GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Συμβούλιο Επικρατείας σταματάει τις εργασίες στον Υμηττό...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ . Με προσωρινή απόφασή του πριν από λίγο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) (κάνε κλικ στην εικόνα ν...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
.
Με προσωρινή απόφασή του πριν από λίγο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) (κάνε κλικ στην εικόνα να διαβάσεις την απόφαση) απαγορεύει την έναρξη ή τη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στον Υμηττό.
Ισως οι προχθεσινές φωτιές να σώσουν τον Υμηττό....

8 σχόλια

  1. Εν μέσω πυρκαγιών ο κ .Γ. Παπανδρέου απολάμβανε ...το μπάνιο του...!

    Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

    Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

    Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

    Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

    Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

    Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

    ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για και προς τον κ.
    27 Αυγ. 2009 6.11.00 μ.μ.

    Φιλάρα, διάβασε κι αυτά...

    1."Η Αττική καιγόταν κι ο υφυπουργός…γλεντούσε!

    Από τον Μιχ. Ρούπα
    .
    Ενώ η Αττική γίνεται μπριζόλα καρβουνιασμένη στην ψησταριά της κυβερνητικής ανικανότητας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος συμμετείχε στο …συντονισμό της πυρόσβεσης τρέχοντας σε γάμους σε χαρές και πανηγύρια στο Βόλο.
    Το Σάββατο 22 Αυγ. 2009 στις 20:00 στον Αγια Τρύφωνα στη Νέα Ιωνία του Βόλου άνετος κι ωραίος έδινε ευχές και φιλιά στους νεόνυμφους για βίο ανθόσπαρτο.
    Στους κατακαημένους της Αττικής, στη ρημαγμένη χώρα, αύριο θα δίνει συγχαρητήρια για την υπομονή και την ανοχή τους που τον έχουν Υπουργό. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνεται γιατί αυτός μας αξίζει… "

    2."Τι έκανε ο ίδιος την Κυριακή της φωτιάς...
    Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
    .
    Ντροπή σας!
    Αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πολιτικής υποκρισίας και πρόκλησης, να προβαίνει ο κ. Γιακουμάτος σήμερα σε δηλώσεις, κατηγορώντας τους πάντες για ανικανότητα και καλώντας τους να παραιτηθούν, όταν ο ίδιος την Κυριακή της φωτιάς έτρωγε χαλαρός, άνετος και ευδιάθετος στο Πρυτανείο του Κολωνακίου! Απορώ πώς του κατέβαινε το φαγητό..."

    και μη βιάζεσαι τόσο πολύ....
    Αυτούς τους έχουμε ήδη, ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,και μας απέδειξαν πως δεν κάνουν τίποτα!...
    Ο κ. Π"νδρέου δεν είναι κυβέρνηση, και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα...
    Ο ρόλος του είναι, (και μόνον), να ασκεί κριτική.... Οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δεις πόσα και τι λάθη δεν έχουν αναγνωριστεί, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο της ΝΔ.....

    Και θα σου έλεγα εδώ, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!...

    Κατάλαβες η δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου φαίνεται ότι το ΣτΕ έχει αρχίσει να εκπίπτει στα μάτια όσων ασχολούνται σοβαρά με το Δίκαιο.
    Τι σχέση μπορεί να έχει το δάσος με το στρατόπεδο ?
    Το ότι μια έκταση γης μπορεί να περικλείεται σε όλες τις πλευρές της από δάσος, δεν την κάνει και αυτήν δάσος. Το ότι ένα νησί περιβάλεται πανταχόθεν από νερό, το καθιστά θάλασσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα από τα αιώνια προβλήματα στη χώρα μας προσπάθησε να λύσει πρόσφατα ο ΥΠΕΧΩΔΕ Σουφλιάς. Αλλά, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, επιχειρεί να μοιράσει τα βάρη μεταξύ εργολάβων (πληρωμές για τους ημιυπαίθριους απώλητων ακινήτων) και των ιδιοκτητών (πληρωμές για τους ημιυπαίθριους τω ακινήτων τους). Και με +1 αζημίωτο για τους εργολάβους, αφού τώρα βρίσκουν ευκαιρία να παρουσιάσουν τους τακτοποιημένους ακίνητους ως … κίνητρο για την πώληση του stock!
    Να μην ξεχνάμε δε ότι ο ΥΠΕΧΩΔΕ χρέωσε και ενοίκιο (ΕΤΑΚ) στους … ιδιοκτήτες!!!
    Μου προκαλεί εντύπωσε πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ (για μερικούς, γιατί μερικοί άλλοι ήδη ληστεύτηκαν) του ΥΠΕΧΩΔΕ. Για να μην τρελαθούμε, ας θυμηθούμε:
    1. Ρώτησαν οι εργολάβοι κανέναν αγοραστή (ακόμη και κάποιους που πήραν σπίτι όταν ήταν στα μπετά ή ακόμη πρωτύτερα, όταν το σπίτι μερικών ήταν ακόμη … δικαίωμα επί του ακινήτου και δεν είχε ανεγερθεί) αν θέλει να κλείσουν χώρους;
    2. Αυτοί οι χώροι αποτέλεσαν για κανέναν bonus, ή πληρώθηκαν κανονικά από τους αγοραστές στους εργολάβους, και μάλιστα με «μαύρα» (αφορολόγητα) λεφτά; Και μάλιστα, πολλοί αγοραστές πήραν και τραπεζικά δάνεια για τα «μαύρα». Ή μήπως κάνω λάθος;
    3. Γράψανε οι εργολάβοι ποτέ στα συμβόλαια μικτά τετραγωνικά μέτρα, ή μήπως πάντα γράφονται τα καθαρά;
    Όπως είπα, για να μην τρελαθούμε κιόλας. Και λογαριάστε: μικροιδιοκτήτες με διαμερισματάκια 70 τ.μ. για μια φαμίλια 4 ατόμων που έχουν 20 τ.μ. ημιυπαίθριο σε περιοχή με μια μέση (π.χ. 1.000) αντικειμενική αξία, καλούνται να πληρώσουν τώρα 2.000 για απλή τακτοποίηση (ΟΧΙ νομιμοποίηση). ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΡΑΒΟ; Ποιος κακομοίρης με 2 ελληνικούς μισθούς και 2 παιδιά στα φροντιστήρια έχει 2.000 που του ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ; Για να μη ρωτήσω το εντελώς ξερό «Ποιος κακομοίρης έχει 2.000;» - τελεία και παύλα.
    Πληρώσανε όλοι «μαύρα» τα τετραγωνικά τους για να θησαυρίσουν οι εργολάβοι και ΑΝΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, αφού απέτυχε να τους τα πάρει με φόρο που θα έπρεπε να είχαν πληρώσει ούτως ή άλλως (αν δεν ήταν «μαύρα»), ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!! Έχουν μεγάλο θράσος τα «κορίτσια» των εργολάβων εκεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Την έχουν δει «συνοδοί πολυτελείας» και δεν τους νοιάζει ποιον σνομπάρουν, καθαρίζει ο νταβατζής!
    Ε, λοιπόν, έχω κι εγώ ένα νταβατζιλίκι για την πάρτυ τους: μερικούς νοματαίους που θα γεμίσουν τον κόσμο μηνύσεις για να εισπράξουν από τους εργολάβους οτιδήποτε επιχειρήσει να τους πάρει το κράτος για «τακτοποίηση». Πιστεύω ότι αυτό θα «τακτοποιήσει» μερικούς, οι οποίοι … όταν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις αυτές, σε Ελλάδα ή EU, θα κληθούν να πληρώσουν πίσω όλα τα … «μαύρα» που εισέπραξαν κατά καιρούς! Ή, τουλάχιστον, ένα καλό … χοιρομέρι από δαύτα!!!
    Έχοντας τραβήξει περίπου 4 μηνύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο (που θα κερδηθούν ΟΛΕΣ!) τα τελευταία 5 έτη, επί του παρόντος μασάω την 5η και φτύνω και τα κουκούτσια! Μόνον που, τούτη ‘δω, μπορεί να την κάνω «class action» με ένα ολόκληρο group άλλων ενδιαφερομένων (που συστρατεύονται και θα συστρατευθούν για το σκοπό αυτό).
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ … «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΈΝΗΣ ΠΛΗΡΩΣ»!!! Και χορτασμένης απολύτως!
    Αλλά, εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτήν την «τακτοποίηση». Μα τόσο πολύ θέλουν όλοι να «τακτοποιηθούν»; Ξανά και ξανά; Γιατί, πιστέψτε με που σας λέω, αν κανείς σας «τακτοποιήσει» μία φορά, θα γλυκαθεί και θα σας … «ξανατακτοποιήσει» στο εγγύς μέλλον (με μαθηματική ακρίβεια). Αφού η «τακτοποίηση» δεν είναι νομιμοποίηση και μετά την απομάκρυνση εκ του «ταμείου» σας τα λάθη αναγνωρίζονται και σας ξαναχτυπούν … αργά ή γρήγορα την πίσω πόρτα.
    Τι; Δεν το ξέρατε;;;

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΡΕΤΟΥΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΕΓΗ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ .ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΡΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΟΙ.ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΔ.ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ .ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ 300ΜΕΤΡΑ 200 ΚΤΛ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΓΕΝΝΙΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΧΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Η ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ .ΠΗΡΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΙΚΑ Η ΑΕΡΙΖΟΤΑΝ ΡΟΧΑΛΙΖΟΝΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΖΩΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΝ ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΤΕ
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.
    ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ
    ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ.

    ΔΥΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ 7.5 Kgr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση