GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φωτογραφίες και η δέσμευση...

Από τον Τριαντάφυλλο Καρατράντο Η συμβολική, αλλά και ουσιαστική , πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ηλεία είχε ένα τρομερό κοντράστ, ένα...

Από τον Τριαντάφυλλο Καρατράντο

Η συμβολική, αλλά και ουσιαστική, πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ηλεία είχε ένα τρομερό κοντράστ, ένα κοντράστ που είχε στο επίκεντρο του τον άνθρωπο, την ασφάλεια, τη ζωή μας. Τον κύριο Παπανδρέου πλησίασαν οι συγγενείς των πρώτων νεκρών από τις δολοφονικές πυρκαγιές του 2007 και του παρέδωσαν ένα φάκελο με τις φωτογραφίες των νεκρών. Δεν ζήτησαν τίποτε, μόνο δικαίωση και η δικαίωση έρχεται με την απόδοση των ευθυνών και τη μη επανάληψη αντιστοίχων συμβάντων, στο σημείο που αφορά τη μη ετοιμότητα της κρατικής μηχανής και του αρμού της πολιτικής προστασίας.
Θέλω να πιστεύω ότι...

ο Γιώργος Παπανδρέου τη στιγμή που έβλεπε τις φωτογραφίες θα ένιωσε το βάρος της ευθύνης για την προστασία του πολίτη, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του.
Στον αντίποδα των συγγενών θα πρέπει να αναφέρουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, για την απόδοση των ευθυνών που ακόμη δεν έχει γίνει, αλλά και για την μη επανάληψη αντιστοίχων καταστροφών, δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος την πυροπροστασία.
Είναι βαρυσήμαντες οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά είναι και μονόδρομος, το κράτος θα πρέπει να σκύψει και πάλι πάνω στον πολίτη, να αναλάβει την ασφάλεια του και την απελευθέρωση του από τον φόβο, αυτή είναι η λογική και η πρακτική της ανθρώπινης ασφάλειας.

10 σχόλια

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΑΠΑΔΗΜΙΚΟΥΣ,ΠΑΛΑΜΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ CIA ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ BOLG ΚΑΙ FORUM.
    ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΤΙ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΟΣΟ ΚΙΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΦΥΛΑΔΑ ΤΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ.ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΥΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΦΥΤΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΜΠΟ ΧΑΣΙΣΙΑ
    ΠΑΜΕ....ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...ΧΑΣΙΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
    Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ.
    ΟΛΟΙ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ..ΤΩΡΑ !
    ΠΑΜΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ, ΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ; ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΔ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΧΤΥΠΑΝΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΏΡΑ ΠΟΥ...συνταγματικά ξαναγύρισαν στην Ελλάδα η Μοναρχία και οι ΜΟΝΑΡΧΕΣ ΤΗΣ..

    ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΟΜΠΛΟΚ ΣΟΥ.
    ΣΗΜΑ.
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑΣ.
    ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ.

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ.
    ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
    ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΡΑ.
    ΤΥΠΟΥ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
    ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ Γ Ε Ρ Ο Υ Λ Α Ν Ο Υ.

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ
    ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ.
    ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

    ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Γ΄.
    ΑΝΤΑΥΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
    ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ο Β΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ 0 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΧΑΣΕ 1.100.000 ΨΗΦΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ (ΑΘΙΓΙΟ;) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕ "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ" (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ; ΤΙ "ΠΑΙΖΕΤΑΙ";) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Ανώνυμο 12.47
    Φίλε έχεις δίκιο ότι δεν μασάει το αφεντικό σου κ.Μπατζελη.
    Δενέχει λόγο γιατί τόσο αυτή όσο και όλο της το σοι είναι οι βολεμένοι του συστήματος.Η ίδια περιφερόμενη "στας Βρυξέλλας"με ένα πτυχίο ξερό,έγινε ευρωβουλευτής προκλητικά -με τι προσόντα ξεχωριστά?-και έγινε βουλευτής αφού ήλρθε στους 'βλάχους'κατά δική της έκφραση,κρατώντας το μελλοντικό της Υπουργικό χαρτοφυλάκιο (αφού το είχε σίγουρο).Πως ο αδελφός της κατείχε θέση γεν Διευθυντου στα ΕΛΠΕ και αργότερα θέση εξέχουσα στο ΣΔΟΕ.Πόσα προσόντα διαθέτουν οικογενειακώς?
    Επιτέλους μην προκαλείτε με τους διαχρονοκά βολεμένους.Θα έρθει η ώρα που θα κριθούν και αυτοί.
    Όσο για τον αρθρογράφο,δεν είναι πολιτικό μειονέκτημα σε μια υποτιθέμενη δημοκρατική διαδικασία να στηρίξει ο καθένας όποιο νομίζει καλλίτερο.Αποδεικνύεται όμως ότι η διαδικασία ήταν για το φακέλλωμα των μελών του ΠΑΣΟΚ.Ενέργειες που μας παραπέμπουν σε άλλες τραγικές για την Ελλάδα εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GLYPSE GLYPSE. MAS SYGKINISES. MPRAVO.
    Alla ti na kanei o anthrwpos. Edw egine i ypourgos i logografos. Ama gleipsei kati mporei na kerdisei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι που ανάγκαζομαι να παρέμβω σε αυτό το κείμενο μόνο και μόνο για να σας πω ότι ο Καρατράντος είναι από τους συστηματικότερους και πιο συνεπείς υποστηρικτές του Παπανδρέου. Στις εσωκομαμτικές διαδικασίες πήρε ξεκάθαρη θέση, όχι όπως η Μπατζελή, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέση έχει αυτό το σχόλιο κάτω από το κείμενο. Αλήθεια ο φίλος της Υπουργού φοβάται κάτι και προσπαθεί να μοιράσει εσωκομματικά φρονήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γεγονος το οτι ο πρωθυπουργος μας και υπουργος εξωτερικών, GAP, ορκίστηκε στην ορκομωσια των υπουργων και υφυπουργων με το αριστερο δεν το παρατηρησε κανεις????

    Οι μεγαλοδημοσιογράφοι μας, δεν ειδαν τιποτα??????????? Ψαξτε το βιντεακι (στο youtube δεν θα το βρειτε σιγουρα) και ξεστραβωθείτε λιγο... Ο Γιωργάκης βάζει το αριστερό χέρι στο Ευαγγέλιο και στη συνέχεια οι λοιποι ακουμπουν πάνω του...

    Όποτε λάε, ούτε ο όρκος τους δεν τους σταματαει πλεον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της απόχώρησης του από την Ενωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις.

    Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και
    πως όσο αυτός ζούσε
    ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.

    Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας απο τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ήρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο απο την "δεξιά"!

    Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια:"Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.),
    καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση