GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίνει "ασυλία" στους δικούς του ο Κ. Καραμανλής...

Τοποθετεί στο Επικρατείας πρόσωπα όπως τον Μ. Δασκαλάκη και τον Ε. Αντώναρο για να μην έχουν προβλήματα μετά τις εκλογές. Απέτυχε η προσπάθε...

Τοποθετεί στο Επικρατείας πρόσωπα όπως τον Μ. Δασκαλάκη και τον Ε. Αντώναρο για να μην έχουν προβλήματα μετά τις εκλογές. Απέτυχε η προσπάθεια να αποσπάσουν "εγγυήσεις" από τον Γ. Παπανδρέου

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Μαζί με την απόφαση για τις εκλογές τον Οκτώβριο (διαβάστε τη σχετική αποκάλυψη εδώ), ο Κ. Καραμανλής φέρεται να πήρε και άλλη μια απόφαση. Να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρόσωπα του "περιβάλλοντός" του, όπως ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Μενέλαος Δασκαλάκης αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ενδεχομένως ένας δυό ακόμη. (Ο Γ. Ανδριανός θα κατέβει στην Αργολίδα).
Αυτό το κάνει ο κ. Καραμανλής γιατί θέλει να προφυλάξει το "περιβάλλον" του κατά τη δύσκολη "επόμενη μέρα" της διαφαινόμενης βαριάς εκλογικής ήττας. Να τους προφυλάξει, με τη βουλευτική ασυλία, τόσο πολιτικά και εσωκομματικά από τις επιθέσεις που θα δέχονται αλλά και από πιθανά άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για ορισμένους όταν η ΝΔ δεν θα είναι πια στην εξουσία.
Με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται πάντως ότι ...

ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει οποιαδήποτε διαβεβαίωση για "ασυλία" σε παράγοντες του σημερινού κυβερνητικού και πρωθυπουργικού χώρου που μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοια προσπάθεια καταβλήθηκε επίμονα στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να καλύψει κανέναν εφόσον προκύψει θέμα. Και μην έχοντας εξασφαλίσει μια τέτοια πολυπόθητη δέσμευση ο κ. Καραμανλής, σπεύδει να "εξασφαλίσει" αυτός προακαταβολικά τους δικούς του...

16 σχόλια

  1. Τελειωσε!

    Βγαλαν οι πασοκοσκυλαιοι και τα πασοκοσκυλαιικα μπουρδελοκαναλα εκλογες τον ..Οκτωβρη??


    Τελειωσε !!

    Επι 30-35 μερες τα ιδια θα ακουμε ΣΕ ΟΛΑ τα μπουρδελοκαναλα!!

    Και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    Και ΦΥΣΙΚΑ μετα θα τις .."αναβαλλουν" για την Ανοιξη!!

    Και ΦΥΣΙΚΑ μετα θα τις αναβαλλουν για το Φθινοπωρο του 2010..

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ κανενας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να παθει τιποτα..

    Αφου "η διασπορα ψευδων ειδησεων" αφορα τους .."ανωνυμους" και αδυναμους..
    ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ~~

    Και φυσικα "οι ανωνυμοι και αδυναμοι" αντιπροσωπευουν την "σιωπηλη πλειοψηφια" που
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ,αλλα ανημπορη καθεται στην ακρη και μονολογει πικρογελωντας!
    Χα!τους πουστηδες μας δουλεψαν!!!

    (αντε πουστηδες και να μην "σαλταρει"αυτη η πλειοψηφια μπασταρδοι)..

    ΘΑ "ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ" ,
    ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ...

    Κρεμαλες αναποδα σας περιμενουν κνωδαλα,ε! παλιοτομαρα...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι μία επιλογή του Καραμανλή επιτυχημένη είναι αυτή του Μ. Δασκαλάκη.

    Εχω δουλέψει για αυτόν και ώς μη δεξιός και χωρίς να έχω ίδιο συμφέρον τον έχω κρίνει σαν ένα εξαιρετικό επαγγελματία.

    Τυχαία αλλά καλή επιλογή του Πρωθυπουργού.

    Οσο για τον άλλο τον Αντώναρο τον αγαπάμε γιατί μας κάνει και γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΟ
    30 ΤΑ ΕΚΑΤΟ
    Η ΟΡΟΦΗ
    ΤΟ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΙ;
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ
    ΤΟΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
    ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΡΟ;
    ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΗ ΣΠΑΣΟΥΝΕ
    ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
    ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ
    ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ
    ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΗΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΗΣ ΨΗΛΗΣ
    ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ;
    ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπερασπίζομαι τα ΜΜΕ διότι είναι γνωστό το δίπορτο παιγνίδι που παίζουν, αλλά ο Ανώνυμος θα έπρεπε να λάβει υπόψη του ότι ζήτημα εκλογών πρόωρων μονίμως θέτει η ΝΔ και ο Καραμανλής! Αν είχαν τα α...δια ας το ξέκοβαν και θα τελειώναμε. Τώρα σε ό,τι αφορά στο ότι ο Καραμανλής επιχειρεί να τακτοποιήσει σε θέσεις τους ανθρώπους του, αυτό γίνεται γιατί όλοι από κάπου τον έχουν κρατημένο, τον απειλούν με αποκαλύψεις για τα προσωικά του. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια ανοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΅Εκλογες εδω και τωρα

    τιμη στον κεννεντυ

    αυτα ελεγε πριν απο λιγο ο δρ κουτσουκος στην μηλιωνη και ολοι συμφωνησαν μαζι του

    Τελενικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος είπε ότι στην κυβέρνηση αυτή δεν έχουν ιδέες; Λάθος!
    Μέγα λάθος…. Πάρτε παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά είναι ή δεν είναι ιδέα από τις λίγες; Επενδύεις από την τσέπη σου 250 χιλιάρικα ευρώ για μια εγκατάσταση κόστους 500 χιλιάρικων, και παραγωγής 100 κιλοβάτ, τα υπόλοιπα 250 χιλιάρικα είναι επιδότηση, από το κράτος, από την τσέπη του Καραμανλή; όχι βεβαίως, αλλά από την τσέπη και του τελευταίου πολίτη που ζει σε αυτήν την χώρα, και μόλις αρχίζεις την παραγωγή αρχίζεις και να εισπράττεις 50 κολλαριστά χιλιάρικα το χρόνο από την ΔΕΗ, γιατί;
    Γιατί την κιλοβατώρα θα την πουλάς με συμβόλαιο εικοσαετίας 0.45 ευρώ, και με δεσμευτικό συμβόλαιο αγοράς εικοσαετίας από αυτήν.
    Και που είναι το κακό θα μου πείτε;
    Το κακό είναι ότι η ΔΕΗ θα αγοράζει 0.45 ευρώ την κιλοβατώρα, η ΔΕΗ όμως θα πουλάει την κιλοβατώρα πολύ λιγότερο στους καταναλωτές, θα χάνει χρήματα η ΔΕΗ ; ΟΧΙ, γιατί αυτή την διαφορά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές από την τσέπη τους, για να την πάρουν οι επενδυτές, και όχι η ΔΕΗ από τα κέρδη της σαν επιχείρηση.
    Με ποιο τρόπο; Στο λογαριασμό μας στην ΔΕΗ θα υπάρχει και υπάρχει πρόβλεψη είσπραξης αυτής της διαφοράς, ούτως ώστε την παίρνει με το έτσι θέλω αυτή την διαφορά και την ακουμπά αυτούσια στους ιδιώτες παραγωγούς.
    Όμως γιατί η ΔΕΗ πρέπει να αγοράζει ακριβά την κιλοβατώρα και μετά να την πουλά φτηνά;
    Και γιατί με απόφαση του κράτους κάποιοι τυχεροί λαμογιάρηδες και προσκείμενοι κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση επενδυτές, γιατί όλα αυτά γίνονται επί Δεξιάς, και ξέρουμε καλά τι συμβαίνει επί Δεξιάς, θα πρέπει εμείς από την άκρα Δεξιά ως την άκρα Αριστερά, και για τουλάχιστον 20 χρόνια να τους πληρώνουμε, δηλαδή να τους χρυσώνουμε;
    Για να έχει η Δεξιά στηρίγματα και λαδωμένους διαχρονικά στα χέρια της, για να την ευγνωμονούν για μια εικοσαετία τουλάχιστον, και να λένε δεξιά και αριστερά πως αυτή ήταν η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε ποτά από την Ελλάδα; Φτου σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ τζων ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΑΔΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕPΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην μου πειράζετε τον Αντώναρο.

    Θα χρειαστεί για την αναπαραγωγή του μοναδικού συνδυασμού απύθμενου θράσους με υπέρμετρη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ !!!!!ΔΕΞΙΑΤΖΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανήλθε το «ξέπλυμα» χρήματος στην Ελλάδα, έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών τραπεζών και αρμόδιων φορέων, ποσό το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως από έκθεση του ΟΟΣΑ (FATF).

    Πάντως, τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ και τη Διεθνή Διαφάνεια για το ποσό της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής επιβεβαιώνουν το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το σύνολο της διαφθοράς στη χώρα μας ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, ποτών και η παράνομη πορνεία, των οποίων ο τζίρος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ και άλλων μελετών, ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η φοροδιαφυγή, που εκτιμάται γύρω στα 20 δισ. ευρώ.

    Διαφθορά

    Η χώρα μας πέρυσι εμφάνισε επιδείνωση στους τέσσερις από τους έξι δείκτες που μετρούν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης ενός κράτους. Η Ελλάδα δεν «έπιασε» σε κανέναν δείκτη τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και των ευρωπαϊκών χωρών. Το επίπεδο διαφάνειας της Ελλάδος, όπως αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, συγκρίνεται με εκείνα της Κόστα Ρίκα, της Χιλής και του Μαυρίκιου. Σύμφωνα με την Ετήσια Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διακυβέρνηση και τους δείκτες διαφάνειας για το 2008, η Ελλάδα παρουσίασε επιδείνωση, σε σχέση με το 2007, σε ό,τι αφορά τους δείκτες που μετρούν την ελευθερία του λόγου, την πολιτική σταθερότητα, την ποιότητα του θεσμικού πλαισίου και τον έλεγχο της διαφθοράς. Βελτίωση σημείωσε στους δείκτες που αφορούν την αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ωστόσο, η βαθμολογία σε όλους τους δείκτες είναι μέτρια. Μόνο ο βαθμός για το θεσμικό πλαίσιο είναι καλός. Η βαθμολογία για τον έλεγχο της διαφθοράς στην Ελλάδα ήταν το 2008 στις 60,9 μονάδες, όταν στον ΟΟΣΑ ήταν 90,2 μονάδες. Γενικά, η μέση βαθμολογία των ανεπτυγμένων χωρών στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα (ως μέλος του ΟΟΣΑ και της Ευρωζώνης) κυμαίνεται άνω των 81 μονάδων.

    Το κόστος

    Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαιώνει σειρά ερευνών, που υπολογίζουν το ετήσιο κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ή 1,75% του ΑΕΠ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα «φακελάκια» από ιδιώτες το 2008 ανήλθαν σε 748 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισαν τις «μίζες» και τα «γρηγορόσημα» από επιχειρήσεις σε 850 εκατομμύρια ευρώ και 340 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα το 2007.

    Λαθραία

    Ο «τζίρος» της πορνείας, των ναρκωτικών, των λαθραίων τσιγάρων και των οινοπνευματωδών ποτών υπολογίζεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ. Τέλος, η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ, βάσει έκθεσης της Hellastat.

    Σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνεται η συνολική φοροδιαφυγή, που εκτιμάται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με τη διαφορά του μέσου όρου της είσπραξης φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε.), αλλά και του κόστους της γραφειοκρατίας που υπολογίζεται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι το σύνολο της παραοικονομίας στην Ελλάδα υπολογίστηκε πρόσφατα από τον ΟΟΣΑ στο 25% του ΑΕΠ, δηλαδή σε 65 δισ. ευρώ τον χρόνο!

    Επιπτώσεις

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι αν βελτιωθεί κατά μία μονάδα ένας δείκτης διαφάνειας, τότε μπορεί να τριπλασιασθεί το εισόδημα μακροπρόθεσμα και να μειωθεί η βρεφική θνησιμότητα 66% (ένδειξη βελτίωσης βιοτικού επιπέδου).

    Η διαφάνεια διεθνώς βελτιώθηκε, αλλά όχι όσο θα έπρεπε, κατά την τελευταία δεκαετία, σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάλλου, η πιστωτική κρίση έδειξε ότι η διακυβέρνηση στις χώρες του G8 δεν μπορεί να θεωρηθεί υποδειγματική. Επίσης, σημειώνει ότι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως Ουγγαρία, Τσεχία, Μαυρίκιος, Χιλή και Κόστα Ρίκα, σημείωσαν μεγαλύτερη βελτίωση απ’ ό,τι ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αγγίξαμε πια τα όρια της πλήρους ακυβερνησίας! Για την οποία δεν φταίει βεβαίως η «διεθνής οικονομική κρίση» που ανά τακτά διαστήματα επικαλείται η ΝΔ. Ζούμε μιαν άτυπη προεκλογική περίοδο όπου πραγματικά δημιουργικό έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει- και αυτό, σε περίοδο που απαιτεί επειγόντως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Οι φημολογούμενες αναδιαρθρώσεις και οι αναμενόμενοι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί με επαναλαμβανόμενο το ρεφρέν «Καραμανλή, κάνε κάτι» έχουν αγγίξει τα όρια του γελοίου...

    Υστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, οι σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν σημαίνουν πια τίποτε. Η ανάταξη δεν μπορεί να επιτευχθεί από εκείνους που την παραμέλησαν στην πενταετία της διακυβέρνησής τους.

    Και δεν είναι νοητό η χώρα να παραμείνει σε αυτή την αποτελμάτωση ακυβερνησίας επί πέντε ή έξι μήνες ακόμη. Το σύνθημα του κ. Γ. Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» γίνεται ολοένα πιο πιστευτό.

    Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο ή θα δώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το πηδάλιο και να φέρει το βυθιζόμενο εθνικό σκάφος σε πιο σίγουρο λιμάνι..."

    Αυτά μας λέει σήμερα στο ΒΗΜΑ ο Σταύρος Ψυχάρης.

    Θέλει να δώσει ευκαιρία στον Παπανδρέου λέει...τώρα τον έπιασε ο πόνος...!

    Δυο πράγματα είναι πιθανά να συμβαίνουν:

    Είτε επιδιώκει να πιέσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές σύντομα, προκείμενου το ΠΑΣΟΚ να αποτύχει στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης(θα θεωρηθεί εκλογική αποτυχία, παρά τη νίκη) και τότε το ΒΗΜΑ, να διαδραματίσει σπουδαίο παράγοντα για τις εσωκομματικές εξελίξεις...

    Είτε έχει καταλάβει ότι ο δρόμος για τον "κ. Γ. Παπανδρέου"(όπως λέει), άλλοτε Γιώργο ή Γιωργάκη...θυμάστε έτσι, είναι ο δρόμος της Πρωθυπουργίας και είναι μονόδρομος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το Ημερολόγιο ενός ΝεοΔημοκράτη!

    Δεν άντεξα στον πειρασμό. Η σελίδα είχε ημερομηνία 29 Αυγούστου και στην παραθέτω ολόκληρη.
    " Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
    Αγαπητό μου ημερολόγιο,

    Όλοι τα 'χουν βάλει με τον Καραμανλή. Τι θα πει, τι θα κάνει, αν θα τους ανασχηματίσει, αν θα πάει σε πρόωρες. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί να μην κάνει τίποτα; Ναι, τίποτα αγαπημένο μου ημερολόγιο. Έτσι όπως είναι τα πράματα, ουσιαστικά του λένε: " κάνε εκλογές τώρα που δεν κερδίζεις για να μη χάσεις το Μάρτη". Τι θα κερδίσει; Ο ίδιος τίποτα. Θα φορτωθεί μια ήττα και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο για την πορεία της παράταξής μας. Ουσιαστικά θα εξαφανισθεί πολιτικά. Να ελπίζει σε δεύτερο γύρο άμα δεν πιάσει κανείς την αυτοδυναμία; Βλακείες. Θα έρθει δεύτερος με διαφορά και στο καπάκι, χωρίς να έχει την Κυβέρνηση, θα έρθει πρώτος; Ούτε στα όνειρά μας. Και θα χάσει. Τι θα κάνει μετά; Θα χρεώσει την ήττα στον Καρατζαφέρη; Μα ο ίδιος ο Καραμανλής είναι που είπε ότι δε συνεργάζεται με τα άκρα. Όλη την ήττα πάνω του θα την πάρει.
    Κι ανασχηματισμό να κάνει, θα σωθεί η παράταξη άμα μπει υπουργός τουρισμού ο ταδόπουλος από την Άνω Καρδιτσομαγούλα; Αφού πάλι μπροστά οι γνωστοί θα είναι. Σουφλιάς, Ντόρα, Αβραμόπουλος, Προκόπης και τ' άλλα παιδιά. Θα αλλάξει μυαλά ο ψηφοφόρος; Πάλι αυτούς θα βλέπει στις τηλεοράσεις.Και θα αλλάξει έτσι και το κλίμα; Δεν το πιστεύω ημερολόγιό μου και τον ανασχηματισμό δεν τον γουστάρω για δυο λόγους: Πρώτον ήταν εργαλείο του Αντρέα. Με εργαλεία ΠΑΣΟΚικά από το '80 θα κυβερνήσει ένας Καραμανλής το 2009; Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη - "συντρόφους" μην ξεράσω - και μόνο μια οικογένεια, τους Παπανδρέου. Ο ανασχηματισμός, το μοίρασμα δηλαδή της μπάλας - α! ρε πανάθα, κλαψ! -σε πολλούς, είναι δομικό στοιχείο της ύπαρξής του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία απ' την άλλη έχει οικογένειες. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Εβερτικούς, Αβερωφικούς και πάει σχοινί κορδόνι. Άλλο φρούτο. Ποιον να αφήσει στην απέξω και ποιον να βάλει. Πρέπει να κρατάει ισορροπίες. Άστα.
    Μωρέ καλά κάνει ο Πρόεδρος και τους σιγοψήνει. Και τους δικούς του, με τον ανασχηματισμό, και τους ΠΑΣΟΚους με το "πάω-δεν πάω σε εκλογές". Μπορούν να τον ρίξουν; Ας το κάνουν. Θα του προσφέρουν απίστευτη διέξοδο. Μακάρι να τους πάει έτσι μέχρι το Μάρτη. Χαμένος για χαμένος!
    Εγώ ξέρω τι πρέπει να γίνει ημερολόγιό μου, αλλά ποιος μ' ακούει. Φαντάζομαι λοιπόν τον Καραμανλή να πηγαίνει σε έκτακτο συνέδριο. Να ζητάει από το κόμμα ανεπιφύλακτη στήριξη για να προχωρήσει το πρόγραμμά του και ταυτόχρονα να αλλάξει το καταστατικό και να υποχρεώσει όσους πίκραναν την παράταξη ή να παραιτηθούν από Βουλευτές ή να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Μετά, στο καπάκι, να πάει και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δράμα η οικονομία, ας δραματοποιήσει και λίγο την εικόνα να "ταρακουνηθεί" το τοπίο. Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σου 'λεγα ημερολόγιό μου, ώστε να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Και κυρίως τους δικούς του. Θέλετε κύριοι να πάμε σε εκλογές; Ναι ή όχι. Αν όχι, ιδού σε τι πρέπει να συμφωνήσετε. Και να τους παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την οικονομία και τους θεσμούς όπως ο ίδιος το οραματίζεται. Θέλει να έρθει κι ο Καρατζαφέρης σε ένα έκτακτο συνέδριο/προσκλητήριο της παράταξης; Ας έρθει. Τι λες ημερολόγιό μου; Θα τρομάξει ο μεσαίος χώρος από μια πανστρατιά της Δεξιάς; Μωρέ τι μας λες; Εμείς - ως παράταξη εννοώ - δεν κερδίσαμε τις Ευρωεκλογές; Τώρα που οι τΣΥΡΙΖΑίοι είναι αλλού γι' αλλού είναι η ευκαιρία να ανασυντάξουμε την κυβερνώσα παράταξη. Αυτός είναι αιφνιδιασμός και θα θυμηθούμε έναν Καραμανλή απ' τα παλιά. Θά 'ρθεις σαν Αστραπή! (να θυμηθώ να βρω το CD του Σπανουδάκη)
    Αυτά θέλω ημερολόγιό μου. Όχι τις τετριμμένες λύσεις που προτείνουν ομοθυμαδόν ΜΜΕ και επίδοξοι διάδοχοι του Αρχηγού μας. Αυτοί έχουν μάθει μια ζωή εκλογές-ανασχηματισμός και τούμπαλιν. Στο ντι-εν-έι της παράταξης μας δεν ταιριάζουν αυτά τα κόλπα που μας τα 'μαθε το ΠΑΣΟΚ κι εμείς τα ακολουθούμε με κλειστά μάτια.
    Μην ξεχάσω το βράδυ να ξαναδώ Καρατζαφέρη. Κάπου θα τον έχουν συνέντευξη, δεν μπορεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα των τελευταίων ημερών είναι τα ακόλουθα δύο:

    1.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο (ανα)γνωρίζοντας ότι βρίσκεται κοντά στο πολιτικό του τέλος. Κατά συνέπεια οι όποιες κινήσεις του (εάν βεβαίως υπάρξουν) θα υπηρετούν δύο στόχους: είτε της συντεταγμένης αποχώρησης (ηρωική έξοδος) από την πολιτική, είτε της ελεγχόμενης ήττας ώστε να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. Το πρώτο σενάριο, λαμβάνοντας υπόψη και τον ψυχισμό του ανθρώπου (μικρή αντοχή στις εντάσεις και στις πιέσεις, φυγόπονος, αδιάφορος) θεωρείται πιθανότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα στηθούν κάλπες και ο ίδιος θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα χέρι- χέρι με τη Νατάσσα…
    2.Ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ίσως να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος έχει φτάσει πια σε σημείο που δεν χρειάζεται τους βαρόνους του κόμματος. Οι προσεκτικές παρεμβάσεις του ιδίου, του Ραγκούση και του Παπακωνσταντίνου και η εξαιρετική επικοινωνία του τελευταίου διαστήματος σε συνάρτηση με τα τεκταινόμενα στα γειτονικά κόμματα( ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγοι-ΚΚΕ) αποφέρουν καθημερινά μεγάλο αριθμό κρίσιμων για την αυτοδυναμία ψήφων στο ΠΑΣΟΚ. Και πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται πραγματικά σε τροχιά αυτοδυναμίας…
    Όλοι- ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης ή ακόμα και της κομματικής τους επιλογής, αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας νέας αρχής για τον τόπο, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας των στελεχών της Ν.Δ. μοναδικό στόχο έχει την παράτασή τους στην εξουσία. Επίσης ουδείς αναμένει ότι ένας ανασχηματισμός θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση. Εξάλλου τι είδους αναδόμηση μπορεί να γίνει όταν οι Τετράρχες (Σουφλιάς- Μπακογιάννη- Παυλόπουλος- Μεϊμαράκης) έχουν θέσει τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις και ο καθένας εξ αυτών δείχνει ως υπαίτιους τους άλλους τρεις! Ο αδύναμος κρίκος αυτή την περίοδο είναι ο Παυλόπουλος. Όμως είναι δυνατόν να γίνει ανασχηματισμός για να μετακινηθεί μόνο ο ΥΠΕΣΔΔΑ; Γιατί είναι προφανές ότι ο Παπαπαθανασίου- λόγω προϋπολογισμού αλλά και επειδή μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχε τοποθετηθεί στο υπ. Οικονομίας- θεωρείται αμετακίνητος.Κατά συνέπεια, με αμοιβαίες «μεταγραφές» σαν του πρωτοετείς φοιτητές ανασχηματισμός δεν γίνεται. Ίσως υπάρξουν μερικές αλλαξο…μπαλιές.

    Εκλογές λοιπόν. Ως κοινωνικό αίτημα αλλά και ως αναγκαιότητα για έξοδο από την πολυκύμαντη κρίση. Δύσκολο εγχείρημα που θα απαιτήσει σύντονες προσπάθειες, ριζοσπαστικά μέτρα και γενναίες αποφάσεις. Προϋπόθεση είναι η κοινωνική αποδοχή που για να εξασφαλιστεί απαιτείται η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Γιατί βγάζει σήμερα ο Μπόμπολας στις δυό βρωμο-φυλλάδες του, το Έθνος και το Πρώτο Ψέμα πάλι τις μαϊμού δημοσκοπήσεις;

    Γιατί προσπαθεί να σώσει το Γιωργάκη από τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης για το Χριστοφοράκο;

    Μήπως γιατί η υπόθεση C4I και οι μίζες του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, έχει δέσει;

    Οι κινήσεις των λογαριασμών που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Ζαγοριανός ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    Έρχονται τα πάνω - κάτω.

    Ανατρέπονται τα σχέδια των καναλαρχών και των αμερικάνων χρηματοδοτών τους να φέρουν ένα πρωθυπουργό-μαριονέτα, που θα μας γδύσουν οικονομικά και θα χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    Ευτυχώς ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το παιγνίδι που παίζουν πίσω από την πλάτη του οι τέσσερις γνωστοί μαφιόζοι των καναλιών και των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ.....ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΑ"; ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΣΟΚΙΚΑ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ" ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚΙΚΑ; ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΞΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ....ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΤΩΡΑ...ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ...ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ...ΑΚΟΜΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΟΤΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ..,...ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση