GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/ Του Νίκου Κοτζιά* Τα εκλογικά συστήματα κινούνται ανάμεσα σε δύο αρχές. Η μία είναι της αναλογικότητ...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/

Του Νίκου Κοτζιά*

Τα εκλογικά συστήματα κινούνται ανάμεσα σε δύο αρχές. Η μία είναι της αναλογικότητας, όπως ισχύει στην Ιταλία. Υπέρτατο αγαθό η πλήρη αντιστοιχία ανάμεσα στις ψήφους που λαμβάνει ένα κόμμα και στους βουλευτές που εκλέγει.
Η δεύτερη αρχή είναι της σταθερότητας. Αρχή κυρίαρχη στο βρετανικό εκλογικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στις εισροές ψήφων του πολιτικού συστήματος, αλλά στη λειτουργία του με τρόπο που να διασφαλίζει την επάρκεια σε δημόσιες δεσμευτικές αποφάσεις. Το σχετικά καλύτερο πολιτικό σύστημα είναι αυτό που ...

συνδέει και τις δύο αρχές. Αναλογικότητα ψήφων και σταθερότητα στην παραγωγή της πολιτικής. Κάτι τέτοιο υπάρχει όταν είναι παρούσα μια δημοκρατική κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας ανάμεσα σε αντιδεξιές πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικές ιδεολογικές αποχρώσεις.
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία πάνω σε επείγοντα ζητήματα ανακούφισης των εργαζομένων, ανάπτυξης της χώρας, προάσπισης του εθνικού συμφέροντος.

Η στάση της αριστεράς κάνει την αυτοδυναμία αναγκαία
Ο ισχύον νόμος έχει ενισχύσει την αναλογικότητα και αυξήσει τις απαιτήσεις προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα. Με άλλα λόγια κινείται σε ένα βαθμό σε μια κατεύθυνση που απαιτεί τη συνεργασία ανάμεσα σε δυνάμεις που κινούνται στον ίδιο πολιτικό αστερισμό. Είτε από τη κεντροδεξιά προς τα δεξιά, είτε από την κεντροαριστερά προς την αριστερά. Υπό ορισμένες συνθήκες την απαιτεί και σε ένα βαθμό την προτρέπει.Όμως, οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα τα μικρότερα κόμματα δεν κινούνται σε μια τέτοια κατεύθυνση συνεργασίας.Ιδιαίτερα η ελληνική αριστερά (Συνασπισμός και ΚΚΕ) θεωρεί τη συνεργασία με ένα σοσιαλδημοκρατικό – σοσιαλρεφορμιστικό κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ ως έγκλημα. Και αυτό σε αντίθεση με τη συνεργασία που πραγματοποίησε με την Δεξιά το 1989 σε συνθήκες που οι ανάγκες της χώρας για συνεργασία της αριστεράς με άλλα κόμματα ήταν πολλαπλά υποδεέστερες των σημερινών αναγκών, να μην πω άχρηστες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η αριστερά υπέφερε από το αστικό κράτος δείχνει έναν φόβο να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στα πλαίσιά της αστικής δημοκρατίας. Δείχνει ως να ανησυχεί ότι θα βρωμήσει αν ανακατευτεί με τα πίτουρα της διακυβέρνησης και ότι θα την φάνε οι κότες. Με αυτό τον τρόπο η αριστερά στηρίζει στην πράξη αυτό που καταγγέλλει στα λόγια, τον δικομματισμό. Δεν προσφέρει καμία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ζει με τον απόηχο του 1989. Το ένα της τμήμα, ο ΣΥΝ, πιστεύει (κάνοντας ουσιαστικό λάθος), ότι οι εκλογές γίνονται για να αναδειχτεί αντιπολίτευση. Το άλλο της, για να «συσσωρεύσει δυνάμεις για την μεγάλη αντεπίθεση». Με άλλα λόγια, η αριστερά δεν θέλει να κυβερνήσει και κατά συνέπεια ωθεί τον κοινό νου του καθημερινού πολίτη να ψηφήσει ανάμεσα σε εκείνα τα κόμματα που εν δυνάμει μπορούν και σίγουρα θέλουν να κυβερνήσουν. Μάλιστα, η αριστερά κάνει το λάθος να θεωρεί ότι αφού τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να κυβερνήσουν, ως την απόδειξη ότι διαθέτουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Όμως, η θέληση ενός κόμματος να κυβερνήσει δεν αποδεικνύει από μόνη της κάποια σύμπτωση απόψεων με ένα άλλο κόμμα που ήδη κυβερνά.Στη βάση της άνω λογικής, το μεν ΚΚΕ πιστεύει ότι πρέπει να σπρώξει τη χώρα σε αδύνατες κυβερνήσεις, αν είναι δυνατό σε ακυβερνησία. Από την ακυβερνησία, όμως, όταν δεν υπάρχει «επαναστατική κατάσταση», ο μόνος κερδισμένος θα είναι οι δυνάμεις της διαπλοκής. Αυτές που έσπρωξαν τον Καραμανλή να κάνει τώρα τις εκλογές προκειμένου να ελεγχθεί η ΝΔ από ανθρώπους κλειδιά για αυτές,, αλλά και να είναι ο Γ.Παπανδρέου όσο το δυνατό πιο αδύνατος. Το γεγονός αυτό διαφεύγει, από ασχετοσύνη ή σκόπιμα δεν ενδιαφέρει εδώ, της ηγεσίας του ΚΚΕ. Διότι όσο ισχυρότερα είναι τα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της πολιτικής, ακόμα και της μη επαναστατικής, τόσο πιο αδιαμεσολάβητα και άμεσα μπορούν να σπρώξουν τα συμφέροντά τους. Αυτό ακριβώς έγινε και το 1989.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡιΖΑ και ο Συνασπισμός θεωρούν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο όταν αντιτίθονται σε κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Επικαλούνται δε τις επιτυχίες του «κόμματος της Αριστεράς» (Die Linke) στη Γερμανία. Μόνο που αφαιρούν την ουσία της πολιτικής που ακολουθεί αυτό το κόμμα. Το κόμμα των Γκύζι και Λαφονταίιν παρουσίασε μεγάλα κέρδη για δύο λόγους που αλληλοσυνδέονται. Αφενός διότι η SPD συμμετέχει στη συγκυβέρνηση με τη δεξιά, και κατά συνέπεια τιμωρείται από τα λαϊκά στρώματα για κάθε λανθασμένο και κακό συμβιβασμό (διότι υπάρχουν καλοί και γόνιμοι συμβιβασμοί). Αφετέρου, διότι οι ψηφοφόροι διακρίνουν μια εναλλακτική κυβερνητική δυνατότητα, αυτή της συγκυβέρνησης των μη δεξιών κομμάτων.
Εξάλλου υπάρχουν ήδη τρεις κυβερνήσεις συγκυβέρνησης σε κρατίδιο της Γερμανίας. Στη Γερμανία, σε πλήρη αντιστροφή προς την ελληνική παραδοσιακή αριστερά, το κόμμα της Linke όχι μόνο δεν φοβάται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, αλλά κάνει σταθερή κριτική στην SPD που αποφεύγει αυτή τη συγκυβέρνηση μαζί του σε παγγερμανικό επίπεδο. Το κέρδη του, δηλαδή, οφείλονται στην ακριβώς αντίστροφη πολιτική, στάση και νοοτροπία εκείνης του Συνασπισμού και του ΚΚΕ. Με βάση την θέση ότι η χώρα σε περίοδο κρίσης έχει ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης που να μπορεί να αντιστέκεται στις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας είναι φανερό ότι χρειάζονται ισχυρές προοδευτικές κυβερνήσεις. Και εφόσον η παραδοσιακή αριστερά τις αρνείται ως ο διάβολος το λιβάνι, είναι φυσικό ο κατά τον Γκράμσι κοινός νους να στραφεί όχι απλά στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπάρξει μια διαφορετική κυβέρνηση (και όχι αντιπολίτευση) προς την ΝΔ, αλλά να επιδιώξει να δώσει σταθερότητα σε αυτή την κυβέρνηση. Και υπό αυτές τις συνθήκες η σταθερότητα προκειμένου να συνδυαστεί με μια σε ένα βαθμό αναλογικότητα σημαίνει ότι ο Κοινός Νους θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία.
Αυτή θα είναι προϊόν της άρνησης της αριστεράς να συνεργαστεί. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει λευκό χαρτί για να κάνει ότι θέλει, ούτε, πολύ λιγότερο, απαλλαγή του από την υποχρέωση να οργανώσει τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και μέτωπο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Αν αυτό δεν γίνει οι μέρες του θα είναι μετρημένες.

Τα εθνικά συμφέροντα απαιτούν σταθερή κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή
Η ανάλυση των προκλήσεων της Άγκυρας τις τελευταίες δεκαετίες οδηγεί σε ένα και μόνο συμπέρασμα: οπότε η Ελλάδα περνά περίοδο αδυναμίας, πολιτικού κενού ή και πολιτικής κρίσης, τότε η Τουρκία επιδιώκει να καταλάβει θέσεις και δικαιώματα σε βάρος της Ελλάδας. Έτσι έκανε με την Κύπρο.
Το ίδιο έγινε και με την πρόκληση στα Ίμια που έγινε σε μια φάση μεταβατικότητας για τις κυβερνήσεις της χώρας. Είναι φανερό, ότι η παρατεταμένη περίοδο πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την οικονομική κάμψη δημιουργεί σκηνικό «κατάλληλο» για τουρκικές προκλήσεις. Προκλήσεις που ορισμένες απ’ αυτές έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και δυστυχώς, μάλιστα, έχουν μείνει αναπάντητες.
Η αδυναμία που παρουσιάζει η χώρα, η πολύπλευρη κρίση και η αποδιοργάνωσή της, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την Τουρκία να προωθήσει στοιχεία από την γενικότερη στρατηγική της, να διχοτομήσει το Αιγαίο. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποκτήσει κυβέρνηση με τις επόμενες εκλογές, αλλά χρειαστούν αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες χωρίς να υπάρχει πολιτική υπεύθυνη κυβέρνηση, τότε μπορεί να δημιουργηθούν νέα ρήγματα στα εθνικά συμφέροντα.Τα τυχόν σχέδια της Τουρκίας θα διευκολυνθούν εφόσον δεν εκλεγεί στις επόμενες εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει στην Ελλάδα μεγάλο πολιτικό κενό το οποίο σχετικά εύκολα θα μπορέσει να αξιοποιήσει η τουρκική επιθετικότητα. Η Ελλάδα, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να δείξει αδύνατη και λαβωμένη. Δεν πρέπει να συνεχίσει η σημερινή της εικόνα προς το χειρότερο. Πρέπει αυτή η εικόνα, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα να ανατραπεί. Να υπάρξει άλλη κυβέρνηση, η οποία με επάρκεια δυνάμεων θα αντισταθεί σε πιέσεις και θα ανατρέψει προς το θετικό καταστάσεις.Δεν είμαι οπαδός της αυτοδυναμίας για την αυτοδυναμία. Ούτε εγγυώμαι ότι κάθε στοιχειό αυτής της αυτοδυναμίας θα «διασφαλίζει» τις δικές μου αντιλήψεις για την πολιτική. Αλλά σίγουρα η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή της πολιτικής της. Αλλαγή που θα επέλθει χωρίς κενά λόγω εκλογικών περιπετειών. Δηλαδή, με αυτοδυναμία στη βουλή, και συνεργασίες – συμπράξεις στην συνολική πολιτική σκηνή.
ΣΕΝΑΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
Ο Καρατζαφέρης, που είναι «συγκάτοικος με τη ΝΔ», δηλώνει, σε εκπομπή καναλιού της διαπλοκής, ότι «οι Αμερικανοί θέλουν Παπανδρέου και Καραμανλή να συγκυβερνήσουν». Οι δε του καναλιού που τα αφεντικά του επιδιώκουν μια τέτοια συγκυβέρνηση, δηλώνουν «έκπληκτοι» από την «πρωτοτυπία» και «την ορθότητα της πολιτικής σκέψης» του πρώτου. Η υποκρισία ως συγκάτοικος των σεναρίων πλασαρισμένα από εκείνους που τα στήνουν.

* Ο Νίκος Κοτζιάς είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου

27 σχόλια

  1. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Έχουμε 2009 και αυτοί συνεχίζουν να μας τάζουν ψεύτικους κόσμους.

    ΘΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ:

    1.Τον Αμερικανό πολίτη ιδρυτή του, για την αξεπέραστη «αναξιοπιστία» του (άλλα λέω σήμερα, άλλα αύριο)
    2.Τη μασόνα Αμερικανίδα μανούλα του χαζούλη , που δίνει ακόμη και διαζύγιo για μερικά εκατομμύρια δολάρια
    3.Την ξανθιά χοντρομπεμπούλα μεγαλο-κοπέλλα (και τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που την είχαν πάρει, ειδικά από τη ναυτιλία)
    4.Τον αστρολόγο της και τους πνευματικούς, καφετζούδες και χαρτορίχτρες που κυβερνούσαν τη χώρα (και γελούσε κάθε πικραμένος στο εξωτερικό)
    5.Τό σκάνδαλο Μποσκωτά με τις πράσινες εφημερίδες (και τα μαιμού ρόζ χαρτιά)
    6.Τον ψυχικό διχασμό του λαού σε «εκείνοι και εμείς». «Εκείνοι» είναι οι κακοί Έλληνες (όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας) και «εμείς» οι καλοί Έλληνες (που συμφωνούν, με το αζημείωτο βέβαια, οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι με μονιμότητα, επιδόματα και εφάπαξ, οι λοιποί είναι λαμόγια επιχειρηματίες που παίρνουν δουλειές ΜΟΝΟ από το κράτος)
    7. Την «κουλτούρα της αρπαχτής», με τα στελέχη και τους οπαδούς μας να κλέβουν «όσο μποροιύν» και τους μαλάκες να πληρώνουν τα χρέη του κράτους μέχρι να πεθάνουν
    8.Την ταρίφα ότι να κλέβεις «μέχρι 500 εκατ είναι φυσιολογικό», όταν είσαι υπουργός
    9.Τον Τσόμπρα που παρακολουθούσε παράνομα τη μισή Ελλάδα (τους άλλους (εκείνους) αλλά και τους δικούς μας, για τα απαιτούμενα τσεκαρίσματα)
    10.Το ζαράκια ξάδελφο της ξανθο-μπεμπούλας που έχασε στο μπαρμπούτι ένα πίνακα του Τσαρούχη που ανήκε στο Υπουργείο
    11.Τον «κουβαλητή» Κουλόγιωργα με τα πάμπερς (αδυναμία στο μετρητό). Τον ίδιο Κουλόγιωργα σε ρόλο εκλογομάγειρα Κουλόγιωργα και τα 2 εκατ. δολάρια (για να κάνουμε «σωστούς» κατά παραγγελία νόμους)
    12.Το γκαιμπελίσκο Σκαλιώτη με τις αδιάκοπες καμπάνιες λάσπης και συκοφαντίας προς κάθε αντίπαλο (και εσωτερικό ανταγωνιστή). Επίσης για την πανάκριβη και υπερτιμολογημένη κατασκευή του αεροδρομίου για την προικούλα του
    13.Τον έμπορων όπλων Χάλατς, το χαζοχαρούμενο Μπλιατσιφάρα, τον μασόνο Κλιβάνη και τους λοιπούς δανειστές για να δικαιολογηθεί η αγορά του «κωλόσπιτου» (από τις μίζες των F16 και Μιράζ το 1988)
    14.Την προεδρική εκλογή του Γκατζετάκη με τα Μπλέ και Λευκά ψηφοδέλτια, σαν κλασσικό δείγμα πίστης στη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών
    15.Το λιγούρη Γκατζετάκη που γέμισε ένα αεροπλάνο αφορολόγητα όταν γυρνούσε από την Ιαπωνία (δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν οι Γιαπωνέζοι)
    16.Το Ζέν-πρεμιέ Άκη Μποχα-τζόπουλο, που κονόμισε τα άντερά του από τα υποβρύχια που μπατάρουν και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους που πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη
    17.Το Μπάχτα και τους λοιπούς πρώην πειναλέους «αγωνιστές της δημοκρατίας», που μένοντας τώρα στις βιλάρες και κολυμπώντας στις πισίνες ξέχασαν ότι πριν βρώμαγε το στόμα τους από την πείνα (δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός-Μπλιατσιφάρας)
    18.Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και το κλέψιμο της περιουσίας των περισσότερων «αγαθών» Ελλήνων, για να ταϊστούν οι επιχειρηματίες μας (πάτρονες με τα κανάλια τους και χρηματοδότες με το ρευστό τους)
    19.Το «γίγαντα» ελιά πρωθυπουργό που παρέδωσε στους απέναντι συγκυριαρχία στο Αιγαίο και ευχαρίστησε δημόσια και τους Αμερικανούς φίλους του για τη διευκόλυνση αυτή.
    20.Τον ανεκδιήγητο φαφλατά Γκάγκαλο για την παράδοση του Ντοτσαλάν στους απέναντι
    21.Το Μπαμπουτζή για τους 82 νεκρούς του Σάμινα
    22.Τον αλλοδαπό τουρίστα γυιό του ιδρυτή με τις ρήσεις του για την καλλιέργεια φούντας και χασίς στις γλάστρες του σπιτιού
    23.Τον αλλοδαπό τουρίστα γιό του ιδρυτή που είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας»
    24. Τη συμφωνία του αλλοδαπού τουρίστα στο σχέδιο Ανάν που νομιμοποιούσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.
    25.Την αλλαγή του εκλογικού νόμου κάθε φορά που φαινόταν ότι θα χάσουν τις εκλογές, «δημοκράτες» και έντιμοι, όπως πάντα.

    Για όλα αυτά και δεκάδες άλλα λοιπόν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !
    ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
    ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΤΟΝ...γιωργάκη
    παπανδρεου.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΜΕ.

    ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΛΙ... ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΩΤΗΣΗ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ.

    ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΣΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ
    ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου, από ομιλία του στη Βουλή 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>>>>>>>========>>>>>>>>
    ==== ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ ====

    = ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ (&) ΕΣΥ !!! = ΚΚΕ

    _________ KKE______KKE_________
    _________ KKE_____KKE_________
    _________ KKE ___KKE_________
    _________ KKE__KKE_________
    _________ KKE KKE_________
    _________ KKE__KKE_________
    _________ KKE ___KKE_________
    _________ KKE_____KKE_________
    _________ KKE______KKE_________

    >>>>>>>>========>>>>>>>>
    ==== ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΕΣ ====
    = ΚΚΕ = ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ (&) ΕΣΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999 (ακριβώς πριν δέκα χρόνια)
    Σαν σήμερα ήταν η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε ποτέ η Ελλάδα.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε τους Γιωργο-καναλάρχες, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Το πασόκ έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το πασόκ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις-περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 έλεγαν στους κατεστραμμένους, καλά να πάθουν, άς πρόσεχαν και κλείνουν την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισαν επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές του 2000.
    ΚΑΙ Ο «ΧΑΖΟΣ» ΛΑΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ!
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πράγματα είναι απλά:
    Και τον Κωστάκη (1997) και τον Γιωργάκη (2004) τους έβαλαν για αρχηγούς τα κόμματά τους για να σωθούν από τη διάσπαση.
    Ο Κωστάκης είναι έξυπνος και ειλικρινής, αλλά ξεροκέφαλος και άπειρος μάνατζερ.
    Ο Γιωργάκης είναι ο κλασσικός κουτοπόνηρος πελοποννήσιος πολιτικάντης που, παρόλη την πεπερασμένη του νοημοσύνη, ξέρει να φτιάχνει συμμαχίες με τους ισχυρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον έχετε παρεξηγήσει το Γιωργάκη, ξέρει και οικονομικά και απ’ όλα ξέρει.
    Έχει και πτυχίο, το ξέρετε;
    Αληθινό, όχι μουσαντένιο.
    Επειδή οι περισσότεροι δεν ξέρετε τί πτυχίο έχει να σας πώ εγώ.
    Κοινωνιολογίας, μιλάω σοβαρά παιδιά.
    Μα την παναγία.
    Κοινωνιολογίας.
    Δηλαδή όπως λέμε πατριδογνωσίας, οικοκυρικών, χαρτοκοπτικής, τιγκελού-κοπτοραπτού, και λοιπά.
    Ξέρει τα πάντα για τη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα τελευταία μάλιστα κάνει και εντατικό μάθημα στα Ελλήνικος.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΑ ΟΥΦΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Τόσος κόσμος στο πασόκ βρε παλληκάρια, που το ψωνίσατε αυτό το κουνουπίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΕΔΙΑ.
    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    Οποιαδήποτε σχόλια για τα διάφορα σχέδια του Γιωργάκη (αντιμετώπιση παγκόσμιας κρίσης, πανδημίας, τρομοκρατίας, τουρκίας, πγδμ, μαλακίας, ανεμοβλογιάς, κλπ) είναι πραγματικά ΠΕΡΙΤΤΑ.
    Μοιράζει αόριστες υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα περιεχόμενο, συγκεκριμένη δέσμευση, θεσμική συνοχή ή οικονομική κοστολόγηση.
    Όποιος τον πιστεύει είναι είτε παντελώς ηλίθιος ή έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.
    Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το άτομο αυτό είναι από άλλο πλανήτη.
    Αν γίνει πρωθυπουργός ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
    (στα σπίτια μας βέβαια γιατί οι περισσότεροι Έλληνες θα είμαστε άνεργοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟI ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟI ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις 100 ημέρες θα αλλάξει όλος ο...πλανήτης

    Τελικά σε 100 ημέρες αν έρθει ο Παπανδρέου στην εξουσία θα αλλάξει όλος ο πλανήτης. Σύμφωνα με το έκτο νομοσχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου τα βουνά θα φυτρώσουν, οι λίμνες θα γεμίσουν νερό, η Μύκονος θα γίνει σαν την Φολέγανδρο, η κακιά σκάλα θα γίνει καλή και...αλλα πολλά που ακόμα δεν μας τα λέει.
    Έτσι όπως τα είπε χθες πάντως όχι σε 100 αλλά ούτε σε 1000 ημέρες δεν θα τα κάνει.
    Σιγά μην κυνηγήσει την φοροδιαφυγή στους επώνυμους. Κοίτα ρε συ Γιωργάκη να πιάσεις τους εκδότες με το ΙΚΑ που χρωστάνε και τα εικονικά τιμολόγια και μετά μας λες για μέτρα. Σιγά μην σκιστεί το καλσόν δηλαδή...
    Α και μην πάρεις και εσύ δάνειο και μας χρεώσεις.

    Y.Γ: Με τον αγωγό θα μας πεις τι θα κάνεις; Θα μας βάλεις σε μπελάδες με την Ρωσία για τα Αμερικανάκια;

    Υ.Γ. Γιωργάκη ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ..ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ?
    ΜΕ COCA COLA ή με light ZERO COLA !

    TEΛΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ
    Γιωργάκη...για χαζά αμερικανάκια μας πέρασες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χα.χα..χουχαααα.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΑΛΑΡΑ..
    Γιωργάκη !
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΔΙΟΥ ΣΟΥ..
    ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ !

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ...ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ.
    χα..χου..χααααα..ουυυυυυυυυυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρέ Π΄Κωνσταντίνου,έχετε "αγοράσει" ένα ""γάιδαρο"" καί προσπαθείτε νά μάς τόν παρουσιάσετε καθαρόαιμο άλογο κούρσας!!
    Δέν βλέπει ό Ελληνικός λαός,ότι είναι τελείως ανερμάτιστος καί αδυνατεί νά διατυπώση ορθόν λόγον όντας έν δυνάμει πρωθυπουργός???
    Δέν μάς λές τί κατάλαβες εσύ από τίς άπαντήσεις του,(ΚΑΙ) σήμερα στήν ΔΕΘ??
    Αυτός είναι αυτιστικός μέ IQ ενός δίχρονου ή ενός ημίαιμου σκύλου!!
    Ηγέτης/πρωθυπουργός ό ΓΑΠ,ρέ παιδιά!
    Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Υ.Γ. Π΄Κωνσταντίνου,τόσον χρόνον τόν προστατεύατε από δημόσιες εμφανίσεις καί λόγους.Όμως άν μέχρι τίς εκλογές-υποχρεωτικά πλέον-κάνει δύο-τρείς εμφανίσεις ακόμη δημόσια,θά γελάμε διά πολύ χρόνο.
    Θά έχει μεγάλη πλάκα μέ ""Τ΄ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ"" !!!!!
    Χάχάχάχά....χό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι απαραίτητη η αυτοδυναμία για να κρατικοποιήσουν την Ολυμπιακή και να τη γεμίσουν με πρασινοφρουρούς και να επαναφέρουν τον ΟΤΕ στον έλεγχό τους για να διορίσουν κι εκεί πρασινοφρουρούς!
    Χωρίς αυτοδυναμία πώς θα τα καταφέρουν αυτά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ! ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΥΝ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΩΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΤΟ ΑΙΜΑ!
    ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΦΥΛΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ...
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
    ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καί μετά εκάθησα ν΄ ακούσω,τίς μεγαλόπνοες εξαγγελίες/συνέντευξη/πρόγραμμα δήθεν,τού έν δυνάμει πρωθυπουργού ΓΑΠ.
    Τί τό ήθελα ρέ παιδιά!!!!!
    Έκανε περισσότερα σαρδάμ/σολικισμούς,απ΄όσα κάνει τό Ροτβάιλερ μου,όταν γαβγίζει!!!
    Άλλα αντί άλλων.
    Είναι δυνατόν ένας εν δυνάμει (γιά όνομα τού θεού,φτού φτού........φτού καί ξαναφτού) πρωθυπουργός,νά μήν έχει τήν στοιχειώδη ικανότητα τού ορθού λόγου καί δή, τής μεταφοράς ορθών νοημάτων,μέσω αυτού?????
    Μήπως υπάρχει στό δίκτυο -εδώ ή αλλού- κάποιος κοινωνικο-ψυχαναλυτής,νά μάς άναλύσει έστω καί στό περίπου, τί ήθελε νά πή ό ποιητής (ΓΑΠ),στίς απαντήσεις του (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ/ΔΕΘ)??
    Εγώ πάντως παρ΄ όλίγο νά πάρω χάπια ηρεμιστικά,ακούοντας τον,παρ΄όλο,πού δέν παίρνω ούτε ασπιρίνη!!
    Μού εδημιουργήθησαν όμως ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ!!!
    Ρέ παιδιά,ό ΓΑΠ Πρωθυπουργός!!!!!!!!!!!
    Ελέησον ημάς Κύριε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SIEMENS

    Παρέχει ΣΤΑΘΕΡΕΣ μίζες
    στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ .


    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.


    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΡΟΙΔΕΨΑΝ ,ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ. Κοτζιά,

    είχατε την ίδια γνώμη όταν ήσασταν στέλεχος στο ΚΚΕ; Βαρεθήκαμε γνώμες και συμβουλές καιροσκόπων. Οταν στα 40 διαπιστώνεις ότι αυτά που, όχι μόνο πίστευες, αλλά τα δίδασκες και σε μαθητριούλες όπως λέει και ο Σαβόπουλος, είναι λάθος, αλλάζεις επάγγελμα και όχι ομπρέλα( Βλέπε Δαμανάκη, Ανδρουλάκη, Μπίστη, κ.λ.π.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΕ BLOOPERS ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ,Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΕΙΠΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ,ΦΟΒΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε παπαγαλακια, ολοισας απο το ANTINEWS ξεπεσατε εδω? Βρε εχετε να φατε αγγουρι στις 5 Οκτωμβριου που θα κλαινε τα ματια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο, η πλήρης, το πλήρες!
    Μιλάμε και γράφουμε (ακόμη) ελληνικά...

    jb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς σ. Ν.Κοτζιά
    Όσο σκέφτομαι οτι κάποτε αγόραζα τα βιβλία σου που έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που λες τώρα,τόσο πιο πολύ αηδιάζω με τη γενιά μου.Είσαι ο τελευταίος που δικαιούτε δια να ομιλεί,όσο κ'αν στό κεντρικό νόημα του άρθρου σου υπάρχει βάση.Πλήν όμως, όπως έλεγες κ'εσύ παλιά, της επαναστάσεις της κάνουν οι μειοψηφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΝΤΑ υπάρχουν βλάκες πολιτικοί, αριβίστες, κομπιναδόροι, γλοιώδη simenites, κλπ

    ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ αποτελούν όμως κατηγορία από μόνοι τους.

    Εχουν ξαναεφεύρει και ξαναφέρει ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ στην πολιτική.

    Κανείς και ΠΟΤΕ δεν έχει ονομάσει το λαό , “Φλώρους και Τσούλες”. ¨πούστηδες και μπάστραδα"..
    Ας τους έχουν οι Σύμβουλοι ΠΑΣΟΚΟΙ
    του Γιωργάκη.. να τους χαίρονται.

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΜΕ.


    /////////////////////////////////

    Μην στριμώχεστε πασόκοι...ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ....
    ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ και ΟΛΟΙ !!!!
    θα τα φανε οι ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΣ.
    Εσείς θα την βγάλετε με ΟΡΑΜΑ
    και ΣΧΕΔΙΟ !
    Το πολύ-πολύ και με κανένα "κοινωνικό μισθό "...οπως παλιά με τον Αντρέ...
    μουχαχχααααα...χααααα..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    -Σαν να μην πέρασε μία μέρα, απο το ΄81 !.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΟ
    ΒΑΡΕΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ... "ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ "
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ Νο 13 ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΕΙΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
    ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ...!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ
    ΣΚΥΛΙΑ του ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΕ ΤΟΝ Παπανδρέου.
    -Επί Σημίτη. ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ
    της Ελλάδας.
    - και τώρα σαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ
    έρχονται να ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ
    της Ελλάδας.

    Θαυμάστε τοξικούς πολιτικάντηδες, που θέλουν και να ξανακυβερνήσουν.
    Πάγκαλος (το ΖΩΟΝ)
    Παπουτσής
    Διαμαντοπούλου-Μπίλντερμπεργκ (όπως λέμε Γλυκαντζη-Αρβελερ)
    Λοβέρδος (ο εκλεκτός του κοκκαλίνου)
    Ανδρουλάκης (ο μ… στην ν)
    Δαμανάκη (η σταθερή πολιτικός – μόνο στην ΝΔ δεν έχει πάει)
    Βάσω Παπανδρέου (φέρτε μυρωδάτο από Ξάνθη)
    Φώφη Γεννηματά (η …πορφυρογέννητη του ΠΑΣΟΚ)
    Και βέβαια τα νέα φυντάνια στην κλεψιά, που έχουν ίνδαλμα τον τεράστιο ΆκΗ.

    ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΚΟΤΖΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ;
    ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ 1989 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ;
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΙ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΟΝ ΚΩΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ;
    KAI ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ;
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΗ FYROM; ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οταν ακούει καποιος αυτούς τους τους πρωην σταλινικούς να βγάζουν λόγους και να γράφουν διατριβές γιά το μεγαλείο του Πασοκ σημερα ξεχνώντας τι έλεγαν πριν λίγα χρόνια καταλαβαίνεις πλήρως γιατί το πολιτικό συστημα είναι σε αφασία. Κανένας σοβαρός ανθρωπος δεν τους πιστεύει πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση