GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομματικό παραμάγαζο ο ΟΑΕΔ...

. Αδιαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων και ρουσφέτια με συγγενείς και κολλητούς καταγγέλλουν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ζόρικα τα π...

.
Αδιαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων και ρουσφέτια με συγγενείς και κολλητούς καταγγέλλουν με Ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ζόρικα τα πράγματα για τον Γ. Βερναρδάκη και την Φ. Πετραλιά.

Όπως αποκαλύψαμε από νωρίς (διαβάστε εδώ), μεγάλες διαστάσεις θ' αρχίσει να παίρνει το θέμα των χαριστικών διορισμών στον ΟΑΕΔ και όσων άλλων συμβαίνουν στον πολύπαθο Οργανισμό που διοικείται από τον -φιλοδοξούντα να πολιτευθεί στην Β' Αθηνών-Γιώργο Βερναρδάκη Διοικητή ΟΑΕΔ. Και με το ΠΑΣΟΚ να φέρνει το θέμα και στη Βουλή με μια τεκμηριωμένη και σκληρή Ερώτηση.
Η Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά κατατέθηκε πριν από λίγο από 9 βουλευτές με επικεφαλής τον Χρ. Χάϊδο.
Καταγγέλλεται «κακοδιοίκηση, αδιαφάνεια, κομματισμός και ρουσφετολογία στον ΟΑΕΔ», ότι "η διαχείριση των κονδυλίων γίνεται με αδιαφάνεια και οι αποφάσεις για επιδότηση επιχειρήσεων και νέων επιστημόνων παίρνονται στα κεντρικά της Αθήνας, χωρίς πλαίσιο κριτηρίων και σε αντίθεση πολλές φορές με την πρόταση του αρμόδιου τοπικού ΟΑΕΔ" και ότι οι πρόσφατες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το 2008 μονιμοποιήθηκαν σκανδαλωδώς ως εργασιακοί σύμβουλοι στενοί συγγενείς του Διοικητή του Οργανισμού, άμεσοι συνεργάτες του, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, καθώς και γιοι, θυγατέρες και σύζυγοι γαλάζιων παραγόντων "ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καταδεικνύουν ότι ο ΟΑΕΔ έγινε φυτώριο ρουσφετιών και φανερώνουν μια εικόνα κομματικού «παραμάγαζου», του οποίου η διοίκηση λειτουργεί αυταρχικά και σκοτεινά με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση «ημετέρων».

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά...
ΘΕΜΑ: «Η κακοδιοίκηση, η αδιαφάνεια, ο κομματισμός και η ρουσφετολογία στον ΟΑΕΔ.»
Τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΕΔ, αντί να ασχολείται με τις πολιτικές για την απασχόληση και τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων, έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό διενέργειας ρουσφετιών, τακτοποίησης ημετέρων και ικανοποίησης μικροκομματικών στόχων της Κυβέρνησης και της Διοίκησής του. Επισημαίνω χαρακτηριστικά την επιλογή ανέργων για ένταξη στα προγράμματα κατάρτισης στο δημόσιο τομέα που είναι και ανασφάλιστοι, η οποία γίνεται χωρίς να το γνωρίζει ο τοπικός ΟΑΕΔ, όπου δεν έχει αναρτηθεί προκήρυξη, χωρίς να το γνωρίζει η Υπηρεσία υλοποίησης, που πολλές φορές ζητά άλλες ειδικότητες από αυτές που της στέλνουν, χωρίς ανακοίνωση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, χωρίς τη λειτουργία αρμόδιων επιτροπών για την αξιολόγηση και την επιλογή αυτών που έχουν τα περισσότερα προσόντα. Κοινό μυστικό είναι εξάλλου ότι η διοίκηση του Οργανισμού επινοεί τρόπους για να παρουσιάσει μειωμένους τους δείκτες της ανεργίας κρύβοντας το πραγματικό αριθμό ανέργων, εξυπηρετώντας έτσι επικοινωνιακές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης.
Είναι επίσης γνωστό ότι η διαχείριση των κονδυλίων γίνεται με αδιαφάνεια και οι αποφάσεις για επιδότηση επιχειρήσεων και νέων επιστημόνων παίρνονται στα κεντρικά της Αθήνας, χωρίς πλαίσιο κριτηρίων και σε αντίθεση πολλές φορές με την πρόταση του αρμόδιου τοπικού ΟΑΕΔ.
Όμως οι πρόσφατες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν και σε μεγάλη πανελλήνιας κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καταδεικνύουν ότι ο ΟΑΕΔ έγινε φυτώριο ρουσφετιών και φανερώνουν μια εικόνα κομματικού «παραμάγαζου», του οποίου η διοίκηση λειτουργεί αυταρχικά και σκοτεινά με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση «ημετέρων».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τα πλήρη ονόματα που βρίσκονται, όπως γράφει η εφημερίδα, στη διάθεσή της, το 2008 μονιμοποιήθηκαν σκανδαλωδώς ως εργασιακοί σύμβουλοι στενοί συγγενείς του Διοικητή του Οργανισμού, άμεσοι συνεργάτες του, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, καθώς και γιοι, θυγατέρες και σύζυγοι γαλάζιων παραγόντων.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών και κυρίως αυτών σε ειδικότητες με χαμηλή ζήτηση, καθώς επίσης και η πρόσφατη επιπλέον μονιμοποίηση 65 ατόμων μολονότι ορισμένες αιτήσεις παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση εκπαιδευτικού, ο οποίος υπέβαλλε αίτηση ως ΔΕ κομμωτής και μονιμοποιήθηκε ως ΤΕ ηλεκτρολόγος με βάση πτυχίο που απέκτησε μεταγενέστερα, καθώς επίσης και άλλων που μονιμοποιήθηκαν, ενώ υπέβαλλαν εκπρόθεσμη αίτηση ή ακόμη και χωρίς να πληρούν τις τυπικές απαραίτητες προϋποθέσεις. Όπως αναφέρεται σε καταγγελία εκπαιδευτικού του ΟΑΕΔ, που αναρτήθηκε στα διαδίκτυο, δεν μονιμοποιήθηκαν κάποιοι που υπηρετούν στον ΟΑΕΔ 10-15 χρόνια, ενώ ένα και μόνο σεμινάριο 40 ωρών που παρακολούθησαν επιλεκτικά και βάση οργανωμένου σχεδίου 108 ημέτεροι θεωρείται επαρκές προσόν για τη δυνατότητα μονιμοποίησης.
Όμως και οι τοποθετήσεις διευθυντών και υποδιευθυντών στις ΕΠΑΣ, στα ΚΕΚ και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους ως μεροληπτικές, παράνομες και άκρως κομματικές, αφού παραβιάζουν τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Από τους 170 ανωτέρω προϊσταμένους των σχολών του ΟΑΕΔ, οι 60 είναι δόκιμοι.
Για αυτές τις θέσεις επελέγη το σύνολο των στελεχών της ΔΑΚΕ και απορρίφθηκαν ικανοί υποψήφιοι, όπως συγκεκριμένος απόφοιτος ΕΜΠ χάριν «γαλάζιου παιδιού» τεχνικής εκπαίδευσης. Τέλος η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προκήρυξε νέες θέσεις καθηγητών στα ΙΕΚ, τα οποία πέρασαν από την «Κατάρτιση Α.Ε.» σε αυτόν, για τις οποίες μοριοδοτείται μόνο η εμπειρία των πέντε τελευταίων ετών.
Τέλος αντιδράσεις από τη ΓΣΕΕ προκαλεί η διαχείριση πόρων του ΛΕΕΚ, ενώ σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στα προγράμματα της «Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ», που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση αφήνοντας απλήρωτούς ανέργους, εκπαιδευτές, εργαζόμενους και προμηθευτές.
Επειδή οι πόροι του ΟΑΕΔ είναι περιουσία των κοινωνικών εταίρων και χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και απαιτείται απόλυτη διαφάνεια στη διαχείρισή τους.
Επειδή, όπως φαίνεται, μοναδικό μέλημα των διοικούντων του ΟΑΕΔ είναι να τακτοποιούν επιλεκτικά τα «δικά μας παιδιά», χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.
Επειδή ο ΟΑΕΔ δεν πρέπει να μετατραπεί από τη διοίκηση του με βάση το αρκτικόλεξο από Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού όπως λέγεται σε «Οργανισμό Αποκατάστασης Ένθερμων Δεξιών»
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια μονιμοποιήθηκαν το 2008 εργασιακοί σύμβουλοι στον ΟΑΕΔ;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να διερευνήσει συγκεκριμένες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν, ότι είναι συγγενείς του διοικητή του Οργανισμού άμεσοι συνεργάτες του, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, καθώς και γιοί, θυγατέρες και σύζυγοι γαλάζιων παραγόντων;
3. Σας ζητούμε να καταθέσετε στη Βουλή τα ονόματα και τα προσόντα όλων των ατόμων, που μονιμοποιήθηκαν το 2008 ως εργασιακοί σύμβουλοι στον ΟΑΕΔ.
4. Με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια έγιναν τα τελευταία χρόνια οι μονιμοποιήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολές του ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και οι επιλογές διευθυντών και υποδιευθυντών στις ΕΠΑΣ, στα ΚΕΚ και στα ΙΕΚ;
5. Προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει τις δημόσιες καταγγελίες για παραβιάσεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και για συγκεκριμένες περιπτώσεις μονιμοποιηθέντων που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα ή υπέβαλλαν εκπρόθεσμα αίτηση, καθώς επίσης και εκπαιδευτικών με πολλά προσόντα που αδικήθηκαν κατάφωρα για να τακτοποιηθούν ως διευθυντές γαλάζια παιδιά με πολύ λιγότερα, χωρίς να τηρηθούν ούτε τα προσχήματα;
6. Σας ζητούμε να καταθέσετε στη Βουλή όλα τα ονόματα και τα έγγραφα για τους εκπαιδευτικούς που μονιμοποιήθηκαν, αλλά και για τους διευθυντές και υποδιευθυντές που τοποθετήθηκαν στις ΕΠΑΣ, στα ΚΕΚ και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
7. Συμφωνεί η Κυβέρνηση με τα φαινόμενα κακοδιοίκησης στον ΟΑΕΔ, κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του, αδιαφάνειας και ρουσφετολογίας στους διορισμούς, στις μονιμοποιήσεις και στην υπηρεσιακή εξέλιξη του εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού του;
8. Αν όχι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα και να επανέλθει η διαφάνεια στη λειτουργία και τη διαχείριση των κονδυλίων του Οργανισμού, καθώς επίσης και η αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις προαγωγές του προσωπικού του;
Ημερομηνία 22-07-2009
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ

8 σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΞΕΡΑΤΟ.
    ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ που γεμίζουν οι φυλακές από "οφειλέτες" του Δημοσίου.

    Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλίμα τρομοκρατίας, φασιστικές μέθοδοι και απειλές για δυσμενείς μεταθέσεις, πλήρης προστασία αρχικηφήνων, φρεσκομονιμοποιηθέντων γαλάζιων παιδιών, αυτό είναι το κλίμα που έχει επιβάλλει ο φιλόδοξος κ.Βερναρδάκης στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Να τον χαίρεται ο μπούλης αρχηγός του...και να τον προωθήσει...τέτοια "λουλούδια" ταιριάζουν γάντι στον βούρκο της δεξιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καραμανλή, η κατ’ οίκον νοσηλεία των ασθενούντων από την νέα γρίπη θα είναι και η μεγαλύτερη αιτία διασποράς της νόσου!
    Διότι πόσοι νοσούντες και συγγενείς τους θα τηρήσουν επακριβώς τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί;
    Έτσι οι συγγενείς αυτοί που ζούνε με τους πάσχοντες κατά ένα ποσοστό μικρό ή μεγάλο, κατά την γνώμη μου μεγάλο, θα έρθουν σε επαφή με την νόσο, και θα την έχουν μαζί τους, θα βγουν έξω από το σπίτι είτε για να πάνε στις δουλειές τους είτε για να πάνε για ψώνια μεταφέροντας τον ιό ο οποίος δεν τους έχει ακόμη δώσει απτά σημεία συμπεριφοράς του στο σώμα τους, αλλά υπάρχει, θα προσκολληθεί σε άλλους ανθρώπους μη υποψιασμένους περί αυτού και η εξάπλωση θα είναι ραγδαία, και με απρόβλεπτες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μούγγα όλοι για το θέμα! Οι αλητήριοι που μας κυβερνούν δεν έχουν πια κανένα όριο. Η χούντα του Παπαδόπουλου είναι αγγελάκι μπροστά σε τούτους τους αδίσταχτους τσαρλατάνους. Δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα. Αναποδογύρισαν ό,τι καλό είχε απομείνει από τη συμπεριφορά τους στα πρώτα τέσσερα χρόνια επειδή βλέπουν τον εκλογικό τους όλεθρο να έρχερχεται και εφαρμόζουν κατά γράμμα εκείνο το : αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!!Τους ανήκει η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας! Τη χώρα τη βούτηξαν στο βούρκο. Κλοπές, αρπαγές, ληστείες του δημόσιου πλούτου, ανακατανομή του εθνικού πλούτου προς όφελος των λίγων, διάλυση του ασφαλιστικού με αποτέλεσμα να φτάσει ο απλός άνθρωπος σε απόγνωση, η ασυδοσία της αγοράς πληρώνεται με την όλο και μεγαλύτερη στέρηση αγαθών σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας! Η ανεργία στο πάνω από 20% και οι φωστήρες μιλάνε ακόμα και για μπονοψήφιο αριθμό! Το ρουσφέτι ξεπέρασε ακόμα και τη Μητοτακική εποχή! Η αναξιοκρατία έχει φυτρώσει για τα καλά και δεν ξαίρω ποιος θα μπορέσει να οργανώσει τη Δημόσια Διοίκηση στα επόμενα χρόνια για να δουλέψει σωστά και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Προσωπικά την κυβέρνηση αυτή την τοοποθετώ στις καταστροφές της χώρας: Μικρασιατική Κταστροφή, Εμφύλιο Πόλεμο, Χούντα! Μετά έρχεται η κατοχή του 41-44!
    Πρέπει να φύγουν. Ίσως υπάρξει(;) δυνατότητα ανάκαμψης.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην ξεχνάμε και το πως ο Λυκουρέντζος μετέφερε την προυπηρεσία των οαεδιτών. Μεγάλο σκάνδαλο που πέρασε στα μουλωχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι απατεώνες της κυβέρνησης ονόμασαν το καινούριο χαράτσι για τα αυτοκίνητα πράσινα μέτρα για να παραπέμπουν στο Πασόκ, και ότι τάχα μου η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζετε το Πασόκ αυτή είναι!Ουστ!
    Ρε ανίκανοι, θρασύδειλοι, πιάστε την φοροδιαφυγή αν έχετε κότσια και μην τα παίρνετε από όποιον δεν μπορεί να σας αντισταθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΕ ΙΜΜ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ ΤΟ ΜΟΥΝΙ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ
    ΟΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΔΙΟΡΙΖΟΣΑΣΤΑΝ
    ΟΣΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΡΩΓΑΤΕ.
    ΟΣΕΣ ΘΕΛΑΤΕ ΓΑΜΟΥΣΑΤΕ.

    Ε,,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΤΩΡΑ
    ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΓΑΜΗΣΑΝΕ
    ΝΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝΕ ΠΡΕΠΕΙ
    ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση