GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση για μίζες στον Μηλιάκο...

...από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα δομημένα ομολόγα της Αγροτικής Τράπεζας! Τεράστιες ζημιές στην Τράπεζα. Είχε και ομόλογα της Lehman B...

...από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα δομημένα ομολόγα της Αγροτικής Τράπεζας! Τεράστιες ζημιές στην Τράπεζα. Είχε και ομόλογα της Lehman Brothers που "μηδενίστηκαν"...
.
Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης και oι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενοι από τον Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑΣΟΚ Κώστα Νταϊλιάνα και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της Αγροτικής Τράπεζας για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη καταθέσει αναφορά κατά του Διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκου.
Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της ΑΤΕ, την περίοδο 2004-2005, αγόρασε με διαμεσολαβήσεις 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια Ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!
Όπως τονίζουν στη μηνυτήρια αναφορά τους οι βουλευτές, από τα προϊόντα αυτά ήδη τα 5 έχουν καταστεί μηδενικής απόδοσης, προκαλώντας ζημίες 75 εκατομμυρίων Ευρώ πριν την οικονομική κρίση, στη δε λήξη τους θα ανέλθουν σε 188 εκατομμύρια Ευρώ, βάσει αποτίμησης του Ιουνίου 2008. Φυσικά σήμερα οι ζημίες αυτές, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ξεπερνούν τα 336 εκατομμύρια Ευρώ. Όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό 2008 της Τράπεζας, η ΑΤΕ υπέστη μείωση της καθαρής της θέσης κατά 594 εκατ. Ευρώ (40%), με κύρια αιτία τις...
επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα το 2005. Την ίδια καθίζηση υπέστησαν και τα κέρδη της προ φόρων, αφού το 2007 ήταν 316 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 μόνο 15!!! Κι όλα αυτά πριν από την οικονομική κρίση.
Για την αγορά αυτών των ζημιογόνων ομολόγων, η ΑΤΕ πλήρωσε κατά τους βουλευτές μίζες (προμήθειες) αγνώστου ύψους τις οποίες καλείται να προσδιορίσει η ανάκριση. Όπως δήλωσαν επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΑΤΕ και ο διοικητής της Δημήτρης Μηλιάκος, εκλεκτός του πρωθυπουργού, μέσω των εκλεκτών του -τους οποίους ο ίδιος προσέλαβε εκτός ιεραρχίας της Τράπεζας με ειδικές εξουσίες-, κατέβαλε προμήθειες ακόμα και για τα ομόλογα της Lehman Brothers -50 εκατομμυρίων ευρώ-, τα οποία σήμερα είναι μηδενικά!!!
Για να καλύψει τις ζημίες αυτές, ο κ. Μηλιάκος συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συναίνεσε στη χορήγηση 700 εκατομμυρίων ευρώ!
Ήδη, επισημαίνεται ότι από το 2005 η Α.Τ.Ε. έχει απωλέσει άνω του 1 δις ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό: (1,4 Ευρώ από 6 Ευρώ το 2004.
Οι βουλευτές καταγγέλουν ότι "οι χειρισμοί του εκλεκτού του κ. Πρωθυπουργού, όχι μόνο υπήρξαν ζημιογόνοι και αδιαφανείς για την Τράπεζα, αλλά και για τους αγρότες, αφού αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα της Τράπεζας στην ανάπτυξη της γεωργίας, κατευθύνθηκαν σε ξένες πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες".
Το ΠΑΣΟΚ ζητάει "την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη και τον καταλογισμό ευθυνών, για την τεράστια ζημία που υπέστη η ΑΤΕ από τις ενέργειες του Διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου, των μελών της Διοίκησης και όσων συνέπραξαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο".

24 σχόλια

  1. Τι διερεύνηση.κατευθείαν κρεμάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόταση του πασόκ για εξεταστική για να θαφτεί άλλη μιά σοσιαλιστική βρωμιά, όπως έχουν συνηθίσει.
    Έχει ποτέ αποφανθεί θετικά η βουλή για κάποιο σκάνδαλο;
    Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να ψάξει σε βάθος.
    Να τα ξεχάσετε αυτά, εδώ μας πρήξατε τρείς μήνες για τα 100 χιλιάρικα του παυλίδη και τώρα νόμίζετε ότι θα θάψετε μίζες εκατομμυρίων ευρώ;
    Ωραίοι δημοκράτες που πρεσβεύουν τη διαφάνεια.
    Τελικά τίποτε δεν άλλαξε στο πασόκ όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ...
    ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΖΕΝΣ
    ΠΟΥ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάστε, ασφαλώς, τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο Κ. Καραμανλής πριν από τις ευρωεκλογές ότι δεν εξετάζουν αυτός και οι συνεργάτες του το ενδεχόμενο να μας καπελώσουν με φόρους. Υπήρχε κανένας που να έτρεφε τότε την ψευδαίσθηση ότι δεν μας έλεγε ψέματα; Νομίζω πως όχι. Είχαμε ήδη εξοικειωθεί με την ιδέα ότι δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τα όσα λέει και τα όσα υπόσχεται πως θα κάνει ή δεν θα κάνει.

    Απλώς τώρα έχουμε την επιβεβαίωση ότι ψευδόταν με τον πιο ασύστολο τρόπο, πιστεύοντας ότι έτσι θα περιόριζε τις διαστάσεις της εκλογικής ήττας του. Και ασφαλώς ξέρουμε πως αν τον ξαναρωτούσαμε αυτές τις μέρες αν θα έρθουν νέα μέτρα τον Οκτώβριο, πάλι ψέματα θα μας πει. Ετσι έμαθε να πολιτεύεται επί πέντε χρόνια, έτσι εξακολουθεί να πολιτεύεται και έτσι θα συνεχίσει να πολιτεύεται για όσο διάστημα παραμείνει στην εξουσία.

    Με τα ψέματα, όμως, ούτε προβλήματα λύνονται, ούτε κρίσεις αντιμετωπίζονται. Και μπορεί να επιτρέπουν σε κάποιους να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, αλλά δεν αποτελούν αποτελεσματική μέθοδο διακυβέρνησης κρατών και αυτός είναι και ο λόγος που πάμε από το κακό στο χειρότερο όλα αυτά τα χρόνια.

    Δεν αντιλαμβάνονται, βλέπετε, οι κυβερνώντες ή, μάλλον, δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα κράτος είναι να έχουν οι πολίτες μια στοιχειώδη εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους. Και αυτό είναι άσχετο με το αν και κατά πόσο συμφωνούν ή όχι με την ασκούμενη πολιτική τους.

    Αλλά να δίνει ο πρωθυπουργός μια διαβεβαίωση για το ένα ή το άλλο ζήτημα και να αποδεικνύεται ύστερα από δύο ή τρεις βδομάδες ότι έχει πει ψέματα είναι κάτι το αδιανόητο για μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα και σίγουρα κάτι που δεν συμβάλλει ώστε να εκτιμά και να σέβεται έστω ο απλός πολίτης τον πρωθυπουργό του.

    Φυσικά δεν διατείνομαι ότι όλα αυτά είναι πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει ο Κ. Καραμανλής. Το αντίθετο συμβαίνει. Απλώς ισχύει αυτό που προανέφερα. Ετσι αντιλαμβάνεται την πολιτική και έτσι ενεργεί. Αλλον τρόπο δεν ξέρει.

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΠΧ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΠΙΔΗ ΣΤΟ ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

    ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΤΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΖΑΔΟΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΑΧΙΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΛΑΨΤΕ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ...
    ΤΡΕΠΕΝΛΗΣ
    -ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ......

    ΚΛΑΨΤΕ ΜΑΥΡΕΣ ΧΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι αλήθεια αυτό που κατήγγειλε ο Καρατζαφερης για την Μπακογιαννη και την οικογένεια γενικά, ότι πήραν οικόπεδα στον Βόλο για τους γνωστούς λόγους, είναι πια ασύλληπτα ελεεινό, Αν ο πρωθυπουργός θέλει να περισώσει κάτι από την καταρρακωμένη κυβέρνηση του , πρέπει να τους κόψει τον κώλο εδώ και τώρα και να μας δείξει για μια φορά επιτέλους ότι έχει τα κότσια να εφαρμόζει τους νόμους και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. == http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_28/04/2005_142096


    Tι απαντά ο διοικητής της ATE για την κατάχρηση της δωρεάν πιστωτικής κάρτας.
    Aίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη προσωπικών δαπανών του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας, κ. Δ. Mηλιάκου, με εταιρική κάρτα. Kυβερνητικοί παράγοντες κάλυπταν χθες τον κ. Mηλικάκο, ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Tα Nέα», κάνει λόγο για κακόβουλη επίθεση και υποστηρίζει ότι νομοτύπως έκανε τις σχετικές δαπάνες.
    Στην απάντηση του διοικητή της Aγροτικής Tράπεζας τονίζεται: «Πρώτον, η χρήση πιστωτικής κάρτας από την εκάστοτε διοίκηση της ATE αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων την 1η Iουνίου 1998. Eκτοτε η τράπεζα αναλαμβάνει την εξόφληση των πιστωτικών καρτών ATE Visa του διοικητή και των υποδιοικητών μέχρι του ποσού των 1.467,35 ευρώ μηνιαίως (17.600 ευρώ ετησίως). H απόφαση δεν προβλέπει συγκεκριμένη χρήση της πιστωτικής κάρτας. Aν αυτό δεν ενοχλούσε τότε, δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω αυτή τη φορά να πάει στη φυλακή ο Μηλιάκος...
    Τα "μεσιτικά" που πλήρωσε η ΑΤΕ,(1% επί του κεφαλαίου , ήτοι 7.667.000 Ε περίπου) για να την "συστήσουν" στην εταιρεία επενδύσεων, (όπου και κατεγράφησαν οι ζημίες), που πήγαν?
    Σε κάποια "διαμεσολαβητική εταιρεία"? Κι αν ναι, ποια είναι και σε ποιόν ανήκει?
    Κύριε Καρχιμάκη, το νού σου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ.
    Τώρα ποιος τους πιστεύει είναι μια άλλη υπόθεση.
    Γιωργάκη πές αλεύρι, η Siemens σας γυρεύει.
    Για τον Τσουκάτο λές εμείς δεν ξέρουμε τίποτε.
    Τάφαγε μόνος του τα λεφτά που έδωσε η Ζίμενς, Γιωργάκη;
    Την έκανε και ο κολλητός σου ο Χριστοφοράκος αλλά δεν θα το χαρεί και πολύ. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
    Εξάλλου εσύ Giorgakis έχεις και άλλον ακόμη πιο κολλητό στην ιστορία. Τον παιδικό σου φίλο τον Τρεπεκλή που έχει ήδη ομολογήσει ότι πήρε τα 6,5 εκατομμύρια μίζα για το C4I, αλλά ήταν «νόμιμη» λέει.
    Καλά.
    Να δούμε τι θα πεί και ο εισαγγελέας που έχει διασταυρώσει τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών.
    Αλλά ξέχασα, εσείς θεωρείτε στοιχεία αυτά που έγραφαν οι ταμίες σας χειρόγραφα, πάνω σε μπακαλόχαρτα.
    Ντροπή.
    ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΜΟΥΛΩΧΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΠΛΗΞΗ !!

    ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΝΔ ΤΟΥΣ 180 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ"!!

    Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΜΑΡΙΑ....ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ!!

    ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ!!
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΟΥ!!

    3 ΣΕΠΤ.

    ΦΙΛΙΚΑ ΟΙ "ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ"
    3. ΣΕΠΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιος θα πρέπει να πει τον μπαρούφα τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ότι η Ελλάδα δεν είναι Αφρικανικό κράτος και δεν αποφασίζουν οι φύλαρχοι αν θα δώσουν αμνηστία σε κάποιον. Στα πολιτισμένα κράτη υπάρχουν θεσμοί ,νόμοι και όργανα. Ο Μιχαλολιάκος είναι 20 χρόνια βουλευτής δεν μπορεί να μας πει αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να μπορεί ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου να συμφωνήσουν και να δώσουν αμνηστία στον Χριστοφοράκο.
    Καλό θα είναι και οι δημοσιογράφοι των καναλιών να μην υιοθετούν τέτοιες παπαριές που σκέφτεται ο Μιχαλολιάκος . Αυτός κάθε φορά που πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός προσπαθεί με μπαρούφες να είναι στην επικαιρότητα.
    Αν θέλει να είναι στην επικαιρότητα ας μας πει για τα μανικετόκουμπα τα παγωτίνια και τα καθαριστήρια που χρέωνε στα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου άμυνας , ας μας πει για τους ψευδομάρτυρες και τόσα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποιος θα πρέπει να πει τον μπαρούφα τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ότι η Ελλάδα δεν είναι Αφρικανικό κράτος και δεν αποφασίζουν οι φύλαρχοι αν θα δώσουν αμνηστία σε κάποιον. Στα πολιτισμένα κράτη υπάρχουν θεσμοί ,νόμοι και όργανα. Ο Μιχαλολιάκος είναι 20 χρόνια βουλευτής δεν μπορεί να μας πει αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να μπορεί ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου να συμφωνήσουν και να δώσουν αμνηστία στον Χριστοφοράκο.
    Καλό θα είναι και οι δημοσιογράφοι των καναλιών να μην υιοθετούν τέτοιες παπαριές που σκέφτεται ο Μιχαλολιάκος . Αυτός κάθε φορά που πρόκειται να γίνει ανασχηματισμός προσπαθεί με μπαρούφες να είναι στην επικαιρότητα.
    Αν θέλει να είναι στην επικαιρότητα ας μας πει για τα μανικετόκουμπα τα παγωτίνια και τα καθαριστήρια που χρέωνε στα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου άμυνας , ας μας πει για τους ψευδομάρτυρες και τόσα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε μου γιατί υποτιμάς ΤΟΣΟ πολύ τους οπαδούς του πασόκ;
    Δεν είναι άνθρωποι αυτοί;
    Τους έχεις τρελάνει εντελώς.
    Προσπαθείς να τους πείσεις ότι παρόλο που όλες τις συμβάσεις τις Ζίμενς τις υπέγραψε το πασόκ, τίς μίζες τις πήρε η Ν.Δ.
    ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ άνθρωπέ μου;
    Πας και τους λές ότι χρήματα εδίδοντο μέχρι και το 2006 (προφανώς υπονοείς ότι έπαιρνε και η ΝΔ) και δεν τους λές ότι ήταν τα υπόλοιπα μιζών που είχαν πάρει προκαταβολές οι πασόκοι.
    Πώς περιμένεις να πιστέψουν ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ, για τόσο ηλίθιους του έχεις τους καημένους;
    Εντάξει, συμφωνούμε, οι πασόκοι δεν είναι και πρώτο πράμα στην κλίμακα της ευστροφίας (άν ήταν θα βλέπανε ότι ο αμερικάνος που τους φυτέψανε οι αμερικάνοι είναι κουφιοκέφαλος) αλλά όχι και έτσι.
    Άντε να δούμε πως θα αντισταθμίσεις το λεμονοστίφτη Ζίμενς των 20 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα 255 εκατομμύρια ευρώ του C4I, του Τρεπεκλή του παιδικού φίλου του Γιωργάκη.
    Αχ φίλε μου, τί σε βάζουν να κάνεις και σένα για το ρημάδι το ξεροκόματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκοτεινή μίζα για δομημένα από την Αγροτική

    16-2-2009

    Ενδιάμεσο πρόσωπο (μεσίτη), στον οποίο κατέβαλε αγνώστου ύψους προμήθεια, χρησιμοποίησε το 2005 η Αγροτική Τράπεζα και για την αγορά τοξικού ομολόγου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, από την πτωχευμένη πλέον Lehman Brothers.

    Σε έγγραφο της τελευταίας, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.», με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2005, για τα ομόλογα με στοιχεία XS0210715289, διάρκειας ώς το 2015, αναφέρεται ότι «αυτά τα χρεόγραφα έχουν διακανονιστεί από κοινού και ο αγοραστής τους έχει συστηθεί στη L.Β. με το εισαγωγικό καθεστώς μεσιτείας, για την οποία έχει καταβληθεί η αναλογούσα προμήθεια».

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δημοσίευσε παλιότερα η «Κ.Ε.», η Αγροτική είχε πληρώσει, την ίδια περίοδο, παχυλή προμήθεια στην off shore εταιρεία Ealy, για την αγορά ομολόγων από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle. Οταν δε ο διοικητής της Δ. Μηλιάκος κλήθηκε, την άνοιξη του 2006, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να αποκαλύψει ποιοι βρίσκονται πίσω από την off shore, απάντησε ότι δεν τον ενδιέφερε να ψάξει.

    Σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις 16 Οκτωβρίου 2008 που δεν απαντήθηκε ποτέ από τον τότε υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της 30-6-08, η ΑΤΕ μόνο από τρία δομημένα ομόλογα της Lehman Brothers, της HBOS και της Sosiete General, κατέγραφε ζημίες 75 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά, σύμφωνα με τον τρόπο εκτίμησης της ΑΤΕ, τα 31 χρηματοοικονομικά προϊόντα της (τα 5 ήδη με μηδενική απόδοση), μέχρι τη λήξη τους, το 2015, θα καταγράψουν απώλειες 188 εκατ. ευρώ.



    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / 15-2-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όχι-άλλο-παραμύθι-γιωργάκη


    Φιλαρακο θα φας τετοιο αγγουρι οταν γινουν οι εκλογες, οσο τρωει και το αφεντικο σου.Αρκετο υλικο υπαρχει στην κατοχη του Χρυσοχοου απο τη Θεσσαλονικη. Μη μιλας, μη λαλας κυνδινευει η Ελλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι συμβαίνει τελικά στην ομάδα τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό της και έχει εξελιχθεί σε τομέα προβολής των προσωπικών εμπαθειών του κ. Καχριμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι φανερό πως η Ρηγίλης πιστεύει πως θα απαξιώσει το μπλογκ που την πονάει με το να βάζει κάποιους σε κάθε ανάρτηση να γράφουν τα ίδια και τα ίδια για το εκατομμύριο των μάρκων του Τσουκάτου! Κούνια που τους κούναγε! Επιτέλους την πρόταση του Παπανδρέου να ανοίξει η Βουλή και να συσταθεί εξεταστική επιτροπή κάνουν πως δεν την ακούν! Φοβούνται πως με την ευκαιρία θα ζητηθούν και άλλες επιτροπές για τα εκατοντάδες σκάνδαλα της Νομεκλατούρας του Καραμανλή! Μα προ πάντων φοβούνται πως θα αποδειχτεί ότι το εκατομμύριο μάρκων του Τσουκάτου είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα εκατομμύρια ευρώ που πήραν τα λαμόγια της Ν.Δ. από τη ζήμενς!
    Αυτό πονάει και επειδή η αλήθεια ζωντανεύει στα μπλογκς η Ρηγίλης βάζει με το μεροκάματο τα πεντέξι παπαγαλάκια της-μπορεί να είναι και ένα- να γράφουν μονότονα τα ίδια και τα ίδια άσχετα σχόλια για να βαρεθούν οι επισκέπτες και να εγκαταλείψουν το μπλογκ!
    Δε θα της γίνει το χατήρι!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένας από τους τρείς μάρτυρες κατηγορίας, στη μυνητήρια αναφορά των έξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,για το υποτιθέμενο σκάνδαλο δομημένων ομολόγων, είναι και ο κ. Καζαντζής( στέλεχος του ΟΤΕ και Υποδιοικητής της Αγροτικής επι ΠΑΣΟΚ), γνωστός στο σκάνδαλο της SIEMENS και στην Υπόθεση ΑΛαμανή.

    Κατσαμπέλη .... μάθε ποιούς εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ έχει ενδιαφέρον, οι άλλοι δυο γλείφουν να πάρουν το βαθμό του Διευθυντή στην Αγροτική.
    Για περισσότερες λεπτομέρειες να ρωτήσεις τον Πέτρο Λάμπρου.

    Αντε γειά............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα μάθατε;
    Απογοητεύθηκε που δεν μπόρεσε να μάθει ποδήλατο και άλλαξε σπόρ ο εθνικός μας Αϊστάϊν.
    Τόριξε στο κανό.
    Ναι στο κανό, στη θάλασσα κανονικά, στο Σχοινιά. Χάθηκε πάλι βέβαια προχθές και τον βρήκαν μετά από 4 ώρες αποκαμωμένο σε μια απόμερη ακτή, να περιμένει να τον σώσουν.
    Και εμείς νομίζαμε ότι τον έστειλε ο θεός για να σώσει την Ελλάδα, όπως μας έλεγαν τα Γιωργοκάναλα.
    Τώρα μάλιστα, ψωνίσαμε από σβέρκο!
    Το κανό το είχε ξαναπροσπαθήσει στην Ύδρα πασχαλιάτικα αλλά την κοψωχόλιασε πάλι τη συνοδεία του.
    Επικίνδυνα αυτά τα σπόρ Γιωργάκη, ακόμη και για κανονικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον για κουφιοκεφαλάκηδες.
    Δεν προσπαθούσες καλύτερα αγόρι μου το παιγνίδι στην μπανιέρα με τα παπάκια σου και τα καραβάκια σου, όπως σε έβαζε μικρούλη η μάμμυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. XAXAXA ΩΡΕ ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!
    ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ. Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ.
    ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004! ΤΙ? ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΛΩΣΗ ΤΟΤΕ? ΡΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ ΚΩΣΤΑΚΗ! ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι συμβαίνει τελικά με το ΠΑΣΟΚ, ξέχασε τον τέως Υποδιοικητή Π.Βαράγκη (ξάδελφο του Αλογοσκούφη ), αποκλειστικά αρμόδιο για τα επενδυτικά προϊόντα τηε Αγροτικής?. Ο ιπτάμενος Υποδιοικητής ( ταξίδια-στο εξωτερικό, περισσότερο του ενός έτους), προσπάθησε να παρασύρει την Τράπεζα και για την πώληση της ΑΤΕκάρτας στην Barclays,βάβαια χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί οι πολυπράγμονες του ΠΑΣΟΚ τα ξεχνούν? Η απάντηση είναι απλή, να ρωτήσουν την Κ. Λούκα Κατσέλη...το ίδιο μαγαζί στήριζαν....και θα στηρίξουν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Μηλιάκος ως ψυχάκιας που είναι θα έπρεπε να βρίσκεται από χρόνια στο τρελάδικο των φυλακών κορυδαλού, στο ίδιο κελί παρέα με την ορντινάτσα του τον υποδιοικητή Βασιλάκη για να του ρίχνει και καμιά σβουριχτή, έτσι για να ξεθυμαίνει.
    Το τρίο απαραιτήτως συμπληρώνεται με το μεγαλύτερο λαμόγιο όλων των εποχών από συστάσεως ΑΤΕ, τον περισπούδαστο Τασούλη που ο ψυχάκιας, όταν ξαπόστειλε το γκόλντεν μπόι Γ. Παυλίδη, διόρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΑΤΕ-Ασφαλιστική. Έτσι ο Παπανικολάου κατέχει τις εξής θέσεις στον όμιλο της ΑΤΕβανκ:
    -Διευθυντής ηλεκτρονικής τραπεζικής (πόστο πλήρους απασχόλησης).
    -Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΤΕ-Ασφαλιστική (επίσης πόστο πλήρους απασχόλησης).
    -Πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΤΕ-Advertising.
    -Αντιπρόεδρος Δ.Σ. στην ΑΤΕ-Καρτα.
    -Μέλος Δ.Σ. στις εταιρείες ΑΤΕ-Leasing και ΑΤΕexcelixi.
    Και ποιος είσαι τέλος πάντων ρε Τασούλη για να κουμαντάρεις όλα αυτά τα μαγαζιά. Ειδικά εκείνο το φτωχομάγαζο την Ασφαλιστική με τι προσόντα στο ανέθεσαν. Τι σχέση έχεις εσύ ρε παπάρα με τα ασφαλιστικά; Πότε και πού έμαθες να μανατζάρεις ασφαλιστικές εταιρείες; Έχεις δουλέψει ποτέ σε θέματα ασφαλειών; Τι την περάσατε εσύ και ο ψυχάκιας πάτρονάς σου την εταιρεία; Κανένα περίπτερο;
    Τώρα λοιπόν είναι ευκαιρία ο ανακριτής να εξετάσει και αυτές τις δραστηριότητες του Μηλιακέικου και ειδικότερα τις ενέργειες για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού με απευθείας ανάθεση, καθώς επίσης τις απίθανες δαπάνες σε ημέτερους για διαφήμιση.
    Στη φυλακή να σαπίσετε καθίκια του κερατά.

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση