GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι δυο, δεν είναι τρεις, …

... είναι χίλιοι δεκατρείς οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας! Από τον Γιώργο Δασκαλόπουλο Την χαώδη κατάσταση που αντίκρι...

... είναι χίλιοι δεκατρείς οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας!

Από τον Γιώργο Δασκαλόπουλο

Την χαώδη κατάσταση που αντίκρισε όταν ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία αλλά και χιλιάδες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και του κράτους, προσπαθεί να μαζέψει η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Για να μπορέσει να επαναφέρει σε μια τάξη την δημόσια παιδεία και τους εκπαιδευτικούς στην… τάξη τους, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να την ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών που απασχολούνται ως αποσπασμένοι στο υπουργείο και –μετά χιλίων βασάνων, αφού καμία υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό- η έρευνα που έγινε αποκάλυψε ότι 1013 (!) εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα βρίσκονται σε διοικητικές και υπηρεσιακές θέσεις του υπουργείου Παιδείας!
Τριακόσιες δε από αυτές έγιναν με μια μόνο απόφαση του προηγούμενου Υπουργού τον Ιούνιο του 2009 με ισχύ για τρία χρόνια (για πρώτη φορά!).
Έχει ενδιαφέρον η κατανομή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα...

κριτήριο παραγωγικής χρησιμότητας, καθώς πρυτανεύουν τα κριτήρια πελατειακής εξυπηρέτησης.
Έτσι από τους 1013 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου. ανά ειδικότητα, είναι:
15 Θεολόγοι
109 Φιλόλογοι
63 Μαθηματικοί
49 Φυσικοί
19 Χημικοί
7 Βιολόγοι
151 Γαλλικής Φιλολογίας
167 Αγγλικής Φιλολογίας
9 Γερμανικής Φιλολογίας
39 Καλλιτεχνικών
7 Κοινωνιολόγοι
36 Φυσικής Αγωγής
7 Μηχανικοί ΑΕΙ
24 Μηχανικοί ΑΣΠΑΙΤΕ
7 Μηχανικοί ΚΑΤΕΕ
16 Νομικής και Πολιτικών επιστημών
2 Γεωπόνοι
7 Οικιακής οικονομίας
18 Μουσικής
1 Γραφικών Τεχνών
2 Διοίκησης επιχειρήσεων
1 Λογιστικής
3 Νοσηλευτικής
2 Γραφιστικής
1 Διακοσμητικής
90 Πληροφορικής ΑΕΙ
18 Πληροφορικής ΤΕΙ
37 Οικονομολόγοι
40 Δάσκαλοι
52 Νηπιαγωγοί.
14 Άγνωστης Ειδικότητας

Η θέση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου είναι απολύτως ξεκάθαρη. Οι αποσπάσεις τα τελευταία χρόνια προσέλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις με διαλυτικές συνέπειες για τον εκπαιδευτικό ιστό του συστήματος. Το ζήτημα των αποσπάσεων όπου αυτές είναι αναγκαίες, θα αντιμετωπιστεί συνολικά στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων και ρυθμίσεων που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις των φορέων.
Βασική παράμετρος είναι η δημιουργία ενός νέου συστήματος ορθολογικής διαχείρισης και κατανομής του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας (προσλήψεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διαθέσεις, κλπ) που θα έχει τρεις βασικούς πυλώνες:
την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο των πραγματικών αναγκών του μαθητή
την διαφάνεια (με ανοιχτές διαδικασίες και όχι πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων),
και την αξιοκρατία (αξιοποίηση προσόντων και όχι γνωριμιών).

29 σχόλια

  1. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΣΙΔΙΚΟΥ ΤΗΣ Κ.Κ. ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ.

    ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.
    Η ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ
    ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΣΙΔΙΚΟ
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ
    ΕΣΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
    ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΤΗΝ ΣΚΑΤΙΛΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΕ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ... ΑΛΛΑ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΕΣ.
    ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ.

    Αυτό τι είναι κυρία Μπατζελή;

    Οικογενειοκρατία ή ..απλή συνωνυμία;
    Ποιός είναι ο Μπατζελής Δημήτριος, που εργαζόταν στο ΙΚΑ της εκλογικής περιφέρειας σας (Λαμία) και τον πήρατε στο γραφείο σας;
    Να μάθουμε όμως, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ.

    Ο εικονιζόμενος δίπλα στην κυρία, είναι ο Παναγιώτης Δημητράς.

    Ο πρόεδρος του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι" και γνωστός "ταμπελάκιας" (άνθρωπος που κολλάει ταμπέλες φασίστα, ρατσιστή, εθνικιστή κι άλλα παραμύθια, τα οποία πλέον όλοι αντιλαμβάνεστε).

    Ο κύριος Δημητράς, τιμήθηκε σε μεγάλη εκδήλωση, στις 24 Οκτωβρίου, στο ...
    μακρινό Τορόντο, (ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια), από την οργάνωση UMD, των Σκοπιανών, που περιμένουν την ενοποίηση της Μακεδονίας, υπό τη σλαβική διοίκησή τους.

    Των ανθρώπων, που στολίζουν την Ελλάδα, με σβάστικες, "Fuck Greece", "Solun willbe the capital of Macedonia again" και άλλα εξόχως ρατσιστικά και εθνικιστικά.
    Αλλά τον εθνικισμό των άλλων, τον βαφτίζουμε "ανθρώπινα δικαιώματα".

    Ο κύριος Δημητράς, χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα, πολλές φορές, για να έχει την οικονομική άνεση, να μας κατηγορεί πιό αποτελεσματικά.
    Στην ομιλία του στους ψευτομακεδόνες του Τορόντο (στο Τορόντο υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες αληθινοί μακεδόνες, αλλά δεν πήγε σε αυτούς), ο κ.Δημητράς αφού ευχαρίστησε τους ευεργέτες του, δήλωσε ακούραστος υπερασπιστής των δικαίων της "μακεδονίας" κ.λ.π. ανέφερε:

    "The Greek state during the government of former Prime Minister Karamanalis cut all funding of the Greek Helsinki Monitor, thus reducing his position to an all-volunteer basis".

    http://umdiaspora.org/content/view/439/1/

    Στεναχωρήθηκε, που ο Μακεδόνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του έκοψε τις επιδοτήσεις και εξομολογήθηκε τον πόνο του, στους ψευτομακεδόνες, οι οποίοι τον φιλοξένησαν, τον "φίλεψαν" και τον περιποιήθηκαν.

    Όπως ο Ξέρξης τον Εφιάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

    “Στη διάρκεια της συζήτησης η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο κριτήριο τα βιογραφικά και ότι δεν είναι σωστό να αποκλείονται στελέχη τα οποία συμμετείχαν σε διάφορους τομείς όταν το ΠαΣοΚ ήταν στην αντιπολίτευση και επεξεργάζονταν τις θέσεις του κόμματος.”

    ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ.

    - ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΧΙΔΙ
    ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια και οι του στρατοπέδου Ντόρας θυμούνται τι έκανε ο Σαμαράς το 93, ή και στην περίπτωση Στεφανόπουλου, που και στις δυο περιπτώσεις έκανε ότι έκανε με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, αλλά απλώς δεν τους βόλευε τους Νεοδημοκράτες, στο 93 επειδή έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήθελε να κλείσει το Σκοπιανό όπως όπως, και στην περίπτωση Στεφανόπουλου που τον υποστήριξε, ο Σαμαράς την στιγμή που το κομματικό συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας , ένα τυφλό συμφέρον δεν τον ήθελε, και που όμως αργότερα ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε στην ψηφοφορία στην Βουλή, και έγινε ξανά πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Θα πρέπει λοιπόν οι της Ντόρας και η ίδια να θυμηθούν τι έλεγε ο μπαμπάς Μητσοτάκης μεταδικτακτορικά, αλλά και τι έγραφε στον Κήρυκα Χανίων την εφημερίδα του, για τον « εθνάρχη» τους, Καραμανλή, αυτόν που έβαλε τους Τούρκους στρατιώτες νόμιμα και μόνιμα τελικά στην Κύπρο, αυτόν που τώρα κόπτονται και ευαγγελίζονται τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ;
    ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ!
    Άρπαξες ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ μια θέση STAGE κινούμενος εν κρυπτώ, χρησιμοποιώντας την κομματική σου ταυτότητα, εις βάρος του οποιουδήποτε που θα την ήθελε και αυτός με άλλες ισότιμες διαδικασίες, προσδοκώντας μονιμότητα έστω και αν δεν προβλέπετε, από την ίδια την ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ, και τώρα σου λένε στα τσακίδια τα κομματόσκυλα του Πασόκ, που ευαγγελίζονται κανονικές, αδιάβλητες, και με διαγωνισμούς προσλήψεις μην κωλώνεις!
    Διαμαρτυρήσου! Γράψε την αντίθεση σου παντού, κατέβα στους δρόμους, βγες στα κανάλια, κάνε την παρουσία σου αισθητή, δεν είσαι όποιος όποιος, ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ!
    Δεν είσαι η πλέμπα που μπορεί και περιμένει άθλιες δημοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης, δώστους το να το καταλάβουν ότι μια πρόσληψη στο Δημόσιο απαιτεί ευλυγισία, τσαμπουκά, πέρασμα πάνω από τα πτώματα των μοιρολατρών, που ονειρεύονται κανονικούς διαγωνισμούς, δεν είναι παίξε γέλασε, με αυτήν σου την κίνηση αποδεικνύεις ότι έχεις φαντασία, δύναμη, πρωτοβουλία, όλα δηλαδή για να είσαι ένας επιτυχημένος υπάλληλος για το καλό των συμπολιτών σου!
    Δεν σου ανανέωσαν την σύμβαση που εσύ υπέγραψες ότι θα έχει διάρκεια 5,10, 15, 20, μηνών;
    Μην κωλώνεις, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΣΟΥ!
    Απαίτησε να σε πάρουν ΜΟΝΙΜΟ, ΟΧΙ STAGE KAI ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ,
    Μ Ο Ν Ι Μ Ο!
    Σου κατάργησαν την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ που μέσω αυτής και της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, στον επόμενο ΜΑΙΜΟΥ, διαγωνισμό θα είχες στρογγυλοκάτσει στην μονιμότητα; ΑΓΩΝΙΣΟΥ!
    Δώσε τους να καταλάβουν ότι με τους ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!
    Σου λένε δηλαδή ότι οι άλλοι, η πλέμπα της εργατικής τάξης εκτός STAGE ΔΗΜΟΣΙΟΥ, Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ; Δείξε τους εσύ αντράκι μου τα αρχίδια σου, και συ κοπελιά το μουνί σου με μια πολύ μαλακισμένη αντρική χειρονομία, και πέστους ότι εκεί έχετε γραμμένη την υπόλοιπη εργατιά!
    Μην αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους, αγωνιστήκατε, φιλήσατε κατουρημένες ποδιές για αυτή τη θέση και τώρα θα την παραδώσετε αμαχητί; Ο Χ Ι !
    Σας λένε ότι με τις συνεχείς ανανεώσεις που κάνατε δεν αφήνατε περιθώρια για άλλους εργαζόμενους να αποκτήσουν εμπειρίες; Πείτε τους ΝΑΙ ! Το κάναμε για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Πατρίδας μας, για το καλό της Οικογένειας, για το καλό της Εκκλησίας!
    Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχουν όλα αυτά με τις απατεωνιές που κάνατε; Πέστε τα εσείς και ότι κολλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ:
    ΑΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΦΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΑΞΕΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΛ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ , ΑΝ ΕΛΑΤΤΩΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΔΑΪ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 30-35 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 6-7 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ – ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΉΤΩΝ- ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ π.χ ΜΕ 1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 5-6 ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ( ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΕΤΑΙ)
    Ένα πλό δείγμα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/11/117-1000.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΜΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ,ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ "ΑΣΘΕΝΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ - ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΩΝ.

    ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΔΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΙ ΜΕΣΑ ; ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ;;;
    Α, ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΙΔΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε "Καταλληλοτερε" εισαι το καμαρι μας. Εχουν ακομα το θρασος να μιλανε για τις εκατο ημερες...1013 ημερες χρειαζονται να φυγει η κοπρια και η βρωμια της Ν.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί λες ρε μάστορα.

    είναι πολλοί οι δάσκαλοι και καθηγητές αποσπασμένοι σε απίθανες διοικητικές υπηρεσιες;

    ξέρεις ποσες νοσοκόμες είναι αποσπασμένες και δεν υπάρχει προσωπικο στα νοσοκομεία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν προσλήψεις;

    ξέρεις ποσοι αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι, και κανουν τα "ψώνια", στα υψηλά τους αφεντικά;

    Ολοι μια απόσπαση ζητάμε,

    ξέρεις καμια άκρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΜΑΔΑΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ...ΘΑ ΕΒΑΖΕ. Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο αντιπολιτευτικός «λαϊκισμός» σε όλη του την μεγαλοπρέπεια
    Διαβάζουμε «Αντί να καλύψει τα κενά ... χαρτογραφεί αποσπασμένους!»
    και παρακάτω «Πόσο μάλλον που από την εξαγγελία για το νέο θεσμικό πλαίσιο φαίνεται ότι στόχος δεν είναι μόνο η πάταξη των ρουσφετολογικών αποσπάσεων (που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχουν), αλλά είναι και η δραστική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών.» και λίγο παραπάνω «Μόλις χτες η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 1.000 κενά πανελλαδικά»
    Δηλαδή τι προτείνεται…. δεν είναι πρόβλημα οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις, αλλά τα κενά που είναι ίσα με τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις!!!
    Και ο «λαϊκισμός» που παραπέμπει σε μία πρωτόγνωρη πρόταση προγραμματισμού και ιδεολογικής συνέπειας « να γίνουν διορισμοί», διορισμοί που δεν θα αντιστοιχούν σε υπαρκτές ανάγκες , αλλά στην ανάγκη δημιουργίας όρων «επαναστατικής γυμναστικής» για «μαϊμού» διεκδικήσεις.
    Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ [5.11.2009] Χωρίς λόγια … με πικρία και έντονο προβληματισμό ….
    Γιατί συναγωνιστές; Γιατί; ……
    Ο αντιπολιτευτικός λόγος δεν μπορεί να δικαιολογεί τα πάντα , γιατί τότε δεν βοηθά στην κατεύθυνση ώστε να εξαναγκάζεται/ βοηθείται η εκάστοτε «εξουσία» να λύνει προβλήματα στη σωστή κατεύθυνση και ταυτόχρονα ο καθένας να διατηρεί τους ιδιαίτερους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του και τις στρατηγικού χαρακτήρα θέσεις του.
    Έτσι συναγωνιστές υλοποιούνται οι πραγματικές διεκδικήσεις του λαού , έτσι προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας που μπορεί με αξιόπιστο και έγκυρο τρόπο να προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, έτσι…..[γπμ]


    [ΣΗΜΕΙΩΜΑ: σαν επίλογος]ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2005-2008 [έχει σημασία το χρονικό διάστημα, έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί πολλοί είναι οι συνένοχοι … που δεν έχουν κάνει ακόμη την αυτοκριτική τους ]
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ; [γπμ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξαφνικα ο κ.Δασκαλόπουλος ανακαλυψε οτι γινοταν χαμος με τις αποσπασεις επι ΝΔ και τωρα θα πρεπει να βαλει σειρα το ΠΑΣΟΚ...

    Δηλαδη επι κυβερνησεων Σημιτη δεν υπηρχαν αυτα;Το 2004 ξεκινησανε;

    Ελεος ρεεεεε. Βγαλτε τα πρασινο-μπλε γυαλια σας και κοψτε την υποκρισια...

    Εδω και 20 χρονια τα ιδια σκατα ειναι η εκπαιδευση, με πελατειακες εξυπηρετησεις και απο τα 2 κομματα, τωρα το πηρατε χαμπαρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

    Τώρα τι. Λεβεντομούνες του πασοκ !
    Πέρυσι κρυώνατε απο τον Αύγουστο
    και ξεσκιστήκατε να ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ
    ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!!
    ΦΕΤΟΣ. Τόσο πολύ αναμένο είναι ..το πράγμα σας απο τον Γιωργάκη
    και ΖΕΣΤΑΙΝΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ !!!!

    Γιαυτό και ο εκπρόσωπος της
    Αυτου ΓΕΛΟΙΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ΄. ο μπουκωμένος Πεταλωμένος γάιδαρος, ανακοίνωσε στοπ.
    Τώρα, λεβεντομούνες του πασοκ, θα ζεσταίνεστε δια της ΤΡΙΒΗΣ ΑΥΤΟΥ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτοι αγαπητοι μου δεν φευγουν με τιποτα να πανε στις θεσεις τους . Δεν μπορει και να θελει η υπουργος ,που δε θελει, να τους στειλει στις θεσεις τους αυτοι δεν πανε . Θα βρουνε τροπο να κοπτροσκυλιαζουν εδω και εκει. Υπηρξα διευθυντης σε Λυκειο στην Αθηνα και επληρωνα ως εκκαθαριστης μια κυρια η οποια αν και φιλολογος "προσεφερε" ακουσον - ακουσον υπηρεσιες στη Διευθυνση Πληροφορικων συστηματων του Υπουργειου . Φυσικα την ταξη δε τη γνωρισε ποτε αλλα ουτε κτα που πεφτει το Σχολειο γνωριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΧ@@@@@.ΠΑΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΝΩΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ,ΕΝΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑ .ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αννα κανόνισε να πάρουνε πόδι όλα τα τεμπελόσκυλα και οι χαραμοφαίδες από εκεί μέσα. να πάνε να δουλέψουνε στα σχολεία τα τομάρια. επιτέλους μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο με το κάθε βίσμα να αφήνει τη θέση του και να το παίζει παάγοντας του υπουργείου. Οξω τεμπέλιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως πότε οι μεγαλόσχημοι κοπρολάγνοι θα καλύπτουν τη μαινάδα που διέλυσε το ΥΠΕΠΘ, την Αρούλα; Ούτε κουβέντα από τους κηφήνες τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ για τον Υπολογιστή των 450Ε που στοιχίζει 200. Καλή συγκπμιδ'η για τη λινάτσα και την παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΘΡΟΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΦΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΙΣ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΚΑΦΕΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 4-5 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ(ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ)ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΟΥΦΑ Ή ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ.
    1.ΟΙ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ.
    2.ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΟΥ ΚΑΣΣΙΔΙ(ΜΑΘΗΤΗ-ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΟΝΙΟΥ)ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    3.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
    4.ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 20
    5.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ=ΜΑΘΗΤΕΣ+ΓΟΝΕΙΣ+ΜΕΡΙΔΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ=ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σ ολους τους αποσπασμενους,να μην χορηγητε το επιδομα εξωδιδακτικης εργασιας,που για το 2009 ειναι 350 Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. einai kai enas nearos me akres stin ekklhsia!!!!!vysma diorismenos, vysma apospasmenos sto ypoyrgeio paideias...!!!! 3xronia den exei paei akomh se sxoleio!!! (Mpertsias nikos to onoma apo Mes/ggi...)ayton tha ton kratisei i Anna????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να πω και εγώ δυο λόγια για αυτό:
    1) αμα γυρίσουν στα σχολεία τους θα διδάξουν ή θα ρημάξουν (τα παιδιά και τα σχολεία)
    2) Οι 14 αγνώστου ειδικότητας όλα τα λεφτά
    3) Του χρόνου η υπουργός πόσες αποσπάσεις θα υπογράψει με το καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

    “Στη διάρκεια της συζήτησης η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο κριτήριο τα βιογραφικά και ότι δεν είναι σωστό να αποκλείονται στελέχη τα οποία συμμετείχαν σε διάφορους τομείς όταν το ΠαΣοΚ ήταν στην αντιπολίτευση και επεξεργάζονταν τις θέσεις του κόμματος.”
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Με ποιά κριτήρια είχαν επιλεγεί αυτοί που συμμετείχαν στους διάφορους τομεις του ΠΑΣΟΚ και ποιά τα κριτήρια των αποκλεισμών που είχαν γίνει τότε... αφήστε που οι περισσότεροι δεν ειχαν στους τομείς αυτούς δεν είχαν βιογραφικό γιατί δεν είχαν τι να γράψουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mono an mpei o dr koutsoukos
    8a valei taxi!!

    Phdagan apo ta para8yra ota emfanisthke gia ligo sto Paideias!!

    Eftase to skato stin kaltsa!!

    kai stin Aspete Selete to skato eftase sto gonato!!

    Kai akoma den eidate tipota!

    Exei gremisei h paideia dexious roufianous pantoy!

    dr Koutsouko rixta ola!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΔΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΙ ΜΕΣΑ ; ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ;;;
    Α, ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΙΔΕΣ.....

    5 Νοε 2009 7:16:00 μμ

    aftos/i pou ta grafei exei xesmeni t folia tou/is kai min prokalite giati agisate ta ixni sas otan figate apo ti thesi sas. kai oxi mono. o savas kseri kai polloi alloi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλα ωραία και καλά. Συμφωνώ με την κατάργηση της πελατοκρατείας και με την επικράτηση της αξιοκρατίας, αλλά στους τρείς πυλώνες-κριτήρια των αποσπάσεων διαβάζω μόνο για την εξυπηρέτηση του μαθητή (και η λέξη εξυπηρέτηση από μόνη της υποβιβάζει την αξία της παιδείας!). Κάποιες φορές υπάρχει ανάγκη να αποσπαστεί ένας εκπαιδευτικός για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και κοινωνικούς παράγοντες, ανεξαρτήτως προσόντων! Εντάξει, μείωση αποσπάσεων, αλλά πάνω απ' όλα ο άνθρωπος. Ας αφήσουμε τους αφορισμούς και ας ακολουθήσουμε το μέτρο!

    Σοφία, εκπαιδευτικός (της τάξης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση