GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία διαρκείας από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ...‏

Aπό το PRESS ON ICE . Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ. Διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρν...

Aπό το PRESS ON ICE
.
Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ. Διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει με 10 % τα κέρδη όλων των τυχερών παιγνιδιών του Οργανισμού.

9 σχόλια

  1. Το ¨Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του ¨
    ας ψάξουν να βρούν μερικοί τι σημαίνει.
    Φόρο σε λίγο και σε όσους έχουν μαλλιά και δεν είναι καραφλοί, φόρο σε όσους φοράνε παπούτσια , φόρο σε όποιον τον λένε Γιάννη,Κώστα, Γιώργο, Μαρία , Ελένη. Φόρο σε όσους βαδίζουν στο δρόμο, φόρο σε όσους κοιμούνται τα βράδια, φόρο σε ότι κινείται, πετάει, κολυμπάει , φόρο σε ότι αναπνέει,εως να βιώσουμε όλοι την επανίδρυση του κράτους.
    Σεμνά και ταπεινά όμως.Όχι με επιδείξεις και προβολή. Ούστ λεχρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατάφερε και αυτό!

    Η πρώτη κυβέρνηση στην ιστορία που κατάφερε να συσπειρώσει σύσσωμο το κλάδο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ σε γενική απεργία διαρκείας.

    http://thesa1nt.wordpress.com/2009/07/15/epiteygma/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    Η κατάσταση στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε μέρα, κάθε μήνα όλο και επιδεινώνεται. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις των κυβερνώντων που μιλούσαν για ένα παροδικό φαινόμενο κρίσης, εστιαζόμενο μάλιστα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2009 μόνο.

    Οι μήνες περνούν και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εφιαλτική. Χθές ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2009 που δείχνουν τη ζοφερή κατάσταση στην αγορά.

    1,77 Δίς ΕΥΡΩ από την αρχή του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και τα φέσια, σπάζοντας κάθε ιστορικό ρεκόρ παγκοσμίως και σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 300% από πέρισυ και ραγδαία αύξηση από μήνα σε μήνα της τάξης του 16%.

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ;;;

    Προφανώς η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών (μειωμένη κατά 30%) από πέρισυ δεν ερμηνεύει από μόνη της το φαινόμενο. Συντρέχουν και άλλοι λόγοι οι κυριώτεροι των οποίων συνδέονται άμεσα με την κυβερνητική βούληση για αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    1. Οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά (παιδεία, τρόφιμα, φάρμακα, υγεία, καύσιμα, ΔΕΚΟ) είναι τέτοιες που αφ' ενός αφαιμάζουν και το ελάχιστο εισόδημα των καταναλωτών, αφ' ετέρου δε δημιουργούν προτεραιότητες στους καταναλωτές τέτοιες που διαμορφώνουν και ισχυροποιούν ένα ΤΡΑΣΤ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που μονοπωλούν τους κλάδους αυτούς της οικονομίας. Κοινώς μαζεύουν όλα τα λεφτά.

    Το παράδειγμα με τις τιμές της βενζίνης είναι χαρακτηριστικό. Κάποτε, όχι πριν πολλά χρόνια (αρχές του 2004), το βαρέλι το πετρέλαιο κόστιζε 59 δολάρια, το 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 1,20 ΕΥΡω και η τιμή στα πρατήρια ήταν 55-59 λεπτά.

    Σήμερα ακριβώς το βαρέλι στοιχίζει 58,60 λεπτά, το 1 δολάριο ισοδυναμεί με 0.71 λεπτά και η τιμή στο πρατήριο είναι από 99 έως 1.12 λεπτά. Σε σύγκριση με το 2004 βλέπουμε μία κλοπή της τάξης των 67 λεπτών ανά λίτρο. !!

    Το ίδιο θα παρατηρήσουμε σε πολλά άλλα βασικά αγαθά. Αυτό δείχνει την βουλιμία των μεγαλοκαρχαριών της αγοράς να σβήσουν κάθε μικρή απιχείρηση, αφαιρώντας το οξυγόνο (πλεονάζον εισόδημα καταναλωτών) από τις μικρές επιχειρήσεις.

    2. Η πολιτική των τραπεζών να απομυζούν με τους υπέρογκους τόκους κάθε νοικοκυριό, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Ενώ για τους μεγάλους οι τράπεζες δανείζουν με 4% για τους μικρούς το επιτόκιο είναι σχεδόν τριπλάσιο.

    3.Η φορολογική πολιτική όπως ασκείται σήμερα ευνοεί τους μεγάλους και διώκει τους μικρούς. Δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν το ΦΠΑ λόγω στενότητας. Οι εφορίες έχουν δεχθεί εντολές για το έλεγχο όσων δεν αποδίσουν τον ΦΠΑ. Ολοι όμως γνωρίζουν ότι μια μικρομεσαία επιχείρηση σήμερα ασφυχτιά:
    -Θα καλύψει την επιταγή πρώτα;
    -Θα πληρώσει το ΙΚΑ ;
    -Θα πληρώσει τους μισθούς;
    -Θα ξοφλήσει τη δόση του δανείου της;
    -Θα πληρώσει τις ΔΕΚΟ;
    -Θα πληρώσει το ΤΕΒΕ ;
    -ή τέλος θα πληρώσει το ΦΠΑ ;

    Ολες αυτές οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν κάθε μήνα και με συνέπεια από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Ετσι διαμορφώνει κάποιες "προτεραιότητες" ανάλογα με την κρισιμότητα. Εκατοντάδες είναι οι δίκες του ΤΕΒΕ καθημερινά κατά μικρομεσαίων, και πολλοί από αυτούς καταλήγουν στην φυλακή.

    Ενα άλλο στοιχείο που εικονίζει τη σημερινή κατάσταση είναι οι διαγραφές από τα επιμελητήρια. 47% αύξηση από πέρισυ.


    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.

    Γνωρίζει (η Κυβέρνηση) πολύ καλά ότι μπαίνοντας στη φυλακή κάποιος μικρομεσαίος η επιχείρηση κλείνει.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι μπαίνοντας στη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ κάποιος μικρομεσαίος, αυτόματα υπογράφει το θάνατό του.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι ανοίγοντας ένα εμπορικό κέντρο εκατοντάδες μικρομάγαζα κλείνουν.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης μειώνουν τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων.

    Και όμως αταλάντευτη συνεχίζει την πολιτική της (της "ανάπτυξης") και ωθεί τους μικρομεσαίους στη φυσική και ηθική εξόντωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤ.
    Και Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, λέει, θα ιδρύσει το πασόκ.
    Για να κτυπήσει, λέει, την εσωτερική διαφθορά.
    Εντάξει, για το γιωργάκη τα ξέρουμε, θα ήθελα όμως να ήξερα τί μυαλά κουβαλάτε όλοι οι υπόλοιποι.
    Ντίπ χάνοι είσαστε;
    Δεν ξέρω άν ξέρετε από ψάρεμα, αλλά ξέρετε τι κάνει ο χάνος;
    Ότι βρεί μπροστά του το χάφτει, γι' αυτό και πιάνεται τόσο εύκολα στα αγκίστρια. Έτσι και εσείς.
    Άρπ!!!!
    Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, ωραία.
    Θα απαρτίζεται από τα ίδια μέλη που βγάλανε ότι ο Τσουκάτος τσίμπησε τα λεφτά της Ζίμενς και ότι το πασόκ είναι πεντακάθαρο;
    Σας το λέω γιατί, εάν κάνεις ένα γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς όλων των κομμάτων, όλοι θα σας πούν ότι αποκλείεται να έχει βουτήξει ο στρατηγός Τσουκάτος.
    Ο Γιωργάκης λέει χοντρά ψέματα χωρίς να τον νοιάζει ότι κρίνεται η ζωή και η υπόληψη ενός ανθρώπου.
    Το μόνο που έχει σημασία είναι να κερδίσει πολιτικούς πόντους.
    Εξαιρετική ηθική, αμερικάνικου επιπέδου.
    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    Δεν παίζεται ο οραματιστής Τζώρτζ, δεν παίζεται.
    Από οράματα έχει πιο πολλά και από την Αθανασία του Αιγάλεω.
    Μάλλον το μοναδικό του όραμα είναι αυτό που τούταξε η μαμμά του, να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε μέσο.
    Ειλικρινά νομίζει ότι είναι ηγέτης ένα μαμόθρεφτο, που εξαιτίας του πατέρα του βέβαια, είναι βουλευτής από 28 χρονών;
    Με αυτά τα μυαλά νομίζεις Τζώρτζ ότι μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα;
    Με μαϊμού ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ;
    Με τέτοιο ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ;
    Με τέτοιο ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ;
    Να εξαγγέλει Υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ένας άνθρωπος που λέει ο Τσουκάτος έφαγε τα λεφτά της Ζίμενς;
    Ένας άνθρωπος που δεν παραδέχεται ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ μαϊμού τα χειρόγραφα μπακαλο-τέφτερα αρχεία του πασόκ;
    Που λέει ότι το 2000 (που ήταν εκλογική χρονιά) το πασόκ δεν είχε έσοδα και εισφορές;
    ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑ;
    Και οι οπαδοί του τι λένε;
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που γεμίζουν οι φυλακές από "οφειλέτες" του Δημοσίου. Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο ληστρικής φορολογήσης, μόνο κράτος χωρίς σοβαρή υπόσταση θα μπορούσε να σκεφτεί και να εφαρμόσει. Τα άρρωστα τους μυαλά κατεβάζουν τις πιο απίθανες αφορμές για να εισπράξουν φόρους. επακόλουθο της ασχετοσύνης αυτών των ανθρώπων στα οικονομικά είναι και το 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια. Κουτοπόνηροι άνθρωποι ! σου λέει αυτός που θα κερδίσει το ΛΟΤΤΟ δεν θα τσινήσει αν του πάρουμε το 10%. Αυτή είναι η Πολιτική της ΝΔ τα μυαλά τους είναι τόσο άδεια όσο και τα ταμεία του κράτους που κυβερνάνε.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 16 Ιουλ 2009 1:51:00 μμ

    Μα καλα δεν διαβαζετε δρ κουτσουκο??


    5 κατασχεσεις σπιτων την ημερα!!

    500.000 σπιτια κατασχονται απο τις ληστρικες τραπεζες!!

    75% των ελληνων υπερδανεισμενοι!!

    ερχονται αυτοκτονιες!!

    ερχεται κοινωνικη εκρηξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΑΓΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 69% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ;


    (ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΕΣ(ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΨΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ) ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΠΑΠ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφιερωμενο με εξαιρετικη αγαπη στον αντιΝαζι, αντιφα, αντιρατσιστη, αρχιδολογο της 119, Σαγιαν/προβοκατορα, υποκινητη τρομοκρατικων-εγληματικων ενεργειων, υποστηρικτη δολοφονων μικρων παιδιων κλπ. κλπ., Blooper, γνωστον και ως Λα-λακη με τις βυσινι γοβιτσες!

    Μας γραφει η κολωφυλλαδα του Μουρντοχ απο την Ιερουσαλημ: (Μεταφραζω)

    Αρχηγικο μελος της Κου-Κλουξ-Κλαν συνεληφθει σε διαμερισμα στο Τελ-Αβιβ.

    Ενα σωμα του υπουργειου εσωτερικων συνελαβε τον Μικυ Λουϊ Μέϊον σε "γιαφκα" (σ. μεταφραστη) του Τελ-Αβιβ.
    Ο Μέϊον ειναι καταζητουμενος απο την Ιντερπολ και τις Αμερικανικες αρχες για ομοσπονδιακα εγκληματα συμπεριλαμβανομενων, βιας εναντιον εβραιων (εδω ξεροβηχει ο μεταφραστης)και εμπρησμο σε ομοσπονδιακα οχηματα του Αμερικανικου κρατους. (σ. Μετφραστη: Οτι δηλ. υποκινει και το εβραιοπουστρονιον, ο Μπλουπερ, για βιβλιοπωλεια στην Ελλαδα).
    Ο 33χρονος ειναι Αμερικανος πολιτης και βρισκεται μεσα στο καταλογο των 100 αμεσα καταζητουμενων εγκληματιων.

    (Παρατηρηση μεταφραστη: Πολυ Λακωνικη η Τζερουσαλεμ Ποστ με την συλληψη του εβραιο-λαμογιου/προβοκατορα/σαγιαν αυτου. Σκεφθητε ναχανε πιασει τον οδηγο του Χιτλερ! (σεισμος θα γινοτανε διεθνως)!

    Εβραιοπουστρονι, Σαγιαν/Νεοναζι ο αντησιμητισμος ακολουθει οπως βλεπεις τους νομους της αγορας. Προσφορα και Ζητησις.
    Δεν υπαρχει αντισημιτισμος η μισος εναντιον των εβραιων; Παρηγαγε λιγο και πουλα πραμα!

    Ρωτα και το ξαδερφακι σου της ADL η τους ρουφιανους της SPLC.


    JPost.com » Headlines » Article
    Jul 13, 2009 23:05 | Updated Jul 13, 2009 23:26

    Senior Ku Klux Klan member arrested in Tel Aviv apartment
    By JPOST.COM STAFF
    An Interior Ministry unit on Sunday arrested senior Ku Klux Klan member Micky Louis Mayon in a Tel Aviv apartment.

    Mayon is wanted by Interpol and the US government for many federal crimes, including violence against Jews and setting fire to federal police cars.

    The 33-year-old is a US citizen who is amongst America's '100 Most Wanted' criminals

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση