GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς και μέχρι πότε θα κάνετε την ταυτοποίηση των καρτοκινητών...

Τι είναι η ταυτοποίηση; Ταυτοποίηση στην ουσία είναι η αντιστοίχιση κάθε αριθμού τηλεφώνου με στοιχεία ταυτότητας, δηλαδή η διαδικασία που α...

Τι είναι η ταυτοποίηση;
Ταυτοποίηση στην ουσία είναι η αντιστοίχιση κάθε αριθμού τηλεφώνου με στοιχεία ταυτότητας, δηλαδή η διαδικασία που αντιστοιχεί κάθε τηλεφωνικό αριθμό με ένα ονοματεπώνυμο. Πλέον ο αριθμός του κινητού (MSISDN) και της sim κάρτας (ICC ID) που έχει θα ταυτίζεται με τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη σε περίπτωση που ο συνδρομητής δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον χρήστη.
Μέχρι πότε πρέπει να κάνω τη διαδικασία;
Όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να...

δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους με την αγορά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους. Για τους κατόχους καρτοκινητών που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, η καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν τα στοιχεία τους είναι η 30η Ιουλίου 2010.
Τι κυρώσεις θα έχω εάν δεν τα δηλώσω;
Εάν τα στοιχεία δεν δηλωθούν μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, η σύνδεση θα διακόπτεται.
Αν δεν δηλώσω τα στοιχεία μου μέχρι 30-7-2010 πάει να πει ότι χάνω και τον αριθμό μου;
Όχι ο αριθμός δεν χάνεται, απλά το καρτοκινητό φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή. Με την εφαρμογή της ταυτοποίησης επανέρχεται μετά κανονικά σε λειτουργία.
Που κάνω την ταυτοποίηση; Μπορώ να κάνω την ταυτοποίηση τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου;
Η ταυτοποίηση γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχο του κινητού ή εξουσιοδοτημένου προσώπου σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα για την Cosmote στα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕshops, για την Vodafone στα καταστήματα Vodafone και για την Wind στα καταστήματα Wind.
Τι γίνεται αν το καρτοκινητό το χρησιμοποιεί το παιδί μου;
Για τους ανήλικους κατόχους καρτοκινητών (κάτω των 18 ετών) προβλέπεται πως αυτοί θα πρέπει να συνοδεύονται από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης. Εναλλακτικά ο γονέας θα πρέπει να έχει την ταυτότητα του παιδιού εάν δεν μπορεί να το πάρει μαζί του.
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την ταυτοποίηση;
Πέραν της αίτησης τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει κανείς μαζί του είναι:
Α) Ταυτότητα ή διαβατήριο του κατόχου ή
Β) Σε περίπτωση αλλοδαπών αντίστοιχο έγγραφο/όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, δελτίο ειδικής ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού. Αν υπάρχει χρήστης που είναι διαφορετικό πρόσωπο από το συνδρομητή, τότε χρειάζεται και η ταυτότητα του χρήστη καθώς και το ονοματεπώνυμό του.
Τι γίνεται σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της συσκευής μου;
Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ή της συσκευής, η φράση “δεν βαριέσαι” που ίσχυε μέχρι σήμερα δεν ισχύει καθώς υπάρχει κίνδυνος το κινητό να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σκοπό με το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη να “βαρύνεται” με τις ευθύνες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρήστης να απευθύνεται αμέσως στην εταιρεία προκειμένου να απενεργοποιηθεί η σύνδεση
Eφ’ όσον ταυτοποιηθώ, θα υπάρχει ο αριθμός του κινητού μου στον τηλεφωνικό κατάλογο;
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη του κινητού για το εάν το κινητό του θα συμπεριλαμβάνεται στον τηλεφωνικό κατάλογο ή οχι καθώς υπάρχει σχετική επιλογή. Δηλώνω και το IMEI της συσκευής; Αν σε ένα μήνα αλλάξω συσκευή, πρέπει να το ξαναδηλώσω;
Δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συσκευή σας ή την αλλαγή της συσκευής.
Αν είμαι στο εξωτερικό, πως μπορώ να κάνω ταυτοποίηση των στοιχείων μου;
Η ταυτοποίηση για τους κατοίκους εξωτερικού γίνεται μέσω εξουσιοδότησης, εφόσον η εξουσιοδότηση είναι επικυρωμένη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. από προξενείο, Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).
(Πηγή: http://www.enet.gr/

8 σχόλια

  1. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ... ΑΥΤΟΣ Ο χαχαχουχαας

    Από πότε οι διοριζόμενοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων κάνουν δηλώσεις;
    Και μάλιστα τόσο κοινότυπες;
    Ποιόν "διαβεβαιώνει ότι θα εργαστεί κλπ"; Το λαό;
    Ας διαβεβαιώσει τους πολιτικούς του προϊσταμένους, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό (Ρέππα), τον Υφυπουργό (Σηφουνάκη).
    Από αυτούς περιμένει ο λαός, γιατί σ΄αυτούς έδωσε την εντολή και αυτούς θα κρίνει στις επόμενες εκλογές.

    Ο κ.Τσιόκας αν δεν κάνω λάθος είναι αποτυχών βουλευτής. Δεν θα ξανακριθεί, γιατί δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
    Βρήκε ευκαιρία για επάνοδο στην δημοσιότητα;
    Πολύ άκομψα.

    ΑΑΑΑ...ΑΑΑΑΑ !!
    - Την κλήση για το παράνομο παρκάρισμα την προεκλογική περίοδο, όπου απείλησε το αστυφύλακα την πλήρωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. KATAΓΕΛΙΑ

    ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Οδός Σκουφά 43
    Κολωνάκι Τ. Κ. 106 73

    Τα χρήματα τα διαχειριζόταν ο πρόεδρος Γονέων Κηδεμόνων κ. Αγαθωνας Αλεξανδρος (ΑΠΆΤΗ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΊ ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΕΣ) που ειναι υπαλληλος λέγεται του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και δεν πατάει ποτέ στην δουλειά του.

    Πίνει όλη μέρα τον καφέ του στο απάναντι καφενειο με τον διευθυντή του πρώην Πρωθυπουργού του πολιτικού γραφείου του πρωην πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου (ΣΚΑΝΔΑΛΟ).

    Πριν μέρες άρχισε από το πρωί, να ενοχλεί καθηγητές και μαθητές και "ελέγχει" τα οικονομικά του σχολείου!! Τι γίνεται με τα ταξί και τα σχολικά?

    Ο ΑΓΑΘΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ. ΑΚΌΜΑ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝ ΈΧΟΥΝ "ΑΓΌΡΙ" ΕΝΏ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΆ ΤΟΥ ΚΌΡΗ ΤΊ ΚΆΝΕΙ!

    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΑΓΑΘΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!!

    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΑΛΕΚΟ(ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ) ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ??

    Ο ΑΓΑΘΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ? ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ?

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΕΣΩΣ

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΑΓΑΘΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΑΞΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 1,4 ΔΙΣ!!

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΣΠΑ ΑΘΗΝAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα Πέσει Γέλιο

    Λοιπόν… πόσα είπαμε ότι είναι τα καρτοκινητά στην Ελλάδα; Περί τα 13.000.000 και όπως υπολογίστηκε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6.000 την ημέρα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία τους ώστε να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία του ερχόμενου Ιουλίου. Και μετά πέρασαν… δύο κότερα. Αυτό θέλω να το δω: Ουρές, μιλιούνια, έξω από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα στο χέρι… Την τύχη της «τακτοποίησης», της «περαίωσης» και των διαφόρων άλλων καταπληκτικών «εμπνεύσεων» που κατά καιρούς «γεννάνε» οι φωτεινοί εγκέφαλοι που κυβερνάνε αυτήν την χώρα, θα έχει και η καταγραφή.
    Ούτε τα μισά δεν θα καταγραφούν και ψοφάω να δω την στιγμή που οι εταιρίες θα πρέπει να διακόψουν την σύνδεση στους «παραβάτες». Να χάνουν την μισή τους πελατεία, απλά και τιμημένα…
    Λίγη υπομονή και θα γελάσουμε- αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι την ύστατη στιγμή κάτι θα βρει η κυβέρνηση και θα την κάνει γαργάρα…

    V For Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ETSI MPRABO GIATI KYKLOFOREI KAPOIOS AROYRAIOS SYNTAXIOYXOS GAR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την απόφαση την πήρε ο ΧΛΙΔΑΤΟΣ Στυλιανίδης ?
    Που κατά δηλωση του δεν ήθελε του κισσού το πλάνο ψήλωμα αλλά του αετού το περήφανο πέταγμα, και άλλαι παπαριαί.
    Καλά μέχρι εδώ.
    Ετούτοι εδώ οι δημοκράτες γιατί δεν την
    κατήργησαν ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γινει με τους ξενους τουριστες η εργαζομενους που εχουν κινητα με ξενες SIM,και τα ενεργοποιουν στην Ελλαδα με ROAMING?Oπως ειναι γνωστο η ταυτοποιηση των καρτοκινητων δεν ειναι υποχρεοτικη παντου.Οπως ειναι αυτονοητο το μετρο ειναι διατρητο γιατι ατομα που πραγματι θελουν να χρησημοποιησουν το καρτοκινητο τους για εγκληματικες πραξεις δεν θα πανε στο περιπτερο ν αγορασουν ενα πακετο συνδεσης,θα το εχουν προμηθευτει απο καποια χωρα του εξωτερικου και θα το χρησιμοποιησουν εδω ανενοχλητοι.Μηπως οι ιθυνοντες και τα φωτεινα μυαλα πρεπει να το επανεξετασουν?Η μηπως δεν εχουν ιδεα και προσπαθουν να πρωτοτυπισουν γελιοποιοντας τους εαυτους τους.Τελος μηπως το μετρο εχει αλλους σκοπους και οχι να μας προφυλαει απο τη τρομοκρατια η αλλες αξιοποινες πραξεις?Καποιος που εχει τεχνικες γνωσεις ας δωσει καποια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαμός στην Ν. Δ.

    Πλακώνονται μεταξύ τους και αλληλοκαφώνονται!!


    Βγάζει ο ένας τα μάτια και τα σκάνδαλα του άλλου!!

    Η χασούρα φέρνει ανακατωσούρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντου θα γινει αυτο, σε ολον τον κοσμο. Ξεκινησε με χωρες οπως η Αλβανια προ διετιας και σιγα σιγα θα εφαρμοστει σε ολες τις χωρες του κοσμου με σκοπο την παταξη της εγκληματικοτητας.
    Το μετρο εχει και τα καλα του (υπηρχαν πολλοι εγκληματιες που κρυβοντουσαν πισω απο την ανωνυμια των καρτοκινητων) αλλα και τα κακα, καθως υπαρχει (οχι αδικα) μια αισθηση οτι το μετρο θα ενισχυσει το "φακελωμα" των πολιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση