GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρομέτοχοι ΟΤΕ: τα "κορόιδα" ενός mega-deal...

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/ . Οι μέτοχοι της μειοψηφίας στον ΟΤΕ, ιδιώτες και θεσμικοί, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν τα… κορόιδα ...

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/
.
Οι μέτοχοι της μειοψηφίας στον ΟΤΕ, ιδιώτες και θεσμικοί, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν τα… κορόιδα του mega-deal για την πώληση του Οργανισμού στην Deutsche Telekom, ενώ από τους όρους της συμφωνίας μετόχων μεταξύ Δημοσίου και Γερμανών διαφαίνεται ότι θα ταλαιπωρηθούν αρκετό καιρό ακόμη, βλέποντας τη μετοχή του ΟΤΕ να «μαραζώνει» στο ταμπλό του ΧΑ.
Στις οικονομικές καταστάσεις της Deutsche Telekom για το πρώτο εξάμηνο του 2009 φαίνεται καθαρά η κοροϊδία εις βάρος των μικρομετόχων:
1. Για το 20% του ΟΤΕ, η Marfin έβαλε στα ταμεία της 2,6 δις. ευρώ, ενώ το Δημόσιο εισέπραξε για το 3% των μετοχών 400 εκατ. ευρώ και για το 5% του πρώτου put option άλλα 700 εκατ. ευρώ.
2. Αντίθετα, οι μικρομέτοχοι, από τους οποίους οι Γερμανοί αγόρασαν το 2% των μετοχών, έλαβαν μόνο 100 εκατ. ευρώ. Αν οι τιμές αγοράς από ...

τους μικρομετόχους ήταν στοιχειωδώς δίκαιες, σε σχέση με τις τιμές πώλησης από την Marfin και το Δημόσιο, οι μικρομέτοχοι έπρεπε να είχαν εισπράξει τουλάχιστον 260 εκατ. ευρώ.

Οι «μικροί» που πούλησαν το 0,1% στην Telekom πριν κλείσει οριστικά η συμφωνία με το Δημόσιο, ίσως ήταν πιο τυχεροί από αυτούς που απέφυγαν να πουλήσουν, περιμένοντας κάτι καλύτερο. Παραβιάζοντας κατάφωρα το κοινοτικό δίκαιο (σχετική προσφυγή έχει καταθέσει ο ΣΜΕΧΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε, ότι η Telekom δεν ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει δημόσια προσφορά για τις μετοχές της μειοψηφίας σε δίκαιη τιμή, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε κάθε περίπτωση αλλαγής του ελέγχου μιας ευρωπαϊκής εταιρείας.
Θα έλεγε κανείς, ότι μετά την εξαγορά του ΟΤΕ από την Telekom διαγράφονται λαμπρές προοπτικές για τον Οργανισμό και, ως εκ τούτου, ακόμη και οι μέτοχοι που μπορεί να έμειναν «εγκλωβισμένοι» στη μετοχή, χωρίς τη δυνατότητα να πουλήσουν στο νέο βασικό μέτοχο σε δίκαιη τιμή, θα έχουν να περιμένουν σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον.

Αδιαφορούν για τη μετοχή…
Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι είναι πολύ διαφορετική:
- Οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι έσπευσαν, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009, να ενοποιήσουν τον ΟΤΕ στις λογιστικές τους καταστάσεις. Πέραν του κέρδους από τα πρόσθετα μετρητά που εμφανίσθηκαν στον ενοποιημένο ισολογισμό (1,558 δις. ευρώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Telekom), με την ενοποίηση του ΟΤΕ είναι πλέον αδιάφορη για τους Γερμανούς η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του, αφού οι μεταβολές της δεν «παράγουν» ζημιές ή κέρδη.
- Έτσι, οι Γερμανοί μπορεί να έχουν ξοδέψει περί τα 3,8 δις. ευρώ για το 30% του ΟΤΕ συν μία μετοχή, ενώ η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών αυτών με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι μόλις 1,5 δις. ευρώ, αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στον ισολογισμό της Telekom, αφού πλέον ο ΟΤΕ ενοποιείται πλήρως.
Αντίθετα, οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι έχουν πολλά να κερδίσουν αν η μετοχή του ΟΤΕ εξακολουθήσει να ταλαιπωρείται στο ορατό μέλλον. Όπως σημειώνει η Telekom στις οικονομικές καταστάσεις, το δεύτερο Put Option (δικαίωμα πώλησης) που έχει το Δημόσιο «μπορεί να ασκηθεί στην τρέχουσα τιμή της αγοράς πλέον προσαύξησης που αρχικά θα είναι ίση με 20% για 12 μήνες (σ.σ.: μετά τον Νοέμβριο του 2009), μετά την οποία θα μπορεί να ασκηθεί με premium 15%, ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011».
Έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο στη διοίκηση του ΟΤΕ, οι Γερμανοί μπορούν λοιπόν να… κρατήσουν άμυνα ως το τέλος του 2011, δηλαδή να φροντίσουν ώστε η κερδοφορία του ΟΤΕ να παραμείνει «παγιδευμένη» σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα και η τιμή της μετοχής του στο ταμπλό του ΧΑ να «παγιδευτεί» σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα. Με τον τρόπο αυτό, όποτε και αν επιδιώξει το Δημόσιο να ασκήσει το δικαίωμά του για πώληση του 10%, το τίμημα που θα εισπράξει θα είναι απογοητευτικά χαμηλό (περί τα 600 εκατ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα). Έτσι, οι Γερμανοί θα έχουν μειώσει το μέσο όρο του κόστους εξαγοράς, αφού το ένα τέταρτο των μετοχών που θα ελέγχουν θα έχει αγορασθεί σε τιμή πολύ χαμηλότερη από το κόστος εξαγοράς του αρχικού 30%.
Πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η «αμυντική» στρατηγική από τους Γερμανούς διοικούντες; Η απάντηση φαίνεται ότι είναι απλή και ήδη τα πρώτα δείγματα της στρατηγικής τους έχουν γίνει ορατά: όλο το (αναγκαίο ή μη) κόστος της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ μετά την εξαγορά του, με νέα και ακριβά προγράμματα απομάκρυνσης προσωπικού, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της πρώτης διετίας ελέγχου από τους Γερμανούς, «γονατίζοντας» την κερδοφορία του Οργανισμού. Συμπτωματικά, αυτή η περίοδος είναι και η κρισιμότερη για την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, αφού κατά τη διάρκειά της θα πρέπει το Δημόσιο να ασκήσει το put option.
Το Δημόσιο ίσως να αδιαφορεί για αυτές τις παραμέτρους της συμφωνίας-μαμούθ του 2008, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τους μετόχους μειοψηφίας, οι οποίοι μπορεί να ελέγχουν συνολικά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου από την Telekom, αλλά όλα δείχνουν ότι θα περάσουν «πέτρινα χρόνια», μέχρι να πληρωθούν τα… γραμμάτια του 2008. Και αυτό καθιστά ακόμη περισσότερο επιζήμια την αντίθετη σε κάθε έννοια ευρωπαϊκού Δικαίου απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία αφαιρέθηκε από τους μετόχους μειοψηφίας το αναφαίρετο δικαίωμά τους να πουλήσουν σε δίκαιη τιμή και να απεγκλωβισθούν, μετά την αλλαγή του ελέγχου του ΟΤΕ…

11 σχόλια

  1. Υποκριτή μουσίτσα Γιωργάκη, οι πληγές που μας αφήσατε είναι βαθειές και τώρα κάνετε τον κινέζο.
    Σκάνδαλα είναι ο παυλίδης, ο ζαχόπουλος και οι υποκλοπές;
    Πιπιλάτε συνεχώς την ίδια βαρετή καραμέλα για υποτιθέμενα σκάνδαλα, ποιοι εσείς που δώσατε πραγματικό νόημα στη λέξη.
    Μιλάμε για δισεκατομμύρια, όχι πασατέμπο.
    ΕΧΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί ρε παλιάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
    Πριν από 10 χρόνια τελείωσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε η Ελλάδα από καταβολής της ύπαρξής της.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε το πασοκο-καθεστώς καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Ο Παπαντωνίου έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το Σημίτη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και στα περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ο κοντο-ελιάς έλεγε στους κατεστραμένους άς πρόσεχαν και κλείνει την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισε επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές.
    Και ο χαζός λαός βέβαια έμεινε με το μουτζούρη.
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο δούλεμα.
    Δώστε στους κλέφτες να καταλάβουν ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες πρόβατα, σαν τους πληρωμένους πράσινους αφισσοκολλητές του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΖΕΝΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΓΕΙΤΟΝΑΣ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ. ΒΕΡΕΛΗΣ ΜΑΝ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    Στελέχη ΟΤΕ:
    Γιώργος Σκαρπέλης πρώην γεν. διευθυντής ΟΤΕ.
    Δημήτρης Παπούλιας πρώην πρόεδρος ΟΤΕ.
    Ευάγγελος Κυριαζής πρώην διευθυντής ΟΤΕ.
    Γιώργος Χρυσολούρης πρώην διευθύνων σύμβουλος.
    Γιώργος Ορφανός πρώην μέλος ΔΣ ΟΤΕ, εκπρόσωπος εργαζομένων ΠΑΣΚΕ, Κωνσταντίνος Γκόγκας πρώην διευθυντής κέντρων.
    Βασίλης Τσακωνιάτης διευθυντής διαχείρισης δικτύου.
    Βασίλης Κούτρης πρώην διευθυντής δικτύων.
    Αθανάσιος Γρεβενίτης πρώην γεν. διευθυντής λειτουργιών.
    Χρήστος Καζαντζής πρώην γεν. διευθυντής χρηματοοικονομικών.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ:
    Δημήτρης Νέγρης πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών. Αλέξανδρος Λέτζας επιχειρηματίας. Γιώργος Καλβής επιχειρηματίας. Σάββας Γιαννακάκης επιχειρηματίας. Βασίλης Τυρογαλάς επιχειρηματίας.
    Αθανάσιος Ράμμος χρηματιστής. Νίκος Δεβλέτογλου χρηματιστής. Στυλιανός Δίος επιχειρηματίας. Ηλίας Πιτταούλης επιχειρηματίας. Μιχάλης Βόγιας επιχειρηματίας. Γιώργος Γενναίος οδηγός Σ. Δίου και συνεργάτης Θ. Τσουκάτου.
    Φώτης Γενναίος.
    Γιώργος Χριστογιάννης.
    Θεόδωρος Βόσσος.
    Παναγιώτης Χαραμής.
    Παναγιώτης Παπούλιας.
    Σοφία Αραβοσίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αν χάσει παταγωδώς τις εκλογές ο Καραμανλής είναι και ο λόγος ότι άφησε να αλωνίζει το ΧΑΑ μια ομάδα μαφιόζων (παίζοντας το παιγνίδι της Εθνικής σε συμπαιγνία με τη CITI, θυμηθείτε τοξικα δομημένα και LECMAN BROTHERS), οι λεγόμενοι εθνικάριοι η αλλως GOLDEN BOYS, καταχρεώνοντας το κράτος, και παίζοντας το παιχνίδι επικοινωνιακά τάχα τάχα γυρνώντας στην εποχή του χωροφϋλακα, νομίζουν ότι οι Ελληνες είναι αμερικανάκια.
    Ε δεν θα δουν ούτε τη ψήφο τους.
    Βέβαια τόσα πούχει φάει αυτή η κλίκα δεν τους νοιάζει , νοιάζει όμως η υστεροφημία των πολιτικών που τους εμπιστεύθηκε .
    Τι θα λένε τα παιδιά τους.
    Θα ντρέπονται για τους πατεράδες τους.
    Ολα εδώ πληρώνονται όμως.
    Η λοιδωρία και ο χλευασμός του κόσμου είναι η καλύτερη πληρωμή όλων αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα που τους φιλοξενεί...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΕ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ,Ο ΔΟΥΚΑΣ -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ-Ο ΚΟΝΤΟΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΦΡΕΜΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ- ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο οι 300 εγκληματιες-βιαστες της πορνοβουλης δεν μπαινουν ισοβια στη φυλακη η ισοβια σε καταναγκαστικα εργα,

    και οσο οι ψωλοφαρα των δικαστικων
    τους καλυπτει για να παιρνουν και αυτοι αναδρομικα χιλιαδες ευρω καθε λιγο καιρο (λεφτα δικα μας)
    περα απο τα αλλα που παιρνουν στα κρυφα αντι να πανε μεσα και αυτοι τρις ισοβια,

    ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ-ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;
    ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ή ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;
    Τα υψηλά και όμορφα οράματα που τάζει ο Γιωργάκης είναι τζάμπα κουβέντες.
    Όμως, σε όσα ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ βρίσκεται η ουσία.
    1.Λέει «όλα στα φώς» αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ που πήγαν τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος από τη Μίζενς. Παρουσίασε μάλιστα κάτι χειρόγραφα μπακαλόχαρτα με εντελώς στρογγυλεμένα ποσά, με τα οποία γέλασε όλη η Ελλάδα.
    2.Λέει ότι είναι η Ζίμενς αφορά και τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ τίποτε για τις υπογραφές όλων των υπουργών Μεταφορών και Οικονομίας του πασόκ στις χαριστικές συμβάσεις της Ζίμενς από το 1993 έως το 2003. Όταν αποκαλύπτεται ότι στο Δ.Σ. του ΟΤΕ υπήρχαν ο Παπακωνσταντίνου και σχεδόν όλοι οι σήμερα προφυλακισμένοι πασόκοι, συνεχίζει να κάνει την πάπια.
    3.Λέει ότι μετά το 2004 ο Χριστοφοράκος τάιζε και τη ΝΔ αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ γιατί το 2006 η ΝΔ αρνήθηκε να παραλάβει το C4I του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, του Τρεπεκλή.
    4.Λέει ότι θα πατάξει την αδιαφάνεια αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ποιοί σοσιαλιστές έδωσαν στο Χριστοφοράκο να έχει δύο διαφορετικές αστυνομικές ταυτότητες, το 1981 η μία ( ΜΙ5786/1981) και το 2001 η άλλη ( Φ147016/2001) και να τις χρησιμοποιεί...κατά το δοκούν.
    5.Λέει ότι η ΝΔ φυγάδευσε το Χριστοφοράκο αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ποιό στέλεχος του ΠαΣοΚ φρόντισε να πάρει ο κ. Χριστοφοράκος την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994.
    Μπορώ να καταπιώ πολλά πράγματα αλλά η κοροϊδία μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι.
    Κυρίως, γιατί με υποτιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χμ......ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ....
    μικρομέτοχοι ήταν... αρχίδι μου !
    ΚΑΙ ΤΙ ΑΤΟΜΑ !
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
    ΝΥΝ ΕΠΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....
    ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΡΕΕΑΝ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ ΦΥΣΙΚΑ......αρχίδι μου .
    και....
    "Μια ερώτηση για τον κυρ Εκπρόσωπο"
    του ΓΕΛΟΙΟΥ και ΗΛΙΘΙΟΥ Πασόκ.

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε χρήματα από τη Siemens, όταν ταμίας ήταν ο Κώστας Γείτονας, δήλωσε ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Απείλησε μάλιστα και με αποκαλύψεις για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συγχνωτίζοντο με τον κύριο Χριστοφοράκο σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
    - Ερχόμαστε λοιπόν εμείς οι βλάχοι και αγράμματοι για να ρωτήσουμε:...
    1. Έστω ότι ο κύριος Γείτονας τα είχε πάρει. Αφού εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής, έχει ήδη παραγραφεί το αδίκημα.
    2. Έστω ότι και η κυρία Μπακογιάννη που εντέχνως φωτογραφίζετε, τα είχε πάρει και αυτή. Πάλι παραγράφεται το αδίκημα διότι ήταν βουλευτής την επίμαχη περίοδο.

    3. Εάν κάποια από τα μέλη των ΔΣ (1998-2003 του ΟΤΕ) που υπερψήφισαν τις ελεεινές συμβάσεις κατά παράβαση του προϋπολογισμού του 1997 ζημιώνοντας το δημόσιο για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ,
    ΔΕΝ ήταν ΤΟΤΕ βουλευτές, τι γίνεται κύριε εκπρόσωπε;

    - ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ γελοίο ΡΑΓΚΟΥΣΗ.... ....χαχα..χεχεε..χιιι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσοι ακόμα είστε μέτοχοι, μικρομετοχοι, είστε συννένοχοι στην διεθνή απάτη του Χρηματιστηρίου.

    Αυτό που σήμερα ονομαζεται χρηματιστήριο δεν εχει καμία σχέση με την αρχική έννοια που ηταν,

    Αντληση κεφαλαιων απο ιδιωτες επενδυτές μιας χώρας για επανεπένδυση, επέκταση εργασιών, μείωση ανεργίας.

    Σήμερα το χρηματιστήριο είναι ο Δουρειος Ιππος στην κοιλιά του οποιου κρύβονται Ανώνυμοι, ξένοι, "επενδυτές".
    Επενδύουν συνήθως μαύρα ή ανευ αξίας τυπωμένα χαρτιά, χαρτονομίσματα.

    Ετσι εξαγοράζουν, εξαφανίζουν υγειείς επιχειρήσεις, και αξασφαλίζουν Ανεργία σε εκατομύρια εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ!!

    ΟΛΟΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ' ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΝΑΥΡΧΙΔΑΣ "ΜΑΡΙΑΜ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ" ΠΟΥ ΚΑΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!

    Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΦΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΟ-ΔΕΞΙΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

    Η "ΜΑΡΙΑΜ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ" ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΩΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ NA XORIZEI ZEYGARIA NA MHN GENNIOYNTAI ELLHNOPOYLA NA YIO8ETOYNTAI EBRAIOPOYLA ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ "ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!!

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ "ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΛΟΚΑΦΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ...ΕΝΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Η/Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ "ΜΑΡΙΑΜ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ"

    ΚΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!

    ΠΑΝΟΣ ΠΑΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση