GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "γραμμή" (;) του ΠΑΣΟΚ για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών...

. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ . Το "ενημερωτικό σημείωμα" του αρμόδιου εισηγητή Γ. Σκουλά: Τα "ναι μεν, αλλά..." για το επίμαχο νομοσχ...

.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Το "ενημερωτικό σημείωμα" του αρμόδιου εισηγητή Γ. Σκουλά: Τα "ναι μεν, αλλά..." για το επίμαχο νομοσχέδιο που αρχίζει να συζητείται στη Βουλή

Από τον Μαρίνο Πουλάκη

Ξεκινά αύριο Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για την «ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας», δηλαδή για την ονομαστικοποίηση καρτοκινητών. Ήδη το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ ο ΛΑΟΣ υπέρ.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπός του Θανάσης Τσούρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την έναρξη της συζήτησης σήμερα στη Βουλή.
Εμείς αποκαλύπτουμε κατ΄αποκλειστικότητα ολόκληρο το "ενημερωτικό σημείωμα" που ετοίμασε ο αρμόδιος για το θέμα αναπληρωτής εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Σκουλάς. Από την ανάγνωση του κειμένου, προκύπτει ότι προσπαθεί να ισορροπήσει, με τη λογική του "ναι μεν, αλλά...", σε τεντωμένο σχοινί εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις νέες ρυθμίσεις αλλά και δίχως να τις απορρίπτει σαφώς.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ενημερωτικό Σημείωμα τον Βουλευτή Ν. Ηρακλείου Γιάννη Γ. Σκουλά για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών: «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και άλλες διατάξεις».

Εισαγωγικά
Είναι φανερό ότι μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη η Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές, έχει αποφασίσει να σκληρύνει την στάση της απέναντι στα φαινόμενα της εγκληματικότητας που η ίδια δημιούργησε με την αδυναμία και την ανικανότητα της την τελευταία πενταετία. Την ίδια στιγμή η ραγδαία άνοδος των ποσοστών του ΛΑΟΣ και...
η ξεκάθαρη όσο και ακραία άποψη που εκφράζει για ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Ασφάλειας και Τάξης, έχουν οδηγήσει το Κυβερνών κόμμα να ξεχάσει το θεώρημα του μεσαίου χώρου, να εξοβελίσει κάθε αναφορά στο κέντρο και να ξιφουλκεί στα θολά νερά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, και της δήθεν «ασφάλειας» των πολιτών. Με αυτά τα κίνητρα λοιπόν έρχεται σήμερα να καταθέσει το Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών που φέρει τον γενικό τίτλο «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και άλλες διατάξεις».

Παρατηρήσεις επί της αρχής
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα Νομοσχέδιο που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν καταφέρνει να κινηθεί σε αυτή την λεπτή γραμμή, καθώς σε μεγάλο βαθμό η λογική του ακουμπάει σε ακροδεξιές πολιτικές. Επί της ουσίας και συνοπτικά, μπορούν να γίνουν οι παρακάτω παρατηρήσεις επί της αρχής:
1. Δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση, με αποτέλεσμα η γνώμη των Κοινωνικών Φορέων να λείπει από το τελικό αποτέλεσμα. Ο υποτιθέμενος διάλογος κράτησε μόλις πέντε ημέρες (από 18.06.2009 – 23.06.2009), την στιγμή που σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες διήρκησε μήνες (Μεγάλη Βρετανία) ακόμα και χρόνια (Ισπανία).
2. Κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του Νομοσχεδίου στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, είχαν προσκληθεί να παραστούν (μετά από παρέμβαση του κ. Τσούρα), η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΓΕΣΕΒΕ. Τελικά κανένας από αυτούς τους φορείς δεν προσήλθε και μονάχα ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας βρίσκονταν στην αίθουσα. Από το περιστατικό αυτό καταλαβαίνουμε την προχειρότητα και την αποσπασματικότητα του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου, αλλά και την αδιαφορία της Ν.Δ. να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο δημόσιο διάλογο.
3. Πρόκειται για άλλη μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα πρακτική της Ν.Δ., η οποία βλέποντας την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την σύλληψη των απαγωγέων του κ. Παναγόπουλου, προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο πολιτικά. Άλλωστε είναι γεγονός ότι περίπου δέκα ημέρες η υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος», καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στα ΜΜΕ, τόσο τα ηλεκτρονικά, όσο και στα έντυπα, με καλύτερο παράδειγμα την κρατική τηλεόραση. Αυτή την ατμόσφαιρα προσπαθεί η Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η ίδια κάνει βήματα για την πάταξη της εγκληματικότητας.
4. Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα κατορθώσει να δώσει ένα καίριο πλήγμα στην εγκληματικότητα. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ταυτοποίηση των καρτοκινητών σε άλλες χώρες, είναι ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Για παράδειγμα ο διαπρεπής καθηγητής του LSE Gordon Gow, τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη μελέτη που να επιβεβαιώνει ότι η ταυτοποίηση των καρτοκινητών λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας στην ανάπτυξη του εγκλήματος και της τρομοκρατίας». Την ίδια θέση διατυπώνει και η υπηρεσία προσωπικών δεδομένων του Καναδά.
5. Κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, δεδομένου ότι η τροποποίηση εκτελεστικών του Συντάγματος νόμων, επιτρέπεται μόνο στο μέτρο που δεν θίγονται κεκτημένα δικαιώματα που συγκροτούν την παρεχόμενη από το Σύνταγμα στάθμη προστασίας. Εφόσον δηλαδή μια νομοθετική τροποποίηση επιφέρει μείωση της προστασίας συνταγματικού δικαιώματος, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει παραβίαση του συνταγματικού κεκτημένου, παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα.
6. Δεν υπάρχει ζήτημα «νομιμοποίησης του Νομοσχεδίου μέσω του άρθρου 15 της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ, όπως η Κυβέρνηση επικαλείται. Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2009, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης και Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσαν ερώτηση προς την Επιτροπή για την ύπαρξη ή μη Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που να επιβάλλει στα κράτη – μέλη την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Η απάντηση του ο κ. Barrot (Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Ασφάλειας) στις 28/4/09 είναι αποκαλυπτική: «Δεν υφίσταται κοινοτική νομοθεσία που να απαιτεί από τα κράτη μέλη να ταχτοποιούν ονομαστικά τους χρήστες προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας».
7. Ενδέχεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα εγκληματικότητας και παραοικονομίας. Από την στιγμή που σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και δη γειτονικές μας δεν εφαρμόζονται αντίστοιχα μέτρα για τα καρτοκινητά, μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος με ένα σύντομο ταξίδι ή διαθέτοντας τις κατάλληλες γνωριμίες να φέρει κάρτες SIM, στην Ελλάδα τις οποίες και μπορεί να χρησιμοποιήσει εκ των υστέρων για εγκληματικούς σκοπούς. Έτσι, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η «Μαύρη Αγορά».
8. Θα επιφέρει σημαντικές απώλειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα περίπτερα όπου ακόμα και σήμερα διακινείται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των καρτοκινητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως τονίζει ο κ. Στεφανόπουλος (Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας), το 80% της πώλησης των καρτών SIM για καρτοκινητά γίνεται εκτός των μαγαζιών της κινητής τηλεφωνίας. Το κόστος για τους μικρομεσαίους αναμένεται λοιπόν να είναι τεράστιο.
9. Δεν μπορεί να γίνει μέσα στο χρονικό διάστημα που η Κυβέρνηση υποστηρίζει. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα 13.500.000 καρτοκινητά, από τα οποία τα 9.000.000 είναι ενεργά. Οι προτεινόμενες διαδικασίες για την ταυτοποίηση είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Επιπλέον να σημειωθεί ότι το απόθεμα σε καρτοκινητά φτάνει σήμερα τα 6.000.000 σε 10.000 σημεία πώλησης.

Συνοπτικά
Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια της Κυβέρνηση να επιδείξει έργο. Για άλλη μια φορά όπως αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και αδυνατεί να δει την ουσία των πραγμάτων που δεν είναι άλλη από την έκρηξη της εγκληματικότητας, επί της δική της διακυβέρνησης.
Ο εισηγητής του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή του Α΄ Θερινού κ. Θανάσης Τσούρας, επιφυλάχθηκε για την τοποθέτηση επι του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
Παρατηρήσεις επί των άρθρων

Άρθρο 1 – Σκοπός: Η Ν.Δ. επιμένει ότι με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών θα εμπεδώσει ξανά το αίσθημα ασφάλειας στον Ελληνικό λαό. Πρόκειται αναμφίβολα για αερολογίες όπως φάνηκε και στις παρατηρήσεις που έγιναν επί της αρχής.

Άρθρο 2 – Ορισμοί: Εισάγονται οι αναγκαίοι ορισμοί. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι στην έβδομη παράγραφο ζητούνται πολλά περισσότερα στοιχεία από όσα πραγματικά απαιτούνται για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών. Σε έγγραφο που απέστειλε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, θεωρεί απαραίτητο να απαλειφθούν τα σημεία γ, δ, ε, καθώς βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/24/ΕΚ. Παράλληλα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την 2476/03/04/2007 απόφαση της, κρίνει ότι η διατήρηση της φωτοτυπίας για την ταυτοποίηση των στοιχείων του κατόχου, υπερβαίνει την Αρχή της Αναγκαιότητας και Προσφορότητας των Δεδομένων

Άρθρο 3 - Ταυτοποίηση Συνδρομητή και Χρήστη Κινητού: Πώς μπορούν οι υπάλληλοι των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας να διασταυρώσουν τα στοιχεία των χρηστών, ειδικότερα από την στιγμή που μεταξύ αυτών θα υπάρχουν και αλλοδαποί; Αυτά τα δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Στην 1η παράγραφο του 3ου άρθρου εγείρεται ζήτημα κατά πόσο προχωράμε στην ταυτοποίηση του καρτοκινητού ή ένα βήμα παραπέρα και ζητάμε και την ταυτοποίηση του ίδιου του κινητού. Δεν είναι ξεκάθαρο.
Στην 3η παράγραφο του ίδιου άρθρου, δημιουργούνται ερωτηματικά για το κατά πόσον ο πάροχος θα συλλέγει τα στοιχεία ταυτότητας και αμέσως μετά θα ενεργοποιεί τη σύνδεση, ή η σύνδεση θα ενεργοποιείται αφού γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων ταυτότητας.
Στην 5η παράγραφο του άρθρου 3, παραμένει αδιευκρίνιστο το ποιος θα πληρώσει. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ότι το κόστος της ταυτοποίησης δεν θα μετακυλιστεί τελικά στον καταναλωτή. Η δήλωση του κ. Στεφανόπουλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ότι: «το κόστος δεν θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή με τη πράξη της ταυτοποίησης. Το ευρύτερο κόστος της υλοποίησης αυτής της διαδικασίας, όποιο και εάν είναι θα ανταποκριθεί στα μεγέθη του κλάδου», δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Άρθρο 4 – Υποχρεώσεις Συνδρομητή: Πολλά τα κενά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα ΑμεΑ, οι ανήλικοι, που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν κινητό και δη καρτοκινητό το χάσουν ή τους το κλέψουν. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Που και με ποιον τρόπο θα βρουν αυτοί οι άνθρωποι το δίκιο τους;

Άρθρο 5 – Διατήρηση και Πρόσβαση στα στοιχεία του Συνδρομητή: Πρέπει να αλλάξει η διάταξη που προβλέπει τον χρόνο κράτησης από τον πάροχο των προσωπικών δεδομένων του συνδρομητή, ώστε να είναι σύμφωνη και σύννομη με την 2006/24 Κοινοτική Οδηγία, Άρθρο 6 όπου ορίζεται ότι τα δεδομένα κρατούνται για διάστημα όχι μικρότερο των έξι μηνών και όχι μεγαλύτερο των δύο ετών. Σύμφωνη με αυτή την άποψη είναι και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Άρθρο 6 – Έλεγχοι και Διοικητικές Κυρώσεις: Αρμόδια για την διενέργεια των ελέγχων ορίζεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που όμως παρουσιάζει τραγικά κενά ανθρώπινου δυναμικού.

Άρθρο 7 – Μεταβατικές διατάξεις: Τίθεται και πάλι ζήτημα ποιος θα πληρώσει το κόστος από την ενημέρωση που υποχρεούνται να κάνουν οι πάροχοι προς τους κατόχους αριθμών ανώνυμων συνδέσεων (με κάθε πρόσφορό μέσο, γραπτά μηνύματα, διαφήμιση

Άρθρο 8 – Τροποποιούμενες Διατάξεις: Με το άρθρο 8 προβλέπεται η τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 5 του ν. 3471/2006, η οποία στη αρχική της μορφή προέβλεπε την υποχρέωση του φορέα παροχής διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο βαθμό που αυτό είναι τεχνικώς εφικτό να καθιστά δυνατή τη χρήση και πληρωμή των υπηρεσιών αυτών ανωνύμως ή με ψευδώνυμο. Συγκεκριμένα, απαλείφεται ό όρος «χρήση», ενώ διατηρείται η ανωνυμία στην πληρωμή προς διευκόλυνση του δικτύου διανομής και εμπορικής λειτουργίας των παρόχων και του δικτύου διανομής συσκευών και καρτών.

Άρθρο 9 – Χρόνος Έναρξης: Ορίζεται ο χρόνος έναρξης ισχύος των διατάξεων του νόμου μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παρατηρήσεις επί των Τροπολογιών

1. Τροπολογία για Κάμερες Παρακολούθησης και Δημιουργία Τράπεζας DNA: Η πλέον επικίνδυνη και προβληματική τροπολογία. Καθιστά νόμιμη την χρήση των καμερών και θέτει τις βάσεις για την δημιουργία Τράπεζας DNA.
2. Τροπολογία για την Απαλλαγή Συγκεκριμένων Ναυτιλιακών Εταιρειών από το Φόρο στην Συγκέντρωση Κεφαλαίων: Τροπολογία παλινωδία αφού ουσιαστικά με αυτή η Κυβέρνηση αναιρεί δικό της ψηφισμένο προ δύο μηνών Νομοσχέδιο. Πολλά τα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα του.
3. Τροπολογία για Αποζημιώσεις Ιατρών που Αναλαμβάνουν την Εξέταση Υποψήφιων Οδηγών: Προτείνεται η πληρωμή να γίνεται μέσω τω Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πόρους που θα κατευθύνονται σε αυτές από το Υπουργείο Μεταφορών. Η Κυβέρνηση και πάλι δίνει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως για ακόμα μια φορά να εγγυάται τα οικονομικά κονδύλια για την στήριξη της.
4. Τροπολογία για την Επαναφορά του Καθεστώτος Απαγόρευσης των Δημοσκοπήσεων Μέχρι και 15 ημέρες από τις Εκλογές: Η Ν.Δ. νομοθετεί κατά το δοκούν. Όταν βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις, θέτει το όριο στις δύο ημέρες, τώρα που η ήττα είναι βέβαιη, το επεκτείνει στις 15 ώστε να μπορέσει να «παίξει» υπόγεια παιχνίδια στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.
5. Τροπολογία για τους Ιπτάμενους Χειριστές: κινείται σίγουρα προς την θετική κατεύθυνση, ωστόσο είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ακόμα προεκλογική παροχή της Ν.Δ. ώστε να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο.

17 σχόλια

  1. Να αναστηθεί ο Γιώργαρος να τις γαμήσει όλες τις κωλοαδερφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
    Ζήτω η 21 Απριλίου 1967 !!..Ζήτω οι πραγματικοί Ηγέτες!
    ΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΜΠΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!
    "Η ΧΩΡΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΡΗΜΝΟΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΜΕΝ ΕΝ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ!!!!!!!"
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΎΥΥΥΥΥΥΥΥ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ.
    ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΦΩΣΤΗΡΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΑΡΝΑΜΕ!
    ΌΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΩΣ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΓ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.ΔΕΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ?Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΚΛΟΥΖΩ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΛΑΛΛΑΓΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΝ ΤΗΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ.
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΗΡΩΑΣ.
    ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ENA ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    "Τι έχουν να πουν τώρα οι τιμητές του νόμου και της ηθικής για το Βατοπέδι;
    Ως πολίτες το τελευταίο χρόνο έχουμε κατακλυστεί από σειρά καταγγελιών σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για το σκάνδαλο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Βατοπεδίου. Πολύωρες αναφορές στις τηλεοράσεις, πολλά πρωτοσέλιδα στις...εφημερίδες, πολλές αναφορές στα blog.

    Mία υπόθεση που κυριάρχησε στη πολιτική ζωή, περισσότερο ακόμα και από τη διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη μία ξεκάθαρη αντίληψη περί σκανδάλων , πολιτικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων κλπ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, (όπου απορρίπτει τις αγωγές φορέων της Ξάνθης και της Χαλκιδικής κατά της Μονής και δεν ακυρώνει τα συμβόλαια ανταλλαγής για τη λίμνη Βιστωνίδα) δημιουργεί νέα δεδομένα –τουλάχιστον- σε νομικό επίπεδο.

    Ελπίζω για λόγους ηθικής, δικαιοσύνης και δεοντολογίας η συγκεκριμένη απόφαση να τύχει ανάλογης προβολής και δημοσιότητας με αυτή που υπήρχε τόσο καιρό. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να προβάλλεται μόνο όταν εξυπηρετεί εκατέρωθεν συμφέροντα ή πολιτικές στρατηγικές. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση των ΜΜΕ, καθώς και των πολιτικών κομμάτων με βάση τα νέα δεδομένα.

    Θα ήταν πολύ άσχημη η σιωπή και η υποβάθμιση των γεγονότων γιατί τότε θα δικαιωθούν αυτοί (οι λίγοι) που εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή, ότι σε αυτή την υπόθεση έχει πέσει πολύ λάσπη και έχουν στοχοποιηθεί άνθρωποι μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροκομματικών συμφερόντων "

    ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ !
    ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΚΑΛΑΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας πει ο Αραβαντινος,κουμπαρος του εμπορου ναρκωτικων Ζεκεριδη και αρχιδεσμοφυλακας οταν με ορθανοιχτη πορτα δραπετευσαν 90 κταρουμενοι μερα μεσημερι.

    Ο αειμνηστος αγωνιστης της Δημοκρατιας Γιαννοπουλος ειναι υπευθυνος για τη μετατροπη της Δικαιοσυνης σε υπονομο.

    Η γραμματεας του καταδικαστηκε ως εντολεας του βασανισμου της γυναικας του Παπαδια,Βελιμαχιτη.

    Η ιστορια ξεκινα με τους Αθανασοπουλο(Γιουγκοσλαυικο καλαμποκι και δημιο του Παγκρατιδη ωστε να μη γινουν ερευνες για γονο πλουσιας οικογενειας ως Δρακου του Σειχ Σου,Ασημακοπουλο ΓΓΔικαιοσυνης,την εξοντωση του εισαγγελεα στη Θεσσαλονικη Λογοθετη ο οποιος ο ανθρωπος δε μιλα πλεον γιατι ξερει οτι ΟΛΟΙ οι ανωτατοι δικαστικοι ειναι βρωμικοι.Ας θυμηθουμε και τη Γιαταγανα,την αποφυλακιση του Τουρκου Σαιτ Σαμπαν και την εξοντωση οσων δικαστικων στη Θεσσαλονικη προσπαθησαν να σταθουν στο υψος τους.
    Ας θυμηθουμε τη δολοφονια του Φλουδα και το βουλευτη της Ν.Δημοκρατιας που ηταν δικηγορος σε υποθεση μαστρωπειας που κατεληξε στην τραγικη αυτοκτονια της νεαρης Βουλγαρας που κατηγγειλε τις κτηνωδιες σε βαρος της συγκατοικου της.

    Ας θυμηθουμε τους αστυνομικους που διηυθυναν οικους ανοχης στα Λαδαδικα στη Θεσσαλονικη και ας βγει ο καθε γελοιος ΠΑΣΟΚος να μας μιλησει για διαφθορα σημερα.

    Η αστυνομια και οι δικαστικοι ειναι συνεταιροι των δις Ευρω του παραεμποριου,παλιοτερα στο Πανεπιστημιο και τωρα σε ολες τις πολεις με τους εχοντες ασυλια παρανομους μικροπολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ:
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ- ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

    ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΝΕΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί να περιμένεις από αφισσοκολλητές;
    Να παραδεχθούν αυτό που βλέπει και ένα μικρό παιδί;
    Το να επιλέξω να μην βλέπω την αλήθεια όταν δεν με "βολεύει", είναι ένας από τους πέντε μηχανισμούς αμύνης του εγώ, σύμφωνα με τον Φρόϋντ.
    Αμφισβητούν ότι ο Γιωργάκης χάθηκε με το κανό, αμφισβητούν το πέσιμο με το ποδήλατο, αμφισβητούν που έβαλε το κερί στο μανουάλι μαζί με το ποτηράκι το Πάσχα στην Πάρο (παρόλο που είναι και σε βίντεο στο youtube).
    Εάν οι κακόμοιροι οι πασόκοι είχαν την παραμικρή υγιή κριτική σκέψη θα τον είχαν πετάξει με τις κλωτσιές από το κόμμα, δεν κάνει το παιδί.
    Θα έβλεπαν ξεκάθαρα ότι είναι καθυστερημένο, η σκέψη του δεν έχει καμμία συνοχή.
    Κάποιοι το βλέπουν, αλλά τώρα είναι αργά πιά.
    Μπλέξανε και δεν μπορούν να κάνουν πίσω.
    Σπρώχνουν και ότι γίνει.
    Καλά ξεμπερδέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λουτράδη, μεγαλύτερος κόλαφος σ' αυτά που σχολιάζεις, με το δικό σου ανεκδιήγητο συμπερασμό, δε γινόταν από τις απαντήσεις-σχόλια που ακολούθησαν! Ας σου γίνει επιτέλους μάθημα να μην πιστεύεις στο εξής πως έχεις εκείνο που καταφανώς σου λείπει:εξυπνάδα!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διόρθωση: στη θέση Λουτράδη γράφε Πουλάκη.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

    ή πως ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ...

    Ας δούμε μερικά μεγέθη της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με τις τιμές της βενζίνης.

    Δεκέμβριος 2003:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=.80 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =59 Δολάρια ή 73,75 ΕΥΡΩ
    Τιμή στα πρατήρια: 57 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2008:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,54 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =149 Δολάρια ή 97 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,30 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2009:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,40 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =63,50 Δολάρια ή 45 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,14 λεπτά το λίτρο.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    Σε σχέση με τα δεδομένα του 2004 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 48,90 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=48,96 λεπτά.

    Σε σχέση με τα δεδομένα του Ιουλίου του 2008 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 65 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=71 λεπτά.

    ΑΡΑ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Σε σύγκριση με το 2004 μας κλέβουν 65 λεπτά το λίτρο, σε σχέση δε με τα πεπραγμένα της νέας διακυβέρνησης του 2008 μας κλέβουν 43 λεπτά σε σχέση με το 2008.

    ΑΡΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..

    Το πιο αισχρό είναι ότι στις κυριακάτικες εφημερίδες έβαλαν διαφήμιση για το πόσο φθηνοί είμαστε σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ήταν το μόνο τους επιχείρημα. Ξεχνάνε να μας πούν ότι ιστορικά η πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ, η δυνατότητα χρήσης πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, οι άριστες συγκοινωνίες, οι υψηλοί μισθοί.

    ΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

    ΑΙΣΧΟΣ !! Ο Ελληνικός λαός πληρώνει και το νταβατζιλίκι στη βενζίνη και τη διαφήμιση της κλεψιάς του.

    ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιώργος χάθηκε με το κανό στον Ευβοϊκό. Τον έψαχνε το λιμενικό , τον βρήκε ψαράς και ο Γιώργος του συστήθηκε.
    Ειδοποιήσανε τον Καραμανλή να βγεί στο μπαλκόνι με κυάλια να δει το Γιώργο.
    Επεσε πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΒΥΣΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ . ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ή ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.
    Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν οι βρωμιές του Γιωργάκη και των «συντρόφων» του τα πράσινα blogs προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ BLOGGERS:
    1. Ο Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι μετέφερε παράνομα λεφτά της Ζίμενς στο πασόκ. Οι ταμίες στην αρχή λέγανε ότι δεν ξέρουν τίποτε, μετά είπανε ότι μπορεί αλλά δεν θυμόμαστε. Το πασόκ παρουσίασε κάτι χειρόγραφα μπακαλο-τέφτερα που ήταν τα αρχεία του, λέει. Μας πείσατε, κύριοι, ωραία έρευνα κάνατε. Εάν ο Γιωργάκης επιμείνει ότι το πασόκ δεν έπαιρνε παράνομα λεφτά, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Τσουκάτος θα πάει μέσα. Εάν θέλει να σωθεί θα πρέπει να μιλήσει.
    2. Ο Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έπαιρνε μεγάλα ποσά από επιχειρηματίες και τα μετέφερε στο πασόκ, λέει όμως ότι δεν τα θεωρεί παράνομα, παρόλο που ξέρει ότι είναι. Κανένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να επιληφθεί, προφανώς ξέρει ότι θα τον ρημάξουν στη συκοφαντία τα ιδιωτικά Γιωργοκάναλα, σαν το Σανιδά.
    3. Ο Τρεπεκλής, ο παιδικός φίλος του Γοωργάκη, έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πήρε μίζα 6,7 εκατομμύρια ευρώ για το άχρηστο C4I που μας κόστισε 255 εκατομμύρια ευρώ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αποσιωπήσει ΕΝΤΕΛΩΣ το θέμα, σαν να μην υπάρχει.
    4. Ο σοβαροφανής λιμοκοντόρος Παπακωνσταντίνου, που ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και θα μπορούσε να αναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του 67 εκατομμυρίων ευρώ δεν απαντάει κάν στις ερωτήσεις που του γίνονται για το θέμα. Μέχρι πρόσφατα έκρυβε ακόμη και τη θητεία του στον ΟΤΕ, αναρωτιέμαι γιατί.
    5. Την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον έτερο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικό Διευθυντή του Πασόκ, για τα εκατομμύρια που χάθηκαν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (διόδια), λόγω πλαστογραφιών και απάτης σε βάρος του δημοσίου. Τα κανάλια και τα πράσινα blogs έθαψαν το θέμα, εντελώς.
    6. Η πλειοψηφία των προφυλακισμένων για τη σκανδαλάρα Ζίμενς ήταν μέλη του πασόκ, που μάλιστα έβαλε συνήγορους υπεράσπισης τους γνωστούς Τσοβόλα (πρώην υπουργό πασόκ) και Ματζουράνη (πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου πασόκ). Ο Γιωργάκης όμως λέει ότι το σκάνδαλο είναι Νεοδημοκρατικό, δηλαδή ο Τσοβόλας και ο Ματζουράνης είναι κρυφο-νεοδημοκράτες;
    7. Ο Γιωργάκης προσπάθησε απεγνωσμένα να στείλει το σκάνδαλο Ζίμενς στη Βουλή για να θαφτεί στα γρήγορα, πριν προλάβουν να αποκαλυφθούν οι προσωπικές μαρτυρίες και οι κινήσεις των λογαριασμών. Αυτό και αν είναι ένδειξη ενοχής, αυτό και αν είναι απόδειξη θράσους.
    8. Όταν συνελήφθη η οικογένεια του καραβέλα, οι πασόκοι φοβήθηκαν μήπως αυτός αναγκαστεί να γυρίσει, γι’ αυτό έβαλαν τα κανάλια να λένε τις ψευτο-συναισθηματικές ανοησίες που έλεγαν (για τα κοριτσάκια με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ). Πάλι η Ν.Δ. έφταιγε, γενικώς.
    9. Χριστοφοράκος, τι να πεί κανείς; Ο τύπος αιφνιδίασε το Ζαγοριανό και την έκανε για να δικαστεί στη Γερμανία, που είναι χαμηλές οι ποινές. Η δικαιοσύνη έστειλε δύο εντάλματα σύλληψης και Έλληνες ιδιωτικούς ντετέκτιβ που τον βρήκαν και έτσι συνελήφθη. προσπαθούμε να τον φέρουμε να δικαστεί στην Ελλάδα και το πασόκ προτείνει να του χαμηλώσουμε την ποινή για να «μιλήσει». Και πώς εμείς ξέρουμε ότι θα πεί αλήθειες, αν θα κρύψει αλήθειες, ή θα πεί ψέματα; Θα βασιζόμαστε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου, που ξέρει πολύ καλά ότι εάν δεν πεί αυτά που πρέπει υπάρχει και «η Σέχτα»; Και νομίζω ότι οι περισσότεροι υποπτευόμαστε ποιοι είναι πίσω από τη Σέχτα (βλέπε 17 Νοέμβρη).
    10. ΟΜΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ. Είναι ντροπή να παίρνει τον ίδιο δρόμο που έχουν πάρει τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες. Δηλαδή, να χρηματοδοτείται για να λέει μισόλογα, να κρύβει αλήθειες, να συκοφαντεί και να μπερδεύει επίτηδες τα σημαντικά με τα επουσιώδη.. Οι πιο ύποπτοι μηχανισμοί παραπληροφόρησης είναι τα blogs που δεν δημοσιοποιούν σχόλια (πχ. troktiko) και αυτά που τα δημοσιοποιούν πολλές ώρες μετά (πχ, press-gr). Το άτιμο το χρήμα, βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.
    - ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    - ΤΟΥ ΒΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ-ΣΥΛΒΑΝΑ.
    - ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    (Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ).
    - ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΞ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ.
    - ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΟ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ....

    ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και αυτός από συνήθεια τα έβαλε στο κώλο του!!!!
    Όντως πολύ πλάκα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ,
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ δέν συμφωνει σέ όλα τά νομοσχέδια
    καί βγάζει τήν ουρά του έξω.
    Σέ όσα συνφωνεί αλλά έχουν πολιτικό
    κόστος ποιεί τήν φτερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση