GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνεί ο Βενιζέλος με τον Τσάτσο!...

...στην ερμηνεία για "μη διάλυση" της Βουλής λόγω της προεδρικής εκλογής την άνοιξη... . Από τον Στέλιο Ζαφείρη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ , Ο συντ...

...στην ερμηνεία για "μη
διάλυση" της Βουλής
λόγω της προεδρικής
εκλογής την άνοιξη...
.
Από τον Στέλιο Ζαφείρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
,
Ο συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος με συνέντευξή του στην "Καθημερινή" εκφράζει κι αυτός (μετά τον Γ. Κασιμάτη) την αντίθεσή του στην πρόκληση εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο, με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζεται η ουσία των διατάξεων του Συντάγματος…».
Το πολιτικό ενδιαφέρον της συνέντευξης είναι ότι -σύμφωνα με πληρφορίες- με την επχιειρηματολογία του κ. Τσάτσου συμφωνεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος άλλωστε υπήρξε και πνευματικό (μήπως και πολιτικό;) "τέκνο"του. Είναι γνωστό ακόμη ότι σε μια σειρά από τέτοιες επιστημονικές προσεγγίσεις επί των διατάξεων του Συντάγματος οι δυο τους, διαχρονικα, συμπίπτουν.
Δημοσίως ο κ. Βενιζέλος ζητά εκλογές, όμως πιστεύει ότι μπορεί να μην ευοδωθεί η στρατηγική Παπανδρέου αν αποτραπεί η διάλυση της Βουλής την άνοιξη. Και ότι κάτι τέτοιο να επηρεάσει σημαντικά τα πολιτικά δεδομένα, εφόσον ο κ. Καραμανλής παρατείνει το βίο της κυβέρνησής του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσάτσος διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από...
το 1999 έως το 2004, οπότε τον "εκοψε" από το ευρωψηδοδέλτιο ο Γ. Παπανδρέου.
Εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Βενιζέλος διαφωνούσε με αυτή την άποψη του κ. Τσάτσου θα έπρεπε να έχει διαχωρίσει πολιτικά και επιστημανικά τη θέση του.

19 σχόλια

  1. Σαν πολύ συντονισμένο δεν είναι αυτό το πράγμα;

    Πάλι ο ίδιος πολυθεσίτης του δημοσιου και γνωστός μαλάκας σε μια σύνταξη ραδιοφώνου, ο οποίος θέλει "ντε και καλά" να βγάλουμε το όνομά του;

    Τον έχουμε παγιδεύσει και ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ.

    Θα τού'ρθει λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ. Τσάτσος (και πολλοί άλλοι ανάλογα σκεπτόμενοι) δεν είναι πολιτικάντης, αλλά πολιτικός επιστήμονας-νομικός και δη συνταγματολόγος. Αλλού βρίσκεται για τον επιστήμονα η ουσία του θέματος. Σε αυτό καθ'αυτό το αντικείμενο του γνωστικού του πεδίου.

    Τώρα, αν στην Ελλάδα, το κάθε τσόλι, το κάθε κοινωνικό απόβλητο, το κάθε ΣΚΑΤΟ δηλώνει πολιτικός, δεν φταίει η πολιτική ή η κοινωνική επιστήμη γι αυτό. Φταίει η ψυχιατρική και μόνο αυτή. Ισως ελάχιστα και η εγκληματολογία...

    Μην τον κρίνετε σαν πολιτικό, γιατί κάτι τέτοιο, δεν προσθέτει στην εικόνα της ευφυίας σας.


    Οσο για τον Χοντρομπένυ... καλά κρασά!

    Αυτός δεν είναι ο ιδρυτής της ατιμώρητης μίζας και ρεμούλας; Αυτός δεν είναι ο εισηγητής της ανισονομίας και της παραγραφής για κακουργήματα πολιτικών; Αυτός δεν είναι υπέρ της λογοκρισίας του διαδικτύου; Αυτός δεν είναι ο "οριακά συνταγματικός" ο τρόπος προκήρυξης των εκλογών; Αυτός δεν είναι ο ευνοούμενος του Σημίτη; Αυτός δεν είναι ο Ιζνογκούντ του πασόκ; Αυτός δεν είναι ο "όλης της παράταξης";

    Αυτός δεν είναι ο γελοίος που λούστηκε με καφέ για να συνέρθει;
    Αϊντε, με το καλό και το γιαούρτι σακούλας. Μαζί με το πήλινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας σιχαθήκαμε πια...

    ...καφέδες και γιαούρτια που σας χρειάζονται καραγκιόζηδες "ολόκληρης της δημοκρατικής παράταξης"!

    Πρεζάκια για καριέρα, του μεγάρου καμαριέρα... τράβα στο Ζάππειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγώ συμφωνώ για την διάλυση της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος ΜΑΛΑΚΑΣ γκέμπελς συσχετίζει έναν έντιμο δημοκράτη ΚΥΡΙΟ με το χοντρό σκουπίδι του φουσκωμένου "ΚΙ ΕΓΩ"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνεί γιατί, όπως είπε παλιότερα, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ανάγκη έχουν αυτοί.Εχουν πεινάσει ,έχουν υποφέρει απο την λαίλαπα της ανεργίας,απο τους βαρύτατους και απαράδεκτους φόρους κ.λ.π.;
    Ζουν την προνομιούχα ζωή τους,με την ανοχή μας και γνωματεύουν ότι τους συμφέρει.Δεν μας αφήνουν ήσυχους μπάς και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο;
    Ο Παπούλιας(σεβαστότατος και αξιότατος και ένας απο τους καλύτερους Προέδρους που είχαμε)
    μας νοιάζει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΑΝΑΠΗΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΒΛΟΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.
    ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΣΟΥ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ.
    Η ΧΕΣΙΛΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΙΛΑ ΣΟΥ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΚΡΙΚΟ ΣΟΥ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ-
    ΘΑΛΑΜΟ.
    ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    ΣΑΚΑΤΗ ΒΡΟΜΙΑΡΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΗΡΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν πάσει περίπτωση αν το αποκλειστικό σου καταλήγει με την εις άτοπο απαγωγή (δεν διαφωνεί άρα συμφωνεί ) τότε δεν είναι αποκλειστικό αλλά ανάξιο σχολιασμού.

    Ίσως θες ξανά δημοσιότητα όπως την άλλη φορά που έγραψες για την «ενοχλημένη Ιπποκράτους» και σε άδειασε το ΠΑΣΟΚ επίσημα και άγρια.

    Κανονικά κιτρινισμένος όπως είσαι έπρεπε να κυκλοφορείς με χαρτοσακούλα στο κεφάλι και ρόμπα αλλά μάλλον δεν υπάρχει όριο.

    Όταν μιλά ο Δημήτρης Τσάτσος ο Βενιζέλος στέκεται σαν Μαθητούδι μπροστά του και δεν νομίζω να σχολιάσει καν τα όσα είπε ο Τσάτσος.

    Απλά ακούει και μαθαίνει.


    Το παρών σχόλιο απευθυνεται σε οποιον εχει την "μυγα"

    Ρε press γιατι ριχνεις τόσο το επιπεδο σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο Σκιαθο με λατρεια!!!!

    @ Εβραιοπουστρονιον/Σαγιαν/αρουραιε της ισραελοχεστρας (που θελει να ονομαζεται και κρατος)/προβοκατορα κουκουλοφορε/γνωστε και ως Λα-λακη με τις βυσινι γοβιτσες.

    Καποιος ειπε οτι εισαι μαλλον καθηλωμενος σε αναπηρικο καροτσακι ρε μαλακα. Το οτι εισαι αναπηρος στο μυαλο ειναι αυτονοητο!
    Πηγαινε και σε καμμια παραλια να κανεις και κανα μπανιστηρι ρε αρχιδι.
    Φοβασαι μη στη φορμαρει κανενας;
    Πηγαινε στο τριτο λιμανακι στη Βουλιαγμενη. Εκει με τις αλλες πουσταρες θασαι ασφαλης. Το πολυ-πολυ να κλεισης ραντεβου για καμμια αλλαξωκολια το βραδυ.

    Φασον σ' εχει προσλαβει ο Καψαρχιδης μωρη αδερφαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου κανει εντυπωσιν αυτος ο σχολιαστης με το ψευδωνυμον (The Bloopers Team) που σχολιαζει σε καθε μια αναρτηση του Blog σας.
    Απο τα επι το πλειστον χυδαια και αντιδραστικα σχολια που κανει εχω διαπιστωσει οτι μαλλον ειναι διανοητικα καθυστερημενος.
    Αλλα επι πλεον αρχιζω να πιστευω οτι καθεται μονιμα μπρος απο τον υπολογιστη του καθηλωμενος σε αναπηρικη καρεκλα διοτι πιθανως να ειναι και σωματικως αναπηρος.
    Τον λυπουμαι ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1:18 ο Βloopers Team δέν είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο άνοιξε να δείς το profil του να ξεστραβωθείς λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΤΟ ΔΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟΥ ΒΒ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ κ ΤΣΑΤΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΑΠ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόβλημα του Τσάτσου δεν ήταν.. η Ματσούκα και επιτέλους πρέπει να την ξεπεράσει. Το πρόβλημα του ήταν και είναι τα pampers...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sta @@@@@@@@ mas!!

    o Venizelos aytoktonise

    monos tou stis 6 9 07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 19 Ιουλ 2009 9:01:00 μμ


    ΒΛΕΠΩ ΟΣΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙΣ .

    ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ?

    ΛΕΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΩΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΑΤΣΟ.ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΕ....ΤΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΖΕΨΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ.Η Ν.Δ ΣΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΑΧΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση