GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνει ραδιόφωνα στη Βενεζουέλα ο Τσάβες...

...και απειλεί με φυλακίσεις δημοσιογράφους που θέτουν σε κίνδυνο "την ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας"! . Η κυβέρνηση του Ούγκ...

...και απειλεί με φυλακίσεις δημοσιογράφους που θέτουν σε κίνδυνο "την ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας"!
.
Η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες διέταξε το κλείσιμο 34 ραδιοφωνικών σταθμών της Βενεζουέλας με την κατηγορία ότι έκαναν εκπομπές χωρίς άδεια, ενώ συνολικά ερευνάται η νομιμότητα της λειτουργίας 240 ραδιοσταθμών.
Η απόφαση για το κλείσιμο ελήφθη μία ημέρα μετά από την εισήγηση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Λουίζας Ορτέγα Ντίας να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι θα μπορούν...

να φυλακίζονται για μέχρι και τέσσερα χρόνια εάν κριθούν ένοχοι για «επιβλαβή πληροφόρηση που θέτει σε κίνδυνο την "ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας».
Την ίδια ώρα η υπουργός Πληροφόρησης Μπλάνκα Εχουτ υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να ρυθμιστεί η «τεράστια ισχύς των μέσων ενημέρωσης» γιατί "τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιδίδονται σε εκστρατεία κατά του προέδρου Τσάβες και της Βενεζουέλας".

11 σχόλια

  1. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ?

    ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ

    ΚΑΤΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

    ΜΠΑΜΠΗ ΠΛΑΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ!!

    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

    ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κινηματογράφος


    Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Γκρέκο και ο Μέγας Ιεροεξεταστής» Μπάμπης Πλαϊτάκης κατέθεσε αγωγή, την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2008 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο ...


    el-greco.pblogs.gr/tags/kinimatografos-gr.html

    ΤΗΛ. 6937575259

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ
    ΣΙΧΑΜΑ- sibilla....
    να τον καταγγείλει.
    ΚΑΛΑ !!!! ΚΑΝΤΕ ΟΡΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι, στην Ελλάδα ο "Τσαβεζ" που τα κλείνει, ειναι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο προεδρος του ΕΣΡ,

    ....ή οι 5 μεγαλοκαναλάρχες?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαμε:
    η μαλακία δεν είναι Ελληνικό προνόμιο.

    Στην Ελλάδα πάντως ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ είναι αυτός ο χοντρός χοντροκέφαλος που είπε στη βουλή για τον "συντονισμό τρομοκρατών από μπλογκς και ΕΣΕΜΕΣ".

    Χεσεμές τουλάχιστον...

    ο Γραν ΜΑΛΑΚΑΣ!
    Μακράν πάσης σύγκρισης δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 26 Μαρτίου το όργανο αυτό των Η.Ε. υιοθέτησε ένα ψήφισμα που διακηρύσσει ότι «η δυσφήμηση της θρησκείας» αποτελεί «σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ότι περιορίζει την ελευθερία αυτών των οποίων η θρησκεία δυσφημείται και ότι μπορεί να εξωθήσει σε πράξεις βίας. Τριάντα τρία κράτη ψήφισαν υπέρ (κυρίως οι ισλαμικές χώρες) της πρότασης, 11 κατά (κυρίως οι δυτικές χώρες) και 13 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία. Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Καναδά -που ψήφισε εναντίον της απόφασης- είπε: «Τα άτομα έχουν δικαιώματα, όχι οι θρησκείες. Ο Καναδάς πιστεύει ότι η επέκταση της έννοιας της δυσφήμησης, πέρα από το θεμιτό πεδίο εφαρμογής της, υπονομεύει τη βασική ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει την ελευθερία της έκφρασης σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου».
    Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση περίπου 200 οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλές φιλελεύθερες θρησκευτικές οργανώσεις (μουσουλμανικές εβραϊκές, χριστιανικές). Στην κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η απόφαση του οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται η «δυσφήμηση» της θρησκείας, στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στα καταπιεστικά κεθεστώτα να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους διαφωνούντες με την επίσημη θρησκεία και τις άλλες ανεξάρτητες φωνές. «Η συκοφάντηση της θρησκείας», καταλήγει η δήλωση, «ίσως να προσβάλλει τα άτομα και να πληγώνει τα αισθήματά τους αλλά δεν οδηγεί άμεσα σε παραβίαση των δικαιωμάτων τους».
    Ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα», τον οποίο επαγγέλλεται ο ηγέτης της Βενεζουέλας, φαίνεται να έχει πηγή έμπνευσης τελικά τα καθεστώτα του 15ου αιώνα. Ομως αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι την πρόταση για την απαγόρευση της δυσφήμησης της θρησκείας την εισήγαγε προς ψήφιση όχι μόνο το ισλαμικό Πακιστάν (εκπροσωπώντας την Οργάνωση των Ισλαμικών Χωρών), αλλά και η «κόκκινη» Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες! Ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα», τον οποίο επαγγέλλεται ο ηγέτης της Βενεζουέλας, φαίνεται να έχει πηγή έμπνευσης τελικά τα καθεστώτα του 15ου αιώνα. Από την άλλη πλευρά, η ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση του Τσάβες με τα αυταρχικά θρησκευτικά καθεστώτα αποτελεί ένα ακόμη δείγμα τής πιο αξιοσημείωτης ίσως πολιτικής εξέλιξης των τελευταίων ετών: τη σύμπραξη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 της «αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς» με τη «λαϊκοθρησκευτική Δεξιά», την οποία βιώσαμε και στην Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο κατά τη διάρκεια των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ανθρωπιστική και Δεοντολογική Ενωση, η απόφαση για τη δυσφήμηση της θρησκείας αποτελεί μέρος της προσπάθειας των ισλαμικών κυβερνήσεων να προωθήσουν έναν νέο προσδιορισμό της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεν στοχεύει να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων αλλά να προφυλάξει τις επίσημες θρησκείες από κάθε κριτική. Αλλωστε σε πολλές από τις χώρες που υποστήριξαν το ψήφισμα, η αλλαγή της θρησκείας («αποστασία») τιμωρείται ακόμα και με θάνατο. Το γεγονός ότι ο «μαρξιστής» Τσάβες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη αυτής της απόφασης προκαλεί ασφαλώς τεράστια ερωτήματα. Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα είναι φανερό ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε που ο Μαρξ αφόρισε τη θρησκεία ως «το όπιο των μαζών».
    Τάκης Μίχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΛΑΙΤΑΚΗΣ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.
    ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ...
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΖΟΥΣΕ Η ΜΕΛΙΝΑ.
    ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ (ΕΚΛΕΨΕ?) ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ Ο ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
    "ΕΦΑΓΕ" ΤΟΝ ΠΛΑΙΤΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τσάβες είναι μέλος τής σοσιαλιστικής
    διεθνούς καί κολλητάρι τού Γιωργάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

    ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΟΥ!!

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ

    ΚΑΙ Ο ΠΛΑΙΤΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΘΕ ....Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΕΡΤΑ!!

    ΨΑΧΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΣΕ Ο ΓΚΡΕΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΔΟΣΑΝΕ

    ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

    PVS ENAS DH8EN PASOK

    TA PHRE KAI APO TON GKLYXPOYRG?

    MASONIA???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ .


    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση