GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνε για κουκούλωμα τα σκάνδαλα στην Εθνική;...

...και ο Αράπογλου να παραμείνει μέχρι την άνοιξη! . Aπό το http://prasinigata.blogspot.com . Τι συμβαίνει στο βασίλειο του Τάκη Αράπογλου; ...

...και ο Αράπογλου να παραμείνει μέχρι την άνοιξη!
.
Aπό το http://prasinigata.blogspot.com
.
Τι συμβαίνει στο βασίλειο του Τάκη Αράπογλου; Ποιοι φοβούνται ότι μπορεί κάτι να αποκαλυφθεί για την περιβόητη συμφωνία εξαγοράς της Π&Κ, που έχει καταγγελθεί από το ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά;
Τι κρύβει, άραγε, όλη αυτή η περίεργη κινητικότητα και νευρικότητα στην Εθνική-Π&Κ Χρηματιστηριακή τις τελευταίες ημέρες; Τι κρύβουν ορισμένες περίεργες μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών, που μόνο σε προσπάθεια "κουκουλώματος" μπορεί να παραπέμπουν;
Γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της και αφήνει τον κ. Αράπογλου στο πόστο του, ενδεχομένως μέχρι και...

την τακτική γενική συνέλευση της άνοιξης; Μήπως κάποιοι έχουν προχωρήσει σε ανίερες συμφωνίες για "κουκούλωμα" ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη το ίδιο το ΠΑΣΟΚ; Και με ποια ανταλλάγματα, άραγε;
Η Πράσινη Γάτα αναδημοσιεύει με αφορμή αυτές τις σκέψεις τη μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΣΟΚ για την εξαγορά της Π&Κ, αφιερωμένη εξαιρετικά στο τρίο Αράπογλου-Παπακωνσταντίνου-Κοντογούρη.
ΕΝΩΠΙΟΝ
Του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
ΑΝΑΦΟΡΑ
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Στις 19 Οκτωβρίου 2006 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη κατά την ίδια ημερομηνία, η τελική σύμβαση για την εξαγορά από την Ε.Τ.Ε., του συνόλου των μετοχών της «Π&Κ ΑΕΠΕΥ», αντί συνολικού τιμήματος 48,7 εκατομμύρια ευρώ. Για την εξαγορά αυτή, διατυπώθηκαν δημοσίως ερωτηματικά για την νομιμότητα της συμφωνίας αυτής και τέθηκαν ζητήματα, που χρήζουν ουσιαστικής διερεύνησης.
Και μόνο το γεγονός ότι το ποσό των 48.700.000 ευρώ δεν έχει προηγούμενο σε εξαγορά εταιρείας με τέτοια οικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με την πρόσληψη, αντί του πρωτοφανούς ετήσιου μισθού των 500.000 ευρώ ο καθένας των δύο βασικών μετόχων της Π&Κ από την θυγατρική της ΕΤΕ, Εθνική Χρηματιστηριακή, οδηγεί ευλόγως στο συμπέρασμα ότι στην συγκεκριμένη «εξαγορά» δεν λειτούργησαν επιχειρηματικά οικονομικοτεχνικά κριτήρια, αλλά την επέβαλαν πολιτικές και ιδιοφελείς επιλογές, από την όλη δε διαδικασία αναδεικνύονται έντονες ενδείξεις της τέλεσης ποινικά κολάσιμων πράξεων, και ειδικά της πράξης της απιστίας του άρθρου 390 Π.Κ. σε βάρος της περιουσία της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό το όφελος των βασικών μετόχων της «Π&Κ».
Ο δημόσιος προβληματισμός που γεννήθηκε από το υπ´ αριθμ. 260266/24.7.2006 δελτίο τύπου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, οδηγήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων με την υποβολή ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου Βάσω, κ. Ευθυμίου Πέτρο, κ. Μακρυπίδη Ανδρέα, κ. Κουσελά Δημήτριο και κ. Χριστοδουλάκη Νίκο, η οποία δεν έτυχε απαντήσεως.
Το θέμα, δεν ανάγεται στην «επιχειρηματική» δραστηριότητα της Εθνικής Τράπεζας, αλλά στην, με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως καταγγέλθηκε από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, «διάσωση» της «Π&Κ» και των μεγαλομετόχων της, με την καταβολή ιδιαίτερα υψηλού και προφανώς δυσαναλόγου τιμήματος (48.700.000 ευρώ) για την απόκτηση υπερτιμημένης μιας χρηματιστηριακής εταιρείας, που τα καθαρά της κέρδη δεν έχουν σταθερότητα αλλά έντονη διακύμανση, με ανώτερο σημείο, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία το ποσό των 4.1 εκατομμυρίων ευρώ το 2005, έτος που εμφανίζεται, πάλι με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, να έχει κύκλο εργασιών 31.4 εκατομμύρια ευρώ, σε χρονική μάλιστα περίοδο (2005) που μεγάλο μέρος των εργασιών της προέρχονταν από την ίδια την Εθνική Τράπεζα και τις θυγατρικές της.
Η διάσωση των μετόχων της «Π&Κ» είναι ο προφανής σκοπός που εξυπηρετήθηκε από την εξαγορά και όχι βέβαια η επιχειρηματική δραστηριότητα της Εθνικής Χρηματιστηριακής. Οι μέτοχοι της «Π&Κ» εισέπραξαν το τεράστιο τίμημα για μια εταιρεία που είχε αντικειμενικά εισέλθει σε περίοδο απαξίωσης, εξασφάλισαν για τον εαυτό τους, με την «μεγαλοψυχία» των διοικητών της Εθνικής Τράπεζας, από 500.000 ευρώ ετησίως και η Εθνική «εξαγόρασε» μια εταιρεία που δεν διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού ο κύριος όγκος της δραστηριότητάς της, ήταν οι συναλλαγές μεγάλου ρίσκου με hedge funds και με επενδυτές του εξωτερικού, δραστηριότητα που δεν θα μεταφερθεί στην Εθνική Χρηματιστηριακή, αφού από το επόμενο έτος οι ξένοι επενδυτές θα διαπραγματεύονται απευθείας στο Χ.Α.Α.
Η Εθνική Τράπεζα δεν εξαγόρασε ένα «ανταγωνιστή» της, όπως εμφάνισε την «εξαγορά» αλλά μια εταιρεία με «περιορισμένο χρόνο» ζωής, της οποίας όμως οι βασικοί μέτοχοι, μοναδικοί ωφελημένοι, συνδέονται με «εκλεκτικές συγγένειες» με την κυβερνώσα πλειοψηφία, όπως δημόσια καταγγέλθηκε. Η εξαγορά της «Π&Κ» για «να συγχωνευτούν» οι χρηματιστηριακές υπηρεσίες του ομίλου, με την Εθνική Χρηματιστηριακή, παράνομη κατ´αρχή, γιατί έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την παρ. 6 του άρθρου 3 του Ν. 1806/1988 (διάταξη που απαγορεύει να είναι μέτοχος δύο χρηματιστηριακών εταιρειών το ίδιο νομικό πρόσωπο), φαίνεται ότι «εγκρίθηκε» από την επιτροπή ανταγωνισμού, χωρίς καν να ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θεσμικά ελέγχει τις χρηματιστηριακές εταιρείες χορηγεί και ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας τους και τηρεί το μητρώο των χρηματιστηριακών ανωνύμων εταιρειών. Το βέβαιο είναι ότι η εξαγορά της «Π&Κ» από την Εθνική Τράπεζα με το υπερβολικό τίμημα που καταβλήθηκε και με την πρόσθετη συμφωνία για πρόσληψη των βασικών μετόχων της «Π&Κ» στην Εθνική με παχυλούς μισθούς, δεν δικαιολογείται από τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς, την στιγμή μάλιστα που η εξαγορά έγινε εν γνώσει των μερών ότι οι συναλλαγές με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές θα γίνονται πλέον απευθείας με το χρηματιστήριο, πράγμα που θα μειώσει ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών, και επομένως ότι οι «προσδοκίες» της Εθνικής για αύξηση του μεριδίου της στην χρηματιστηριακή αγορά από την εξαγορά της «Π&Κ» ήταν αστήρικτες, την στιγμή μάλιστα που όπως καταγγέλθηκε από το σύλλογο υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, η «Π&Κ» εμφάνισε αυξημένο κύκλο εργασιών εκτελώντας χρηματιστηριακές συναλλαγές για λογαριασμό της αγοράστριας Εθνικής και των θυγατρικών της.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών που αριθμούσε περίπου 70 μέλη το 1999, ήδη έχει περιοριστεί δραματικά, μετά την επέμβαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς με την αύξηση των ελέγχων και την επιβολή μεγάλων προστίμων, με συνέπεια τα μέλη του κλάδου να περιοριστούν σημαντικά, και ο κύριος όγκος των χρηματιστηριακών συναλλαγών κατά ποσοστό 86% να διενεργείται μέσω των 7 εταιρειών που έχουν ιδρύσει οι τραπεζικοί όμιλοι.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργούνται βάσιμα υπόνοιες για την συνδρομή των στοιχείων που θεμελιώνουν το έγκλημα της απιστίας, ουσιαστικό στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του οποίου αποτελεί η παράβαση των κανόνων της επιμέλειας και της καλής διαχείρισης, με κατάχρηση της αντιπροσωπευτικής εξουσίας, η οποία υπάρχει όταν οι πράξεις που διενεργούνται είναι προφανώς αντίθετες προς το σκοπό και τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Από όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας εύλογα η εξαγορά αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί επιζήμια για την Εθνική Τράπεζα και πρέπει να διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, όχι μόνο για την προφανή απιστία σε βάρος των συμφερόντων της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και λόγω της διαφαινόμενης προσπάθειας χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς.
Πρέπει, επομένως να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, και να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος παντός υπευθύνου, αφού όπως φαίνεται:
1. Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κ.Ν. 2190/1929 για την εξαγορά.
2. Δεν υπήρξε προηγούμενη οικονομικοτεχνική μελέτη και έγκριση της εξαγοράς από το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
3. Η εξαγορά αποφασίστηκε προσωπικά από τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και έγκριση του, όπως καταγγέλθηκε από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.
4. Οι βασικοί μέτοχοι της «Π&Κ», εκτός από το υπέρογκο τίμημα που εισέπραξαν, προσλήφθηκαν από την Εθνική τράπεζα έναντι παχυλοτάτων ετησίων αμοιβών, όπως επίσης δημόσια καταγγέλθηκε, συμφωνία που δεν είναι ανεκτή στο πλαίσιο της εξαγοράς σε τιμή 2,3 φορές μεγαλύτερη από τα ίδια κεφάλαια της «Π&Κ», αφού παρέχει «πρόσθετα δώρα» στους μετόχους της «Π&Κ» χωρίς να προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι είχαν πράγματι τα ουσιαστικά προσόντα για να προσληφθούν.
5. Δεν προηγήθηκε φορολογικός έλεγχος της «Π&Κ» και περαίωση των φορολογικών της υποχρεώσεων της από τις ανέλεγκτες χρήσεις με συνέπεια να επωμιστεί τις όποιες υποχρεώσεις της η Εθνική Τράπεζα ως καθολική διάδοχος.
6. Η Εθνική Τράπεζα αντί 48.700.000 ευρώ αγόρασε εκτός από το «ενεργητικό» της «Π&Κ» αγνώστου ύψους επισφάλειες, απαιτήσεις τρίτων, και «κόκκινους κωδικούς» που βαρύνουν όπως είναι γνωστό τις χρηματιστηριακές εταιρείες από την περίοδο της χρηματιστηριακής κρίσης του 1999-2000.
7. Το τίμημα της εξαγοράς δεν συνδέεται με την καθαρή θέση της Π&Κ αφού τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται σε 21,4 εκατομμύρια ευρώ, δεν προκύπτει δε από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της το ύψος των επισφαλειών της.
8. Δεν διευκρινίστηκε εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην Π&Κ από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εάν έχουν καταβληθεί ή εκκρεμούν και θα κληθεί να τα καταβάλει η Εθνική Τράπεζα ως καθολική διάδοχός της.
9. Η Εθνική Τράπεζα πέραν του τιμήματος των 48,7 εκατομμυρίων ευρώ υποχρεώθηκε να καλύψει την θέση της «Π&Κ» στο επικουρικό κεφάλαιο μετά τον διαχωρισμό του από το Συνεγγυητικό, όπου η οφειλή της «Π&Κ» υπολογίζονταν στο ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.
10. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τελούσε σε γνώση του γεγονότος ότι μετά την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, οι ξένοι επενδυτές μπορούν να πραγματοποιούν απ´ευθείας συναλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο, πράγμα που οδηγεί σε μείωση του κύκλου εργασιών της «Π&Κ» μεγάλο μέρος του οποίου πραγματοποιείτο με την εκτέλεση χρηματιστηριακών πράξεων για λογαριασμό ξένων επενδυτών.
11. Πρέπει να διερευνηθεί αν κατά το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της εξαγοράς και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος του 2004 έως και 13-7-2006, η «Π&Κ» ενισχύθηκε συστηματικά με χρηματιστηριακές εργασίες που τις ανέθεταν Τράπεζες, των οποίων τη διοίκηση ήλεγχε το δημόσιο, προκειμένου να διογκωθεί ο «τζίρος της» , ενόψη μιας «προαποφασισμένης εξαγοράς». Για παράδειγμα είναι ευρέως γνωστό ότι το τρίτο τρίμηνο του 2004 η τότε διοίκηση της Εμπορικής έδωσε εντολή στους επικεφαλής των θυγατρικών του ομίλου να εκποιήσουν το μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο, απαρτιζόμενο κυρίως από «blue chips», μέσω της «Π&Κ» με υψηλή προμήθεια, ενώ η Εμπορική θα μπορούσε να το διαθέσει μέσω της δικής της χρηματιστηριακής εταιρείας. Το ίδιο συνέβαινε και με την Εθνική, όπως καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων, αφού η «Π&Κ» εκτελούσε χρηματιστηριακές συναλλαγές για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και των θυγατρικών της. Ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορίας της «Π&Κ», δηλαδή, στην οποία οφείλεται και η διαμόρφωση του τιμήματος εξαγοράς, οφείλεται σε έμμεση και ανεπίτρεπτη «πριμοδότηση» του κύκλου εργασιών της εταιρείας που εξαγοράστηκε.
12. Είναι αδιευκρίνιστη η τύχη των εργαζομένων της «Π&Κ» και της Εθνικής Χρηματιστηριακής μετά την συγχώνευση.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην χρηματιστηριακή αγορά οδηγούν σε επισφράγιση της κυριαρχίας των τραπεζικών εταιρειών, που δημιουργούν ένα ιδιότυπο «καρτέλ». Η Εθνική Χρηματιστηριακή φαίνεται ότι αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά στο 25% περίπου, στην ουσία όμως ελέγχει την διακίνηση των μετοχών μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, σε ποσοστό άνω του 80%, έλεγχος που παρέχει την δυνατότητα χειραγώγησης της τιμής μεμονωμένων μετοχών. Στην χρηματιστηριακή αγορά έχουν δημιουργηθεί συνθήκες «καρτέλ», αφού το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών ελέγχεται από 7 μεγάλες εταιρείες θυγατρικές των τραπεζικών ομίλων και οι κίνδυνοι νόθευσης του ανταγωνισμού, αλλά και «διακριτικής καθοδήγησης» της χρηματιστηριακής αγοράς είναι εμφανείς.

Περαιτέρω, επέκεινα των οικονομικών στοιχείων, που καταδεικνύουν την εξαγορά ως πράξη ασύνετη για την επιχειρηματική δραστηριότητα μιας τράπεζας , και το τίμημα υπέρογκο και προφανώς δυσανάλογο σε σχέση με την αντιπαροχή, πιθανολογούνται πραγματικά περιστατικά που αν αποδειχθούν αληθή αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι πρόκειται, όχι για μια «επιχειρηματική πράξη», η οποία επιτρέπεται έστω με κάποιο «ρίσκο», αλλά για την «εξόφληση» εξωεπιχειρηματικών «λογαριασμών» , εκ μέρους της διορισμένης από την Κυβερνητική πλειοψηφία , διοίκησης της Ε.Τ.Ε. προς τους βασικούς μετόχους της «Π&Κ» , σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Τ.Ε. και προς όφελος των μεγαλομετόχων της «Π&Κ».
Ειδικότερα:
Όπως γράφτηκε στον ημερήσιο τύπο, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Έβερτ έχει δηλώσει ότι «άρπαξαν 10 δις δραχμές από την Σοφοκλέους από τις 21-3-2000 μέχρι 7-4-2000, οι κωδικοί 11986 και 19339».
Οι κωδικοί αυτοί, για τον δικαιούχο των οποίων εκφέρονται ευθέως και σαφώς από τον κ. Έβερτ, υπόνοιες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων («άρπαξαν»), ανήκαν στην «Π&Κ».
Η «Π&Κ» προέβαινε σε μαζικές πωλήσεις «blue chips» λίγα λεπτά πριν κλείσει ο δείκτης, ισχυριζόμενη ότι εκτελούσε εντολές για λογαριασμό ξένων πελατών.
Τις εντολές έδινε η CITIBANK/CITIGROUP όπου τότε ανώτατο διαχειριστικό στέλεχός της ήταν ο κ. Αράπογλου, σημερινός Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.
Αναδεικνύεται έτσι, με ενάργεια και βεβαιότητα, η αληθινή φύση της «εξαγοράς».
Η Εθνική Τράπεζα και η περιουσία της χρησιμοποιείται από τον κ. Αράπογλου για να προσποριστούν αθέμιτο περιουσιακό όφελος, οι μεγαλομέτοχοι της «Π&Κ» οι οποίοι συνδέονται πολιτικά με την κυβερνητική παράταξη (ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι κουμπάρος κυβερνητικού στελέχους) και οι οποίοι «άρπαξαν» κατά τη δήλωση του κ. Έβερτ από 21-3-2000 μέχρι 7-4-2000 , μέσω του Χρηματιστηρίου , 10 δις δραχμές για λογαριασμό της εταιρείας τα συμφέροντα της οποίας διαχειριζόταν τότε ο κ. Αράπογλου.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η υπόθεση της εξαγοράς της «Π&Κ» πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, όπου και όσες αντιστοιχούν.
Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες, ευθύνες που είναι υπαρκτές και βαρύτατες, ιδίως διότι υπό την ψευδεπίγραφη «επιχειρηματική πράξη» της εξαγοράς, υποκρύπτεται «γκρίζα πολιτική» και όχι επιχειρηματική επιλογή, με προφανές το τεράστιο οικονομικό όφελος των μετόχων της Π&Κ σε βλάβη της περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας.
Επομένως από τα παραπάνω προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση αξιόποινων πράξεων που ενισχύονται μεταξύ άλλων: α) από το τίμημα που υπερβαίνει κατά 2,3 φορές τα ίδια κεφάλαια της «Π&Κ», β) από την «πρόσληψη» των μετόχων της «Π&Κ» με παχυλές αμοιβές, γ)από την βέβαιη μείωση του κύκλου εργασιών της «Π&Κ», που δεν δικαιολογούσε την εξαγορά σε τέτοιο υπέρογκο τίμημα δ) από την προφανή δυσαναλογία μεταξύ του υπερτιμήματος και αξίας της εταιρείας, ε) από το γεγονός ότι μόνοι άμεσα και ουσιαστικά ωφελούμενοι είναι οι μέτοχοι της «Π&Κ», ενώ αντίθετα ζημιώνεται η Εθνική Τράπεζα, και οφείλει η Εισαγγελική Αρχή να ερευνήσει την όλη υπόθεση και να ασκήσει τις επιβαλλόμενες από τον νόμο και τον θεσμικό της ρόλο διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Για όλα τα παραπάνω υποβάλουμε την παρούσα αναφορά ένεκα δικαιολογημένου ενδιαφέροντος απορρέοντος από την ιδιότητα μας ως εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2007


Με τιμή,
Οι Βουλευτές
Βάσω Παπανδρέου
Γιώργος Φλωρίδης
Δημήτρης Κουσελάς
Απόστολος Φωτιάδης
Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Κώστας Σπηλιόπουλος
Ανδρέας Μακρυπίδης
Γεράσιμος Αρσένης
Στέλιος Ματζαπετάκης
Γιάννης Τσακλίδης
Κώστας Γείτονας
Πέτρος Κατσιλιέρης
Χρίστος Βερελής
Κίμων Κουλούρης
Θεόδωρος Κολιοπάνος
Νίκος Χριστοδουλάκης
Γρηγόρης Νιώτης

6 σχόλια

  1. Γιατί όλοι "υποκλίνονται" στις τράπεζες ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΤΖΕΦΡΥ-ΜΠΟΥΛΗΣ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-μερικοί του ΚΚΕ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν όσοι το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω και εγώ να γίνω Λιμενεργάτης...

    http://forum.tanea.gr/viewtopic.php?t=175

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πού-ντο, πού-ντο, το κο-ντύλι/
    ψά-ξε, ψά-ξε, δεν θα το βρεις.../

    Απ' το πολυδιαφημισμένο ΕΣΠΑ, στον Χατζηδακη και... "τέσπα"!!!

    Κήρυγμα μπουρδομπλέ με αηδιαστικές καφέ και κίτρινες βούλες.
    Βούλες δημοσιογραφικές, κίτρινες μπροστά, καφέ πίσω.
    Οπως τα γνωστά και σεσημασμένα κομματικά σώβρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση