GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεωρίες συνομωσιών: Η επανάσταση των γκαζάκηδων και τα συνεταιράκια...

. Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη . Την ώρα που όλες σχεδόν οι τράπεζες της Ευρώπης ανακοινώνουν κέρδη ρεκόρ αλλά και μείωση κατά 35 δις στις χο...

.
Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη
.
Την ώρα που όλες σχεδόν οι τράπεζες της Ευρώπης ανακοινώνουν κέρδη ρεκόρ αλλά και μείωση κατά 35 δις στις χορηγίες δανείων, την ώρα που οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν μαζικές χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκπρόσωποι διεθνών οικονομικών οργανισμών και κυβερνήσεις αναμένουν με τρόμο κοινωνικές εκρήξεις, την ίδια ώρα παρατηρείται μια έκρηξη τυφλής βίας περιθωριακών «αριστερών» ομάδων με εκρήξεις γκαζακίων κατά αστυνομικών τμημάτων, κατά κομμάτων και άλλων υποτιθέμενων στόχων του συστήματος.
Για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 70, αναβιώνει στη Γερμανία ένα «κίνημα» βίας με εκρήξεις γκαζακίων κατά αστυνομικών αυτοκινήτων. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ιταλία άρχισε ήδη ανοιχτός πόλεμος μεταξύ αριστερών και ακροδεξιών «περιπόλων».
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πολλοί ηγέτες άρχισαν...

ήδη να μιλούν για ριζικές αλλαγές στο αγοραίο σύστημα, το οποίο φαίνεται πλέον ανίκανο να μας βγάλει από την κρίση. Η έκρηξη της βίας κατά υλικών στόχων και οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων περιθωριακών ομάδων θυμίζει τα πρώτα χρόνια πριν την άνοδο των Ναζί και των Φασιστών στην εξουσία. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να προβλέψει κάποιος ποιοι θα είναι οι τελικοί ωφελούμενοι από όλη αυτή την ιστορία της τυφλής βίας. Οι λεγόμενοι γκαζάκηδες, οι κάθε γκαζάκηδες, αν όχι συνειδητά, τουλάχιστον ασυνείδητα παίζουν το παιχνίδι εκείνων που δήθεν αντιπαλεύονται. Είναι όργανα και συνεταιράκια των ακροδεξιών. Είναι οι προληπτικοί πυροσβέστες της κοινωνικής οργής που συσσωρεύεται εδώ και πολύ καιρό, αναζητεί μορφές έκφρασης αλλά αποδοκιμάζει την τυφλή βία και φοβάται την χειραγώγησή της από τέτοιες ομάδες βίας για τη βία.

4 σχόλια

  1. Σε αυτό το μπουρδέλο που λέγετε ΕΟΤ στην οδό Σούτσου, γιατί περί μπουρδέλου πρόκειται, η απαγόρευση για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους δεν έχει περάσει, δεν την γνωρίζουν, έχουν χεσμένους και νόμους και συναδέλφους που δεν καπνίζουν, και πρώτοι και καλύτεροι κάτι διευθυντές, διευθύντριες, τμηματάρχες και τμηματάρχησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα άθλια και κουτοπόνηρα περί μειώσεων των συντάξεων είναι από τα ηλίθια ευρήματα αυτής της κυβέρνησης. είναι το σύστημα που χρησιμοποιούν χρόνια διάφοροι πονηροί. Σου λέει θα τους πω ότι θα τους μειώσω την σύνταξη και έτσι θα είναι ευχαριστημένοι αν δεν το κάνω ούτως ώστε να μην χρειαστεί να κάνω αύξηση στις συντάξεις και να είμαστε όλοι μέλι γάλα. Ειλικρινά ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτομαι σε ποιο σημείο έχουμε φτάσει.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Επιτυχιες

    Το αρθρο αυτο του δρ Κουτσουκου ειχε εχτες εκτυπωθει και φωτοτυπηθει και κυκλοφορουσε στη Μηλιωνη

    και ακομα το διαβαζαν και οι διαδηλωτες του παμε

    που εκαναν εχθες διαδηλωση (εναντιον του καραμανλη που τον θελουν ως πρωθυπουργο! να η πολιτικη βαβελ)

    επισης ειδαμε και κατι δημοσιογραφους του Αντ1 που ειναι υπο απολυση να το κρατανε στο χερι τους

    και κατι αεροσυνοδες της ολυμπιακης
    και μια τραπεζουπαλληλο που την εδιωξαν γιατι δεν εβριζε οσους χρωστουσαν...
    Εχει μεγαλο αναγνωστικο κοινο ο δρ Κουτσουκος...

    Μακης Πασοκ

    31 Ιουλ 2009 3:54:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι φίλε μου, αυτή είναι η δική σου άποψη.

    όσες προβοκάτσιες κι αν γίνουν, κανένας δε μπορεί να μειώσει το αίσθημα των απανταχού καταπιεσμένων για κοινωνική ισότητα.

    και αυτό το αίσθημα, έχει αρχίσει καλώς η κακώς να εξελίσσεται και να μεταβάλλεται σε οργή.

    και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέσει ακόμα περισσότερο αυτή την οργή, ωστόσο το μόνο που θα καταφέρει είναι να τη στρέψει ΚΑΙ εναντίον του.

    γι αυτό θα πρέπει να κατανοούμε κατ αρχάς, και στη συνέχεια να ενδυναμώνουμε αυτά τα συναισθήματα χωρίς να τα καπελώνουμε.

    και στο κάτω κάτω, η οργή στρέφεται κατά των βασικότατων εκφραστών της σημερινής κατάστασης. Η απροκάλυπτη προστασία τους απλώς αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους.

    Λιγδίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση