GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι καταμαρτυρούν σε υποψήφια του Επικρατείας της ΝΔ...

Από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίν κι . Υποψήφια Επικρατείας ΝΔ υπόδικη για συκοφαντική δυσφήμηση του ΕΠΣΕ. Εκκρεμούν σε ...

Από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
.
Υποψήφια Επικρατείας ΝΔ υπόδικη για συκοφαντική δυσφήμηση του ΕΠΣΕ. Εκκρεμούν σε βάρος της κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση και έκθεση του κράτους ενώπιον άλλων χωρών και του ΟΗΕ!
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως η τρίτη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ (και άρα σίγουρη να εκλεγεί) Γενική Γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη είναι υπόδικη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου του Παναγιώτη Δημητρά ατομικά και ως Εκπρόσωπου του ΕΠΣΕ, μέσα από συνέντευξή της στο «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», στις 4 Μαρτίου 2007.
Η δίκη μετά από σειρά αναβολών είχε προσδιοριστεί για τις 5 Οκτωβρίου 2009 στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Λόγω των εκλογών της 4 Οκτωβρίου 2009 η δίκη θα αναβληθεί. Στη συνέχεια, είτε η δίκη θα προσδιορισθεί για...

άλλη δικάσιμη κατά την οποία το δικαστήριο θα διαπιστώσει τη βουλευτική ιδιότητα της κατηγορούμενης και θα αποφασίσει να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας της, είτε ο εισαγγελέας προσδιορισμού θα ενεργοποιήσει αμέσως την παραπομπή στη Βουλή (μέσω Εισαγγελίας Αρείου Πάγου). Με δεδομένο ότι η υπόθεση παραγράφεται στις 4 Σεπτεμβρίου 2010, είναι αμφίβολο αν οι διαδικασίες αυτές θα προλάβουν την παραγραφή.
Στην επίδικη συνέντευξη της, η Ευγενία Τσουμάνη είχε ισχυρισθεί πως όσα είχε αναφέρει το ΕΠΣΕ σε έκθεσή του στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων Κατά των Γυναικών (CEDAW) και σε σχετικό δελτίο τύπου για τις συστάσεις της Επιτροπής για την Ελλάδα ότι η Ελλάδα αποκρύπτει πληροφορίες και ψεύδεται ενώπιον του ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών Ρομά, για τις γυναίκες της μειονότητας στη Θράκη και για το αν στην Ελλάδα υπάρχει πολυγαμία και γάμος ανηλίκων ήταν ψευδή και εξέθεταν διεθνώς τη χώρα.
Η Ευγενία Τσουμάνη είχε αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τις 25 Ιουνίου 2008. Προσέφυγε κατά της απ’ ευθείας παραπομπής εκπρόθεσμα αλλά παρ’ όλα αυτά ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης έκανε παράνομα δεκτή την εκπρόθεσμη προσφυγή της και παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την εισαγωγή της υπόθεσης σε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παύση της ποινικής δίωξης κατά της κατηγορούμενης. Σε μια σπάνια για τα δικαστικά χρονικά εξέλιξη, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελισάβετ Καραλή εισήγαγε την υπόθεση επιμένοντας στην παραπομπή του κυβερνητικού στελέχους σε δίκη. Στις 8 Ιουλίου 2008, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος Γεωργία Κωνσταντινίδου – Μέλη Δημήτριος Λευκός και Δήμητρα Μουχίμογλου), όχι μόνο παρέπεμψε την Ευγενία Τσουμάνη σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, αλλά επί πλέον διαπίστωσε πως «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχθεί δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία … για τις αξιόποινες πράξεις της … παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης και έκθεσης του κράτους ενώπιον άλλων χωρών» (http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2008_files/voulevma_symv_plimm_ath_1921-2008_parapompi_tsoumani.pdf). Το ΕΠΣΕ υποθέτει πως οι πράξεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δίκης προσεχώς καθώς αφορούν ενέργειες της Ευγενίας Τσουμάνη ενώπιον του ΟΗΕ και δεν υπόκεινται στη δεκαοκτάμηνη παραγραφή των αδικημάτων τύπου.
Στη συνέχεια, η δίκη προσδιορίστηκε ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τις 18 Σεπτεμβρίου 2008. Τότε η κατηγορούμενη ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως είναι δικηγόρος και άρα έχει ειδική δωσιδικία. Την ιδιότητα αυτή την είχε τουλάχιστο αντιδεοντολογικά αποκρύψει από τη δικαιοσύνη μέχρι εκείνη τη στιγμή! Το δικαστήριο αναγκαστικά παρέπεμψε την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο. Στις 13 Μαΐου 2009 το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών απέρριψε αίτημα της κατηγορούμενης για παραγραφή του αδικήματος και ανέβαλε τη δίκη για τις 5 Οκτωβρίου 2009 λόγω απουσίας ουσιώδους μάρτυρα.
Το ΕΠΣΕ σημειώνει πως στην προσφυγή της η Ευγενία Τσουμάνη είχε βεβαιώσει πως «η δημόσια διατύπωση απόψεων έγινε υπό τη θεσμική ιδιότητά μου ως Γενικής Γραμματέως Ισότητας» (έμφαση στο πρωτότυπο) και πως και μετά τόσο την ποινική δίωξη σε βάρος της όσο και την παραπομπή της σε δίκη παρέμεινε στη θέση της ως Γενική Γραμματέας Ισότητας επί ενάμισι χρόνο και τώρα «προάγεται» σε βουλευτή από το κυβερνητικό κόμμα αν και υπόδικη για σοβαρά αδικήματα.
Άρα τεκμαίρεται πως η κυβέρνηση και η ΝΔ στηρίζουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, δηλαδή τη συκοφαντική δυσφήμηση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και την παραπλάνηση του ΟΗΕ με ψευδή στοιχεία! Εκτός και αν η κατηγορούμενη έχει αποκρύψει όλα αυτά από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στην περίπτωση αυτή οφείλει να την απομακρύνει αμέσως ώστε να μη χρεωθεί όλη η κυβέρνηση τις απαράδεκτες ενέργειες του στελέχους της.
Αλλιώς, η Βουλή των Ελλήνων θα κληθεί να αποφανθεί για πρώτη φορά αν θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην Υπόθεση Τσαλκιζτή (16 Νοεμβρίου 2006), με την οποία το ΕΔΔΑ αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία βουλευτής που διώκεται για πράξεις που έγιναν σε περίοδο πριν από την εκλογή του (ο τότε προστατευόμενος βουλευτής ήταν ο σημερινός Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας).

16 σχόλια

  1. Το ψηφδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

    Γ.Ραγκούσης

    Έλενα Παναρίτη(Οικονομολόγος)
    Ηλίας Μόσχαλιος
    Μάγια Τσόκλη (δημοσιογράφος)
    Παύλος Γερουλάνος (συν. Παπανδρέου)
    Σταυρούλα Σαλουφά(πρ.εγατικού κέντρου Αθήνας)
    Τατιάνα Καραπαναγιώτη
    Δημήτρης Λάλας (ερευνητικό έργο στο περιβάλλον, πρ.πρόεδρος Αστεροσκοπείο)
    Κώστας Θέος (Πολ. Μηχ)
    Αλό Μοχάμεντ Χάν(Σουδάν-Γιατρός Ρέθυμνο)
    Άννα Καφέτζη (διδ. Ιστορίας τεχνης - Συγγραφέας)

    Maνώλης Κριαράς(φιλόλογος, καθηγητής ΑΠΘ)

    ----------------------
    Ολη η αυλη Γιωργου βολευτηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης βγάζει τα σκουπίδια της το πρωί αντί για το βράδυ, δεν κάνει ανακύκλωση στα κουτάκια κοκα-κόλα και το κυριότερο έχει αργήσει να περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό της. Λοιπόν είναι τόσο άγαρμπη η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης που πλέον καταντάει κωμική!
    Πως να κρύψεις την ανικανότητα, τη λαιμαργία για την εξουσία και την εθνική οσφυοκαμψία του ΠΑΣΟΚ πίσω από "Το νομοσχέδιο που θα χαρίσει τα χρέη στις Τράπεζες"!!!!
    Πω-πω τι έρχεται! Με ΟΛΑ τα ΜΜΕ στο μπαλκόνι να ουρλιάζουν, με τους ψευτο-γκαλοπατζήδες σε συμφωνική ορχήστρα να πλειοδοτούν σε στημένες διαφορές του 7% φαντάζεστε τι έχει να γίνει το βράδυ της 4ης Οκτω(μ)βρίου (γειά σου Τζέφρυ) με το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ και πάλι να ολοφύρεται στην αντιπολίτευση; Α ρε Μπένυ πάλι στο Ζάππειο θα τρέχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?

    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ??

    ΔΕΝ ΝΤΡΠΕΣΤΕ?

    ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο χοντρός την έβαλε στο ''Επικρατείας '' για να της δώσει ασυλία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι καταμαρτυρουν 9 μηνυσεισ για κακουργηματα αυτοφορα στην μαρια δαμανακη πασοκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή κατηγόρησε τον Σκοπιανό Δημητρά;
    Τι είπε ότι είναι αδερφή;
    Μα και μόνο γι’ αυτό θα πρέπει να εκλεγεί.
    Γοργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευγε της. ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛΑΚΟΠΡΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΟΥΣΤ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

    το παρατηρητηριο συμφωνιων του κολου το προδοτικο ανθελληνικο και γραικυλικο οργανο των αμερικανων του σορος και των εβραιων σιωνιστων τουρκων σλαυων και αλβανων να κατσει στις βρυξελες.ΕΞΩ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Geia sas re neodhmokrates!!!
    Akoma kai sto xeilos tou gremou prospatheite... na kalypsete skata..
    ahahahaha tha to fate to mauro sas kai tha hsyxasete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακόμα περιμένουμε μια κουβέντα από το προδοτικό ΕΠΣΕ για τους κύπριους που βρέθηκαν σαν ζώα σκοτωμένο. προφανώς το αφεντικό τους Σόρος τους απασχολεί διαφορετικά το στόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σiγα ρε εκδικητη ΖΟΡΟ. για να εκδικεισε κατι και καπου καποιοι σου κανανε. πονεσες. θα ξαναπονεσεις στισ 4 οκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΟΜΠΛΟΓΚ , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ , ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ , Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ , Ο ΕΛΛΗΝ Α ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΚΛΠ.?
    ΟΥΣΤ ΡΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλε!!! Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ο Έλλην πολίτης θα φάει τις
    κοτσάνες που γράφεις?
    Καθ΄΄οτι την αποκλειστικότητα την κατέχει το ΠΑΣΟΚ και με το Νόμο...
    Όπως....
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ: Πόλωση, παραπληροφόρηση, προβοκάτσιες, παραποιημένες φωτογραφίες όπως πχ: «ο Μητσοτάκης ήταν συνεργάτης των Ναζί» το 1985. Το πασόκ κερδίζει τις εκλογές («για ακόμη καλύτερες μέρες» / κοριτσάκι με λουλουδάκι) : Μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989, η ίδια η κομμουνιστική μυστική υπηρεσία Στάζι παραδέχθηκε ότι τα ψεύτικα στοιχεία τα είχε κατασκευάσει κατά παραγγελία από το πασόκ (μάλλον το Λαλιώτη.
    Η αλητεία έχει και τα όριά της , ρε Μεγάλε!!!
    Dr Ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γι αυτό την πάνε για ασυλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
    ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΩΝ και των ΟΙΚΟΝΟΜΕΝΑΚΗΔΩΝ
    ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ..

    - Κάνουν τα πάντα για να μας προστατέψουν από την λάμψη του μυαλού του Αϊνστάιν-GAP.
    - Τρελλή αβάντα με παρέμβαση ακατανόητη.
    - Κάνουν πως θίγονται κιόλας όταν πριν είκοσι χρόνια έτρεχαν πίσω από τις περιοδίες για να “τσακώσουν” μια είδηση και μια καλή κουβέντα, γλύφοντας δεξιά και αριστερά.
    - Τεμπέληδες και ανίκανοι να προσφέρουν στοιχιώδη ενημέρωση τη στιγμή που με περισπούδαστο ύφος αυτοχαρακτηρίζονται έγκυροι και αντικειμενικοί.

    ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ. ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ .. ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ.
    Δημοσιοκάφροι γλειώδη σκουπιδοειδή
    απορρίμματα.
    φτου...ΕΜΕΤΟΣ.

    ΣΗΜ. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΑΓΓΛΟΜΑΘΕΙΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ! ΠΑΕΙ ΜΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ....ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΚΑΦΑΛΗΣ ΤΟ ..ΓΙΔΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ !
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΣΑ
    ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ...ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ
    ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ...ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ..ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ...
    ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ....ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !

    ΜΠΡΑΒΟ !
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ..
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ PRESS
    ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΣΚΑΤΙΛΑ
    ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ !

    G : ΤΟ ΧΑΛΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΣΚΑΤΙΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ.

    / OΙ ΗΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
    ΤΟΥ.
    (ΚΕΦΑΛΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ) Νο 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση