GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθημερινότητα, ΕΥΔΑΠ. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;;;...

Από τον Νικ. Νικολιά . Ελπίζοντας, ότι θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαπιστώσετε, πώς η ΕΥΔΑΠ, με νόμιμο τρόπο, κατα...

Από τον Νικ. Νικολιά
.
Ελπίζοντας, ότι θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαπιστώσετε, πώς η ΕΥΔΑΠ, με νόμιμο τρόπο, κατακλέβει τους Πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής, και καταχράται της μονοπωλιακής θέσης της στην Ελλάδα…παρακαλώ να μου επιτρέψετε να σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Είναι γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ισχυριζόμενη ελλείψεις προσωπικού καταμετρητών, αποστέλλει για εξόφληση λογαριασμούς τρίμηνης κατανάλωσης, αντί διμήνου(σ.σ. περίοδος κατανάλωσης 09/07/09-14/10/09.) Γιατί άραγε δεν υπολογίζει την κατανάλωση νερού, για αντί τρίμηνο, εξάμηνο ή και χρόνο ακόμα;;;
Η απάντηση είναι απλή, και...

προκύπτει από την παρακάτω ανάλυση τιμήματος του αριθμ: Α93Ε51383, Αρ.Μητρ: 0162482, αριθμ. Παραστατικού:2009 0007 4710 8279 67. στο όνομα Λίτσας Σταμάτιος, Αριστοφάνους 41 , Χαλάνδρι ΤΚ 15232, Περιφερειακό κέντρο Αγίας Παρασκευής.τηλ:210-6005407.
16,3 Μ3 Χ 0,4138 € 6,74 €
49,0 Μ3 Χ 0,6471 € 31,71 €
22,9 Μ3 Χ 1,8566 € 42,52 €
26,1 Μ3 Χ 2,5992 € 67,84 €
94,7 Μ3 Χ 3,2357 € 306,42 €
TΡΕΧΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Σύνολο Τιμήματος 455,23
Πάγιο τέλος 5,36
Ν.Δ. 1068/42 1% 4,55
Αποχέτευση 75% 341,42
ΦΠΑ επί τιμήματος 9% 40,98
ΦΠΑ επί υπολοίπων 19% 66,75
Μερικό σύνολο 914,29 € ΠΛΗΡΩΤΕΟ 914,ΟΟ € !!!!!!!!!!!!!!!!!
Παρατηρούμε ότι όσο αυξάνεται η κατανάλωση νερού τόσο ο συντελεστής υπολογισμού αυξάνει…
Κατά συνέπεια, αν είχαμε μετρήσεις κατανάλωσης μηνός ή το πολύ διμήνου, η κατανάλωση θα φαινόταν σε πολύ λογικότερα επίπεδα…και δεν θα γινόταν χρήση των αυξημένων συντελεστών υπολογισμού τιμήματος.!!!
Έτσι η μεν ΕΥΔΑΠ γλυτώνει τα έξοδα μίας ή δύο επιπλέον, καταμετρήσεων νερού με υπαλλήλους, όπως έχει υποχρέωση… και ο καταναλωτής πληρώνει ,τρεις φορές παραπάνω, το τίμημα που του αναλογεί και μάλιστα εφάπαξ !!!
ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ;;;;;; ή μήπως και εδώ το νόμιμο είναι και ηθικό;;;

13 σχόλια

  1. Αυτό το ξεκίνησε η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ την δεκαετία του '90!
    Άνοιξε ρουθούνι τότε?
    Ούτε τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είναι αυτά που γράφετε; Αν είχαμε μετρήσεις ανά δίμηνο ή μήνα, τα όρια αλλαγής συντελεστών θα ήταν χαμηλότερα. Προφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΔΑΠ εξ' όσων γνωρίζω, τιμολογεί με βάση τη μέση ημερήσια κατανάλωση. Δηλαδή κατανάλωση/ημέρες και ανάλογα αυξάνει ή μειώνει τις κλίμακες τιμολόγησης, ενώ η τιμή ανά κυβικό βέβαια παραμένει σταθερή. Άρα δεν υπερχρεώνει. Με απλή μέθοδο των τριών μπορείτε να το επιβεβαιώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλεμου λες ασυναρτησιες.Εδω και 30 χρονια η μετρηση γινετε καθε 3 μηνες.καθε μηνα να γινοταν η καθε 4μηνο παλι την ιδια χρεωση θα ειχες.η τιμολογηση γινετε αν μερα πια και οχι ανα 3μηνο.ΑΝ παρεις τηλεφωνο η κανεις τον κοπο να περασεις απο την ευδαπ θα στα εξηγησουν και θα καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Ένα έθνος παύει να έχει ψυχή, όταν δεν θέτει πάνω από το χρήμα, από ένστικτο και χωρίς καμμία αμφισβήτηση, ένα σύνολο ιδανικών που τα θεωρεί τα θεμέλια της ύπαρξής του. Ένα έθνος που βάζει πάνω απ’ όλα το χρήμα, παύει να είναι έθνος και γίνεται το όργανο εκείνου του ξένου που κατέχει το χρήμα και στα χέρια του οποίου έχει εγκαταλείψει τη ζωή και το πεπρωμένο του”. ΜΩΡΙΣ ΜΠΑΡΝΤΕΣ

    Ουδέποτε στην ιστορία της ανθρωπότητος η φτώχεια, η ανέχεια και η στέρηση οδήγησαν έναν λαό σε αφανισμό. Το αντίθετο ακριβώς έχει συμβεί! Ο πλούτος, η λατρεία του χρήματος σαν υπέρτατης αξίας είναι αυτή που καταστρέφει τα έθνη και οδηγεί λαούς με λαμπρή ιστορία αιώνων στο απόλυτο μηδέν. Ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού ακριβώς που ισχυρίζομαι. Οι πένητες της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων, της εποχής της εθνεγερσίας, της περιόδου 1940-41 είχαν ιδανικά και γνώριζαν να δίνονται ολόψυχα στην υπόθεση της Πατρίδος και του πολιτισμού.Σήμερα οι συμπατριώτες μας οδηγούνται σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Πριν εκατό περίπου χρόνια αυτοί που φώναζαν το σύνθημα “κάτω οι πατρίδες” ήταν οι εβραίοι κομισάριοι, που είχαν μεταμφιεσθεί σε… σοσιαλιστές επαναστάτες. Σήμερα αυτοί που φωνάζουν το ίδιο σύνθημα, είναι οι μεγαλοχρηματιστές του διεθνούς κεφαλαίου, που πασχίζουν να φέρουν σε ολόκληρη την οικουμένη την περίφημη παγκοσμιοποίηση.

    Στο “Βήμα” της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 1999 (“το άλλο Βήμα” σελίδα 22) είχε γραφτεί: “1. Η παγκοσμιοποίηση είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του τέλους του 20ου αιώνα. Κάτι σαν αυτό που ήταν ο κομμουνισμός παλιότερα. Συγκριτικά, οι οπαδοί της δεν είναι τόσο φανατικοί. Ως ιδεολογία όμως είναι πολύ πιο εφηρμοσμένη. 2. Οι αναγκαίοι όροι για την ύπαρξή της είναι τουλάχιστον τρεις: Το πέρασμα από τις βιομηχανικές κοινωνίες σ’ αυτές της υψηλής τεχνολογίας. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Η εξάπλωση της μαζικής ποπ κουλτούρας σε Δύση και Ανατολή”.

    Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλό μας και αγνοούμε αυτήν την πασιφανέστατη αλήθεια, που προκύπτει από αυτήν την ίδια τη ζωή: Η παγκοσμιοποίηση είναι ο θάνατος και του Έθνους μας και όλων των εθνικών κρατών. Η πρώτη γραμμή του εχθρού δεν είναι άλλη από το διεθνές κεφάλαιο, το οποίο έχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Εχεις απόλυτο δίκιο.Οι άνθρωποι είναι απατεώνες του χειρίστου είδους και κατακλέβουν μ' αυτούς τους υπολογισμούς τον κοσμάκι.Ωστόσο αυτός ο κόσμος μοιάζει να μην αντιδρά,έχει την λογική του υποζυγίου.Εγώ έχω πάψει προ καιρού να πληρώνω τους λογαριασμούς και ένα χρόνο τώρα δεν το έχουν κόψει γιατί τους έχω προειδοποιήσει ότι θα πάω δικαστικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ιδιο ισχυει και με την ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ.
    Ειναι να απορεις, πως ατομα ταχα προοδευτικα, με πολυδιαφημισμενη ευαισθησια υιοθετουν μετρα που πηρε μια αντιλαικη κυβερνηση.
    Το δουλεμα παει συννεφο στον κοσμο και με προφαση το δηθεν μεγαλο ελλειμα το Πασοκ θα εφαρμοσει κατα γραμμα το κρυφο του προγραμμα.Το οποιο δεν ηθελε φυσικα να το φανερωσει προεκλογικα ετσι ωστε να μην ρισκαρει την πρωτια αλλα μετεκλογικα πρεπει να το πραξει, γιατι το ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθινο.

    Το παλιο καλο Πασοκ της φορολογιας,των χαρατσιων το κομμα που επι των ημερων του υποτιμηθηκε το εθνικο νομισμα 2 φορες,ειναι εδω, πορωμενο αυταρχικο,για να κανει αυτο που ξερει καλυτερα απο τον καθενα:να ενισχυσει το μεγαλο κεφαλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AN DEN ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΟΚΑΚΟΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το νερό είναι δωρεάν ρε τρόμπες.
    Πέφτει απο τον ουρανό.
    Καμμία χρέωση δεν έπρεπε να κάνει η ΚΛΕΨΥΔΑΠ.
    Ο άλλος μαλάκας λέει πίνετε κοκα κολες, ο άλλος μαλάκας μας λέει ότι η χρέωση εδώ και τριάντα χρόνια γίνεται ανα τρίμηνο, λές και εμείς είμαστε απο την Μαδρίτη, και δεν μένουμε τριάντα χρόνια στην Αθήνα, ο άλλος μαλάκας λέει ότι η χρέωση γίνεται με την μέρα και οτι γουστάρει ο καθένας.
    Αν η χρέωση γίνεται με τη μέρα γιατί δεν στέλνουν ένα λογαριασμό τη μέρα ?
    Βέβαια όλοι αυτοί μπορεί να σιτίζονται στο Πρυτανείο της ΚΛΕΨΥΔΑΠ.
    ΜΟΝΟ χρέωση για την συντήρηση του δικτύου.
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατ' αρχήν πάντα οι λογαριασμοί της Ε.ΥΔ.Α.Π. ήταν 3-μηνοι (ή σχεδόν 3-μηνοι) και όχι 2-μηνοι (π.χ. Δ.Ε.Η.).
    Παρόμοια με τα συγκεκριμένα ερωτήματα είχε και συγγενής μου. Απευθύνθηκε λοιπόν στην Ε.ΥΔ.Α.Π. και του εξήγησαν ότι επειδή το τιμολόγιο αυξάνει κλιμακωτά (για την αποφυγή σπατάλης νερού), αν κάποιος πραγματοποιεί μεγάλες καταναλώσεις (π.χ. όπως στο συγκεκριμένο λογαριασμό - μέση ημερήσια κατανάλωση 2,13 κ.μ./ημέρα), είτε ο λογαριασμός εκδίδονταν ανά μήνα, είτε ανά 2-μηνο, είτε οποιοδήποτε άλλο χρονικό διάστημα, τους αυξημένους συντελεστές δεν τους γλυτώνει!!!
    Συνεπώς η χρέωση δεν αλλάζει. Αυτό που προφανώς αλλάζει είναι το τελικό πληρωτέο ποσό. Εάν δηλ. ο συγκεκριμένος λογαριασμός εκδίδονταν για ένα μήνα, το τελικό πληρωτέο θα ήταν το 1/3 του 3-μηνου λογαριασμού (δηλ. περίπου 300€).
    Συνεπώς έχετε ΑΔΙΚΟ.
    Γι' αυτό όσο περισσότερη οικονομία κάνουμε στο νερό, τόσο περισσότερη οικονομία κάνουμε και στην τσέπη μας, σώζουμε τον πλανήτη και διαφυλάττουμε το μέλλον των παιδιών μας.
    (Ακούς εκεί 209 κ.μ. σε ένα τρίμηνο !!! - αυτή δεν είναι φυσιολογική κατανάλωση - μήπως υπήρχε καμμιά διαρροή;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας κάνει κάποιος τον κόπο να απαντήσει στο απλό.
    Είμαστε τέσσερα ατομα στο σπίτι μου.
    Καταναλώνουμε 50 κυβικά νερό το τρίμηνο.
    Πληρώνουμε για τα πρώτα 20 πχ 1 ευρώ το κυβικό, και για τα υπόλοιπα 30, 2 ευρώ το κυβικό γιατί υπάρχει κλιμακωτή χρέωση.
    Αν μετρήσουν το νερό στο τετράμηνο
    τότε θα δουν μεγαλύτερη κατανάλωση πχ 60 κυβικά .
    Βάσει των κλιμακίων της άνω χρέωσης δεν θα πληρώσω περισσότερο ?
    Και μην απαντήσει κάποιος ότι ανεβαίνει το πρώτο κλιμάκιο με τη χαμηλή χρέωση γιατί αυτό έχω διαπιστώσει ότι δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΛΑΘΟΣ!!!
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει.
    Αναλόγως του χρονικού διαστήματος της κατανάλωσης, μεταβάλλεται το εύρος των κλιμάκων χρέωσης των κυβικών.
    Δηλ. τα 15 κ.μ. στην 1η κλίμακα (για 3-μηνο λογαριασμό) γίνονται 20 κ.μ. (για 4-μηνο λογαριασμό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση