GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;...

Οι Τράπεζες και η επερχόμενη καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Σε συνέντευξή της την περασμένη Πα...

Οι Τράπεζες και η επερχόμενη καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Σε συνέντευξή της την περασμένη Παρασκευή, η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, απείλησε έμμεσα τις τράπεζες ότι «σύντομα θα μιλήσει σε σκληρή γλώσσα μαζί τους». Σύμφωνα με πληροφορίες της “Sueddeutsche Zeitung”, “η Μέρκελ αναγνώρισε ότι οι εκκλήσεις στις τράπεζες να ανοίξουν εθελοντικά τις στρόφιγγες για φτηνό χρήμα δανεισμού προς τις ΜΜΕ απέτυχαν και σκέφτεται σοβαρά να εφαρμόσει το αμερικανικό μοντέλο του Ομπάμα για αναγκαστική συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο πολλών τραπεζών ώστε να αναγκάσει τις τράπεζες να συμμετάσχουν ενεργά στην ενίσχυση των ΜΜΕ με φτηνό χρήμα».
Σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα για την επιβίωση των ΜΜΕ και στη χώρα μας, εκτός του ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία θέση, πέραν του εγγυητικού κεφαλαίου στήριξης των 28 δις προς τις τράπεζες, αφήνει μόνο του τον...
κ. Παπαθανασίου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ετσι, για πολλοστή φορά ο υπουργός οικονομίας κάνει έκκληση προς τις τράπεζες να μειώσουν τις διαφορές μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, δίχως αποτέλεσμα φυσικά. Όταν οι τράπεζες δανείζονται με προεξοφλητικό επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανείζουν ακόμη και το ελληνικό δημόσιο με 5,50% είναι επόμενο οι τράπεζες να αποτελούν το όχημα της ανόδου του γενικού δείκτη στο ΧΑΑ.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει καταρρεύσει η πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας μας. Το αμείλικτο ερώτημα λοιπόν που τίθεται για πολλοστή φορά: «ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα και ποιων συμφέροντα υπηρετεί» θα πρέπει να το δώσει, όσο γίνεται πιο σύντομα, ο ελληνικός λαός, αφού ο πρωθυπουργός μας προτιμάει τη σιωπή ή δεν έχει τη δύναμη πλέον να επιβάλει τη βούλησή του πάνω σε εκείνους που στραγγαλίζουν την οικονομία μας.

13 σχόλια

  1. Κύριε Πιστσοφίδη
    Γράφετε...

    "εκτός του ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία θέση, αφήνει μόνο του τον...
    κ. Παπαθανασίου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, που κάνει έκκληση προς τις τράπεζες να μειώσουν τις διαφορές μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, δίχως αποτέλεσμα φυσικά."

    ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ...

    Για τον απλούστατο λόγο ότι οι τράπεζες ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που είναι ..

    Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ.

    Αυτό άλλωστε έχουν δηλώσει και σε ανύποπτο χρόνο οι κ.κ. Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Μίχαλος, Μαρίνος.. (βλέπετε δηώσεις προ εξαετίας του τύπου .."οι μισές τουλάχιστον μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν..").

    Αυτό άλλωστε ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ.

    -Φοροκυνηγητό των μικρών
    -Προνόμια σε αλυσίδες
    -Φορολογική-Ασφαλιστική ασυλία στους μεγάλους
    -Ανοχή και ενθάρυνση στην καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από τους μεγάλους
    -Φυλακίσεις των μικρών για "οφειλές"
    -Εκβιαστικά σαφάρια των εφοριών

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ;;

    μια απλή ερώτηση κάνω κ. Πιστοφίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ
    ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    Η ΑΓΓΕΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.
    Ο ΑΛΛΟΣ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που μπορεί κανείς να αντλήσει έστω και μια επιφανειακη αισιοδοξία, Όταν βλέπει αυτά τα σιχαμερά ερπετά, τους καιροσκόπους της ζωής μας, να μη σταματούν πουθενά και σε τίποτα, Να μην παράγουν κανένα θετικό έργο, Παρά μόνο να κοιτάζουν πως θα βολέψουν μακροπρόθεσμα τον εαυτούλη τους και τους συγγενείς τους. Όχι κύριοι εδώ που φτάσαμε κάθε αισιόδοξος λόγος θα είναι γι' αυτά τα τομάρια ένα άλλοθι για να συνεχίσουν το αρπακτικό τους έργο.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυβέρνηση μετά την αποδοκιμασία της στην κάλπη των Ευρωεκλογών, όπου οι πολίτες ζήτησαν ξεκάθαρα αλλαγή πορείας, αποφάσισε να ακολουθήσει την επικοινωνιακή πεπατημένη. Ο σημερινός πρωθυπουργός άρχισε με τη συνοδεία της τηλεοπτικής κάμερας επισκέψεις, σε υπηρεσίες και οργανισμούς, και κάνοντας το άσπρο, μαύρο, παρουσιάζει το «μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης του. Φυσικά δεν πείθει. Όχι μόνο επειδή πια όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Καραμανλής είναι πρώτος στα μεγάλα και κούφια λόγια, αλλά επειδή βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της άδικης και καταστροφικής πολιτικής του. Οι παραστάσεις του πρωθυπουργού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώσουν την οργή των πολιτών. Δεν φτάνει που δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία απολύτως λύση στα προβλήματα τους, αλλά τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα λέγοντας τους, ότι εδώ και πέντε χρόνια ζουν σε ένα μεταρρυθμιστικό παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παρών αρθρογράφος, σοβαροφανής καί φέρελπις (παρά τά χρονάκια του), εξακολουθητικώς πριμοδοτείται από τό Press-gr, καί,εξαπολύει τά βλαπτικά βέλη του πρός τό μέλλον μου, αλλά καί τό μέλλον τών παιδιών σας.

    Καταστροφική η διατήρηση τής νοοτροπίας ότι:
    "...θα πρέπει να το δώσει, όσο γίνεται πιο σύντομα, ο ελληνικός λαός, ...."
    (Παραβλέπω τό ασύντακτον τού κειμένου, ποτέ δέν μέ έπεισε ο εν λόγω ότι είναι εγγράμματος),

    Κύριε, μέ τό νά καλλιεργείτε τήν βολική πεποίθηση στό πόπολο, ότι κάποιος άλλος φταίει γιά τήν κακομοιριά του, είναι τουλάχιστον αισχρόν καί αχρείον.
    Μέ τό νά ισχυρίζεσθε, δολίως, ότι ο "λαός" αυτός, είναι σέ θέση (στήν οικτρή κατάσταση πού βρίσκεται από πλευράς ήθους καί διανοίας), νά δώσει απαντήσεις σέ ερωτήματα, είναι λαογλύφτικη παγίδα, πού μόνον εσείς ξέρετε ΓΙΑΤΙ τού τήν στήνετε...

    Επιμένω στόν χαρακτηρισμό πού έχω αποδόσει στά κίνητρα, τίς επιδιώξεις καί τό κακό που προκαλείτε, λέγοντάς σας :
    Ύπουλος Πουστοφίδης κολοβός....
    (μήν εκληφθή ώς ΒΡΙΣΙΑ . Είναι κριτική τών δημοσιευομένων καί ευρύτατα προβαλλομένων, βλαπτικών, απόψεών του...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ απο το...αΓΑΠάκι!

    Νέα γκάφα από τον Παπανδρέου αυτή τη φορά με τη γρίπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρενέβη χθές μετά από αρκετές ημέρες και δήλωσε στομφωδώς ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να τεθεί επικεφαλής διϋπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του ιού.

    Κι όμως τέτοια διϋπουργική επιτροπή έχει συσταθεί από τις 2 του περασμένου Μαϊου υπό τον Καραμανλή. Εκείνο το Σάββατο με αφορμή τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα μας είχε συνεδριάσει στο Μαξίμου η διϋπουργική με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.
    Στις 5 Μαϊου μάλιστα ο Άρης είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ενώ στις 13 Ιουνίου ο Αβραμόπουλος ξαναπήγε στον Καραμανλή και τον ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση και την υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται.

    Οι σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν σοβαρό εκνευρισμό στην Ιπποκράτους και σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου τα έβαλε με τον Παπακωνσταντίνου και τον Ραγκούση επειδή δεν τον ενημέρωσαν για τη σύσταση της διϋπουργικής. Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι αποσύρθηκαν από το ηλεκτρονικό Αρχείο Τύπου όλες οι ανακοινώσεις της περιόδου 30-4 έως 04-05-2009 προφανώς γιατί στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σχολιάσει τα αποτελέσματα εκείνης της διϋπουργικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παληκάρι από τα Σφακιά23 Ιουλ 2009, 1:32:00 μ.μ.

    ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ θα γίνουν τον Μάρτιο βρέξει χιονίσει. Επομένως η Νέα Δυστυχία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Να τις κάνει τον Οκτώβριο για να προλάβει την πανωλεθρία. Γιατί κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η ψαλίδα. Γιατί κάθε μέρα ο Καραμανλής στέλνει γρηγορότερα τον Γιώργο στην αυτοδυναμία. Επομένως το γοργόν και χάριν έχει. Έτσι λέει ο Λαός. Έτσι δεν θέλει ο αρχηγός. Σε τι ελπίζουν; Σ΄ ένα γιγαντιαίο τίποτα. Σκάνδαλα, οικονομική κρίση, ανεργία, φορολογία. Όλα, ακόμα και ο Βλαστός, τους σπρώχνουν προς την πανωλεθρία. Μοιάζει με αυτοκτονία. Πού τέτοια ευαισθησία... Κλασική κομματική μπακαλολαγνεία. Αφού σου λέει θα χάσουμε που θα χάσουμε, ό,τι προλάβουμε μέχρι την άνοιξη να αρπάξουμε. Αυτή η μέγιστη στρατηγική της Δεξιάς επιδημίας. Να φάμε να πιούμε και γαία πυρί μειχθήτω. Ποιος ξέρει πότε άλλοτε θα τους προκύψει μια τέτοια ευκαιρία να βάλουν χέρι σε όλα τα ταμεία. Πατριωτισμός και Δεξιά, δύο κόσμοι εντελώς χωριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα οι Τράπεζες ΄φυσικά, με την πλήρη
    υποτέλεια των κατ επίφαση Κυβερνώντων που ειναι ετοιμοι να αρπάξουν τον κουλουρά η τον μανάβη αλλά κάνουν την πάπια,οταν πρόκειται να συγκρουσθούν με τούς Νομιμους Τοκογλύφους,την μεγάλη μας φίλη,τις ευαίσθητες για το περιβάλλον τράπεζες,που βρήκαν νέα φάμπρικα με την πράσινη ανάπτυξη κλπ,κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου κανει εντυπωσιν αυτος ο σχολιαστης με το ψευδωνυμον (The Bloopers Team) που σχολιαζει σε καθε μια αναρτηση του Blog σας.
    Απο τα επι το πλειστον χυδαια και αντιδραστικα σχολια που κανει εχω διαπιστωσει οτι μαλλον ειναι διανοητικα καθυστερημενος.
    Αλλα επι πλεον αρχιζω να πιστευω οτι καθεται μονιμα μπρος απο τον υπολογιστη του καθηλωμενος σε αναπηρικη καρεκλα διοτι πιθανως να ειναι και σωματικως αναπηρος.
    Τον λυπουμαι ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΛΙ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ?/

    ΕΡΧΕΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Κύριε, μέ τό νά καλλιεργείτε τήν βολική πεποίθηση στό πόπολο, ότι κάποιος άλλος φταίει γιά τήν κακομοιριά του, είναι τουλάχιστον αισχρόν καί αχρείον.
    Μέ τό νά ισχυρίζεσθε, δολίως, ότι ο "λαός" αυτός, είναι σέ θέση (στήν οικτρή κατάσταση πού βρίσκεται από πλευράς ήθους καί διανοίας), νά δώσει απαντήσεις σέ ερωτήματα, είναι λαογλύφτικη παγίδα, πού μόνον εσείς ξέρετε ΓΙΑΤΙ τού τήν στήνετε...".
    Kύριε 1:14,
    το ύφος, ο τρόπος γραφής και τα επαναλαμβανόμενα-ομοιότυπα σχόλιά σας, προδίδουν τις ψυχικές σας διαθέσεις και τις ελιτίστικες φασιστοειδείς αντιλήψεις σας. Το ότι "ο λαός πρέπει να μάθει να θεωρεί τον εαυτό του ως την κύρια αιτία της αθλιότητάς του", το πρωτοείπε ο Μάλθους και το επανέλαβαν όλοι οι διάσημοι φασίστες μετά από αυτόν (βλέπε Παρέτο, Αδόλφος, κ.α.)Για εσάς εγγράμματος είναι μόνο εκείνος που διαβάζει "Εστία", Τσάτσο και τα πιστεύω του Παπαδόπουλου. Γνωρίζω αρκετούς που σκέπτονται όπως εσείς, που πιστεύουν ότι ανήκουν σε μια άτυπη ελιτίστικη λέσχη εκλεκτών. Ολοι τους έχουν μια ελαφρά πνευματική αναπηρία και μανιοκαταθλιπτικές εμμονές. Ολοι τους πιστεύουν ότι θα πρέπει να σώσουν τον κόσμο από την "ασθένεια" της Δημοκρατίας και πολλοί συνομιλούν μάλιστα με το Θεό(το τελευταίο στάδιο πριν το ψυχιατρείο). Ελπίζω να μην έχετε προχωρήσει τόσο πολύ.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΛΕΟΝΙΔΑ ΚΡΙΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΒΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣΟΥ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΖΗΜΕΝς?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:03:00 μμ
    δεξιε μαλακα καταλαβαινω το ανγχοσου που θα χασεις την μασα σε λιγο καιρο αλλα τι να κανουμε ο λαος σας πηρε χαμπαρι και θα τραβηξει το καζανακι να φυγεις μαζι με τα υπολοιπα σκατα της δεξιας στον υπονομο.Αντε γιατι βρωμισαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση