GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δαπάνες, χρέη, επιταγές και κόμματα...

Π ασοκική Α συνέπεια Σ τα Ό ψιμα Κ αμένα (ΠΑΣΟΚ) . Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Τελευταία, με αφορμή τη σύλληψη των φερόμενων απαγωγέων του ε...

Πασοκική Ασυνέπεια Στα Όψιμα Καμένα (ΠΑΣΟΚ)
.
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Τελευταία, με αφορμή τη σύλληψη των φερόμενων απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων ενδελεχή ρεπορτάζ για την απομαγνητοφώνηση εξαιρετιικά ενδιαφέρουσων συνομιλιών των δραστών. Εξίσου, μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν αντίστοιχες διαδικασίες μεταφοράς του προφορικού λόγου σε γραπτό από την αίθουσα των καθημερινών συνεντέυξεων τύπου των εκπροσώπων Τύπου των κομμάτων. Είναι χρήσιμες, κυρίως για διατήρηση αρχείου με σκοπό τον έλεγχο της φερεγγυότητάς.
Mε αφορμή λοιπόν τη πρόσφατη παράδοση της επιταγής ύψους 1.2 εκατ. ευρώ από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον Νομάρχη Ηλείας, θυμίζω τη δήλωση που είχε κάνει στις 25/6/08, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου, κ. Ραγκούσης.
«Με εντολή του προέδρου του ΠαΣοΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 30% της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης του ΠαΣοΚ για τις εκλογές θα διατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) για τη βοήθεια των πυρόπληκτων περιοχών»
Στη συνέχεια, παρατίθενται οι δηλώσεις...

του νυν εκπροσώπου τύπου του κόμματος, κ. Παπακωνσταντίνου, μια ημέρα μετά την κατάθεση της επιταγής καθώς και οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών.
«Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξεκινώ με την χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία…. Με την επίσκεψη αυτή και την κατάθεση της επιταγής, εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση, ένα ποσό συμβολικό αλλά και ουσιαστικό το οποίο θα διατεθεί για τρεις διακριτούς στόχους:
Ο πρώτος είναι μια επένδυση στους ανθρώπους, μια επένδυση στο αύριο μέσα από υποτροφίες σε παιδιά πληγέντων από τις φωτιές.
Ο δεύτερος, είναι μια επένδυση στο περιβάλλον, με παρεμβάσεις πρότυπες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, που θα μας προσδιορίσει η Νομαρχία.
Και ο τρίτος, είναι σε μια κατεύθυνση που συνάδει με την πρόταση νόμου την οποία έχουμε καταθέσει και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δηλαδή την ανασυγκρότηση της περιοχής σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.
Από τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθεί μια μελέτη η οποία θα υλοποιηθεί όταν το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πού βρήκε το ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρήματα; Του περίσσεψαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ενίσχυση μάλλον που πήρε από το κράτος; Γιατί ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ πρόβλημα οικονομικό. Ή, δεν είναι έτσι;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ πράγματι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ έχει έλλειμμα, δεν έχει πλεόνασμα στα ταμεία του.
Αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι, από τα χρήματα τα λίγα που έχει και από αυτά που δεν έχει, θα κάνει αυτή την κίνηση.
Με αναγκάζετε να σας παραπέμψω σε ένα από τα βασικά μαθήματα του χριστιανισμού. Δίνεις από αυτά που δεν έχεις. Και εμείς αυτό κάναμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελευταία. Ήθελα να ρωτήσω, αυτό είναι το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ να δανείζεται από τα επόμενα έτη και να αποπληρώνει δεσμεύσεις του; Αυτό θα είναι και το κυβερνητικό του μοντέλο; Γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό μας περιγράψατε πριν.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Απ' ότι γνωρίζετε, τα πολιτικά κόμματα δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν. Και ειδικά σε περιόδους που έχουν να κάνουν με εκλογές. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι έχουμε καταχρεώσει τη χώρα.»

Το ποιοί καταχρέωσαν τη χώρα με τα 20 χρόνια διακυβέρνησής τους, το γνωρίζουμε όλοι καλά σ' αυτή τη χώρα και πια δεν αποτελεί κρυφό μυστικό.
Το ότι τα κόμματα, με παράνομες χορηγίες και μίζες, δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν, το μάθαμε πρόσφατα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης SIEMENS και την ειλικρινή κατάθεση Τσουκάτου.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκάθαρο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης και χρησιμοποιεί την ιδεολογική του απροσωπεία, τα αποδομημένα θεωρήματα και τα θεωρητικά κενά τα οποία πρεσβεύει (βλ.π. σοσιαλιστική δημοκρατία) για εκάστοτε κομματικές διευκολύνσεις είναι παγγίνως γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο.
Η ειρωνική χρήση χριστιανικών ρητών από θιασώτες της αθεϊας είναι συχνό φαινόμενο.
Η καταφόρη κοροϊδία επίσης... Για πόσο όμως ακόμα θα είναι ανεκτή;

13 σχόλια

  1. Τι είναι προτιμότερο, να δίνεις αυξάνοντας το χρέος σου, ή να καταχράσαι αυτά που έδωσαν για τον συγκεκριμένο σκοπό οι άλλοι;

    Ποιος διπλασίασε το χρέος της χώρας σε μόλις 5 χρόνια;

    Ποιος δανείστηκε το σύνολο των οικονομικών αναγκών την περίοδο που τα επιτόκια ήταν στο μέγιστο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο προϋπολογισμός και να χρεωθούν οι μέλλουσες γενιές ακόμα περισσότερα;

    ...κι επειδή οι μεγάλες παπαριές δεν ξεχνιούνται εύκολα, ποιος είχε για σύμβουλο έναν προστάτη των εμπόρων ναρκωτικών, τον "ιστορικό άνθρωπο της παράταξης", τον Κεφαλομπάφο ή Χασισογιάννη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. www.fmvoice.gr
    .
    Πειραιώς: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου
    Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σκέφτεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα μετά την Εθνική που προχωρά το τελευταίο διάστημα σε μία αντίστοιχη κίνηση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της fmvoice.gr, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε μία ευρεία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής.

    Η αύξηση αυτή θα την βοηθήσει να αντλήσει την απαραίτητη ρευστότητα, έτσι ώστε να ενισχύσει τους δείκτες επάρκειάς της.

    www.fmvoice.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά σουρωμένος είσαι ?
    Τι σκατά μπόμπα ουίσκι σου έδωσε ο Παπακωνσταντίνου και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι λές, ούτε που κάθεσαι, ούτε που πάς ?
    Αντε για ύπνο ρε βλάκα Παπαγιάννη
    να ξεσουρώσεις πρώτα. Ηλίθιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ
    COPY PASTE ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ
    ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ :

    Κυριακή με την Πανδώρα
    Αθήνα - Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

    Για όσους εξ ημών το όνομα «Καραμανλής» προκαλεί ένα ευχάριστο, αναζωογονητικό ρίγος εθνικής υπερηφανείας, η περασμένη Τρίτη 29 Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα!

    Διότι στις 29 Ιουλίου του μακρινού 1711 ο Αχμέντ Καραμανλί Πασάς (Qaramanli ή al-Qaramanli), γενίτσαρος τουρκικής ή αλβανικής καταγωγής, έθεσε υπό την κυριαρχία του το βιλαέτι της Τρίπολης στη σημερινή Λιβύη. Η επιρροή του γρήγορα εξαπλώθηκε και στα άλλα δύο γειτονικά βιλαέτια και η δυναστεία που εγκατέστησε κυβέρνησε την περιοχή, η οποία σχεδόν ταυτίζεται με εκείνη της σημερινής Λιβύης, ως το 1835.

    Θεωρείται πρόδρομος της ανεξαρτησίας της Λιβύης. Μολονότι η χρήση της έννοιας του έθνους εν προκειμένω δεν είναι ακριβής, δεν μπορώ να μην πω (με καραμανλικούς όρους...) ότι ο Αχμέντ Καραμανλί ήταν ο «εθνάρχης» της Λιβύης.

    Από αυτό το σημείο της ιστορίας όμως και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται και οι παραλληλισμοί με τα δικά μας γίνονται πιο σύνθετοι. Διότι η εξέλιξη του Αχμέντ Καραμανλί είναι, βεβαίως, ο σημερινός Γκαντάφης ! (Γεγονός που ενέχει κάποια ειρωνεία, καθ΄ όσον ο Γκαντάφης ήταν φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, καλύτερος μαθητής του οποίου υπήρξε ο δικός μας Κώστας Καραμανλής...)

    Ο Αχμέντ Καραμανλί ήταν (καταφεύγω πάλι σε όρους του σύγχρονου καραμανλισμού...) ένας τοπικός «νταβατζής» της εποχής. Με τον στόλο των πειρατικών του εκβίαζε τα κράτη και αποσπούσε μεγάλα ποσά για να μην επιτίθεται με τους κουρσάρους του εναντίον των εμπορικών πλοίων τους. Οπως και ο λα-τρε-μέ-νος Μοάμαρ (ο Γκαντάφης), η δυναστεία των Καραμανλιδών της Λιβύης, διά του ηρωικού Γιουσούφ Καραμανλί (που μάλλον ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι «γιουσουφάκι»), κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ το 1801, όταν ο μέγας Τόμας Τζέφερσον, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αρνήθηκε να πληρώσει φόρο τιμής 225.000 δολαρίων της εποχής στον Γιουσούφ. Το αμερικανικό ναυτικό απέκλεισε την Τρίπολη και, παρά κάποιες αρχικές επιτυχίες των κουρσάρων, ο Γιουσούφ συνθηκολόγησε το 1805.

    (Εννοείται, βεβαίως, ότι το 2011, οπότε συμπληρώνουμε 300 χρόνια από την ανάρρηση του γενάρχη Αχμέντ Καραμανλί, θα το κάψουμε!..)

    Εδώ πρέπει να πω «μπράβο»; Μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ..
    ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ....
    ΠΑΣΟΚ - PRESS..

    Σκυλοτροφή Belcando Dinner 7.5kg.

    Πλεονεκτήματα του προϊόντος :
    * Εξαιρετικά κατάλληλο, ακόμη και για ευαίσθητους σκύλους, οι οποίοι είναι συχνότερα επιρρεπείς σε δυσανεξίες τροφών (γιαυτό χρησιμοποιούνται: κρέας πουλερικών και ψάρι ως πηγή πρωτεϊνών, πατάτες και ρύζι ως πηγή υδατανθράκων - αποφυγή χρήσης γλουτένης σιταριού και βοδινού κρέατος).
    * Ισορροπημένη σχέση αναλογίας πρωτεϊνών / ενέργειας για κανονική δραστηριότητα.
    * Υψηλή πεπτικότητα, μέσω μίας υψηλής περιεκτικότητας σε κρέας (75% ζωική πρωτεΐνη - 65% από πουλερικά, 10% από ψάρι).
    * To υγιές δέρμα και το πυκνό τρίχωμα ενισχύονται με τη βοήθεια της λεκιθίνης, της μαγιάς μπύρας και του λινολεϊκού οξέος.
    * Υγιεινή προστασία των κυττάρων με τριμμένους πυρήνες σταφυλιών VITIS, ψυχρής κατεργασίας, για την αποφυγή οξείδωσης του σώματος.
    * Το εκχύλισμα γιούκκας δεσμεύει τα προϊόντα μεταβολισμού στο παχύ έντερο και με αυτόν τον τρόπο, μειώνει τις δυσάρεστες οσμές των κοπράνων, αποτρέπει τη δημιουργία αερίων.

    Χρήση :
    Για σκυλιά με κανονική δραστηριότητα.

    ANTE KΑΛΟ ΧΕΣΙΜΟ..ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΛΛΗ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. re valte dr koutsouko...

    h panagia na voh8eisei ton Giorgo
    na katalavei
    osous oses ton koroidevoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.
    ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ
    ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκλεψαν αγγούρια αξίας 10,000 ευρώ
    ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥ troktiko.
    του PRESS.
    και των αλλων blogs του ΠΑΣΟΚ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    Βοήθεια απο τον ΓΕΙΤΟΝΑ, δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Re paparioti gliftroni tou kerata efages fola apo tin kira margarita kai bgazeis ti xoli sou????????????????????
    Blaxaderos alitampouras isoun kai pontikokourado tha mineis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12 Αυγ 2009 11:46:00 πμ


    ΚΑΜΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση