GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικές βαρβαρότητες στην Παναγία Σουμελά εναντίον Ελλήνων και Ρώσων‏...

Aπό το http://www.olympia.gr/ . Έκτροπα διαδραματίστηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν λίγη ώρα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα...

Aπό το http://www.olympia.gr/
.
Έκτροπα διαδραματίστηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν λίγη ώρα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όταν ομάδα Ελλήνων και Ρώσων εισήλθαν για να τελέσουν την καθιερωμένη λειτουργία.
Η Τουρκική αστυνομία και άνθρωποι με πολιτικά προπηλάκισαν πολίτες και ιερείς μεταξύ των οποίων ο Στέλιος Παπαθεμελής.
Εκτός από τις χειροδικίες έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν ιερείς να βγάλουν τα ράσα, διέκοψαν την τελετή, βιαιοπράγησαν και ενάντια στον Έλληνα πολιτικό που επέμεινε να παραμείνει στο ναό και να συνεχίσει την Ιερουργία.
Αναμένεται η αντίδραση του Ρωσικού και Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Προξενεί πάντως εντύπωση αυτή η ενέργεια που...

παραπέμπει στις μαύρες ημέρες του Κεμαλικού κράτους δολοφόνου, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την προσέγγιση Πούτιν – Ερντογάν για σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.
Νεώτερα σε λίγο, προφανώς θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινωσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

13 σχόλια

  1. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τους έκαναν! Πήγαν να πουλήσουν τσαμπουκά ο Παπατεμπελής και ο Πανίκας και ξυλοφορτώθηκαν! Να τους κρατήσουν 2-3 μέρες εκεί, για να μάθουν ότι ο Τούρκος παραμένει Τούρκος που γράφει και ο πρώτος μαλάκας! Σιγά μην αφήσουν τα εθνίκια να τους κάνουν άνω κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε ο ΜΠΛΟΥΠΕΡ γραφει και σαν Ανωνυμος, στο 16 Αυγ 2009 12:09:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιά και λέμε για μπλούπερ, αλήθεια, εκείνοι του παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο Δημητράς, ο Βαλιανάτος και ο Σωτηρόπουλος, γιατί δε λένε τίποτα για αυτές τις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσιράκι του Ψωμιάδη και του Άνθιμου, 16 Αυγ 2009 3:07:00 πμ, οι "παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας" που σκέφτηκες λίγο αργά, υφίστανται εκείνοι που ζουν σε μια χώρα και μια άλλη ισχυρή ομάδα εξουσίας επιβάλλει δικούς της θρησκευτικούς (και εισπρακτικούς, περί αυτού πρόκειται κυρίως!) κανόνες. Όταν πας τουρίστας στο Περού ή στο Μπουτάν, δεν αποκτάς δικαιώματα μειονότητας για να αναπτυξεις θρησκευτικές δραστηριότητες και να διαμαρτυρηθείς, αν σε ενοχλήσουν... Κακώς μεν, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις σε μπουζουριάζουν και πληρώνεις και τα έξοδα επιστροφής.

    Τώρα, η Τουρκία δεν φημίζεται ως χώρα ελευθεριών και ανοχής, καταπιέζει πολλούς και διαφόρους για λόγους παραδόσεων και εθνικών ιδεοληψιών, όπως κάνει και η μητέρα Ελλάς.

    Να της πηγαίνουν όμως εκεί εκπρόσωποι του ντόπιου και ελληνοπρεπούς ταλιμπανισμού για να διεκδικήσουν "χαμένες πατρίδες" (ας πρόσεχαν να μην τις χάσουν!) και να καλλιεργήσουν εκεί πράγματα που δεν σέβονται οι ίδιοι εδώ σε ομοεθνείς αλλόπιστους, αλλόθρησκους, αλλόδοξους κτλ., πάει πολύ, πάρα πολύ!

    Το "παρατηρητήριο του Ελσίνκι" που ανέφερες και θυμήθηκες πολύ αργά θα σου απαντήσει, αν διαμαρτυρηθείς (δεν είμαι μέλος, αλλά υποθέτω!): "ήθελές τα και παθές τα..." και καλά θα κάνει, γιατί θα έχει σ' αυτή την περίπτωση δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αρχή του προηγούμενου σχολίου να διαβαστεί:

    "παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας που σκέφτηκες λίγο αργά, υφίστανται εκείνοι..."

    Το άρθρο οι ήταν περιττό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 16 Αυγ 2009 12:09:00 πμ

    Θιχτηκες ρε καραγκιοζη;Εισαι απο αυτους που υποστηριζει οτι καποιος Τουρκος γκαστρωσε την γιαγια σου και εισαι Τουρκοσπορος;Γιατι αμα ειναι ετσι να πας στην Τουρκια.Μην μας τα ζαλιζεις κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 Αυγ 2009 12:09:00 πμ

    Θιχτηκες ρε καραγκιοζη;Εισαι απο αυτους που υποστηριζει οτι καποιος Τουρκος γκαστρωσε την γιαγια σου και εισαι Τουρκοσπορος;Γιατι αμα ειναι ετσι να πας στην Τουρκια.Μην μας τα ζαλιζεις κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα "νταηλίκια" Ψωμιάδη και Παπαθεμελή δεν μπορούν να μας βοηθήσουν στην προβολή των εθνικών μας δικαίων! Η διεκδίκηση όποιων αιτημάτων μας πρέπει να γίνετια στα διεθνή φόρα και με ανάπτυξη συμμαχιών και διαρκούς πάρε-δώσε. Η άχρηστη κυβέρνηση Καραμανλή που δεν έχει καμία εκτίμηση μεταξύ της διεθνούς κοινότητας, αφού συστηματικά απαξίωσε τη θέση της Ελλάδας, επιχειρεί με φθηνά κόλπα των τσιρακιών της τύπου Ψωμιάδη και Παπαθεμελή να ασκήσει ... εξωτερική πολιτική! Καταρχήν, δίκαι ή άδικα, η Μονή Σουμελά είναι μουσείο στην Τουρκία. Οταν πας σε ένα ξένο κράτος πέζεις με τους όρους του κράτους όπου βρίσκεσαι! Αν θες να κάνεις θεία λειτουργία, υποβάλλεις το αίτημά σου στις εκεί Αρχές και αν απορριφθεί τότε εγείρεις θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και έτσι εκθέτεις την Τουρκία που δεν επέτρεψε την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματός σου! Το να πας όμως και να αρχίσεις να ψάλλεις τον εθνικό ύμνο είναι σαν να έρχονται τούρκοι εδώ και να ψάλλουν τον δικό τους εθνικό ύμνο, πχ στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Εμάς πώς θα μας φαινόταν αυτό? Δεν θα το θεωρούσαμε προκλητικό? Πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε το εξής: ή ισχύουν οι διεθνείς συνθήκες και τα σύνορα είναι απαραβίαστα (επομένως, η Τραπεζούντα είναι σήμερα τουρκική, όπως ελληνική είναι και η Θράκη και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα!) ή δεν ισχύει τίποτε, οπότε ανοίγουμε τους ασκούς του αιόλου και γαία πυρί μιχθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τουρκαλβανέ
    16 Αυγ 2009 1:40:00 μμ

    Φιλοξενείσαι εδώ, μην βγάζεις γλώσσα. Θα σε στείλω πίσω να σου κάνουν οθωμανικό οι Τούρκοι, από τους οποίους νομίζεις ότι ξέφυγες! Ουστ λεχρίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στέλιο,
    σωστό το σχόλιό σου! Δεν πρόκειται να κάνει όμως κανείς αίτηση για λειτουργία και, αν κάνει, ελπίζω να απορριφθεί αυτή! Σκέφτεσαι να έρθουν εδώ μερικές χιλιάδες Τούρκοι (καθοδηγούμενοι) και να αρχίσουν πέντε προσευχές την ημέρα στο Μοναστηράκι και όπου αλλού έχει διασωθεί τζαμί; Καλύτερα χωριστά κι αγαπημένοι λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσιράκια των δήθεν "παρατηρητηρίων", οι ξενοι δεν ζούσαν στην Ελλάδα, ήρθαν εδώ για να παρασιτίσουν και οφείλουν να σέβονται τα ήθη και έθιμα. Αντίθετα, οι Έλληνες εκδιώχθηκαν με σφαγές και γενοκτονίες από τα σπίτια τους στην Ανατολή και έχουν κάθε δικαίωμα στο να επισκέπτονται τα μέρη τους και να τιμούν την ιστορική μνήμη.

    Και βέβαια αυτά τα "παρατηρητήρια" δε χρειάζεται να τα ρωτήσουμε, φροντίζουν να βγάζουν όλη την ημέρα κάνοντας προπαγάνδα στα blogs. Αλήθεια, όλοι αυτοί πως ζουν αφού ασχολούνται συνέχεια με τις υποθέσεις των "παρατηρητηρίων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση