GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπορεί να είναι υποψήφιος αρχηγός κόμματος‏;...

Από τον Νίκο Ζαμάνη Με αφορμή την οδυνηρή περιπέτεια της υγείας μου, (περιεδρικό απόστημα,- ο πονόδοντος είναι αμελητέος σε σύγκριση μ’ αυτό...

Από τον Νίκο Ζαμάνη

Με αφορμή την οδυνηρή περιπέτεια της υγείας μου, (περιεδρικό απόστημα,- ο πονόδοντος είναι αμελητέος σε σύγκριση μ’ αυτόν) και την επίσκεψή μου στο ΙΚΑ αλλά και σε δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία ένιωσα στο πετσί μου ή μάλλον στον αφόρητο πόνο μου την πλήρη διάλυση του συστήματος Υγείας. Στην ιστοσελίδα σας διάβασα δημοσίευμα που αποκαλούσε τον πρώην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (το τελευταίο ;), "Νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας". Με την παραπάνω περιπέτεια η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμη κατανόησα πλήρως τον χαρακτηρισμό του συγγραφέα του δημοσιεύματος. Θα ήθελα λοιπόν να προσθέσω μερικά στοιχεία στο παραπάνω δημοσίευμα:
α) Αν επισκεφθείτε το ΕΚΑΒ θα δείτε ότι...

ο παροπλισμένος εξοπλισμός του (ασθενοφόρα) έχει ωραίο χώρο στάθμευσης. Πληρώματα όμως δεν έχει αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να καθυστερεί συχνά η δράση του. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε να γίνουν 31 μετατάξεις πληρωμάτων ασθενοφόρων σε διοικητικές θέσεις (δείτε ΦΕΚ Γ 413 /01-06-2009 και άλλες ακόμα στο Υπουργείο Οικονομικών π.χ. ΦΕΚ Γ 510. Το φιλότιμο των ενεργών εργαζομένων δεν αρκεί (σκεφθείτε ότι το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να πάρει την ετήσια άδειά του). Ταυτόχρονα τα ιδιωτικά ασθενοφόρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Αθήνα. Μόνο που για να τα καλέσεις πρέπει να μπορείς και να τα πληρώνεις.
β) Εδώ και χρόνια οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού για άμεσες προσλήψεις Νοσοκομειακού προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών κτλ.) έχουν μείνει υποσχέσεις. Από 30/03/2009 ψηφίστηκε μάλιστα και σχετικός νόμος για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και ιατρών εκτός της διαδικασίας του ΑΣΕΠ. Από την άλλη ελάχιστοι νοσηλευτές από τους 1603 έχουν προσληφθεί με τον διαγωνισμό 5Κ /30/08/2008του ΑΣΕΠ παρ’ολο που οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων από τον ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν στους πρώτους μήνες του 2009. Γραφειοκρατία θα πει κανείς, είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν γρήγορα οι προσλήψεις. Θαυμάστε όμως το ΦΕΚ Γ 773 14/08/2008 όπου για να ολοκληρωθούν 36 προσλήψεις από Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κρατικά( Ωνάσειο και Ερρίκος Ντυνάν) ο πρώην Υπουργός Υγείας κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ πάταξης της γραφειοκρατίας (ένα βραβείο ίσως πρέπει να θεσπιστεί; -μάλλον δε θα το κέρδιζε γιατί υπάρχουν και χειρότερα-) να μεταφέρει δηλαδή να μονιμοποιήσει 36 άτομα με το νόμο 3580 άρθρο 20 που ο ίδιος ψήφισε και ίσχυε για ένα έτος. Εάν προσέξετε θα δείτε ότι την ίδια ημέρα 14/082008 (έληγε η προθεσμία του παραπάνω νόμου ή είχε λήξει 2 μήνες πριν) έχουμε την απόφαση του Υπουργού , την βεβαίωση ΥΔΕ και την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε στο ΦΕΚ. Για το εάν οι παραπάνω προσλήψεις είναι νόμιμες υπάρχουν επιφυλάξεις, εξάλλου ενδιαφέρον έχει και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) 392/2008-11-08-2008 επί αυτού.
γ) Όταν ο πρώην Υπουργός επιλέγει για θέσεις Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο του τομέα Υγείας (δείτε σχετικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας σας π.χ. Γ.Ν.Ευαγγελισμός) προβληματίζει για το λόγο και τα κίνητρα των παραπάνω προσλήψεων σε θέσεις μείζονος σημασίας.
δ) Η μη επαρκής πρόσληψη νοσοκομειακού προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών κτλ.) και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση μετατάξεων νοσοκομειακού προσωπικού σε διοικητικές θέσεις υπερβαίνουν τις 260 από ένα πρόχειρο έλεγχο των ΦΕΚ επίσης προβληματίζουν τους πολίτες.
ε) Όταν πραγματοποιεί προεκλογικές μετατάξεις πολιτικών προσώπων που ο ίδιος έχει επιλέξει Διοικητές ΔΥΠΕ και Διοικητές Νοσοκομείων στον ΕΟΦ όπου υπάρχει ειδικό μηνιαίο επίδομα μισθού 1.500 € και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις δηλ. επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό ή όταν επιτρέπει τη μετάταξη δόκιμης Νοσηλεύτριας κατά παράβαση του Δημοσιουυπαλληλικού κώδικα στη Βουλή των Ελλήνων….κτλ. πάλι μας προβληματίζει…
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο πρώην Υπουργός κ. Αβραμόπουλος είχε δύο κύριους στόχους στο λειτούργημα του… κατά τη θητεία του.
Α)Ρουσφέτια δικών του ανθρώπων και δημόσιες σχέσεις με στόχο την ανέλιξή του στο κόμμα του και την επανεκλογή του στις εκλογές, παρακάμπτοντας ακόμα και νόμους
Β)πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας μέσω της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και τα τεράστια ελλείμματα στο χώρο της Υγείας .
Γ) Δημιουργία νόμων για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων του, π.χ.νόμος 3730/2008 –ΦΕΚ Α 262 άρθρο 26 για την πραγματοποίηση των μετατάξεων των Διοικητών ΔΥΠΕ και Νοσοκομείων π.χ.ΦΕΚ Γ 702/02-09-2009 κτλ.
Δ) Μη εφαρμογή διατάξεων για άτομα που έχουν κοινωνικά κριτήρια παρά τις δηλώσεις των συνεργατών του, ενώ από την άλλη τακτοποιεί υποθέσεις "δικών του"
ακόμα και προεκλογικά….
Όταν…
Απορεί κανείς αν η παραπάνω υποψηφιότητα για αρχηγό κόμματος είναι θεμιτή…

8 σχόλια

  1. ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ.ΩΠΟΣ ΚΑΘΕ ΕΓΩΠΑΘΗΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο κ. Αβραμόπουλος θα έπρεπε να απολογείται σήμερα για την κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος στον τομέα της Υγείας. Τα χρέη των νοσοκομείων δεν είναι 5 η 6 δις απο την συσσώρευση χρεών αλλά κυρίως από τις 5πλασιες η και 10 πλασιες τιμές των ειδών που τα πληρώνουμε όλοι μας. Πόσο αγοράζει Κύριοι Μασκαράφες το νοσοκομείο Υγεία π.χ. η το Ιατρικό τα ομοειδή νοσοκομειακά είδη ? Ο πρώην Υπ. Υγείας Παπαδόπουλος είχε προτείνει να ελέγχονται οι τιμές απο τα τιμολόγια των ίδιων προμηθευτών πρός τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Τα τιμολόγια αυτά είναι γνωστά στο Υπ. Οικονομικών και τις Ελεγκτικές Αρχές..... Δυστυχώς η δυσοσμία είναι παντού διάχυτη στον χώρο της Υγείας για να μην αναφερθούμε στην κατάργηση της λίστας των φαρμάκων. Που είναι η επιστροφή κ.κ. Μασκαράδες του 4% που θα έδιναν πίσω οι φαρμακοβιομηχανίες σε "αντιστάθμισμα" της κατάργησης της λίστας ? Δεν υπάρχουν υπόλογοι για αυτό ? Πότε και από ποιούς θα τιμωρηθούν αυτοί οι επιβήτορες του δημόσιου χρήματος που προέρχεται απο την στέρηση του κοσμάκη ? Πότε ? Και έχουν το θράσος με τα καλοραμμένα κοστούμια και το μαύρο γυαλί, βηματίζοντας σαν ρομπότ γρήγορα και κοφτά να κάνουν δηλώσεις για αναγέννηση της ΝΔ ? Αξιοι της τύχης μας και πάλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεοδημοκράτες αντίπαλοι της κορούλας είσαστε έτοιμοι να ακούσετε αν χάσετε την αρχηγία της ΝΔ,όπως ΤΟ ΕΊΧΑΝ ΑΚΟΎΣΕΙ, και οι πασοκσίδες βουλευτές στη βουλή ότοαν έγινε πρωθυπουργός ο μητσοτάκης από την μαμά με τα γιουβαρλάκια,ΤΟ Θρυλικό, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αβραμοπουλος ειναι απλα ενας πολιτικος απατεωνας αλλα δεν φταιει αυτος που τον ψηφιζουν,αυτοι που τον ψηφιζουν φταινε.
    Η δικη μου εμπειρια με την ασθενεια της μητερας μου,εχω βρεθει σε 3 διαφορετικα νοσοκομεια,χαλι μαυρο,βρωμια,αδιαφορια,ελλειψη νοσηλευτων,την κουβαλαγα με ορο και καθετηρα μονος μου με ιδιωτικο αυτοκινητο απο την μια πτερυγα του νοσοκομειου στην αλλη γιατι δεν υπηρχε ασθενοφορο,οσο για την δικη μου εμπειρια με το ικα χειροτερο χαλι και απαραδεκτες συνθηκες ακομη και για τους γιατρους στην Πλ Θεατρου.
    Αυτος ο κυριος ανικανος απο παντα ουτε να κατουρησει στην λεκανη δεν μπορει τι αλλον στοχο να πετυχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γεγονος το οτι ο πρωθυπουργος μας και υπουργος εξωτερικών, GAP, ορκίστηκε στην ορκομωσια των υπουργων και υφυπουργων με το αριστερο δεν το παρατηρησε κανεις????

    Οι μεγαλοδημοσιογράφοι μας, δεν ειδαν τιποτα??????????? Ψαξτε το βιντεακι (στο youtube δεν θα το βρειτε σιγουρα) και ξεστραβωθείτε λιγο... Ο Γιωργάκης βάζει το αριστερό χέρι στο Ευαγγέλιο και στη συνέχεια οι λοιποι ακουμπουν πάνω του...

    Όποτε λάε, ούτε ο όρκος τους δεν τους σταματαει πλεον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποτε ο Υπουργός υγείας Δ.Αβραμόπουλος είπε ένα αστείο.Θα προσλάμβανε λέει 9.000 νοσηλευτές,σε σύντομο χρονικό διάστημα.Μόνο που δεν γέλασε κανείς.Ήταν απλά μπλακ χιούμορ.κρα κρα κρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΕΠ.ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ.ΕΡΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΛΑΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙ,ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΛΕΤΑΣ .ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση