GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπαν οι Αστυνομικοί στον ΣΥΡΙΖΑ...

. Με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών Δρίτσα Θεόδωρου...

.
Με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών Δρίτσα Θεόδωρου και Αμανατίδου Ευαγγελίας, συναντήθηκαν στη Βουλή εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν αποφασιστεί από τα συνδικαλιστικά τους όργανα για την προώθηση του κοινού διεκδικητικού πλαισίου τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "τονίστηκε στον κ. Αλαβάνο, κυρίαρχο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι η διασφάλιση και...
η προστασία του αστυνομικού λειτουργού από τους παντοειδείς κινδύνους που τον απειλούν στην καθημερινή του δράση, ώστε να είναι σε θέση ακινδύνως και αβλαβώς να εκπληρώνει την αποστολή του, απερίσπαστος στο καθήκον με σεβασμό στα δικαιώματα και στις ελευθερίες του πολίτη, μακριά από την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά.
Αυτή, όμως, η διασφάλιση του αστυνομικού, σε επιχειρησιακό επίπεδο και γενικά στον τρόπο εκτέλεσης της υπηρεσίας και ανταπόκρισης στην αποστολή του, δεν είναι δυστυχώς ακόμη δεδομένη. Ο Οργανισμός μας παρουσιάζει μια αδικαιολόγητη δυσκαμψία προσαρμογής στα σύγχρονα δεδομένα, καθώς η Πολιτεία δεν στηρίζει και δεν διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό.
Αυτό το βιώνει με αρνητικό τρόπο ο αστυνομικός, ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες και το πόστο που κατέχει, αλλά και ο πολίτης, που αισθάνεται έντονα την ανασφάλεια στις μέρες μας.
Η πρόσφατη εξάρθρωση οργανωμένης συμμορίας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όταν υπάρχει κυρίαρχα βούληση και μεθοδικότητα η Ελληνική Αστυνομία έχει αποτελεσματικότητα. Αν αυτό όμως δεν αποτελέσει εφαλτήριο γενικής αναπροσαρμογής της συνολικής δράσης του Σώματος, τότε δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.
Ειδικότερα, αναφέρθηκαν τα αιτήματά μας:
- για τη θωράκιση των υπηρεσιών και των αστυνομικών υπαλλήλων από κακόβουλες ενέργειες, με την διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλικοτεχνική υποδομή και την πλήρωση των κενών θέσεων του οργανικού δυναμικού,
- για την εφαρμογή των διατάξεων για την υγιεινή και ασφάλεια,
- για την αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αφού το ισχύον σύστημα είναι παρωχημένο,
-για την εφαρμογή του νόμου για τη χρήση των όπλων,
-για την αντιμετώπιση των ενστόλων, όχι ως φτωχών συγγενών του δημοσίου, αλλά ως δημοσίων λειτουργών που εκπαιδεύονται και αμείβονται αξιοπρεπώς για να ανταποκριθούν στη δύσκολη αποστολή τους, όπως τούτο ως υπερώριμο αίτημα αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα γενικά συμβούλια των Ομοσπονδιών μας και κυρίαρχα αυτό διέρχεται μέσα από ένα ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, δίκαιο, χωρίς ανισότητες και αδικίες,
- για την αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης, έστω τώρα, που έχει ξεκινήσει ο διάλογος για την επανεξέταση του πλαισίου αναγνώρισης των επαγγελμάτων που εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Το αίτημα αυτό είναι διαχρονικό, δεδομένου ότι οι μέχρι τώρα ρυθμίσεις απέφευγαν να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και αποτελούσαν απλώς μέτρα – ασπιρίνες.
Έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΟΑΣΥ στα Δωδεκάνησα (Σύμη, Ρόδος) και την επικείμενη αντίστοιχη κινητοποίηση, στην Ήπειρο (Άρτα) την προσεχή εβδομάδα, καθώς και για την εξαγγελθείσα εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Επίσης, εκφράστηκε εκ μέρους μας έντονος προβληματισμός όσον αφορά την μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν συμμετοχή υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις αστυνομικές σχολές…
Εκ μέρους του Συνασπισμού επαναλήφθηκε η στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματά μας, τονίζοντας την ωριμότητα του συνδικαλιστικού κινήματός μας που αγωνίζεται για μια δημοκρατική αστυνομία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, και αποτελεσματική στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Ο Συνασπισμός, όπως μας διαβεβαίωσαν, θα επαναφέρει στη Βουλή το αίτημα για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για περαιτέρω λειτουργία του Οργανισμού, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με δημοκρατικό έλεγχο από μια μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή, από την οποία θα αναδεικνύεται και η Ηγεσία του Σώματος.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν επίσης στη διάθεση κονδυλίων για τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, στην απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τα ξένα έργα, όσο και από την χρησιμοποίησή της για ζητήματα (κοινωνικά και άλλα) που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται πολιτικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι με την καταστολή, όπως γίνεται αυτές τις ημέρες με τους μη νόμιμους αλλοδαπούς. Επέκριναν δε τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις (κουκούλα, κάμερες κ.λπ.), κρίνοντας ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα, ενώ ως ασφαλιστική δικλείδα των κυβερνητικών αποφάσεων θα έπρεπε να είναι η αναλογικότητα των μέτρων".

11 σχόλια

  1. Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται τα ΜΑΤ που δεν υπάγονται στην κατηγορία των αστυνομικών, αλλά των μπάτσων που είναι γουρούνια με τάση να γίνουν δολοφόνοι. Για αυτό το γαμημένο σώμα με μέλη κοινά με την χρυσή αυγή, ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτες γκρεμιζουν την τυραννια!!

    Ο νεος Ροβεσπιερος δρ Κουτσουκος με 100.000 επαναστατημενο λαο μπαινει στην Βαστιλη....και την καταλυει....

    μην περιμενετε τις εκλογες να σας τις φερει ο πιτσαδορος...

    ερχεται λαικο τσουναμι που θα γκρεμισει την φεουδαρχια ..

    ερχονται λαικα δικαστηρια...οποιος ειναι μαφιοζος,πολιτικος αγυρτης,τραπεζιτης αχικλεφταρος, εκλεψε, βιασε ανηλικα, ειχε δυκτυα πορνειας, συνεργαστηκε με το παρακρατος,...

    θα δικαστει απο λαικα δικαστηρια!!

    12 Ιουλ 2009 10:11:00 πμ



    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο Δεκεμβρης ειναι πολυ κοντα...βρεχει εξω!!!

    Τσακιστε την φεουδαρχια με μαχητικες διαδηλωσεις...ειδαλλως θα σας τσακισει!!

    Οταν θα βλεπεις στην πορνεια την αδελφη σου και το παιδι σου τοτε θα ειναι αργα...

    ΤΩΡΑ!!

    12 Ιουλ 2009 8:36:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θελουμε πολυ λιγοτερους αστυνομικους
    καλα εκπαιδευμενους να γνωριζουν και να τηρουν το συνταγμα και τους νομους με ηθος που μπορει να τους εμπιστευεται ο πολιτης αμοιβομενοι αξιοπρεπως.
    να φυγουν αμεσα απο την αστυνομια ολα τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΞΗΛΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    ΝΕ ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ?

    ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΡΕ?

    ΑΥΤΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

    ΜΟΝΟ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΑΤΖΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποτε η επομενη δολοφονια μηπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
    ΓΛΥΦΑΔΑ,ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ,ΑΛΙΜΟΣ,ΣΥΓΚΡΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KAI EΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΔΟΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ENA ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    "Τι έχουν να πουν τώρα οι τιμητές του νόμου και της ηθικής για το Βατοπέδι;
    Ως πολίτες το τελευταίο χρόνο έχουμε κατακλυστεί από σειρά καταγγελιών σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για το σκάνδαλο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Βατοπεδίου. Πολύωρες αναφορές στις τηλεοράσεις, πολλά πρωτοσέλιδα στις...εφημερίδες, πολλές αναφορές στα blog.

    Mία υπόθεση που κυριάρχησε στη πολιτική ζωή, περισσότερο ακόμα και από τη διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη μία ξεκάθαρη αντίληψη περί σκανδάλων , πολιτικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων κλπ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, (όπου απορρίπτει τις αγωγές φορέων της Ξάνθης και της Χαλκιδικής κατά της Μονής και δεν ακυρώνει τα συμβόλαια ανταλλαγής για τη λίμνη Βιστωνίδα) δημιουργεί νέα δεδομένα –τουλάχιστον- σε νομικό επίπεδο.

    Ελπίζω για λόγους ηθικής, δικαιοσύνης και δεοντολογίας η συγκεκριμένη απόφαση να τύχει ανάλογης προβολής και δημοσιότητας με αυτή που υπήρχε τόσο καιρό. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να προβάλλεται μόνο όταν εξυπηρετεί εκατέρωθεν συμφέροντα ή πολιτικές στρατηγικές. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση των ΜΜΕ, καθώς και των πολιτικών κομμάτων με βάση τα νέα δεδομένα.

    Θα ήταν πολύ άσχημη η σιωπή και η υποβάθμιση των γεγονότων γιατί τότε θα δικαιωθούν αυτοί (οι λίγοι) που εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή, ότι σε αυτή την υπόθεση έχει πέσει πολύ λάσπη και έχουν στοχοποιηθεί άνθρωποι μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροκομματικών συμφερόντων "

    ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ !
    ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΚΑΛΑΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μας πει ο Αραβαντινος,κουμπαρος του εμπορου ναρκωτικων Ζεκεριδη και αρχιδεσμοφυλακας οταν με ορθανοιχτη πορτα δραπετευσαν 90 κταρουμενοι μερα μεσημερι.

    Ο αειμνηστος αγωνιστης της Δημοκρατιας Γιαννοπουλος ειναι υπευθυνος για τη μετατροπη της Δικαιοσυνης σε υπονομο.

    Η γραμματεας του καταδικαστηκε ως εντολεας του βασανισμου της γυναικας του Παπαδια,Βελιμαχιτη.

    Η ιστορια ξεκινα με τους Αθανασοπουλο(Γιουγκοσλαυικο καλαμποκι και δημιο του Παγκρατιδη ωστε να μη γινουν ερευνες για γονο πλουσιας οικογενειας ως Δρακου του Σειχ Σου,Ασημακοπουλο ΓΓΔικαιοσυνης,την εξοντωση του εισαγγελεα στη Θεσσαλονικη Λογοθετη ο οποιος ο ανθρωπος δε μιλα πλεον γιατι ξερει οτι ΟΛΟΙ οι ανωτατοι δικαστικοι ειναι βρωμικοι.Ας θυμηθουμε και τη Γιαταγανα,την αποφυλακιση του Τουρκου Σαιτ Σαμπαν και την εξοντωση οσων δικαστικων στη Θεσσαλονικη προσπαθησαν να σταθουν στο υψος τους.
    Ας θυμηθουμε τη δολοφονια του Φλουδα και το βουλευτη της Ν.Δημοκρατιας που ηταν δικηγορος σε υποθεση μαστρωπειας που κατεληξε στην τραγικη αυτοκτονια της νεαρης Βουλγαρας που κατηγγειλε τις κτηνωδιες σε βαρος της συγκατοικου της.

    Ας θυμηθουμε τους αστυνομικους που διηυθυναν οικους ανοχης στα Λαδαδικα στη Θεσσαλονικη και ας βγει ο καθε γελοιος ΠΑΣΟΚος να μας μιλησει για διαφθορα σημερα.

    Η αστυνομια και οι δικαστικοι ειναι συνεταιροι των δις Ευρω του παραεμποριου,παλιοτερα στο Πανεπιστημιο και τωρα σε ολες τις πολεις με τους εχοντες ασυλια παρανομους μικροπολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 13 Ιουλ 2009 2:28:00 μμ



    Α ΡΕ ΑΛΗΤΑΚΟ,ΤΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση