GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάλυσέ το...

Από το http://universalreporters.blogspot.com/ Ζούμε σε μία χώρα που η κυβέρνησή της έχοντας χάσει την επαφή με το τι γίνεται γύρω της, ψάχν...

Από το http://universalreporters.blogspot.com/

Ζούμε σε μία χώρα που η κυβέρνησή της έχοντας χάσει την επαφή με το τι γίνεται γύρω της, ψάχνει απεγνωσμένα να μας πει ότι κάτι έκανε σωστό. Μη σας φανεί περίεργο αν αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη του ενημέρωση υποστηρίξει ότι "η ζέστη αυτές τις μέρες οφείλεται στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να ανεβάσει τον τουρισμό. Και αυτό ήταν μια δέσμευση που κάναμε πραγματικότητα κόντρα στα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης".
Στα θέματα της οικονομίας τα πράγματα έχουν βαλτώσει με τον ένα φόρο να διαδέχεται τον άλλο και...
να ετοιμάζεται νεο πακέτο τον Οκτώβριο, στα θέματα της πατρίδας μας τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ήδη έμμεσα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο θέμα του Αιγαίου η Τουρκία ζητάει πλέον ανοικτά συνδιαχείριση και την επιστροφή! Φούρνων, Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, στα θέματα της Δημοσίας Τάξεως καλύτερα να μην το συζητάμε (ποινικοποίησαν το ένδυμα της κουκούλας, ενώ τους Χριστοφοράκους και Σια τους έβγαζε βίζα), στα εργασιακά ετοιμάστηκε ο επόμενος στρατός εκβιαζόμενων οικογενειών με τα ρουσφετολογικά ανασφάλιστα προγράμματα stage, στα θέματα της Υγείας ο υπουργός κάνει πολιτική επικοινωνίας αφού περίμενε να φύγει απο εκεί πριν τον ανασχηματισμό, ο Καραμανλής τον άφησε στο υπουργείο υγείας και τώρα τρέχει να μαζέψει όλα όσα έταξε, στα θέματα ηθικής η κυβέρνηση αυτή έχει καταρρεύσει ακόμα και στη συνείδηση του πιο πορωμένου νεοδημοκράτη.
Κι όμως κάτι πάει ιδαίτερα καλά...
Σε έναν τομέα όμως τα πάει περίφημα η κυβέρνηση Καραμανλή πρωτοκλασσάτα ή μη, που τρυπώνουν από σκάνδαλο σε σκάνδαλο και από κτηματομεσιτικές μονές σε μαφιόζικες οργανώσεις και μιζαδόρικες φιλίες, πήρε απόφαση να γεμίσει με κάμερες τη χώρα. Με την ανοησία να την κάνει ιδεολογία (όποιος δεν κάνει κάτι κακό, δεν έχει να φοβάται), αποφάσισε να περιστείλει την ελευθερία των πολιτών της. Βέβαια δε σταματάει το κόλπο εκεί. ΄
Ελέγχει τις εφημερίδες διοχετεύοντάς τους στημένα ρεπορταζ και πληροφορίες, ώστε ο πολίτης να ζει σε μια ακατάσχετη σύγχυση αντικρουόμενων πληροφοριών.
Τελευταία γεμίσαμε με ενοχλητικά blogs , όπου αποκαλύπτουν πολλές βρωμιές καθημερινά τις οποίες οι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση εφημερίδες και κανάλια, είτε υποβαθμίζουν είτε κυριολεκτικά αγνοούν. Και αυτό είναι το μεγάλο μαρτύριο σε μια κοινωνία που θες να ελέγξεις. Οποισδήποτε έχει έναν υπολογιστή μπορεί ανα πάσα στιγμή να αποκαλύψει κάτι που θα κλωνίσει αυτή τη σάπια κυβέρνηση τώρα ή την επόμενη. Έτσι, ξεκίνησε μια ιστορία να ελεγχθούν οι πολίτες που αρθρογραφούν και εαν γίνουν ενοχλητικοί για τους κυβερνώντες να τους δοθούν οι απαραίτητες "συστάσεις" με ό,τι περιλαμβάνει ο όρος. Αν σκεφτείτε ότι ήδη στην Ε.Υ.Π. υπάρχει ειδικό τμήμα παρακολούθησης των blogs, μπορείτε έυκολα να αντιληφθείτε τις προθέσεις. Δε θα σχολιάσουμε ιδιαίτερα ότι ο αποπεμφθείς διοικητής της Ε.Υ.Π. δήλωσε σε ερώτηση γιατί τον έδιωξε η κυβέρνηση, "εγώ δεν ειδικεύομαι στην κοπτοραπτική", δίνοντας ένα άρωμα από το τι του ζητήθηκε να κάνει σχετικά με τις συνομιλίες των εγκληματιών της απαγωγής Παναγόπουλου που ανέφεραν πρωτοκλασάτα στελέχη υπουργείων ως ερείσματά τους για την κάλυψη τους τόσο εντός, όσο και εκτός φυλακών.
Και γιατί να σας ψηφίσουμε κύριε Παπανδρέου;
Το πρόβλημα δεν είναι η ανίκανη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Καραμανλή και της Ντόρας. Είναι το τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση που φαίνεται να τη διαδέχεται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ φαίνονται να βρίσκονται σε μια παιδική ανυπομονησία να ανοίξουν τα δώρα τους (λέγε με διακυβέρνηση της χώρας) χωρίς να δείχνουν πως θα παίξουν. Ωραίο είναι να καταγγέλεις την ήδη πεθαμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Εύκολο καθώς δεν υπάρχει πολίτης που να μην είναι δυσαρεστημένος με τα Βατοπέδια, τις Νηες και τα γήπεδα γκόλφ, τη φορολογία κτλ. Όμως κύριε Παπανδρέου θα μας πείτε σαφώς πριν να σας ψηφίσουμε και σε χρονο νηφάλιο και όχι προεκλογικό τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνετε και όχι άλλες γενικότητες του στυλ της "πράσινης ανάπτυξης" και του "εμείς είμαστε καλύτεροι"; Εαν θέλετε να κυβερνήσετε , οφείλετε με κρυστάλλινο λόγο και ΣΑΦΕΙΣ συγκεκριμένες προτάσεις να μας εξηγήσετε, να μας πείσετε. Οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη θέση για τα θέματα των καμερών , της ελευθερίας της έκφρασης στα blogs.
Οφείλετε να μας πείτε πως θα αλλάξετε το τοπίο στη οικονομική πολιτική και την ανεργία. Οφείλετε να μας πείσετε ότι τελείωσαν τα μάρκα της Siemens. Oφείλετε να πείτε στο κόμμα σας τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους, οφείλετε να πείτε τι θα κάνετε με τα πανεπιστήμια (θα βάλετε κανέναν εισαγγελέα για το οικονομικό και διοικητικό μπάχαλο που γίνεται εκεί μέσα;), οφείλετε να μας πείτε τι θα κάνετε με τις Τράπεζες που εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται σε κανένα νόμο. Οφείλετε να μας πείτε ποιο όνομα είναι αποδεκτό από εσας
για τα Σκόπια και τι θα κάνετε με την Τουρκία.
Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ...
Όσο δε μας λέτε συγκεκριμένα αυτά , τόσο θα βλέπετε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς με μικρότερη αρχική ιδεολογική αποδοχή από το σύνόλο του δημοκρατικού πληθυσμού της χώρας να αποκτούν και όλο μεγαλύτερο μερίδιο στην εκλογική πίτα, καθώς ο λόγος τους και οι θέσεις τους ακούγονται σαφείς και οι προτάσεις τους συζητούνται από τον απλό πολίτη. Και όσο γίνεται αυτό, τόσο πιο πολύ ξοδεύετε από το αποταμιευμένο πολιτικό κεφάλαιο που έχει το κόμμα σας, μετά από τόσες εντολές που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Και προσέξτε γιατί και οι άλλοι, Γιώργο έχουν αρχηγό...

5 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ΤΙ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ?
    ΜΑΛΑΚΙΝΗ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΟΤΕΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ απο το...αΓΑΠάκι!

    Νέα γκάφα από τον Παπανδρέου αυτή τη φορά με τη γρίπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρενέβη χθές μετά από αρκετές ημέρες και δήλωσε στομφωδώς ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να τεθεί επικεφαλής διϋπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του ιού.
    Κι όμως τέτοια διϋπουργική επιτροπή έχει συσταθεί από τις 2 του περασμένου Μαϊου υπό τον Καραμανλή. Εκείνο το Σάββατο με αφορμή τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα μας είχε συνεδριάσει στο Μαξίμου η διϋπουργική με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.
    Στις 5 Μαϊου μάλιστα ο Άρης είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ενώ στις 13 Ιουνίου ο Αβραμόπουλος ξαναπήγε στον Καραμανλή και τον ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση και την υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται.
    Οι σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν σοβαρό εκνευρισμό στην Ιπποκράτους και σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου τα έβαλε με τον Παπακωνσταντίνου και τον Ραγκούση επειδή δεν τον ενημέρωσαν για τη σύσταση της διϋπουργικής. Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι αποσύρθηκαν από το ηλεκτρονικό Αρχείο Τύπου όλες οι ανακοινώσεις της περιόδου 30-4 έως 04-05-2009 προφανώς γιατί στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σχολιάσει τα αποτελέσματα εκείνης της διϋπουργικής!.

    ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ
    ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΘΕΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο Σκιαθο με αγαπη!!!!


    Ωχχχχχ!!!! Δεν μπορω να το πιστεψω! Τα νεα ταξιδευουν αστραπιαιως!

    Εεεεεεεεεβραιοπουστρονιον/Σαγιαν!
    Εχω νεα για τα ξαδερφακια σου, του NJ, τους λοπωδυτες, τοκογλυφους πουγιναν και παραπλυστρες χρηματος.

    Ανηκουστον!
    Οι τοκογλυφοι παραπλυστρες χρηματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.
    «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ.
    *****************************************************************************************


    Την ώρα που τα προβλήματα των πολιτών αυξάνονται χωρίς να διαφαίνονται λύσεις, η ΝΔ, βρήκε τη λύση στο δικό της πρόβλημα. Ανεξέλεγκτα, χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση και φυσικά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, θα κάνει (και άλλα) ρουσφέτια!
    Στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, χώρεσε δύο απαράδεκτες τροπολογίες για την …αναψυχή που φαίνεται ότι της προσφέρει η δυνατότητα να παίζει με την αγωνία των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων και να εξαγοράζει συνειδήσεις και ψήφους.
    Με την πρώτη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο, να βάλει χέρι στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών αλλά και στα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που προσλαμβάνουν ανέργους. Το κράτος αποφάσισε ότι αποτελεί εργοδότη του ιδιωτικού τομέα και ενετάχθη στο πρόγραμμα! Με λίγα λόγια, μπορεί να προχωρά σε προσλήψεις στο δημόσιο, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο, χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση.
    Με την δεύτερη τροπολογία δίνεται απόλυτη εξουσία στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να επιχορηγεί με δικές του αποκλειστικά αποφάσεις, χωρίς κριτήρια ή οποιονδήποτε περιορισμό στην επιλογή, και μάλιστα από οποιεσδήποτε πιστώσεις κάθε είδους, φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που εξυπηρετούν πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς σκοπούς, όπως και εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα. Η χαρά του ρουσφετιού!
    Αυτή είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Εκφράζεται πεντακάθαρα στις δύο αυτές τροπολογίες. Το ότι, όπως αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα, αυτή η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 60 χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, έχει μέσω των STAGE, προσλάβει χιλιάδες άλλους (δικά μας παιδιά φυσικά) στο δημόσιο, αλλά και το ότι η ανεργία στη χώρα μας μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 87 χιλιάδες άτομα, δεν εκπλήσσει πια κανένα. Απλά γιατί όλοι από αυτή την κυβέρνηση, περιμένουν τα χειρότερα.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλά ρέ σύ,τό ανθρωπάκι γιατί φοράει
    πράσινη bloobloopμπλουζίτσα?
    Άντε βαρέθηκα,πώς νά σχολιάσω τήν κόκκινη γλώσσα.
    Πάω γιά παραγάδι-στ¨αρχίδια σας-αλλά
    καί σκορπίνες νά πιάσω,πράσινο ζουμί
    δέν βγάζουν.
    Τόν φανατικό καί νά ξελεπιάζεις,τήν
    κάμα σου χαλάς.
    Ή αλλοιώς,πράσινο ζιβάγκο στή κεφαλή
    κακά μαντάτα στή ψωλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση