GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί Προέδρου, πολιτικής και εκλογών...

Του Νίκου Κοτζιά* από το http://epirusgate.blogspot.com/ . 1. Το Σύνταγμα και η δημοκρατία απαιτούν εναλλακτικές δυνατότητες Το Σύνταγμα προ...

Του Νίκου Κοτζιά*
.
1. Το Σύνταγμα και η δημοκρατία απαιτούν εναλλακτικές δυνατότητες
Το Σύνταγμα προβλέπει διαδικασίες εκλογής Προέδρου. Εάν δεν συγκεντρώσει ο υποψήφιος τα 3/5 των βουλευτών ούτε κατά την τρίτη ψηφοφορίας, τότε το σύνταγμα προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών. Η τήρηση του Συντάγματος μπορεί, κατά συνέπεια, να γίνει με δύο τρόπους και σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Είτε με την εκλογή προέδρου με αυξημένη πλειοψηφία από την παρούσα βουλή, είτε από την επόμενη χωρίς αυξημένη πλειοψηφία. Η επιλογή της μίας ή της άλλης διαδικασίας και χρόνου, αποτελεί δικαίωμα δημοκρατικής ελευθερίας των κομμάτων. Απορρέει από συγκεκριμένες σε κάθε περίπτωση συνταγματικές προβλέψεις. Εξάλλου ουσία της δημοκρατίας είναι η ύπαρξη εναλλακτικών δυνατοτήτων και λύσεων.
Η αξιοποίηση της μίας ή άλλης δημοκρατικής συνταγματικής εναλλακτικής πρόβλεψης αποτελεί στοιχείο ελευθερίας εντός της πολιτικής αρένας. Όταν η ΝΔ, κατά συνέπεια, επιδιώκει να παρουσιάσει ως μόνη...
υπεύθυνη επιλογή, εκείνη που παριστάνει ότι προτιμά, τότε δεν είναι η αντιπολίτευση που παίζει παιχνίδια με το σύνταγμα αλλά η ΝΔ, αφού περιορίζει τη δημοκρατία και αρνείται τον πλούτο άσκησής της όπως προβλέπει και επιτρέπει τι σύνταγμα.Η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που παίζει άθλια παιχνίδια ως προς τα συνταγματικά δικαιώματα των κομμάτων της χώρας, όταν ανάγει μία εκ των δύο διαδικασιών που προβλέπει το Σύνταγμα σε «ανεύθυνη πράξη». Όταν χαρακτηρίζει υπάρχουσες συνταγματικές προβλέψεις και την υλοποίησή τους ως «ανεύθυνο πολιτικό παιχνίδι με τους θεσμούς».
Διότι στην ουσία, η ΝΔ ανάγει ευθέως μία εκ των δύο διαδικασιών που προβλέπει ο θεμελιακός νόμος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας σε ανεύθυνη πράξη. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα μπορούσε να διατυπωθεί μόνο από ένα κόμμα που δεν έδειξε την τελευταία πενταετία μεγάλη πίστη στο νόμο και τις επιταγές της ηθικής
2. Οι αιτίες που η ΝΔ περιορίζει τις συνταγματικές ελευθερίες και επιλογές
Προκύπτει από τα πιο πάνω, ένα απλό ερώτημα: για ποιο λόγο η ΝΔ επιδιώκει να εμφανίσει την εφαρμογή συνταγματικών προβλέψεων ως «πολιτικό παιχνίδι»; Κατά τη γνώμη μου οι αιτίες είναι δύο. Η πρώτη συνδέεται με το γεγονός ότι η ΝΔ θέλει να μετατοπίσει τις δημόσιες θεματικές ως προς τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα. Να συσκοτίσει τις επιλογές της υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων. Να κρύψει την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας καθώς και την έλλειψη σχεδίου ως προς τα εθνικά συμφέροντα.
Η ΝΔ, ειδικότερα με το θέμα του προέδρου πέρα των πιο πάνω στόχων, επιδιώκει να μετακινήσει το ζήτημα της ανάγκης αλλαγής της κυβέρνησης στο ζήτημα κατά πόσο υποχρεούται ή όχι το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Πρόεδρο στην ημερομηνία που εκείνη επιλέγει. Θέτει δε αυτό το ψευτοδίλημμα προς δύο πλευρές. Αφενός προς το ίδιο το πρόσωπο του Προέδρου, που έτσι επιθυμεί να τον κάνει μέρος του Προβλήματος και αφετέρου προς τον λαό τον οποίο θέλει να τον πείσει, ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι ποιος κυβερνά τον τόπο και με ποιο τρόπο κυβερνά, αλλά το σε ποια ημερομηνία και με ποια από τις δύο προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες θα εκλεγεί ο Πρόεδρος της χώρας.Είναι, όμως, σαφές, ότι από τις ίδιες τις προβλέψεις του ελληνικού συντάγματος, ότι ο κύριος θεσμός στο σύστημα διακυβέρνησης δεν είναι ο Πρόεδρος, αλλά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η κυβέρνηση που επιλέγεται / στηρίζεται απ’ αυτή. Για αυτό εξάλλου το Σύνταγμα της χώρας δεν προβλέπει ούτε Προεδρικού τύπου Μοναρχία, ούτε Προεδρική Δημοκρατία, αλλά Προεδρευομένη Δημοκρατία. Κατά συνέπεια η ΝΔ υποκρίνεται βαθύτατα στα πλαίσια συνειδητής επιλογής, όταν ως κολοβή αλεπού προσπαθεί να διηγηθεί ότι το ζητούμενο δεν είναι το ποιος κυβερνά, αλλά το πότε θα εκλεγεί ένας πρόεδρος που είναι έτσι και αλλιώς κοινής αποδοχής.
3. Νεοδημοκρατικές υποκρισίες ανώτερου και ανώτατου βαθμού
Η ΝΔ υποκρίνεται στο τετράγωνο, όταν καμώνεται ότι ανησυχεί για την τύχη των θεσμών. Πρώτον, διότι με την πολιτική της αποδιοργάνωσε συστηματικά το υπάρχον θεσμικό σύστημα του κεντρικού κράτους, και όχι μόνο. Ιδιαίτερα, από τη σκοπιά που εξετάζουμε εδώ το ζήτημα, αποδιοργάνωσε τη λειτουργία της βουλής, την αποτελεσματικότητα των ανεξάρτητων και ελεγκτικών αρχών, ενώ έκανε κατάχρηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Δεύτερον, η ΝΔ, κάνοντας κατάχρηση των προβλέψεων του Συντάγματος και δοκιμάζοντας τις αντοχές του ίδιου του Προέδρου, ζήτησε και διεξήγαγε το 2007 πρόωρες εκλογές, στο όνομα της συγκρότησης ενός προϋπολογισμού, που ούτε ήταν πραγματική αιτία εκλογών, αλλά και ούτε τον εφάρμοσε, όπως εξάλλου έκανε και με εκείνον του 2009.
Μη ξεχνάμε ότι η ΝΔ επικαλέστηκε υποκριτικά τα του προϋπολογισμού, προκειμένου να κάνει εκλογές εκτός της «κανονικής σειράς» που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι δε ολοφάνερο ότι η διεκδίκηση του ΠΑΣΟΚ να φύγει η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί μια θεσμική επιταγή και διαδικασία, σαφή και ειλικρινή σε αντίθεση με τις ψευδείς αιτιολογήσεις της ΝΔ πριν δύο χρόνια.Η ΝΔ υποκρίνεται στη νιοστή, όταν καμώνεται ως το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι να κυβερνήσει τα επόμενα δύο χρόνια και στο ενδιάμεσο να προέλθει καλή τι πίστη στην εκλογή από τη βουλή του Προέδρου της χώρας. Και αυτό, διότι και ο τελευταίος βουλευτής της καθώς και κάθε δημοσιογράφος γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας «σκέφτεται» μετά επιμονής να κάνει πρόωρες εκλογές. Το πότε θα τις κάνει το εξαρτά σε καθοριστικό βαθμό από το τι θα του δείξουν οι δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια, κριτήριο διεξαγωγής των εκλογών δεν είναι για τη ΝΔ οι ανάγκες της χώρας, αλλά το στενό κομματικό της συμφέρον.
Ενώ είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί, πλέον, να κυβερνήσει, ότι η παραμονή της στην κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο, δεν σκέφτεται ούτε πώς θα περιορίσει τις ζημιές στην Ελλάδα, που η πιο δραστική στάση είναι να τα μαζέψει και να φύγει, αλλά ούτε πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερη κυβέρνηση, αλλά απασχολείται η ηγεσία της, που κατά τον κ.Τατούλη είναι βαρίδι ακόμα και για την ίδια τη ΝΔ, για το πώς θα περιορίσει τις ζημιές για την ίδια. Πώς δεν θα τιμωρηθεί / ηττηθεί με τρόπο που της αξίζει. Κατά συνέπεια, η ΝΔ κοιτά τις δημοσκοπήσεις και όχι τα προβλήματα της χώρας. Αν οι δημοσκοπήσεις τις δείξουν κάποια στιγμή περιορισμό της ήττας της, τότε θα κάνει εκλογές. Ποιος; Η ΝΔ που κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με τους θεσμούς…
Η ΝΔ κρατά τη χώρα σε μια συνεχή εκλογολογία.
Ο Καραμανλής το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα συνδυάσει την όσο το δυνατό πιο μακρά παραμονή του στην εξουσία με την όσο το δυνατό λιγότερη εκλογικά ντροπιαστική αποχώρησή του απ’ αυτή. Το πρόβλημά του είναι διττό. Αδυνατεί, αφενός, να σκεφτεί τα προβλήματα της χώρας με όρους πραγματικών αναγκών, αλλά αδυνατεί, αφετέρου, να βρει τρόπους που να ικανοποιούν και τους στενούς προσωπικούς του στόχους. Στόχους που μόλις περιέγραψα. Με άλλα λόγια, ο Κ.Καραμανλής, δεν κυβερνά τη χώρα, αλλά την κρατά στην ομηρία των προσωπικών του στόχων. Προσπαθεί δε να ντύσει με θεσμικό φόρεμα αυτή του την επιλογή; Εκείνος αυτοεμφανίζεται ως υπεύθυνος που συνεχώς σκέφτεται εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ που τις ζητά είναι «ανεύθυνο». Απαιτεί όλοι να ανεχθούν τους κινδύνους που προκαλεί στη χώρα η παραμονή της ΝΔ στην εξουσία και να μην αξιοποιήσει η αντιπολίτευση τις προβλέψεις του ίδιου του Συντάγματος, της μοναδικής δυνατότητας που αυτό δίνει προκειμένου να εξαναγκαστεί σε απομάκρυνση η ΝΔ από την κυβέρνηση. Τυχόν αξιοποίηση καταγγέλλεται ως «θεσμικό παιχνίδι».
Η ΝΔ επιθυμεί, αλλά δεν μπορεί να το πετύχει, να εμφανίσει την εξυπηρέτηση των στενών της συμφερόντων ως υπεύθυνη πολιτική και την υπεύθυνη απαίτηση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή της κυβέρνησης, πράξη εκ των πραγμάτων αναγκαία ως «παιχνίδι». Η στάση της ΝΔ αποτελεί ύβρι σε βάρος του Ελληνικού. Η ύβρις, σύμφωνα με τους προγόνους μας, όταν θεσμίζαν την αθηναϊκή δημοκρατία, είναι η έλλειψη μέτρου. Είναι η επιμονή σε κάτι που έχει ξεπεραστεί. Είναι η προσπάθεια επέκτασης αρνητικών φαινομένων. Και αυτό πράττει η ΝΔ και ο πρωθυπουργός της. Τόσο με την πολιτική τους, όσο και με την επιμονή που δείχνουν προσκολλημένοι πάνω στην εξουσία.
Περί της γιορτής της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Mέγαρο
35 χρόνια θέλω να το πω και κάθε φορά δεν το λέω. Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να γίνει και αυτό: Δεν γνωρίζω αν είναι γνωστό στον Πρόεδρο της χώρας, που ως πρόσωπο βαθιά εκτιμώ, ότι πολλοί από αυτούς που καλούνται εδώ και δεκαετίες στη «γιορτή της δημοκρατίας» δεν είναι άξιοι μιας τέτοιας πρόσκλησης, ενώ αγωνιστές και αγωνίστριες στη μάχη ενάντια στη χούντα αγνοούνται παντελώς; Όλο και περισσότερο βλέπω ως προσκαλεσμένους πρόσωπα που επί χούντας στην καλύτερη περίπτωση έκαναν -όπως θα έλεγε και ο Πέτρος ο Πικρός- «τουμπεκί ψιλοκομμένο» και στην χειρότερη η καριέρα τους θεμελιώθηκε εκείνη την εποχή; Αντίθετα δεν βλέπω μεγάλο μέρος των αντιστασιακών. Και όταν λέω «Δεν βλέπω» το εννοώ μεταφορικά, ότι δεν καλούνται. Υπάρχουν ακόμα και μέλη του 15μελούς του Πολυτεχνείου που δεν ζήτησαν, αλλά και ούτε ποτέ τιμήθηκαν με μια πρόσκληση σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και το πρόβλημα δεν είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά ότι η χώρα πορεύεται σε όλους τους τομείς με αυτό τον τρόπο. Με την κυριαρχία των δήθεν. Εκείνων που ξεπλένονται στην πορεία. Με την αγνόηση ότι καλύτερου διαθέτει αυτός ο τόπος.
*Ο Νίκος Κοτζίας είναι Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου

20 σχόλια

  1. Παληκάρι από τα Σφακιά12 Ιουλ 2009, 7:14:00 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον καθηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παληκάρι από τα Σφακιά12 Ιουλ 2009, 7:16:00 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον καθηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πανάγος εκβιαστής. Ο Ζαχόπουλος το ίδιο. Ο Κεφαλογιάννης προστάτης. Ο Βουλγαράκης φοροφυγάς. Ο Ρουσοπουλος, ο Δουκας, ο Κοντός κοκ οικοπεδοφάγοι. Ο Σουφλιάς αυθαίρετος. Ο Πάκης-χούπης παράνομοι διορισμοί. Η Ντορα δωρολήπτης. Ο Μαγγίνας μαύρη εργασία. ο Αλογοσκούφης, ο Τσιτουρίδης και οι άλλοι βαποράκια τοξικών ομολόγων. η Σωτηρίου στο συνδικάτο...

    Η ιστορία της κυβέρνησης Καραμανλή πρέπει να γραφεί από τον Τσιφόρο: "Ιστορίες πίσω από τα κάγκελα"...

    Μιλάμε, εξάντλησαν τον ποινικό κώδικα. Πρέπει να φύγουν πριν πλακώσει η Ιντερπόλ!

    Και στην παράδοση-παραλαβή να φορούν ρούχα χωρίς τσέπες. Είναι ικανοί φεύγοντας να παίρνουν ό,τι εξέχει..

    Και αυτός ο Πελέκης, είναι δυνατόν να είναι παντού; Να δεις που θα 'κανε και τη μοιραία ένεση στον Μάικλ Τζάκσον...

    Ξεφύλλισα όλον τον ποινικό κώδικα.
    Λοιπόν, μέλη της κυβέρνησης έως τώρα μόνο σε δυο αδικήματα δεν έχουν εμπλακεί: παράνομη αφαίρεση και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και διακίνηση πυρηνικών αποβλήτων. Όλα τα άλλα τα έκαναν!

    Εκλογές τον Σεπτέμβρη! Για τον Θεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτες γκρεμιζουν την τυραννια!!

    Ο νεος Ροβεσπιερος δρ Κουτσουκος με 100.000 επαναστατημενο λαο μπαινει στην Βαστιλη....και την καταλυει....

    μην περιμενετε τις εκλογες να σας τις φερει ο πιτσαδορος...

    ερχεται λαικο τσουναμι που θα γκρεμισει την φεουδαρχια ..

    ερχονται λαικα δικαστηρια...οποιος ειναι μαφιοζος,πολιτικος αγυρτης,τραπεζιτης αχικλεφταρος, εκλεψε, βιασε ανηλικα, ειχε δυκτυα πορνειας, συνεργαστηκε με το παρακρατος,...

    θα δικαστει απο λαικα δικαστηρια!!

    12 Ιουλ 2009 10:11:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δεκεμβρης ειναι πολυ κοντα...βρεχει εξω!!!

    Τσακιστε την φεουδαρχια με μαχητικες διαδηλωσεις...ειδαλλως θα σας τσακισει!!

    Οταν θα βλεπεις στην πορνεια την αδελφη σου και το παιδι σου τοτε θα ειναι αργα...

    ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ??

    ΤΙ??? ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΕΣ ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΣΟΥ???

    ΑΣΕ ΡΕ ΚΟΝΤΖΙΑ....ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ.....

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ

    Η ΩΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

    Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ....
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...

    Saturday, June 20, 2009

    Σκάνδαλο ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ

    Ο ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗΣΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΚΑΡXΙΜΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.

    Η Πταισματοδίκης φοβάται να φέρει την υπόθεση στο ακροατήριο προφανώς γιατί απειλείται!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΙΔΙΑ «ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ κ. ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ «ΑΠΑΤΗ» ΕΚΛΟΓΗΣ.
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ «ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ» ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ – ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
    ΚΑΙΤΟ «ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.

    Με τα χρήματα που έκλεψαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα έκανε η Μαριέττα Γιαννάκου προεκλογική εκστρατεία και η Άννα Διαμαντοπούλου ακόμα κοιμάται ή «προδίδει»!!

    Η κ. Εύη Μπότσαρη είναι το κέντρο του παραεκπαιδευτικού κυκλώματος στο τρίγωνο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ), Υπουργείο Παιδείας.
    (Χορός εκατομμυρίων ευρώ, διασπάθιση ευρωπαϊκού χρήματος, έρευνες που δεν έγιναν ποτέ και πουθενά, μοίρασμα θέσεων, εκβιασμοί, παραγωντισμός, εκπαιδευτική μαφία)

    ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ" ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ "ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ" ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ.

    Η Εύη Μπότσαρη έχει μόνο «δίπλωμα σχολής εργοδηγών» και γράφτηκε (?) παράνομα ως φοιτήτρια δασκάλα στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πάτρας (σαν την Νατάσσα)και όλοι οι τίτλοι δασκάλας και Μαθηματικού είναι παράνομοι και πλαστοί!! Δεν έχει κανένα μεταπτυχιακό τίτλο από Αγγλία και το διδακτορικό της από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πάτρας που δεν το έχει δει ποτέ κανένας είναι παράνομο και πλαστό!! Η έκθεση της επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης που έφτασε και σε δημοσιογραφικά γραφεία είναι καταπέλτης για την Εύη Μπότσαρη και τους «προστάτες της»!!

    at Saturday, June 20, 2009

    http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_6387.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ερχονται λαικα δικαστηρια!!

    στο Συνταγμα η γκλινιοτινα για τις αντουαννετες!!

    μην φοβαστε την μαφια και το παρακρατος ειναι θρασυδειλοι
    φοβουνται το φως της μερας

    λαε λαε ή τωρα ή ποτε

    να μεινουν οι αγερωχοι φοιτητες στη αθηνα



    να αρχισουν...τα οργανα!!

    12 Ιουλ 2009 10:36:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΝΤΖΙΑ

    ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ??

    ΤΖΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KONTZIA TI LES GIA TO PARAKATO?? MOYGKA E??

    ASE RE FILE TREJE STHN GONIA NA DEIS AN ERXOMASTE!!

    HTAN MALAKAS O ANDREAS POY SAS EKANE STELEXH
    -------------
    Σκάνδαλο !!

    Η χώρα στερείται δικαιοσύνης!!

    Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές κατάντησαν υπάλληλοι μιας αγράμματης γυναίκας της Ευανθίας Μακρή Μπότσαρη που "κουτσα κουτσα και πούτσα πούτσα" ανέβηκε όλη την ιεραρχία της παιδείας σε μια νύχτα!!

    Η Μπότσαρη από καθηγήτρια εσπερινού τεχνικού λυκείου έγινε χωρίς πτυχία (όλα είναι πλαστά)σε μια νύχτα "καθηγήτρια της Ασπαιτε και αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου !!!

    Σε αυτό βοήθησε το "πήδημα" από το γραφείο του Πέτρου Ευθυμίου στο γραφείο της Μαριεττας Γιαννάκου...και το πήδημα συνεχίζεται!!

    Αυτή έμαθε και τις υπόλοιπες στο "πήδημα" από γραφείο σε γραφείο και η τελευταία που το έκανε ήταν η κατερίνα Κασσιμάτη που "εξελέγη" με τηλεφώνημα της Γιαννάκου της Μπότσαρη και της Δαμανάκη Μαρίας (του πηδήματος)!!

    Η Κατερίνα Κασσιμάτη σε μια μέρα έξανε "ξεπέτα" δύο πολιτικά γραφεία, το πρωί στην Γιαννάκου και το απόγευμα στην Δαμανάκη.

    Επομένως όλα τα πολιτικά γραφεία έχουν κάτι κοινό: τις "κυρίες που πηδάνε και στο ένα και στο άλλο!!

    Αντε καλά πηδήματα...

    Η Ραικου ας βαστάει φανάρι...και να μην πηγαίνει την υπόθεση στο ακροατήριο....

    Εχει ο καιρός γυρίσματα και ξήλωμα οι επίορκοι και παράνομοι!!

    Παπαγιάννη σε καταδιώκουν γιατί φοβάσαι να τα πεις από το κανάλι όλα τα σκάνδαλα!! πες για το σκάνδαλο μπότσαρη και θα χεστούν όλοι πάνω τους!!

    Πες τα τώρα!!

    12 Ιουλ 2009 6:58:00 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    http://aei-gr.blogspot.com/2009/07/h.html


    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΟΣ Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ κ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ???

    ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ !!

    12 Ιουλ 2009 7:04:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. fifako...ante geia....piase Apogeymatini

    giati o ET ekleise!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι πολιτες γκρεμιζουν την τυραννια!!

    Ο νεος Ροβεσπιερος δρ Κουτσουκος με 100.000 επαναστατημενο λαο μπαινει στην Βαστιλη....και την καταλυει....

    μην περιμενετε τις εκλογες να σας τις φερει ο πιτσαδορος...

    ερχεται λαικο τσουναμι που θα γκρεμισει την φεουδαρχια ..

    ερχονται λαικα δικαστηρια...οποιος ειναι μαφιοζος,πολιτικος αγυρτης,τραπεζιτης αχικλεφταρος, εκλεψε, βιασε ανηλικα, ειχε δυκτυα πορνειας, συνεργαστηκε με το παρακρατος,...

    θα δικαστει απο λαικα δικαστηρια!!

    12 Ιουλ 2009 10:11:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΝΙΤΗΣ;
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ;

    ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΕΩΣ ΟΡΓΙΛΟ ΚΝΙΤΑΡΙΟ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;
    ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ;
    ΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ;

    ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ΤΟ 1974-75 ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ;

    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΣΚΥΛΑ...

    ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ...

    ΜΑ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΣΘΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ;

    ΦΕΛΙΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ διαφωνώ με τον καθηγητή γιατί οπως ολοι οι καθηγητές προσπαθούν να κάνουν το ασπρο μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστή ανάλυση. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

    bagelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Πολύ εμπεριστατωμένο φληνάφημα !
    Άν δέ, περιελάμβανε καί τίς προοπτικές διαδοχής τού Βασιλέως ημών τών Γύφτων, Χαλιλόπουλου, θά ελάμβανε βραβείον Ιπεχτσί.

    2. "...ενώ αγωνιστές και αγωνίστριες στη μάχη ενάντια στη χούντα αγνοούνται παντελώς; ...¨

    Τολμάνε, ρέ , νά αποκαλυφθούνε ?
    Γιά βγάλε εσύ κανά όνομα εκ τών ηρώων τού " Έπους τού Πολυτεχνείου", λόγου χάριν !!

    Θά γελάει ο κόσμος όλος, μέ όλα τά χοντρολαμόγια, κονομημένα χοντροπαράσιτα !! Τρέμη-νε όλοι τους καί σκοπίμως τό αποκρύπτουνε.

    3. Κι' αυτό τό ...epirusgate. blogspot. com/., πού τό έχετε περί πολλού, ΔΕΝ είναι blogspot.
    Είναι "αποφασίζομεν καί ανακοινούμεν υμίν διά τά καθ' υμάς"

    Τά blogspots, ανοίγουν ΣΧΟΛΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβάστε και την συνέντευξη του καθηγητή Κασιμάτη απο την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    www.paron.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !

    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.

    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.

    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.

    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);

    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.

    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.

    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;

    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!

    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.

    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2009
    Καλά ήταν όταν τον έλεγε "κλεφτραίμ"; - Τώρα με την δικαστική απόφαση δεν λέει κουβέντα;


    Πριν λίγους μήνες ο Νίκος Χατζηνικολάου φώναζε μέσα από το ραδιόφωνο του και έλεγε τον ηγούμενο Εφραίμ: "Κλεφτραίμ"!
    Αν και ήταν πολύ χοντρό για να το λέει έτσι χωρίς να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, το είπε γιατί θεωρεί ότι δεν θα του έκανε κανείς τίποτα. Μπορεί και να του ξέφυγε πάνω στον λόγο ή την πλάκα που ήθελε να κάνει.
    Ο Χατζηνικολάου είναι ο πλέον σοβαρός δημοσιογράφος που έχουμε στην χώρα. Ε, δεν...


    πρέπει να βγει και να πει ότι δικαιώθηκε στην πρώτη δίκη η Ι.Μ. Βατοπαιδίου; Γιατί επί μήνες ήταν πρώτο θέμα παντού και τώρα δεν χωράει ούτε για ένα δευτερόλεπτο στο δελτίο ειδήσεων του(ράδιο λέμε).

    Όπως δεν θέλει να τον αδικούν έτσι πρέπει να προσπαθεί να μην αδικεί...
    Θα μας πείτε γιατί δεν λέτε για τους άλλους; Αν πούμε για τους άλλους ...φέξε μου και γλύστρα μου.
    Kαι βέβαια αυτοί που κοιμούνται όρθιοι είναι οι ...Βατοπαιδινοί βουλευτές. Κανείς δεν μιλάει γιατί έχουν λερωμένη την φωλιά τους και ενοχές απέναντι στο Μοναστήρι...
    Το έχουμε πει ότι υποστηρίζουμε πως ούτε λεφτά έφαγε κάποιος μοναχός, ούτε λάδωσε. Αποδείχθηκε από τις κινήσεις των λογαριασμών. Όταν το κράτος τους ΖΗΤΗΣΕ την ανταλλαγή τι θα έλεγαν όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιβεβαιώθηκε το βρώμικο παρελθόν του εφιάλτη.
    Το κρύο πιάτο τρώγεται καλύτερα μετά από 44 συναπτά έτη.

    Γνωρίζαμε το φαγητό, υποψιαζόμαστε και τον μάγειρα του, αλλά τώρα μαθαίνουμε και το μαγέρικο. Φαντάσου τι θα μάθουν οι ζώντες το 2053!!!

    Καλύτερα που ΔΕΝ θα ζω...



    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ": Σάββατο 11 Ιουλίου 2009


    Απόρρητη έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη αποκαλύπτει τον ρόλο του σημερινού επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. στο πολιτικό παιχνίδι που οδήγησε στη χούντα
    Στο σπίτι του Μητσοτάκη μαγειρεύτηκε η Αποστασία
    Τι ειπώθηκε σε δείπνο τον Ιούνιο του ΄65 για τον Γ. Παπανδρέου, την κόντρα του με το παλάτι, τον Ανδρέα, το Κυπριακό...

    Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και έγινε στόχος προσβλητικών χαρακτηρισμών από τον υπουργό του
    Έγκλημα εκ προμελέτης ήταν η Αποστασία. Το αποδεικνύει απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου καταγράφεται σειρά συναντήσεων Αμερικανού διπλωμάτη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την «κλίκα του», αρκετές εβδομάδας πριν από την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Αμερικανός επισκέπτης, στο υπόμνημά του, θεωρεί «ολοφάνερο» ότι ο Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως «καλύτερη εναλλακτική λύση"...

    ================

    τα ιδια θα γινουν και τωρα!!

    δεν θα εχουμε εκλογες αλλα "παρεκλιση πολιτευματος" δηλ. δικτατορια

    κοιμησου Γιωργο σαν τον παππου σου που εφερε με μεσον τον Παπαδοπουλο απο τον εβρο και ο Παπαδοπουλος ...τον "εδεσε""

    Ξυπνα Γιωργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση