GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ένστολοι πάνε για διαμαρτυρία στη ΔΕΘ...

Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. . Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΤΗΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΠΑΡΑΣΚΕ...

Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
.
Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ
«ΣΤΗΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Περαιώθηκαν (τις απογευματινές ώρες 28-8-2009) οι εργασίες του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είχαν ως κύριο αντικείμενο την αποτίμηση της πορείας των χρόνιων εκκρεμών ζητημάτων θεσμικού – εργασιακού – οικονομικού περιεχομένου του αστυνομικού προσωπικού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της διασφάλισης του αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του καθώς και στην οικονομική ανάσα που επιβάλλεται να του δοθεί καθόσον έως σήμερα η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική τον είχε θέσει στο περιθώριο.
Προ των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει οικονομικά μέτρα για τις κοινωνικές ομάδες και...

για το λόγο αυτό πραγματοποιείται διάλογος και συναντήσεις στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση την τραγική διαπίστωση για μια ακόμη φορά, ότι όλοι μας έχουν ξεχάσει.
Η ανάγκη για ένα νέο μισθολόγιο που θα αίρει τις ήδη υπάρχουσες κατάφορες αδικίες είναι διαχρονικό αίτημά μας, τουλάχιστον από το έτος 2003 και αντί της έναρξης επιτέλους διαλόγου, έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την αναγγελία στα Μ.Μ.Ε του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για προώθηση Νέου Μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις, εν αγνοία των Αστυνομικών – Λιμενικών και Πυροσβεστών και μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε ούτε με τη φυσική και πολιτική ηγεσία αυτών, γεγονός που μας δημιούργησε βαθύτατο προβληματισμό.
→ Η αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος όσων τραυματίζονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα και να μην αντιμετωπίζεται τιμωρώντας έτσι με «χρηματική ποινή» τους συναδέλφους που δίνουν την μάχη κατά του εγκλήματος.
→ Η αποζημίωση της πέραν του πενθημέρου εργασίας παραμένει καθηλωμένη στα 46 ευρώ από το 2002.
→ Η αποζημίωση της νυχτερινής ωριαίας αποζημίωσης παραμένει καθηλωμένη στα 2.96 ευρώ από το 2002.
Παρά τις πολιτικές δηλώσεις σε δύσκολες και αντίξοες στιγμές που μπαίνουν μπροστά οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, για λειτουργούς με αυταπάρνηση και ηρωισμό, στην πράξη αντίκρισμα και ενδιαφέρον δεν υπάρχει από την επίσημη Πολιτεία..
Η Ομοσπονδία στο διάστημα προ αυτού του Γενικού Συμβουλίου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε έστω και αυτά τα ελάχιστα που έχουν ζητηθεί (αναπροσαρμογή ποσού πενθημέρων – νυχτερινών – αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος παθόντων) και είχαν γίνει αποδεκτά ως δίκαια, να υπάρξει άμεση ανταπόκριση. Μάταια όμως.
Στο Γενικό Συμβούλιο, καίτοι κλήθηκε να παραστεί η πολιτική ηγεσία και να απευθυνθεί στο Σώμα για τα ζητήματα που έχουν τεθεί, δεν προσήλθε. Αντί αυτού την Πολιτική Ηγεσία όλως παραδόξως εκπροσώπησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε αυτός να κομίσει τα αρνητικά μηνύματα.
Διερωτήθηκε το Συμβούλιο και τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων πώς είναι δυνατόν την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κυβέρνηση (Δύο Υπουργοί – Ένας Γενικός Γραμματέας) να τους εκπροσωπεί υπηρεσιακός παράγοντας της Ελληνικής Αστυνομίας και ούτε καν ένας εξουσιοδοτημένος βουλευτής – εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Η απαξιωτική στάση της Κυβέρνησης έθιξε το συμβούλιο και τους εκπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων προκαλώντας σε όλους βαθύτατη δυσαρέσκεια και δεν θα περάσει αναπάντητη.
Το σώμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ήταν αναγκασμένο να επιζητήσει μια δια ζώσης ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας από τον οποίο τα προεδρεία και των άλλων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας που παρευρίσκονταν στο Γενικό Συμβούλιο, είχαν ζητήσει και αυτό το μήνα, αλλά και από το Μάιο 2009 συνάντηση, μεταβαίνοντας αμέσως στο Υπουργείο Οικονομικών.
Εκεί τα προεδρεία των Ομοσπονδιών απαίτησαν από τον κ. Υπουργό Οικονομίας δια του διευθυντού του γραφείου του, άμεση συνάντηση μαζί του προ των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Το Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αυτές τις παλινωδίες και την απαξιωτική αντιμετώπιση των ενστόλων κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στην πραγματοποίηση ένστολης Πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009 διεκδικώντας την επίλυση αυτών των προβλημάτων που δεν θα έπρεπε να υφίστανται, διαμαρτυρόμενοι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως έναρξη αγώνα κινητοποιήσεων.
Τα προεδρεία των άλλων Ομοσπονδιών (αστυνομικών- λιμενικών – πυροσβεστών) στις τοποθετήσεις τους συντάχθηκαν στην από κοινού εκδήλωση κινητοποιήσεων με έναρξη τη Δ.Ε.Θ. στέλνοντας δυνατό αγωνιστικό μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η λύση των προβλημάτων και η διασφάλιση των κεκτημένων επιτυγχάνονται μόνο με τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες.
Ο Πρόεδρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

8 σχόλια

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕPΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γενική διαπίστωση ότι η αστυνομία είναι διαλυμένη, σχεδόν ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει δημόσια τάξη και ασφάλεια για τον πολίτη παρά μόνο για λίγους ''επωνύμους''. Φταίει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία [τουλάχιστον] 20 χρόνια. Για να υπάρξει αστυνομία πρέπει να ληφθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:
    1]Αποκατάσταση του ηθικού και του κυρούς της. Να προσέξουν την εμφάνιση του προσωπικού. Να φορούν το πηλίκιο [την εξουσία την έχουν από το εθνόσημο και όχι από τα πιστόλια].Οι στρατηγοί τους στην τv να φορούν στολή και όχι πανάκριβα κοστούμια [αφού έχουν όπως λένε μικρούς μισθούς, πως τα αγοράζουν? Μήπως έχουν και άλλα ''εισοδήματα''?]. Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγία κατά αστυνομικών να διώκεται, να μη μένει ατιμώρητη, διότι προσβάλλει την έννοια του κράτους.
    2]Να απαγορευτεί ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές να μετατεθούν 500 χιλιόμετρα από τον τόπο τους, διότι στους 10, οι 7 είναι εγκάθετοι κομμάτων, οι 2 συμμοριών παρανόμων και 1 αφελής ιδεολόγος.
    3]Να ισχύσει η εντοπιότητα.
    4]Να καταργηθεί το αμετάθετο και κάθε 5-6 χρόνια να μετατίθενται, διότι όταν μένουν πολύ χρόνο στο ίδιο μέρος ''βρωμίζουν''.
    5]Να καταργηθούν οι αποσπάσεις. Φρουρά μόνο στα μέλη της κυβερνήσεως και μόνο όση απαιτείται [τον μεταξά όταν πήγε ο Ιταλός πρέσβης να του επιδώσει το τελεσίγραφο τον φρουρούσε 1 χωροφύλακας και ήταν και δικτάτορας].
    6]Για ποινικά αδικήματα να δικάζονται από στρατοδικείο [έχουν όπλα, έχουν στρατηγούς, νοσηλεύονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία κτλ].
    7]Το ωράριο να εξαρτάται από τις υποχρεώσεις και όχι το φαιδρό 24 ώρες δήθεν υπηρεσία και μετά 3 μέρες αραχτοί.
    8]Να φτιαχτεί μισθολόγιο που να καλύπτει τα παραπάνω και όχι μισθοί πείνας.
    Τα παραπάνω θα δυσαρεστήσουν τους [δυστυχώς] περισσότερους αστυνομικούς διότι έμαθαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όμως ο ελληνικός λαός θέλει αστυνομία και όχι κοπρίτες. Πρέπει να καταλάβουν ότι εκτελούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα, ότι εκτελούν αποστολή και όχι μεροκάματο, ότι είναι αξιωματικοί και οπλίτες και όχι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕPΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ,ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΕΙΝΑΣ,ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΛΟΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ! ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ Ή ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΝΩΣΤΕ ΚΥΡΙΕ 7ΚΑΙ 14 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ,ΠΟΣΑ ΝΙΑΤΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ,ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΤΗΝΟΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΗΓΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρκει το παριζακι μου να ειναι ματατζης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση