GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στο ρεβανσισμό, ναι στο ξεκαθάρισμα‏...

Από τον Νίκο Γίστο . Πολλές φορές διάβασα ότι θα υπάρξει ρεβανσισμός από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα κυνηγηθούν Νεοδημοκράτες και ότι γαλάζιες εταιρίες...

Από τον Νίκο Γίστο
.
Πολλές φορές διάβασα ότι θα υπάρξει ρεβανσισμός από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα κυνηγηθούν Νεοδημοκράτες και ότι γαλάζιες εταιρίες θα αντικατασταθούν από πράσινες. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο Παπανδρέου θα επιτρέψει κάτι τέτοιο γιατί είναι εντελώς εκτός του ήθους και ύφους του. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ χρωστάει σε μεγάλο βαθμό τη μεγάλη του νίκη στα blogs τα οποία δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες στελεχών της απελθούσης κυβέρνησης. Ο καιρός που κάποιος μπορούσε να τα έχει καλά με τα ΜΜΕ και να κινείται αόρατα έχει περάσει, και κάθε ρεβανσιστική κίνηση θα αποκαλυφθεί.
Εντούτοις, ο μη ρεβανσισμός προς τον πολίτη που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι...

πρέπει να παραμείνουν όσοι λυμαίνονταν δημόσιο χρήμα επειδή είχαν καλές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης. Αν συνεχίσουν να υπάρχουν λαμόγια είτε μπλε είτε πράσινα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πάμε μπροστά. Ήδη αποκαλύφθηκαν από τα blogs ο τρόπος που έπαιρναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς εταιρίες όπως η V+O του Βαρβιτσιώτη και η CITIVAS του Φλέσσα. Διαβάζουμε για Siemens, RTL, deutshce telecom μεταξύ άλλων. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί με διαφάνεια στο έργο του, κάνοντας διαγωνισμούς και οι πρώην υμέτεροι να ελεγχθούν για τον τρόπο που έλαβαν τόσο δημόσιο χρήμα.

11 σχόλια

  1. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2004..ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ..ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΔΝ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ..ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΑ ΒΑΛΤΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ...ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...ΙΔΩΜΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ Καλά !
    ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ?

    Για όσους από εμάς ζήσαμε το μπααθικό ΠΑΣΟΚ τής δεκαετίας τού 80 και το μαφιόζικο ΠΑΣΟΚ τήε δεκαετίας τού 90 (των οποίων βουλευτής και υπουργός υπήρξε ο νυν πρωθυπουργός), ακούμε με πολύ σκεπτικισμό τα μεγάλα λόγια τού Παπανδρέου.

    Παρθενογένεση δεν υπάρχει στην πολιτική.
    Ούτε βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.

    Το Καλέντζι δεν μπορεί να γίνει ελβετικό καντόνι ποτέ.

    ΟI ΚΑΦΡΟI ΠΑΣΟΚΟI ΜΑΣ ΤΟ ΛΕNΕ ΚΑΘΑΡΑ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ε Π Α Γ Ε Λ Μ Μ Α
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ME ΠΟΛΥ ΚΟΝΟΜA $.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Γίτσο, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας.
    Θα ήθελα όμως να θέσω και μιά άλλη, σοβαρή νομίζω, διάσταση του θέματος.
    Εκτός από τους μεγαλοκαρχαρίες καιτις μεγαλοεταιρείες που λυμαίνονται με κομματικά κριτήρια κάθε φορά το κρατικό χρήμα, υπάρχουν και τα χιλιάδες κομματικά τρωκτικά που όταν είναι το κόμμα τους στην εξουσία βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκοκαλίσουν ότι μπορούν.
    Ολους αυτούς (Υποδιευθυντές-Διευθυντές υπουργείων , Οργανισμών, Προέδρους οργανισμών καιεπιτροπών( θα μπορούσε πολύ απλά να τους εντοπίσει κανείς κάνοντας έλεγχο τις μεταβολές στο έντυπο Ε9 το δικό τους καιτων μελών της οικογένειάς τους.
    Αν δεν γίνει αυτό και δέν τιμωρηθούν αρκετοί απ'αυτούς ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι οι απατεωνιές επισύρουν και τιμωρία, μήν περιμένετε καμία αλλαγή στην νοοτροπία του κρατικού μηχανισμού, όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν κάνει ο οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός και η οποιαδήποτε Κυβέρνηση.
    Σκεπτόμενος Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ότι ο Παπανδρέου θα επιτρέψει κάτι τέτοιο γιατί είναι εντελώς εκτός του ήθους και ύφους του
    Kαι τότε ρε μάγκες γιατί δεν διαχώρισε την θέση του επί σημίτη και επί πατέρα του? Φοβόταν μη δεν του δώσουν το δαχτυλίδι ή δεν τον λενοιαζε , όπως δεν τον νοιάζει και σήμερα.
    Δεν είμαστε μικρόψυχοι και ο καιρός θα δείξειότι στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υποψην κου Παπανδρεου!!!

    ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!!

    ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ

    ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕΖΙΛΙ


    Πολύ ανησυχητικά μηνύματα φτάνουν στη Ρηγίλλης από την περιφέρεια καθώς ορισμένοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ έχουν αρχίσει να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ανακόψουν το επαπειλούμενο κύμα ρεβανσισμού. Στη Λαμία συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ πήραν τα κλειδιά του γραφείου και του αυτοκινήτου από τον πρόεδρο του νοσοκομείου, ενώ σε διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τους προέδρους και τους διοικητές τα οργανογράμματα των υπηρεσιών με προφανή στόχο τις επόμενες ημέρες να προβούν σε μετακινήσεις υπαλλήλων. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο και παράδοξο , στη Νέα Δημοκρατία κανείς δεν ασχολείται με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, αντιθέτως ο ίδιος ο Παπανδρέου - και προς τιμήν του - έχει ζητήσει να τον ενημερώνουν οι υπουργοί του όπου διαπιστώνονται τέτοια θέματα. Γι΄ αυτό άλλωστε δεν συμπεριέλαβε κανέναν από τους μεγαλοσυνδικαλιστές στα ψηφοδέλτια και δεν θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η κατάσταση έχει αρχίσει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι θα γίνει ρε ΒΑΛΤΕ ΜΕΓΑΛΕ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΚΑΤΑ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
    Θα το κάνουμε όπως με την ΔΕΗ το 1993 που ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ πριν πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίσανε 6.000 άτομα ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ, ναι 6.000 ΑΤΟΜΑ, και τους πληρώνουμε ακόμη και που οφείλετε και σε αυτούς το οικονομικό σημερινό κατάντημα της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν διώχνουμε κανένα που κατέχει νόμιμα μιά θέση.Αλλά τώρα που θα διαλυθούν οι δεκάδες επιτροπές σίγουρα κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους γιατί ακριβώς δεν έκαναν τίποτα και πληρώνονταν.Είπαμε νοικοκύρεμα του σπάταλου κράτους.
    Έπειτα δεν θα γίνουμε εμείς Πολύδωρας.Τα γαλάζια παιδιά τα πράσινα παιδιά.Η στρατηγική είναι το ζήτημα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας γιά όλα τα νέα παιδιά.Αυτή είναι η διαφορά κύριοι.Διαφορά ήθους και αξιών.
    Το κράτος δεν είναι λάφυρο κανενός.Ο Γιωργάκης όπως τον λένε οι Νεοδημοκράτες γιά να τον μειώσουν δεν μασάει με τίποτα.Έχουν πάθει πλάκα άπαντες με τις ανατροπές τού Γιώργου.Καί ακόμη δεν είδαμε τίποτα.Απλά ένα περίεργο Υπουργικό συμβούλιο με αρκετές γυναίκες.Θα δείτε που όλα θα πάνε καλά.Αλλά μη βιάζεστε.Είπε ο Γιώργος ότι τις πρώτες εκατό μέρες θα βάλει μπρος τη μηχανή.Τα καλά έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΝΕΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΚΑΤΙ.

    ΣΤΟ ΠΑΜΕ !!!
    ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως ρε παιδιά πρέπει να παραδεχτούμε ότι περνάμε μιά ωραία στιγμή.Είμαστε γεμάτοι με ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει καλύτερα.Νοιωθουμε σαν να έχουμε παίξει ΛΟΤΟ και διπλώνουμε το δελτίο με ελπίδα να είμαστε νικητές.
    Ακ΄μη και να τα σκατώσουν και οι Πασόκοι(μεταξύ μας λίγο δύσκολο γιατί έχουμε ήδη πιάσει πάτο), δεν παέυ να ζούμε μιά ευχάριστη συγκυρία.Σε κάθε αλλαγή υπάρχει μιά προσδοκία ότι κάτι καλόθα βγεί.
    Εγώ γιά παράδειγμα νοιώθω τελευτ;αία πολύ ερωτικ΄βλέποντας τόσα θηλυκά στην κυβέρνηση.Λέω δεν μπορεί μητρικό ένστικτο έχουν δεν νομίζω να αφήσουν τα παιδιά τους απροστάτευτα.Έπειτα άλλη εικόνα σου δηνιουργεί η φάτσα ΄της Πετραλιά και άλλη η φάτσα της υπουργού Γεωργίας.Γιά σένα μανάρι μου μπορώ ναοργώσω ολόκληρο το Θεσσαλικό κάμπο!Είναι και λιγουλάκι σκληρή.Μ' αρέσει! Χτύπα με καλέ!
    Με την υπουργό περιβάλλοντος μπορεί να μοιραστούμε το κολατσιό που κρύβει στο ταγάρι της ή τα πράσινα προφυλακτικά από ανακυκλώσιμο υλικό.
    Μόνο η Κατσέλη με τρομάζει λίγο.Γιατί αν ακολουθήσει τις συμβουλές του άντρα της του Αρσένη δεν ξέρω τι μπορείο ναγίνει.
    Θέλω να βυσθιστώ στις λίμνες των ματιών της Άντζελας και ας μονομαχήσω γι' αυτό με τον Τόλη, αδέρφια μου αλήτες πουλιά.
    Όσο γιά την Μαριλίζα και την Άννα δεν έχω παράπονο.Ήθελα άντρες υπουργούς σε αυτές τις θέσεις οπότε με καλύπτουν αφού η φύση μόνο με όρχεις δεν τις προίκισε.Όλα τα άλλα τα έχουν.Αυστηρότητα και πατριαρχική επιβολή.
    Να δούμε όμως μην μείνουμε μόνο στην ελπίδα ή κοινώς με το καβλί στο χέρι που λέει ο σοφός λαός.
    Πάντα το νέο θα νικάει το παλιό, πάντα ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι αισιόδοξος.Έτσι κι αλλιώς κάποια μέρα θα πεθάνουμε.Δεν αξίζει να χαλάμε την περιορισμένη χρονικά και όχι μόνο ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση