GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νεκρή γνωμοδότηση...

. Σχετικά με την "γνωμοδότηση" του κ.Τσάτσου στην Καθημερινή (γνωμοδότηση που βρίσκει σύμφωνα τα Νεοδημοκρατικά συμφέροντα βεβαίως...

.
Σχετικά με την "γνωμοδότηση" του κ.Τσάτσου στην Καθημερινή (γνωμοδότηση που βρίσκει σύμφωνα τα Νεοδημοκρατικά συμφέροντα βεβαίως), πρέπει κάποιος εχέφρων και ταλαιπωρημένος απο την λαίλαπα της κακοδιαχείρησης και των βαρύτατων και απαράδεκτων φόρων,πολίτης να επισημάνει τα εξής:
Η γνώμη του κ. Τσάτσου, γνώμη διαστρεβλωμένη απο την έλλειψη επαφής με τα προβλήματα που βασανίζουν όλη την χώρα και...
των βασανιστηρίων που υφίσταται αυτός ο λαός απο τα ανίκανα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν ενσκήψει σε κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατυπώνεται δημόσια σε μια χρονική στιγμή που διαφαίνεται στο βάθος του τούνελ ένα αμυδρό φώς , με την αναμενόμενη κυβερνητική αλλαγή σε περίπτωση εκλογών τον Μαρτιο του 2010.
Πρέπει να ξέρουν οι συνταγματολόγοι ότι η γνώση, όταν είναι ξεκομμένη απο το δημόσιο αίσθημα και τον πόνο των πολιτών, είναι νεκρή, όπως και νόμοι που βρίσκουν καθολικά αντίθετη την κοινωνία, καθίστανται ανενεργοί και αντικαθίστανται απο άλλους.
Στην προκείμενη περίπτωση η γνώμη των συνταγματολόγων δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων απο τους πολίτες, τους στερεί τη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, γιαυτό είναι πλήρως απαξιωμένη,"γράμμα κενό" που υποδαυλίζει την λαϊκή οργή κατά αυτών που κάποια στιγμή ο λαός τους ψήφισε (αλλά και που δεν χρειάστηκε να ψηφίσει) ελπίζοντας να τον βοηθήσουν με τις γνώσεις τους να ζήσει καλύτερα.
Να κρατήσουν λοιπόν τις (νεκρές) γνώσεις και την γνώμη τους για τον ευτό τους και όταν τους ρωτάνε οι καναλάρχες, ελπιζοντας σε κάποιο κέρδος να απαντούν: "δεν μπορώ να διατυπώσω άποψη αντίθετη με το κοινό αίσθημα".
Εχουν αρχίσει και πληθύνονται επικίνδυνα οι απελπισμένοι σε αυτόν τον τόπο και η συντριπτική πλειοψηφία υποφέρει, ας κοιτάξουν γύρω τους με ανθρωπιά και όχι με μάτι νεκρό, πριν "γνωμοδοτήσουν".
Σ.Σ.

20 σχόλια

  1. Κύριε Καραμανλή θέλετε 1.000.000, ψήφους περισσότερους από ότι έχετε αυτήν την στιγμή;
    Είναι απλό, δώσετε το δικαίωμα να μπορούν να κτίσουν οι μικροί ιδιοκτήτες οικοπέδων, όσα μέτρα και αν είναι.
    Εφ όσον έχουν νόμιμους τίτλους , εφ όσον δεν είναι δάση, εφ όσον δεν είναι στον αιγιαλό, εφ όσον δεν έχουν αρχαία, και άλλα τινά, και προπαντός βγάζοντας την άδεια νόμιμα να πληρώνουν Το κράτος, να κτίζουν ακριβώς όσο δικαιούνται ως να ήταν ενταγμένοι σε σχέδιο πόλεως.
    ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.
    Διότι οι εντάξεις στο σχέδιο πόλεως Κύριε Καραμανλή είναι μια από τις πιο μεγάλες πληγές στην χώρα μας, πχ.
    Έχω κάνει αίτηση το 1983 για ένταξη στο σχέδιο ----------- και ακόμη το συζητούν οι διάφοροι ημέτεροι προκειμένου να τακτοποιήσουν τα δικά τους και τους δικούς τους.
    Εκτός αυτού Κύριε Καραμανλή θα εκτιναχτεί η κατασκευή ακινήτων συμπαρασύροντας δεκάδες επαγγέλματα, δημιουργώντας ευημερία, και πλούτο στο κράτος, θα γεμίσουν τα ταμεία τους κράτους λεφτά! ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
    Ε… και αν σας βλαστημούν μερικοί κομπιναδόροι και λοβιτουρατζήδες των αυθαιρέτων, μην τους πάρετε τοις μετρητοίς, αυτοί και την μάνα τους βλαστημούν άμα λάχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο Σκιαθο με λατρεια!!!!

    @ Εβραιοπουστρονιον/Σαγιαν/αρουραιε της ισραελοχεστρας (που θελει να ονομαζεται και κρατος)/προβοκατορα κουκουλοφορε/γνωστε και ως Λα-λακη με τις βυσινι γοβιτσες.

    Καποιος ειπε οτι εισαι μαλλον καθηλωμενος σε αναπηρικο καροτσακι ρε μαλακα. Το οτι εισαι αναπηρος στο μυαλο ειναι αυτονοητο!
    Πηγαινε και σε καμμια παραλια να κανεις και κανα μπανιστηρι ρε αρχιδι.
    Φοβασαι μη στη φορμαρει κανενας;
    Πηγαινε στο τριτο λιμανακι στη Βουλιαγμενη. Εκει με τις αλλες πουσταρες θασαι ασφαλης. Το πολυ-πολυ να κλεισης ραντεβου για καμμια αλλαξωκολια το βραδυ.

    Φασον σ' εχει προσλαβει ο Καψαρχιδης μωρη αδερφαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτω τα χέρια ρε ΣουΣου από ανθρώπους κι επιστήμονες όπως ο κ. Δημ. Τσάτσος!

    Κάτω ρε, είστε ανάξιοι να αντιληφθείτε τι κρίνετε με τόση μικρόνοια στη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Τσάτσος ως πολίτης μπορεί να έχει οποιαδήποτε πολιτική θέση θέλει απ' οπουδήποτε κι αν αυτή υπαγορεύται. Και φυσικά κρίνεται, όπως όλοι, από τον λαό, τόσο για τις πολιτικές θέσεις του , όσο και για τα κίνητρά του. Και η θέση που πήρε ήταν πολιτική. Δεν πήρε θέση νομική γιατί απλούστατα δεν υπάρχει νομικό- συνταγματικό θέμα. Οι διατάξεις του Συντάγματος είναι σαφείς: ελλείψει "προεδρικής πλειοψηφίας" το θέμα παραπέμπεται στον λαό, δηλαδή στις εκλογές. Περί αυτού δεν υπάρχει διχογνωμία. Τα εσωτερικά της βουλήσεως κάθε κόμματος αίτια, που καταλήγει στην μία ή στην άλλη θέση, είναι θέμα πολιτικό- όχι συνταγματικό. Κατά συνέπεια η έμφαση στην ιδιότητα του κ. Τσάτσου, ως συνταγματολόγου , σε σχέση με την θεση που πήρε, είναι εκ του πονηρού. Εκτός κι αν αρχίσουμε να συζητάμε ότι η Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο και θα είναι θέμα προς συζήτηση το εάν θα οδηγηθούμε σε εκλογές !!! Ο κ.Τσάτσος, λοιπόν, μίλησε ως πολιτικός- όχι ως συνταγματολόγος. Και φυσικά πήρε πολιτική θέση που βολεύει τον Καραμανλή. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ!...
    ΤΣΑΤΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΙΣΤΙΣΣΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ, ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ... ΕΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΚΙΔΙΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατσε στα αυγα σου ρε πανεπιστημιακε δασκαλε(????)Εχεις υποφερει ποτε στην ζωη σου???Ασχολεισαι με ανοησιες παιζοντας ηθελημενα πολιτικα παιχνιδια των νταβατζηδων και του κολητου σου του Βενιζελου!!!Εκλογες θα γινουν το αργοτερο τον Μαρτιο θες δεν θες εσυ και οι πατρονες σου!!!Κριμα δασκαλε!!!! Jimmy L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ; ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όποιοι χυδαιολογούν από τα blogs, σκοτώνουν τα blogs......
    evkasselakis kas50kas@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε αυτος ειναι O KOMMOYNISMOS που...
    θα εριχνε τον Καραμμανλη?

    ποσο μαλακες ειστε!!

    Τα νεα λαμογια του Πασοκ τα κονομανε με το ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    ΨΑΧΤΕ ΤΗΝ πΑΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε να ξεμπλέξει τώρα μ' όλες ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε αυτος ειναι O KOMMOYNISMOS που...
    θα εριχνε τον Καραμμανλη?

    ποσο μαλακες ειστε!!

    Τα νεα λαμογια του Πασοκ τα κονομανε με το ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    ΨΑΧΤΕ ΤΗΝ πΑΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O XOYNTIKOS TSATSOS

    TA LEEI GIATI TON BALAN NA TA PEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΠΑΡΕΑΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΖΩΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΩΑ.
    ΡΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ
    ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ?

    ΤΙ ΧΤΥΠΙΕΣΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ !
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ποιός Τσάτσος..και ποιός Καθηγητής..και ποιός 10 χρόνια
    Ευρωβουλευτής !!!!!

    εχει ο Γιωργάκης δίπλα του
    την ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ.........
    την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ.........
    ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ........
    ΕΝΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ με διασταύρωση ΒΛΗΤΟΥ.

    ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ....
    κλάψτε μαζί μας....μαζί και με τον Χαράλαμπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 20 Ιουλ 2009 5:50:00 μμ


    ΟΠΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΗΣ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΣΑΤΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ????
    ΩΞΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΧΕΤΕ ΦΛΩΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπάρχει λύση!!

    Ούτε Τσάτσοι, ούτε ρουφιάνοι....

    Ο Δρ Κουτσούκος με 100.000 επαναστατημένους πολίτες στο Συνταγμα φέρνει συντομα τις εκλογές σε δύο μήνες από τώρα ...

    (οπότε οι "αναλύσεις τσάτσου" πέφτουν στην αχρηστία)

    και κερδίζει το Πασοκ 180 βουλευτές και ψηφίζεται Πρόεδρος ο....δρ Κουτσούκος....


    Υπάρχει λύση...
    Λίτσα Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΣΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΟΙ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ) ?...
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η κοινή, σχεδόν, δημόσια παρέμβαση των συνταγ-ματολόγων Γ. Κασιμάτη και Δ. Τσάτσου, κατά του ΠΑΣΟΚ και υπέρ της Ν.Δ. και της καταρρέουσας κυβέρνησης, ήταν τυχαία ; Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πάρω καθαρή θέση.
    Γνωρίζω, όμως, πως το εν λόγω δίδυμο τω γερόντων καθηγητών, έχει προϊστορία στις από κοινού παρεμβάσεις του, υπέρ της κυβέρνησης Καραμανλή και μάλιστα σε ζήτημα έντονου εργασιακού ενδιαφέροντος, με ευρύτερες προεκτάσεις και επιπτώσεις.

    Το 2005 η επίθεση του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στα Επικουρικά Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων και η βίαιη ένταξη των μελών τους στο περιβόητο κατασκεύασμα ΥΠΕΘΟ – τραπεζιτών, το ΕΤΑΤ, στηρίχτηκε σε επιστημονική γνωμάτευση των κ.κ. Κασιμάτη και Τσάτσου !
    Η γνωμάτευση αυτή παραγγέλθηκε, στους δύο, από τον Πρόεδρο, τότε, της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Προβόπουλο, (Σ.Σ. από το χώρο αυτόν πρωτοξεκίνησε το ρεσάλτο στα Ταμεία), και χρησιμοποιήθηκε παντοιοτρόπως, ακόμα και στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των δύο σχετικών Νόμων, από τους νεοδημοκράτες, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν, ως συνταγματικό, το δικαίωμα της πολιτείας να παρεμβαίνει σε νομικά πρόσωπα, (Ταμεία), που είχαν δημιουργηθεί με συλλογικές συμβάσεις ή ήταν δημιουργήματα των ίδιων των εργαζόμενων.

    Το πόσο, πολιτικά ουδέτερη και ανεπηρέαστη, ήταν αυτή η παρέμβαση του υπερήλικου διδύμου, μπορεί ο καθένας να το εκτιμήσει…

    Το πόσο επιστημονικά ορθή, όμως, ήταν η διατυπωθείσα άποψή τους, για την συνταγματικότητα των Νόμων του Αλογοσκούφη για τη διάλυση των Επικουρικών Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και την ένταξή τους στο μόρφωμα ΕΤΑΤ, μπορείτε να το κρίνετε, από το γεγονός, πως το Εφετείο Αθήνας, σε απόφαση του, η οποία δημοσιεύτηκε, λίγες ημέρες πριν, δεχόμενο και επικυρώνοντας σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, αποφάνθηκε, πως οι εν λόγω Νόμοι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, επειδή επέβαλλαν την υποχρεωτική ένταξη των Ταμείων στο ΕΤΑΤ.
    Το αντίθετο, ακριβώς δηλαδή, απ΄ αυτό, που γνωμάτευσαν οι «έγκυροι και επιφανείς συνταγματολόγοι…» !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση