GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα σήμαινε η εκλογή γυναίκας στη ΝΔ...

Από τον Γιώργο Βογιατζή . Τον τελευταίο καιρό στη ΝΔ, όπως ακριβώς πριν δύο χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε τον αλληλοσπαραγμό στελεχών, που πρ...

Από τον Γιώργο Βογιατζή
.
Τον τελευταίο καιρό στη ΝΔ, όπως ακριβώς πριν δύο χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε τον αλληλοσπαραγμό στελεχών, που πρόσκεινται στη μία ή την άλλη πλευρά.
Ποιο είναι όμως το διακύβευμα αυτής της εκλογής;
Η ΝΔ είναι ένα βαθύτατα συντηρητικό κόμμα, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο διακυβέρνησης από τον κ. Καραμανλή. Ως συντηρητικό κόμμα δύσκολα θα μπορούσε να δεχτεί μία γυναίκα για αρχηγό του. Συνεπώς η εκλογή Σαμαρά, φαντάζει ως ο μόνος ορθός δρόμος για ένα κόμμα συντηρητικό και όλα συνεχίζουν όπως μέχρι σήμερα, μέχρι το ΠΑΣΟΚ να φθαρεί φυσιολογικά και να ξαναγίνει κυβέρνηση η ΝΔ και ο Σαμαράς πρωθυπουργός.
Τι θα σήμαινε όμως, μία εκλογή της κας Μπακογιάννη; Ανατροπή στην καθεστυκία νοοτροπία ενός συντηρητικού κόμματος. Μία ανατροπή, μία υπέρβαση. Θα έδειχνε ότι...

κάτι θα άλλαζε, στον συντηρητικό χώρο. Μία κίνηση προοδευτική μέσα σε ένα χώρο βαθύτατα συντηρητικό. Και ναι μεν μιλάμε για την κα Μπακογιάννη, με όλα τα αρνητικά που φέρει πάνω της και κυρίως ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη, πλην όμως είναι αυτή τη στιγμή η μόνη γυναίκα υποψήφια στα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΝΔ να δείξει ότι δεν είναι ένα αναχρονιστικό συντηρητικό κόμμα, αλλά ένα κόμμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς. Λαμπρό παράδειγμα η Μέργκελ στη Γερμανία. Παλαιότερα η Θάτσερ, με όλα της τα αρνητικά. Η Τιμοσένκο στην Ουκρανία, η οποία θα έκενε θαύματα αν δεν είχε απέναντί της ένα συντηρητικό πρόεδρο δημοκρατίας.
Η κα Μπακογιάννη, μπορεί να κάνει την ανατροπή μέσα στη συντηρητική παράταξη και να αποδείξει ότι αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει πιο προοδευτικός. Άλλως, η εκλογή Σαμαρά θα σημάνει μία παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τουλάχιστον για μία 8ετία και η ΝΔ θα εγκλωβιστεί στα στενά πλαίσια του χώρου της, χωρίς να μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά. Δίκαια τότε θα γίνεται λόγος για ένα συντηρητικό κόμμα, δηλ. ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλει να κάνει υποτίθεται ο κ. Σαμαράς. Ας μη χασει η ΝΔ την ευκαιρία να εκλέξει μία γυναίκα πρόεδρο, κάνοντας την υπέρβαση και αφήσει αυτό το προνόμιο στο ΠΑΣΟΚ και την Άννα Διαμαντοπούλου.

32 σχόλια

  1. ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ.
    ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή, ΑΦΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α ρε Βογιατζή!...
    μα τι εμπεριστατωμένη ανάλυση ήταν αυτή?
    τι επιχειρήματα, τι διεισδυτικότητα, τι τι τι ...
    α!... χαθείς παπαγαλάκι του Μητσοτακέϊκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν ο γιωργακης δεν χτυπησει την πραγματικη φοροτρυπα της ελλαδας δηλαδη:

    γιατρους
    δικηγορους
    υδραυλικους
    ηλεκτρολογους
    μεγαλοεστιατορια
    offshore
    εκκλησια-τραπεζες-καζινο
    κτλ..

    και αυτους που παιρνουν μιζα απο καθε δημοσια δαπανη,

    τοτε θα καταρευσει σε χρονο ρεκορ, και η κυβερνηση αυτη θα ξεπερασει σε αχρηστια ακομα και την προηγουμενη! και φυσικα θα ερθει και το οριστικο τελος του πασοκ.

    φτανει πια. (οπως ελεγε και προεκλογικα ο γιωργακης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιλέξαμε την " πράσινη οικονομία " αφήνοντας πίσω μας τη
    " γαλάζια παραοικονομία " και να που σε λίγο καιρό έτσι όπως
    πάμε η απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή θα μας φαντάζει και
    " ο παράδεισος που χάσαμε "
    Αυτά κάνει το ΠΑΣΟΚ με τις υποσχέσεις του που δεν κρατεί και τους " έβδομους ουρανούς " που έταζε....αλλά ως φαίνεται " τον λόγο δεν εκράτει ".
    Και τώρα άντε να περιμένεις άλλα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέσα από φορολογικές Πασοκικές φοροκαταιγίδες που έρχονται και κάθε μέρα φουντώνουν όλο και περισσότερο.
    Το τροπάρια του " ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ " που λέει και ο Τζίμης Πανούσης είναι γνωστά όπως:
    " Να μου κοπούν τα χέρια αν τον ξαναψηφίσω " " το έλεγα εγώ αλλά δεν με άκουγε κανείς "
    " από την αρχή φαινόταν....." και άλλες σχετικές μ@λ@κίες .
    Με τις υγείες μας λοιπόν τώρα και μην παραπονιέστε....στην αρχή είναι δύσκολα..μετά το συνηθίζεις...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περι DAMANAKI.. το εγκώλπιον.

    -και ποιοι είστε εσείς ρε χαμένα κορμιά που θα συζητήσετε τον διορισμό
    του NIKOS.
    NIKOS εστί. ο ελέου αδελφου ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

    ΤΟ ΕΥΡΩΦΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
    ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.
    σε αυτούς μόνο δίνει λόγο.
    Ρεμάλια φορου ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ..

    - ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΠΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΡΩΤΕς ΤΟΥ NIKOS..ΣΚΑΣΜΟΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ
    ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗΒΝ ΕΥΡΩΠΗ !
    - αρκετά πιά - .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ....

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΥΜΙΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑ ΒLOGS ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επισήμανση σωστή αλλά παραβλέπει μια σημαντική παράμετρο.Ακόμη και αν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς πάλι εκπρόσωπο του γυναικείου φύλλου θα εχει εκλέξει η ΝΔ.Μιας και οι άθλιοι προδότες και αποστάτες φουστάνια φοράνε και κανένα δικαίωμα δεν έχουν να ονομάζονται άνδρες παρά απλές καταγραφές στα μητρώα αρρένων.....χωρίς όμως τα χαρακτηριστικά εκείνα που προσδιορίζουν εναν πραγματικό άνδρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βγήκανε οι Γαλάζιοι Νέοι και Νέες στους δρόμους, οι Νέοι των STAGE, αυτά τα παιδάκια που με την κομματική ταυτότητα στα δόντια αρπούσαν θέσεις στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς του, αυτοί οι Νέοι και Νέες που έγραψαν στα αρχίδια τους και στα μουνιά τους όλους τους άλλους και τις άλλες που δεν είχαν κομματική ταυτότητα από την Δεξιά, αυτούς και αυτές που δεν είχαν την πουτανιά και την ατιμία μέσα τους, και που περίμεναν και περιμένουν αξιοκρατία και διαγωνισμούς χωρίς αποκλεισμούς και υποψίες, που ήθελαν και αυτοί και αυτές την θέση στο Δημόσιο αλλά τίμια, με τίμιο ανταγωνισμό, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι και υποχρεωμένες να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές.
    Αλλά τα Γαλάζια παιδιά δεν τους έκαναν το χατίρι, είχαν και έχουν στο αίμα τους όπως αποδεικνύετε από την επιμονή τους να διοριστούν πλέον ΜΟΝΙΜΟΙ, την ατιμία, δεν τα νοιάζει αν αυτές τις θέσεις που είχαν, ήταν αποτέλεσμα αρπαγής, δόλου, ατιμίας, ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΤΙΜΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ!
    Γιατί με την συνέντευξη και τους κομματικά εγκάθετους εξεταστές είχαν σίγουρη την πρόσληψη, και η Δεξιά έχει αποδείξει πως όταν μυριστεί το τέλος της αυτό που φροντίζει είναι να διορίζει δικούς της και να μοιράζει το Δημόσιο χρήμα στους δικούς της!
    Το 1993, δυο τρεις μέρες πριν πέσει από την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης, προσλήφθηκαν 6.000, μόνιμοι υπάλληλοι μόνο στην ΔΕΗ!
    Τώρα σε χρονιά οικονομικής κατάρρευσης έφυγαν από το Δημόσιο 17.000 περίπου υπάλληλοι, και προσλήφθηκαν περίπου 35.000 ΔΕΞΙΟΙ, υπάλληλοι.
    Να γιατί βουλιάζει το Δημόσιο, να γιατί διπλασιάζετε το κόστος του κράτους, για να πληρώνουμε τα ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!
    Και τώρα θέλουν και οι ΣΤΑΖΙΕ, αυτοί που άρπαξαν τις θέσεις τους στο Δημόσιο, ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, Η ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που να ‘ξερε ο Παπανδρέου ότι μέχρι και την τελευταία τους μέρα στην κυβέρνηση οι Δεξιοί θα σκορπούσαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα;
    Ας ρωτήσει στον ΕΟΤ, και στην ΕΤΑ, τι ποσά χαρίστηκαν σε συλλόγους και άλλους μόνο στην ΕΥΒΟΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το δημοσίευμα σίγουρα είναο από μητσοτακικούς, γιατί φέρνει στο νου συμπάθεια προς γυναίκα, τι άλλο θα σκεφτούν για να μην χάσουν την κουτάλα της εξουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δε νομίζω οτι σε μια αρχηγία οτι είναι αυτό το κριτήριο......
    το κριτήριο είναι οτι επι 20 χρόνια η συγκεκριμένη υποψήφια δεν έκανε τίποτα για την πατρίδα της.....
    Τα σεξιστικά διλλήματα δεν είναι και το καταλληλότερο κριτήριο.........ειναι μάλιστα πολύ επικύνδινο κριτήριο αυτό......και παλίο το θεμα......η πρώτη γυναικα αρχηγός είναι η παπαρήγα.....ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ;;
    Ε Λ Ε Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. KΥΡΙΕ ΒΟΓΙΑΤΖΗ,
    ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ,ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ(ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ???) ΟΠΩΣ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΙΣ 29-9-09 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΞΙΑ, ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΘΑΡΜΕΝΑ, ΧΟΡΤΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΕΥΝΗΘΕΝΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
    ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΠΛΑ Η ΝΤΟΡΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ,ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.
    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ,ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΕΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΤΕΡΟ!.
    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ!!!, ΣΠΟΝΣΟΡΑ!!, Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ!, ΚΥΡΙΕ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΜΟΥ.
    OTAN ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΚΕΝΟΛΟΓΟΙ MHTΣΟΤΑΚΟ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΠΡΩΘIΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ NTOΡΑ , ΜΕ ΑΧΑΛΙΝΩΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΑΖΩΝIΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
    ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΞΙΑ (ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ),ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΕΠΙΡΟΗΣ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΒΕΡΓΚ)
    ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ,ΚΤΛ,) ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ Η ΦΑΤΑΟΥΛΑ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
    ΕΞΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,
    ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΜΗΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από πότε η γυναίκα είναι συνώνυμο της προοδευτικότητας και της υπέρβασης; Πλανάστε οικτρά αν πιστεύετε κάτι τέτοιο. Κι αυτό σας το λέει μία γυναίκα από εμπειρίες προσωπικές στη δουλιά κυρίως αλλά και στην καθημερινή ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν εκλεγεί ο Σαμαράς, θα φέρει την "Πολιτική Άνοιξη" στη Ν. Δ.
    ‘Όλοι όσοι φανατικά υποστηρίζουν τον Σαμαρά στα κανάλια, είναι όλοι τους στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης.
    Ουσιαστικά δηλ. αναδεικνύεται και αναλαμβάνει τα ηνία η Πολιτική Άνοιξη υπό την ονομασία και κάλυψη-μπούργκα της Ν.Δ., το κόμμα μετατρέπεται τεχνηέντως και αριστοτεχνικά σε Πολιτική Άνοιξη, και η Ν.Δ. του Εθνάρχη Καραμανλή "πάει πλέον περίπατο" δια παντός.
    Ο Σαμαράς βέβαια ισχυρίζεται ότι θα επανιδρύσει τη Ν. Δ., προφανώς αναλογιζόμενος ότι έχει πείρα στην ίδρυση κόμματος. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όμως πως το επεχείρησε το 93 (τότε που τον απέπεμψε ο Εθνάρχης απ' το συμβούλιο των αρχηγών) αλλά απέτυχε παταγωδώς.
    Είναι άνθρωπος αρχομανής, παρορμητικός, απρόβλεπτος, οξύθυμος, βλοσυρός, αγέλαστος, μήπως και κακός και εκδικητικός;
    Ευαγγελίζεται τον ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό του κόμματος, προφανώς με ιδεολογική περιχαράκωση στις παρυφές του ΛΑΟΣ. Για να αυτοικανοποιούμεθα και μόνο; Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός (φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο) πού τον ενοχλεί;
    • Μήπως θα εξαναγκάσει τους ακραιφνείς, από πάππου προς πάππο ΕΡΕτζίδες και Νεοδημοκράτες να αισθάνονται ξεκρέμαστοι και να αναζητήσουν αλλού στέγη;
    • Μήπως μας βάλει σε περιπέτειες με το Σκοπιανό;
    • Μήπως μας βάλει σε περιπέτειες με την Τουρκία;
    • Μήπως με την παρωχημένη εθνικοφροσύνη του περιθωριοποιηθούμε σε ένα μικρό κόμμα, μικρότερο και από αυτό του ΛΑΟΣ;

    Πρέπει να εγκαθιδρύσουμε έναν κόσμο της ευφυούς σκέψης και δράσης και όχι να προσκολλόμαστε σε δόγματα που εμποδίζουν τη σκέψη. Η σύγχρονη εποχή, εποχή της πρακτικής σκέψης, δεν ευνοεί τα δόγματα. Οι δύσκαμπτες δογματικές πολιτικές δεν λύνουν σήμερα τα προβλήματα. Αν μια πολιτική είναι η μόνη που μας λύνει ένα πρόβλημα, πρέπει να την υιοθετήσουμε, και ας είναι αντίθετη με το δογματισμό μας.
    Τέλος, και το κυριότερο, η συνέπεια στη μακροχρόνια υπηρέτηση του κόμματος, πρέπει να εκτιμώνται και να επιβραβεύονται. Αλλιώς, δεν μπορούν να σταθούν τα κόμματα. Να μη μας διαφεύγει άλλωστε ότι τα στελέχη ενός κόμματος, πρέπει να συμπεριφέρονται με τρόπους οι οποίοι να είναι ανάλογοι με τις αξίες και τις πρακτικές τις οποίες επιθυμούν να δουν να γίνονται αντικείμενο μίμησης μέσα στο κόμμα. Έτσι, οι πράξεις της κορυφής παραδειγματίζουν και προσανατολίζουν τη συμπεριφορά της βάσης. Αντίθετα, κάθε αντίσταση ή διαφωνία για τη στρατηγική και τους στόχους, είναι αντίθετη με την ομαδική προσπάθεια, που είναι απαραίτητη για την οργανωμένη επιτυχία. Κατά συνέπεια, αυτός που, οσοδήποτε δικαιολογημένα, αμφισβητεί την κατεστημένη πολιτική, αμφισβητεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της οργανωμένης επιτυχίας. Το προαπαιτούμενο αυτό αναφέρεται προφανώς στην αποδοχή και στην εξυπηρέτηση του κοινού στόχου. Αυτό, με απλά λόγια, δεν είναι τίποτε άλλο από το να είσαι, στην καθημερινή ορολογία, «ένας καλός παίκτης της ομάδας». ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΦΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.ΜΥΡΙΖΕΙ "ΚΑΜΑΡΙΛΑ" ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.


    ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕ Γ.ΣΑΜΑΡΑ, ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ, Ε.ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞ.ΖΑΝΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑ 26 ΤΟΥ.


    ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;


    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 (ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΗΠΑ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΒΕΤΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;


    ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΖΙΜΕΝΣ-ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΕΡΒΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ;


    ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟ 1993;


    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ" ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;


    ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΧΕΡΣΤ (ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙ "ΑΤΥΧΗΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΕΙ;


    ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ;


    ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΟΚΤΩ (!!!!) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;


    ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΩΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ "ΣΚΟΠΙΑΝΟΦΑΓΟΣ" ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ O Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;


    ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΝΔ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ;


    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ" ΕΝΩ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ;


    ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.


    Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. erian να σου κάνω μια ερώτηση? Μήπως είσαι......ο Σαμαράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ .

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όχι δεν ειμαι ο Σαμαράς, μη νομίζεις ότι τον έχω κι αυτόν σε υπόληψη. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να βγει αρχηγός ο Ψωμιάδης έτσι για να ταραχτούν τα νερά και να δω μετά τα μούτρα των άλλων δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. erian: Ρητορική ήταν η ερώτηση.Σιγά μην πίστευα πως ο αποστασιοποιημένος απο τον απλό άνθρωπο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ θα έμπαινε στον κόπο να μπει εδω μέσα (αν έχει επαφή με το net βέβαια, ούτε ιστοσελίδα δεν έχει η παλιατζούρα)να δει τι γράφει ο απλός κοσμάκης.Αυτός μόνο για ραδιουργίες με το Βρωμερόπουλο και τον άθλιο μηχανισμό τους είναι ικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Ντόρα είναι η μόνη γυναίκα που μπορεί να γίνει αρχηγός κόμματος. Οι επιθέσεις εναντίον της προσβάλουν κάθε ελληνίδα. Στις 29 ας δωθεί η απάντηση σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι πολίτες 2ας κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το θέμα δεν είναι τι θα σήμαινε η εκλογή γυναίκας στη Ν.Δ. αλλά η εκλογή ΤΗΣ συγκεκριμένης γυναίκας... Όσοι τη στηρίζουν, δε λειτουργούν ούτε συναισθηματικά ούτε προοδευτικά με βάση το φύλο της.... Ψηφίζουν θέσεις, απόψεις, όραμα και δυνατότητα εκπλήρωσής του. Ψηφίζουν συνέπεια, αγωνιστικότητα, αποδεδειγμένη αγάπη για την Παράταξη, εγγύηση για την ενότητα και εκσυγχρονισμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΨΑΧΝΩ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ
    ΔΙΚΗ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ
    Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναφτιάξει τις οργανώσεις του παράνομου τότε ΚΚΕ στην Αθήνα, που είχαν διαλυθεί από τις συλλήψεις πολλών στελεχών του και από το φόβο. Στις 20 Δεκεμβρίου 1950 συνελήφθη και δικάστηκε με βάση το Ν. 509/1947, που θεωρούσε εγκληματική οργάνωση το ΚΚΕ και το είχε κηρύξει παράνομο. Επίσης, κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης.
    Η πρώτη δίκη του Μπελογιάννη ξεκίνησε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1951 με 94 κατηγορούμενους συνολικά, από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών στο Αρσάκειο Δικαστικό Μέγαρο. Ένας από τα μέλη του δικαστηρίου ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δικτάτορας την 21η Απριλίου 1967, ως έκτακτος στρατοδίκης. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός από τους στρατοδίκες που ψήφισε ενάντια στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη. Μετά την διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ο Πλαστήρας δηλώνει ότι η απόφαση δε θα εκτελεστεί. Στη δίκη αυτή όμως αποφασίζεται ο Μπελογιάνης και ορισμένοι άλλοι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε νέα δίκη με τη βαρύτερη κατηγορία της κατασκοπείας, με στόχο να αναιρεθεί η αμνηστία που υποχρεώθηκε να του δώσει. Εν τω μεταξύ στις 15 Νοεμβρίου 1951 βρίσκονται παράνομοι ασύρματοι στις περιοχές Καλλιθέας και Φαλήρου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους στρατοδίκες, για επιστράτευση του νόμου περί κατασκοπείας. Έτσι ο Μπελογιάννης και οι άλλοι κατηγορούμενοι προσάγονται σε νέα δίκη. Η δεύτερη αυτή δίκη αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου 1952, ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών. Ο Μπελογιάννης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και πρόβαλε τις πατριωτικές του ενέργειες κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η δίκη του πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Έμεινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», από ένα φρέσκο κόκκινο γαρύφαλλο που κρατούσε καθημερινά. Ο Πάμπλο Πικάσο εμπνεύστηκε ένα διάσημο σκίτσο από την εικόνα του ανθρώπου με το γαρύφαλλο.
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ?
    ΑΛΛΟ ΣΟΚ
    ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ
    wikipedia.org


    Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη συνέβησαν την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης. Στο πρόγραμμά του ήταν η απελευθέρωση των εκτοπισμένων και των πολιτικών κρατουμένων και ενδεχομένως ακόμα και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Η ενεργοποίηση όμως του νόμου περί κατασκοπείας και η καταδίκη του Μπελογιάννη ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, δημιουργώντας την υπόνοια ότι η όλη υπόθεση υποκινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς, ενδεχομένως και με τη στήριξη των Ανακτόρων, ώστε να τορπιλιστεί η πολιτική Πλαστήρα. Ο ίδιος ο Πλαστήρας φέρεται να ήταν αντίθετος στις εκτελέσεις, όμως ήταν μόνος (οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί του Κέντρου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, που στήριζε την κυβέρνηση Πλαστήρα, και ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν υπέρ των εκτελέσεων) και άρρωστος. Επίσημα όμως δέψευσε ότι δεν ήταν κύριος της κατάστασης και ότι οι εκτελέσεις έγιναν χωρίς την έγκρισή του. Η εκτέλεση Μπελογιάννη κατέφερε πλήγμα στην αξιοπιστία της κεντρώας κυβέρνησης, η οποία σε ένα από τα βασικά της συνθήματα, την ειρήνευση, φάνηκε ανακόλουθη.
    Με τον θάνατό του ο Μπελογιάννης έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής αριστεράς. Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση το όνομά του δόθηκε σε ένα χωριό στην Ουγγαρία που στέγαζε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Το χωριό Μπελογιάννης υπάρχει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΨΑΧΝΩ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ WIKIPEDIA.ORG

    ΔΙΚΗ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ
    Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναφτιάξει τις οργανώσεις του παράνομου τότε ΚΚΕ στην Αθήνα, που είχαν διαλυθεί από τις συλλήψεις πολλών στελεχών του και από το φόβο. Στις 20 Δεκεμβρίου 1950 συνελήφθη και δικάστηκε με βάση το Ν. 509/1947, που θεωρούσε εγκληματική οργάνωση το ΚΚΕ και το είχε κηρύξει παράνομο. Επίσης, κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης.
    Η πρώτη δίκη του Μπελογιάννη ξεκίνησε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1951 με 94 κατηγορούμενους συνολικά, από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών στο Αρσάκειο Δικαστικό Μέγαρο. Ένας από τα μέλη του δικαστηρίου ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δικτάτορας την 21η Απριλίου 1967, ως έκτακτος στρατοδίκης. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός από τους στρατοδίκες που ψήφισε ενάντια στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη. Μετά την διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ο Πλαστήρας δηλώνει ότι η απόφαση δε θα εκτελεστεί. Στη δίκη αυτή όμως αποφασίζεται ο Μπελογιάνης και ορισμένοι άλλοι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε νέα δίκη με τη βαρύτερη κατηγορία της κατασκοπείας, με στόχο να αναιρεθεί η αμνηστία που υποχρεώθηκε να του δώσει. Εν τω μεταξύ στις 15 Νοεμβρίου 1951 βρίσκονται παράνομοι ασύρματοι στις περιοχές Καλλιθέας και Φαλήρου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους στρατοδίκες, για επιστράτευση του νόμου περί κατασκοπείας. Έτσι ο Μπελογιάννης και οι άλλοι κατηγορούμενοι προσάγονται σε νέα δίκη. Η δεύτερη αυτή δίκη αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου 1952, ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών. Ο Μπελογιάννης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και πρόβαλε τις πατριωτικές του ενέργειες κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η δίκη του πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Έμεινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», από ένα φρέσκο κόκκινο γαρύφαλλο που κρατούσε καθημερινά. Ο Πάμπλο Πικάσο εμπνεύστηκε ένα διάσημο σκίτσο από την εικόνα του ανθρώπου με το γαρύφαλλο.
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μπραβο ωραία επιχειρηματα!
    Θεε μου τι αλλη μαλακια θα διαβασουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνούμε το πόσο θετικά θα σήμαινε για την Νέα Δημοκρατία η εκλογή γυναίκας για πρόεδρο.
    Διαφωνούμε για τη συγκεκριμένη κυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ
    ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ
    ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση