GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρνηση της ΕΡΤ για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων...

Aπό το http://syspeirosi.wordpress.com/ . Στη χτεσινή πρόσκληση του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας) η Δ...

Aπό το http://syspeirosi.wordpress.com/
.
Στη χτεσινή πρόσκληση του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας) η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν προσήλθε! Έστειλε έγγραφο με το οποίο δηλώνει την -επί 10 χρόνια- παρανομία και απιστία της κατά του δημόσιου χρήματος, αφού υποστηρίζει ότι η «ΠΟΣΠΕΡΤ στερείται της κατά νόμο αρμοδιότητα για σύναψη ΣΣΕ τέτοιου είδους»!
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση κατά των ΣΣΕ, την εκ του πονηρού σκοπού, που είναι η διάσπαση του Συνδικαλιστικού κινήματος, επιδίωξη παράκαμψης των νόμιμων ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ των εργαζομένων και την ακύρωση των κατακτήσεων τους. Έστειλε δε την παρακάτω επιστολή στη ΓΣΕΕ και στον πρόεδρο της, ζητώντας συντονισμένο αγώνα κατά...
αυτών των μεθοδεύσεων.
Δεύτερο κρούσμα μετά τους τραπεζίτες! Με πρωτοφανή τρόπο η Διοίκηση της ΕΡΤ βάλλει κατά του θεσμού των Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρανομεί αρνούμενη τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ που τόσα χρόνια υπογράφει ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, πλην δημοσιογράφων.
Επικαλείται πρωτοβάθμιες οργανώσεις και με διάφορες αναφορές προσπαθεί να διασπάσει το Σ.Κ. ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του.
Η ΕΡΤ ενεργεί επιτιθέμενη στον ΟΜΕΔ (στην ουσία στρέφεται κατά των θεσμών της ελληνικής πολιτείας) και απειλώντας τους πάντες επιδιώκει να αποδυναμώσει κάθε ΘΕΣΜΟ αλλά και τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Με έγγραφο της η ΕΡΤ Α.Ε. υποστηρίζει, ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία -με αυτή την καταστατική της μορφή από το 1999 – όχι μόνο έχει συνάψει Συλλογικές Συμβάσεις αλλά αναφέρεται στην πρόσφατη (2006) τροποποίηση του Γενικου Κανονισμού Προσωπικού, ως η οργάνωση με την οποία συμφωνείται η αλλαγή του!
Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να συνάψει ΣΣΕ. Διαφορετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς, στερούνται νομιμότητας οι προηγούμενες ΣΣΕ και αναδεικνύονται ποινικές ευθύνες στους νόμιμους εκπροσώπους της εργοδοτικής πλευράς για τη σύναψή τους, με αποτέλεσμα ο μεσολαβητής, Γ. Κατρούγκαλος, να διαβιβάσει το έγγραφο αυτό, στον αρμόδιο εισαγγελέα!

5 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....
    

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 149 ΔΟΛΑΡΙΑ....


    ...Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 1,3 ΕΥΡΩ (2008)



    ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ 57 ΔΟΛΑΡΙΑ..

    
ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά 40% υπερτιμημένη είναι η βενζίνη που πουλάνε τα διυλιστήρια του κ. Λάτση.

    Του Σπύρου Χατζάρα

    Χθες (16-07-2009) το πετρέλαιο ήταν στα 60,8 δολλάρια Η.Π.Α. και με την ισοτιμία Ευρώ/USD (1,4130) η τιμή του είναι 43,09 Ευρώ/βαρέλι.
    Τα διυλιστήρια πωλούσαν χθες την αμόλυβδη στα 351,71 Ευρώ τον τόνο.
    Στις 7/11/2008 (που και πάλι έκλεβαν) η τιμή αργού ήταν 56,84 και με την ισοτιμία Ευρώ (1,2756) η τιμή του ήταν 43,00 Ευρώ/βαρέλι.
    Τα διυλιστήρια που και τότε μας έκλεβαν πωλούσαν την αμόλυβδη 329,17 Ευρώ τον τόνο. Τότε (7/11/2008) η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 0,969 € το λίτρο αλλά βενζίνη θα έπρεπε να πωλείται 30% φθηνότερα, δηλαδή γύρω στα 0,73 λεπτά το λίτρο
    Σήμερα είναι 1,06 (κατά την αναξιόπιστη καταγραφή του ΥΠΑΝ).
    Με το τότε καπέλο θα έπρεπε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης να είναι 0,969 + 6 λεπτά η αύξηση φόρου = 1,029 το λίτρο.
    Άρα το τελικό σημερινό καπέλο του καταναλωτή επί του προηγούμενου καπέλου (0,238) είναι 3,1 λεπτά το λίτρο), και συνολικά 0.269 λεπτά.
    Αντί 0,79 λεπτά το λίτρο η κατανάλωση πληρώνει 1,06.

    Το ερώτημα για τον υπουργό Καρτέλ είναι:
    Πώς μπορεί να πουλάνε τα διυλιστήρια την βενζίνη στην ίδια τιμή με τον Ιούλιο του 2008 όταν η τιμή του αργού ήταν δυο φορές πάνω;
    Viva la mafia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7 Ιουλ 2009 7:53:00 μμ

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ,

    ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ,ΒΛΕΠΩ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΟ ΑΝΤ1.ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΕΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥΓΚΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1.ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΟΥΣΤ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H δεξιά δεν θα παραδοθεί από μόνη της!!

    Πολίτες, ρίξτε με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις την φεουδαρχία που ξεψυχά, αλλά κανείς δεν τολμά να την «διαδεχτεί».

    Εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός!! Η νίκη είναι δική σας. Τις εκλογές θα τις φέρει ο λαός!!

    18 Ιουλ 2009 3:08:00 πμ

    Ολοι ακολουθουμε την "γραμμη" δρ Κουτσουκου!!

    Nikos pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση