσμο ότι η όλη συναλλαγή συνέφερε λέγατε για 56. Χρωστάτε και εσείς και ο Κακλαμάνης μια συγνώμη στον κόσμο… Τουλάχιστον για τα ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΤΖΕΦΡΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΤΗΡ.

    Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ.

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΖΑΝΤ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kolopasokoi telionete me to gipedo giati tha ginei tis .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4:37

    μην είσαι μαλάκας.

    6 χρόνια κυβερνούσε η ΝΔ και αυτή ήταν εκείνη η οποία κωλυσιεργούσε το έργο και δεν το τελείωνε.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων επίσης είναι ΝΔ και όνομάζετε Νικήτας Κακλαμάνης.


    Οι Κουκουέδες και οι Συριζομαλακοπίτουρες μαζί με τους οικολόγους και μερικούς συνδικαλιστές τους ήταν εκείνοι που δεν άφηναν και δεν αφήνουν να γίνει το έργο και είναι αυτοί που σύρουν στα δικαστήρια την υπόθεση.

    Πολύ σωστά τα λέει ένας φίλος ή μια φίλη από πάνω με ώρα 1:34 .

    Άρα γιατί σου φταίει το ΠΑΣΟΚ ;
    Επειδή προφανώς δεν το ψηφίζεις δεν είναι ανάγκη να το βρίζεις γιατί δεν φταίει σε τίποτα.
    Στο λέω εγώ που ψήφισα ΛΑΟΣ και στις επόμενες θα ψηφίσω δαγκωτό ΠΑΣΟΚ γιατί πραγματοποιεί όσα υποσχέθηκε και που κανείς δεν το έχει κάνει έως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θέλετε μόνο ΤΟ MALL ή δεν θέλετε και το γήπεδο? Γιατί τόνοι από μπετόν θα είναι και το γήπεδο.Δεν θα είναι οι βιότοποι του Αμαζινίου προφανώς.Οι αριστεροί έχουνε μπλέξει τα μπούτια τους.Σού λέει ο Τσίπρας.Επειδή δεν μπορώ νηα πάω κόντρα στην επιθυμία τού κόσμου γιά γήπεδο τού Παναθηναϊκού, ας πάω τότε κόντρα στο εμπορικό τού Βωβού κιέτσι θα τα έρχω καλά με όλους.Καί θετικός θα φανώ με το γήπεδο, αλλά και άνθρωπος με οκολογικές ευαισθησίες θα δείξω ότι είμαι.Πουτάνα πολιτκή!Αλλά είναι τόσο πρτοφανές αυτό ποτυ γίνεται γελοίο.Ή είσαι Οικολόγος και λες όχι στην τσιμεντοποίηση της περιοχής, ή αφήνεις να γίνει η διπλή ανάπλαση όπως είχε σχεδιαστεί.Δεν ξέρω εγώ τουλάχιστον κάποιον που να λέει εμμέσως ότι είναι μισο-Οικολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστοί οι

    1:34
    5:21 και
    2:14

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση